Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-20, 16:00   #2431
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Wszystko zależy od podejścia. To że teraz tak Ci się wydaje to nie znaczy że tak będzie zawsze. Moja koleżanka z pracy powiedziała mi że nigdy nie chce mieć dziecka, wpadła, urodziła śliczną córeczkę i teraz żyć już bez niej nie może. A na dodatek teraz mówi że chciałaby już mieć nastepne, a jej dziecko ma dopiero pół roku.
Tak się owszem i dzieje, ale są również przypadki, był tutaj nawet na wizażu, że kobiety rodzą dzieci, bo otoczenie wywiera presję i mówią sobie: "po urodzeniu pokocham, przyjdzie instynkt" A instynkt nigdy nie przychodzi, a one mają kłopot i to duży.
Poza tym gdzieś kiedyś czytałam, że człowiek do 2 roku życia napiera 90% cech swojego charakteru, a tylko10% przez resztę życia. Moja mama mi mówiła, że ja już w wieku 5-6 lat (gdy sama przecież byłam jeszcze dzieckiem) mówiłam, że nie będę chcieć mieć dzieci, to samo mówię dzisiaj chociaż od tego czasu minęło wiele, wiele lat.
Mam również problem, nie umiem w ogóle przełamać się w sprawach seksu, bo seks = ciąża, ewentualnie choroba. Nie chcę, a nawet nie mogę brać żadnych leków, co mają hormony, więc zostałyby mi tylko prezerwatywy, którym nie ufam. Ja nawet po peetingu panikowałam czy w ciąży nie jestem. To dla mnie bardzo, bardzo, bardzo ważne aby nie być.

Treningi
2016: 117/100
2017: 71/100

Edytowane przez SekretnyWachlarz
Czas edycji: 2011-03-20 o 16:04
SekretnyWachlarz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 16:03   #2432
sandra1892
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Hej hej z samego rana
Tak byłam zestresowana tym że mam dzisiaj zrobić test że wstałam juz po 6
Wyniki - jasna druga kreska, jeszcze się nie cieszę za bardzo ale to nie jest cień cienia tylko bardzo jasna druga kreska.
Zresztą ocenicie same czy coś tu widzicie
Moje Gratulację !!! W którym cyklu się wam udało ?

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Dziękuje w imieniu swoim i męża za wszystkie życzenia

Witam nowe staraczki, a tym do których przyszła @ życzę wytrwałości.

Magolina - gratulację ...
Ja również gratuluje i życzę szczęścia na nowej drodze życia

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Napisane przez SekretnyWachlarz Pokaż wiadomość
Tak się owszem i dzieje, ale są również przypadki, był tutaj nawet na wizażu, że kobiety rodzą dzieci, bo otoczenie wywiera presję i mówią sobie: "po urodzeniu pokocham, przyjdzie instynkt" A instynkt nigdy nie przychodzi, a one mają kłopot i to duży.
Poza tym gdzieś kiedyś czytałam, że człowiek do 2 roku życia napiera 90% cech swojego charakteru, a tylko10% przez resztę życia. Moja mama mi mówiła, że ja już w wieku 5-6 lat (gdy sama przecież byłam jeszcze dzieckiem) mówiłam, że nie będę chcieć mieć dzieci, to samo mówię dzisiaj chociaż od tego czasu minęło wiele, wiele lat.
Otoczenie wywiera presję na kobietę i ona tylko po to rodzi dziecko ?? No proszę Cię Jak można zmusić kobietę do rodzenia dziecka gdy ona go nie chcę ?? Wgl nie mogę sobię tego wyobrazić ale może się mylę.

Ja również gdy byłam młodsza mówiłam , że nie chcę mieć dzieci. I co ? Teraz nie mogę się doczekać kiedy będę miała swojego brzdąca .

Edytowane przez sandra1892
Czas edycji: 2011-03-20 o 16:05
sandra1892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 16:07   #2433
Olcia1821
Raczkowanie

Cytat:
Normalnie muszę napisać... Absolutnie Was nie obrażam w tym momencie.
Zazdroszczę dziewczynom/kobietom, które nie mogą mieć dzieci. Marzy mi się abym nigdy dziecka nie mogła mieć. Zastanawiam się z czego to się bierze, że te, co bardzo chcą to nie mogą, a reszta musi całe życie uważać albo co gorsza ma wpadkę...
Wszystkim kobietom starającym się mam nadzieję, że się uda i gratuluję tym, którym się udało.
każdy ma inne podejście, inne cele. Dla mnie najważniejsze w życiu jest założenie szczęśliwej rodziny: kochający mąż i ojciec i gromadka dzieci. Gdyby okazało się, że nie mogę mieć dzieci, byłaby to najgorszą rzecz jaką mogłaby mnie spotkać. Ale w takim wypadku jest jeszcze adopcja, dzieci to największe szczęście z tym, że każdy jest inny i żadnych poglądów nie powinno się negować a za powodzenie dziękujemy

Michaił Afanasjewicz Bułhakow
Nareszcie jesteś!!

Ty i ja Kochanie
Olcia1821 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 16:09   #2434
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Otoczenie wywiera presję na kobietę i ona tylko po to rodzi dziecko ?? No proszę Cię Jak można zmusić kobietę do rodzenia dziecka gdy ona go nie chcę ?? Wgl nie mogę sobię tego wyobrazić ale może się mylę.

Ja również gdy byłam młodsza mówiłam , że nie chcę mieć dzieci. I co ? Teraz nie mogę się doczekać kiedy będę miała swojego brzdąca .
Niestety czasem tak jest (kobiety starej daty szczególnie naciskają).
A ile obecnie masz lat?

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Olcia1821 Pokaż wiadomość
każdy ma inne podejście, inne cele. Dla mnie najważniejsze w życiu jest założenie szczęśliwej rodziny: kochający mąż i ojciec i gromadka dzieci. Gdyby okazało się, że nie mogę mieć dzieci, byłaby to najgorszą rzecz jaką mogłaby mnie spotkać. Ale w takim wypadku jest jeszcze adopcja, dzieci to największe szczęście z tym, że każdy jest inny i żadnych poglądów nie powinno się negować a za powodzenie dziękujemy
A bardzo proszę. Mam nadzieję, że wszystkim się uda.

Treningi

Stary 2011-03-20, 16:16   #2435
sandra1892
Zadomowienie

Cytat:
Niestety czasem tak jest (kobiety starej daty szczególnie naciskają).
A ile obecnie masz lat?

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

A bardzo proszę. Mam nadzieję, że wszystkim się uda.
W kwietniu skończę 20 lat. Niby jestem jeszcze młoda i mam czas na dziecko , ale już z TŻ się staramy.
Stary 2011-03-20, 16:19   #2436
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
W kwietniu skończę 20 lat. Niby jestem jeszcze młoda i mam czas na dziecko , ale już z TŻ się staramy.
Ojej, to jesteś młodsza ode mnie!
Ja w wieku 16 lat robiłam jakieś tam badania i są znikome szanse, ale jednak, że być może w przyszłości nie będę mieć dzieci. Okres i hormony mam okay, ale coś tam, coś tam. Lekarze jednak mówili, że nie trzeba się tym póki, co zajmować i zresztą i tak bym tego nie ruszała, bo dzieci nie chcę mieć.

Treningi

Stary 2011-03-20, 16:25   #2437
sandra1892
Zadomowienie

Cytat:
Ja w wieku 16 lat robiłam jakieś tam badania i są znikome szanse, ale jednak, że być może w przyszłości nie będę mieć dzieci. Okres i hormony mam okay, ale coś tam, coś tam. Lekarze jednak mówili, że nie trzeba się tym póki, co zajmować i zresztą i tak bym tego nie ruszała, bo dzieci nie chcę mieć.

Każda z nas jest inna i każda ma inne cele. I nie neguję tego , że Ty nie chcesz mieć dzieci Mam znajomą , która razem z TŻ przed ślubem ustalili , że nie będę mieć dzieci, a teraz mają już 3 letniego chłopca i w kwietniu ma się im urodzić drugie . Więc nigdy nic nie wiadomo
Stary 2011-03-20, 16:28   #2438
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
Każda z nas jest inna i każda ma inne cele. I nie neguję tego , że Ty nie chcesz mieć dzieci Mam znajomą , która razem z TŻ przed ślubem ustalili , że nie będę mieć dzieci, a teraz mają już 3 letniego chłopca i w kwietniu ma się im urodzić drugie . Więc nigdy nic nie wiadomo
Ja również nie krytykuję tego, że ty chcesz, ale zdziwiło mnie, że 19/20 latka może chcieć mieć już dzieci. Ja również znam kobietę, która ustaliła z mężem, że nie będą mieć dzieci (obecnie ma 36 lat) i właśnie wpadła i ma teraz wielki kłopot z mężem i nie wiedzą na dobrą sprawę, co zrobić. Szczerze im współczuję.

Treningi

Stary 2011-03-20, 16:56   #2439
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Mam również problem, nie umiem w ogóle przełamać się w sprawach seksu, bo seks = ciąża, ewentualnie choroba. Nie chcę, a nawet nie mogę brać żadnych leków, co mają hormony, więc zostałyby mi tylko prezerwatywy, którym nie ufam. Ja nawet po peetingu panikowałam czy w ciąży nie jestem. To dla mnie bardzo, bardzo, bardzo ważne aby nie być.
Powiem Ci jedno z mojej strony

Maz prawo byc takiego a nie innego zdania - kazdy zyje jak mu sie podoba... podejrzewam jednak, ze gdy kiedys spotkasz odpowiedniego mezczyzne to zmienisz zdanie... Ja jako nastolatka tez mowilam ze matka nigdy nie zostane i ze nigdy za maz nie wyjde, jednak za maz wyszlam i zaraz planuje miec dziecko. a wszystko dlatego ze spotkalam odpowiednia osobe, ktora (wczesniej majac identyczne podejscie jak ja) teraz podziela moj swiatopoglad rowniez.
A warto pomyslec o swoim zdrowiu i zadbac o to abys kiedys miala mozliwosc zajscia w ciaze - bo czesto kobiety ''budza'' sie przed lub po 40 i nagle chca byc mamami a wtedy bywa roznie i albo beda trudnosci z zajsciem w ciaze albo dziecko urodzi sie chore, itp A zawsze lepiej miec dwie mozliwoci i z jednej nie skorzystac niz miec tylko jedna i byc na nia skazanym, nawet jesli kiedys zachce sie jednak miec potomstwo, zwlaszcza ze mowisz ze u Ciebie jest podejrzenie ze jestes/ bedziesz bezplodna...

I tez nie chce Ciebie ani nikogo innego urazic, ale smieszy mnie nieufnosc prezerwatywom - my uzywamy prezerwatyw od prawie 5 lat ( z przerwa 5 m-cy na tabletki) i nigdy nam nie pekla, nie zsunela sie, itp Wiec wychodze z zalozenia ze jak sie potrafi ''tym obslugiwac'' to wpadki nie bedzie gumki pekaja najczesciej dlatego ze sa zbyt male na czlonek, lub nie ma odpowiedniego ''poslizgu'', czyli kobieta ma sucho
Swoja droga, zastanawiam sie ile masz lat
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 16:58   #2440
TheFall
Zadomowienie

SekretnyWachlarz no przepraszam Cię bardzo, ale może załóż sobie wątek "Nie chcę mieć dzieci", bo trafiłaś w całkowicie inne rejony i nie rozumiem po co piszesz nam tutaj o tym. Nikt Ci nie wytłumaczy dlaczego myślisz inaczej niż my, każda z nas ma inne powody dla których stara się o dziecko.
Wiesz fajnie jest podyskutować, ale kiedy kolejnym dziewczynom tutaj przychodzi @ to Twoje posty są nie na miejscu.

Edit: ton tego postu trochę za poważnie wyszedł. Nie jestem naburmuszona ani zła na Ciebie

Edytowane przez TheFall
Czas edycji: 2011-03-20 o 17:08
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 17:17   #2441
becik_4
Zadomowienie

Pierwsze słyszę że otoczenie może zmusić kobietę do zajścia w ciąże i urodzenia dziecka skoro nie chce jeszcze się z takimi cudami nie spotkałam a jeśli takie są to z pewnością nie powinny mieć w takiej sytuacji dzieci, spotkałam się owszem z pytaniami od rodziny kiedy dziecko itp ale skoro para nie chce mieć potomstwa to mowi w prost ze nie będzie miała dzieci i po temacie a nie decyduje się po to żeby zadowolić rodzinkę dobrze że nie znam takich ludzi.

TheFall masz oczywiście rację że nie jest to temat na ten wątek bo wiele z nas może on zbulwersować ale sądze że warto rozmawiać na każdy temat nawet jeśli dla nas jest on niedorzeczny
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 17:21   #2442
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:

Hmm wybacz ale coś mi tu nie gra, skoro są wątpliwości że będziesz mogła zajść w ciąże to skąd w Tobie te obawy, że nawet seksu z prezerwatywą nie chcesz uprawiać?? i tak jak pisze emigra - trzeba zadbać o swoje zdrowie mimo wszystko i też dziwię się że są lekarze którzy mówią - okey nie leczymy niech sobie tak będzie - skoro masz problem. Cos mi tu nie gra.
A tak w ogóle to mam wrażenie że jesteś nieszczęśliwą osobą i gdzieś w głębi serca zazdrościsz innym kobietom że chcą mieć dzieci - może sama siebie aż tak bardzo przekonałaś do tego że nie chcesz mieć dzieci że ich nie chcesz, psychika ludzka może działać cuda.
Popieram też TheFall - bez obrazy ale jak chcesz się pożalić na temat związany z NIE CHCENIEM dzieci to załóż inny wątek - może znajdą się kobiety podobne do Ciebie i będziecie się wspierać. Tu jest to trochę nie na miejscu. Mimo wszystko życzę Ci powodzenia.

Dziewczyny dziękuje za gratulację - moja radość jest tym większa że mam PCO i bałam się że będą problemy z zajściem a udało się już w drugim cyklu po odstawieniu tabsów
Cały czas podchodzę do testu i sprawdzam czy ta kreska na pewno jest
Jutro idę rano na betę bo dopóki nie zobaczę czarno na białym to na 100% nie uwierzę
Za Was wszystkie trzymam mocno kciuki
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 17:29   #2443
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Normalnie muszę napisać... Absolutnie Was nie obrażam w tym momencie.
Zazdroszczę dziewczynom/kobietom, które nie mogą mieć dzieci. Marzy mi się abym nigdy dziecka nie mogła mieć. Zastanawiam się z czego to się bierze, że te, co bardzo chcą to nie mogą, a reszta musi całe życie uważać albo co gorsza ma wpadkę...
Wszystkim kobietom starającym się mam nadzieję, że się uda i gratuluję tym, którym się udało.
Wiesz co gdybyś napisała tego posta 2 dni temu to bym nic nie powiedziała ale teraz podzielam zdanie thefall bo wczoraj dostałam okres którego bardzo nie chciałam dostać i zirytował mnie Twój post. Nie rozumiem po co nas powiadamiasz o tym , że nie chcesz mieć dzieci? Tu piszą dziewczyny które albo planują albo się starają o dziecko więc nie wiem czego oczekiwałaś ?
Swoją drogą jedni nie chcą a ja popadam w depresję bo zajść w ciążę nie mogę, dlaczego to jest takie niesprawiedliwe

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-03-20 o 17:30
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 17:33   #2444
LadyMK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
Pierwsze słyszę że otoczenie może zmusić kobietę do zajścia w ciąże i urodzenia dziecka skoro nie chce jeszcze się z takimi cudami nie spotkałam a jeśli takie są to z pewnością nie powinny mieć w takiej sytuacji dzieci, spotkałam się owszem z pytaniami od rodziny kiedy dziecko itp ale skoro para nie chce mieć potomstwa to mowi w prost ze nie będzie miała dzieci i po temacie a nie decyduje się po to żeby zadowolić rodzinkę dobrze że nie znam takich ludzi.

TheFall masz oczywiście rację że nie jest to temat na ten wątek bo wiele z nas może on zbulwersować ale sądze że warto rozmawiać na każdy temat nawet jeśli dla nas jest on niedorzeczny
no dokładnie i warto podkreślić, że nikt nikogo do seksu nie zmusi - a stąd się właśnie biorą dzieci.

Tak ale przykro jest, gdy ktoś wchodzi w krąg kobiet starających się, których celem jest posiadanie ukochanego dziecka i ... opowiada jakie to jest okropne mieć dzieci POMIMO, że sama ta osoba boi się w ogóle uprawiać sex, bo boi się chorób i boi się wpadki...
to normalne dla kogoś kto jeszcze nie współżył
.

Szczęściara
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 17:35   #2445
Norniczka
Rozeznanie

Myślę że SekretnyWachlarz nie chciała nikogo urazić, tym bardziej że życzy nam wszystkim powodzenia. No ale faktycznie niektórym może się przykro zrobić że się starają, bardzo chcą dziecko a @ przychodzi i na forum gdzie szukają wsparcia czytają o tym że dziecko może być jakimś kłopotem. Także proponuję ten temat już skończyć.
Norniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 17:36   #2446
LadyMK
Zakorzenienie

Magolina gratulacje jutro betkę zrób

Szczęściara
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 18:00   #2447
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Powiem Ci jedno z mojej strony

Maz prawo byc takiego a nie innego zdania - kazdy zyje jak mu sie podoba... podejrzewam jednak, ze gdy kiedys spotkasz odpowiedniego mezczyzne to zmienisz zdanie... Ja jako nastolatka tez mowilam ze matka nigdy nie zostane i ze nigdy za maz nie wyjde, jednak za maz wyszlam i zaraz planuje miec dziecko. a wszystko dlatego ze spotkalam odpowiednia osobe, ktora (wczesniej majac identyczne podejscie jak ja) teraz podziela moj swiatopoglad rowniez.
A warto pomyslec o swoim zdrowiu i zadbac o to abys kiedys miala mozliwosc zajscia w ciaze - bo czesto kobiety ''budza'' sie przed lub po 40 i nagle chca byc mamami a wtedy bywa roznie i albo beda trudnosci z zajsciem w ciaze albo dziecko urodzi sie chore, itp A zawsze lepiej miec dwie mozliwoci i z jednej nie skorzystac niz miec tylko jedna i byc na nia skazanym, nawet jesli kiedys zachce sie jednak miec potomstwo, zwlaszcza ze mowisz ze u Ciebie jest podejrzenie ze jestes/ bedziesz bezplodna...

I tez nie chce Ciebie ani nikogo innego urazic, ale smieszy mnie nieufnosc prezerwatywom - my uzywamy prezerwatyw od prawie 5 lat ( z przerwa 5 m-cy na tabletki) i nigdy nam nie pekla, nie zsunela sie, itp Wiec wychodze z zalozenia ze jak sie potrafi ''tym obslugiwac'' to wpadki nie bedzie gumki pekaja najczesciej dlatego ze sa zbyt male na czlonek, lub nie ma odpowiedniego ''poslizgu'', czyli kobieta ma sucho
Swoja droga, zastanawiam sie ile masz lat
Oczywiście nie twierdzę na 100%, że zdania kiedyś nie zmienię, bo człowiek zmienia się z wiekiem i z pewnymi sprawami, które go w życiu spotykają, ale sądzę, że w tej kwestii się raczej nie zmienię, ale tak jak mówię nie można być niczego pewnym.
Mi sami lekarze mówili, że najwyżej jak kiedyś będę chciała mieć dziecko to wtedy się porobi dodatkowe badana, w wieku 16 lat byłam jeszcze zbyt młoda.
Mnie uczyli zawsze chuchania na zimne i pewnie stąd jestem taka przewrażliwiona na punkcie wszystkiego. Zawsze muszę mieć pewność większą niż 100%.
Mam 21 lat.

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
SekretnyWachlarz no przepraszam Cię bardzo, ale może załóż sobie wątek "Nie chcę mieć dzieci", bo trafiłaś w całkowicie inne rejony i nie rozumiem po co piszesz nam tutaj o tym. Nikt Ci nie wytłumaczy dlaczego myślisz inaczej niż my, każda z nas ma inne powody dla których stara się o dziecko.
Wiesz fajnie jest podyskutować, ale kiedy kolejnym dziewczynom tutaj przychodzi @ to Twoje posty są nie na miejscu.

Edit: ton tego postu trochę za poważnie wyszedł. Nie jestem naburmuszona ani zła na Ciebie
Taki wątek nawet już istnieje.
Ależ ja w ogóle nie chciałam uzyskać tu odpowiedzi na pytanie czemu ja nie chce, a Wy tak. I tak jak pisałam w pierwszym poście mam nadzieję, że zdobędziecie swoje Skarby.

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Hmm wybacz ale coś mi tu nie gra, skoro są wątpliwości że będziesz mogła zajść w ciąże to skąd w Tobie te obawy, że nawet seksu z prezerwatywą nie chcesz uprawiać?? i tak jak pisze emigra - trzeba zadbać o swoje zdrowie mimo wszystko i też dziwię się że są lekarze którzy mówią - okey nie leczymy niech sobie tak będzie - skoro masz problem. Cos mi tu nie gra.
A tak w ogóle to mam wrażenie że jesteś nieszczęśliwą osobą i gdzieś w głębi serca zazdrościsz innym kobietom że chcą mieć dzieci - może sama siebie aż tak bardzo przekonałaś do tego że nie chcesz mieć dzieci że ich nie chcesz, psychika ludzka może działać cuda.
Popieram też TheFall - bez obrazy ale jak chcesz się pożalić na temat związany z NIE CHCENIEM dzieci to załóż inny wątek - może znajdą się kobiety podobne do Ciebie i będziecie się wspierać. Tu jest to trochę nie na miejscu. Mimo wszystko życzę Ci powodzenia.

Dziewczyny dziękuje za gratulację - moja radość jest tym większa że mam PCO i bałam się że będą problemy z zajściem a udało się już w drugim cyklu po odstawieniu tabsów
Cały czas podchodzę do testu i sprawdzam czy ta kreska na pewno jest
Jutro idę rano na betę bo dopóki nie zobaczę czarno na białym to na 100% nie uwierzę
Za Was wszystkie trzymam mocno kciuki
Tak jak mówiłam watek już istnieje. Póki, co dopiero od 3 lat jestem "dorosła", dorosła w dowodzie i prawie polskim i póki, co muszę się wyszaleć, bo jeszcze nic z życia nie skorzystałam. O zazdrości nie ma tu mowy. Co do leczenia to odpowiedziałam już wyżej, miałam dopiero 16 lat i lekarze mówili, że w razie co to się pomyśli o dodatkowych badaniach jak na dziecko będę chciała się kiedyś tam zdecydować, bo tak jak pisałam jeszcze wcześniej hormony i okres jak ta lala, wszystko idealnie.

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Wiesz co gdybyś napisała tego posta 2 dni temu to bym nic nie powiedziała ale teraz podzielam zdanie thefall bo wczoraj dostałam okres którego bardzo nie chciałam dostać i zirytował mnie Twój post. Nie rozumiem po co nas powiadamiasz o tym , że nie chcesz mieć dzieci? Tu piszą dziewczyny które albo planują albo się starają o dziecko więc nie wiem czego oczekiwałaś ?
Swoją drogą jedni nie chcą a ja popadam w depresję bo zajść w ciążę nie mogę, dlaczego to jest takie niesprawiedliwe
Nie chciałam nikogo urazić. Sama zresztą uważam, że to dziwna, może właśnie niesprawiedliwa rzecz, że Wy chcecie, a z różnych powodów nie możecie, a inne kobiety muszą się pilnować. Wiem, że to dla Was ciężka sytuacja, stresująca i pewnie nie tylko dla Was, ale również dla Waszych partnerów.

Treningi

Stary 2011-03-20, 18:01   #2448
becik_4
Zadomowienie

My też mamy taką nadzieje że zdobędziemy te nasze skarby a całkiem nieźle nam idzie co miesiąc któraś ma II kreseczki a rok się dopiero zaczął i mamy jeszcze czas dlatego dziewczyny trzymać się tego że w 2011 wszystkie będziemy mamusiami
Stary 2011-03-20, 18:01   #2449
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Myślę że SekretnyWachlarz nie chciała nikogo urazić, tym bardziej że życzy nam wszystkim powodzenia. No ale faktycznie niektórym może się przykro zrobić że się starają, bardzo chcą dziecko a @ przychodzi i na forum gdzie szukają wsparcia czytają o tym że dziecko może być jakimś kłopotem. Także proponuję ten temat już skończyć.
Przykro mi, że taki raban się podniósł. Już kończę swoje wypociny i naprawdę, szczerze mam nadzieję, że będziecie mieć dzieciaczki, a sobie po cichu życzę aby nigdy dziecka nie mieć.
Miłego wieczoru Wam życzę.

Treningi

Stary 2011-03-20, 18:03   #2450
kaja_so
Raczkowanie

Magolina Super.
kaja_so jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 18:12   #2451
becik_4
Zadomowienie

ciekawe jak tam rodzinka goldinki przyjęła informacje o dzidziusiu mam nadzieje że dzisiaj jeszcze nam coś napisze
Stary 2011-03-20, 19:17   #2452
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
ciekawe jak tam rodzinka goldinki przyjęła informacje o dzidziusiu mam nadzieje że dzisiaj jeszcze nam coś napisze
Ja myślę, że dzisiaj u niej świętują, więc raczej jutro trzeba się nastawiać na nowiny.
Stary 2011-03-20, 19:49   #2453
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście nie twierdzę na 100%, że zdania kiedyś nie zmienię, bo człowiek zmienia się z wiekiem i z pewnymi sprawami, które go w życiu spotykają, ale sądzę, że w tej kwestii się raczej nie zmienię, ale tak jak mówię nie można być niczego pewnym.
Mi sami lekarze mówili, że najwyżej jak kiedyś będę chciała mieć dziecko to wtedy się porobi dodatkowe badana, w wieku 16 lat byłam jeszcze zbyt młoda.
Mnie uczyli zawsze chuchania na zimne i pewnie stąd jestem taka przewrażliwiona na punkcie wszystkiego. Zawsze muszę mieć pewność większą niż 100%.
Mam 21 lat.

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Taki wątek nawet już istnieje.
Ależ ja w ogóle nie chciałam uzyskać tu odpowiedzi na pytanie czemu ja nie chce, a Wy tak. I tak jak pisałam w pierwszym poście mam nadzieję, że zdobędziecie swoje Skarby.

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Tak jak mówiłam watek już istnieje. Póki, co dopiero od 3 lat jestem "dorosła", dorosła w dowodzie i prawie polskim i póki, co muszę się wyszaleć, bo jeszcze nic z życia nie skorzystałam. O zazdrości nie ma tu mowy. Co do leczenia to odpowiedziałam już wyżej, miałam dopiero 16 lat i lekarze mówili, że w razie co to się pomyśli o dodatkowych badaniach jak na dziecko będę chciała się kiedyś tam zdecydować, bo tak jak pisałam jeszcze wcześniej hormony i okres jak ta lala, wszystko idealnie.

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Nie chciałam nikogo urazić. Sama zresztą uważam, że to dziwna, może właśnie niesprawiedliwa rzecz, że Wy chcecie, a z różnych powodów nie możecie, a inne kobiety muszą się pilnować. Wiem, że to dla Was ciężka sytuacja, stresująca i pewnie nie tylko dla Was, ale również dla Waszych partnerów.
Ja za poltorej miesiaca koncze 22 wiec moge jeszcze powiedziec ze jestesmy rowniesniczkami ... powiem Ci tak ... nie mozna wymagac od mlodych kobiet ze beda chcialy miec dziecko, nie majac odpowiedniego faceta, w miare stabilnej sytuacji zyciowej i finansowej i konkretniejszych planow na zycie... Wiekszosc dziewczyn tutaj ma to szczescie, ze trafily juz - mimo wieku 20 lat np - na swoje drugie polowki, maja srodki do zycia i co najwazniejsze wola ''inwestowac'' w rodzine, bo teraz maja akurat okazje na jej zalozenie. Jestem pewna ze 99 % z nas nie pomyslalaby nawet o macierzynstwie teraz gdyby nie w miare ustabilizowane zycie, kochajacy maz/ TZ, ktory tak samo chce zostac rodzicem jak one, itp .... Majac 21 lat i jako priorytet szalenie - nie ma sie co dziwic ze nie chcesz miec dziecka... Ja mimo ze jestesmy w tym samym wieku, szalec nie mam ochoty, choc uwazam ze nie wyszalalam sie, ale nie przeszkadza mi to, nigdy nie bylam typem imprezowiczki, irytowalo mnie studenckie szalenstwo w akademikach np .... wiec rezygnacja z tego na poczet spokojnego zycia z mezem i pracy zawodowej bardziej mi odpowiadala
Poza tym ja uwazam ze majac dziecko zycie sie dopiero zaczyna, a nie konczy dobra, nie madruje sie juz, po prostu mam kolezanki takie jak Ty, ktore patrza na mnie jak na ufo ale ja wiem ze w kazdej kobiecie instynkt gdzies tam w srodku siedzi i po prostu najlepiej dla niej jak obudzi sie jak najwczesniej

sorki za off topic

przy okazji gratuluje wszystkim swiezo zafasolkowanym i przykro mi z powodu @ - oby byly ostatnie
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 20:43   #2454
kaskaderka
Rozeznanie

Kurcze chwile mnie nie było i tyle sie działo Przykro mi dziewczyny,że wam małpy poprzyłaziły Nie wyobrażam sobie jak bym się czuła na waszym miejscu
Tym bardziej posty Sekretnego mnie sorry ale zirytowały,bo sorry ale jakim nietaktem jest wylatywać z takim tekstem na takim forum(piszę sorry,bo mam ochotę na dosadniejsze słowa ale nie chcę oberwać od moderatora) No ale zrzucę to na karb młodego wieku i zdobywania doświadczeń....

Ja zgodnie z planem testuje owulacyjnymi.Wczoraj nie było nic a dziś jest już słaba kreseczka,czekam na grubą i pierwsze podejście Pytałam się mojego czy chce wiedzieć który seks będzie TYM i powiedział,że obojętnie,więc mu nie powiem,bo sama chyba będe się spinać.Nie wiem czy to jest dobre takie wyliczone przytulanie no ale chcę spróbować wycelować w syna,napewno jednak jeśli się nie uda,to w następnym cyklu niczego nie będe liczyć i zdam się na naturę

kaskaderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 22:46   #2455
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

kaskaderko a w kotrym dniu cyklu jestes???

dziewczyny ja juz sie pogubilam

czy moza mi kotras wytluamczyc o co kaman ?!

otoz mierze tempke i jakism cudem mam co dwa dni wysza tepke i pozniej nizsza, ale sluz jeszcze lepki, macica w polowie odeleglosci - i teraz nie wiem czy wyznacznikiem odulacji bedzie umnie tepka czy moze sluz płodny ??

troche mnieniebylo -remonciki mialam, przykro mi ze przyszly @ a co do sekretnego - troche nie ten watek wybralas ! kazda z nas sie stara jak moze i jak slyszy taka wypowiedz to po prostu noz w kieszeni sie otwiera -przepraszam za bezpośredniosc

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 23:02   #2456
Tusia_90
Raczkowanie

witam wszystkie staraczki! Bardzo proszę o dopisanie mnie do listy mam na imię Marta, lat 21. od 3cykli staramy się z mężem o Maleństwo. Od jakiegoś czasu przeglądam Wasze forum. Zdecydowałam się napisać, ponieważ czekam na @, a raczej jej brak. Czytając forum zwróciłam uwagę, że bardzo się wspieracie. Mam nadzieję, że gdy @ przyjdzie niestety w terminie, również zostanę obdarzona wsparciem i będę miała komu się wyżalić. pozdrawiam
Tusia_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 23:10   #2457
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tusia_90 Pokaż wiadomość
witam wszystkie staraczki! Bardzo proszę o dopisanie mnie do listy mam na imię Marta, lat 21. od 3cykli staramy się z mężem o Maleństwo. Od jakiegoś czasu przeglądam Wasze forum. Zdecydowałam się napisać, ponieważ czekam na @, a raczej jej brak. Czytając forum zwróciłam uwagę, że bardzo się wspieracie. Mam nadzieję, że gdy @ przyjdzie niestety w terminie, również zostanę obdarzona wsparciem i będę miała komu się wyżalić. pozdrawiam
Tusia ale u ciebie @ nie przyjdzie, u nikogo tutaj nie przychodzi
Stary 2011-03-20, 23:31   #2458
sandra1892
Zadomowienie

Cytat:

Witamy
i trzymamy za brak @
u mnie @ dobiegła końca więc 3 cykl oficjalnie rozpoczęty
Stary 2011-03-21, 07:35   #2459
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Witaj. Na pewno wsparcie otrzymasz, a jak nie wsparcie to gratulacje .

kaskaderka

A a te testy owu są pewne? Bo ja na razie stosuję mierzenie temperatury i śluz, ale coś ten mój wykres jest o kant stołu rozbić. Niby teraz powinnam być w drugiej fazie cyklu a jedna temperaturę mam niższą niż w fazie pierwszej. Normalnie chyba ja jestem jakimś dziwolągiem.
aga_bre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 07:42   #2460
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Ja myślę, że dzisiaj u niej świętują, więc raczej jutro trzeba się nastawiać na nowiny.
jestem, jestem teście zaskoczeni ale szczęśliwi. Teść lata i do teściowej ciągle babciu woła. Dostałam nawet kwiatki
moja babcia też przeszczęśliwa chociaż mówi, że prababcią się nie czuje. Od razu milion zabobonów mi sprzedała
siostra Tż jako jedyna nie wykazała radości, ona zawsze jest marudna, stwierdziła, że żadną ciotką nie chce być. i pół dnia latała i mówiła, że będę jak słonica. i oczywiście ciągle, że dzieci śmierdzą, beczą i są obrzydliwe. ale ona ma niecałe 15lat i jest po prostu głupia

Kurcze SekretnyWachlarz troche przykro mogło się zrobić dziewczynom, które starają się a Ty wpadasz i piszesz, ze zazdrościsz tym które dzieci nie mogą mieć. Co mnie zdziwiło napisałaś, że chciałabyś nie móc mieć dzieci i życzysz sobie tego a potem piszesz, że może zdanie zmienisz. Więc nie życz sobie sama zle bo moze bedziesz plakac za kilka lat, a wtedy przypomnij sobie co tutaj pisalas oczywiscie nie zycze Ci tego. Jezeli tak bardzo nie chcesz zajsc w ciaze to idz po recepte na tabletki anty i nie widze problemu. I prosze nie denerwuj mi tutaj tak staraczek zaloz faktycznie sobie swoj watek "nie chce dziecka!" to ja przyjde i i Ci tez napisze jak to bardzo chce dziecko

Edytowane przez goldika
Czas edycji: 2011-03-21 o 07:53
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości