|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o farbowaniu henną - wątek zbiorczy
Spostrzezenia ,kilka dni po hennowaniu:
Moj ewlosy faktycznie sa o wiele gladsze niz przed hennowaniem. Pozytywne zaskoczenie, bo jak wspominam Chne ELD to efekt byk calkowicie odwrotny. Z wlosow zupelnie prostych, zrobilo mi sie napuszone cos. Z prostych przylizanych wloskow , mialam lwia grzywe. Nie przeszkadzalo mi to jakos strasznie. A teraz zrobily mi sie bardziej proste i wygladzone.
![]() Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy, rude pochodzą od kotów. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kocurzyca Czas edycji: 2011-03-20 o 15:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3572 |
CORELIPS
|
Ja z kolei uwielbiam włosy NAPUSZONE i maksymalnie jakoś tak zmierzwione. Nieważne czy to jest kobiece. Wydaje mi się, że w takim razie tańsza opcja - ELD byłaby lepsza niż KHADI! a czym to teraz malowałaś Kocurzyco nasza?
Dla mnie dobre wszystko co robi na głowie szopę. Uwielbiam objętość naturalną, stąd też łatwiej mi było zrezygnować z prostownicy ![]() Edytowane przez sylvia_doll Czas edycji: 2011-03-20 o 15:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz hennowalam tym http://www.ayuuri.co.uk/products/Meh...der-42-17.html
![]() |
#3574 |
Raczkowanie
|
Witam po dłuższej przerwie, odważyłam się załączyć na galerii zdjęcia z poprzedniego farbowania, za jakieś 2 tygodnie planuję hennę/amlę/cynamon. Cokolwiek wyjdzie, wstawię.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3575 |
CORELIPS
|
Śliczny masz kolor! Bardzo się mi podoba, włosy-lustro dosłownie.
Alepia... powiadasz, że gdzie kupiłaś? Dopisz tam, proszę, ilość henny jaką zużyłaś do koloryzacji. Zastanawiam się, czy do henny khadi dodawać właśnie cynamon, ktoś to mi odradzał bodajże, ale zaryzykuję również - to może zadziałaś jak Cassia? Czy ktoś się orientuje? Chcę jaśniejszy efekt niż poprzednio... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3576 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, rzućcie linka do tej galeri hennowej, bo nie mogę znależć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3577 |
Nindżopesz
|
A propos cassji to trochę zgłupłam czytając "legendarny pdf".
No bo tak, na str. 45 pokazują farbowane owce ![]() Natomiast w tabelce na str. 49 przy rudych/ciemno-blond włosach jako kolorze wyjściowym proponują zmieszać cassję i hennę w proporcji pół na pół w celu uzyskania miedziano-rudego/ciepło-rudego odcienia. Przy użyciu samej henny piszą, że efekt będzie intensywnie rudy. Ja chcę ten miedziany. Czy tylko ja mam wrażenie, że sami sobie przeczą? Aż zaczęłam kombinować czy nie pokusić się na zmieszanie obu po równo ale grom wie czy to nie będzie identyczny efekt jak po samej hennie. W sumie... cena obu na helfach ta sama, można kombinować ![]() A w ogóle jutro rozjaśnię kilka odrostowych pasemek farbą bo jednak machnęłam ręką na cynamony i rabarbary, i gdzieś za miesiąc zabieram się za mazanie tak przygotowanej czupryny henną/cassją/czymś. Howgh. Tylko najpierw muszę zaoszczędzić kasę, będzie ciężko, SIPA tańsza ![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Anastazja, proszzz: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=504604 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3578 |
Zakorzenienie
|
Red, dzięki za linka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3579 |
CORELIPS
|
Redhaired Witch. O jasna cholercia, to my mamy podobne dylematy!
![]() Hahahaha! Czas się zdecydować, ale to nie jest łatwe, mając na uwadze dobro i piękny <nie-za-ciemny> miodowy kolor... Machnijmy sobie tym cynamonem, oby tylko za bardzo nie zniwelowało efektu henny. Jaki masz naturalny kolor, i jaki aktualny? Kocurzyco, Twoja henna jest całkiem "w cenie", ale rozumiem, że w Polsce jej nie dostaniemy. Ehhh! Jak tu kombinować skoro nasze zielska są takie drogie?! Edytowane przez sylvia_doll Czas edycji: 2011-03-20 o 17:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Henna z cassja powinna dac kolor bardziej pomaranczowy, a sama henna bardziej czerwony. Ale dochodza jeszcze inne czynniki i tak naprawde co wyjdzie to wyjdzie. Ja do swojej henny dodalam zaledwie ok 3 lyzek cassji i kolor zdecydowanie bardziej wpada w pomarancz niz w czerwien. Podejrzewam ze cassja nie miala z tym kolorem nic wspolnego tylko taka byla moja henna.
![]() |
#3581 |
Wtajemniczenie
|
No po prostu cuuuudowne są te Wasze kociaczki!!!
![]() ![]() ![]() Jak ich nie kochać?
![]() |
#3582 |
Zakorzenienie
|
Chyba nie. Nie wiem.
#3583 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Każdy zwierzak pragnie ciepła drugiej istoty i czuje jak ktoś go kocha.
![]() |
#3584 | ||
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Masz na myśli mieszankę rozjaśniającą z cynamonem (miód i tak dalej) czy dodawanie go do henny? Na mieszance postawiłam krzyżyk i, o zgrozo, kupiłam zwykłą farbę rozjaśniającą Wellaton Złoty Blond - jutro machnę sobie najciemniejsze odrosty wyłażące spod warkocza i kilka pasemek na samym czubku głowy żeby bezboleśnie przejść z rozjaśnianych włosów do naturalnych. Naturalnie mam mysi ciemny blond, poza tym ze trzy kolory: spłowiały rudy-blond od połowy włosów onegdaj rozjaśnianych na jasny blond (te chciałabym przyciemnić), potem trochę jaskrawszego pomarańczu czyli trwały efekt Jasnego miedzianego blondu z Belle Color i na czubku z 10 cm ciemnorudych odrostów machniętych Ognistym oranżem Venity (które chciałabym rozjaśnić ![]() Nie no, śliczny mam kolor, heh. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3585 |
Zakorzenienie
|
To teraz mam dylemat, brać tą Cassję czy nie brać
![]() I jaką henne do tego? W sumie mazidlana jest sprawdzona, nie wyłazi zielona ani jakaś niewiadomo jaka...ale bym chciałą coś nowego i barzdiej pomarańczowego... Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2011-06-02 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3586 |
CORELIPS
|
redhaired witch, chciałabym go zobaczyć, a i swoją drogą zachęcam do obejrzenia zdjęcia moich kłaczków w galerii - też to przeżywałam (ale już mniejsze mam te ombre hair)
![]() ajjj... myślałam raczej, żeby zamiast cassi właśnie zarzucić ten cynamon, a miód dać przed koloryzacją. nikt tak nie kombinował... -.- będziemy królikami doświadczalnymi. |
![]() ![]() |
![]() |
#3587 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy gdzieś w sklepach internetowych w Polsce można dostać buxus dioica ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3588 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czytam ten wątek, ale jest tego tyle, że nie jestem w stanie ogarnąć, ależ się napisałyście!
![]() ![]() 1. czy mogę ją nałożyć na włosy wcześniej (jakieś półtora miesiąca temu) farbowane rudym goldwellem? czy zrobią mi się jakieś nie daj boze zielone? 2. czy się brzydko zmywa? 3. ile mam zużyć z tubki jesli mam włosy mniej wiecej do brody, niezbyt gęste? bo słyszałam, ze jedna tubka starcza na pare razy? 4. jakiekolwiek inne ważne wskazówki? ![]() będe ogromnie wdzięczna jeżeli udzielicie mi odpowiedzi do jutra, bo eee okres mnie goni i musze jak najszybciej przefarbować włosy przed ![]() Edytowane przez izajasz Czas edycji: 2011-03-20 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3589 |
Zakorzenienie
|
Ale ja naprawde nie sadze zeby ten minimalny dodatek cassji w moim przypadku, mial jakikolwiek wplyw na kolor. Na 200g henny dodalam ok 3 lyzki cassji. Wydaje mi sie ze to za malo zeby az tak rozjasnic. Zwyczajnie henna ktorej uzywam jest malo czerwona.
#3590 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do cynamonu, no nie wiem, dumam jeszcze: cynamon, kurkuma może? Nie mam casii, a przyprawy w każdym spożywczaku dostanę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3591 | ||||
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Mnie ciągle kusi SIPA bo kiedyś używałam, wychodziła fajnie i bez niespodzianek, jeszcze nonszalancko przechodziłam z farby na hennę i z powrotem ale chyba szybko płowiała - jakby nie płowiała to pewnie nie wracałabym do farby. Dawno to było i nieprawda, nie pamiętam... Cytat:
![]() Eee, to ja poczekam aż doświadczysz na sobie ![]() Cytat:
- spokojnie dawałam ją na farbę, nie było żadnych niespodzianek - to właściwie nie jest henna tylko jakiś tam balsam chemiczny z ekstraktem z henny - zmyła mi się bezboleśnie wypłukując - jedno opakowanie starcza mi na dwa razy a mam włosy do biustu, że tak powiem, średnio gęste. Zresztą tubkę wyciskasz na bieżąco więc sama ocenisz czy starczy czy więcej - szybko się zmywa, nie rozjaśnia, kiepsko łapie ciemne odrosty. Cytat:
EDIT: daję fotki: 1. dawno, dawno temu, jasna intensywna miedź Belle Color na jasnym blondzie, podobał mi się ten efekt ![]() 2. ze 4 lata temu, na czubku odrosty czyli ta sama farba BC na naturalnym ciemnym blondzie 3. rok temu, w większości naturalne z rozjaśnianymi pasemkami Aktualniejsze mam jakieś strasznie przekłamane, w każdym razie kolor jest coraz mniej intensywny. Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2011-03-20 o 19:04 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mówiłam o gotowej mieszance Khadi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3593 |
Raczkowanie
|
dziewczynki jaką henne polecacie na pierwsze farbowanie? tzn jakiej firmy? aa i skąd wiecie z czym je mieszać? powoli zaczynam sie gubic hehe
|
![]() ![]() |
![]() |
#3594 |
Zakorzenienie
|
Red, na drugim zdjęciu suuuper kolor
![]() a uzywala któraś z Was tego? http://www.sklep.zdrowe-kosmetyki.pl...-czerwien.html i cassia, i rabarbar i buraki...ciekawe... Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2011-06-02 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#3595 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
Przejrzałam net pod kątem Sante, na jakimś forum dziewczyny pisały, że tylko odcień lekki daje i szybko się zmywa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Łeee...za tą cenę powinna dawać żarowę ![]() Ide szukać dalej.... A, i zamówiłam Cassję z Helfy, jak będziesz chciała moge się podzielić ![]() Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2011-03-20 o 21:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3597 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() ![]() A nie planujesz zużyć całej? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3598 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3599 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Wylicz tylko koszty i daj znać na PW. A adres zmieniłam więc i tak podam jak już cassja doleci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3600 | |
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Leci do mnie Khadi Ciemny Brąz. Za tydzień zapewne będę farbować. Postaram się cyknąć fotki przed i po, chociaż będą słabej jakości, bo do dyspozycji tylko telefon z aparatem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.