Jeszcze tylko 5-10 kg! Wiosennie od 14 marca :) - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-20, 13:23   #391
Djuno
Regulator reniferów

Dot.: Jeszcze tylko 5-10 kg! Wiosennie od 14 marca :)

Twaróg z łososiem? Dla mnie pychota. Tylko ten cukier dodawany do wędzenia...

Jaw ogóle mogłabym tylko na jajkach i twarogu
Stary 2011-03-20, 14:42   #392
princeseczka
Zakorzenienie

ale dzisiaj zakręciłam swój jadłospis...
śniadanie(8.00)-razowiec i jajko, razowiec i twarożek+ rzodkiew, szczypiór, czerwona cebula
później(11.30) miseczka rosołu + udko
następnie(14.30) lód w polewie

Pobraliśmy się
princeseczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 16:15   #393
JakKazdaInna
Zadomowienie

anna205 ,ojalika dzieki za ostrzeżenie, kiedyś byłam nastawiona wielce sceptycznie do wszystkich "schematowych" diet tym bardziej, że udało mi się schudnąć kilka ładnych kg na " mniej żryj i rusz tyłek". co prawda wróciły mi prawie 2kg, ale głownie dlatego, że przestałam ostatnio przestrzegac odstępów między posiłkami i dużo imprezowałam= alkohol+fastfood'y. ale jakby nie bylo, przestalam dietowac jakos w maju takze uważam, że i tak nie jest źle.a poza tym przez tych kilka miesiecy jadlam wszystko, slodycze i chipsy też (oczywiscie nie w tonach, ale jakos strasznie nie unikałam).

postanowiłam spróbować Dukana, bo strasznie ciężko mi się zmobilizować. tym bardziej, że jestem na etapie rzucania palenia (paliłam 6lat). przeczytałam książki, będę ostrożna.

anna205 widzę, że bierzesz therm line II. ja właśnie zamówiłam therm line II i therm line forte, powinny przyjść lada dzień. powiedz, pomagają?

ważę 55kg, mam 157cm. narazie chciałabym dotrzeć do 50 do świąt.
JakKazdaInna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 16:38   #394
agila negra
Zadomowienie

Dziś zaliczyłam bieganie (krótko, bo nogi bolą), 45 minut na rowerku przed tv i prawie godzinny spacerek nad rzeką. Od rana się pilnuję z jedzeniem, bo wczorajsze urodziny u cioci mnie dobiły. Nażarłam się jak prosiak i po powrocie miałam straszne wyrzuty sumienia. Dziś na wadze już niestety 70,1, nie nacieszyłam się swoim 69,8 zbyt długo :P Tłumaczę sobie, że jak nadal będę się ruszać i pilnować z jedzeniem, to jak mi przejdzie @ na pewno znów zobaczę 6 z przodu, także jestem zmotywowana i wczorajszy wyskok już się raczej nie powtórzy
Dla tych, które sobie odpuszczają, krótki apel: Nie ma już czasu na jedzenie i nie trzymanie diety, jutro PIERWSZY DZIEŃ WIOSNY! Lżejsze ciuszki dużo lepiej będą się na nas prezentować jak będziemy o te parę kilo lżejsze :P Od jutra poprawa pogody więc ruszamy tyłeczki od komputera (a tym bardziej od lodówki) Świetna okazja na spacerki z dziećmi, TŻ, znajomymi. Ewentualnie rowerek, bieganie, fitness
Niewiele nam już zostało (czasu i kilogramów), nie możemy tego zaprzepaścić :P
Za dobrze nam szło do tej pory, żeby teraz dać się skusić byle ciastku czy frytkom :P
Stary 2011-03-20, 16:47   #395
Djuno
Regulator reniferów

Właśnie się próbuję umówić na jazdę konną
Trzymam kciuki, że mi się uda i nie zapeszę...
Stary 2011-03-20, 17:06   #396
Nina_47
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agila negra Pokaż wiadomość
Dla tych, które sobie odpuszczają, krótki apel: Nie ma już czasu na jedzenie i nie trzymanie diety, jutro PIERWSZY DZIEŃ WIOSNY! Lżejsze ciuszki dużo lepiej będą się na nas prezentować jak będziemy o te parę kilo lżejsze :P Od jutra poprawa pogody więc ruszamy tyłeczki od komputera (a tym bardziej od lodówki) Świetna okazja na spacerki z dziećmi, TŻ, znajomymi. Ewentualnie rowerek, bieganie, fitness
Niewiele nam już zostało (czasu i kilogramów), nie możemy tego zaprzepaścić :P
Za dobrze nam szło do tej pory, żeby teraz dać się skusić byle ciastku czy frytkom :P
Hahaha dobre!!!Przyjmuje do serca!! To prawda czasu nie wiele.. Do Świąt został już tylko miesiąc:confuse d: Trzeba ostro brać się do pracy!!!

U mnie strasznie, weekend to porażka, o której bardzo szybko chcę zapomnieć!! Ale wiem, co mi ją jutro rano skutecznie przypomni! WAŻENIE Będę szczęśliwa jak utrzymam wagę sprzed tygodnia..
Trudno!
Jutro pierwszy dzień wiosny.. To będzie moja WIOSNA i do lata (22.06.) będę super hiper laską!!!!

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Jak widzicie zmieniłam podpis. Niestety tak jak już wam kilka razy pisałam, u mnie zjedzenie czegokolwiek słodkiego lub chipsopodobnego kończy się fatalnie!!! Po prostu nie umiem zaprzestać na zjedzeniu kawałka! Próbowałam wielu sposobów, jedzenia po jednej czekoladce codziennie, a i tak kończyło się tym samym. W takim razie jeżeli nie mogę oswoić swojego wroga muszę go zniszczyć
Wypowiadam wojnę słodyczom i chipsom!! Od dziś przez 100 dni nie zjem nic czekoladowego, żadnych ciast, ciasteczek czy pączków, żadnych chipsów, paluszków, i innych słonych przekąsek! To możliwe, widziałam wątki, gdzie dziewczyny nie jadły w/w po rok... Jeżeli one mogą to ja też
Może ktoś chętny dołączy?? 100 dni, czyli tyle ile trwa wiosna Na lato będziemy miały idealne figury..

Powiem wam, że u mnie gdyby nie podjadanie słodyczy już dawno nie miałabym problemu z wagą...

Nina_47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 17:11   #397
Soffiaa
Raczkowanie

Witam nowe kobietki na pokładzie

Dziewczyny moje kochane próbowałam wczoraj dwa razy załaczyc te dietki,które wam obiecałam i nie chcą się łądowac, wiec jak ktoś jest nadal zainteresowany to podajcie linka na poczte

Weekend to koszmar wczoraj jakies 1200 kcal ,a dzisiaj juz 1300 , byłam w Poznaniu i nalatałam się po centrum jak głupia 3 razy całą Malte przeleciałam trzymajcie się dziewczynki

+ moje pierwsze kroki z Blogowaniem
+ uczę się języków obcych
+ ruch to zdrowie [ moje nowe uzależnienie - bieganie ]
Soffiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-20, 17:34   #398
Nina_47
Raczkowanie

Soffiaa 1200 czy 1300 kcal to dużo? W takim razie ile kcal zjadasz, gdy 100% trzymasz dietę?
A wy dziewczyny? Jaka jest kaloryczność waszej diety??

Stary 2011-03-20, 17:45   #399
3Natalia3
Raczkowanie

Ja jem około 1000 kalorii dziennie w niedziele zawsze troszkę sobie odpuszczam i zjadłam trochę czekolady<mniam>, ale i tak zmieściłam się w 1200 kalorii.

3Natalia3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 17:59   #400
LeonorVarela
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nina_47 Pokaż wiadomość
Hahaha dobre!!!Przyjmuje do serca!! To prawda czasu nie wiele.. Do Świąt został już tylko miesiąc:confuse d: Trzeba ostro brać się do pracy!!!

U mnie strasznie, weekend to porażka, o której bardzo szybko chcę zapomnieć!! Ale wiem, co mi ją jutro rano skutecznie przypomni! WAŻENIE Będę szczęśliwa jak utrzymam wagę sprzed tygodnia..
Trudno!
Jutro pierwszy dzień wiosny.. To będzie moja WIOSNA i do lata (22.06.) będę super hiper laską!!!!

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Jak widzicie zmieniłam podpis. Niestety tak jak już wam kilka razy pisałam, u mnie zjedzenie czegokolwiek słodkiego lub chipsopodobnego kończy się fatalnie!!! Po prostu nie umiem zaprzestać na zjedzeniu kawałka! Próbowałam wielu sposobów, jedzenia po jednej czekoladce codziennie, a i tak kończyło się tym samym. W takim razie jeżeli nie mogę oswoić swojego wroga muszę go zniszczyć
Wypowiadam wojnę słodyczom i chipsom!! Od dziś przez 100 dni nie zjem nic czekoladowego, żadnych ciast, ciasteczek czy pączków, żadnych chipsów, paluszków, i innych słonych przekąsek! To możliwe, widziałam wątki, gdzie dziewczyny nie jadły w/w po rok... Jeżeli one mogą to ja też
Może ktoś chętny dołączy?? 100 dni, czyli tyle ile trwa wiosna Na lato będziemy miały idealne figury..

Powiem wam, że u mnie gdyby nie podjadanie słodyczy już dawno nie miałabym problemu z wagą...
ja kiedyś przez 238 dni nie jadlam slodyczy i po jakimś czasie w ogóle mnie do nich nie ciągnelo. A teraz... nie umiem się powstrzymać.
LeonorVarela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 17:59   #401
ojalika
Wtajemniczenie

princ jednak skorzystałam z twojej dyspensy, ale zaraz wskakuję na stepper i biegam godzinkę! )
z kolacji już dzisiaj rezygnuję )
przez te urodzinowe słodkości obawiam się, że wyjdę najgorzej wagowo jutro, ale no cóż urodziny ma się raz w roku i już nigdy więcej nie będę świętowac swojego oczka!

Edytowane przez ojalika
Czas edycji: 2011-03-20 o 18:00
ojalika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-20, 18:46   #402
princeseczka
Zakorzenienie

Cytat:
Soffiaa 1200 czy 1300 kcal to dużo? W takim razie ile kcal zjadasz, gdy 100% trzymasz dietę?
Właśnie jak czasami jak czytam niektóre relacje to się zastanawiam, czy moja dieta oby na pewno jest dietą
bo mój jadłospis mieści się w granicach 1200-1500 kcal tak na oko.

Pobraliśmy się
Stary 2011-03-20, 18:49   #403
Djuno
Regulator reniferów

Cytat:
Napisane przez princeseczka Pokaż wiadomość
Właśnie jak czasami jak czytam niektóre relacje to się zastanawiam, czy moja dieta oby na pewno jest dietą
bo mój jadłospis mieści się w granicach 1200-1500 kcal tak na oko.
Ja jem spokojnie 2000 kcal, ale mam pracę fizyczną
Stary 2011-03-20, 18:53   #404
princeseczka
Zakorzenienie

ojalika czyżby 90 rocznik?

Pobraliśmy się
Stary 2011-03-20, 18:55   #405
oliws
Raczkowanie

ja znowu zawaliłam dietę
ale jutro poniedziałek, z poniedziałkiem się dobrze startuje, a z takim wiosennym poniedziałkiem to już w ogóle
przynajmniej zaliczyłam 45 min na rowerku stacjonarnym i jakieś 500 półbrzuszków ale nijak to się ma do całej tabliczki czekolady
oliws jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-20, 18:55   #406
princeseczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Djuno Pokaż wiadomość
Ja jem spokojnie 2000 kcal, ale mam pracę fizyczną
masz pracę fizyczną więc jedzenie mniejszej ilości mogłoby być dla Ciebie niebezpieczne..
a ja się opitalam, wyskoczę na uczelnię, wrócę i tyle.

Pobraliśmy się
Stary 2011-03-20, 19:26   #407
anna205
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ojalika Pokaż wiadomość
ja równiez mogę powiedzieć, ze przy dukanie źle się czułam.. a co najlepsze waga stanęła mi w miejscu i nie leciała w dół ) zapewne wg dukana osiągnęłam odpowiednią wage i koniec )

body styling to w formie wf na uczelni, ale ostatnio dostalam neizły wycisk, pilates tak samo
myślę, czy by sobie jeszcze czegoś a piątek nie dolożyć, ale zobaczymy

macie jakieś pomysły an białkowe kolacje? bo myślę, ze spróbuje się tego trzymać, to może jakoś szybciej kg polecą :P
Białkowe kolacje, hmm, co mi na szybko do głowy przychodzi to: tuńczyk (of kors w sosie własnym), z serem białym, albo z ryżem, w ogóle ryby wędzone, chude szynki drobiowe, jaja na twardo lub jajecznica (bez masła), to tak pierwsza myśl...

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Napisane przez JakKazdaInna Pokaż wiadomość
postanowiłam spróbować Dukana, bo strasznie ciężko mi się zmobilizować. tym bardziej, że jestem na etapie rzucania palenia (paliłam 6lat). przeczytałam książki, będę ostrożna.

anna205 widzę, że bierzesz therm line II. ja właśnie zamówiłam therm line II i therm line forte, powinny przyjść lada dzień. powiedz, pomagają?

ważę 55kg, mam 157cm. narazie chciałabym dotrzeć do 50 do świąt.
JakKażdaInna
trzymam kciuki za rzucanie, ja paliłam 10 lat, od lipca zeszłego roku nie palę... byłam naprawdę mocno uzależnionym palaczem, ale pomogły mi bardzo plasterki (nie tłuką Cię nerwy z braku nikotyny, naprawdę byłam bardzo spokojna) oraz e-papieros, oczywiście z wkładem beznikotynowym, ale bardzo pomagał zwłaszcza na imprezach, kiedy wszyscy dookoła palili, bez niego chyba bym wróciła do nałogu: )
No a skutkiem rzucenia były dodatkowe kg, stąd teraz odchudzanie. Co do TL II nie mogę nic powiedzieć, biorę je od 3 dni dopiero, ale czytałam że przy diecie i ruchu bardzo pomagają, mój facet kiedyś je brał ale odstawił ze względu na kofeinę, on nie pije kawy w ogóle i nie mógł po nich spać. Ja przy nich piję głównie bezkofeinową, także jest o.k.
Mam opakowanie 120 szt., czyli na miesiąc kuracji, wtedy będę mogła coś powiedzieć. Zastanawiam się czy nie dorzucić sobie jeszcze l-karnityny, ale tylko przed ćwiczeniami, muszę się nad tym jeszcze zastanowić... Zależy mi, żeby zrzucić 5-6 kg do maja-czerwca, i wbrew pozorom nie jest to takie proste, bo nie mam żadnej nadwagi, po prostu źle się czuje z dodatkowymi kg, zawsze byłam bardzo szczupła osobą...
Mam nadzieję, że mi się uda to osiągnąć
anna205 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 19:26   #408
Djuno
Regulator reniferów

Cytat:
masz pracę fizyczną więc jedzenie mniejszej ilości mogłoby być dla Ciebie niebezpieczne..
a ja się opitalam, wyskoczę na uczelnię, wrócę i tyle.
Na razie staram się jeść tyle, ile potrzebuję, tym bardziej, że widzę, że waga nie rośnie. Czyli nie przesadzam.

Wprowadzę trochę ćwiczeń (koń), mam nadzieję, że nie zacznę jeść więcej, to powinna spaść. Tak na logikę, prawda?
Stary 2011-03-20, 19:37   #409
princeseczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Djuno Pokaż wiadomość
Na razie staram się jeść tyle, ile potrzebuję, tym bardziej, że widzę, że waga nie rośnie. Czyli nie przesadzam.

Wprowadzę trochę ćwiczeń (koń), mam nadzieję, że nie zacznę jeść więcej, to powinna spaść. Tak na logikę, prawda?
powinna, ćwiczenia bardzo pomagają

Pobraliśmy się

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-20, 19:44   #410
Nina_47
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LeonorVarela Pokaż wiadomość
ja kiedyś przez 238 dni nie jadlam slodyczy i po jakimś czasie w ogóle mnie do nich nie ciągnelo. A teraz... nie umiem się powstrzymać.
No właśnie!! Jesteś dla mnie żywą inspiracją! Słodycze to nałóg wcale nie mniejszy niż papierosy, czy alkohol. A ja jestem Anonimową Słodyczo-chipsooholicznką Od jutra na odwyku

Wydaje mi się, że diety poniżej 1200kcal są prawie głodowe, ale ok. Każdy ma inny metabolizm, ja również muszę przystopować z kcal.

Stary 2011-03-20, 19:50   #411
Amitri
Zadomowienie

Cytat:

Nie wiem czy tyle wytrzymam, ale spróbuję. Na razie udaje mi się to od około tygodnia, ale mogę liczyć, że od dziś A ile do świąt? Bo to może być ciężki okres dla takiego czekoholika jak ja

Ja dziś nie dobiłam chyba nawet do 1000 kcal (chociaż jak liczyć sok i cukier w herbacie to powinno być dosyć blisko). Poza tym 9 godzin pracy fizycznej. Czyli jedno wielkie FAIL Za to zrobiłam zakupy na cały tydzień, sama zdrowa żywność. Zamierzam więc przygotowywać obiady i zaliczyć chociaż te 4 posiłki dziennie. W dodatku karnet na siłownię kupiony, wybieram się już za tydzień w poniedziałek. Tylko co ćwiczyć do tego czasu, żeby przygotować mięśnie do rowerku i bieżni? Po moich ostatnich ćwiczeniach miałam zakwasy przez 5 dni
Stary 2011-03-20, 20:18   #412
princeseczka
Zakorzenienie

właśnie zjadłam kolację : twaróg+makrela+czerwona cebula+szczypiór

Pobraliśmy się
Stary 2011-03-20, 20:38   #413
ojalika
Wtajemniczenie

no to smacznie )
rocznik 90 rządzi :P

pomysły na kolacje )
placuszki tuńczykowe: http://dukan.blox.pl/2010/03/Placuszki-tunczykowe.html
jajecznica
sałatka: kawałek piersi z kurczaka, jajko, ogórek konserwowy, trochę jogurtu z czosnkiem
serek wiejski
polecam dziewczyny sałatke z dwóch jajek i z selera ze słoika!! pycha(najlepiej smakuje z kapka majonezu, ale można to zastąpić jogurtem--> najlepiej gęstym)

jak macie jakieś pomysły, przepisy to zachęcam do pisania)

Edytowane przez ojalika
Czas edycji: 2011-03-20 o 21:09
ojalika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 21:34   #414
Soffiaa
Raczkowanie

Cytat:

Jem tak 1000 kcal , ale w ten weekend nie odżywiałam się zbyt zdrowym jedzeniem, Mc, słodycze itd no ale i tak z kcal nie poszalałam , w rezultacie dzisiaj pochłonełam z 1500/1600 bo jeszcze od ostatniego wpisu zjadło się to i owo ja mam dietki od dietetyka także , nie sądzę ,abym się głodziła ani nic z tych rzeczy

+ moje pierwsze kroki z Blogowaniem
+ uczę się języków obcych
+ ruch to zdrowie [ moje nowe uzależnienie - bieganie ]
Soffiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-21, 05:21   #415
kluseczka kuleczka
Raczkowanie

Dziewczyny dziś pierwszy dzień wiosny!!

tak więc koniec łamania zasad!! do pierwszego dnia lata mamy być zarąbiście piękne i kropka!! ja od dziś biorę się porządnie za ćwiczenia.

Czasem warto zastanowić się nad swym życiem i po prostu coś zmienić...

talia: 63->jest 61-> będzie 60!!

walczę o swoje piękno..
kluseczka kuleczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-21, 05:41   #416
JakKazdaInna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kluseczka kuleczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziś pierwszy dzień wiosny!!

tak więc koniec łamania zasad!! do pierwszego dnia lata mamy być zarąbiście piękne i kropka!! ja od dziś biorę się porządnie za ćwiczenia.
podpisuję się

chociaż pogoda za oknem- strach patrzeć ;(
ale to nic, zanim przyjda upały, będziemy laski

mi się właśnie gotuje owsianka z otrąb owsianych.

i moze tez zaczne liczyc kcal, ale na tym Dukanie i tak dość biednie to wszystko wygląda

miłego dnia
Stary 2011-03-21, 05:43   #417
princeseczka
Zakorzenienie

wpadłam napisać,że zaliczyłam spadek: -1,7 kg
tak, ciesze się,że woda ode mnie odpływa

miłego dnia w towarzystwie zdrowego jedzonka Wam życzę

Pobraliśmy się

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-21, 05:53   #418
kluseczka kuleczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JakKazdaInna Pokaż wiadomość
podpisuję się

chociaż pogoda za oknem- strach patrzeć ;(
ale to nic, zanim przyjda upały, będziemy laski

mi się właśnie gotuje owsianka z otrąb owsianych.

i moze tez zaczne liczyc kcal, ale na tym Dukanie i tak dość biednie to wszystko wygląda

miłego dnia
włąśnie wsuwam owsianke:P tylko ja daje doniej jeszcze kaszę manną jest gęstsza i bardziej syci:P:P
u mnie pogoda boska!! dziś idę biegać

---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ----------

Cytat:

każdy spadek wagi cieszy:P:P mi te ostatnie kg idą najgorzej

walczę o swoje piękno..
Stary 2011-03-21, 06:04   #419
JakKazdaInna
Zadomowienie

Cytat:

woda, czy nie woda, ale zapewne bardzo mobilizujące.
wzbudza zazdrość
Stary 2011-03-21, 06:07   #420
kluseczka kuleczka
Raczkowanie

oj wzbudza:P ale wiecie co?? damy rade!! nie ma opcji, żeby nie!! widzę, że nie tylko ja tu pracuje jako opiekunka
żeby nie być gołosłowną biorę się za 8 minut abs potem legs i może spróbuje buns
dziewczyny będziemy piękne!!

walczę o swoje piękno..
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości