|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
Marzec minął,kwiecień mamy-nasze dzieci i my witamy III-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,92% |
Marzec minął,kwiecień idzie,nasz autobus gna o świcie III-IV 2011 |
5 | 9,62% |
Kwietniówki bilet kupiły-oby na dzidziusiowy autobus się nie spóźniły III-IV 2011 |
6 | 11,54% |
Autobus doganiamy,wracając ze szpitala maluszka w objęciach trzymamy III-IV 2011 |
5 | 9,62% |
Marzec minął kwiecień z nami,teraz my zostaniemy mamami III-IV 2011 |
18 | 34,62% |
Marzec minął,kwiecień leci a my czekamy na nasze dzieci III-IV 2011 |
17 | 32,69% |
Poród się zbliża a my z niecierpliwością czekamy, aż przyjdzie nasza godzina III-IV 2011 |
0 | 0% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV
Eirene1987 a jaki masz fotelik
![]() Mirabilka nie znam się na tych wagach naszych dzieciaczków ale moja córcia na ostatnim badaniu (równo 36 tydz.) ważyła 2687 g i lekarz powiedział, że w normie więc u ciebie synuś też chyba dobrze waży. Co prawda wielkoludy z nich nie będą ale słodkie kruszynki ![]() kurcze ja po tym tardyferonie mam straszne zaparcia ![]() traicionera ![]() ja wszamałam przed kilkoma godz. lody i popiłam kawką - tak mi się zachciało a i cały dzień mam zgagę ![]() najbardziej martwią mnie jednak ręce. kochane mam je 2 sine w nadgarstkach. wygląda to tak jakby mój małż wiązał mnie do łóżka ![]()
![]() |
#2282 |
Raczkowanie
|
Juz nie moge w tym lozku wytrzymac - tak mnie biodra bola ze ciezko wylezec a TZ caly czas goni ze mam lezec i sie kurowac.
![]() TZ skonczyl dzis malowac nasza sypialnie i mam sliczna fioletowo - niebieska. Niech sobie do jutra doschnie to jutro bedziemy sprzatac i ukladac mebelki ![]() niech tylko to przeziebienie minie bo ma byc ladna pogoda a chcialabym okna umyc...
#2283 | |
Wtajemniczenie
|
hej laski
co tu tak cicho wieczorkiem? nikt się nie rozpakował??????????????? ja wróciłam dopiero do domu z rodzinnych odwiedzin, najpierw moi rodzice, potem znajomi, potem teściowie i tak się zeszło jutro może wkleję zdj wózeczka, bo zrobiliśmy jeszcze muszę tylko fotelik kupić i będzie wszystko chyba ![]() Cytat:
![]() idędziewczynki zjeść kolacyjkę, bo mąż robi papap |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Zadomowienie
|
ale się uryczałam
![]() ![]() a teraz nabijamy się na x factorsze ![]() ![]() ego_ego czekamy z niecierpliwością na fotki ![]()
![]() |
#2285 |
Raczkowanie
|
Melduje się nadal na dwupaku. Mój synek rybką już nie będzie,a barankiem i już coś w tym jest. Dziś kolejny dzień testowania wszelakich sposobów naturalnego wywoływania porodu. Było skakanie na piłce, herbatka z liści malin,spacer(3km), wchodzenie i schodzenie po schodach, masowanie piersi, teraz mam właśnie seans wieczorny
![]() I co?? I NICO!! Brzuch mi twardnieje, boli mnie od kilku dni jak na miesiączkę i nic poza tym. Mały robi mnie w konia, ma czkawkę, fika i nic nie robi sobie z moich zabiegów. Już mu powiedziałam, że skończyło się wynajem mojego brzucha i eksmituje go,ale nic sobie z tego nie robi... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() także bez żadnej bazy itd po prostu pasami się go przypina, bo też auto mamy starsze. stysia biedna jesteś a dziecko uparte jak to baran ![]() ![]()
![]() |
#2287 |
Zakorzenienie
|
Oj barany uparte są.
Ja jestem baran ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2288 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Długo mnie nie bylo, ale podczytywałam, żeby być na bieżąco ![]() Gratuluję wszystkich maluszków i porodów- jesteście wszystkie takie dzielne. U nas kryzys, mąż leży z gorączką 40 stopni, a ja już ledwo chodzę koło niego i boje się, że też mnie weźmie. My zaczeliśmy już 37 tydzień - jutro wizyta u gin wieczorem. Od dwóch dni mały ma bardzo intensywne momenty i trochę mnie to martwi, bo przecież miałobyć coraz ciszej a on robi piruety w brzuchu przechodzi z jednej strony na drugą jakby tam było niewiadomo ile miejsca, szyjka kuje, czuje lekkie chyba skurcze - bo ciężko mi je jeszcze rozpoznać. A plan jest taki, żeby nie rodzić przed 1.04. więc jeszcze 10 dni. Zobaczymy jutro co z szyjką. Jeśli się nie zarażę od męża to chyba od następnego tygodnia wybywam już na zwolnienie, a jeśli się okaże że z szyjką coś nie tak, to pewnie od razu do leżenia, a po 1.04 mogę wstać i chodzić ![]() Myślalam, że dzień po pełni to będziemy tu miały z 5 nowych maluszków. Może dziewczyny rodzą i dlatego taka cisza, a jutro się dopiero dowiemy jak owocny był weekend. Ale pomyślcie - wszystkie maluszki teraz będą już wiosenne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2289 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do fast foodow - mi ostatnio maz przemycil do szpitala pizze, mhmmm ale byla pyszna ![]() ![]() Cytat:
mam ooooogromna prosbe - trzymajcie jutro kciuki za moje usg. tydzien temy moje malenstwo na poczatku 36 tyg wazylo 2300 mam nadzieje ze jutro poczatek 37 tyg bedzie wazyc conajmniej 2500 - od tego zalezy czy zrobia mi cc w tym tygodniu (tak wstepnie jest ustalone).
![]() |
#2290 |
Zadomowienie
|
Ciastko - trzymamy kciuki kochana
![]() ja też jutro z samego rana do szpitala. trzymajcie kciuki abym w tym, tyg. tuliła już swoje maleństwo. |
![]() ![]() |
![]() |
#2291 | ||
Zadomowienie
|
dokładnie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja zaraz kładę się spać . Zmęczona jestem ... ale dziś się przestraszyłam ![]() ![]() ok lecę spać miłej nocy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2292 |
Zakorzenienie
|
Ja to już olewam zgagę, pewnie zniknie razem z ciążą, a pizzy pikantnej nie pojem przy karmieniu piersią. Specjalnie wzięłam z druza ilością jalapeno.
Ciastko-trzymam kciuki ![]() tamten weekend był szalony, a ten wyjątkowo spokojny, ale może jutro się odkorkujemy ![]() chociaż ja chce już po tym, jak dostane komórkę i powgrywam do niej różne programy ![]()
#2293 | |||
Zakorzenienie
|
i jeszcze córkę będziesz miałą spod tego znaku oj oj
![]() Marsylia współczuję że mąż chory mojego też coś bierze właśnie się kuruje mam nadzieję że mnie nie zarazi teraz na końcówce... Cytat:
![]() trzymam kciuki mocno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też lecę spać najadłam się kiwi i mi źle ![]()
![]() |
#2294 | |||
Wtajemniczenie
|
napewno wrzucę tylko jutro, bo dzisiaj mi się już nie chce
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja też już idę spać mam nadzieję, że łydka już nie będzie bolała ![]() papapapapa |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2295 |
Wtajemniczenie
|
Trzymam kciuki za jutrzejsze wiadomości
![]() W ogóle w tym tygodniu nabawiłam się hemoroidów ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2296 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Agus, super że jest ok ![]() Miamore, trzymaj się jakoś kochana, oby szybko dół minął ![]() Mora, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia ![]() ![]() Kinga, no to już niedługo ![]() Deneb, super tempo miałaś ![]() Diatoma, dzielna byłaś ![]() ![]() ![]() Black_Angel, ale słodka stópka ![]() Stysia, oj biedactwo, żeby już ruszyło ![]() Ciastko, współczuję Ci tego leżenia ![]() ![]() Megi, trzymam mocno kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
Zakorzenienie
|
hej laski
![]() zadko do was zagladam ale to z braku czasu i wogole.jeszcze nie urodzilam i nie wiem kiedy to nastapi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2298 |
Rozeznanie
|
witam. co tu tak cicho z dzieciaczkami???
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2299 | |
Zadomowienie
|
hej
![]() no i najgorsze że nie wiemy co nas tak wystraszyło. Widzę że wszystkie jeszcze śpicie ![]() Ja juz spać nie mogę- wyprawiłam tż do pracy i się rozbudziłam . Noc w miarę ok tylko jak zwykle pobudka co 30 min /przewracanie na bok-koszmar/ i jak się obudziłam o 3 to do po 4 nie mogłam zasnąć. ![]() ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2300 |
Raczkowanie
|
dzien dobry
dzis widze urodzaj na glupie sny ja nie spalam wiekszosc nocy przez biodra i potezny katar ale jak zasnelam nad ranem to tez mi sie snilo ze jestem na porodowce z jakas dziewczyna. polozne daly nam czepki na glowe ze mamy sie isc umyc bo jak sie nie umyjemy w specjalnym mydle to one od nas nie przyjma porodu. wiec zalozylysmy te czepki i pytamy gdzie prysznice a one na to ze jakie prysznice - tu jest to mydlo w plynie i mamy sie myc na lozkach i bez wody ![]() dzis ostatni dzien remontu ![]()
#2301 |
Raczkowanie
|
Witajcie Spiochy
![]() Ja od 6:45 na nogach bo synek do szkoly na 8 ale mialam lenia zeby wstac -masakra;( Teraz wcinam sniadanko bo z glodu mnie ssie ![]() Wiecie co ostanio coraz bardziej boje sie porodu niby wiem co mnie czeka bo to moje 2 dziecko ale boje sie bardziej niz przy pierwszym nie wiem czy to normalne ??? ![]() Co do piersi moje nie urosly prawie wcale (a myslalam ze przynajmniej w ciazy pociesze sie duzym biustem ![]() ![]() Brzuch rosnie z dnia na dzien wiekszy ![]() ![]() ![]() Hmmmm jakas mamusia rozpakowala sie w weekend?ale chyba nie ?przejrzalam i nie widze zadnego wpisu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Mam jeszcze pytanko wrocila Wam ochota na sex pod koniec ciazy bo mnie od 3 dni normalnie tylko jedno w glowie a ze przeciwskazan zadnych nie bylo to .......... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2302 |
Raczkowanie
|
mnie sie w ogole nie chce
przez cala ciaze to mozna by na palcach jednej reki policzyc kiedy to ja napadalam TZ-ta ale u mnie to tak jest odkad odstawilam tabletki - jak bralam to libido mialam ze ho-ho az sie opedzac ode mnie musial a teraz? d.... blada az mnie to sama niekiedy wkurza mam nadzieje ze sie po porodzie zmieni
#2303 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry z rańca
![]() Dziś miałam dziwną noc a tym bardziej sny. Wstawałam 4 razy do wc i za każdym razem jak przyszłam się położyć to zasypiałam po ok 30 min ![]() Sen to był masakryczny. Wczoraj w wiadomościach nasłuchałam się o tym Kadafim i później śniło mi się, że zmuszał mnie do kupna wanny ![]() monika267 ostatnio gdzieś czytałam, że właśnie kobiety, które mają rodzić kolejny raz bardziej się boją od tych co pierwszy raz dlatego, że pierworódki nie bardzo wiedzą co je czeka więc się aż tak nie denerwują. No i coś w tym musi być bo ja też się boję ale jakoś tak nie specjalnie. Bardziej się przejmuję czy dam sobie radę z maleństwem ![]() ![]() ![]()
#2304 | |
Raczkowanie
|
izunia233 zapewne masz racje co porodu a czy dam sobie rade z malenstwem to tez sie boje z pierwszym mieszkalam u rodzicow wiec bylo duzo latwiej a teraz sama i jeszcze synek do szkoly a Tz nie ma caly dzien i ....po malu wpadam w panike czy temu wszystkiem podolam nie chce martwic Tż ze sie boje bo ma stresujaca prace i tez sie martwi ze moze go nie byc w domu jak bede rodzic (co go dobija jak ostatnio mi powiedzial )pracuje ok 100-120 km od domu wiec nie mam co liczyc na jego osobe
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
Wiesz co jak bralam pigulki to tez mialam libido 100razy wieksze ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Zadomowienie
|
Czesc laseczki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2306 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2307 |
Zakorzenienie
|
mnie pognała w nocy wczorajsza pizza
![]() mąż uznał, ze mam za swoje, bo po co było tyle jalapeno jeść ![]() co do dojazdu do mnie, to na szczęście mój mąż w max 40 minut do mnie dotrze, wiec mam nadzieje,z e aż tak szybko nie urodzę, bo sama taksa w takim stanie niespecjalnie zamierzam jechać.
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-03-21 o 08:17 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2308 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2309 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ach ta zachłanność ![]()
04.07.2009 r Powiedzieliśmy "TAK" 03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami ![]() url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url] Edytowane przez izunia233 Czas edycji: 2011-03-21 o 08:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2310 |
Raczkowanie
|
Powiem Wam, że te wszystkie metody wywoływania porodu to o kant d*** mozna rozbić. Próbowałam wszystkiego i nic już nie działa. Pozostaje mi tylko leżeć i kwiczeć. Już 5 dni jestem przeterminowana suuuuper!!! Nie spodziewałam się, że synuś mi taki numer zrobi.
Już nawet próbowałam na niego zadziałać groźbą. Groziłam mu, że kitki będę mu wiązać jak szybko nie wyjdzie i nie działa na niego również to. Załozyłam też grupę na facebooku o nazwie " Prosimy spóźnionego Konradka,aby w końcu wyszedł z brzuszka" ![]() Połozna juz rano do mnie dzwoniła, ahhh czuję na sobie presję!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.