Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-20, 22:30   #1201
ania2631
Wtajemniczenie

Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

Cytat:
Napisane przez Kiara76 Pokaż wiadomość
To już był akt desperacji praktycznie, bo wet rozkładał już ręce i w sumie nic innego nam nie pozostało, ale .... o dziwo zadziałało i w sumie nawet nie zastanawiałam się, czy ten lek pies może dostać, najważniejsze że zadziałał, bo moja psina taka słodka jest, sama zobacz
Ależ piękny pies ufny i wdzięczny.Wogóle te fotki są zabawne
Stary 2011-03-20, 22:32   #1202
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Matall ja też rozglądam się za Białym Jeleniem (czemu nazwa zastrzezona? ) takim specjalnym, do higieny intymnej i nie mogę znaleźć.. ciągel tylko, te zwykłe widuje
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Lolka Chyba mimbi pisała, żeby dać spokój jeleniowi, bo to coś z jej nazwiskiem??
Hahaha, no az tak radykalna nie jestem Ale widzialyscie jak wygladam? Widzialyscie jak sie nazywam? To JA jestem Bialy Jelen, a nie zadne mydlo w plynie
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
eweska który ten tusz polecasz Lncome Hypnose ??? bo są jakies rodzaje widzę - Drama, Precious ????????
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Ja mam tylko Hypnose Onyx i tylko tego uzywałam, a nie wiem czy to nie jest wersja limitowana, ale te tusze są bardzo do siebie podobne. Wiem że któraś z dziewczyn jeszcze polecała Lancome Hypnose, ale nie wiem którą dokładnie.
Ja mowilam o tym dokladnie
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...#review-148455

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Andziot, nie używałam nie wiadomo ilu rodzajów, ale trochę czasu zajęło mi znalezienie ideału moi faworyci, to MF 2000 calorie, Lancome Hypnose i Pupa Flex Up. Wszystkie w wersji z klasycznymi szczoteczkami, żadne tam curved. Ze względu na cenę używam MF
Potwierdzam 2000Calorie i Hypnose, a u mnie zamiast Pupy najlepiej wypadala IsaDora Build-up. Aha - nie pisze tego dlatego, ze biore udzial w konkursie Isa Dory - sprawdzcie date recenzji
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...l#review-53285

Cytat:
Niektórzy ludzie NIE ZASŁUGUJĄ NA POSIADANIE PSA. Fajny piesio, jak młody, a potem kupa na dywanie i się oddaje do schronu, bo powinien na kibel i jeszcze wodę spuszczać.

Idę, strasznie mi smutno
To ja Cie jeszcze zdoluje - moj dziadek mial slepego jamnika, pralke i druga zone. Kiedy dziadek umarl, ona na stypie, podeszla do mojego TZ i zapytala "To co, wezmie pan jamniczka? Bo ja nie dam rady go nosic. A jak go pan nie wezmie, to ja oddamy do schroniska, no co zrobic". A dodam, ze mieszkala na parterze. Jakos z zabraniem pralki nie miala najmniejszego problemu. Czy Ty sobie wyobrazasz oddac slepego kanapowego jamnika do schroniska? Pieska, ktory byl z nimi kilka lat??? W ten oto sposob zostalismy wlascicielami niewidomego jamnika, ktory nadal z nami mieszka, jest glupiutka jak but, slepa, szczerbata, glucha na jedno ucho i zaczyna lysiec, ale i tak jest kochana i nie wyobrazam sobie oddac ja do schroniska. A to babsko nie mialo zadnego sumienia i mam nadzieje, ze ktos ja kiedys skrzywdzi tak, jak ona chciala skrzywdzic nasza slepa kurke.
Do wrzesnia mialam dwa psy - pieknego, madrego, podobnego do goldena, ktory byl bezsprzecznie najmadrzejszym psem na swiecie i ta glupiutka, slepa jamniczke, ktora nie reagowala nawet na wlasne imie. I ciezko mi bylo uwierzyc, ze to ten sam gatunek zwierzecia

A co do mojej wycieczki, to w ciazy sie niestety nic nie daje zaplanowac na 100%. Napisze jutro bo ide spac.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 22:34   #1203
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Piękny piesek

Oliwka Inaczej byłoby jakby był szczeniaczkiem. A miał 4 lata i nie szło go oduczyć. My z TŻ musieliśmy załatwić tą sprawę z wydaniem bo teściowa schowała łeb w piasek. Tak jak pisałam mój Gomez co jest u mojej mamuśki też ma 4 lata i nie sika po pościelach a tym bardziej nie wchodzi na łóżka, bo wie, że nie można. TŻ przed nikosiem miał Korę dobermana. Była z nimi aż 11 lat, ale zdechła, bo była chora. A to już inna sytuacja. Uwierz, że jakby był inny to nie byłoby takiej chorej sytuacji. A wyrzuty sumienia mam, bo się do niego przywiązałam. No może nie aż tak bardzo jak do swego psa, ale jakoś tak. Ugryzł mnie nie raz w nogę. Nie raz skubnął chrześniaka TŻ`ta... Nie wiem jak będę dziś spała. Cholernie się z tym czuję. I przyznam, że mogłam się w to nie mieszać.
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 22:42   #1204
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
To już był akt desperacji praktycznie, bo wet rozkładał już ręce i w sumie nic innego nam nie pozostało, ale .... o dziwo zadziałało i w sumie nawet nie zastanawiałam się, czy ten lek pies może dostać, najważniejsze że zadziałał, bo moja psina taka słodka jest, sama zobacz
Kiara uwielbiam takie zdjęcia Psiak + dziecko = Piękny widok i idealny dowód na to, że warto walczyć

Anula_81 a może za dużo wrażeń jak na jeden dzień i dlatego słabiej się czujesz? Oby jutro było lepiej

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 22:42   #1205
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Piękny piesek

Oliwka Inaczej byłoby jakby był szczeniaczkiem. A miał 4 lata i nie szło go oduczyć. My z TŻ musieliśmy załatwić tą sprawę z wydaniem bo teściowa schowała łeb w piasek. Tak jak pisałam mój Gomez co jest u mojej mamuśki też ma 4 lata i nie sika po pościelach a tym bardziej nie wchodzi na łóżka, bo wie, że nie można. TŻ przed nikosiem miał Korę dobermana. Była z nimi aż 11 lat, ale zdechła, bo była chora. A to już inna sytuacja. Uwierz, że jakby był inny to nie byłoby takiej chorej sytuacji. A wyrzuty sumienia mam, bo się do niego przywiązałam. No może nie aż tak bardzo jak do swego psa, ale jakoś tak. Ugryzł mnie nie raz w nogę. Nie raz skubnął chrześniaka TŻ`ta... Nie wiem jak będę dziś spała. Cholernie się z tym czuję. I przyznam, że mogłam się w to nie mieszać.
nie byłam w takiej sytuacji... tzn. żeby pies miał już takie nawyki.
Raz miałam jamniczkę, ale ona była od urodzenia z nami.
Od 2 lat mam owczarka niemieckiego - zabrana z lasu, ale jest ułożona pomimo tego, że wzięliśmy ją jak miała około 10 miesięcy tak wet. ocenił wiekktoś ją musiał bić bo jest do tej pory czasami zlękniona.
Także wierzę, że Ci przykro jest, ale z drugiej strony aż takiego zżycia z tym psiakiem nie miałaś chyba. No cóż wyszło jak wyszło.
Stary 2011-03-20, 22:44   #1206
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Jaki ładny

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 22:44   #1207
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
bo moja psina taka słodka jest, sama zobacz
no śliczna jest
i kolor włosów Twojej pociechy BOSKI !!!!!!!

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 22:45   #1208
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Piękny piesek

No cóż Martulka,teściowa najwyrazniej bez serca i wrażliwości.
Stary 2011-03-20, 22:46   #1209
Martulka000
Raczkowanie

Oliwka aż taka zżyta to z nim nie byłam. Ale szkoda mi go było i to bardzo pomimo,że psocił się. Poza tym mamy czyste sumienie z TŻ, że tak wyszło z tym ogłoszeniem i tym panem, bo teściowa chciała oddać go do schroniska. A inne psy mogłyby mu tam zrobić krzywdę. W ogóle na jakie pomysły wpadała to szok był dla nas, że baba taka kościelna, a myśli w sposób jakiś barbarzyński czy jakiś taki.
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-03-20, 22:52   #1210
Ollliwka
Zakorzenienie

Martulka no niestety sporo teraz ludzi tak do sprawy podchodzi...z tym schroniskiem to już w ogóle moja Teściowa jak mój psiak był chory powiedziała to samo. Więc w ogóle makarba
Stary 2011-03-20, 22:55   #1211
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Oliwka aż taka zżyta to z nim nie byłam. Ale szkoda mi go było i to bardzo pomimo,że psocił się. Poza tym mamy czyste sumienie z TŻ, że tak wyszło z tym ogłoszeniem i tym panem, bo teściowa chciała oddać go do schroniska. A inne psy mogłyby mu tam zrobić krzywdę. W ogóle na jakie pomysły wpadała to szok był dla nas, że baba taka kościelna, a myśli w sposób jakiś barbarzyński czy jakiś taki.
a skąd wiesz, że ten Pan mu krzywdy nie zrobi ???
ludzie czasem gorzej od psów się zachowują ...

Stary 2011-03-20, 23:05   #1212
Martulka000
Raczkowanie

Andziot nie wydaje mi się żeby miał mu coś zrobić. Ten człowiek ma ładnie koło 60. A jak widziałam jak go wziął na ręce to normalnie w szoku byłam. Zaraz go przytulił, podrapał po szyjce, a Nikoś go po nosie polizał. Więc może coś z tego będzie. TŻ dzwonił już do tego pana i mówi, że wszystko jest dobrze i tylko potrzebuje czasu na zaklimatyzowanie się w nowym domu. Jestem dobrej myśli. Musi być dobrze
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-03-20, 23:09   #1213
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

Agus nie dość, że termin mamy taki sam to jeszcze łóżeczko . Pięknie

Cytat:

Aguś, jak ciśnienie?
:

du.piato...
znowu mi wieczorem cisnienie uroslo
bylo prawie 140/83, nawet mi sie pojawilo troche krwi w nosie
puls 116 znow
glowa myslalam, ze peknie
polozylam sie, wypilam melise
teraz zjadlam apap i glowa nie przechodzi
ale cisnienie w normie
dobrze ze sie normuje, bo jak by sie nie normowalo to IP

ide spac zobaczymy rano

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
ze smyka .
ja też uwielbiam boazerie tak jak mój TZ , bardzo płakaliśmy jak jej nie było .

ja też mam toyotke ale inna.

dziękuje

pewnie że masakra - tak jak pisłam, robiliśmy stopniowo kazego roku coś odkąd się wprowadziłam, bo nie chcieliśmy brać kredytu na całość, ale tego nie uniknęliśmy.

radość i ciężka praca .

.

przystopuje przystopuje - jeszcze tydzien
dzięki .

dziękuje i fotki super .

dzięki Kochana - nie będe pokazywała łazienki i WC, bo wstyd - ale przemiana też podobna do tego na przedpokoju.

własnie - mnie też wiele postów wywala z poczatku jak dużo cytuję .

trzymam kciuki za Ciebie i małego .

wrzucam swoją fotkę - nie jestem z niej zadowolona ale obiecałam to wrzucam - miałam gdzieś jeszcze goły brzuszek, ale nie mogę znaleść na karcie aparatu .
Dzisiaj kończę 33tc, czyli zaczynam 34tc .
sliczny brzus

rano was dpoczytam, wybaczcie

ide sie polozyc
mam nadzieje, ze zasne
Stary 2011-03-20, 23:09   #1214
andziot
Zakorzenienie

napiłam się soku pomarańczowego i to był mój błąd przez duże B

dobranoc
(życzę nocy bez pani zgagi)

Stary 2011-03-20, 23:15   #1215
ania2631
Wtajemniczenie

Dobranoc brzucholki.
Stary 2011-03-21, 06:21   #1216
atiz
Rozeznanie

Dziewczonka mam nadzieje że dziś już lepiej?

Kiara76
zdjęcia - słodkości !!!

Martulka000 dobrze zrobiłaś, bezpieczeństwo dzidzi najważniejsze, ale smutek jest

Dziewczyny, ja dziś do lekarza idę.
Stwierdziłam że nie będę się stresować pójdę niech zobaczą co i jak.
Zawsze wieczorem mała szaleje, kopie przewraca się a wczoraj tylko takie dziwne delikatne ruchy powolne jakby ślimacze, żadnej energii, to samo rano, codziennie jak tylko się obudziliśmy już wariowała a tu nic. Na dodatek w nocy brzuch twardniał bardziej.
Kurcze cały czas było ok, żadnych dziwnych objawów a teraz tak dopadło
Na szczęście wizyta wolna na 9 nie do mojej lekarki ale innej, niech zobaczy może od razu na USG się załapię.

Trzymajcie kciuki.

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 07:34   #1217
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

dziewczynyn czemu mi sie przytrafiaja same dziwne rzeczy?
bylam w pt na szczepieniu z synem, szczepionke dostal w obydwie raczki, troche poplakal ale bylo ok, do wieczora i zaczal sie placz ze rece go bola,
w sob wiecz goraczka, cala niedziele a w nocy to byla masakra!!!!!!!!

prawie 39 i nie do zbicia !!!!! nie spalam, balam sie ze cos mu sie stanie, robilam zimne obklady i nic, teraz ma 38.5. padam na pysk,

aha, zapomnialam dodac ze lewa reka od szczepionki spuchnieta, wielki czerwony plac ma i goracy.

czekam az otworza rejestracje i ide do lekarza(niestety tego nie fajnego co mnie odsylal z "reklamacja " do szpitala jak potrzebowalam pomocy)
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 08:08   #1218
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry

Kiaro, śliczny ten Wasz psiak! Wielki szacunek dla Was za walkę o Niego

Mimbi, dobrzy z Was ludzie, uratowaliście tę jamniczkę przed śmiercią. Mam nadzieję, że żona dziadka kiedyś zostanie potraktowana podobnie, jak chciała potraktować suczkę. Może ktoś z jej rodziny będzie się zastanawiał, czy oddać ją do domu starców?

Ciekawa jestem, co robią tacy ludzie, którzy mają problem z wychowaniem i oddają zwierzęta, jeśli np. starsze dziecko jest niegrzeczne dla młodszego? Też się oddaje?

Aguś, wieczorami tak Ci skacze ciśnienie?

Agnieszko, przykro mi! Biedny syneczek

Uciekam, dopijam kawę i zmykam w teren

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 08:09   #1219
Ollliwka
Zakorzenienie

hej

moja noc do du.y Zuzka co jakiś czas w pęcherz mnie waliła, uczucie niezbyt fajne i tak całą noc. Miałam wrażenie, że zaraz ze mnie wyjdzie

agnieszka_pe25 zdrówka dla syncia no i Ty też użyłaś nie ma co

Jak to z tymi skurczami jest dziewczyny? jak one są odczuwalne? jako kłucie czy bóli gdzie dokładnie
Stary 2011-03-21, 08:16   #1220
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Olliwko, ja od jakiegoś czasu codziennie miewam takie jakby bóle okresowe, ale nie jakieś mocne. Ale nic więcej nie wiem, w tym temacie

Teraz to rozpychanie będziemy mocno odczuwać, dzieciaki rosną i mają mniej miejsca.

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 08:20   #1221
Ollliwka
Zakorzenienie

mary no wiem, wiem.... tylko ja to panikuję i z każdym ruchem modlę się żeby nie bolało mnie niech się rozpycha itd. tylko w pęcherz jak przyfasoli to odpływam normalnie
Stary 2011-03-21, 08:22   #1222
anula_81
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!

ja cala noc nie moglam spac, jestem nieprzytomna, mialam chyba wysokie cisnienie, albo nei wiem co, bo serce mi bilo jak szalone i co zasnelam to budzilam sie co godzine, pol godzinki i meczylam brzuch mi twardnial ale nei bardzo bolesnie ale jakos czesto, rano juz nie moglam spac, wiec przyszlam do pracy, ale ejstem tak slaba ze nie wysiedze calego dnia. Normalnie sie wystraszylam, caly czas czuje sie slabo.
a najgorsze ze jest mi niedobrze i w ogole nie moge nic zjesc, ledwie wcisnelam na siebie pol bulki teraz a wcoraj od obiadu nic nie jadlam, no nie moglam po prostu. Masakra jakas. nie wiem co sie dzieje. jeszcz etak nie mialam
agnieszka_pe trzymam kciuki, zeby ci sie udalo dostac do lekarza i zeby z synkiem bylo wszystko w porzadku
andziot mnie dzisiaj nie meczyla zgaga(bo nic nie zjadlam prawie wczoraj) ale mdlosci i bezsennosc z palpitacja serducha

agus mam nadzieje, ze juz lepiej z tym cisnieniem, straszne masz te skoki, moze lepiej zebys polozyla sie do szpitala?

Agnieszka M nie wiem czy to tylko z nadmiaru wrazen, bo dzisiaj czuje sie w sumie bardzo podobnie ciagle i nic nei moge zjesc...
Ania
Kiara jaki piekny labradoreeeekkk, cuudo

mary a gdzie to wybijasz w teren?
moniqac sliczny brzuszek
siasku a ty jak tam dzisiaj?

biore sie za prace coby szybko stad dzisiaj zwiac

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 08:26   #1223
MoniaK
Zakorzenienie

Cześć mamusie, wczorajszy dzień do d... nawet nie chce mi się pisać i nie będę wam smęcić

Moniqa, świetny efekt po remoncie!
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 08:34   #1224
izunia233
Zadomowienie

Dzień dobry

U mnie piękna pogoda, mroźno ale świeci słoneczko. Uwielbiam takie poranki

Aga jak tam twoje ciśnienie?

agnieszka_pe25 to zapewne reakcja na szczepionkę, tylko dziwne, że tak długo utrzymuje się gorączka, eh... Jak wrócisz to daj znać co i jak

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 08:42   #1225
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

andziot; jak tam samodzielne spanie bez małża? Wszystko u Was dziewczyny oki?
Pogoda lux, pewnie na jakiś spacerek skoczycie
Michałka jadałas
a kułam się 2 x pod rząd bo prawie nic kiedys nie zjadłam, tzn same dietetyczne rzeczy i cukier był 160.
Zmieniam palce
W srode ide do diabetologa znów wiec sie dopytam o te wahania.. tylko jak zobaczymy moje wyniki to pewnie zaproponuje mi insuline.. ale niech spada nie wezmę jej

anulka, dzieki za info o isofix. A samemu to mozna zamontowac czy trzeba w aso albo u zwykłego mechanika?
zaraz zadzwonię do jakiegoś ASO w krk i sie spytam czy mają.
Rób co masz zrobić i mykaj do mamusi

agnieszka_pe, ja w pazdzierniku mialam wiele szczepień przed wyjazdem na wakacje i tez strasznie mnie ręce bolały, do tego stopnia, ze ból budził mnie w nocy a kolega z którym lecielismy własnie wylądował na L-4 z powodu złego samopoczucia, osłabienia i temp.

Cytat:
Dwa lata temu mój labek był bardzo chory, z dnia na dzień zaczął nagle sikać , tam gdzie stał, tak po prostu, merdał ogonem i nie popuszczał, ale wysikiwał wszystko co wypił. Nasikał mi w aucie, na siedzenie, podczas jazdy do weta, na miejscu w przychodni kilka razy nalał i to tyle, że w głowie się nie mieściło. Był przebadany wzdłuż i w szerz, na standardowe i bardzo rzadkie nawet choroby (m.in. guz chromochłonny, cukrzycę, boreliozę itp.) i nic , wyniki super. A psiak wypijał od ręki litr za litrem wody, potem po chwili stawał i lał, gdzie popadnie, na dywan, kompa stacjonarnego, moje nogi. Ale sikał tylko wtedy, kiedy wiedział, że ja od razu zareaguję i sprzątnę. W nocy wytrzymywał czasem nawet 10-12 godzina (jak pospałam z soboty na niedzielę). Załamywałam ręce, myślałam żeby go nawet oddać, ale zaparłam się jednak, wydałam kupę kasy i zadziałał lek "ostatniej deski ratunku". Wet pomyślał, że może psu coś na głowę padło i po półrocznej kuracji Fluoksetyną, wycieraniu sików i naszemu samozaparciu psiak jest zdrowy (w maju skończy 5 lat). Nie wiem do tej pory, co było powodem tej choroby, tym bardziej, że przyszła z dnia na dzień, ale ostatecznie odeszła w zapomnienie, a ja staram się zapomnieć, że chciałam mojego labeczka oddać, ale faktycznie byłam już u kresu wytrzymałości .
Kiara, ale cuuudowny piesek robiłabym dokładnie to samo co Ty, aby tylko uratowac pieska!
Moja przez chwilkę też miała kłopot z siusianiem i sikała w domu na dodatek bardzo intensywna woń tych sików... jak sie okazało miała zapalenie pęcherza.

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 08:44   #1226
Martulka000
Raczkowanie

Dzień dobry Brzuchatki

Nie mogę spać. A poszłam późno. Głupia jestem. Mogłam wyjść sobie gdzieś wieczorem. I udać, że o niczym nie wiem . Głupoty jakieś mi się śniły, plecy mnie bolały.

Aga_pe zdrówka dla synusia. Oby gdzieś dalej Was nie odesłali.
Miłego dnia
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-03-21, 08:53   #1227
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
Zawsze wieczorem mała szaleje, kopie przewraca się a wczoraj tylko takie dziwne delikatne ruchy powolne jakby ślimacze, żadnej energii, to samo rano, codziennie jak tylko się obudziliśmy już wariowała a tu nic. Na dodatek w nocy brzuch twardniał bardziej.
Kurcze cały czas było ok, żadnych dziwnych objawów a teraz tak dopadło
Trzymajcie kciuki.
na pewno wszystko jest w porządku, zobaczysz !!!

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
bylam w pt na szczepieniu z synem, szczepionke dostal w obydwie raczki, troche poplakal ale bylo ok, do wieczora i zaczal sie placz ze rece go bola,
w sob wiecz goraczka, cala niedziele a w nocy to byla masakra!!!!!!!!

prawie 39 i nie do zbicia !!!!! nie spalam, balam sie ze cos mu sie stanie, robilam zimne obklady i nic, teraz ma 38.5. padam na pysk,

aha, zapomnialam dodac ze lewa reka od szczepionki spuchnieta, wielki czerwony plac ma i goracy.
a co to za szczepienie ???
oby przeszło szybciutko !!!

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
andziot mnie dzisiaj nie meczyla zgaga(bo nic nie zjadlam prawie wczoraj) ale mdlosci i bezsennosc z palpitacja serducha
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Cześć mamusie, wczorajszy dzień do d... nawet nie chce mi się pisać i nie będę wam smęcić

Moniqa, świetny efekt po remoncie!

oj dziewczyny
wszystkie na coś narzekamy ....
dobrze, że to już końcówka, bo nikt by z nami nie wytrzymał dłuugo

ja nockę miałam spokojną ...
Zosia coś bardzo chrapała dziś, mam nadzieję że choróbsko żadne jej nie bierze ...
poza tym odparzyła sobie tyłek
no i ma dość suchą skórę na ciele

ja dziś na nic narazie nie mogę narzekać,
poza malutką zgagą w nocy, ale przewróciłam się na lewy bok i przeszło ...
(Zosia tatę wołała w nocy )

DZIŚ WIOSNA !!!!!!!!!!!!!

rozpoczynam dziś pranie ciuszków dla Gabrysi

Stary 2011-03-21, 09:15   #1228
Weredka
Zadomowienie

Hej, hej, witam się wiosennie z rana. Wybieram się zawieźć moje CV do szkół podstawowych i przy okazji wpadnę do położnej, żeby zapytać o to twardnienie brzucha i skurcze. Zobaczymy co mi powie.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 09:19   #1229
Aliczka88
Zadomowienie

Witam

To co naprodukowałyście przez weekend to przechodzi ludzkie pojęcie!!!! Jesteście niedobre baby!!! Do porodu nie nadrobie

U nas weekend spokojnie minął
Jak widzicie w piątek zaczęłam już 30 tydz

A pieniedzy z chorobowego jak nie było tak nie ma kutafony!!

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 09:30   #1230
Kiara76
Raczkowanie

Ślicznie wszystkim dziękuję za miłe słowa pod adresem mojego pieszczocha (Oliwko, lab wabi się Gusto). Żeby zakończyć ten zwierzkowy temat dopiszę tylko, że półtora roku temu wzięliśmy jeszcze parkę młodych kociaków ze schronu , no taki odruch, ale są superaśne i wykastrowane, więc potomstwa nie będzie.

Martulka, było minęło, każdy co dzień dokonuje wyborów, nie zawsze słusznych, czasem ciężkich, tak bywa, teraz uszy do góry, dbaj o siebie i maleństwo i będzie dobrze.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości