|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Cytat:
|
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Cytat:
O sukience typowo ślubnej jeszcze nie myślę, ale za to w lipcu idę na wesele kuzynki i się zastanawiam co sobie kupić... Podobają mi się sukienki Asos, ale boję się, że jak już mi przyjdzie ta sukienka to nie będę w niej dobrze wyglądać czy coś...
|
|
#3574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wlasnie w niej sie wybieram na wesele w lipcu do kuzyna Te z Asos owszem, sa piekne, ale ceny tez powalaja no chyba ze naprawde masz na nie ochote
|
|
|
|
|
#3575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie chcę wydawać zbyt dużo kasy. Chciałam przy okazji wypróbować jakąś makijażystkę na co też kasa pójdzie, więc nie chciałabym przesadzać z sukienką
|
|
#3576 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Też tyle chciałabym schudnąć :/Cytat:
. Co do imion to strasznie podoba mi się imię do dziewczynki: Inetta, Nadia lub Amanda. A do chłopczyka: Igorek lub Kacperek. Z kolei mojemu TŻowi do dziewczynki podoba się Nikola a do chłopczyka to on nie ma ulubionego imienia . Cytat:
Edytowane przez ewika19 Czas edycji: 2011-03-20 o 20:56 |
|||||
|
|
|
#3577 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
gratuluje! ![]() ![]() to baardzo dużo, czytałam, że tak ok 1 kg na tydzień jest zdrowo aż się zestresowałam i teraz na wagę nie wejdę Cytat:
![]()
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Nena bardzo mi sie pdobają butki które wkleiłas Malwus cudowna sala, w ogóle piekny pałacyk lub dworekbo ośrodkiem tego nie nazwę Dziewczyny znalazłam wirtualny organizer ślubny może któreś się przyda http://www.notatnik.wyjdzzamnie.pl/index.php
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sobie zamówię http://allegro.pl/organizer-slubny-t...503058301.html a co... kosztuje niby 39 zł ale ja wolę mieć wszystko takie namacalne a nie w kompie
a potem taka pamiątka też zostaniewłaśnie wrócił mój TŻ tzn wrócił 1,5h temu i poszliśmy na spacerek po mieście. Doszliśmy do wniosku tak sobie rozmawiając że odkąd tak już naprawdę zaczęliśmy planować ślub nasz związek bardzo się zmienił. Jest inaczej jakoś tak... czasami potrafiliśmy siedzieć cały dzień przed kompem oglądać jakieś pierdoły gadać o niczym taka zdka nuda a teraz jest tak jakoś inaczej. nie umiem tego opisać ale tak jakoby ta miłość się tak na max rozwineła ten czas jest tak cudowny że mam nadzieję że po ślubie będzie jeszcze lepiej
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-03-20 o 21:36 |
|
|
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze za tydzień już do niego jadę i mam nadzieję, że to tylko chwilowe i za pare dni będę sama się śmiała ze swoich głupich myśli
|
|
#3581 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
1. sukienkę na wieczór panieński 2. sukienkę na wesele 3. czarne szpilki bo stare już się nie nadają. Od tygodnia chodzę po sklepach i NIC, wszystkich tych rzeczy nie wzięłabym nawet za dopłatą ![]() Ehhhh poradźcie cooooooooś ![]() Wieczór panieński jest w typowo lanserskim klubie z selekcją, więc potrzebuję czegoś w czym mnie selekcjoner wpuści Tylko nie wiem co by to miało być, błagam o sugestie...Na wesele chciałabym sukienkę jedwabną lub szyfonową w jakimś ciepłym kolorku, ale oczywiście nie mogę znaleźć nic co by dobrze leżało: klasyczny problem płaskiej klaty na której wszystko wisi i wielkiego tyłka na którym nic się nie dopina ![]() A buty to normalnie: żadne mi się nie podobają. W czymś takim bym się widziała, tylko nie zamsz a lakierek: images.jpg Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? W jakiejś rozsądnej cenie? |
|
|
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
powiem wam, że ja największy problem będę mieć z butami właśnie. Wszystko poza adidasami mnie obciera zaraz za progiem domu i naprawdę ciężko mi kupić buty które pozwolą wytrwać w nich kilka godzin o tańczeniu nawet nie mówiąc. Jednocześnie kocham śliczne buty więc przeciętniaki nie wchodzą w grę. Naszukam się, oj naszukam przed ślubem.
Imion dla dzieci nie mamy wybranych, będziemy na to mieć 9 miesięcy ciąży ![]() Prezentu z okazji ślubu mój tż nie dostanie bo nie widzę takiej potrzeby. Będzie wystarczająco dużo do załatwienia i masa wydatków więc nie będę dokładać kolejnych. My w tym roku nie idziemy na żadne wesele więc testować fryzjerek i makijażystek nie będę. |
|
|
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tego co się orientuję jest jeszcze darmowa wysyłka, a na wyprzedażach można dorwać sukienki w bardzo przystępnych cenach (czasami rozmiary wracają, trzeba odświeżać często stronę i szybko łapać do koszyka tam taka rzecz może siedzieć 2h i czekać na decyzję o zakupie)np takie cudo za 5 funtów czyli ok 25zł image1xl.jpg ale nie udało mi się mojego rozm złapać ![]() Oczywiście mówię o stronie asosa, bo ceny na allegro faktycznie powalają
|
|
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
My pod koniec czerwca mamy wesele, więc cały czas myśle gdzie iść się uczesać, żeby wypróbować fryzjerkę
jak wchodzę na forum swojego miasta i czytam różne posty o fryzjerkach to jest tyle opinii o różnych fryzjerkach, że nie wiem do której pójść jak coś
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do butów zbytnio problemu nie mam mój TŻ jest odemnie o 5 cm wyższy tylko. A bęędę miała fryzutrę z podniesionymi włosami więc już będę jego wzrostu więc o butach na obcasie mogę pomarzyć. Będę miała płaskie a kolor to się zobaczy
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego ja też mam nadzieję, że te wszystkie wątpliwości miną jak tylko znów będziemy razem
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zauważyłam ze za dwa tyg minie 6 lat odkąd znam TŻ
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-03-20 o 21:59 |
|
|
|
|
#3589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- ja już się żegnam, dobranoc
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
Jej ale naprodukowałyście przez ten weekend. Przebrnęłam przez wszystko
![]() DZIECI - nie rozmawialiśmy jeszcze jakoś szczególnie na ten temat ale myślę że damy sobie pół roku do roku po ślubie i wtedy o dzieciaczku myśleć będziemy PREZENT DLA MĘŻA: nie przewiduję w swoich planach takowego. za swój jedyny prezent będzie mógł uznać mnie ![]() Cytat:
i żadnego buta nie ubioręA tak w ogóle to pojechaliśmy dziś z TŻ-tem do Wrocławia i spotkaliśmy się z fotografami. Wszystko mi się spodobało i UMOWA JEST PODPISANA Teraz jeszcze tylko dogram salę w kwestii zniżki (a właściwie tato TŻ-ta bo tą sprawę wziął na siebie) i jak to będzie załatwione to w kwietniu catering. Umowę się podpisze, zaliczkę wpłaci i z większych wydatków to powinno być póki co wszystko ![]() http://www.youtube.com/watch?v=26a8J...eature=related no i trzeba będzie sprawdzić spodnie TŻ-ta i świadka
Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2011-03-20 o 23:00 |
|
|
|
|
#3591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3592 |
|
Wtajemniczenie
|
nam w lipcu minie 5 lat bycia razem a ok 7 znajomości
(kicia) te 2. buciki są boskie
|
|
|
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3594 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dziękuję wszystkim, które doradzały jak napisać umowę. Z różnych linków, które podałyście skleciliśmy własną umowę. Jeżeli któraś potrzebowałaby pomocy w tym temacie to już mogę pomóc
![]() I uwaga, uwaga.... ta dammm mamy datę naszego dnia ![]() 28.07.2012 Jeździliśmy oglądać sale, aż weszliśmy do Karczmy Ochodzita w Koniakowie i mamy To jest to czego szukaliśmy. Knajpka w stylu góralskim ze swoistym klimatem.Co do wątku butków... Ja uwielbiam śmigać w balerinkach, baletkach sandałkach. Natomiast dla TŻ im mam wyższe tym lepiej. Jednak na ślub wybiorę jakieś pośrednie, bo jakoś trzeba wytrzymać. Zastanawiam się też właśnie nad butkami do tańczenia. Wiem, że są bardzo wygodne. Chodzimy już dłuższy czas na kurs tańca i zafundowaliśmy sobie takie profesjonalne. Jak wcześniej w wyższych butkach nie potrafiłam tańczyć to w tych całego sylwestra prześmigałam. W Katowicach jest sklep z takimi butkami i sprzedawca fajnie potrafi doradzić jak taki but dobrze dobrać do stopy. Ja mam problem z tym, że mam nogę wysoką w podbiciu i w dodatku dość szeroką, więc specjalnie mam poszerzany przód, by nigdzie mnie nie uwierały. Dlatego warto się nad tym zastanowić
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
menippe gratuluję załatwionych spraw i wybrania daty.
widzę że ta sama którą ma Chatka 2tyg po nas coraz więcej lipcowych PM tu gości ![]() A teraz lecę spać dobranoc
|
#3596 |
|
Raczkowanie
|
No ja bym takich wysokich nie brała, szczególnie że mają platformę, a na platformie i takim obcasie można sobie kostki powykręcać. Wg mnie jak but jest wygodny, to może być i wysoki, ale pod warunkiem że nie ma wysokiej platformy. Ja na studniówce wytrzymałam w 10-cm szpilkach całą noc, bo na dno wsadziłam sobie kawałek wyciętej gąbkowej wkładki do butów. To o wiele lepsze niż te żelowe niby specjalnie do butów na obcasie.
|
|
|
|
#3597 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z terminem było wesoło, ponieważ był jeden wolny w maju, czerwiec Pani miała już zajęty, 28.07, był jeszcze jeden w sierpniu i jeden na koniec września, więc TŻ zdecydował, że chciałby się zmieścić przed 30tką i wypadło na 28, ponieważ 31.07 ma urodzinki. Zatem wstrzeliliśmy się w sam raz ![]() ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Cytat:
|
|
|
#3598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja was podziwiam dziewczyny ślub w lipcu albo sierpniu to dla mnie hard core. Są takie upały że hoho zdarzają się chłodniejsze dni fakt ale ja bym się raczej nie zdecydowała. A jak wy się z tym rozpatrujecie??
|
|
#3599 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Mamo, 24 godziny i tyyyyyyle nadrabiania! Czy weekendy nie powinny byc jakies cichsze tutaj? :P
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witamy serdecznie Widze, ze dziewczyny juz pomogły menippe z umową A ja czekam na wiecej informacji o Was Jak dlugo jestescie razem, kiedy byly zareczyny Cos wiecej My tu bardzo ciekawskie jestesmy :PCytat:
Ja juz mam dwojke znajomych, ktorzy swojego chlopaka/dziewczyne poznali w ten sposob. Ja jednak bym sie na cos takiego nie odwazyla. Spodobalby mi sie ktos, a pozniej okazaloby sie, ze to nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia .. Ale super, ze Twojej przyjaciolce sie udalo )Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieje, ze juz czujesz sie lepiej, bo cos dlugo Cie to chorobsko trzyma!! Cytat:
![]() Cytat:
A jesli uda mu sie mnie namowic na trzecie dziecko, to wtedy pomyslimy ![]() Poza tym, pisze do Was juz z polskiej ziemi )))) Hurra! Nie ma to jednak jak 3 godzinki w samolocie i 6 godzin tluczenia sie po polskich drogach (zamiast 3!!!!). MASAKRA.Co mnie cieszy, Mama widzac mnie od razu powiedziala, ze schudlam strasznie i zaczela mnie podejrzewac o odchudzanie! Tata to samo! Haha. Weszłam na wage (na Wyspach jest jakas rozlegulowana), a tam 53! Hurra. Jeszcze 2 w dół i chyba sama sie w sobie zakocham :P |
|||||||||
|
|
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ myślał o wrześniu, jego tato chciał wrzesień no bo w sierpniu to gorąco mu i innym będzie. Ale to nasz ślub i ustaliliśmy że sierpień. To już druga połowa miesiąca będzie więc powinno być ok |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

a welon będę miała klasyczny pasujący do każdej sukni
Podobają mi się sukienki Asos, ale boję się, że jak już mi przyjdzie ta sukienka to nie będę w niej dobrze wyglądać czy coś...
1.09.2012
no chyba ze naprawde masz na nie ochote
gratuluje! 

dobrze ze za tydzień już do niego jadę i mam nadzieję, że to tylko chwilowe i za pare dni będę sama się śmiała ze swoich głupich myśli
Tylko nie wiem co by to miało być, błagam o sugestie...

jak wchodzę na forum swojego miasta i czytam różne posty o fryzjerkach to jest tyle opinii o różnych fryzjerkach, że nie wiem do której pójść jak coś
chyba bym zabiła biednego chłopa
18.08.2010 - zaręczyny

i żadnego buta nie ubiorę
Niestety jestem chora więc tylko z daleka sobie na to cudo popatrzę