|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Cześć dziewczyny
![]() To teraz moja kolej SekretnyWachlarz zaprezentowałaś swoją osobą dno-dna... nie wiem wogóle co Cie ruszyło żeby tu napisać... chyba nie dorosłaś jeszcze do swojego wieku. Nawet jak nie chcesz mieć dzieci to nas to gó..o obchodzi!!!! Witam nowe staraczki i trzymam kciukorasy ![]() Ja podobnie jak kathrinaaaaa i sandra 1892 dziś mam ostatni dzień @ w tym miesiącu @ miałąm tylo 3-4 dni a w zeszłym aż 9 dni nie wiem od czego to zalezy Goldika to teraz czekamy na info jak Twoji rodzice zareagują ![]() Trzymam za wszystkie kciuki i za siebie też już mam dobry humor oby tak długo trwało. Szkoda, że ja musze liczyć te dni cyklu przez tą luteine ;/
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
moi rodzice od piatku sa uswiadomieni
![]() najbardziej zaskoczyla mnie radosc mojego ojca, akurat udalo sie ze wpadl do nas wiec od razu powiedzielismy mama tez szczesliwa, zawiesili bron nawet na piatek i razem swietowali mama juz zaklepala kupno wozka a ojciec lozeczka Dziewczyny trzymam kciuki za nowy cykl
|
|
|
|
#2463 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
dziś po pracy idę na USG i mam nadzieję, że zobaczę moja maleństwo. Ostatnie USG było w 6t1d, a dziś jest 7t4d. Jak dziś nie zobaczę krewetki to już po wszystkim ![]() Zaraz mój tż idzie na operacje kolana, więc ten dzień to jakiś koszmarek. Mam nadzieję, że pojadę dziś do niego do szpitala z dobrą nowiną. Lekarz mi dal większą dawkę leków na tarczyce i mam chwilową nadczynność - powiedział że jak się okaże że jestem w ciąży to lepiej żeby hormonu było troszkę za dużo niz za mało. Czuję się z tą nadczynnością dziwnie, ale czego się nie robi dla krewetki
|
|
|
|
#2464 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2465 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
czasami warto sie ugryźć w język niż powiedzieć kilka słów za dużo .... Nijak ma sie Twoja wypowiedź do dziewczyn które sie tutaj znajdują ..., które bardzo wiele przechodza i przeżywają każdego miesiąca ... I aż ja też musze to napisać irytują mnie takie wypowiedzi ponieważ nie szanują uczuc innych kobiet ... Każda kobieta ma wybór i jeżli ich nie chcesz to jest Twoja indywidualna sprawa ... skoro chuchasz na zimne to może zainteresuj sie po prostu odpowiednią dla siebie antykoncepcją ... skonsultuj sie z lekarzem i nie bedzie problemu ... Czytając Twój post przypomniał mi sie artykuł / list dziewczyny która usunęła ciąże w 4 tygodniu i czuje sie z tym dobrze ( usunęła ją farmakologincznie ) i pod artykułem rozpoczęła sie dyskusja ... a ja sie zastanawiam czy czy czułaby sie dobrze usuwając dziecko w 12 tygdoniu ciąży... skoro kobieta świadomie nie planuje zostać matką to niech zapobiega temu wcześniej ... ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
|
|
#2466 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Mam na imię Asia ,wiek : 20 lat, w czerwcu ślub. Świadomie i z pełną odpowiedzialnością planujemy starać się o dziecko w tym roku. Spodziewam się ,że mogę niedługo usłyszeć słowa krytyki (bo wiele osób ostatnio mówi mi ,że to za wcześnie, że będę żałowała ) , ale postaram się przyjąć je spokojnie ![]() Gratuluje już zafasolkowanym kobietkom i ze swojej strony życzę spokojnej ciązy i szybkiego porodu
|
#2467 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak nie antykoncepcja hormonalna to jest jeszcze trwała anytkoncepcja .... podwiązania jajowodów... wówczas nie bedzie problemu .... ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
|
|
#2468 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymamy kciuki za staranka i gratulujemy ślubu ![]() ![]() Ja w kwietniu skończę 20 lat i już nie raz słyszałam od koleżanek itp. że po co mi teraz dziecko , że za młoda, że dziecko to tylko problem itp. Ale to jest moja decyzja wyszalałam się już , teraz mam wspaniałego tż, czujemy się na siłach finansowo i emocjonalnie i staramy się dzidzie ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
i zdrowia dla męża
|
|
#2469 |
|
Wtajemniczenie
|
Krewetka - witaj , dziękuję za życzenia
Chociaż nie wiem czy będzie tak łatwo, w mojej rodzinie kobiety d.długo starają się o dziecko . moja mama starała się o mnie 12 lat, kuzynka -6 lat itd.Sandra- miło znaleźć osobę na forum w podobnym wieku i o podobnych poglądach. Powiem Ci że a od swoich koleżanekn różnie się strasznie, one latają po dyskotekach, klubach a mi się zwyczajnie nie chce. Ja wole obejrzeć film z TŻ i zajadać popcorn w czasie kiedy one balują i %%% . Rodzice początkowo mieli wątpliwości jak to będzie (bo A. jest starszy ode mnie o 8 lat)ale przekonali się do niego .
Mów mi : Asia ![]() "...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli." Edytowane przez asia665 Czas edycji: 2011-03-21 o 10:20 |
|
|
|
#2470 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dużo miłości i cierpliwości i przyjemności a wszystko w swoim czasie
|
|
#2471 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój też jest 8 lat starszy i moja mama na początku była przeciwna naszemu związku a teraz uważa , że to jej najlepszy zięć ale mam jedną przyjaciółkę , która mimo , że woli imprezy i %% to mnie wspiera i nie krytykuję za to , że chcę już maleństwo . Życzę żeby się Tobie udało jak najszybciej zafasolkować
Edytowane przez sandra1892 Czas edycji: 2011-03-21 o 10:27 |
|
|
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
blanszor trzymam kciuki!!!
|
|
|
|
#2473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopisuje Cie dolisty, tak? ![]() ja jestem niewiele starsza od Ciebie, o rok 21lat i 2dni mam.I udalo mi sie zafasolkowac za 3cim podejsciem. Trzymam kciuki za Ciebie! Ja nie uwazam, ze masz za malo lat. Lata to tylko cyferki, dla mnie liczy sie wiek emocjonalny i psychiczny. Czasami 27latka jest mniej dojrzala od 20latki.[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- blanszor tez trzymam kciuki! Edytowane przez goldika Czas edycji: 2011-03-21 o 10:32 |
|
|
|
|
#2474 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Napewno z czasem będą wyraźniejsze, widzę że kciuki pomagają Trzymajcie mocno w środę;D
|
|
|
|
|
#2475 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny a może któras z Was orientuje się jak to jest : jeśli mąż weźmie mnie na swoje ubezpieczenie zdrowotne z zakłądu pracy, a ja nie pracowałam/nie pracuje to czy należy mi się macierzyński??
Mów mi : Asia ![]() "...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli." Edytowane przez asia665 Czas edycji: 2011-03-21 o 10:55 |
||
|
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
oj napewno nie, po prostu będziesz ubezpieczona
|
|
|
|
#2477 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny... a ja mam pytanie. czy to, że łykam od ponad miesiąca dzień w dzień apap extra może mieć jakiś wpływ na to, że nie moge zajść w ciąże? chyba nie co? ogólnie to od ponad roku połnełam już z 10000000000000000 szt tabletek od ketonalu po przeróżne psychotropy (nie jestem lekomanem tylko mam silne migreny) teraz od miesiąca nie boli mocno bo chodziłam na akupunkture ale ćmi z rana i boje się, że może boleć taka psychika... po tym co przeszłam.
27cs, ostatnia @ 26.01.2012 "Serce ma swoje racje, których nie zna rozum" - B. Pascal http://enpr.pl/1508/47129 Edytowane przez kwiatek23 Czas edycji: 2011-03-21 o 11:02 |
|
|
|
#2478 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję bardzo za odpowiedź
|
#2479 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2480 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=goldika;25857936]jestem, jestem
teście zaskoczeni ale szczęśliwi. Teść lata i do teściowej ciągle babciu woła. Dostałam nawet kwiatki ![]() moja babcia też przeszczęśliwa chociaż mówi, że prababcią się nie czuje. Od razu milion zabobonów mi sprzedała siostra Tż jako jedyna nie wykazała radości, ona zawsze jest marudna, stwierdziła, że żadną ciotką nie chce być. i pół dnia latała i mówiła, że będę jak słonica. i oczywiście ciągle, że dzieci śmierdzą, beczą i są obrzydliwe. ale ona ma niecałe 15lat i jest po prostu głupia ![]() Kurcze SekretnyWachlarz troche przykro mogło się zrobić dziewczynom, które starają się a Ty wpadasz i piszesz, ze zazdrościsz tym które dzieci nie mogą mieć. Co mnie zdziwiło napisałaś, że chciałabyś nie móc mieć dzieci i życzysz sobie tego a potem piszesz, że może zdanie zmienisz. Więc nie życz sobie sama zle bo moze bedziesz plakac za kilka lat, a wtedy przypomnij sobie co tutaj pisalas oczywiscie nie zycze Ci tego. Jezeli tak bardzo nie chcesz zajsc w ciaze to idz po recepte na tabletki anty i nie widze problemu. I prosze nie denerwuj mi tutaj tak staraczek![]() [/QUOT ![]() Kurcze młoda jesteś goldiko ale masz głowę na karku ci powiem.Od początku cię nie wiedzieć za co polubiłam ale myślałam,że za awatar ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Tak, jednak może nie 1 kwietnia
|
#2481 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tutaj nikt Cię nieskrytykuje z powodu wieku wiele wśród nas dziewczyn w podobnym Tobie w wieku. Np ja 2 miesiace temu skończyłam 21 lat nie mamy z TŻ ślubu, ale marzymy o dziecku TŻ stwierdzil, że jeśli pojawi się malenstwo to fajnie byłoby wziąć ślub, bo nie chce żeby jego dziecko i matka dziecka mieli inne nazwiska my od środy rozpoczęliśmy 3 cykl starań i zobaczmy czy tym razem się uda na chwilę obecna nadal plamię i pobolewają mnie jajniki jak w czasie okresu, co chyba dziwne tydzień po @...
|
|
#2482 |
|
Zadomowienie
|
kwiatek23 ciężko powiedzieć, tak codziennie przeciwbólowe to trochę niezdrowo. Ja tak dwa razy w miesiącu ketanol biorę i uważam, że i tak za często. Zapytaj się o to lekarza na następnej wizycie.
Mnie jakieś przeziębienie rozbiera, gardło boli, trochę głowa. Po co ja wczoraj wychodziłam z domu. Acha no i asia665, 20 lat to już ohohho po pełnoletności, jak się czujesz na siłach to starajcie się a co! Edytowane przez TheFall Czas edycji: 2011-03-21 o 11:22 |
|
|
|
#2483 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=kaskaderka;25861205]
Cytat:
no i ja mam 1-go kwietnia urodziny ![]() ![]()
|
|
#2484 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
plus wymioty itd. Ogólnie strasznie. I też biorę sporo leków, z tym że nie codziennie ale tak co 2 miesiace tydzień mam wycięty z życiorysu ale nie sądzę, żeby to miało wpływ na zajście w ciążę. Wiadomo że gdy się uda to o tak silnych tabletkach nie może być mowy.
|
|
#2485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez sandra1892 Czas edycji: 2011-03-21 o 11:29 |
|
|
|
|
#2486 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=sandra1892;25861368]
Cytat:
a tak pomyślałam,żeby sie trochę pośmiać,bo 1-go jakby nie było to Prima aprilis ![]() W sumie mogłabym się urodzić tego dnia jak tak patrze na moje życie....ale spoko dzisiaj mam urodzinki i tak mnie sentymentalnie nachodzi
Konto nieaktywne-wtajemniczeni wiedzą ![]() Edytowane przez kaskaderka Czas edycji: 2011-03-21 o 11:30 |
|
|
|
|
#2487 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2488 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2489 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochana przestań,przecież nie możesz siedzieć aż do lata w domu
|
|
#2490 |
|
Raczkowanie
|
Jedziecie po tym Wachlarzu aż (nie) miło.
Zauważcie, ze każdy MA PRAWO do własnego zdania, a to że wyraziła je na naszym staraczkowym wątku to świadczy tylko o jej odwadze, bo można było przypuszczać na 99%, że zostanie objechana. Tym bardziej, że żadnej z nas nie życzy źle, a zauważa, że ten świat trochę niesprawiedliwy, że jednym instynkt daje, a inne nie mają go wcale. Poza tym sądzę, że gdyby którakolwiek z nas w takim wątku pt"nie chcę dziecka" zaczęła pisać jak to bardzo chcę tego maleństwa, byłoby to samo co u nas. Takie niestety jesteśmy, lepiej nam się robi, jak komuś jest źle. Teraz czekam na niepochlebne komentarze, zdaję sobie sprawę, że mnie takie nie ominą Mam nadzieję, że to tym samym zakończy tę nieszczęsną dyskusję nad Wachlarzem.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

mój też jest 8 lat starszy i moja mama na początku była przeciwna naszemu związku a teraz uważa , że to jej najlepszy zięć
ale mam jedną przyjaciółkę , która mimo , że woli imprezy i %% to mnie wspiera i nie krytykuję za to , że chcę już maleństwo . Życzę żeby się Tobie udało jak najszybciej zafasolkować 

oczywiscie nie zycze Ci tego. Jezeli tak bardzo nie chcesz zajsc w ciaze to idz po recepte na tabletki anty i nie widze problemu. I prosze nie denerwuj mi tutaj tak staraczek
Ty i ja Kochanie