|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
nadrobiłam, jestem zuch kobita
![]() inutil także Cię pamiętam i również za starania trzymamja póki co żadnych steryliaztorów, podgrzewaczy, nawilżqaczy ani niani nie kupuję.. zastanawiam się nad laktatorem, ale to dopiero jak się dowiem czy będę mogła karmić piersią - w piatek mam wizytę u pani doktor i oby było po mojej myśli bo bardzo bym chciała karmić cycem a nie wiem czy ze względu na borelioze mi pozwolą... czytałam gdzieś, że może być niewskazane ze względu na to, że się zakażenie może przenieść z pkarmem...ale z drugiej strony może się i przez łożysko przenieść...ech nie będę snuła przypuszczeń tylko w piatek spytam lekarki. powinna wiedzieć co i jak zabieram się teraz za robotę... brrr... już mi sie nie chce i już jestem zmęczona
|
|
|
|
#152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Raz jak zrobiłam 2 to sie tak napchaliśmy ze ze 3 godziny leżakowaliśmy bo sie ruszyć nie można było ![]() Ide wszamac coś na śniadanko
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Edytowane przez margaret82 Czas edycji: 2011-03-21 o 08:18 |
|
|
|
|
#153 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
za owocne staranka Cytat:
![]() Ja wyprawke mam prawie gotową. Do kupienia został mi tylko materac, wanienka, ręcznik, butelka, smoczek + kosmetyki i apteczne rzeczy. No i wózek. Zbieram się myć głowe, a potem do Kielców pozałatwiać różne sprawy a tak mi sie nie chce z łóżka wyłazić![]() Ale tez nie kupuje zadnych podgrzewaczy, sterylizatorów itp. gadżetów. Nie kupuje też pościeli. Mała będzie spać w śpiworku, albo pod kocykiem. Aha i zastanawiam się jeszcze nad laktatorem, byłam już prawie zdecydowana na zakup ręcznego z TT, ale dostałam od kuzynki coś takiego http://allegro.pl/odciagacz-pokarmu-...510315620.html ona twierdzi, ze jej wystarczył, bo użyła go raz, czy dwa przy nawale, a potem karmiła normalnie. I tak się zastanawiam, czy na razie nie podarować sobie zakupu, w razie co mam to coś, a jak się okaże, ze mi jest bardziej potrzebny, to wtedy kupie Edytowane przez Scio Czas edycji: 2011-03-21 o 08:24 |
||
|
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana w Pierwszy Dzień Wiosny
U mnie słoneczko świeci Ja niestety nie wyspałam się bo mnie pół nocy zgaga paliła ![]() Mam trochę pracy dzisiaj, wiec nie piszcie za dużo ![]() Ile dni idzie paczka? Bo czekam na śpiworek i jeszcze nie przyszedł |
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry- wreszcie wiosna!!!!
![]() Zadzwonię do Ciebie to się umówimy, zobaczę jak się wyrobię muszę do Krakowa jechać a tak mi sie nie chce..... ![]() tylko nie piszcie za wiele, żebym dała radę nadrobić wieczorem
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
mnie gardło boli, przeziębiona lekko jestem, ale co się dziwić jak z młodym śpię od kilku dnia, a on chory ehh zaraziłam się
no ale piję Calcium C i syro Malia może pomoże jestem lekko nieprzytomna więc i nadrabiać nie mogę, bo ciężko się skupić za wizyty najbliższe trzymam kciuki miłego pierwszego dnia wiosny
|
#159 |
|
Zadomowienie
|
czy na tym etapie ciazy, tzn. 21tydzien zdazaja sie zaslabniecia? wczoraj jadlam obiad w polskiej knajpie (obrzydliwy nota bene) i w pewnym momencie zrobilo mi sie slabo. siedzialam przy oknie i je szybko otworzylam, ale i dziecko w tym momemcie zaczelo szybko kipac. Chyba mialam chwilowy brak tlenu do mozgu. Zastanawialam sie czy to normalne.
Kilka godzin wczesniej wypilam kawe ~(po raz pierwszy od grudnia), moze to to? Co do pizzy, to ja lubilam te kupowane, ale teraz wydaja mi sie za ciezkie. Za duzo przypraw, wiec kupuje sobie spody i robie sama z tym z czym chce. A uwielbiam pizze nastepnego dnia rano NA ZIMNO!!!wczoraj mój T. wyjechal sluzbowo do paryza i dzis rano dostaje smsa, ze teraz to sie waha czy zostac w Londynie czy przeniesc sie do Paryza, a ja juz zaplanowalam dzien na odwiedzaniu agencji wynajmujacych mieszkania
|
|
|
|
#160 | |
|
Zadomowienie
|
melduje sie w nowym watku
![]() Cytat:
![]() ja tylko pierwsza strone przeczytalam, spojrzalam ze jeszcze 5 mnie czeka do nadrobienia, wiec zameldowalam sie i wracam do nadrabiania a tak w ogole idac za tokiem myslenia i radami np tesciowych, to skoro my takie gaduly jestesmy to dzieciaki tez beda???
|
|
#161 | |
|
Zadomowienie
|
Witam i uciekam do pracy.
Cytat:
.Zanka nie chorować proszę! Miłego dnia |
|
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
agni ja mam często taki ataki... nigdy nie zemdlałam, ale czuję że to blisko
jak wchodzę z dworu do jakiegoś pomieszczenia przez chwilę czuję się strasznie słabo, ale z reguly przechodzi najczęściej na zakupach w supermarkecie już przy kasach slabo się robi, duszno, wtedy wychodze a mąż musi sam dokończyć zakupy w pierwszej ciąży tak nie miałam
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#164 |
|
Zadomowienie
|
Witam poniedziałkowo
![]() Ja też się melduję w nowym wątku. Takiego ruchu na wizażu w weekend to jeszcze chyba nie było. Starałam się czytać w miarę na bieżąco, ale te dwa dni w tygodniu poświęcam bardziej mężowi i trudno przy nim odpisywać. Wiele ciekawych tematów poruszyłyście i nie pamiętam, co miałam pisać ![]() Margaret ja też zauważyłam, że rano mam opuchnięte palce i nie daję rady ściągnąć obrączki. Ale tylko rano, w ciągu dnia jest już dobrze. Poza tym trochę już przytyłam i minimalnie moje palce mogą być grubsze... ![]() Temat pizzy poruszony- my też w sobotę robiliśmy Bardzo lubię takie domowe, bo można za każdym razem zrobić inną, w zależności co jest w lodówce
|
|
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#166 |
|
Rozeznanie
|
witajcie w pierwszy dzień wiosny
![]() co do chust to słyszałam, że dla początkujących i dla newbornów lepsze są elastyczne, lepiej otulają dziecko i łatwiej je zawiązać. Fakt są do jakiś 9kg, potem trzeba zmienić na tkaną. Z malin to nie można naparu z liści, może powodować skurcze. Owoce, sok itp można normalnie. u nas wielkie malowanie - jeden pomarańczowy wyszedł prawie różowy a fiolet czerwony - chyba się załamię, nie mogę na to patrzeć |
|
|
|
#167 |
|
Zadomowienie
|
witajcie w pierwszy, sloneczny dzien wiosny. Ale jest fajnie. Ale kompletnie sie nie wyspalam, mialam tkie straszne sny. To chyba przez pełnie. Snilo mi sie, ze mam cesarke robiona, no i sama sobie ja robie. Tzn. wystepuje w dwoch postaciach: poloznika i kobiety wciazy. czy to sie juz na leczenie nadaje??
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
My tez mamy to ikmie na liście w wersji TYMON.
Cytat:
Tez slyszlam ze napar z lisci malin mozna pic w ostatnich tygodniach, zeby szybciej urodzic, bo to moze spowodowac skurcze, ale o soku z malin nie slyszalam... Stapelka jak tam psi biznes, jesteśce zadowolone z wystawy? |
|
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
sok z malin można
|
#170 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mi i bez ciazy zaslabniecia sie zdarzaja, wiec dlaczego nie w srodku ciazy? Ja z domu dzis i przez najblizsze dwa tyg. Ide do jakiejs pracy. Niby w sobote sprzatalam, wczoraj nas nie bylo, a balagan taki, ze szok. Do potem! |
||
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry w słoneczny 1 dzień wiosny
![]() wprawdzie jeszcze śnieg leży na trawnikach ale pewnie to piękne słoneczko go stopi ![]() u mnie zaczął się nudny weekend nie mam nic do załatwienia, z nikim się nie widzę ze znajomych i jakoś tak dołka złapałam no bo gdzie tam sobota ...co do pizzy to ja mam jeszcze inny patent w carefourze kupuję ciasto drożdzowe na pizze (pakują je na tackach) i na to daję najpierw robiony sos a potem składniki jakie mi się zamarzą ![]() Zanka zdrówka dla Was obu
|
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
~~*~~ No to mamy I Dzień Wiosny Co do pizzy wolę robić ją sama, te spulchniacze, glutaminiany sodu mnie przerażają. A tak zrobię sobie sama z dodatkami które uwielbiam Buu nie lubie pizzy na zimno! |
|
|
|
|
#173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Agni mnie też pare razy zrobiło sie słabo w sklepie przy kasie jak pisała Zanka . Mówiłam o tym mojej gin i to ponoć u ciężarnych normalne . |
|
|
|
|
#174 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też witam w słoneczny poniedziałek.
Robię dziś pizzę przez Was mamuśki na kolację Agni82 ja dziś w sklepie zasłabłam. Nieźle mnie to przestraszyło, bo byłam sama i bałam się że fiknę ale na szczęście nic takiego się nie stało Zanka dbaj o siebie Kochana Dziś mam wizytę na 16tą. Pewnie gdzieś koło 18tej wejdę, więc trzymajcie kciuki
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam mocno
za wszystkie dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zmykam na jakiś czas, musze w końcu wyleźć z łóżka i doprowadzić się do porządku, ogarnąć burdel w pokoju i jechać do sklepu na małe zakupy, listę już zrobiłam bo bym połowę rzeczy zapomniała
ach ta skleroza...do obiadku musze parę rzeczy kupić, jakiś sok dla mnie i maluszka pomarańczowy albo grejpfrut, a potem jak wróce posprzątać w domu trochę i zaglądnąć do notatek bo jutro mam zajęcia... aaa.... wczoraj byliśmy pod Bochnią u rodzinki na imieninach u wujka, jakieś 100km od nas i ja wracałam autem potem i czułam kilka razy już pod koniec jazdy że mi się brzuszek napinał nieprzyjemnie... chyba mnie skurcze łapały od przekładania nóg na pedałach. Jak pójdę do gina w czwartek to zapytam czy to bardzo niebezpieczne i co na to poradzić, czy No-Spę czy co zażywać.. do zobaczonka potem, nie piszcie za dużo do popołudnia
|
|
#177 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaciśnięte
|
|
|
#179 |
|
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas słoneczny pierwszy dzień wiosny ![]() Zmalowana, Brumek, Jacieeeee trzymam kciuki za wizyty ![]() Zanka to uważaj na siebie żeby się nie pogłębilo, dla Ciebie i Filipka dużo zdrówka ![]() Mi sie robi słabo też w supermarketach przy kasie, zawsze muszę się czegoś przytrzymać żeby nie upasc... Ale mi też lekarz powiedział, że to dolegliwości ciąży. Na śniadanko robie sobie bułeczki z pomidorami z czosnkiem i bazylią zapiekane serem mozarella Jakoś tak mi ochota przyszła.Nasz mały szalał do 1 w nocy i to tak, że caly brzuch był na "chodzie" Miłego Dnia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

za starania trzymam
bo bardzo bym chciała karmić cycem a nie wiem czy ze względu na borelioze mi pozwolą... czytałam gdzieś, że może być niewskazane ze względu na to, że się zakażenie może przenieść z pkarmem...

lubie na sniadanko taką odgrzewaną w mikrofali

zębole
ach ta skleroza...