|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
a ja Wam wkleję (z okazji wiosny
)mój brzuchol 34tc (pełna fota w albumie) |
|
|
|
#1232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1233 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
Mamusia laska
|
|
#1234 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzisiaj od rana jest niskie puls oczywiscie wysoki, ale to juz chyba taka norma narazie czuje sie okej anula polozna mowila, zeby narazie do szpitala nie, bo to cisnienie sie jednak normuje mowila, zeby sobie parzyc 1-2 razy dzinnie max meliske i duzo odpoczywac tak tez robie zobaczymy jak dalej bedzie wizyta przewidywana na przyszly poniedzialek, jak bedzie cisnienie mocno skakac to pojde w tym tygodniu dzisiaj spalam bez zarzutow oczyiscie pary razy wstawalam do toalety, krecilam sie z biodrami, ale noc byla fajna i nawet sie wyspalam ![]() u mnie piekna pogoda dzisiaj ma byc u mnie 11 stopni |
||||
|
|
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
idę "papa"
nie szalejcie z postami ... |
|
|
|
#1236 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Ale piękne słonko .![]() Cytat:
bidok ma tam ciasno .Cytat:
Cytat:
wstydliwa jestem . .![]() Cytat:
wszystkie 4 trzymam!Cytat:
![]() bidulko ![]() Cytat:
dziękuje .Cytat:
Ja wczoraj porobiłam zdjątka golasa więc spróbuje je wieczorem powrzucać. jestem w pracy... wrrrr... ale chyba ostatni dzień .chyba sobie przyśpieszę L4 - strasznie kiepsko sypiam przez ten kręgosłup i ręce - dzisiaj mi ta zdrętwiały że mnie tak koszmarnie bolałay ze szok. dziewczyny - doradźcie mi proszę: między palcami u dłoni wyskoczyły mo czerwone swędzące i łuszczące się plamy chyba od ciągłego mycia podłóg od tynku i gipsu - czy mam lecieć do dermatologa? myślicie że może to być szkodliwe dla dzieciaczka?piłam wczoraj wapno, ale niewiele dało, dziś też zaraz wypije, najgorzej jest jak zamoczę dłonie to tak swędzi że szok. nie wiem czy maleństwu to coś nie zaszkodzi. nie wiem czy to zwykłe uczulenie czy nie. wiecie coś? .
|
|||||||
|
|
|
#1237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już pomijam fakt, że oddajesz psa dlatego, że jest "wredny" albo "złośliwy" co jest niemożliwe bo pies to nie człowiek i takich uczuć w sobie nie ma. Jeśli źle się zachowuje tzn. że ktoś go źle wychował i są sposoby aby poradzić sobie z jego nieodpowiednim zachowaniem ale to, że oddajesz psa komuś i nie informujesz o jego problemach.. to jest jak dla mnie cios poniżej pasa A co jeśli problemy pojawią się w jego nowym domu?? Nowy właściciel też go wykopie albo da ogłoszenie, w którym "naściemnia" jaki to cudowny piesek i będą go tak ludzie od domu do domu przerzucać aż a końcu ktoś go do drzewa w lesie przywiąże albo odda do schroniska?? Kurde, no nie mogę w to uwierzyć po prostu...
|
|
#1238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1239 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Pierwszy dzień wiosny
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Uwielbiam labradory Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przykro mi trzymam za synkaCytat:
i na koniec jeszcze: Aguś za ciśnienie, Daisy za cukier, Siasiek i za Ciebie
|
|||||||
|
|
|
#1240 |
|
Wtajemniczenie
|
W ogóle to tak wiosennie na forum, u mnie słonko świeci, super dzień... ale mnie teraz nosi i zastanawiam się co z psem Martulki
Iga się rozszalała, chyba przeżywa razem ze mną ![]() aga ![]() Jejku ale śliczny I moniqac Twój też piękny, widzę że nowa szafa w tle Bardzo ładnie się urządziliście Kiara76 rzeczywiście sama słodycz Siasiek - trzymam kciuki za wizytkę
|
#1241 | ||||
|
Zakorzenienie
|
bry
![]() tęskniłyście ??? ![]() na 13 mam wizytę! także wiecie o co proszę kciukasy trzymać bo oczywiscie jak zawsze przed wizytą mam wrazenie ze wszystko jest nie tak...Sebuś chyba makarene tańczy. teraz mnie kopał kolanem w bok. czyl;i lezy w poprzek moze mi zrobi usg to sie dowiem. choc mialam dwa tyg temu.Cytat:
![]() szkoda ze oddaliscie pieska ![]() Cytat:
ide za chwile do albumu bo mam wrazenie że nie jest wiekszy niż wcześniej? skąd Ty MAŁPO masz pomidorki ktore nie smakują jak tektura????? ![]() ja tez tesknie za pomidorkami. chciałabym zjesc cos fajnego. Cytat:
WIDAĆ że są najlepszymi przyjaciółmi. Cytat:
![]() czuje sie wielka jak słoń! ale tak na prawde wielka. i chyba rosnę w oczach... niby 15 kg cały czas. ale wczoraj poszłam do mamy na obiad i mama widziała mnie w zesżłym t ygodniu i jak mnie zobaczyła to otworzyła buzie i mówi "o jezu.... ale Ty.... UROSŁAŚ!!!!" ![]() TAKŻE czuje sie jak wielorybo-słoń... ide sie szyko0wać do Mirka (moj gin mam kupe roboty: ogolic nogi i broszke ![]() umyć wysuszyć wymodelować i wyprostowac włosy pomalowac sie. boze jakoś nie realnie długa ta lista
|
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję Gusia
|
#1244 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Gaduły!
Mam chyba z 30 stron do nadrobienia, bo praca plus prace związane z planowaną budową pochłaniają nas bez reszty. Natomiast wczoraj zrobiliśmy sobie dzień leniuchowania bez neta. Wieczorem spróbuję troszkę nadrobić. W czwartek byliśmy u lekarz i wszystko dobrze.Hemoglobinę mam od jakiegoś czasu na poziomie 11,3, ale gin stwierdził, że to całkiem niezły wynik w ciąży i skoro mam takie problemy z wypróżnianiem, to żelaza nie będzie mi przepisywał. Cały czas jem produkty bogate w żelazo, w duecie z zawierającymi wit. C. Co do szyjki i upławów, powiedział, że wszystko prawidłowo, bez najmniejszych powodów do zmartwień. Zapytałam również o mój ogromny brzuszek i przyrost wagi i tutaj również nie widział problemu, powiedział, że wyglądam bardzo dobrze, a kwestia wielkości brzucha i kg jest sprawą indywidualną. Podsumowując nic nowego się nie dowiedziałam, jedynie uspokoiłam się, że z szyjką wszystko ok.
|
|
|
|
#1245 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co ?? Dziś jedziemy do tego pana zobaczyć co z pieskiem. To nie daje mi spokoju. Pomimo, że to nie była moja decyzja, to jest mi zaje*iscie smutno i źle. Nie mogę sobie miejsca znaleźć. Dobrze, że w miarę blisko mieszka. Moja teściówka swoim ukochanym psem ani trochę nie jest przejęta. Nic jej nie ruszyło. TŻ tak samo struty jak i ja. Już nie wiem co mam robić. Dzwoniliśmy do pana i dziś. Niby wszystko jest w porządku. Więc zapytałam czy możemy na chwilkę przyjechać. Zgodził się. Po południu pojedziemy. A TŻ mi zarzuca z kolei że nie zajmuję się małym i z nim nie gadam. To co ja mam robić w końcu ??
|
#1246 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() mnie to juz cale cyce swedza ![]() Cytat:
ja tez nie moge znalezc dobrej pozycji, jak siedze pobolewaja mnie plecy, jak leze dretwieja nogi i biodra-pobolewa cale krocze, jak chodze puchna mi stopy i sapie jak parawan Cytat:
andziotku spory brzuś już masz ![]() wszystkie macie fajnie brzuszki naprawde ale was ciezko nadrobic myslalam ze po jednym dniu i to jeszcze niedzieli bede miala 2-3strony, a ja zdazylam sobote nadrobic jedynie ![]() mam pytanko: czy wystarczy ze ciuszki wypiore w mleczku LOveli czy wsypac jeszcze proszek??? (persil sensitive)?? myslicie ze pieluszki belli Happy newborn jakie mam sie sprawdza??w sumie patrzac na ceny nie sa najdrozsze ![]() dzisiaj znowu wrzucam do torby pare gadzetow ![]() wczoraj pol dnia spedzialam na gieldzie- kupilam jeszcze jedna zwyklastą koszule, kapcie, stanik (kurde jaki fajny, jak mi sie piersi skurcza to bedzie mi go szkoda) i cieplejszy kocyk dla niuni ![]() dzisiaj zamierzem wyprac co potrzeba. Dzwoniłam do firmy, wysla mi RMUA za miesiac luty, a za miesiac marzec moge dzwonic dopiero po 10kwietnia. Wysłałam im odpis aktu malzenstwa i taki dokument z urzedu miasta o zmianie nazwiska. Niby moge juz zwolnienie pisac na nowe nazwisko, ale RMUA przyjdzie na stare. Kurde a co Zusem i Urzedem Skarbowym??? trzeba bylo to zaraz po slubie latwic!!! wczoraj rano przed wyjazdem na gielde ( o kurcze jakie tam sukienusie byly na 2-3latki teraz jest pusciutko, czekamy na komode i lozeczko![]() i bedzie PIEKNIE ehhhh to sie rozpisałam ![]() odpiszcie co z tym praniem i sie zabieram za to!!! musze jeszcze na zakupy leciec!!
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-03-21 o 10:34 |
||||||
|
|
|
#1247 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
andziot środkowe zdjęcie rewelacyjne, jakie ładne proporcje, brzuszek równiutki, śliczny
|
|
#1248 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A rogaliki z marmoladą,bo mi po pączkach zostało sporo i nie chciałam marnowac,ale nastepnym razem tez z serkiem zrobie a jak robisz farsz z sera do srodka?Tak jak do nalesników? Cytat:
a jak sie czuje? hmm raz lepiej ,raz gorzej,ale jakos sie turlam,staram sie porobic jeszcze wsio,zeby było ok,porzadki,zapasy i takie tam,a narazie daje rade,widac ten pessar cos pomaga,albo cisza pzred burza w czw mam wizytke i za tydzien sciagna mi gi,wiec zobacze wtedy.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam WIOSENNIE !!!! Tak sobie wczoraj myslalam,ze fajnie by bylo dzisiaj urodzic ,nie??? ja po sniadanku,ide na spacerek bo za oknem booosko, potem mnie chlebek czeka troche mi sie nie chce,ale co tam.Cos Princi nie ma,a mam pytanko- kochana jak bys mogla,to wrzuc w klubie pzrepis na prawdziwe pesto zielone i canelloni ze szpinakiem,co?? i wogole jakies typowo włoskie rzeczy,tak z pierwszej reki,to zawsze pewniejsze hihi,dzieki z góry
|
|
#1249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
moniqac i prawidłowo ze przyspieszasz L-4 !! JA TEZ !!!!!!!
juz byłam u mojego dyr i powiedziałam, że w srode jestem ostatni dzien w pracy !!!!!!! Tak wiec od 24 marca leniuchuje z wiekszością Was w domku ![]() Grazin, ja myslalam dzis o Tobie jak zeby myłam hihi Ze nie było Cie za bardzo w weekend bo pewnie z męzulem czas spedzałas Kiuki !! ![]() agusia, ciesze się, ze Twoje cisnienie unormowane Trzymaj sie Kochana
|
#1251 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#1252 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zaciskam aby wszystko był OK Cytat:
no i co do tych kg i wielkości brzucha zgadzam się w 100% Cytat:
Co do pieluszek - możesz też spróbować pieluch z Lidla, są chyba o połowę tańsze niż Pampersy. Opinie różne ale często pojawiają się takie, że są jakościowo takie same jak rasowe pampki więc ja też będę je testować
|
|
#1253 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ja tylko przelotem,
zdarzylam przezyc pieklo, mlody mial 39,8 goraczki jak wychodzilam z nim z domu, a raczej wynosilam na rekach. jezuuuuuuuuuuu jak mam dosyc, oczywiscie zaszczepili mi podziebione dziecko, swzczepionka to tripacel czy cos, dostal antybiotyk bo coz innego mogl i konskie dawki nurofenu. mowie wam jakie mial oczy, takie wysuszone jakby, czerwone, strasznie wygladal, a a ja z tej bezsilnosci az sie poryczalam. lece dalej
|
|
|
|
#1254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1255 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=24kasia86;25860398]
mam pytanko: czy wystarczy ze ciuszki wypiore w mleczku LOveli czy wsypac jeszcze proszek??? (persil sensitive)?? myslicie ze pieluszki belli Happy newborn jakie mam sie sprawdza??w sumie patrzac na ceny nie sa najdrozsze ![]() QUOTE] Kasiulka ja tam wsio prałam w swoim wizirze.i poprasowałam. a dla Julki tez tak robiłam i nie miała zadnego uczulenia,mimo,ze np custeczek nie mogła zadnych a z pieluszkami tez nie lekko było,bo tylko pampersy tolerowała. Cytat:
|
|
#1256 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie! W końcu was nadrobiłam. Ale nie mam już siły ani czasu żeby wszystkim odpisać, biorę się do roboty. Muszę jeszcze zadzwonić do gin opowiedzieć co było na wizycie w klinice.
Śliczne macie brzuszki i pieski ![]() Wrócę do was później.
|
|
#1257 |
|
Wtajemniczenie
|
wstawiam foty brzusia z 18 i 35tc prosze sie nie smiac
![]() a i tak gdzie jestem w neglizu zobaczcie bo ja juz nie wiem czy to sa zylki popekane czy roztepy?? (tam przy pepku i na dole) a na czarno bialo zeby nie bylo celulitu tak widac leza na stole ciasteczka-ale nie sa moje tylko Tżoraz kocyk córeczki!
|
|
#1258 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja lece- do potem
|
|
#1259 |
|
Wtajemniczenie
|
w sumie to kiepsko widac w czarno bialym wiec wstawiam w kolorze sam brzuch
kurde nie mam skasowałam w kolorze
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mamusia jaka rozpromieniona ![]() Przyznam, że nic nie widzę na tym czarno-białym foto. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

)

02.08.2014

.
wszystkie 4 trzymam!

będzie robiona jak nam trochę kasy wleci. W tym tyg jedziemy po jakiś dywan normalny.
.
Bardzo ładnie się urządziliście
moze mi zrobi usg to sie dowiem. choc mialam dwa tyg temu.