Wszystko o Avonie - cz. 18 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-21, 10:25   #2401
sheryl
szeryfcio

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 18

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
może niektóre dziweczyny mnie zezwią, ale w moim przypadku na te plamy najbardziej pomaga opalanie, oczywiście z umiarem, pamiętam jak byłam nastolatką i miałam pełno pryszczy i oczywiście tych plam a jak wyjechałam na mazury latem, to wróciłam z piękną cerą, dlatego przez jakiś czas korzystałam z solarium, teraz juz tego nie robię ze względu na ryzyko zmarszczek, ale mam już mniejszy problem z wypryskami, starzeję się
tak słonce działa ozdrowieńczo. Ale to takie działanie pozorne (jeśli chodzi o poważny trądzik). Niby wysuszy, cera się poprawia, ale pod wpływem słońca grubieje i te wszystkie guzy podskórne dopiero zaczynają się pojawiać. To słowa "mojego" dermatologa wtedy (dr Ambroziaka, teraz już nawet znanego) i zawsze mówił, że właśnie na jesieni, po wakacjach ma wysyp pacjentów ze wzmożonym trądzikiem.
A, i mi faktycznie słońce nie pomogło na trądzik (tylko leki) pozornie tak (wysuszone syfki) ale potem i tak wracało.

Cytat:
Napisane przez ewula91 Pokaż wiadomość
mam go i uwielbiam! mi to naprawdę bajkowo pachnie ale np kumpela ostatnio na basenie powiedziała, że też go ma ale jej żel tak nie pachnie.
no, mnie też (jak i twojej kumpeli) ten Enchanted się nie podobał

Cytat:
Napisane przez Resscue21 Pokaż wiadomość
ooo , a coś o działaniu możesz powiedzieć ?
jak poużywam dłużej, będę mogła coś powiedzieć. Jak na razie nie widzę nic specjalnego. Pozytywne jest to, że mam buzię ściągnięta (a ja mam przetłuszczającą się).
Stary 2011-03-21, 10:26   #2402
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Przepraszam, jestem tu od kilku dni. To w takim razie powiedzcie, nie mogę mieć takiego swojego przypisu?
znaczy się moim zdaniem się reklamujesz . a jak masz reklame nie opłaconą to mozesz dostac ostrzeżenie lub bana stałego

Maleństwo moje
Resscue21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 10:27   #2403
ewula91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malutka84 Pokaż wiadomość
Hehe spryciary
Daję do zamówień powyżej 50 zł ,a im większe tym lepszy prezent. No i staram się dostosować prezent do klientki. Mam taką jedną narwaną na czyszczenie buzi, to dostała myjkę do buzi Inna zamowiła zestaw anew ale bez kremu na noc, więc mini krem anew na noc dostała w prezencie. A poza tym to np pilingi do stóp, balsamy do ciała outspoken i spotlight, żele pod prysznic, plyny do kąpieli. Ja zamawiam dla siebie niewiele ostatnio , bo uczestniczę w programie "denko" Tak więc nawet po prezentach mam jeszcze pieniążki dla siebie, za które w tym miesiącu kupiłam sobie np steper do ćwiczeń i ksiązki
też czasem coś dorzucę za zamówienie powyżej 50 zł. Zapisuje wtedy na okładce katalogu wiadomość o prezencie. Ale to tylko co któryś katalog.
Stary 2011-03-21, 10:27   #2404
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
mi też przed chwilą zafakturowali moje nowe dwie wody hihi

co tam ciekawego dla siebie wziełaś ?
Dla mnie jest tajski mus za 12,50 zł - już drugi w tym katalogu Wzięłam też przez Was krem regenerujący do rąk (w białej tubce za 10,90) Lepiej dla Was, żeby był dobry próbki Treselle, a dla Mamuśki 2 szminki anew Tea-lightful i jeszcze 2 polerki na gratisy
Zamówienia klientek: balsam do ust Hot Chocolate, mgiełka granat i mango 2szt., perłowa kuracja do paznokci, tajski mus do ciała, konturówka starry nihgt blue oraz diamentowa emerald glow
klientka w 5 zamówiła roletke LBD za 10,90zł, ale wziełam ją w 4, bo kosztuje 2 zł taniej, a jej policzę tak jak stoi w 5 Wziełam jeszcze żel Garden of Eden 500ml, bo w 5 ma tylko 10%, a ostatnio miałam zamówienia na niego... Tyle

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Też kupiłam sobie Coral Reef w katalogu mnie nie interesował, ale jak zobaczyłam ten kolor na pazurkach mojej koleżanki blondyneczka, biała koszula, koralowy sweterek i te koralowe pazurki. Ślicznie to wyglądało Tylko trzeba mieć do tego odpowiednio dobrane ubranko
Ja tak nie robię Nie dobieram idealnie koloru lakieru do ubrania Czasem zdarzy się, że mam podobny odcień, ale to bardzo rzadko Zazwyczaj mam np. czerwone pazurki, gdy jestem ubrana na czarno
Wczoraj wieczorkiem pomalowałam paznokcie Coral Bikini Ale już mi się końcówki starły A specjalnie króciutko obcięłam paznokcie, żeby tego uniknąć
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 10:27   #2405
malutka84
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam, jestem tu od kilku dni. To w takim razie powiedzcie, nie mogę mieć takiego swojego przypisu?
No raczej nie, bo możesz dostać bana od moderatorki naszej kochanej
Reklamę trzeba wykupic, tak jak inne dziewczyny które mają taki kwadracik ze swoją reklamą.
Stary 2011-03-21, 10:28   #2406
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
jak poużywam dłużej, będę mogła coś powiedzieć. Jak na razie nie widzę nic specjalnego. Pozytywne jest to, że mam buzię ściągnięta (a ja mam przetłuszczającą się).
a mi właśnie nie ściąga buźki
co cera to inaczej ....

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 10:28   #2407
ewula91
Rozeznanie

Cytat:
znaczy się moim zdaniem się reklamujesz . a jak masz reklame nie opłaconą to mozesz dostac ostrzeżenie lub bana stałego
ok dzięki więc zaraz to usuwam :p

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-21, 10:28   #2408
Oja 84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agrippinilla Pokaż wiadomość
Torba jest za 1zł przy zakupach za łączną kwotę 150zł ze stron 4-5 i 8-34 w kat. 7. Dodatkowo trzeba spełnić też pierwszy warunek, czyli kupić 3 tusze Super Enchant - za to jest szminka "Colordisiac" w prezencie, to jest nowość z kat.9. Szminka będzie dołączona w kat 7 (trzeba wpisać numer wybranej szminki) a torba Babiana (napisane jest torba, nie torebka) w kat. 8. Oferta nie podlega wielokrotności.
dziękuję za wyczerpującą odp
sporo tych str objętych promocją a więc jest szansa na spełnienie warunków

Szczęśliwi nie muszą zerkać do innych ogródków a tym bardziej zrywać tam kwiatów

Oja 84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 10:30   #2409
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez Oja 84 Pokaż wiadomość
dziękuję za wyczerpującą odp
sporo tych str objętych promocją a więc jest szansa na spełnienie warunków
sama kolorówka

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 10:32   #2410
patrycja11
Raczkowanie

Cytat:
Hehe spryciary
Daję do zamówień powyżej 50 zł ,a im większe tym lepszy prezent. No i staram się dostosować prezent do klientki. Mam taką jedną narwaną na czyszczenie buzi, to dostała myjkę do buzi Inna zamowiła zestaw anew ale bez kremu na noc, więc mini krem anew na noc dostała w prezencie. A poza tym to np pilingi do stóp, balsamy do ciała outspoken i spotlight, żele pod prysznic, plyny do kąpieli. Ja zamawiam dla siebie niewiele ostatnio , bo uczestniczę w programie "denko" Tak więc nawet po prezentach mam jeszcze pieniążki dla siebie, za które w tym miesiącu kupiłam sobie np steper do ćwiczeń i ksiązki
Ja też robię podobnie z prezentami Myślę że to zachęca klientki do zamawiania
patrycja11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 10:34   #2411
malutka84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja11 Pokaż wiadomość
Ja też robię podobnie z prezentami Myślę że to zachęca klientki do zamawiania
Dzieki tym prezentom 5 dziewczyn przeszło pod moje skrzydełka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-21, 10:35   #2412
ewula91
Rozeznanie

Cytat:
tak słonce działa ozdrowieńczo. Ale to takie działanie pozorne (jeśli chodzi o poważny trądzik). Niby wysuszy, cera się poprawia, ale pod wpływem słońca grubieje i te wszystkie guzy podskórne dopiero zaczynają się pojawiać. To słowa "mojego" dermatologa wtedy (dr Ambroziaka, teraz już nawet znanego) i zawsze mówił, że właśnie na jesieni, po wakacjach ma wysyp pacjentów ze wzmożonym trądzikiem.
A, i mi faktycznie słońce nie pomogło na trądzik (tylko leki) pozornie tak (wysuszone syfki) ale potem i tak wracało.

no, mnie też (jak i twojej kumpeli) ten Enchanted się nie podobał

wiadomo, że każdemu się coś innego może podobać i ok ale tak się przy tej okazji zastanawiałam czy to możliwe, żeby 2 niby te same żele (ta sama nazwa) pachniały inaczej...
ale ogólnie z tej serii żeli jestem zadowolona i polecam klientką, chociaż nie wypróbowałam tego morskiego i magical. :P
ewula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 10:35   #2413
Oja 84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
ja pod karteczką z kwota do zapłaty piszę, ze coś jest gratis za to i za to zazwyczaj za zamówienie powyżej 100zł

kurde teraz patrzę, że oddział jest czynny do 16-stej chyba helikoptra będę musiała sobie załatwić ..... ehhhh sprint napewno będzie
ja też tak podpisuję co jest gratisem aby nie było wątpliwości a pozatym-może to dziwnie zabrzmi ale te klientki które podają zamówienia dalej innym klientkom aby czasami nie pokusiły się o zamianę gratisów bądź też przywłaszczenie

Szczęśliwi nie muszą zerkać do innych ogródków a tym bardziej zrywać tam kwiatów

Oja 84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 10:36   #2414
ewula91
Rozeznanie

Cytat:
Dzieki tym prezentom 5 dziewczyn przeszło pod moje skrzydełka
fajnie masz xD a ja już nie wiem gdzie mam szukać nowych klientek :p którą dziewczynę zapytam to albo sama jest konsultantką, albo ma już swoją albo na jej ulicy mieszkają nawet 2 :p
ale coś trzeba wykombinować.
Stary 2011-03-21, 10:40   #2415
malutka84
Zakorzenienie

Cytat:
fajnie masz xD a ja już nie wiem gdzie mam szukać nowych klientek :p którą dziewczynę zapytam to albo sama jest konsultantką, albo ma już swoją albo na jej ulicy mieszkają nawet 2 :p
ale coś trzeba wykombinować.
Ja oprócz Teściowej i Szwagierki wszystkie klientki mam w pracy. Kilka zdobyłam dzięki prezentom a kilka innych tym, że daję katalog 2 tygodnie zanim wejdzie do obowiązywania. Wszystkie konsultantki z mojej pracy dają dopiero jak już obowiązuje, a moje na 3 dzień obowiązywania katalogu dostają już z niego zamowienie. To też je do mnie skłonilo, bo lubią tak jak my wiedzieć i mieć wszystko szybciej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-21, 10:46   #2416
ewula91
Rozeznanie

Cytat:
Ja oprócz Teściowej i Szwagierki wszystkie klientki mam w pracy. Kilka zdobyłam dzięki prezentom a kilka innych tym, że daję katalog 2 tygodnie zanim wejdzie do obowiązywania. Wszystkie konsultantki z mojej pracy dają dopiero jak już obowiązuje, a moje na 3 dzień obowiązywania katalogu dostają już z niego zamowienie. To też je do mnie skłonilo, bo lubią tak jak my wiedzieć i mieć wszystko szybciej
ja póki co studiuję więc jedynie rozprowadzam wśród koleżanek z mojej wsi i na uczelni ale wiadomo tam tez konsultantki no i jeszcze w rodzinie chłopaka, a że ma siostrę, szwagierkę, mamę, mame szwagierki... to też coś z tego jest :p
ostatnio porozdawałam kilka tych minikatalogów z 5, zobaczymy co z tego wyjdzie i mam jeszcze jakieś ulotki to też zamierzam rozdać w okolicy.

ja zawsze składam zamówienie na 1 termin i na dostawę regularną więc też katalogi mam wcześniej niż obowiązują ale nie tak szybko jak Ty xD

Edytowane przez ewula91
Czas edycji: 2011-03-21 o 10:47
Stary 2011-03-21, 10:48   #2417
Janella
Raczkowanie

Dziewczyny znowu ja
Powiedzcie mi skąd mam wziąć ofertę netto? Teraz nie miałam. Czy przyjdzie sama z paczką? Czy będę musiała zamówić z kolejną paczką?
Janella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 10:48   #2418
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez Kairra Pokaż wiadomość
Kochana ale może my myślimy o różnych kredkach Big Colour?
Ja naprawdę z powodzeniem od ponad 2 lat temperuję moje dwie kredki do powiek (nie do ust!) Big Colour tą temperówką

Zaraz wrzucę na katalogowy fotkę tych kredek
Chyba o tych samych, wiesz... też mam big colour do oczu: surf, chocolate. Metaliczne: creamy, mystified...
Ale pamiętam, że kiedy na którymś wątku była już dyskusja o tych temperówkach jednym temperowały te grube kredki, innym nie ...Ja dodam tylko, że mam bardzo starą temperówkę, może były różne wersje....

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
Ja tak nie robię Nie dobieram idealnie koloru lakieru do ubrania Czasem zdarzy się, że mam podobny odcień, ale to bardzo rzadko Zazwyczaj mam np. czerwone pazurki, gdy jestem ubrana na czarno
Wczoraj wieczorkiem pomalowałam paznokcie Coral Bikini Ale już mi się końcówki starły A specjalnie króciutko obcięłam paznokcie, żeby tego uniknąć
Ja nie piszę, żeby dobierać identycznie do koloru ubrania, tylko po prostu do ubrania. Czyli: dziewczyna była ubrana elegancko, biała koszula (akurat jeszcze koralowy sweterek, ale w tym przypadku dodał uroku) i ten lakier jej bardzo pasował do tej eleganckiej, że tak napiszę stylizacji . Gdyby miała zwykłą bluzę czy coś mało ciekawego na sobie, lakier ten by nie pasował.
Trzeba wyczuć jaki lakier dobrać do jakiego koloru; na pewno niezbyt dobrze wygląda, jak wszystko jest w jednym kolorze: sukienka, buty, lakier i co tam jeszcze...
Ja na przykład do czerwonego sweterka generalnie nie nałożyłabym czerwonego lakieru mi się to nie widzi, ale też pewnie dużo zależy od stylizacji...

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2011-03-21 o 10:56
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 10:49   #2419
musso4
Zakorzenienie

Cytat:

twój dermotolog ma rację, trądzik też leczyłam u dermatologa, chodziło mi o plamy które zostały po leczeniu
ja staram sie dobierać lakier i makijaż do ubrania, lub odwrotnie, ale bez przesady, musiałabym codziennie malować paznokcie

Edytowane przez musso4
Czas edycji: 2011-03-21 o 10:53
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-21, 10:50   #2420
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Pamietacie jak pisałąm wam ostatnio , że brakuje mi produktów na fakturze a je zamawiałam ??

napisałam do nich i mi odpisali tak :

Szanowna Konsultantko,

Informujemy, że Pana reklamacja została rozpatrzona pozytywnie w związku z powyższym brakujący produkt będzie dołączony do kolejnego zamówienia oczywiście bezpłatnie.
Prosimy o opłacenie faktury według oryginalnego dowodu wpłaty.
Przepraszamy za zaistniałą sytuację i zapewniamy, że dołożymy wszelkich starań aby się ona więcej nie powtórzyła.

Z pozdrowieniami,
Marek Dacewicz
Obsługa Internetu
Avon Cosmetics Polska

Maleństwo moje
Resscue21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 10:51   #2421
theMonique
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
ja tez nigdy nie dobieram
strasznie lubie lakiery rozowe i czerwone, a takich ciuchow nie nosze
i tak jak pogrubione tylko przewaznie lakier Pink radiance

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 10:51   #2422
in bloom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oja 84 Pokaż wiadomość
ja też tak podpisuję co jest gratisem aby nie było wątpliwości a pozatym-może to dziwnie zabrzmi ale te klientki które podają zamówienia dalej innym klientkom aby czasami nie pokusiły się o zamianę gratisów bądź też przywłaszczenie
ja mialam raz taka zabawna sytuacje bo zapomnialam na kartce napisac o gratisach i dalam pare rzeczy min krem solusion krem do rak szampon i chyba jakis zelik ( zamowienie bylo powyzej 300zl) wiec prezenty byly do podzialu i specjalnie nie dalam np 1szt czegos drozszego tylko kilka tanszych bo wiedzialam ze to kilka osob zamawialo i dzwoni do mnie kolezanka ze zostaly jej kosmetyki i ani cen do nich nie ma ani nic i co ma z tym zrobic wiec jej mowie ze to gratisy sa do podzialu to byla w szoku i wogole nawet na mysl im nie przyszlo ze to moga sobie wziasc
Stary 2011-03-21, 10:52   #2423
theMonique
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnio porozdawałam kilka tych minikatalogów z 5, zobaczymy co z tego wyjdzie i mam jeszcze jakieś ulotki to też zamierzam rozdać w okolicy.
o jakie minikatalogi i ulotki Ci chodzi?

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

Stary 2011-03-21, 10:53   #2424
sheryl
szeryfcio

Cytat:
wiadomo, że każdemu się coś innego może podobać i ok ale tak się przy tej okazji zastanawiałam czy to możliwe, żeby 2 niby te same żele (ta sama nazwa) pachniały inaczej...
ale ogólnie z tej serii żeli jestem zadowolona i polecam klientką, chociaż nie wypróbowałam tego morskiego i magical. :P
Myślę, że pachną tak samo tylko kwestia nosa, że kazdy czuje coś innego.

Cytat:
Napisane przez Janella Pokaż wiadomość
Dziewczyny znowu ja
Powiedzcie mi skąd mam wziąć ofertę netto? Teraz nie miałam. Czy przyjdzie sama z paczką? Czy będę musiała zamówić z kolejną paczką?
Tez mi kiedyś nie przyszła i trudno. Zamiast pisać do nich, posłużyłam się elektroniczną. Przecież to w końcu tylko dla mnie, mi wystarczy.
Stary 2011-03-21, 10:54   #2425
malutka84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Janella Pokaż wiadomość
Dziewczyny znowu ja
Dostaniesz zafoliowany 1 katalog, 1 ofertę netto i 1 ofertę Avon Magazine.
Stary 2011-03-21, 10:57   #2426
musso4
Zakorzenienie

wertuję k5 i myślę co sobie zamówić, chciałabym się ograniczyć do 150 zł ale jakoś mi nie wychodzi, za dużo tego
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 10:57   #2427
theMonique
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez in bloom Pokaż wiadomość
ja mialam raz taka zabawna sytuacje bo zapomnialam na kartce napisac o gratisach i dalam pare rzeczy min krem solusion krem do rak szampon i chyba jakis zelik ( zamowienie bylo powyzej 300zl) wiec prezenty byly do podzialu i specjalnie nie dalam np 1szt czegos drozszego tylko kilka tanszych bo wiedzialam ze to kilka osob zamawialo i dzwoni do mnie kolezanka ze zostaly jej kosmetyki i ani cen do nich nie ma ani nic i co ma z tym zrobic wiec jej mowie ze to gratisy sa do podzialu to byla w szoku i wogole nawet na mysl im nie przyszlo ze to moga sobie wziasc
moja jedna klientka tak samo
zrobila zamowienie z siostra na 150 zl, wiec cos tam jej dorzucilam, pare drobiazgow, a ona do mnie dzwoni, ze ja sie pomylilam i dorzucilam jej cos czego nie zamawiala. to ja jej mowie, ze to gratis, a ona "ojej, ale zebys ty nie byla na tym stratna"

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

Stary 2011-03-21, 10:59   #2428
malutka84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez theMonique Pokaż wiadomość
moja jedna klientka tak samo
zrobila zamowienie z siostra na 150 zl, wiec cos tam jej dorzucilam, pare drobiazgow, a ona do mnie dzwoni, ze ja sie pomylilam i dorzucilam jej cos czego nie zamawiala. to ja jej mowie, ze to gratis, a ona "ojej, ale zebys ty nie byla na tym stratna"
I właśnie o takie klientki trzeba dbać!
Stary 2011-03-21, 11:04   #2429
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
I właśnie o takie klientki trzeba dbać!
Dokładnie Moja uważają, że się pomyliłam, ale nie dadzą znać I powiem Wam, że mam takie, które uważają, że im się NALEŻY dosłownie wszystko i tylko by narzekały Ale mam też kilka takich, które bardzo doceniają mnie jako konsultantkę Są wdzięczne za prezenty, za katalog "na własność", o to, że zawsze służę im radą Złote dziewczyny
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 11:04   #2430
Janella
Raczkowanie

Dziękuję dziewczyny. Pewnie więc dostanę z kolejnym zamówieniem. Bo teraz robiłam moje 1. i nie zamawiałam katalogów, bo mam dożo aktualnych od babki, u której się zapisywałam. Więc pewnie dostanę za drugim razem
Janella jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości