|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Cytat:
![]() po prostu mój synalek upodobał sobie mój pęcherz wyjątkowo i muszę jakoś wytrzymać
|
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję dziewczyny
|
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
moniqac to może być uczulenie, ale może być też grzybica ...
Grazin a pomidorki "nietekturki" trafiły mi się jakoś w tesco zwykłym, nie są takie jak latem ale dają radę ![]() Mango08 dobrze, że wizyta u gina udana ![]() 24kasia86 mleczko lovela wystarczy, ja właśnie wyprałam pierwszą część w Loveli proszku, bo jeszcze mi trochę zostało, więc wykorzystam do końca proszek (tylko powiesić nie ma kto ), ja prałam w 60st, no ale pielulszki, to sama zobaczysz, naprawdę każdemu co innego pasuje ...ja pieluszek z Lidla nie lubiłam, dość ceratowe były, ale podobno innym bardzo pasują ![]() piękny brzucholek ddaaiissyy już niedługo kochana, ciekawe jak sie odnajdziesz w domu bez roboty ![]() agnieszka_pe25 boże aga !!! straszne ..... trzymajcie się dzielnie kochani !!!! dawaj mu leki przeciwgorączkowe bardzo regularnie, zeby nie dopuścić do wzrostu gorączki znów ... ściskam !!!!!!! ogromniaste dla Dziewczonki dobrze że poszła do lekarza, teraz już będzie dobrze, bierze leki i odpoczywa .... TRZYMAJ NOGI KOCHANA !!!!!!! monika21121984 nie martw się rozstępem kochana, ważne że z dzidzią dobrze i że nie mamy takich problemów jak Dziewczonka np mimbi żołądek boli cię pewnie od żelaza ale też od antybiotyku może być podrażniony, ja odkąd biorę żelazo też dziwnie się czuję ... cay czas bierzesz osłonowy lek ???? , możesz spróbować zaparzyć siemie lniane i pić taki wywar (ono też jest osłonowe), jeśli chodzi o ból to pęknąć nic chyba nie pękło bo raczej czułabyś się o wiele gorzej, ale tak sobie myślę jeszcze czy ty czasem nie czujesz jelita grubego i jakiejś masy kałowej w środku, mamy teraz bardzo wysoko jelito i pasaż jest utrudniony, tym barodziej przy braniu żelaza i ja czasem też mogę sobie jelito wymacać ... bo jak boli jak się pochylasz ???? a jak coś zjesz to boli bardziej ???? moria ![]() bzyczka1 za wizytę atiz o matko jaka wielka dzidzia !!!!!!!! ale tu waga moze się różnić więc się nie martw, usg się czasem myli i to sporo Eve1603 ![]() kasia1361 powodzenia na zakładaniu krążka antropia mnie dzidzia tak bardzo nie naciska, przynajmniej ja nic takiego nie czuję, czasem tylk onasmyra mi rączką w szyjkę albo cewkę i to jest nieprzyjemne, ale ciągłego nacisku nie czuję a czy go nie mam to nie wiem ![]() Dziękuję za komplementy, przez nie czuję się trochę lżejsza i ładniejsza :brzydal: Właśnie wolałam Was poczytać niż powiesić pranie Gabrysi, leży i kiśnie w pralce obiadek nastawiony, dziś kotlety które lepiła ze mną wczoraj moje jedyna córa ![]() Zosia śpi, ale pewnie już niedługo Na dworze bosko jest, prawdziwa wiosna !!! |
|
|
|
#1324 |
|
Zadomowienie
|
I ja sie melduje po weekendzie, wymeczona przez kopniaki
![]() Juz coraz mniej mam sily, i widze slodkie brzuszki na piewszym planie, kurcze ATIZ ALE MASZ WIELKIEGO DZIDZIOLA
|
#1325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kasiu zmierzyłam centymetrem krawieckim ![]() po tej szerszej stronie ma 6cm a w mniejszym okręgu gdzie ma być szyjka 3,5cm. W ulotce przeczytałam ,że gin dobiera odpowiedni rozmiar.Są 3 rodzaje do wąskiej,średniej i duzej bronki ja ma ten drugi http://www.herbich.pl/highres/pessary.html ja zamawiałam u nich,tak kazała ginka wklejam fotki w tle mój młodszy syn Igorek,jak robiłam fotke to mówił mamo jaki duży brzuch
Igorek&Kacperek Edytowane przez kasia1361 Czas edycji: 2011-03-21 o 14:00 |
|
|
|
|
#1326 |
|
Wtajemniczenie
|
czytałam gdzieś w necie przed chwila, że jak dzidzia własnie nie jest ułożona jeszcze główkowo to może znacznie bardziej naciskać na pęcherz...to by się zgadzało...pozostaje mi przetrzymać i ew.na wizycie się podpytać....
AAAAAAAAA..... własnie!!!! miałam się zarejestrować !!!!! 4 mamy kolejne usg a 14 wizyte ![]() tak dziwnie nam rozbiła na dwa razy...bo usg robi nam ta sama lekarka....wyniki wszystkie na 14 itd. a 4 tylko usg... ale za to koszty nam się rozłożą na dwie wizyty.... ![]() andziot a to błąd...bo laska z ciebie jak się patrzy
|
#1327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a "zwiedzać" porodówkę będziesz się wybierać czy już nie
|
|
#1328 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Gusia dzieuje Kochana .Cytat:
.Cytat:
![]() i of kors wszystkie 4.Cytat:
![]() Cytat:
Oby synuś szybko doszedł do siebie i Ty też bidulko. :eeeeek: grzybica?! ooooooo .... to lece sie umówić do dermatologa. masakra .
|
|||||
|
|
|
#1329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale brzusio jak oni ci to tam wsadzą ??
|
|
#1330 |
|
Zadomowienie
|
atiz dużego dzidzola masz,jest co dzwigać.
Kurcze pierwszy dzień wiosny ,pogoda za oknem boska a my tu tak ładnie jedna po drugiej swoje bębenki pokazujemy. Chłopaki chcą wyjść na plac zabaw a ja nie mogę z nimi iść(płacz) po założeniu pessara to już chyba bede mogła chodzić ,dowiem się jutro. Jeśli chodzi o ucisk dzidzi to narazie mam spokój,brzuch już mniej twardnieje. Za to w zeszłym tyg wszystko ciągnło do dołu,czułam małą bardzo nisko. A pośladki tak mnie bolały jakby ktoś mi je skopał. Agnieszka wszystkiego dobrego dla synka,co za lekarze
Igorek&Kacperek Edytowane przez kasia1361 Czas edycji: 2011-03-21 o 14:11 |
|
|
|
#1331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() czym ja podtuczyc ![]() brzuszki macie sliczne
|
||
|
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
kasia1361 ale ten pessar wygląda ... i to się nosi w środku
myślałam że to jakieś delikatniejsze jest ![]() no a brzuszek śliczny, ale widzę że jeszcze miejsce masz bo moja skóra juz taka mega napięta na brzuchu, czasem myślę że już pęka ![]() a synalki się cieszą z siostrzyczki ??? Zosia znów w biegu zasnęła ![]() pozycja kuczna na czworaka
|
|
|
|
#1333 |
|
Zadomowienie
|
Witam ponownie. Wróciłam z wizyty. Z szyjką na szczęście nic się nie dzieje. Na razie mam brać Nospę i Magnez 3 razy dziennie i jak najwięcej leżeć. Za dwa tygodnie następna wizyta. Mam też liczyć ruchy. Gdyby coś się działo, to mam od razu jechać do szpitala. Jak sie sytuacja nie polepszy po dwóch tygodniach tabletek i leżenia w domku, to też raczej mnie czeka szpital ze względu na wcześniejsze poronienia.
Trzymam mocno kciuki za Dziewczonkę |
|
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczonka
![]() My już po USG ![]() Edzik waży 2 kg ![]() Czyli ok. 50 centyl obecnie ![]() Ale za to jest wielki - cały czas dwa tygodnie do przodu - mamy się nie zdziwić, jak się urodzi koło weekendu majowego ![]() Miedniczki nerkowe zmniejszone W prawej nic, lewa większa o 2mm (podobno to tak nieznaczne, że jakby w ogóle nie było, tylko trzeba skontrolować po porodzie) Zdjęcia z buźką żadnego nie mam, wrzucę potem to co mam do galerii ![]() A, no i leży pupką w dół, więc: EDZIKU PROSZĘ SIĘ PRZEKRĘCIĆ W CIĄGU DWÓCH TYGODNI (Bo potem może mieć za mało miejsca) A chyba jednak wolałabym SN...
|
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
moiczko ja nie mówię ze to jest to, bo nie widzę, skoro grzebałaś w gipsie i tynkach to pewnie to uczulenie, ale często między palcami grzybek się lokuje ...
|
|
|
|
#1336 |
|
Zadomowienie
|
Antropia, mi maly w pachwinach nawet gniecie, ze czasami jak ide to musze sie zatrzymac
|
#1337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chłopcy bardzo się cieszą,w przedszkolu zdają ze wszystkiego relację. Panie jak mnie widzą to zawsze pytają o samopoczucie ,mówią ze wiedzą wszystko od chłopców.A młodszy to ciągle pyta kiedy Martynka się urodzi
|
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
na szybciiutko wam napisze tylko ze na wizycie wszystko ok.
mowilam mu ze mnie rwało w piatek i sobote w pachwinach po sprzataniu. powiedział ze to organizm daje mi znaki ze mam sie nie przemeczac, ale na szczescie te porzadki nie odbiły sie na mojej szyjce. jest zamknieta i trzyma. mam brac magnez i sie nie forsowac. nastepna wizyta za 2 tyg. serduszko małego bije miarowo ![]() usg nie robił ![]() lece
|
#1339 |
|
Zadomowienie
|
matall super,że po usg ok.Duży Edzik jest,niech rośnie dalej
|
#1340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja leze na lewym boku i coi jakis czas cos mi strasznie pulsuje na lewej stronie w brzuchu, prAwie prz pachwinach, chwilami bardzoi mocno, mam to nie czkawka na bank, ![]() co to moze byc
|
|
|
|
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1342 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Pytanko do Was- czy ktoras z Was bedzie korzystala z zaproszenia Biodermy dolaczanego do ostatnich Wysokich Obcasow? Bo u mnie w miescie nie ma mozliwosci, a chetnie odebralabym probki, ktore daja. Wysle swoj kupon poczta, potem zaplace za przesylke, a moja wdziecznosc bedzie bezgraniczna ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post25864929
|
|||
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
![]() super że z nereczkami dobrze !!! ja też już chcę wiedzieć co z małą
|
|
|
|
#1344 |
|
Zadomowienie
|
Matall, Eda nie jest jeszce taki wielki wiec jeszcze chyba spokojnie moze sie obrocic.
Dziewczyny gratuluje wiesci z wizyt
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego ma ok. 2 tyg. czasu. 1 kwietnia mam wizytę, to pewnie gin sprawdzi, jakie ma ułożenie
|
|
|
#1346 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i: udanych wizytmimbi to siemię nie jest takie tragiczne, ja to piłam raz z dodatkiem soli, a raz chyba z sokiem malinowym i do przełknięcia było tylko ta konsystencja taka glutowata jest ale pomyśl sobie że to kisiel
|
|
#1347 |
|
Wtajemniczenie
|
wziełam się za porządki i juz nie mam siły
![]() a muszę się brać za wszystko powoli, bo niedługo trzeba łóżeczko wstawiać...prac, prasować itd. ale najpierw musze porobic porządki w szafach i szafkach....bo póxniej nie dam rady wszystkiego uporządkować...jeszcze jak przeprowadzka się szykuje.... i stwierdzam, że mam mega syf wszędzie i nie wiem jak ja to ogarnę...wszędzie jakieś pierdoły niepotrzebne... a i stwierdzam, że komoda dla dzidzi jest stanowczo za mała..... grazin, metal garuluje wam kochane udanych wizyt ...no i Edzik wielki Kwiatecek mnie jak kuło(<--jak to sie pisze????? ) w pachwinie to mi gin powiedziała, że to jakieś więzadła, i nie ma się czym przejmować
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-03-21 o 14:48 |
|
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
wadomosc od dorkibl
"hej.mialam dzis usg.szyja zatrzymana mam dyspense na jedzenie przy stoiku, nie w lozku.olo wazy 1300g.Pozdrowienia od ciężarówy z Radomia "
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-03-21 o 14:54 |
|
|
|
#1349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
matall, atiz, grazin, weredka ![]() za wizyty ![]() dziewczyny a na zapalenie pęcherza to co można w ciąży?? czy mogę furagin?i w jakich dawkach?
|
|
#1350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to nie jestem w takim razie sama...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.

a pomidorki "nietekturki" trafiły mi się jakoś w tesco zwykłym, nie są takie jak latem ale dają radę 

.

Bidulek się nacierpiał, nie dość że kłucie było to jeszcze takie "przeboje" 

klask i: udanych wizyt