Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. 19 33,33%
Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. 23 40,35%
W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. 2 3,51%
W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. 0 0%
Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. 5 8,77%
Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. 1 1,75%
Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. 0 0%
Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. 5 8,77%
Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. 1 1,75%
Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-21, 11:52   #211
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011

Wielka niewiadoma z tymi rozmiarami, ja jak się urodziłam to mialam 62cm, a niebardzo mialam po kim
Sama nie wiem ile czego tak naprawde kupic, mam pare body takich malutkich, ze wygladaja jak na lalke-ciekawe czy nasz w ogole w nie wejdzie. Więcej kupuję takich 62-68 cm.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 11:58   #212
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Stwierdzam, ze chodzenie do pracy jest mniej meczace... niby mam L4, a i tak rano musialam wstac, zeby zaprowadzic dziewczyny do przedszkola i zlobka. Potem sprzatanie, 2 x zakupy (natachalam sie jak dziki osiol), teraz obiad zrobic i w zasadzie za chwile trzeba isc odebrac dziewczyny... a gdzie czas na odpoczynek, relaks, spanie do poludnia?

Oj korzystajcie pierworodki, korzystajcie, bo potem juz nic nie bedzie takie samo...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 12:00   #213
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Brumek My też się zast nad imieniem Tymoteusz/Tymon ale nie wiem czy się zdecydujemy bo ono jest w 50 najczęściej dawanych imionach w Polsce.Za pare lat pobije popularnością Kubusia
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 12:03   #214
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
soku z malin nie wolno? a czemu? ja osobiście pierwsze słyszę żeby nie wolno było a poza tym Prenalen to głównie sok z malin i ekstrakt czosnkowy.. moja mama robi co roku taki domowy, wyciskany na zimno z surowych owoców przez tetrową pieluchę, potem dodaje cukier, gotuje, wlewa do butelek i pasteryzuje pycha! do herbatki albo z wodą jako napój - cudowne smaczki
herbatkę parzoną z liści malin zaleca się tuż przed porodem, żeby nieco przyspieszyć poród, bo podobno wywołuje skurcze itd.
Na moim wątku mamusiowym wiele lasek piło ale jakoś nie zauważyłyśmy żeby to spowodowało wcześniejsze rozwiązanie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
You you ale fajny ten Twój Filipek
dziękuję

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A ja się cieszę, że jeszcze tle kupowania przede mną. Nie wyobrażam sobie ostatnio przyjemniejszej rzeczy, niż łażenie po sklepach, oglądanie, wybieranie rzeczy dla malucha

Na 99% Tymon. Od początku było wiadomo że Tymek, ale napjpier myśleliśmy że Tymoteusz. Tylko że my mamy długie nazwisko, więc razem z długim imieniem byłoby ... za długo Więc mąż stwerdził, że może Tymon. Chociaż obie wersje podobają mi się tak samo...
Przy Tymonie może obawiam się trochę gadania ludzi, że dziwne, nie polskie, mało popularne. Mam to w nosie, ale pewne tak będzie
U nas jest to samo, tez mamy długie nazwisko i myśle że lepiej by brzmiał Tymon.. w sumie to jest mi to obojętne, obydwie wersje są ładne

A tych gadaniem ludzi się nie przejmuj, teraz to jest nietypowe imię ale widzę że staje się dużo popularniejsze i za jakiś czas wcale nie będzie takie dziwne

Mam np w rodzinie dwóch braci ciotecznych - 19 i 18lat, Jeden Mateusz a drugi Hubert, Kiedy kilkanaście lat temu rodzice ich tak nazwali to cała rodzina łapała się za głowę co to za cudaczne imiona?! ze mogą wymyśleć coś normalnego Teraz imię Mateusz jest w czołówce popularności a Hubert też takie zwykłe się wydaje..

Myślę że z Tymkiem będzie podobnie

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-03-21 o 12:05
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 12:04   #215
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Brumek My też się zast nad imieniem Tymoteusz/Tymon ale nie wiem czy się zdecydujemy bo ono jest w 50 najczęściej dawanych imionach w Polsce.Za pare lat pobije popularnością Kubusia
Ale jakoś daleko jest. A trudno znaleźć coś co nie jest na tej liście. Jaki Wy macie pomysł w takim razie?
Stary 2011-03-21, 12:06   #216
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
agni ja mam często taki ataki... nigdy nie zemdlałam, ale czuję że to blisko
jak wchodzę z dworu do jakiegoś pomieszczenia przez chwilę czuję się strasznie słabo, ale z reguly przechodzi
najczęściej na zakupach w supermarkecie już przy kasach slabo się robi, duszno, wtedy wychodze a mąż musi sam dokończyć zakupy
w pierwszej ciąży tak nie miałam
Ja to samo

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Ja czytałam ze koło 24 tygodnia można obserwować w jakim okresie dnia dziecko jest najbardziej aktywne i że po porodzie moze być tak samo. U Nas nieciekawie bo od kilku dni sie budze między 4 a 5 i maluch daje nieźle popalić
Moja niunia uaktywnia sie jak latam siku rano a pozniej tak co jakis czas (chwila przerwy i znow ) i po jedzeniu hehe a pod wieczor tez tak w okolicach 21-22

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
hihihihii wiecie co wybraliśmy się z M do hurtowni dziecięcej w Bielsku uzbroiłam się w listę z wyprawką z naszej pierwszej strony i sruuuu 400 zł mężusia poszło..... na spacer kupiliśmy: materacyk, dwa prześcieradła, dwie pościele, ceratkę pod prześcieradło jedne niedrapki, szczotkę do włosków (hmm ciekawe czy moje dziecię jakieś włosy będzie miało:P ) nożyczki, ręcznik z kapturkiem, kocyk, przewijak, piluchy flanelowe(kolorowe) i w ramach bonusu od sklepu dostaliśmy czapeczkę, śliniaczek, spioszki i koszulkę mam już ciuszki bo od siostry, wanienkę, laktator też od siorki, nosiki, wózek z allegro używany kupiliśmy TAKO, jeszcze tylko łóżeczko teściowa nam kupi ja już mam wybrane i komodę i chyba będzie wszystko jeszcze kupiłam taką gąbkę do wanienki jakby się mały ześlizgnął z ręki to spadnie na gąbkę no i nie mam jeszcze nic dla siebie do szpitala
Super zakupki

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 12:22   #217
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Shirka a jaki Tako? nie baliście się tak w ciemno kupować czy oglądaliście na żywo? ja właśnie rozglądam się za wóziem i patrzę na te używane też ale za 700 kupić używane Tako a nowe 1000 (2w1), to chyba na raty ( bo wychodzi 150 zł drożej) wzielibyśmy nowe patrzyłam na stronce bobowózki .... jeszcze się zastanawiamy

ja rozm 62 kupuję w większości body i półśpiochy bo dzidziuś na pewno go użyje ze 3 tyg minimum .... na 56 chyba sobie daruję bo mam parę używanych po dzieciach brata, tylko to są same kaftaniki i 3 szt śpiochów i z 5 pajaców więc chyba starczy nie? może dokupię coś nowego na wyjście ze szpitala jakiś kpl

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-21, 12:28   #218
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Jakub i Kuba to dokładnie to samo. Ktoś kto mówi że to inne imiona gada bzdury
A we wszystkich księgach imion są dwa osobne imiona Tymon i Tymoteusz (choć w którejś z nich tez widziałam że Tymon był niby zdrobnieniem).

No Ja też to wiem, ale ta osoba za każdym razem kiedy zaczynał się temat imion to podkreślała że Kuba i Jakub to zupełnie inne imiona, my dla świętego spokoju już żeśmy się nie odzywali, niech sobie tkwi w tym przekonaniu...
Właśnie oglądałam Siódme Niebo i tam jest Tymon ale oni oczywiście amerykańce mówią Timon zupełnie inaczej to brzmi z ich ust.
Mnie się podoba Tymoteusz mam miłe wspomnienia z tym imieniem a znając życie nikt na niego nie będzie mówił Tymoteusz tylko Tymek Tymuś itp

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Hehe co do imion to ja mam koleżankę Ninę i na 3 roku studiów taka dziewczyna się jej pyta czemu ona się podpisuje zdrobnieniem a nie pełnym imieniem. Koleżanka zrobiła taką minę i pyta o co jej chodzi A tamta z tekstem że powinna sie podpisywać Janina bo potem wykładowcy mogą jej nie zaliczyć obecnosci jak sie będzie podpisywac skrótem Od tamtej pory wołaliśmy na Ninę - Janka
No proszę Cię poważnie?!
Choć Ja kiedyś dostałam wierszyk miłosny do skrzynki i podpisane
pięknie ładnie dla RZANETY tak jak piszę przez RZ, do tej pory nie wiem kto mi to napisał

~~*~~

A Ja czuje jak brzuch mi się powiększa, niby ok ale nie miłe uczucie i powoli czuje dyskomfort nawet w głupim siedzeniu

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 12:37   #219
Ewessa123
BAN stały

Witam się wiosennie

Ja nadal pamiętam, jak w podstawówce dostałam kartkę dla... Efy. Efa, fajne imię w sumie A potem walentynkę "Dla Efy ". To były czasy
Ewessa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 12:40   #220
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Jakub i Kuba to dokładnie to samo. Ktoś kto mówi że to inne imiona gada bzdury
A we wszystkich księgach imion są dwa osobne imiona Tymon i Tymoteusz (choć w którejś z nich tez widziałam że Tymon był niby zdrobnieniem).
Ostatnio znajomy tża nas odwiedził i jak się dowiedział, że chcemy nazwać synka Kubuś (jeśli okaże się synkiem hehe ) to od razu zapytał czy chcemy Jakub czy Kuba bo to dwa różne imiona dla mnie to jakaś głupota jest - Jakub to imię "wyjściowe", Kuba, Kubuś zdrobnienie i tak na to patrzę..

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

Karolinee nie wiem czy znasz już płeć dzidziusia jeśli nie to musze trzymać podwojne kciuki żebys sie dowiedziała
No musisz właśnie trzymać kciuki podwójnie, bo my jeszcze nie znamy płci. Już się nie mogę doczekać tej środy i się zastanawiam, czy dzidzia zechce się pokazać czy nie...

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 12:41   #221
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Ale jakoś daleko jest. A trudno znaleźć coś co nie jest na tej liście. Jaki Wy macie pomysł w takim razie?
ja narazie czekam az poznam płeć wtedy zdecyduje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-21, 12:48   #222
aania_20
Zakorzenienie

hej hej
wpadłam na momencik, chwilę mam na kawę
u nas też problem z imieniem dalej, dla dziewczynki było wybrane a dla synka jakoś się nie możemy zdecydować ale nie przejmujcie się gadaniem, to Wam ma się podobać a nie komuś
a jak mówicie o zdrobnieniach, to u mnie na studiach dziewczyna podpisywała się wszędzie Basia. Nie Barbara tylko Basia, chyba nawet w indeksie tak miała...
Dziś w nocy na szczęście z brzuchem ok, mniej bolał niż ostatnio, za to o 3 w nocy małemu się kopać zachciało... mam nadzieję że po urodzeniu o tej porze to będzie spał

Babonik, odwiedzę na pewno, jakoś się umówimy

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 12:49   #223
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Witam się wiosennie
I melduję się w IV części

Właśnie zjadłam całą czekoladę malinową Wedla

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 12:52   #224
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Chyba faktycznie coś jest z tym imieniem my sobie Tymoteuszka wymyśliliśmy już 7 lat temu jak się poznaliśmy a teraz to nie wiem skoro to takie popularne imię.
Dla dziewczynki zawsze podobała nam się Maja - ale jak puścili serial "przepis na życie" to mi się już nie podoba - nie chcę zdrobnienia Mańka

A co do rozmiarów ciuszków to kupie tez parę na 50 cm - moja szwagierka miała same na 56 i 62 a w ósmym miesiącu okazało się że musi mieć CC i nie miała w co małej ubrać

dusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 12:58   #225
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusia81 Pokaż wiadomość
Chyba faktycznie coś jest z tym imieniem my sobie Tymoteuszka wymyśliliśmy już 7 lat temu jak się poznaliśmy a teraz to nie wiem skoro to takie popularne imię.
Dla dziewczynki zawsze podobała nam się Maja - ale jak puścili serial "przepis na życie" to mi się już nie podoba - nie chcę zdrobnienia Mańka

A co do rozmiarów ciuszków to kupie tez parę na 50 cm - moja szwagierka miała same na 56 i 62 a w ósmym miesiącu okazało się że musi mieć CC i nie miała w co małej ubrać

Mojemu D zaczęło się podobać Maja,ale jak zobaczył raz w internecie wywiad z jakąś młodą narobaną dziewczyną która okazała się Mają to zrezygnował. Mnie drażni tylko to że Emilia jest u Nas bardzo popularne, tak jak wcześniej była Victoria, ale tak świetnie się komponuje z Naszym nazwiskiem, że jak będzie dziewczynka to raczej Emilką pozostanie i tak jak Ty imię na synka wybraliśmy kilka lat temu i nadal Nam się podoba

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 13:03   #226
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam koleżankę Mańkę, ale ona ma na imię Martyna. Nie skojarzyłam tego zdrobnienia z Majką

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 13:04   #227
sygine
Zadomowienie

Witam w ten piękny słoneczny pierwszy dzień wiosny

Zmalowana, Brumek, Jacieeeee trzymam kciuki za wizyty!
Zanka też kciuki żeby cię żadne chorubsko nie dopadło!

Od rana poszłam do apteki po glukozę i może jutro wybiorę się do laboratorium na badania - gluzkoza, morfologia, mocz i HBs (potwierdzenie że dodatni pewnie , chyba że z czasem się to zmienia). A później się już tylko wkurzyć porządnie zdążyłam jak się okazało, że następna wypłata to chyba pójdzie na psa (weterynarz i leki) i samochód (wymiana kół, płynów, klocków hamulcowych itd.)
sygine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 13:05   #228
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Stwierdzam, ze chodzenie do pracy jest mniej meczace... niby mam L4, a i tak rano musialam wstac, zeby zaprowadzic dziewczyny do przedszkola i zlobka. Potem sprzatanie, 2 x zakupy (natachalam sie jak dziki osiol), teraz obiad zrobic i w zasadzie za chwile trzeba isc odebrac dziewczyny... a gdzie czas na odpoczynek, relaks, spanie do poludnia?

Oj korzystajcie pierworodki, korzystajcie, bo potem juz nic nie bedzie takie samo...
zgadzam się w 100%

U nas gdyby była dziewczynka to byłaby Lilka
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 13:07   #229
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Mojemu D zaczęło się podobać Maja,ale jak zobaczył raz w internecie wywiad z jakąś młodą narobaną dziewczyną która okazała się Mają to zrezygnował. Mnie drażni tylko to że Emilia jest u Nas bardzo popularne, tak jak wcześniej była Victoria, ale tak świetnie się komponuje z Naszym nazwiskiem, że jak będzie dziewczynka to raczej Emilką pozostanie i tak jak Ty imię na synka wybraliśmy kilka lat temu i nadal Nam się podoba
Heh a nasze drugie imię to też Emilka

jacieeeee ja bym też nie skojarzyła - to serial mi w głowie namieszał

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

To ja korzystam póki mogę

dusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-21, 13:10   #230
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Mania to raczej zdrobnienie od Marii tak jak w na wspolnej a napewno nie od Maji

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 13:12   #231
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

dziewczyny ma któraś z Wam dosw z taka deskorolka do wozka? bo zast czy nie zamowic:rolleye s:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg board.jpg (8,8 KB, 21 załadowań)
Stary 2011-03-21, 13:14   #232
zanka205
Zakorzenienie

nie wiem co pisać...

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 13:23   #233
madziaranew
Rozeznanie

Pora obiadku ,wiec co Wy dzis kucharzycie?
Ja robie bialy barszcz...
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-21, 13:27   #234
brunetka2000
Zakorzenienie

Ja robię spaghetti
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 13:28   #235
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

U nas Agata dość szybko wyszła. Mnie przed ciążą już się podobało. Drugie to Liliana, ale ostatnio coraz ich więcej i jakoś coraz mniej mi się podoba. Fajne też Emilia, ale siostra cioteczna M. ma tak na imię, więc odpada.

Super na dworku, ja byłam na uczelni, potem w bibliotece, spacerek sobie zrobiłam, az mnie plecy rozbolały.

Ale nie weszłam do żadnego lumpka z prostego powodu, miałam w portfelu 20 zł

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 13:30   #236
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
dziewczyny ma któraś z Wam dosw z taka deskorolka do wozka? bo zast czy nie zamowic:rolleye s:
Jak mieszkalismy w Irlandii to prawie kazda mama miała taka deskorolke !

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Pora obiadku ,wiec co Wy dzis kucharzycie?
Ja robie bialy barszcz...
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ja robię spaghetti
Ja też spaghetti z feta

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 13:30   #237
madziaranew
Rozeznanie

Nam sie bardzo podoba imie Viktoria, tyle ze w rodzinie sa juz 4 .myslelismy o Emilly ,ale mojego meza nowa bratowA ma tak na imie I bez sensu dwie Emily w tak bliskich .jak narazie to Roksana I Patryk ale to moze sie zmienic....
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 13:33   #238
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

ja mam rosołek wczorajszy i spagetti robię .... jeszcze w razie "w" mam 4 gołąbki od "mamusi" wczoraj dostałam

spać trochę mi się chce, chyba sobie drzemkę zrobię

dzis dokupiłam bodziaka w biedronce, lecz nie było już z kubusiem puchatkiem bo już pewno wyprzedane były i mam z zygzakiem

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 13:38   #239
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Byłam dziś w aptece i przeglądałam kosmetyki dla dzieci:
emolium
oillan
oilatum

i co tu wybrac?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 13:39   #240
dziubek79
Zakorzenienie

ja też dziś mam spagetti
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości