|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
Wielka niewiadoma z tymi rozmiarami, ja jak się urodziłam to mialam 62cm, a niebardzo mialam po kim
Sama nie wiem ile czego tak naprawde kupic, mam pare body takich malutkich, ze wygladaja jak na lalke-ciekawe czy nasz w ogole w nie wejdzie. Więcej kupuję takich 62-68 cm. |
|
|
|
#212 |
|
Wtajemniczenie
|
Stwierdzam, ze chodzenie do pracy jest mniej meczace... niby mam L4, a i tak rano musialam wstac, zeby zaprowadzic dziewczyny do przedszkola i zlobka. Potem sprzatanie, 2 x zakupy (natachalam sie jak dziki osiol), teraz obiad zrobic i w zasadzie za chwile trzeba isc odebrac dziewczyny... a gdzie czas na odpoczynek, relaks, spanie do poludnia?
Oj korzystajcie pierworodki, korzystajcie, bo potem juz nic nie bedzie takie samo... |
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek My też się zast nad imieniem Tymoteusz/Tymon ale nie wiem czy się zdecydujemy bo ono jest w 50 najczęściej dawanych imionach w Polsce.Za pare lat pobije popularnością Kubusia
|
|
|
|
#214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na moim wątku mamusiowym wiele lasek piło ale jakoś nie zauważyłyśmy żeby to spowodowało wcześniejsze rozwiązanie dziękuję ![]() Cytat:
![]() A tych gadaniem ludzi się nie przejmuj, teraz to jest nietypowe imię ale widzę że staje się dużo popularniejsze i za jakiś czas wcale nie będzie takie dziwne ![]() Mam np w rodzinie dwóch braci ciotecznych - 19 i 18lat, Jeden Mateusz a drugi Hubert, Kiedy kilkanaście lat temu rodzice ich tak nazwali to cała rodzina łapała się za głowę co to za cudaczne imiona?! ze mogą wymyśleć coś normalnego Teraz imię Mateusz jest w czołówce popularności a Hubert też takie zwykłe się wydaje..Myślę że z Tymkiem będzie podobnie
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-03-21 o 13:05 |
||
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jakoś daleko jest. A trudno znaleźć coś co nie jest na tej liście. Jaki Wy macie pomysł w takim razie?
|
#216 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a pozniej tak co jakis czas (chwila przerwy i znow ) i po jedzeniu hehe a pod wieczor tez tak w okolicach 21-22 ![]() Cytat:
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Shirka a jaki Tako? nie baliście się tak w ciemno kupować czy oglądaliście na żywo? ja właśnie rozglądam się za wóziem i patrzę na te używane też ale za 700 kupić używane Tako a nowe 1000 (2w1), to chyba na raty ( bo wychodzi 150 zł drożej) wzielibyśmy nowe patrzyłam na stronce bobowózki .... jeszcze się zastanawiamy
ja rozm 62 kupuję w większości body i półśpiochy bo dzidziuś na pewno go użyje ze 3 tyg minimum .... na 56 chyba sobie daruję bo mam parę używanych po dzieciach brata, tylko to są same kaftaniki i 3 szt śpiochów i z 5 pajaców więc chyba starczy nie? może dokupię coś nowego na wyjście ze szpitala jakiś kpl |
|
|
|
#218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No Ja też to wiem, ale ta osoba za każdym razem kiedy zaczynał się temat imion to podkreślała że Kuba i Jakub to zupełnie inne imiona, my dla świętego spokoju już żeśmy się nie odzywali, niech sobie tkwi w tym przekonaniu... Właśnie oglądałam Siódme Niebo i tam jest Tymon ale oni oczywiście amerykańce mówią Timon zupełnie inaczej to brzmi z ich ust. Mnie się podoba Tymoteusz mam miłe wspomnienia z tym imieniem a znając życie nikt na niego nie będzie mówił Tymoteusz tylko Tymek Tymuś itp ![]() Cytat:
Choć Ja kiedyś dostałam wierszyk miłosny do skrzynki i podpisane pięknie ładnie dla RZANETY ![]() ~~*~~ A Ja czuje jak brzuch mi się powiększa, niby ok ale nie miłe uczucie i powoli czuje dyskomfort nawet w głupim siedzeniu
|
||
|
|
|
#219 |
|
BAN stały
|
Witam się wiosennie
![]() Ja nadal pamiętam, jak w podstawówce dostałam kartkę dla... Efy. Efa, fajne imię w sumie A potem walentynkę "Dla Efy ". To były czasy
|
|
|
|
#220 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) to od razu zapytał czy chcemy Jakub czy Kuba bo to dwa różne imiona dla mnie to jakaś głupota jest - Jakub to imię "wyjściowe", Kuba, Kubuś zdrobnienie i tak na to patrzę..Cytat:
. Już się nie mogę doczekać tej środy i się zastanawiam, czy dzidzia zechce się pokazać czy nie...
|
||
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() wpadłam na momencik, chwilę mam na kawę ![]() u nas też problem z imieniem dalej, dla dziewczynki było wybrane a dla synka jakoś się nie możemy zdecydować ale nie przejmujcie się gadaniem, to Wam ma się podobać a nie komuś ![]() a jak mówicie o zdrobnieniach, to u mnie na studiach dziewczyna podpisywała się wszędzie Basia. Nie Barbara tylko Basia, chyba nawet w indeksie tak miała... Dziś w nocy na szczęście z brzuchem ok, mniej bolał niż ostatnio, za to o 3 w nocy małemu się kopać zachciało... mam nadzieję że po urodzeniu o tej porze to będzie spał ![]() Babonik, odwiedzę na pewno, jakoś się umówimy ![]()
|
|
#223 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się wiosennie
![]() I melduję się w IV części ![]() Właśnie zjadłam całą czekoladę malinową Wedla
|
#224 |
|
Raczkowanie
|
Chyba faktycznie coś jest z tym imieniem my sobie Tymoteuszka wymyśliliśmy już 7 lat temu jak się poznaliśmy a teraz to nie wiem skoro to takie popularne imię.
Dla dziewczynki zawsze podobała nam się Maja - ale jak puścili serial "przepis na życie" to mi się już nie podoba - nie chcę zdrobnienia Mańka A co do rozmiarów ciuszków to kupie tez parę na 50 cm - moja szwagierka miała same na 56 i 62 a w ósmym miesiącu okazało się że musi mieć CC i nie miała w co małej ubrać |
|
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojemu D zaczęło się podobać Maja,ale jak zobaczył raz w internecie wywiad z jakąś młodą narobaną dziewczyną która okazała się Mają to zrezygnował. Mnie drażni tylko to że Emilia jest u Nas bardzo popularne, tak jak wcześniej była Victoria, ale tak świetnie się komponuje z Naszym nazwiskiem, że jak będzie dziewczynka to raczej Emilką pozostanie i tak jak Ty imię na synka wybraliśmy kilka lat temu i nadal Nam się podoba |
|
|
|
|
#226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#227 |
|
Zadomowienie
|
Witam w ten piękny słoneczny pierwszy dzień wiosny
Zmalowana, Brumek, Jacieeeee trzymam kciuki za wizyty! Zanka też kciuki żeby cię żadne chorubsko nie dopadło! Od rana poszłam do apteki po glukozę i może jutro wybiorę się do laboratorium na badania - gluzkoza, morfologia, mocz i HBs (potwierdzenie że dodatni pewnie |
|
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas gdyby była dziewczynka to byłaby Lilka
|
|
#229 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jacieeeee ja bym też nie skojarzyła - to serial mi w głowie namieszał ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#230 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak jak w na wspolnej a napewno nie od Maji
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ma któraś z Wam dosw z taka deskorolka do wozka? bo zast czy nie zamowic
:rolleye s:
|
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem co pisać...
|
#233 |
|
Rozeznanie
|
Pora obiadku ,wiec co Wy dzis kucharzycie?
Ja robie bialy barszcz... |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robię spaghetti
![]() ![]()
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
U nas Agata dość szybko wyszła. Mnie przed ciążą już się podobało. Drugie to Liliana, ale ostatnio coraz ich więcej i jakoś coraz mniej mi się podoba. Fajne też Emilia, ale siostra cioteczna M. ma tak na imię, więc odpada.
Super na dworku, ja byłam na uczelni, potem w bibliotece, spacerek sobie zrobiłam, az mnie plecy rozbolały. Ale nie weszłam do żadnego lumpka
|
|
|
|
#236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#237 |
|
Rozeznanie
|
Nam sie bardzo podoba imie Viktoria, tyle ze w rodzinie sa juz 4 .myslelismy o Emilly ,ale mojego meza nowa bratowA ma tak na imie I bez sensu dwie Emily w tak bliskich .jak narazie to Roksana I Patryk ale to moze sie zmienic....
|
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam rosołek wczorajszy i spagetti robię .... jeszcze w razie "w" mam 4 gołąbki od "mamusi" wczoraj dostałam
![]() spać trochę mi się chce, chyba sobie drzemkę zrobię dzis dokupiłam bodziaka w biedronce, lecz nie było już z kubusiem puchatkiem bo już pewno wyprzedane były i mam z zygzakiem |
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dziś w aptece i przeglądałam kosmetyki dla dzieci:
emolium oillan oilatum i co tu wybrac? |
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
ja też dziś mam spagetti
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

a poza tym Prenalen to głównie sok z malin i ekstrakt czosnkowy.. moja mama robi co roku taki domowy, wyciskany na zimno z surowych owoców przez tetrową pieluchę, potem dodaje cukier, gotuje, wlewa do butelek i pasteryzuje
pycha! do herbatki albo z wodą jako napój - cudowne smaczki

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
i pyta o co jej chodzi 

zębole