|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Cytat:
jeden mały kroczek do przodu, oby tak dalej ![]() ja brałam 3x2
|
|
#1352 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1353 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ta fotka tez mi sie podoba hehe rowniez sie zastanawiam gdzie ten mały gigancik sie mieści??o kurde muszę sobie zrobic ![]() Cytat:
doczytałam niedziele
|
|
|
#1354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ollliwka Bez konsultacji z lekarzem to jakiś urosept albo żurawit. Jak chcesz furagin, to lepiej skontaktuj się z ginem atiz Zdarza się i w dniu porodu, ale to przypadek 1 na 1000 albo jeszcze rzadziej.
|
|
|
#1355 |
|
Zadomowienie
|
Ollliwka ja też biore furgin 3x2
jak masz w domu to dobrze a jak nie to urosept można kupić bez recepty dorkabl świetne wieści oby tak dalej.
|
#1356 |
|
Zadomowienie
|
ollliwka tak jak piszę matal lepiej skonsultować ze swoim ginem, bo ja brałam, ale tylko do 30 tygodnia ten furagin później moja gin powiedziała że ona już nie bardzo poleca, ale wiem że moniqac ma przepisany teraz tak więc co lekarz to inna opinia, może twój tez nie będzie miał nic przeciwko
|
#1358 |
|
Moderatoreska
|
Gratuluje kobitki udanych wizyt
![]() Dorka odpoczywa i jej ten odpoczynek słuzy i bardzo dobrze ![]() Piękne brzuszki dziewczyny Ja po rannym maratonie nie mam siły, zrobiłam obiadek, nastawiłam pranie i znowu siadłam na tyłku, a jeszcze trzeba odkurzacz wyciągnąć i pojeździć na nim trochę. |
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
urosept brałam w wakacje i na mnie nie działa nic
póki co to mam lekkie pieczenie więc poczekam, zrobiłam sobie herbatkę żurawinową ![]() Ale mnie tata załatwił...dostałam w pt na receptę luteinę od ginki, dałam dzisiaj tacie żeby mi kupił przy okazji jak będzie w aptece a on mi receptę zgubił
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1361 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, nie bylo mnie raptem dwa dni, a wy tyle naskrobalyscie
![]() Przez weekend udalo mi sie wyprasowac ok.polowe rzeczy dla maluszki, reczniczki, pieluszki tetrowe 15 szt. (to jeszcze konczylam dzisiaj, koszmarnie sie je prasuje!!!), najmniejsze ubranka, czapeczki i posciel do koszyczka, w ktorym na poczatku bedzie spala, takze jestem z siebie bardzo dumna ![]() A przed chwila wylicytowalam wanienke, hurra (ta: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...EOIBSA:GB:1123) A teraz ide sobie zrobic kawke i bede was nadrabiac .
|
|
|
|
#1362 | ||
|
Zadomowienie
|
Grazin, Matall gratuluję udanych wizytek
Cytat:
Oby było po twojej myśli i Eda grzecznie się przemieścił ![]() ![]() Cytat:
Najwazniejsze, że z szyjką okej! Dorkabl trzymaj się dzielnie
|
||
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
W torbie mam:
Dla mnie: - koszula na poród - 2 koszule do karmienia - szlafrok - skarpetki (2 pary zwykłe, 1 grube) - 3 pary majtek siateczkowych wielorazowych - 1 op. podkładów Bella - 2 ręczniki (duży i mały) - klapki - przybory toaletowe (żel pod prysznic, szampon, biały jeleń w płynie, pasta do zębów) - 1,5 l wody - 4 pary wkładek laktacyjnych - papier toaletowy i paczka chusteczek higienicznych Dla Edzika: - 4 pajace - 3 koszulki z długim rękawem - 1 body z długim rękawem - rękawiczki, skarpetki, czapeczki - 20 pampersów - 3 pieluchy tetrowe - ręcznik - kocyk - mokre chusteczki - bepanthen Zamierzam dopakować: dokumenty, portfel, pomadka, woda w spray'u (o ile uda mi się kupić), szczoteczka do zębów, mała woda. Czegoś mi brakuje? Bo ja się pogubiłam
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-03-21 o 15:32 |
|
|
|
#1364 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
antropia
no ja jak sie w nocy budze też czuje sie ciezka w srodku i zaraz musze isc do toalety. Ja spie na prawym i lewym boku, budze za kazdym razem gdy go zmieniam ![]() bzyczka1 no widzisz a ja swoich dzinsow nie nosze od 2miesiaca ciazy![]() Cytat:
![]() tak z boku to są zyły, ale mi chodzi o to w okolicach pepka i pod nim na dole. Strzele niebawem fote z bliska i pokaze ![]() a wiesz ze chyba to ssanie kciuka dzisiaj czulam, bo jak ma czkawke to tak rytmicznie skacze od srodka, a teraz czulam takie balansowanie w jednym miejscu Cytat:
![]() Cytat:
![]() oj to spory ten pessar, nie wyobrazam sobie zalozenia go. Jednak z mysla ze pomoze, nie obawialabym sie tego. No to Gin nawet wie jaki rozmiar ma bronka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja tez wole SN..... Cytat:
Cytat:
juz robie drugie pranko, bylam w miedzy czasie na rynku, zaraz bede jesc obiad (nic specjalnego gulasz na kaszy), maż wraca dzisiaj pozno
|
|
|
#1365 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mieszkamy w domku, ale na ostudzenie zapędów w zbyt szybkim kupowaniu wklejam ku przestrodze zdjęcie dywanu po nocy przespanej przez psiaka i to poza okresem linienia, bo linieje non stop, a sierść super, tylko te odkurzanie 2 x dziennie, ale od stycznia przeniosłam go do piwnicy, gdzie ma chłodniej i nic nie linieje, stąd mój wniosek, że jednak w mieszkaniu / domku mu za ciepło.
|
|
#1366 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tam cały czas ktoś jest przecież więc w razie co mógłby oprowadzić pewnie, ale raczej zadzwonić trzeba wcześniej...ooo jakie owocki na rynku upolowałaś? ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- a to myślisz, że za receptę samą weźmie kasę jak za wizytę? bo ja to liczę, że nie...tylko nie chce jechać do Niej bo ona urwanie głowy tam ma i może w ogóle mnie nie przyjąć
|
|
#1368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do blokow raczej maly sie nadaje...piesek Morii44 jest slodki, ale on tez musi sie wyhasac![]() to masz roboty przy nim, ale pewnie psinka sie odwdzięcza swoja miłością
|
|
|
#1369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1370 | |||
|
Zadomowienie
|
Gratuluję dziewczynki udanych wizyt!!!
![]() atiz - no to Twój bobasek większy od mojego - w 33tc miał 2750g i odpowiadał 36tc więc bijesz rekordy Cytat:
.Cytat:
obróciła się?!!!!!!!! w 34tc?!!!!!!!! o cholera.... może mój też się obróci?! chociaż już się nastawiłam na cc. Cytat:
Dziewczonka .
|
|||
|
|
|
#1371 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w ciazy jem malo warzyw wole owoce ![]() najlepiej zadzwon do ginki i sie zapytaj czy mozesz wpasc na chwile i czy za wypisanie recepty masz placic? jezeli jest spoko mysle ze nie bedziesz musiala. Co do madurowicza, naprawde sama tam nie chce isc, z Tż bedzie mi latwiej, ale on teraz pracuje do 21-22 moze siostra ze mna pojdzie w sobote po swoich zajeciach. Tez jestem ciekawa jak tam jest. Fajnie by bylo gdybym mogla tam na 100% rodzic, bo mam bliziutko, Tż zawsze moze cos doniesc.
|
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
mysle ze za recepte nie wezmie pieniedzy
|
|
|
|
#1373 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak moj Tż jest w domu tez rzucam wszystko i sie nim zajmuje ![]() tzn.nie ma go caly dzien wiec jak przyjdzie glupio tak siedziec przy lapku, lepiej pogadac, przytulic sie itp ![]() a wczoraj caly wieczor gral na kompie o i taki pozytek z niego
|
|
|
#1374 |
|
Wtajemniczenie
|
własnie mama przyniosła mi materiał z którego mogę uszyc ze dwa komplety pościeli dla dzidzi na zmianę
ładniutki jest
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
A tak, tak
|
|
#1376 |
|
Rozeznanie
|
Torba spakowana, ledwo ja dopielam, brakuje stanikow do karmienia i wody mineralnej.
To juz chyba w kieszen wezme
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
uff znalazła się
w robocie zostawił.24kasia86 chętnie bym się przeszła do tego Madurowicza, ale sama nie wiem czy jest sens zawsze może być tak, że jak pojadę już rodzić to miejsc nie będziematallewar czytałam Twoją listę do szpitala ze dwa razy i stanik przeoczyłam a faktycznie potrzebny będzie co kilka głów to nie jedna
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2011-03-21 o 15:58 |
|
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
a ja swoją torbę przełożyłam na wierzch szafy
i na tym się skończyło pakowanie
|
|
|
|
#1379 |
|
Zadomowienie
|
ja też się jeszcze nie spakowałam, na razie zbieram wszystkie rzeczy mi potrzebne, dzisiaj przyszedł stanik do karmienia, potrzebne mi są jeszcze majty, klapki, woda, mini żel pod prysznic, pasta do zębów, no i nie wiem co jeszcze aaaa matal jeszcze jakiś grzebyk albo szczotka do włosów
|
#1380 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) i u mnie na wstepnej liscie (bo torby jeszcze nie pakowalam) sa tez:staniki do karmienia ladowarka do komorki aparat fotograficzny przekaski dla mnie (zelki, krakersy ryzowe itp) kocyk dziurkowy dla maluszki ew. sweterek dla maluszki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

mam dyspense na jedzenie przy stoiku, nie w lozku.olo wazy 1300g"

ale obiecałam to wrzucam - miałam gdzieś jeszcze goły brzuszek, ale nie mogę znaleść na karcie aparatu
.
ale ta fotka tez mi sie podoba hehe rowniez sie zastanawiam gdzie ten mały gigancik sie mieści??