|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Witam się
Kope lat mnie nie było ![]() Nie nadrabiałam, bo nie miałam czasu ![]() Jeśli idzie o piątkową wizytę w szpitalu, to szkoda gadać. Czułam się jak w jakimś surrealistycznym filmie, pojechałam, połaziłam parę godzin po korytarzu w piżamie i wróciłam do domu ![]() Oczywiście okazało się, że muszę zostać przyjęta na oddział. Na izbie pzyjęć godzina, na odziale kolejna godzina papierologii Po badaniu, na które czekałam właśnie te parę godzin krążąc po korytarzu, bo nie miałam swojego łóżka, okazało się, że potrzebuję znieczulenia ogólnego, a ponieważ jadłam śniadanie to jest po sprawie Nikt mi o tym nie powiedział, żeby w razie czego być na czczo, nie przypuszczałam, że czeka mnie taka "operacja", może ktoś kto częściej bywa w szpitalach ma już taki nawyk, ja niestety nie Miałam wybór-albo czekam do poniedziałku, albo przyjeżdżam za miesiąc. Wybrałam to drugie ![]() Co do wyjazdu w sobotę-bardzo owocny, mamy wszystko ustalone, wiemy jaki sprzęt, i zaoszczędzimy jakieś 3 tysie w stosunku do wersji pierwotnej Wojtusiu jak chcesz jakichś informacji o zmywarce to pytaj![]()
Edytowane przez angy Czas edycji: 2011-03-21 o 09:37 |
|
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
czesc
![]() Angy nie wiem czemu nie doczytalam powodu dla ktorego pojechalas do szpitala co sie dzieje?spora ma juz stopke Werka nosi 21 i 22 zalezy jaka firma
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
ja majeranku nie dałam
placki robiłam tak jak Nasze zwykłe poznańskie plyndzea do sosu paprykę też dałam...następnym razem kusi mnie by dodać też pieczarki Cytat:
słodkoa już myślałam że na darmo zdjęcia robiłam...cieszę się że przydało się morska współczuję pomysłów Mamy i jej stosunku do Ciebie jesteś cudowną Mamą dla Tymkaangy to kiedy teraz zabieg? za miesiąc? już byś miała z głowy i ![]() Kat Zu ma paputki 21
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-03-21 o 10:18 |
|
|
|
|
#1354 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
więc miłego dnia Cytat:
o kurcze mogli powiedzieć... a teraz drugi raz to w poniedziałek za tydzień tak?? Witam sie z kawką |
||
|
|
|
#1355 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój gin znalazł mi gdzieś głęboko na ścianie pochwy jakąś brodawkę, wg niego wirusową, którą lepiej by usunąć. Cytat:
No właśnie ![]() Cytat:
.Dopiero mniej więcej za miesiąc, napisałam wyżej czemu. O, to może jakiś przełom u Was ![]() Próbuj próbuj
|
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
jestem u rodziców... dzieć poszedl spać i ja też idę zaraz ![]() Przemko nosi nr. 23 do później |
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
angy ja o zmywarkach pojecia nie mam wiec interesuje mnie wszystko w zasadzie. 1.czy naprawde to jest troche oszczedność tez, czy tylko wygoda 2. szersza czy węższa, ktora lepsza, w wiekszej wiecej sie miesci.... 3. cicho pracują? 4. ile trwa najkrótszy program mycia, niecierpliwa jestem, dobrze domywa na takim programie? 5. czy da sie zaprogramowac zeby się włączyła z opóźnieniem tak jak pralka? 6. czy wszystkie teraz mają tą opcję "pół wsadu" czy jak to sie tam nazywa 7. jaką wybraliscie, do zabudowy? bo mi potrzeba zwykłą. 8. jakie tabletki/proszek/płyn nie wiem co tam sie wlewa najbardziej sie opłaca kupic, jaki to koszt? nie pamietam co jeszcze.... z góry przepraszam za taką ilość pytań..... Kasiu Oli nosi chyba wszystkie 22, ale robią sie za małe. Kalosze kupiłam większe 24/25, ale to wiadomo, narazie spadają jej z nóg. Oli rano krzyku narobiła ze TZ wstaje i do pracy jedzie, coraz czesciej taki płacz sie zdarza rano jak on wychodzi, nie wiem jak ja uspokoic, nic nie pomaga, tylko tata i tata. tak wiec jestesmy na nogach od 6:30. teraz śpi juz godzinke, w sumie dobrze, wieczorem wczesniej sie moze połozy. jak wstanie to zjemy rosołek i na dwór bo piekne słonko świeci. |
|
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
Marta, no i
, okazało się, że w hurtowni jest tylko krem i pani się pomyliła, myśląc, że jest też emulsja ![]() Odebrałam wyniki posiewu - ujemny
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na część nie odpowiem, bo typowo już do użytkowniczek, ja do tej pory nie miałam. To, do jakich wniosków doszłam, czytając, czytając, słuchając.... 1. Oszczędność-sprawdzone na 100% 2. Szersza-wszyscy, z którymi rozmawiałam żałują, że nie mają szerszej (zwłaszcza jeśli chodzi o gary jest problem w mniejszej) 3. Zależy jaka. Zależy od firmy i modelu. Generalnie 43 decybele i niżej uznawane są już za ciche (u mnie będzie 42). 4. Najkrótszy chyba godzinę, ale nie wiem jak domywa. 5. Nie wiem, czy we wszystkich, ale pewnie w większości. 6. j.w. 7. My do zabudowy, Aristona. 8. Kosztu nie pamiętam dokładnie, pytałam już o to koleżankę, ale nie jest duży. Z tego, co zapamiętałam należy unikać ludwika do zmywarek ![]() I tak na marginesie-akurat tak się złożyło, że była zamontowana ta Boscha, którą sobie upatrzyliśmy i zaraz obok Aristona (na która się zdecydowaliśmy). Nie było się nad czym zastanawiać-cena ta sama, a Aristona cichsza, więcej programów, lepsze materiały, lepiej wykonana, poręczniejsze wykonanie tych koszy w środku... Wszystko na plus. A najśmieszniejsze, że wcześniej tego Boscha gdzieś oglądaliśmy na żywo i wszystko nam się podobało Wychodzi dopiero przy porównaniu.Miramej
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1362 | |||
|
Zakorzenienie
|
To spora stopa
Zuzia 20/21 ![]() Cytat:
Pojawiaj się kiedy chcesz ![]() Cytat:
![]() Oby następnym razem nic nie przeszkodziło. Cytat:
Ola Unhola teraz nam się rozchorowała. Miała dziś wracać do pracy, jest znów na zwolnieniu. Ból mięśni, gorączka 39 stopni... Zdrówka Oluś |
|||
|
|
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O mamo...
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ło matko, zanim nadrobiłam weekend Waszych rozmów to mi pół dnia w pracy minęło nie mam czasu klubu w ogóle nadrobić ![]() Miramej cieszę się, że posiew ujemny! ![]() Piszecie w wymiarach dzieci - Adaś na początku miesiąca ważył 1360g i mierzył 91,5cm, Buty nosi w rozmiarze 25 lub 24, w zależności od firmy. Zazdroszę postępów nocnikowych, nie wiem jak to u nas będzie. Kupiłam nocnik w okolicy roczku, kiedy pojechaliśmy na działkę. Był upał, mały latał w majtkach i miałam nadzieję, że czegoś uda mi się go tam nauczyć. Ale gdzie tam, protesty były, płacze i bunt więc dałam spokój. Teraz jst taki etap, że jak się pytamy "Gdzie Adaś robi siusiu czy kupkę" to pokazuje na nocnik, ale oczywiście usiąść na nim nie chce jedyne co, to jak go puszczę na golasa w domu na chwilę i "przypadkiem " postawię ten nocnik gdzieś na widoku to nawet przysiądzie, ale za dwie sekundy się zrywa i zagląda do środka czy czasem nie ma juz czegoś w środku wszelkie próby zatrzymania go dłużej na nocniku kończą się płaczem albo gniewem - także książeczki, zabawki, bajki odpadają..Czy Wasze dzieci chodzą jeszcze w zimowych butach czy już w wiosennych? Bo jak miałam założyć Adasiowi wiosenne rano to moja mama podniosła raban, że jest za zimno na to i ona z nim nie wyjdzie na spacer jak go nie przywiozę w zimowych...Nie wiem, no mnie się wydaje, że buty z futrem na tę pogodę to już chyba za dużo..? Olu dużo zdrowia
Edytowane przez truheart Czas edycji: 2011-03-21 o 13:30 |
|
|
|
#1365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O kurdę , zdrówka Cytat:
Kawał chłopa , Kuba waży 11150 g i mierzy 86-87 cm, rozmiar buta 23/24.U nas jest identycznie , w sobotę mówię do Kuby "Chcesz kupkę? To rób i idziemy na spacer". Kuba poleciał, usiadł na nocnik (w ubraniu), udał, że ciśnie kupkę, zerwał się i gotowy do spaceru Oczywiście wcale nie chciał zrobić ![]() Kuba w zimowych, bo innych jeszcze brak. U nas jest 8 stopni na termometrze, odczuwalne 5.
|
|
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spadam z mala na ogrod
|
|
#1367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oczywiście nic z tego nie wynika.
|
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
|
Siemka
Dzisiaj pogoda juz ładniejsza i zaliczylismy spacer. Byłam z małym u znajomej, mieszka na sąsiedniej ulicy i dzieciaki sie bawiły w piasku ![]() Kuba spał dzisiaj do 9. W nocy obudził sie tylko 2 razy w poszukiwaniu smoczka, takze sie wyspałam. Co do bucików Kuba kozaki ma r 24. U nas cd postepów nocnikowych. Dzisiaj mały 2 razy zawołał, ze chce siku a zrobił kupke cos mu sie pomieszało Najważniejsze, ze do nocnika. Angy, mam nadzieje, ze juz nastepnym razem bedziesz miała ten zabieg Olu, duzo, duzo zdrówka Cytat:
|
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
na chwile bylysmy na dworze zimno strasznie
zmusilam dzisiaj Werke do noszenia spietych wlosow, bo takie dlugie ma i non stop do oczu jej leca pomimo ze grzywke ma krotka, zrobilam jej polkoka i grzywke spielam do gory-chyba juz nie bede jej obcinac grzywki , kilka razy juz zdjela gumke ale mowie ze dziewczynki nosza kucyki i ma nie ruszac a jak bedzie sciagac to obetne ja na chlopczyka
|
#1370 |
|
Zadomowienie
|
czekoladka
przebiegła mamuśka My dziś już w półbutach. Słonko wyszło i się przyjemnie zrobiło. Sebi 24 nosi. A co do nocnika- a właściwie nakładki sedesowej- bo na taka przeszliśmy. To zależy jak mojemu smykowi zawieje... Jakieś 2 tyg temu wołał "e eee" co prawda czasem było już w pielusi, ale wołał. A teraz nie będzie i kropka. Jedynie rano jak się ubudzi to idzie z tatusiem siku i woła że chce. A przez dzień mu się odniechciało... ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- a co do zmywarki to też mam szeroką, i nie wiem jak ja bym się w mniejszej zmieściła- a jest nas 3. Włączam ją raz na dobę, a i tak część garów musze w rękach umyć bo się nie zmieszczą. Ja mam Mastercook dostałam w listopadzie w promocji za 1 zł. Jak z głośnością. No cicha nie jest. nie mam porównania, bo to moja pierwsza. Używam tabletek - teraz mam te z ludwika - i jakoś niespecjalnie- wcześniej miałam finish i na tym samym programie czystość kompletnie nieporównywalna... Zwłaszcza że to te same widełki cenowe... A co do pół wsadu i opużnienia czasowego to zależy od modelu Edytowane przez kamilka Czas edycji: 2011-03-21 o 16:00 |
|
|
|
#1371 |
|
BAN stały
|
Kasiu napiszesz nam jak po wizycie??
|
|
|
|
#1372 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby to dobrze, niech sobie rośnie, ale noszenie go robi się coraz mniej przyjemne ![]() Ooo, stękania u nas nie ma, jeszcze nie ten poziom zaawansowania Nauczenie nocnikowania to mój największy koszmar, spędza mi sen z powiek jak ja sobie z tym poradzę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A Svinecka jeszcze zagląda? |
||||
|
|
|
#1373 | |||
|
Zakorzenienie
|
... następnym razem musi się już udać ![]() Cytat:
![]() Zdrówka Cytat:
![]() Cytat:
Może szybciej się przyzwyczai ![]() Tru ![]() Dziewczyny... Dzisiaj zaczęłam się zastanawiać czym różni się sok Kubuś od np. Bobovita ... Więcej..., w Kubusiu nie ma w składzie cukru a w Bobovicie jest ![]() No intensywnie się zastanawiam, czy nie robić małemu rano kaszy mannej na normalnym krowim mleku Bo te kaszki mnie zrujnują idą jakieś 2 opakowania na 3/4 dni ![]() Z drugiej strony boję sie uczulenia ![]() Wiecie może co u Mariolki? Bo widze, że u nas się nie odzywała... Mam nadzieje, że nic poważnego jej nie jest
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2011-03-21 o 19:50 |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1374 | |
|
Zakorzenienie
|
wiadomo
![]() tylko niech doczytam i z pamięci naklikam Cytat:
My chodzimy już w adidaskach.Pod spodem rajstopki.Zimówki w plusie? my mieliśmy dość ciepłe więc jak ona biega i nóżka wciąż pracuje to nie miałabym sumienia. Wynika że przodujemy w rozmiarze hmmm,kopciuszkiem Laura nie jest. Karo, chciałam w ross tą gazetkę i już nie było A u ginka ..widok super, mega rozczulający.Dzieciątko ma AŻ 3cm bez kilku mmZ Laurą nie przeżywałam tak tego widoku...Teraz to doceniam bardziej. Ładnie widać gdzie ma rączki, gdzie nóżki, oczodoły wyraźnie zarysowane, nóżkami przebierało,rączkami ruszało Wszystko elegancko ufff kamień z serca ![]() Długo mnie badał, oglądał od środka, tłumaczył.Ja i tak zadowolona z niego byłam w I ciąży, no ale teraz to jak pacjent specjalnej troski ![]() Dostałam skierowanie na PAPA i usg genetyczne.Muszę się umówić na dniach. Laura ma to na tle alergicznym , najprawdopodobniej to alergia pokarmowa.Nic zakaźnego. Zapisała syrop aerius i maść robiona w aptece-jutro odbiorę i zacznie się zabawa.Po jakim czasie powinnam zauważyć poprawę? ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Ada nie wiem jaka jest różnica, ale nie dalej jak wcz, pierwszy raz kupiłam jej małego Kubusia dla urozmaicenia i wypiła całego na raz.Angy, nie zacytowało mi ciebie.No lipa z tym szpitalem Ale jak mawiają co się odwlecze, to nie uciecze ![]() Ja mialam kilka tabletek Ludwika od sis -na próbę pożyczyłam i nie miałam im nic do zarzucenia.Domywało wszystko elegancko.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1375 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
super wiadomosci widoków zazdroszcze moim zdaniem masc 3-4 dni i powinno byc lepiej |
|
|
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przemko też jakoś ostatnio wypił Kubusia i mu bardzo smakował... Chyba się przerzucę
|
|
|
|
|
#1377 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlaczego? Ja czekam, aż Kuba będzie gotowy, teraz zachęcam, tłumaczę i na razie jestem dobrej myśli. Kiedyś się uda ![]() Cytat:
Nie znam się na sokach Ale Przemko ma spust , może spróbuj na początek co kilka dni, jeśli chcesz już wprowadzać krowie mleko ![]() Cytat:
|
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
18.04, jeszcze duuuuużo czasu, ale wcześniej w szpitalu podglądnę jakoś 11.04
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze kombinuje ![]() Cytat:
Zuzia aerius też ma ale bez maści, średnio znika Chyba przejdę się znów
|
||
|
|
|
#1380 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kasiu, no właśnie z powodu tego biegania na spacerze miałam wątpliwości co do zimówek Cytat:
![]() Też chcę ...ale nie mam siły...Cytat:
Czyli 1 opakowanie na 2 dni?? ja myślałam, że mój syn je dużo porcje kaszki, ale nam opakowanie starcza na tydzień-półtora ![]() Z mlekiem krowim spróbuj po mału, może mu spasuje jak kuzynowi Adasia, który umie sobie sam już lodówkę otworzyć, wyciągnąć karton Łaciatego i wypić, a jest niecałe 3 miesiące starszy od mojego
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.

Po badaniu, na które czekałam właśnie te parę godzin krążąc po korytarzu, bo nie miałam swojego łóżka, okazało się, że potrzebuję znieczulenia ogólnego, a ponieważ jadłam śniadanie to jest po sprawie
Nikt mi o tym nie powiedział, żeby w razie czego być na czczo, nie przypuszczałam, że czeka mnie taka "operacja", może ktoś kto częściej bywa w szpitalach ma już taki nawyk, ja niestety nie

co sie dzieje?
strasznie to dla mnie wzruszające, wiem że dla was to już normalka
słodko

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, może spróbuj na początek co kilka dni, jeśli chcesz już wprowadzać krowie mleko