Czapka na szydełku:) - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-19, 12:24   #2071
misia2
Zakorzenienie

Dot.: Czapka na szydełku:)

Cytat:
Napisane przez atenack Pokaż wiadomość
Oj, dawno mnie tu nie było. A tu tyle pięknych nowych czapeczek. Widać, że wiosna idzie i wszyscy wzięli się do pracy Żeby nie odbiegać od ogółu ja też coś tam dłubałam no i wam pokażę
Też coś dłubałaś ,rany toć to hurtowa produkcja czapeczek i naprawdę śliczne. Zdolna mamusia z ciebie ,brawa klask i:
misia2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-19, 12:41   #2072
borucinskam
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez anula 13 Pokaż wiadomość
kilka czapek które ostatnio zrobiłam i kwiatuszki do nich tylko ten kolor czerwony wyszedł na zdjęciu strasznie rażący , a tak naprawde jest inny
czapeczki są naprawdę cudne cz mogłabys przesła mi jakiś wzór na borucinskam@o2.pl będe wdzięczna bo dopiero zaczynam przygode z szydelkiem
borucinskam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-19, 12:49   #2073
agika76
Raczkowanie

GG do agika76

Śliczne czapunie

Edytowane przez agika76
Czas edycji: 2011-03-23 o 19:39
agika76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-19, 14:44   #2074
ewa221074
Raczkowanie

Atenac po prostu co jedna to ładniejsza, a ja oglądam i oglądam i co jakąś zrobię to pokazujecie inne i moje już mi się nie podobają, wiec czy mogę też prosić o wzorki ewunia.k@poczta.onet.pl
ewa221074 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-19, 19:56   #2075
misia2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewa221074 Pokaż wiadomość
Atenac po prostu co jedna to ładniejsza, a ja oglądam i oglądam i co jakąś zrobię to pokazujecie inne i moje już mi się nie podobają, wiec czy mogę też prosić o wzorki ewunia.k@poczta.onet.pl
Ewa [okazuj swoje czapunie ,na pewno są również fajne inne w swoim rodzaju więc nie marudź i chwal się
Stary 2011-03-20, 00:14   #2076
agika76
Raczkowanie

GG do agika76

Cytat:
Napisane przez k1978 Pokaż wiadomość
Teraz wkleiłam większe zdjęcie. A ta pilotka to robie na około (jak ślimaka) .
Hej, hej,. Też szukam wzoru na ta czapkę. Pewnie znajde

Edytowane przez agika76
Czas edycji: 2011-03-26 o 09:15
Stary 2011-03-20, 08:00   #2077
ewa221074
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misia2 Pokaż wiadomość
Ewa [okazuj swoje czapunie ,na pewno są również fajne inne w swoim rodzaju więc nie marudź i chwal się

jak zrobię fotkę to oczywiście też się pochwalę

mój syn jest zachwycony Twoim avatarem
Stary 2011-03-20, 09:51   #2078
atenack
Przyczajenie

Dziękuję bardzo za miłe słowa. Chętnie podzielę się wzorkami Wzorek do pierwszej (czerwonej) czapeczki i do ostatniej jest taki sam i opracowała go dawno temu Isabell80, która kiedyś udzielała się na tym forum. Podaję link do jej opisu (mam nadzieję, że nie będzie miala nic przeciwko)

https://picasaweb.google.com/rekodzi...34329526800802

agika76 wieczorem rozpiszę czapeczkę dla Ciebie i zamieszczę na forum, może komuś też się przyda
atenack jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 11:42   #2079
agika76
Raczkowanie

GG do agika76
Dot.: Czapka Na Szydełku:)

Cytat:
Napisane przez CurlyAnie Pokaż wiadomość
Witam aguca! widzę, że dzielisz sie "przepisem na czapeczki" Czy mogłabym dołązyć do grona proszących? mój mail: doranie@wp.pl. Dzięki

Edytowane przez agika76
Czas edycji: 2011-03-26 o 09:15
Stary 2011-03-20, 12:09   #2080
babydelfi
Zakorzenienie

Odpowiedź dla AGIKA76 na wiadomosć prywatną.
Schemat na czapeczkę dla córci wzięłam z tego forum, zamieszczany był kilkakrotnie po raz ostatni jakoś koło 68 strony sprawdź.

Zresztą dziewczyny na tym forum zamieszczonych jest naprawdę dużo ciekawych i ladnych wzorów, trzeba tylko przejrzeć cały wątek, wykazać się odrobiną dobrej woli.

ATENACK czapeczki pierwsza klasa.
babydelfi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 12:28   #2081
agika76
Raczkowanie

GG do agika76

Cytat:
Napisane przez damurek Pokaż wiadomość
Miałam nie robić na razie czapek. Znowu dałam się namówić. Czy taka czapka jest odpowiednia dla bardzo skromnej 16-to latki?
Hej, hej, śliczna ta czapunia, a można jakiś wzór?
Stary 2011-03-20, 14:06   #2082
misia2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewa221074 Pokaż wiadomość
jak zrobię fotkę to oczywiście też się pochwalę

mój syn jest zachwycony Twoim avatarem
Dziękuję ,buziaczki dla synka ,to mój aerobik żeby nie było że nie dbam o figurkę
Stary 2011-03-20, 14:12   #2083
damurek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agika76 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez babydelfi Pokaż wiadomość
Odpowiedź dla AGIKA76 na wiadomosć prywatną.
Schemat na czapeczkę dla córci wzięłam z tego forum, zamieszczany był kilkakrotnie po raz ostatni jakoś koło 68 strony sprawdź.

Zresztą dziewczyny na tym forum zamieszczonych jest naprawdę dużo ciekawych i ladnych wzorów, trzeba tylko przejrzeć cały wątek, wykazać się odrobiną dobrej woli. ......
Agika76 ..... moja odpowiedź na Twoje pytanie/prośbę na Pw. ..... miło, że podobają Ci się moje czapunie ... robię na podstawie schematów przerabiając je na swoje potrzeby .............wszystko co wkleiłam w temacie moich czapek możesz znaleźć w tym wątku albo w mojej Robótkolandii ..... jeżeli Ci się chce szukać to moje czapki z kilkoma schematami w Galerii Picasa są. Zresztą w tym wątku jest tyle czapek ze schematami, które Dziewczyny wkleiły, wystarczy tylko przejrzeć (czasami szukam czapeczki czy schematu a tu te ciągłe prośby ,,prześlijcie mi na meila,, czy ,,masz jakieś schematy,,).

Może wystarczyło wkleić linki ale .... nie odpowiadam na takie prośby! Za dużo ich było - za dużo było ,,prześlij,, ,,ja chcę,, ,,daj,,. Nie jestem wredna ani skąpa, chętnie się dzielę tym co mam czy tym co potrafię ... nie mam czasu szukać za Was. Za mało samodzielności u niektórych (lenistwa?) ... a wystarczy trochę się wysilić i poszukać. Jeżeli czegoś potrzebuję to szukam aż znajdę ... a jeżeli nie znajduję to wtedy pytam czy proszę . Weźcie przykład ze ,,staruszki,, . Od dawna mnie właściwie na Wizażu ,,ciałem,, nie ma (owszem, oglądam, czytam ... sporadycznie coś napiszę) a prośby na Pw. przychodzą

Wcale nie zniechęcam AGIKI ani NOWYCH WIZAŻANEK ... po prostu apeluję - najpierw szukajcie a potem dopiero wysyłajcie prośby do innych Wizażanek ale z konkretnymi pytaniami.

Edytowane przez damurek
Czas edycji: 2011-03-20 o 14:14
damurek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 18:07   #2084
ewa221074
Raczkowanie

uwielbiam te Wasze opisy są tak szczegółowe że nie mogą się nie udać
Stary 2011-03-21, 07:56   #2085
agika76
Raczkowanie

GG do agika76

Cytat:
Dziękuję bardzo za miłe słowa. Chętnie podzielę się wzorkami Wzorek do pierwszej (czerwonej) czapeczki i do ostatniej jest taki sam i opracowała go dawno temu Isabell80, która kiedyś udzielała się na tym forum. Podaję link do jej opisu (mam nadzieję, że nie będzie miala nic przeciwko)

https://picasaweb.google.com/rekodzi...34329526800802

agika76 wieczorem rozpiszę czapeczkę dla Ciebie i zamieszczę na forum, może komuś też się przyda
Oj dzięki, dzięki. Będę wdzięczna
Stary 2011-03-21, 12:45   #2086
agika76
Raczkowanie

GG do agika76

[QUOTE=damurek;25844005]Agika76 ..... moja odpowiedź na Twoje pytanie/prośbę na Pw. ..... miło, że podobają Ci się moje czapunie ... robię na podstawie schematów przerabiając je na swoje potrzeby .............wszystko co wkleiłam w temacie moich czapek możesz znaleźć w tym wątku albo w mojej Robótkolandii ..... jeżeli Ci się chce szukać to moje czapki z kilkoma schematami w Galerii Picasa są. Zresztą w tym wątku jest tyle czapek ze schematami, które Dziewczyny wkleiły, wystarczy tylko przejrzeć (czasami szukam czapeczki czy schematu a tu te ciągłe prośby ,,prześlijcie mi na meila,, czy ,,masz jakieś schematy,,).

Może wystarczyło wkleić linki ale .... nie odpowiadam na takie prośby! Za dużo ich było - za dużo było ,,prześlij,, ,,ja chcę,, ,,daj,,. Nie jestem wredna ani skąpa, chętnie się dzielę tym co mam czy tym co potrafię ... nie mam czasu szukać za Was. Za mało samodzielności u niektórych (lenistwa?) ... a wystarczy trochę się wysilić i poszukać. Jeżeli czegoś potrzebuję to szukam aż znajdę ... a jeżeli nie znajduję to wtedy pytam czy proszę . Weźcie przykład ze ,,staruszki,, . Od dawna mnie właściwie na Wizażu ,,ciałem,, nie ma (owszem, oglądam, czytam ... sporadycznie coś napiszę) a prośby na Pw. przychodzą

Wcale nie zniechęcam AGIKI ani NOWYCH WIZAŻANEK ... po prostu apeluję - najpierw szukajcie a potem dopiero wysyłajcie prośby do innych Wizażanek ale z konkretnymi pytaniami.[/QUO

A po co od razu takie ataki?? nie można po prostu napisać??? Gdyby Pani zauważyła to niestety nie do wszystkich ładnych czapek są wzory... A tak przy okazji, to przejrzałam całe forum...
Miłego szydełkowania
Stary 2011-03-21, 14:00   #2087
GLINKA121
Zakorzenienie

GG do GLINKA121 Send a message via Skype™ to GLINKA121

Cytat:
A po co od razu takie ataki?? nie można po prostu napisać??? Gdyby Pani zauważyła to niestety nie do wszystkich ładnych czapek są wzory... A tak przy okazji, to przejrzałam całe forum...
Miłego szydełkowania
Ja nie widzę tu żadnego ataku a że kobieta powiedziała prawdę - to nie znaczy że atakuje - jak już chciałaś wiedzieć to proszę pisać na forum a nie na pw - ja na pw też nie odpowiadam - uważam że to nie miejsce.
A po drugie - jest nagminne że ostatnio namnożyło się tego typu zachowań - niektóre to jeszcze tylko @ podadzą a Ty im usłuż bo one nie mają czasu na szukanie - niczego w ten sposób się nie nauczysz - a tylko zrazisz do siebie ludzi - a dlaczego tak się dzieje a nie inaczej bo to Wy sami uczycie jak należy się zachować /tu Twoja odpowiedź/ - następnie nawet jak ktoś otrzyma informację to nawet nie raczy napisać - otrzymałam - przyda się - czy pochwalę się tym co zrobiłam .
I jeszcze na koniec - schowaj urażoną ambicję do kieszeni i pochwal się co zrobiłaś to podyskutujemy
GLINKA121 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-21, 15:01   #2088
thule
Przyczajenie

Zgadzam sie z przedmowczynia ..... to nie byl atak ..... dziewczyny wystarczy naprawde dobrze poszukac a napewno osiagnie sie cel .... ja takze duzo na necie szukam .... nawet po pare tygodni szukam schematu .... w koncu sie znajdzie .... ale tego trzeba chciec ... troszke samodzielnosci dziewczyny a nie idzcie na skroty ....

pozdrawiam
Stary 2011-03-21, 17:51   #2089
ewa221074
Raczkowanie

i ja wyrażę swoją opinię, owszem szukać trzeba, ale jeżeli dziewczyna marnie szydełkuje to na prawdę trudno znaleźć jej to co chce, bo musi mieć dokładny schemacik. Ja też pisałam prośbę o wzorki i to nie z lenistwa, bo jak zaczęłam szukać wzorów wielkanocnych to zakochałam się w tych pięknych czapulkach. Szukałam schematów, nie patrząc na różne linki w waszych odpowiedziach i dlatego niewiele udawało mi się znaleźć, po poście chyba Glinki, ze coś tam jest w poście nr ... wróciłam do początku i zaczęłam oprócz szukania CZYTAĆ i to właśnie tego brakowało

Edytowane przez ewa221074
Czas edycji: 2011-03-21 o 17:58
Stary 2011-03-21, 19:25   #2090
GLINKA121
Zakorzenienie

GG do GLINKA121 Send a message via Skype™ to GLINKA121

Cytat:
[
Robótkolandii ..... jeżeli Ci się chce szukać to moje czapki z kilkoma schematami w Galerii Picasa są.
Miłego szydełkowania

Jeszcze raz wrócę do tematu
Moja"Robótkolandia" https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ob%F3tkolandia
galeria na picaso - https://picasaweb.google.com/MurDanek/CzapkiJakZrobic#
Może teraz lepiej będzie Ci odnaleźć - ja przykro mi nie dysponuję czasem aby przeszukać
GLINKA121 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-21, 20:07   #2091
ewa221074
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GLINKA121 Pokaż wiadomość
Jeszcze raz wrócę do tematu
Moja"Robótkolandia" https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ob%F3tkolandia
galeria na picaso - https://picasaweb.google.com/MurDanek/CzapkiJakZrobic#
Może teraz lepiej będzie Ci odnaleźć - ja przykro mi nie dysponuję czasem aby przeszukać
mam pytanie znalazłam w galerii ubranka dla lalek, robiła je Pani z "głowy" czy z jakiegoś schematu, bo szukam na różnych stronach i znajduje albo same fotki albo ubranka dla barbie
Stary 2011-03-21, 20:34   #2092
damurek
Zakorzenienie

Cytat:
Agika, jeżeli z mojej strony to był atak ... to się samej sobie dziwię, żem taka wredna ... może przeszukałaś wątek o czapkach ale niedokładnie - dwa posty niżej napisałam o tej czapce dla szesnastolatki
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=227 ... robiłam ją na wyczucie .
A tutaj też są moje czapki https://picasaweb.google.com/MurDane...SzalikiChusty#
Alinko

Jeżeli uważnie przejrzysz wątek zauważysz, że dzieliłam się tym jak i co robię ...... np. na podstawie mojego odręcznego schematu Dziewczyny zrobiły duuuuuużo czapek. Wszystko jest w wątkach, nie muszę wcale odpowiadać ,,w kółko Macieja,, na pytania/prośby jeżeli już wszystko powiedziałam w temacie czapek co wiedziałam.
Co do braku schematów najładniejszych czy najciekawszych to normalka, że je ciężko znaleźć ...... czasami trzeba za schemat zapłacić a ktoś kto za schemat płaci nie musi nim się dzielić (za mój odręczny schemat czapek reliefowych nie mam złamanego grosza ... pamiętam, że liczyłam słupki na czapce ze zdjęcia ściągniętego z internetu ) .....

Ewa, czy to pytanie było do mnie? Jeżeli tak to odpowiadam - ubranka dla lalek robiłam na maszynie dziewiarskiej dlatego nie ma schematów .... robiłam je ,,z głowy,,.
Na wizażu nie mówimy do siebie pan pani

Edytowane przez damurek
Czas edycji: 2011-03-21 o 20:47 Powód: dopisek
damurek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-21, 23:21   #2093
atenack
Przyczajenie

Piszę szybciutko bo późno już
Nie wiem jak po polsku nazywają się wzorki, ktorych użyłam na czapce, ale po angielsku to "granny's square". Jakby się przyjrzeć to faktycznie wygląda to jak małe kwadraciki.

Generalnie należy zmierzyć głowę, zrobić próbkę wzoru i wyliczyć ile motywów potrzebujemy na całą głowę. Ja robiłam z grubej włóczki, szydełkiem 4,5.

Przeważnie zaczynam od 6 o. łańcuszka. Na tym zrobiłam 8 sł.
2 rz. 16 sl
3 rz. 1 sł, 1 o. ł., 1sł, 1o. ł. itd.
4 rz. 2 sł., 1 o. ł, 2 sl. 1 o ł. itd.
5 rz. taki sam jak 4
6 rz. 3 sł, 1 o. l., 3 sł., 1 o. ł. itd.
.....
13 rz. przerobiłam półsłupkami, aż do rzędu 21 (zależy od wysokości czapki, jaką chcesz uzyskać)

Dziś zrobiłam taką samą czapkę tylko zrobilam inne wykończenie: w ost. rzędzie 6 półsłupków 3 o. ł. itd. Jutro postaram się zamieścić zdjęcie.

Uff, mój pierwszy opis mam nadzieję, że dobrze poszło...
Stary 2011-03-21, 23:25   #2094
atenack
Przyczajenie

A tu jest opisana czapeczka dla pewnej 1,5 rocznej dziewczynki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg granny's square.jpg (69,1 KB, 81 załadowań)
Stary 2011-03-22, 01:03   #2095
Madzialin
Raczkowanie

Pieknadziekuje.
Dopiero zaczynam przygode z szydelkiem..Prosze mi napisac czy robi Pani czapki od gory czy od dolu??Ja zaczelam swoja robic od gory i wszystko ok,kolo sie powieksza,ale tutaj pojawia sie problem,co nalezy zrobic jak otrzyma sie zadana glebokosc,co zeby te kolo sie nie powiekszalo?bo jak tak dalej pojdzie to bedzie mialo srednice wiadrapozdrawiam
Madzialin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 02:02   #2096
misia2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialin Pokaż wiadomość
Pieknadziekuje.
Dopiero zaczynam przygode z szydelkiem..Prosze mi napisac czy robi Pani czapki od gory czy od dolu??Ja zaczelam swoja robic od gory i wszystko ok,kolo sie powieksza,ale tutaj pojawia sie problem,co nalezy zrobic jak otrzyma sie zadana glebokosc,co zeby te kolo sie nie powiekszalo?bo jak tak dalej pojdzie to bedzie mialo srednice wiadrapozdrawiam
Madzialin odwrtotnie robisz teraz ,żeby mieć większe koło dodawałaś tak słupki ,oczka czy półsłupki ,teraz żeby mieć potrzebny obwód nie dodajesz a jak trzeba ,,gubisz ''te oczka
Stary 2011-03-22, 08:12   #2097
ewa221074
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez damurek Pokaż wiadomość
Ewa, czy to pytanie było do mnie? Jeżeli tak to odpowiadam - ubranka dla lalek robiłam na maszynie dziewiarskiej dlatego nie ma schematów .... robiłam je ,,z głowy,,.
Na wizażu nie mówimy do siebie pan pani
a szkoda muszę jakoś pokombinować bo nasza lala o imieniu Jacek, chodzi w sukience

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Atenac a miaam juz Majce nie robić czapeczek
Stary 2011-03-22, 09:42   #2098
damurek
Zakorzenienie

Cytat:
A tu jest opisana czapeczka dla pewnej 1,5 rocznej dziewczynki
Atenack, śliczna ta czapeczka ..... i łatwa jest!
Zdjęcie wyraźne - można policzyć sobie mniej więcej słupki (jest tylko jedna strona czapki ale dla ,,już bardziej sprawnie władających szydełkiem,, to nie problem ) .... i opis czytelny dałaś ....... nawet początkujący ją zrobi bez problemu.

Mamy schemat czapki, która nam się podoba i chcemy taką zrobić ale ....... trzeba dobrać odpowiednią włóczkę, odpowiednie szydełko do tej włóczki (no i kwestia robienia - czy robimy luźno czy ,,ściskamy,,) .................... jeden schemat, kilka osób robiących według niego taką samą czapkę a w efekcie końcowym każda może być ,,inna,,

Do każdej początkującej w robieniu czapek - zmierzyć obwód głowy i zrobić próbkę!!!!!! ..... nie ma potem ,,niespodzianek,, w trakcie roboty, no i nie trzeba tyle pruć

Moje pierwsze czapki były niezbyt udane ...... a kiedy ,,dorwałam,, to zdjęcie w internecie (ponad 6 lat temu) i policzyłam sobie na nim słupki, załapałam o co chodzi w robieniu czapek ....... teraz bez problemu czapkę zrobię nawet ze schematu serwetki .... bez schematu też zrobię
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg A1.jpg (32,3 KB, 35 załadowań)
Stary 2011-03-22, 16:51   #2099
babydelfi
Zakorzenienie

Dziewczyny dobrze mówicie troszkę samodzielności

Do ładnych czapek też są wzory tylko nalezy poszukać a najlepiej samemu trochę pokombinować i popróbować wtedy jest najlepszy efekt i jaka satysfakcja

Poniżej wklejam zdjęcia czapeczek, które ostatnio wykonałam dołączam również równiez wzory na te czapeczki, wszystkie z tego forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1170248.jpg (42,9 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1170253.jpg (50,9 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1170254.jpg (80,4 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1170263.jpg (52,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1170268.jpg (84,7 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CZ7C1B~1.jpg (62,7 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cz19a.jpg (78,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CZAP%203-S.jpg (48,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg czapka%202.jpg (41,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg e7e8eafaa9a963f3.jpg (138,6 KB, 15 załadowań)
Stary 2011-03-22, 16:55   #2100
babydelfi
Zakorzenienie

A i posiadam jeszcze czapeczkę/kapelusik wykonany na drutach, może kogoś zainteresuje.
Schemat do pobrania na stronie:

http://zdzid.republika.pl/maluchy/ka...ny_detail.html

W załączniku plik pdf
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1170279.jpg (47,4 KB, 22 załadowań)
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf sloneczny_kapelusik_opis.pdf (287,2 KB, 9 załadowań)
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości