Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz. III. - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-22, 01:54   #3721
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dostałam info z urzędu celnego, że niestety cło i vat mi szurną na moją suknię z hameryki
Eeeeejjj a ja nic nie wiem o tym, że aż z jułesej zamawiałaś!!!! Superowo!!! Pokazuj co to za suknia Jeśli już pokazywałaś, to soreczki, ja nie widziałam, pewnie mnie jeszcze nie było w tym wątku.... Ciekawe ile Cię to cło wyniesie.... to kiedy się spodziewasz tego listonosza??? Jak dostałaś info z cła to pewnie lada dzień będziesz ją miała

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
co do bycia chrzestną...
Moja matka chrzestna mieszka jakies 5 km dalej.
Widziałam się z nią jakieś 10 lat temu ?
Niestety moja rodzina nie utrzymuje z pewną częścią rodziny kontaktów więc niestety i moje były ograniczane.. A teraz niestety jest to dla mnie jakby obca osoba.. no niestety. Nie wiem jak uśmiechnięta będę zapraszać ją za jakiś rok na ślub... Abstrakcja. I pozory. Ale niestety źle bym się czuła z faktem że jej nie zaprosiłam. jakaś dziwna jestem
Wiem dokładnie co czujesz, moja Droga... Mam to samo u siebie. Pamietam z czasów dziecinstwa, jak moi Rodzice jakos jeszcze dbali o te stosunki rodzinne....wspolnie odwiedzalismy wujkow i ciotki z okazji jakichs urodzin kuzynow.....wspolnie wpadalismy na niedzielna kawcie i ciacho do Babci i Dziadka.....a pozniej...z czasem...tak jakos kontakty "dorosłych" ulegly pogorszeniu.... no i ja, jako dziecko, przestałam przez to widywać sporą część rodziny, nie rozumiejąc nawet czemu...
I jak mam teraz się pokazać np u chrzestnych, których nie odwiedziłam chyba z 10lat, z zaproszeniem na ślub??? Jak mam jechać z zaproszeniem do ciotek, kuzynek, które widywałam tylko w momencie "nałożenia się" naszych wizyt u Babci??? Nigdy sama nie pojechałam konkretnie odwiedzić kogokolwiek z nich....(i vice versa...) Odwiedzałam tylko Babcię.... Ehh i też sobie to średnio wyobrażam.... Ale jednocześnie nie ma mowy, by mimo wszystko, kogoś NIE zaprosić.... Więc nie jesteś dziwna, nie tylko Ty tak masz, jak widzisz....No, chyba, że obie jesteśmy dziwne

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Nie możesz nie dostać pozwolenia Jeśli się ksiundz będzie stawiał i nie chciał wydać Ci świadectwa chrztu, czy jakichś dokumentów, to walisz do Kurii i po sprawie. Zresztą, jeśli to parafia TŻta, to nawet licencji nie musisz mieć. Bez licencji można wziąć ślub w parafii obojętnie którego małżonka. Do ślubu w obcej parafii tylko trzeba brać licencję.

Odstępne to takie durne wymysły niektórych księży, czyli, że niby jak młoda bierze ślub w innej parafii, to połowę tego, co w tej parafii, w której bierze ślub płaci, ma zapłacić księdzu ze swojej - taką rekompensatę, rozumiecie, że zwiała z parafii i odmówiła pakowania w nią swojej ślubnej mamony. Dla mnie to żałosne, ale podobnie gdzieniegdzie praktykowane...
A a tak w ogóle to podobno licencja powinna być za darmo, więc księża sobie to wszystko liczą bezprawnie. Jak nie chcą wydać, to czytałam już na forach, że idzie się do Kurii i Kuria wydaje bezpłatnie taką licencję.
Kościół jeszcze nie wybrany, bo i sale będziemy oglądać dopiero w maju. Chcemy na pewno żeby jedno od drugiego było w miarę niedaleko. Pewne jest jedynie na 100%, że nie będzie to mój kościół, bo na śląsku kiepściutko o jakiś ładny zameczek czy pałacyk z możliwością odprawiania weselicha... Ale w małopolsce ktory to będzie kościoł??? Jeszcze nie wiadomo, być może rzeczywiście TŻa.....zobaczymy
Dziękuję Ci bardzo za wszystkie bardzo pomocne informacje Gdzie się dowiedziałaś tych spraw związanych z kurią? Jak można się np upewnić za co się powinno płacić, a za co nie????

Cytat:
Napisane przez bahari Pokaż wiadomość
To ja się tak offtopowo nieśmiało pochwalę że zakupiłam już sukienkę na wesele koleżanki
Noooo pochwalisz się Nam swoją zdobyczą dopiero, jak wrzucisz fotencję Pokazuj, pokazuj!!!!

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
(...) koleżanka uraczyła mnie dziś biały michałkiem (...)
...BIAŁYM MICHAŁKIEM???????? A cóż to za cudo???? UWIELLLLLLBIAM MICHAŁKI!!!!!!!! TŻ z resztą też Ale o białych jeszcze nie słyszałam..........z jakiej to firmy????

Cytat:
Napisane przez gregia Pokaż wiadomość
dzisiaj jadłam malinowe ptasie mleczko milki
Mmm...pychota Ptasie mleczko jest pycha, popieram, z milki jak najbardziej.
Osobiście odradzam tylko jeden rodzaj ptasiego mleczka....WEDLOWSKIE Z GALARETKĄ!!!!! OHYDA!!!!!!
... A dodam, że ja też niestety jestem łakomczuchem na wszelkiego rodzaju słodkości ...jak My to mówimy, taka ze mnie "słodka dupa"

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Ja jutro sie wybieram na duuuuze zakupy razem z Mamcia
Oooooo....moja kolej dopiero w maju, ale Ty już chwal się co fajnego upolowałyście z Mamą w Polandii Jestem ciekawa. Może coś i dla mnie okaze się pozycją wartą zwrócenia uwagi podczas mojego pobytu w PL

Cytat:
Napisane przez czwartkowa Pokaż wiadomość
kurcze a ja cały dzień przed kompem a nie mogę się oderwać od pisania żeby na chwilkę tu wpaść i jeszcze posiedzę do 3 jestem smutna bo nie mam czasu mysleć o ślubie dopiero jak się kładę do łożka coś mi przeleci przez myśli i zasinam
Nic się nie przejmuj, mam podobnie... W ciągu dnia jest taka bieganina, masa codziennego załatwiania, po prostu proza życia, że naprawdę ciężko jest wreszcie przystopować, odetchnąć na chwilę i spokojnie oddać się marzeniom.... i planowaniu....Ja też nad tym ubolewam Nic się nie martw, na wszystko przyjdzie czas

A tak w ogóle....bo była mowa o butach już....że niby jak ślubne to białe, a jak białe to ślubne bla bla bla....A jak Wam się podoba ten nowy trend z bucikami na ślub jednak w jakimś "żywym" kolorze? Np. zielonym czy czerwonym?

---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ----------

Cytat:
kicia dobranoc! przyznaj sie idziesz oglądac CSI, a nie spać
haha dobre
BTW ja też jestem fanką S&C
NightButterflyVIP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 05:55   #3722
(kicia)
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

gregiatym razem poszłam spać

A michalki białe są firmy wawel
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 07:34   #3723
evoonia86
Zakorzenienie

kindziulindzia życzę aby wszystko szybko i pozytywnie dla Ciebie się skończyło

nena1984 jak juz będziesz miala kiecuszkę, to obowiązkowo fota ląduje na forum

białe michałki sa the best mogłabym jeść je tonami i przegryzać na zmiane mieszanką marcepanową

Stary 2011-03-22, 07:51   #3724
Magdzia0108
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
w piątek byłam u Pani ginekolog

zrobiłam cytologię, USG bo nie mam okresu od ponad pół roku po wstępnych "oględzinach" okazało się że nie ma dramatu ale dobrze też nie jest skierowała mnie na badania i na testy na prolaktynę w sobotę rano więc potulnie zrobiłam morfologię, cukier i ten test pomijam już fakt że musieli mnie kuć dwa razy bo tyle krwi było potrzeba no i wyszło że mam jajniki policystyczne co nie jest dobrą wiadomością i co najgorsze czeka mnie dość długie leczenie hormonalne

jajniki policystyczne - wysoka prolaktyna = niepłodność

jedyne co mnie narazie trzyma na duchu to że TŻ stanął na wysokości zadania i był ze mną od początku do końca
Kochana współczuję, ale wierzmy, że nie będzie tak źle i wszystko skończy sie dobrze, że w przyszłości z dzidziusiem nie będzie problemu

Brydzia pisałam juz do niego, cennik dostałam więc wiem co i jak. Ceny takie same jak mój fotograf nad którym się zastanawiam, ale jeszcze nie wiem, na którego się zdecydować

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 08:41   #3725
jagodzia133
Zakorzenienie

Witam
ja tam łakomczuchem nie jestem na słodycze ale odkąd jestem na diecie opędzlowała bym coś ;p ale daję radę ;p
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 08:53   #3726
Jamee
Zakorzenienie

Dziewczyny mam dylemat:
Czy mogę mieć dwóch świadków? Mam tylko brata a wiadomo że rolą świadka ze strony PM jest pomoc w trakcie wesela (poprawianie fryzury, makijażu itp.) dlatego chciałam poprosić dziewczynę brata żeby była świadkową a brat byłyby drugim świadkiem. Czy w kościele mogą stać przy mnie dwie osoby? co o tym sądzicie?

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 09:40   #3727
ibyza
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
gregia to moja wina, to ja wkleilam ta stronkę z serialami:P wiem, ze mozna sie uzależnic hehe.. taki zabijaka czasu
Ja bym poprosiła jeszcze raz tą stronkę, bo nie zapisałam, musiałam mieć wtedy gorszy humorek

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------

Cytat:

kicia ja Tobie kochana polecam każde ptasie mleczko milki nie martw sie ja jestem taka sama słodyczocholiczka jak ty
oj i ja sie zaliczam do tego grona słodyczocholiczek

Cytat:
To ja się tak offtopowo nieśmiało pochwalę że zakupiłam już sukienkę na wesele koleżanki i chyba obskoczę w niej też jej wieczór panieński, bo też się nadaje. Czyli zaoszczędziłam drugie tyle pieniędzy BTW ta koleżanka do której jadę na wesele ma właśnie zespół jajników policystycznych. Nie znam się ale z tego co mówiła to zrozumiałam że ta niepłodność to się dopiero po jakimś czasie pojawia, więc już teraz zaraz natychmiast muszą się decydować na potomka, bo nie ma czasu do namysłu.
pokazuj ten zakup szybciutko

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

łał zawielocytowałam
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 10:11   #3728
(kicia)
Zakorzenienie

Co tam porabiacie dzisiaj?

Stary 2011-03-22, 10:13   #3729
jagodzia133
Zakorzenienie

(kicia) dlaczego wstajesz tak wcześnie myślałam że idziesz do pracy czy coś a ty nadaj na wizażu??
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-22, 10:17   #3730
ibyza
Wtajemniczenie

ja to dziś chyba nic nie porabiam... wczoraj wysprzątałąm kuchnię na cacy,a dziś mi się nic nie chce robić, tylko ogarnę w domu cokolwiek ale do tego też sie nie mogę zebrać
Stary 2011-03-22, 10:18   #3731
ewika19
Zadomowienie

Ja muszę dzisiaj mojego psiaka poczesać bo jest taka piękna pogoda, że aż żal nie wykorzystać Fajny byłby rowerek jednak nie mam z kim pojeździć :/
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 10:33   #3732
bahari
Raczkowanie

TŻ jednak chce full opcję z całym zespołem, mówi że sam za to zapłaci, więc niech płaci ile chce
Ojjj sukienka jest absolutnie cudowna, w jaskrawym koralowym kolorze, ale na zdjęciach wychodzi różowa. Ładnie mi się komponuje z ciepłą karnacją. Nigdzie w necie nie znalazłam jej zdjęcia, babka w sklepie mówiła że dopiero co ją przywieźli, jakaś nowa kolekcja. Wrzucam więc swoją skromną osobę w niej, sorki za jakość, zdjęcie robione komórką w przymierzalni:
20110321024.jpg
TŻ mówi że jakaś dziwna teraz ta moda że sukienki taki wielki zad robią, ale Mu wytłumaczyłam że to się nazywa bombka Do tego kupiłam w Deichmanie za grosze zwykłe czarne szpilki, obcas 9,5 cm:
20110321025.jpg20110321026.jpg

Edytowane przez bahari
Czas edycji: 2011-03-22 o 10:36
bahari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 10:34   #3733
gregia
Zakorzenienie

czesc dziewczyny u mnie dzisiaj pieknie świeci słoneczko do ego mój tz juro bedzię juz wnocy przy mnie pomimo moich carnych mysli bardzo sie za nim steskniłam.
ibyza prosze bardzo stronka z serialami -> http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/
ps. uważaj to grozi uzależnieniem
gregia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 10:42   #3734
ibyza
Wtajemniczenie

dziękuję gregia hehe wiem co to uzależnienie od seriali ostatnio jak dopadłam "Pamiętniki Wampirów" to obejrzałam 2 sezony w 3 dni najgorsze dla mnie były te limity... ;/ ale jak był limit to ściągałam w tym czasie na komputer serial i tak pękły 2 sezony
Stary 2011-03-22, 10:47   #3735
biedroneczek
Raczkowanie

Cytat:
TŻ jednak chce full opcję z całym zespołem, mówi że sam za to zapłaci, więc niech płaci ile chce
Ojjj sukienka jest absolutnie cudowna, w jaskrawym koralowym kolorze, ale na zdjęciach wychodzi różowa. Ładnie mi się komponuje z ciepłą karnacją. Nigdzie w necie nie znalazłam jej zdjęcia, babka w sklepie mówiła że dopiero co ją przywieźli, jakaś nowa kolekcja. Wrzucam więc swoją skromną osobę w niej, sorki za jakość, zdjęcie robione komórką w przymierzalni:
Załącznik 3839151
TŻ mówi że jakaś dziwna teraz ta moda że sukienki taki wielki zad robią, ale Mu wytłumaczyłam że to się nazywa bombka Do tego kupiłam w Deichmanie za grosze zwykłe czarne szpilki, obcas 9,5 cm:
Załącznik 3839158Załącznik 3839159
Sukienka ekstra, bardzo mi się podoba, buciki również. Tylko nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałam, ale chcesz iść w niej na panieński i weselke tej samej dziewczyny?? Wiem, że sukienka jest uniwersalna i pasuje na te dwie okazje, ale jednak trochę dziwnie, że juz Cię w niej zobaczy przynajmniej część gości. Może ja coś pomieszałąm, w każdym razie zakupy chyba udane. TŻ się nie przejmuj, ja kiedyś mojemu powiedziałam, że muszę sobie kupić balerinki, przez 15 minut przekonywał mnie, ze nie będzie mi w tym dobrze. W końcu zapytał co to jest i jak mu powiedziałm, że buty to bardzo się ucieszył, ale do tej pory nie chce mi powiedzieć o czym wtedy myślał.
biedroneczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 10:50   #3736
bahari
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez biedroneczek Pokaż wiadomość
Sukienka ekstra, bardzo mi się podoba, buciki również. Tylko nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałam, ale chcesz iść w niej na panieński i weselke tej samej dziewczyny?? Wiem, że sukienka jest uniwersalna i pasuje na te dwie okazje, ale jednak trochę dziwnie, że juz Cię w niej zobaczy przynajmniej część gości. Może ja coś pomieszałąm, w każdym razie zakupy chyba udane. TŻ się nie przejmuj, ja kiedyś mojemu powiedziałam, że muszę sobie kupić balerinki, przez 15 minut przekonywał mnie, ze nie będzie mi w tym dobrze. W końcu zapytał co to jest i jak mu powiedziałm, że buty to bardzo się ucieszył, ale do tej pory nie chce mi powiedzieć o czym wtedy myślał.
Hmm no taki właśnie miałam zamiar iść i tu, i tu w niej. Nie wiedziałam że to faux pas
Stary 2011-03-22, 10:54   #3737
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
Oooooo....moja kolej dopiero w maju, ale Ty już chwal się co fajnego upolowałyście z Mamą w Polandii Jestem ciekawa. Może coś i dla mnie okaze się pozycją wartą zwrócenia uwagi podczas mojego pobytu w PL
Jak znajde cos ciekawego to oczyiwscie sie pochwale
Widze juz w kolejnym wpisie, ze slub bedziecie mieli w małopolsce. To tak jak i my. A zdradzisz gdzie?

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam dylemat:
Czy mogę mieć dwóch świadków? Mam tylko brata a wiadomo że rolą świadka ze strony PM jest pomoc w trakcie wesela (poprawianie fryzury, makijażu itp.) dlatego chciałam poprosić dziewczynę brata żeby była świadkową a brat byłyby drugim świadkiem. Czy w kościele mogą stać przy mnie dwie osoby? co o tym sądzicie?
Swiadek jest jeden, bo tylko jedna osoba jest potrzebna do podpisania dokumentów. Ale zawsze możesz mieć druhne, która będzie przy Tobie w kosciele. Choc w sumie nigdy nie spotkałam sie, zeby po stronie PM stal i mezczyzna i kobieta, choc znam dziewczyny, ktore za swiadkow mialy facetow. Moim zdaniem, skoro to dziewczyna Twojego, to i tak bedzie przy nim, a wiec i przy Tobie i wtedy bedzie do Twojej yspozycji, jesli bedziesz potrzebowala pomocy z fryzura, makijazem, czy cos ...
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 11:18   #3738
Karinkaa88
Raczkowanie

GG do Karinkaa88

Cytat:
Dziewczyny mam dylemat:

mam rozumieć,że od swojej strony chcesz dwóch śiwadków??? natomiast twój TŻ ma świadka??? bo nie wiem jak to pytanie zrozumieć więc pisze tak jak zrozumiałam hehe
Więc jeśli Ty ze swojej strony chcesz miec dwóch świadków to wątpię żeby w kościele "oboje" stali koło Ciebie zawsze jest tak ze siedzi świadek od strony Młodej i świadek od strony Młodego aa jeżeli Ty chcesz zaangażować w to dwie osoby to nie wchodzi to w role zeby oboje siedzieli koło Ciebie .. brata możesz posadzić w pierwszej ławce

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Swiadek jest jeden, bo tylko jedna osoba jest potrzebna do podpisania dokumentów. Ale zawsze możesz mieć druhne, która będzie przy Tobie w kosciele. Choc w sumie nigdy nie spotkałam sie, zeby po stronie PM stal i mezczyzna i kobieta, choc znam dziewczyny, ktore za swiadkow mialy facetow. Moim zdaniem, skoro to dziewczyna Twojego, to i tak bedzie przy nim, a wiec i przy Tobie i wtedy bedzie do Twojej yspozycji, jesli bedziesz potrzebowala pomocy z fryzura, makijazem, czy cos ...
Podpisuje się pod tym

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

bahari sukieneczka świetna kolorek bardzo fajny, ale na LIVE na pewno jeszcze ładniejszy
- g. 16:00
Karinkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 11:29   #3739
biedroneczek
Raczkowanie

Cytat:
Hmm no taki właśnie miałam zamiar iść i tu, i tu w niej. Nie wiedziałam że to faux pas
Kurdę nie chcę Cię zniechęcać, jak uważasz. Ja się nie spotkałam jeszcze, żeby ktoś był w tej samej sukience na tych 2 okazjach. Najlepiej zapytaj kogoś ze swojego otoczenia. Może u was się tak robi, bo na forum zauwazyłam, że strasznie się różnimy w zależności od regionu. A u nas zwykle na panieński ubieramy sie w spodnie i jakiś top. Chodzi mi o to, że raczej tak zwyczajnie, codziennie. Daj znać co wymyśliłaś bo zainteresowało mnie to A nie dziwię Ci się, że chcesz ją założyc bo śliczna ta sukienka, muszę poszukać czegoś przynajmniej o fasonie podobnym.
Stary 2011-03-22, 11:39   #3740
bahari
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karinkaa88 Pokaż wiadomość
bahari sukieneczka świetna kolorek bardzo fajny, ale na LIVE na pewno jeszcze ładniejszy
Szkoda że kolor nie wychodzi na zdjęciach bo jest naprawdę fajny. Coś pośredniego pomiędzy kolorami Coral i Lipstick Pink w tej sukience:
http://www.asos.com/Asos/Asos-Waiste...t=-1&clr=Coral
Ale bliżej jednak do Lipstick Pink.

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Kurdę nie chcę Cię zniechęcać, jak uważasz. Ja się nie spotkałam jeszcze, żeby ktoś był w tej samej sukience na tych 2 okazjach. Najlepiej zapytaj kogoś ze swojego otoczenia. Może u was się tak robi, bo na forum zauwazyłam, że strasznie się różnimy w zależności od regionu. A u nas zwykle na panieński ubieramy sie w spodnie i jakiś top. Chodzi mi o to, że raczej tak zwyczajnie, codziennie. Daj znać co wymyśliłaś bo zainteresowało mnie to A nie dziwię Ci się, że chcesz ją założyc bo śliczna ta sukienka, muszę poszukać czegoś przynajmniej o fasonie podobnym.
Rozumiem. Chodzi o to że właśnie nie bardzo mogę na panieński iść w dżinsach. Zaczynamy wprawdzie w domu, ale potem idziemy do klubu z selekcją, gdzie wpuszczają tylko w strojach wieczorowych. Więc mogę się w sumie przebrać dopiero przed wspólnym wyjściem na clubbing, ale i tak muszę mieć sukienkę. Myślę że każdy zrozumie że jako biedna studentka na dorobku mam prawo mieć tylko jedną sukienkę

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

No ale w każdym razie do panieńskiego zostało jeszcze kilka tygodni, więc może jeszcze coś wymyślę.
Stary 2011-03-22, 11:43   #3741
Karinkaa88
Raczkowanie

GG do Karinkaa88

Cytat:

Rozumiem. Chodzi o to że właśnie nie bardzo mogę na panieński iść w dżinsach. Zaczynamy wprawdzie w domu, ale potem idziemy do klubu z selekcją, gdzie wpuszczają tylko w strojach wieczorowych. Więc mogę się w sumie przebrać dopiero przed wspólnym wyjściem na clubbing, ale i tak muszę mieć sukienkę. Myślę że każdy zrozumie że jako biedna studentka na dorobku mam prawo mieć tylko jedną sukienkę

Co do Twojej sukieneczki to moim zdaniem to Twoja decyzja czy pójdziesz w tej samej sukience na Weselicho
Moim zdaniem nie ma w tym nic złego to tylko ludzie przesadzaja ze powinno się iść w czymś innym (wymysły ludzi)
widocznie maja za dużo pieniędzy ha ha ha
Ja spotkałam się z takim przypadkiem,że dziewczyny na paniejskim i na weselu były w tych samych sukienkach
Stary 2011-03-22, 11:53   #3742
bahari
Raczkowanie

BTW tak patrzę na to moje zdjęcie i zastanawiam się nad tym jaką fryzurę sobie wymyślić na swój ślub. Zostawić taką długość jak jest czy zapuszczać? Upięte czy rozpuszczone? Strasznie podoba mi się idea asymetrycznego warkocza ale nie wiem czy coś takiego pasuje na ślub:
warkocz.jpg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (2,2 KB, 61 załadowań)

Edytowane przez bahari
Czas edycji: 2011-03-22 o 11:55
Stary 2011-03-22, 11:59   #3743
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
(kicia) dlaczego wstajesz tak wcześnie myślałam że idziesz do pracy czy coś a ty nadaj na wizażu??
Ja o 5wstaje i jadę na uczelnie. A jak jadę busem i nie chce spać to sobie włączam muzykę i przeglądarkę a potem zostawiłam otwartą poszłam na zajęcia i dopiero teraz zauważyłam właśnie siedzę u koleżanki i pijemy herbatkę

Stary 2011-03-22, 12:02   #3744
Karinkaa88
Raczkowanie

GG do Karinkaa88

Cytat:
BTW tak patrzę na to moje zdjęcie i zastanawiam się nad tym jaką fryzurę sobie wymyślić na swój ślub. Zostawić taką długość jak jest czy zapuszczać? Upięte czy rozpuszczone? Strasznie podoba mi się idea asymetrycznego warkocza ale nie wiem czy coś takiego pasuje na ślub:
Załącznik 3839287
ja na swój slub zapuszczam włosy jak narzie mam do ramion ale do sierpnia przyszłego roku coś tam na pewno urośnie
aa co do Twoich włosków jak piszesz ze podoba Ci się warkocz to mozesz pomyśleć nad czymś podobnym hmmmmm np pokrecone włosy i upięte na bok tak jak ten warkocz wydaje mi się,że taka fryzurka by Ci pasowała
Stary 2011-03-22, 12:05   #3745
ibyza
Wtajemniczenie

powiedzcie mi czy jak Wy ogladacie te seriale to też włącza Wam sie limit czy coś wykupujecie?? i oglądacie non stop bez limitu???
Stary 2011-03-22, 12:13   #3746
bahari
Raczkowanie

Cytat:
ja na swój slub zapuszczam włosy jak narzie mam do ramion ale do sierpnia przyszłego roku coś tam na pewno urośnie
aa co do Twoich włosków jak piszesz ze podoba Ci się warkocz to mozesz pomyśleć nad czymś podobnym hmmmmm np pokrecone włosy i upięte na bok tak jak ten warkocz wydaje mi się,że taka fryzurka by Ci pasowała
Czy mogłabyś podrzucić jakieś przykładowe zdjęcie, bo nie do końca wiem o co chodzi
Stary 2011-03-22, 12:15   #3747
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Ja o 5wstaje i jadę na uczelnie. A jak jadę busem i nie chce spać to sobie włączam muzykę i przeglądarkę a potem zostawiłam otwartą poszłam na zajęcia i dopiero teraz zauważyłam właśnie siedzę u koleżanki i pijemy herbatkę
ooooo proszę damskie pogaduszki ;p
Cytat:
Napisane przez ibyza Pokaż wiadomość
powiedzcie mi czy jak Wy ogladacie te seriale to też włącza Wam sie limit czy coś wykupujecie?? i oglądacie non stop bez limitu???
no co ty dziewczyno oglądam z limitami szkoda mi kasy aby wykupić taki pakiet jakoś przeżyje. Obejrzałam koło 40 odcinków z limitem i daję rade
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-22, 12:22   #3748
biedroneczek
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

No ale w każdym razie do panieńskiego zostało jeszcze kilka tygodni, więc może jeszcze coś wymyślę.
Cytat:
Co do Twojej sukieneczki to moim zdaniem to Twoja decyzja czy pójdziesz w tej samej sukience na Weselicho
Moim zdaniem nie ma w tym nic złego to tylko ludzie przesadzaja ze powinno się iść w czymś innym (wymysły ludzi)
widocznie maja za dużo pieniędzy ha ha ha
Ja spotkałam się z takim przypadkiem,że dziewczyny na paniejskim i na weselu były w tych samych sukienkach

Jasne, że to Twoja decyzja i nie zamierzam się do niej wtrącać. Ja bym jednak na Twoim miejscu zapytała którejś z koleżanek czy nie mogą Ci pożyczyć jakiegoś fajnego stroju. Ja często wymieniałam się z koleżankami sukienkami na rózne okazje Jak pójdziesz w jednej to podejrzewam, że też Ci nikt nic nie powie, więc podsumowując decyzja należy do Ciebie
Stary 2011-03-22, 12:32   #3749
ibyza
Wtajemniczenie

no wlansie i mi szkoda kasy
dlatego pytam
Stary 2011-03-22, 12:39   #3750
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Cytat:
A michalki białe są firmy wawel
Mmmm....to właśnie z tej firmy uwielbiamy michałki.... Porozglądam się, może i tutaj za jakiś czas dotrą

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
Witam
ja tam łakomczuchem nie jestem na słodycze ale odkąd jestem na diecie opędzlowała bym coś ;p ale daję radę ;p
A na jakiej jesteś diecie, jagodzia? Jakaś konkretna?
Ja byłam na basenie i siłowni w niedzielę....i tak właśnie postanowiłam kupić karnet

Cytat:
Dziewczyny mam dylemat:
Uwierzysz, że i mnie taka myśl przeszła przez głowę ?
Bo mam dwie bardzo dobre psiapsióły....i boję się jak zareaguje jedna, jak o świadkowanie poproszę tę drugą.....
To zrozumiałe, że chciałabyś poprosić swojego jedynego brata, a jednocześnie bardziej pomocna byłaby Ci kobieta... Ja Ci poradzę tak: weź na świadka brata, będzie to dla niego coś ważnego. W kościele może stać przy Tobie tylko jedna osoba. Ale tak naprawdę w samym kościele nie będziesz ani tańczyła ani nic takiego nie będziesz robiła, co by mogło naruszyć make-up czy coś pochrzanić z sukienką/welonem. Niech dziewczyna brata pomoże Ci w domu, przy samych przygotowaniach- tak jak już dziewczyny pisały, pewnie i tak będą ze sobą cały czas, więc i w domu mogą Ci pomagać oboje I przed samym wejściem do kościoła, też niech dziewczyna brata się upewni, że wszystko z Tobą OK i wtedy, na czas mszy, odda Cię pod skrzydła swojego mężczyzny....
Chyba, że Twój TŻ nie ma świadka, to pogadajcie, że może fajnie byłoby żeby świadkowała Wam para? Tak było u siostry mojego TŻa. Wraz ze swoim przyszłym mężem, poprosili na świadka mojego TŻa, jako brata przyszłej PM, oraz mnie na świadkową, jako Jego narzeczoną I tym oto sposobem- mój TŻ pomagał JEMU, a ja siostrze TŻ.

Cytat:
Ojjj sukienka jest absolutnie cudowna, w jaskrawym koralowym kolorze, ale na zdjęciach wychodzi różowa. Ładnie mi się komponuje z ciepłą karnacją. Nigdzie w necie nie znalazłam jej zdjęcia, babka w sklepie mówiła że dopiero co ją przywieźli, jakaś nowa kolekcja. Wrzucam więc swoją skromną osobę w niej, sorki za jakość, zdjęcie robione komórką w przymierzalni
Łoooo jaka Ty chudziutka jesteś!!!! Ale Ci dobrze, nie musisz się martwić o żadne siłownie czy diety
Sukieneczka bardzo fajna, do tego, wydaje mi się, że widać kolorek koralowy Ostry kolor tonujesz czarnymi dodatkami- pasek, buty- bardzo dobrze
Cytat:
czesc dziewczyny u mnie dzisiaj pieknie świeci słoneczko do ego mój tz juro bedzię juz wnocy przy mnie pomimo moich carnych mysli bardzo sie za nim steskniłam.
ibyza prosze bardzo stronka z serialami -> http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/
ps. uważaj to grozi uzależnieniem
Cytat:
TŻ się nie przejmuj, ja kiedyś mojemu powiedziałam, że muszę sobie kupić balerinki, przez 15 minut przekonywał mnie, ze nie będzie mi w tym dobrze. W końcu zapytał co to jest i jak mu powiedziałm, że buty to bardzo się ucieszył, ale do tej pory nie chce mi powiedzieć o czym wtedy myślał.
FACECI!!!!!!
NightButterflyVIP jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości