|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
ehhh... wczoraj najpierw przez ponad 2h prądu nie miałam... a później mi net padł... dobra strona tego, że poszłam wczesniej spać, a nie tak jak zawsze o 1-2 w nocy
![]() świetne zdjęcie Cytat:
Ale zmęczony ![]() Cytat:
Idem... bo mały się zbudził czas chyba zrzucić z siebie pidżamę haha :d
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Ania- nie wiedzialam o tych uchwytach, dzięki
![]() A co Ty powiesz o tym wózku?? Nie bij jeśli już pisałaś chodzi o ten drugi- baby design sprint
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
no ja jestem w trakcie poszukiwan i u nas nie ma niestety pracy.
Ja sie pracy nie boje bo i w gnoju ( za przeproszeniem) w Holandii truskawki zbieralam i w pizzerii po 16 godzin stalam i u nas po prostu nie ma nic, otwieraja sie nowe galerie ale kazdy albo sklep przenosi z pracownikami albo ewentualnie zatrudnia kogos z rodziny , na ogloszenie na 1/4 etatu poszlo 300 osob wiec to jest smieszne i zalosne wszystko.;/ takze nie zawsze mozna pojsc do pracy mimo dobrych checi;/ a chcac szukac w lodzi w ogole mnie nie bedzie i z mala sie nie bede widziala wcale, bo wyjezdzajac o 6:30 w domu bylabym kolo 19 kiedy ona idzie spac a to sie mija z celem;/
|
|
#3394 |
|
Raczkowanie
|
dzieki za odzew w sprawie wody... my chyba jeszcze troche na mineralnej pociągniemy a później mleko będę jej robić na przefiltrowanej kranówie...
ostatnio szukałam jaka u nas woda ale na polskiej str wodociągów nie znalazłam.. musiałabym na czeskiej poszukać.. bo u nas czeska woda leci z kranów... ja jej dziś zaczęłam mieszać te mleka.. mam nadziej że nic jej nie będzie dolegać po tym... wybieramy się na szczepienie po 12... mam nadzieje że nie będzie ryków i krzyków... |
|
|
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, ciężko z praca. ja już nie raz zastanawialam sie nad zmianą pracy bo te weekendy mnie przytlaczają. Ale zupelnie nie wiem gdzie tej pracy szukać a i uważam, ze do niczego się nie nadaję... nic nie umiem
Jestem beznadziejna ![]() Po studiach jestem już 4 lata więc juz mnie nifdzie do szkoły nie przyjmą bo nie mam w ogóle doświadczenia. No i zarobki na początku sporo mniejsze a na to pozwolić sobie nie mogę. Masakra...
|
#3396 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kochane,
Wszystkim dzieciom, które miały i będą miały roczek w moją nieobecność najszczersze życzenia zdrówka, uśmiechu, szczęścia i beztroski ![]() Mało się ostatnio udzielałam i nie miałam nawet czasu by Was na bierząco poczytać, bo szykujemy się na wyjazd nad morze. Adaś roczek spędzi u swojej prababci właśnie na północy. Będziemy mięli małą rodzinną imprezę z tortem. Nie miałam jak Was czytać też, bo mały nam się rozchorował, a raczej struł się i wymiotował dalej niż widział a do tego gorączkował 40st. Nie wiedzieliśmy od czego, byliśmy na pogotowiu, tam nam niewiele mądrego powiedziano, jedynie jak podawać czopki Ale powiem, że jestem mile zaskoczona, bo naprawdę ładnie się nami zaopiekowali. Okazało się, że w serkach Bakuś, które podawałam dziecku i które miały jeszcze dobrą datę ważności była pleśń!!! Sprawdzaliśmy każde jedzenie, soczki, mleko i doszliśmy do Bakusiów.... I tak myślę, że tym się struł.... Teraz będziemy uważniej sprawdzać co podajemy dziecku.Na razie się z Wami żegnam, odezwę się po powrocie z północy i postaram Was nadrobić ![]() wiosny w sercu każdej z osobna i sobie życzę ![]() papa
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek - nie mam pojęcia co to za wózek więc nie pomogę
A uchwyt w wawce w sklepie dziecka widziałam. Na allegro nie widziałam np. Darusia - no własnie takie państwo , Ci co im się nie nalezy dostają , CI co powinni nie dostają ( bo maja pare groszy za dużo ) żłobków nie ma , przedszkole to walka lub znajomości bo też nie , dużo by pisać Ja więc mam nadzieję mimo że nie żyje mi się tu jakoś najgorzej że mój TZ dostanie kiedy jakiś kontrakt w niemczech czy austrii i sobie tam wyjedziemy i napewno dzieciaki będą miały tam o niebo lepiej niż tu I nikt mi nie będzie robił łaski ze szkołą czy przedszkolem , a ja nawet jakbym poszła tam sprzątać poczatkowo bo bym nie znała dobrze języka napewno bym zarobiła wiecej niż tutaj na dobrym stanowisku . Mój TZ by zarabiał to samo co tutaj tylko w euro czyli razy 4. Wcale bym nie tęskniła bo nasz kraj działa mi delikatnie mówiąc na nerwy . Z niemczech bym mogła być tu na weekendy spokojnie
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
no dokladnie, ja tez mam nadzieje ze uda nam sie gdzies wyjechac bo tu mala nie bedzie miala nic , my juz nie mamy a co dopiero ona za pare lat
|
|
#3399 | |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek a Ty jesteś sprzedawcą czy wyżej coś tam masz ?
Tak z ciekawości jak to jest u Ciebie w firmie macie zróznicowanie pensji ( chodzi mi o osoby np z wawy i od ciebie ) czy wszędzie pensje sa takie same ( bo przeciez stanowisko to samo ) bo wiem że w wielu takich firmach jak moja czy Twoja bywa tak że Ci w wawie np zarabiają dwa razy tyle co Ci w mniejszych miejscowościach . Bo w wawie kupa ogłoszeń i szukają wiecznie ludzi to i pensją muszą zachęcić . ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
Ja sama widze co się tu u mnie dzieje kompletne dno . praca to na kasie w markecie dostępna jedynie My nie mamy mieszkania w wawie ale ja bym chętnie tam wróciła mimo że w sumie blisko . tu nie ma co robić z dzieckiem praktycznie . Tam sa szkoły , teatry i inne super miejsca gdzie można sobie jakoś zorganizowac czas .Ehh wszystko jest inne .
|
|
#3400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
Libra (mam nadzieję że się nie pomyliłam i to Ty masz wywrotkę) ja jeszcze raz z pytaniem o wywrotkę... Zastanawiam się między http://allegro.pl/wielka-gigant-ciezarowka-wywrotka-krakow-i1513474544.html
a http://allegro.pl/gigant-truck-wywro...521700675.html Tą pierwszą chyba masz i jakbyś ją do zabawek Wadera pod względem jakości i wytrzymałości oceniła? My będziemy kupować i dla Michałka i mojego bratanka (w jednym tygodniu roczku obchodzą ) i nie chcę bubla kupić.... U nas tak pięknie i ciepło że tylko Michaś wstanie, zje coś i lecimy robić porządki przed domem ![]() Piszecie o tych suchych plamkach... Michaś czasem miał a teraz ja mam na ramieniu. Miałam 3 małe a teraz się zlewają w jedną wielką palmę... Czym to smarować ![]() JA poszłam do zerówki rok wcześniej bo brakowało dzieci żeby 2 grupy zrobić a potem się nudziłam i poszłam do 1klasy (a miałam być 2 lata w zerówce) i nie żałuję... Asiulek korki może przez tą budowę mostu czy którędy TY do pracy jeździsz? A może wiesz czy to wielkie skrzyżowanie (Żółkiewskiego-Wschodnia-Lubicka) kiedyś zamkną? Co do kasy za siedzenie z dzieckiem w domu... Ja bym poszła do pracy tylko... żłobka u nas nie ma, w mieście to miastowe dzieci nie mają szans żeby się dostać to co dopiero moje... na nianie mnie nie stać... babci nie ma pod ręką, pracy jak na lekarstwo - przed ciążą nie mogłam znaleźć i co w takiej syt? Pewnie było sobie dziecka nie robić Szwagier ponad rok szukał pracy (informatyk ze stażem w dużej firmie) aż własny biznes otworzył... Lipa u nas taka że tylko doła łapać
|
#3402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Życzę przyjemnego odpoczynku i super imprezki. Megi super buty!! Asiulek te wózki są do d... ja kupiłam espiro active ale to jest niby lepsza wersja trochę,bo to tez jest baby design,ja nie jestem zadowolona,coś tam trzeszczy,piszczy,hamulec się trzepocze tylko tyle,że nieźle wygląda i super się składa jak każda parasolka ale gdybym jeszcze raz miała kupić to bym go nie wybrała,tylko dla mnie te parasolki to wszystkie takie same,przynajmniej w tym przedziale cenowym.Lindsley ja wcześniej smarowałam to oliwką i zeszło teraz samruję linomagiem Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-03-22 o 11:31 |
|
|
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
lindsey czyli to samo co u nas
|
|
#3404 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
np przykładowe http://allegro.pl/mamaspapas-peg-per...473360349.html dla mamas papas robi peg perego a wózki sa tanie Aria http://allegro.pl/24-h-lekki-wozek-p...500388769.html ma rewelacyjne opinie Uzywane pliko mozna mieć za dobrą kase a wózek niezniszczalny http://allegro.pl/wyjatkowa-spacerow...500269075.html następny z mamas papas http://allegro.pl/wyjatkowa-spacerow...500269075.html nowy xlander http://allegro.pl/x-lander-x-go-spac...514065822.html cybex http://allegro.pl/cybex-callisto-luk...516781278.html ja ogólnie bym kupiła używkę firmową niż jakiś Polski ale to ja .
|
|
#3405 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do więźniów to się zgodzę, mogliby przydać do innych rzeczy. Darusia to teraz możemy się umówić na spotkanie
|
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w którą strone masz wózek ? nie wiem czy ci się to przyda co napiszę ale kiedyś oglądałam taki program gdzie dziecko panicznie reagowało na wózek i okazało sie że ono jak najbardziej chciało nim jeździć ale patrząc na mamę wiec może spróbuj z wóżkiem skierowanym na ciebie, nie ma otoczenie ( tamto dziecko było bardzo silnie związane z mamą i dlatego ta panika "gdy nie widziało mamy") moze jedź do jakiegoś sklepu i poprostu posadź go w takim wózku zoabczysz reakcję,
|
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
megi - jak zacznie chodzić brac go na spacery bez wózka
Szymek szybko zapomniał o wózku jest to nie raz upeierdliwe np jak trzeba coś załatwić ale zawsze sobie jakoś radziłam . nie było problemu żeby np łaził kilka godzin
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
minka jasne ze tak, nawet dzis lece na centrum na chwilke jak wyjde z mala na spacer
chodzilam na piastowska do gośki a w sumie do emilki:P tylko salon jest goski a teraz sie przenioslam i chodze na krótką przy rynku. Jak bedziesz miala chwilke daj znac na herbatke tez zapraszam
|
|
#3409 |
|
Rozeznanie
|
ASIULEK, ja mam ten http://allegro.pl/wozki-bertoni-foxy...498535735.html myśłę ze to tansza wersja tego baby design
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziś jestem w zduńskiej, a wieczorem muszę jeszcze do chojnego skoczyć po kilka rzeczy. jutro jak coś, ale spisz mój nr z klubu i jak coś to dzwon bo nie mam neta jeszcze, wiec na forum mnie nie bedzie, chyba że pójde do mamy
|
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
No i jesteśmy po spacerku. Niby piękne słoneczko ale wieje i w cieniu jest delikatnie mówiąc chłodno.
Cytat:
U nas parenaście lat temu w mieście masowo zamykali żłobki niby się nie opłacało dl miasta. Zawsze wszystkie były pełne ale nasze władze twierdziły ze dzieci nie ma chętnych. Byłam z tym na bieżąco bo mama pracowała i bała się każdego dnia czy nie zwolnią jej tuż przed emeryturą. W "jej" żłobku zawsze trzeba było kilka miesięcy czekać na miejsce albo po znajomości. Z 19-tu żłobków zostały 2 z tym że jeden jest prywatny. I po pierwsze gdzie ja mam oddać dziecko ? Po drugie - nie mam co się starać o żłobek b nie mam zaświadczenia że pracuję - warunek konieczny. NO i jest jeszcze problem w tym że chciałabym pobyć trochę ze swoim dzieckiem a nie oddawać jej w obce ręce. I niestety ania ma rację - patologia z miejsca by się "wzięła do roboty " żeby tylko cos dostać a później i tak państwo by te dzieci chowało. I tworzyłaby się kolejna patologia
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
minka nie zadzwonie, bo mi sie telefon popsul ;/
eska jak cos i ja tez nie odbiore bo wychodzi jakby tel byl wylaczony caly czas a jest wlaczony, nie no spoko ja po prostu napisalam ze i tak codziennie niemal jestem na centrum
|
|
#3413 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale słonko fajnie świeci
|
|
#3414 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello:
![]() Widzę poważne rozmowy prowadzicie, o pracy... Powiem wam ze ja nigdy nie pracowałam w Polsce i mam nadzieje ze nie będę musiała. Za granica tez nie jest wesoło , niestety , to nie te czasy ze sie jechało i nawet bez języka dostawało sie prace.. Tez jest cieżko , ale wydaje mi sie ze ze mimo wszystko żyje sie łatwiej niż w Polsce , w której jest strasznie drogo... Asiulek Ja bym nie kupiła żadnego polskiego wózka, wolała bym ciut dołożyć lub poszukać używanego , jakoś nie mam przekonania do tych polskich... A patrzylas np na ebayu ? Czasem uda sie coś fajnego upolowac
Edytowane przez Katia25 Czas edycji: 2011-03-22 o 13:13 |
|
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
jak ide na spacer z mloda to zawsze zagladam do kolezanki na pogaduchy:P
i jak cos chce od mamy albo mama odemnie to tez ide bo ona tez tam pracuje.
|
|
#3416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co robisz w dublinie? gdzie pracujesz?? gdzie mieszkasz?? w kwestii formalnej pytam
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
asiulek pytalam kolezanki bo ona miala dla dziecka ten baby design to mowila ze jej sie nie dzialo nic z nim, ale nie wiem bo jej maluch juz chodzi na spacerki bez wozka takze ... nie wiem tez ile czasu nim jezdzila, my ten espiro tez uzywany kupilismy miesiac byl uzywany czy dwa w stanie idealnym , za przesylke nie placilismy a ogolnie ok 180 zl zaoszczedzilismy, niby nie duzo ale jednak zawsze cos.
---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- minka a wy macie jakas swoja firme tak?? w sieradzu?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3418 |
|
Wtajemniczenie
|
Minka
A ty gdzie mieszkasz jeśli mogę spytać? Ja mieszkam obecnie w citywest , nie dawno sie przeprowadzilam znasz dublin? A pracuje w szpitalu ![]() Wcześniej mieszkałam 5 lat w Holandii. Pzdr
Edytowane przez Katia25 Czas edycji: 2011-03-22 o 13:27 |
|
|
|
#3419 |
|
Wtajemniczenie
|
w zduńskiej niestety
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
aha , myslalam ze cos w sieradzu.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

)i chyba musze proszek zmienić, bo ja zawsze kupowałam vizir sensitiw a mój tz ostatnio poszedł na zakupy i kupił zwykły.
Ale zmęczony 
chodzi o ten drugi- baby design sprint

Ale powiem, że jestem mile zaskoczona, bo naprawdę ładnie się nami zaopiekowali. 

Szwagier ponad rok szukał pracy (informatyk ze stażem w dużej firmie) aż własny biznes otworzył... Lipa u nas taka że tylko doła łapać