TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV 2010 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-22, 10:49   #3391
Ferrou
Zakorzenienie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

ehhh... wczoraj najpierw przez ponad 2h prądu nie miałam... a później mi net padł... dobra strona tego, że poszłam wczesniej spać, a nie tak jak zawsze o 1-2 w nocy

Cytat:
Napisane przez CAROLAJKA Pokaż wiadomość
zdjecie się nie dodało
świetne zdjęcie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Erwi ostatnio wysypany na plecach brzuszku i buzi(latwiej by było napisać wszędzie tylko nie na nogach )i chyba musze proszek zmienić, bo ja zawsze kupowałam vizir sensitiw a mój tz ostatnio poszedł na zakupy i kupił zwykły.
A tak mój synek po kaszce zmęczony się bawi autobusem on naprawde nie śpi tylko się bawi
hehe Ale zmęczony

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

Co do wychowawczego to ja się nie zgodzę że się powinno dostawać kasę siedząc w domu z dzieckiem przynajmniej nie kazdy powinien ją dostawać . Bo jakby tak było że mama siedząca w domu dostaje np tysiaka od państwa , to zaraz by te wszystkie patologie robiły dzieci byle tylko tego tysiaka dostawać . oczywiście kasa nie szła by na dziecko
Także jak dla mnie nic by z tego nie wyszło . Niech bedzie dostęp do złobków i przedszkoli , to i by więcej dzieciaków zaraz było jakby miały dobrą opiekę a ja już bym sobie sama zarobiła .
Ew jakaś dotacja do zatrudniania niań , niania by zarobiła ( tworzą się miejsca pracy ) mama by mogła iść do pracy w tym czasie itp.
Mam podobne zdanie... powinny być dotacje do niań, przedszkoli czy żłobków, żeby mama mogła spokojnie iść do pracy nie tracąc przy tym całej pensji na opłaty - bo niania sobie życzy ok 1500zł a która z mam więcej zarabia?? Więc często mamy zostają z dziećmi bo po co iść harować jak i tak całą kasę oddadzą na opiekę nad dziećmi.. polityka prorodzinna jest normalna na zachodzie. Rok temu mój wujek wyjechał do Francji na kontrakt, po kilku miesiącach ściągnął żonę i dziecko. Z miejsca dostali dom, dofinansowanie na dziecko - czyli kasę na nianię itp... Oboje mogą normalnie pracować, żyć normalnie... Podobna sytuacja jest w Niemczech.. kolezanka też dostała kasę na przedszkole dla małego... A tutaj w Polsce?? Wyjdzie Tusk i bezczelnie powie: "róbcie dzieci"... jak da kasę na to utrzymanie dzieci to będę je "produkować"...

Idem... bo mały się zbudził czas chyba zrzucić z siebie pidżamę haha :d
Stary 2011-03-22, 10:52   #3392
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Ania- nie wiedzialam o tych uchwytach, dzięki

A co Ty powiesz o tym wózku?? Nie bij jeśli już pisałaś chodzi o ten drugi- baby design sprint

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 10:58   #3393
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

no ja jestem w trakcie poszukiwan i u nas nie ma niestety pracy.
Ja sie pracy nie boje bo i w gnoju ( za przeproszeniem) w Holandii truskawki zbieralam i w pizzerii po 16 godzin stalam i u nas po prostu nie ma nic, otwieraja sie nowe galerie ale kazdy albo sklep przenosi z pracownikami albo ewentualnie zatrudnia kogos z rodziny , na ogloszenie na 1/4 etatu poszlo 300 osob wiec to jest smieszne i zalosne wszystko.;/
takze nie zawsze mozna pojsc do pracy mimo dobrych checi;/
a chcac szukac w lodzi w ogole mnie nie bedzie i z mala sie nie bede widziala wcale, bo wyjezdzajac o 6:30 w domu bylabym kolo 19 kiedy ona idzie spac a to sie mija z celem;/
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 11:02   #3394
machaj
Raczkowanie

dzieki za odzew w sprawie wody... my chyba jeszcze troche na mineralnej pociągniemy a później mleko będę jej robić na przefiltrowanej kranówie...
ostatnio szukałam jaka u nas woda ale na polskiej str wodociągów nie znalazłam.. musiałabym na czeskiej poszukać.. bo u nas czeska woda leci z kranów...

ja jej dziś zaczęłam mieszać te mleka.. mam nadziej że nic jej nie będzie dolegać po tym...

wybieramy się na szczepienie po 12... mam nadzieje że nie będzie ryków i krzyków...
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 11:05   #3395
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Wiem, ciężko z praca. ja już nie raz zastanawialam sie nad zmianą pracy bo te weekendy mnie przytlaczają. Ale zupelnie nie wiem gdzie tej pracy szukać a i uważam, ze do niczego się nie nadaję... nic nie umiem Jestem beznadziejna

Po studiach jestem już 4 lata więc juz mnie nifdzie do szkoły nie przyjmą bo nie mam w ogóle doświadczenia. No i zarobki na początku sporo mniejsze a na to pozwolić sobie nie mogę. Masakra...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-03-22, 11:06   #3396
EciaPecia
Raczkowanie

Hej Kochane,
Wszystkim dzieciom, które miały i będą miały roczek w moją nieobecność najszczersze życzenia zdrówka, uśmiechu, szczęścia i beztroski
Mało się ostatnio udzielałam i nie miałam nawet czasu by Was na bierząco poczytać, bo szykujemy się na wyjazd nad morze. Adaś roczek spędzi u swojej prababci właśnie na północy. Będziemy mięli małą rodzinną imprezę z tortem.
Nie miałam jak Was czytać też, bo mały nam się rozchorował, a raczej struł się i wymiotował dalej niż widział a do tego gorączkował 40st. Nie wiedzieliśmy od czego, byliśmy na pogotowiu, tam nam niewiele mądrego powiedziano, jedynie jak podawać czopki Ale powiem, że jestem mile zaskoczona, bo naprawdę ładnie się nami zaopiekowali.

Okazało się, że w serkach Bakuś, które podawałam dziecku i które miały jeszcze dobrą datę ważności była pleśń!!! Sprawdzaliśmy każde jedzenie, soczki, mleko i doszliśmy do Bakusiów.... I tak myślę, że tym się struł.... Teraz będziemy uważniej sprawdzać co podajemy dziecku.

Na razie się z Wami żegnam, odezwę się po powrocie z północy i postaram Was nadrobić

wiosny w sercu każdej z osobna i sobie życzę
papa

Adaś 28.03.2010
Zuzia 21.02.2012
EciaPecia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 11:08   #3397
ania p
Zakorzenienie

Asiulek - nie mam pojęcia co to za wózek więc nie pomogę
A uchwyt w wawce w sklepie dziecka widziałam. Na allegro nie widziałam np.

Darusia - no własnie takie państwo , Ci co im się nie nalezy dostają , CI co powinni nie dostają ( bo maja pare groszy za dużo ) żłobków nie ma , przedszkole to walka lub znajomości bo też nie , dużo by pisać
Ja więc mam nadzieję mimo że nie żyje mi się tu jakoś najgorzej że mój TZ dostanie kiedy jakiś kontrakt w niemczech czy austrii i sobie tam wyjedziemy i napewno dzieciaki będą miały tam o niebo lepiej niż tu .
I nikt mi nie będzie robił łaski ze szkołą czy przedszkolem , a ja nawet jakbym poszła tam sprzątać poczatkowo bo bym nie znała dobrze języka napewno bym zarobiła wiecej niż tutaj na dobrym stanowisku .
Mój TZ by zarabiał to samo co tutaj tylko w euro czyli razy 4.
Wcale bym nie tęskniła bo nasz kraj działa mi delikatnie mówiąc na nerwy . Z niemczech bym mogła być tu na weekendy spokojnie Bo stac by mnie było na samolot żeby sobie przylecieć

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-22, 11:11   #3398
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no dokladnie, ja tez mam nadzieje ze uda nam sie gdzies wyjechac bo tu mala nie bedzie miala nic , my juz nie mamy a co dopiero ona za pare lat
A.Camus
Stary 2011-03-22, 11:16   #3399
ania p
Zakorzenienie

Asiulek a Ty jesteś sprzedawcą czy wyżej coś tam masz ?
Tak z ciekawości jak to jest u Ciebie w firmie macie zróznicowanie pensji ( chodzi mi o osoby np z wawy i od ciebie ) czy wszędzie pensje sa takie same ( bo przeciez stanowisko to samo ) bo wiem że w wielu takich firmach jak moja czy Twoja bywa tak że Ci w wawie np zarabiają dwa razy tyle co Ci w mniejszych miejscowościach . Bo w wawie kupa ogłoszeń i szukają wiecznie ludzi to i pensją muszą zachęcić .

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
no dokladnie, ja tez mam nadzieje ze uda nam sie gdzies wyjechac bo tu mala nie bedzie miala nic , my juz nie mamy a co dopiero ona za pare lat
Darusia - próbujcie bo warto
Ja sama widze co się tu u mnie dzieje kompletne dno . praca to na kasie w markecie dostępna jedynie a reszta to same wtyki dobrze że my blisko od wawy jesteśmy bo większość ludzi jeździ tam do pracy ew do łodzi.
My nie mamy mieszkania w wawie ale ja bym chętnie tam wróciła mimo że w sumie blisko . tu nie ma co robić z dzieckiem praktycznie . Tam sa szkoły , teatry i inne super miejsca gdzie można sobie jakoś zorganizowac czas .Ehh wszystko jest inne .
Stary 2011-03-22, 11:20   #3400
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Asiulek a Ty jesteś sprzedawcą czy wyżej coś tam masz ?
Tak z ciekawości jak to jest u Ciebie w firmie macie zróznicowanie pensji ( chodzi mi o osoby np z wawy i od ciebie ) czy wszędzie pensje sa takie same ( bo przeciez stanowisko to samo ) bo wiem że w wielu takich firmach jak moja czy Twoja bywa tak że Ci w wawie np zarabiają dwa razy tyle co Ci w mniejszych miejscowościach . Bo w wawie kupa ogłoszeń i szukają wiecznie ludzi to i pensją muszą zachęcić .

Ja jestem sprzedawca, poza tym jest tylko kierownik. Przełozonym kierowniczki jest koordynator regionalny. Z tego co wiem to sa zróżnicowane pensje. W większych miastach mają większe podstawy. No i wiadomo, ze i premie większe w takiej Arkadii niż u nas w małym saloniku.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-03-22, 11:27   #3401
lindsley
Zakorzenienie

Libra (mam nadzieję że się nie pomyliłam i to Ty masz wywrotkę) ja jeszcze raz z pytaniem o wywrotkę... Zastanawiam się między http://allegro.pl/wielka-gigant-ciezarowka-wywrotka-krakow-i1513474544.html
a http://allegro.pl/gigant-truck-wywro...521700675.html Tą pierwszą chyba masz i jakbyś ją do zabawek Wadera pod względem jakości i wytrzymałości oceniła? My będziemy kupować i dla Michałka i mojego bratanka (w jednym tygodniu roczku obchodzą) i nie chcę bubla kupić....

U nas tak pięknie i ciepło że tylko Michaś wstanie, zje coś i lecimy robić porządki przed domem Tzn tz będzie sprzątał a my będziemy się bawić

Piszecie o tych suchych plamkach... Michaś czasem miał a teraz ja mam na ramieniu. Miałam 3 małe a teraz się zlewają w jedną wielką palmę... Czym to smarować

JA poszłam do zerówki rok wcześniej bo brakowało dzieci żeby 2 grupy zrobić a potem się nudziłam i poszłam do 1klasy (a miałam być 2 lata w zerówce) i nie żałuję...

Asiulek korki może przez tą budowę mostu czy którędy TY do pracy jeździsz? A może wiesz czy to wielkie skrzyżowanie (Żółkiewskiego-Wschodnia-Lubicka) kiedyś zamkną?

Co do kasy za siedzenie z dzieckiem w domu... Ja bym poszła do pracy tylko... żłobka u nas nie ma, w mieście to miastowe dzieci nie mają szans żeby się dostać to co dopiero moje... na nianie mnie nie stać... babci nie ma pod ręką, pracy jak na lekarstwo - przed ciążą nie mogłam znaleźć i co w takiej syt? Pewnie było sobie dziecka nie robić Jak z tz 2 lata temu oboje przez pewien okres byliśmy bez pracy i poszliśmy na rozmowe o pracę (tam gdzie tz teraz pracuje) to przyszło 250os na 6 stanowisk... Złote góry obiecali Szwagier ponad rok szukał pracy (informatyk ze stażem w dużej firmie) aż własny biznes otworzył... Lipa u nas taka że tylko doła łapać

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-22, 11:30   #3402
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez EciaPecia Pokaż wiadomość
Hej Kochane,
Wszystkim dzieciom, które miały i będą miały roczek w moją nieobecność najszczersze życzenia zdrówka, uśmiechu, szczęścia i beztroski
Mało się ostatnio udzielałam i nie miałam nawet czasu by Was na bierząco poczytać, bo szykujemy się na wyjazd nad morze. Adaś roczek spędzi u swojej prababci właśnie na północy. Będziemy mięli małą rodzinną imprezę z tortem.
Nie miałam jak Was czytać też, bo mały nam się rozchorował, a raczej struł się i wymiotował dalej niż widział a do tego gorączkował 40st. Nie wiedzieliśmy od czego, byliśmy na pogotowiu, tam nam niewiele mądrego powiedziano, jedynie jak podawać czopki Ale powiem, że jestem mile zaskoczona, bo naprawdę ładnie się nami zaopiekowali.

Okazało się, że w serkach Bakuś, które podawałam dziecku i które miały jeszcze dobrą datę ważności była pleśń!!! Sprawdzaliśmy każde jedzenie, soczki, mleko i doszliśmy do Bakusiów.... I tak myślę, że tym się struł.... Teraz będziemy uważniej sprawdzać co podajemy dziecku.

Na razie się z Wami żegnam, odezwę się po powrocie z północy i postaram Was nadrobić

wiosny w sercu każdej z osobna i sobie życzę
papa
To strasznie,dobrze,że doszliście od czego to było.
Życzę przyjemnego odpoczynku i super imprezki.

Megi super buty!!

Asiulek te wózki są do d... ja kupiłam espiro active ale to jest niby lepsza wersja trochę,bo to tez jest baby design,ja nie jestem zadowolona,coś tam trzeszczy,piszczy,hamulec się trzepocze tylko tyle,że nieźle wygląda i super się składa jak każda parasolka ale gdybym jeszcze raz miała kupić to bym go nie wybrała,tylko dla mnie te parasolki to wszystkie takie same,przynajmniej w tym przedziale cenowym.

Lindsley ja wcześniej smarowałam to oliwką i zeszło teraz samruję linomagiem

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-03-22 o 11:31
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 11:44   #3403
Darusiaaaa
Zakorzenienie

lindsey czyli to samo co u nas
A.Camus
Stary 2011-03-22, 11:53   #3404
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Ja jestem sprzedawca, poza tym jest tylko kierownik. Przełozonym kierowniczki jest koordynator regionalny. Z tego co wiem to sa zróżnicowane pensje. W większych miastach mają większe podstawy. No i wiadomo, ze i premie większe w takiej Arkadii niż u nas w małym saloniku.
U nas jest inna struktura jest kierownik , potem zastępca ( robi to samo w sumie prowadzi sklep jak nie ma kierownika ) starszy sprzedawca który tez prowadzi cały sklep jak nie ma tych dwojga . Potem dopiero sprzedawcy . i jedna osoba od wygladu sklepu która też ma za to dodatkowy kesz

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Libra (mam nadzieję że się nie pomyliłam i to Ty masz wywrotkę) ja jeszcze raz z pytaniem o wywrotkę... Zastanawiam się między http://allegro.pl/wielka-gigant-ciezarowka-wywrotka-krakow-i1513474544.html
a http://allegro.pl/gigant-truck-wywro...521700675.html Tą pierwszą chyba masz i jakbyś ją do zabawek Wadera pod względem jakości i wytrzymałości oceniła? My będziemy kupować i dla Michałka i mojego bratanka (w jednym tygodniu roczku obchodzą) i nie chcę bubla kupić....
:
Wadera auta są super ja mam takie co Szymek dostał od znajomych co już mają ładnych kilka lat po ich dzieciach i jak nowe gniotsa niełamiotsa

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
To strasznie,dobrze,że doszliście od czego to było.
Życzę przyjemnego odpoczynku i super imprezki.

Megi super buty!!

Asiulek te wózki są do d... ja kupiłam espiro active ale to jest niby lepsza wersja trochę,bo to tez jest baby design,ja nie jestem zadowolona,coś tam trzeszczy,piszczy,hamulec się trzepocze tylko tyle,że nieźle wygląda i super się składa jak każda parasolka ale gdybym jeszcze raz miała kupić to bym go nie wybrała,tylko dla mnie te parasolki to wszystkie takie same,przynajmniej w tym przedziale cenowym.

Lindsley ja wcześniej smarowałam to oliwką i zeszło teraz samruję linomagiem
w tym przedziale jest pare lepszych wózków i znanych firm
np
przykładowe
http://allegro.pl/mamaspapas-peg-per...473360349.html
dla mamas papas robi peg perego a wózki sa tanie
Aria
http://allegro.pl/24-h-lekki-wozek-p...500388769.html
ma rewelacyjne opinie i kosztuje nie całe 500zł
Uzywane pliko mozna mieć za dobrą kase a wózek niezniszczalny
http://allegro.pl/wyjatkowa-spacerow...500269075.html
następny z mamas papas
http://allegro.pl/wyjatkowa-spacerow...500269075.html
nowy
xlander
http://allegro.pl/x-lander-x-go-spac...514065822.html
cybex
http://allegro.pl/cybex-callisto-luk...516781278.html

ja ogólnie bym kupiła używkę firmową niż jakiś Polski ale to ja .
Stary 2011-03-22, 12:01   #3405
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Minka super że juz na swoim z każdym dniem będziecie się czuli bardziej u siebie
i tak z innej beczki czy Amelce zniknęły te suche plamki?wiesz co to było?Danielowi się zrobiły na nóżce juz kiedyś miał na łokciu ale mu zniknęło i teraz na nodze najpierw była mała plamka a widzę że się to powiększa

.
u Amelki to jest uczuleniowe. Najgorzej było po nowym proszku. Wychodzi jej coś takiego też po kiwi i cytrusach i chyba tyle co zaobserwowałam

Cytat:
Napisane przez gusinek Pokaż wiadomość

co do przejscia z mleka 2 na 3 to ja jak bede robiła 180 to dam 3miarki 2 i 3 miarki 3
nastepnym razem 2 miarki mleka2 i 4miarki mleka3
a nastepnym juz tylko mleko 3
dzieci nasze juz duze mysle ze przy maluchach trzeba było ostrozniej z tymi mlekami bo kolki bule brzuszka itp, chociaz Bartus nie miał sensacji zołądkowych po mleczku
ja nic nie mieszałam, dałam jej od razu 3 i było wszystko ok

Cytat:
madzia ja to jestem szalona odnosnie wlosow i mnie nigdy nie szkoda niczego raz mialam dluzsze3 zapuscilam, ale mnie gryzlo wszystko i w ogole i jak poszlam obciac to zostawilam sobie zwyklego jezyka na glowie, jak ide i mowie ze ma byc krociutko krociusienko top widze strach fryzjerow w oczach ze sie boja ze wstane i bede nie zadowolona ale mnie to rybka wlosy odrosna
teraz chodze do jednej fryzjerki ale ogolnie kazdy mowi ze krotkie wlosy to tak samoi sie obcina i nie ma roznicy a nie prawda krotkie wlosy mozna rowniez spierdzielic tak jak i dlugie.
gdzie chodzisz??

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was ma ten wózek?? Albo może coś o nim powiedzieć? najlepiej pozytywnego Niestety na jakiś drogi mnie nie stać. Mogę dać najwyżej 5-6 stówek. I nie wiem czy tenm jest warty uwagi.
Jesli juz o nim było to przepraszam
http://allegro.pl/wozek-spacerowy-ba...499449981.html
ja nie pomogę, bo w ogóle nie ogarniam tych spacerówek

Cytat:
Darusia - ja spojrzałam na to z innej strony , w kazdym razie nie kazdemu powinno się to należeć , takim osobom jak wy jak najbardziej .
co nie zmienia faktu że gdyby u was czy u mnie były dobre żłobki i dostęp można by dziecko zostawić i iść do pracy . Co jest lepsze od rozdawnictwa kasy przez państwo . Mnie poprostu szlag trafia jak słysze jak ludzie wyłudzają zasiłki i z tego żyją i mają w nosie pracowanie - bo przecież da państwo i miałam tu na myśli takich ludzi z tej strony spojrzałam na temat .
Ale ja już mam takie poglady a nie inne , tak samo jak tych osadzonych ( za alimenty ) czy przestępstwa pieniężne nie za jakieś poważne czyny nie powinno być w zakładach karnych . My tych ludzi utrzymujemy ( utrzymanie więźnia kosztuje nie mało ) a Ci ludzie powinni jako kara pracować , zamiatać chodniki czy kopać doły ale nie siedzieć i nie robić nic .
właśnie medal ma dwie strony, z jednej strony niektórzy ludzie naprawdę potrzebują tych pieniędzy, a z drugiej strony dawanie pieniędzy wszystkim uczy bezradności. Powinno się ludzi wspomagać w prowadzeniu działalności, motywować, dać przysłowiową wędkę, bo wieczne dawanie pieniędzy nic nie pomoże, a państwo skądś musi tą kase brać, np. zwiększając podatki.
Co do więźniów to się zgodzę, mogliby przydać do innych rzeczy.

Darusia to teraz możemy się umówić na spotkanie
Stary 2011-03-22, 12:01   #3406
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
A wiecie - zabrałam na wyjazd ze sobą wózek, jechałam pociągiem, więc to pewne obciążenie, a Igor jak poparzony reaguje na wózek - ręce mi opadają - nie da się posadzić, nawet siłą mogę próbować, to wstaje, płacze przy tym strasznie. Już sama nie wiem, co mam zrobić.
współczuje masz mega wielki problem
a w którą strone masz wózek ? nie wiem czy ci się to przyda co napiszę ale
kiedyś oglądałam taki program gdzie dziecko panicznie reagowało na wózek i okazało sie że ono jak najbardziej chciało nim jeździć ale patrząc na mamę wiec może spróbuj z wóżkiem skierowanym na ciebie, nie ma otoczenie ( tamto dziecko było bardzo silnie związane z mamą i dlatego ta panika "gdy nie widziało mamy") moze jedź do jakiegoś sklepu i poprostu posadź go w takim wózku zoabczysz reakcję,
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 12:06   #3407
ania p
Zakorzenienie

megi - jak zacznie chodzić brac go na spacery bez wózka
Szymek szybko zapomniał o wózku jest to nie raz upeierdliwe np jak trzeba coś załatwić ale zawsze sobie jakoś radziłam . nie było problemu żeby np łaził kilka godzin
Stary 2011-03-22, 12:09   #3408
Darusiaaaa
Zakorzenienie

minka jasne ze tak, nawet dzis lece na centrum na chwilke jak wyjde z mala na spacer

chodzilam na piastowska do gośki a w sumie do emilki:P tylko salon jest goski a teraz sie przenioslam i chodze na krótką przy rynku.
Jak bedziesz miala chwilke daj znac na herbatke tez zapraszam
A.Camus
Stary 2011-03-22, 12:34   #3409
sidorcia
Rozeznanie

ASIULEK, ja mam ten http://allegro.pl/wozki-bertoni-foxy...498535735.html myśłę ze to tansza wersja tego baby design
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 12:57   #3410
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
minka jasne ze tak, nawet dzis lece na centrum na chwilke jak wyjde z mala na spacer

chodzilam na piastowska do gośki a w sumie do emilki:P tylko salon jest goski a teraz sie przenioslam i chodze na krótką przy rynku.
Jak bedziesz miala chwilke daj znac na herbatke tez zapraszam
ja to nie ogarniam tych fryzjerów, ide 31 do darka, bo on potrafi coś fajnego zrobić, no i może coś mi z kolorem zrobi, bo ten mi jakoś nie pasi
dziś jestem w zduńskiej, a wieczorem muszę jeszcze do chojnego skoczyć po kilka rzeczy.
jutro jak coś, ale spisz mój nr z klubu i jak coś to dzwon bo nie mam neta jeszcze, wiec na forum mnie nie bedzie, chyba że pójde do mamy
Stary 2011-03-22, 12:59   #3411
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

No i jesteśmy po spacerku. Niby piękne słoneczko ale wieje i w cieniu jest delikatnie mówiąc chłodno.

Cytat:
Darusia - no własnie takie państwo , Ci co im się nie nalezy dostają , CI co powinni nie dostają ( bo maja pare groszy za dużo ) żłobków nie ma , przedszkole to walka lub znajomości bo też nie , dużo by pisać
Ja więc mam nadzieję mimo że nie żyje mi się tu jakoś najgorzej że mój TZ dostanie kiedy jakiś kontrakt w niemczech czy austrii i sobie tam wyjedziemy i napewno dzieciaki będą miały tam o niebo lepiej niż tu .
I nikt mi nie będzie robił łaski ze szkołą czy przedszkolem , a ja nawet jakbym poszła tam sprzątać poczatkowo bo bym nie znała dobrze języka napewno bym zarobiła wiecej niż tutaj na dobrym stanowisku .
Mój TZ by zarabiał to samo co tutaj tylko w euro czyli razy 4.
Wcale bym nie tęskniła bo nasz kraj działa mi delikatnie mówiąc na nerwy . Z niemczech bym mogła być tu na weekendy spokojnie Bo stac by mnie było na samolot żeby sobie przylecieć
No i wszystko ma różne strony.
U nas parenaście lat temu w mieście masowo zamykali żłobki niby się nie opłacało dl miasta. Zawsze wszystkie były pełne ale nasze władze twierdziły ze dzieci nie ma chętnych. Byłam z tym na bieżąco bo mama pracowała i bała się każdego dnia czy nie zwolnią jej tuż przed emeryturą. W "jej" żłobku zawsze trzeba było kilka miesięcy czekać na miejsce albo po znajomości. Z 19-tu żłobków zostały 2 z tym że jeden jest prywatny.
I po pierwsze gdzie ja mam oddać dziecko ? Po drugie - nie mam co się starać o żłobek b nie mam zaświadczenia że pracuję - warunek konieczny. NO i jest jeszcze problem w tym że chciałabym pobyć trochę ze swoim dzieckiem a nie oddawać jej w obce ręce.
I niestety ania ma rację - patologia z miejsca by się "wzięła do roboty " żeby tylko cos dostać a później i tak państwo by te dzieci chowało. I tworzyłaby się kolejna patologia
Stary 2011-03-22, 12:59   #3412
Darusiaaaa
Zakorzenienie

minka nie zadzwonie, bo mi sie telefon popsul ;/
eska jak cos i ja tez nie odbiore bo wychodzi jakby tel byl wylaczony caly czas a jest wlaczony, nie no spoko ja po prostu napisalam ze i tak codziennie niemal jestem na centrum
A.Camus
Stary 2011-03-22, 13:08   #3413
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
minka nie zadzwonie, bo mi sie telefon popsul ;/
eska jak cos i ja tez nie odbiore bo wychodzi jakby tel byl wylaczony caly czas a jest wlaczony, nie no spoko ja po prostu napisalam ze i tak codziennie niemal jestem na centrum
dobra to napisz smsa, a co ty na centrum robisz?

ale słonko fajnie świeci wiosna normalnie
Stary 2011-03-22, 13:10   #3414
Katia25
Wtajemniczenie

Hello:

Widzę poważne rozmowy prowadzicie, o pracy...
Powiem wam ze ja nigdy nie pracowałam w Polsce i mam nadzieje ze nie będę musiała. Za granica tez nie jest wesoło , niestety , to nie te czasy ze sie jechało i nawet bez języka dostawało sie prace.. Tez jest cieżko , ale wydaje mi sie ze ze mimo wszystko żyje sie łatwiej niż w Polsce , w której jest strasznie drogo...

Asiulek
Ja bym nie kupiła żadnego polskiego wózka, wolała bym ciut dołożyć lub poszukać używanego , jakoś nie mam przekonania do tych polskich...
A patrzylas np na ebayu ? Czasem uda sie coś fajnego upolowac

Edytowane przez Katia25
Czas edycji: 2011-03-22 o 13:13
Katia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 13:19   #3415
Darusiaaaa
Zakorzenienie

jak ide na spacer z mloda to zawsze zagladam do kolezanki na pogaduchy:P
i jak cos chce od mamy albo mama odemnie to tez ide bo ona tez tam pracuje.
A.Camus
Stary 2011-03-22, 13:19   #3416
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katia25 Pokaż wiadomość
Hello:

Widzę poważne rozmowy prowadzicie, o pracy...
Powiem wam ze ja nigdy nie pracowałam w Polsce i mam nadzieje ze nie będę musiała. Za granica tez nie jest wesoło , niestety , to nie te czasy ze sie jechało i nawet bez języka dostawało sie prace.. Tez jest cieżko , ale wydaje mi sie ze ze mimo wszystko żyje sie łatwiej niż w Polsce , w której jest strasznie drogo...
ja tez jeszcze w Polsce nie pracowałam
a co robisz w dublinie? gdzie pracujesz?? gdzie mieszkasz?? w kwestii formalnej pytam
Stary 2011-03-22, 13:23   #3417
Darusiaaaa
Zakorzenienie

asiulek pytalam kolezanki bo ona miala dla dziecka ten baby design to mowila ze jej sie nie dzialo nic z nim, ale nie wiem bo jej maluch juz chodzi na spacerki bez wozka takze ... nie wiem tez ile czasu nim jezdzila, my ten espiro tez uzywany kupilismy miesiac byl uzywany czy dwa w stanie idealnym , za przesylke nie placilismy a ogolnie ok 180 zl zaoszczedzilismy, niby nie duzo ale jednak zawsze cos.

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

minka a wy macie jakas swoja firme tak?? w sieradzu?
A.Camus

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-22, 13:25   #3418
Katia25
Wtajemniczenie

Minka
A ty gdzie mieszkasz jeśli mogę spytać?
Ja mieszkam obecnie w citywest , nie dawno sie przeprowadzilam znasz dublin? A pracuje w szpitalu
Wcześniej mieszkałam 5 lat w Holandii.
Pzdr

Edytowane przez Katia25
Czas edycji: 2011-03-22 o 13:27
Katia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 13:26   #3419
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:

[/COLOR]minka a wy macie jakas swoja firme tak?? w sieradzu?
w zduńskiej niestety
Stary 2011-03-22, 13:29   #3420
Darusiaaaa
Zakorzenienie

aha , myslalam ze cos w sieradzu.
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości