Walka o zdrowe i piękne włosy część VI - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-20, 15:27   #3241
Kingulina2901
Raczkowanie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI

Hej kobiety
Piszę do Was z pytaniem bo nurtuje, a może bardziej irytuje mnie pewna sprawa. Od ponad 2 lat zapuszczam włosy, po jakims roku musiałam je dość dużo obciąć bo były strasznie zniszczone. Teraz robię dla nich wszystko co najlepsze, a przynajmniej się staram. Olejuję Vatiką, oliwą z oliwek, olejkiem rycynowym, używam nafty, wody brzozowej, jantara, kallosa latte i placenty, isany z babassu. Myję szamponami dla dzieci lub OMO. Nie suszę, a jeśli już się zdarzy to tylko zimnym powietrzem, nie prostuję, nie rozjaśniam... Co do tych kosmetyków to z umiarem, wiadomo nie wszystko na raz tylko raz to raz to . I chodzi o to, że włosy nie dość że się niszczą, końcówki w większości porozdwajane, to przyrost wynosi czasem nawet niecały 1 cm! Już sama nie wiem co robię źle w swojej pielęgnacji. I chodzi o to, że moja mama nie robiąc z włosami kompletnie nic oprócz zwykłych czynności-myje włosy zwykłymi szamponami z SLS, czasem nałoży którąś z moich masek i do tego suszy na ciepło, ma przyrost około 3 cm na miesiąc. Irytuje mnie to bardzo, bo ja która bardzo chciałabym mieć długie włosy to rosną mi jakby chciały a nie mogły, a ona narzeka że jej tak szybko widać odrosty, musi je podcinać co miesiąc i farbować. Dlatego zastanawia mnie że może takie rzeczy również są też czasem szkodliwe dla włosów, i czy nie powinnam tego wszystkiego odstawić?

Włoski:

...
36cm=>luty '11
41cm=>wrzesień '11
...
60cm...

Czyli OSTRO dbamy, i OSTRO zapuszczamy
Włosomaniactwo od ~ kwietnia 2010

Kingulina2901 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 15:41   #3242
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kingulina2901 Pokaż wiadomość
Hej kobiety
Piszę do Was z pytaniem bo nurtuje, a może bardziej irytuje mnie pewna sprawa. Od ponad 2 lat zapuszczam włosy, po jakims roku musiałam je dość dużo obciąć bo były strasznie zniszczone. Teraz robię dla nich wszystko co najlepsze, a przynajmniej się staram. Olejuję Vatiką, oliwą z oliwek, olejkiem rycynowym, używam nafty, wody brzozowej, jantara, kallosa latte i placenty, isany z babassu. Myję szamponami dla dzieci lub OMO. Nie suszę, a jeśli już się zdarzy to tylko zimnym powietrzem, nie prostuję, nie rozjaśniam... Co do tych kosmetyków to z umiarem, wiadomo nie wszystko na raz tylko raz to raz to . I chodzi o to, że włosy nie dość że się niszczą, końcówki w większości porozdwajane, to przyrost wynosi czasem nawet niecały 1 cm! Już sama nie wiem co robię źle w swojej pielęgnacji. I chodzi o to, że moja mama nie robiąc z włosami kompletnie nic oprócz zwykłych czynności-myje włosy zwykłymi szamponami z SLS, czasem nałoży którąś z moich masek i do tego suszy na ciepło, ma przyrost około 3 cm na miesiąc. Irytuje mnie to bardzo, bo ja która bardzo chciałabym mieć długie włosy to rosną mi jakby chciały a nie mogły, a ona narzeka że jej tak szybko widać odrosty, musi je podcinać co miesiąc i farbować. Dlatego zastanawia mnie że może takie rzeczy również są też czasem szkodliwe dla włosów, i czy nie powinnam tego wszystkiego odstawić?
Pielegnacja jest potrzebna nie tylko na zewnatrz alei od wewnatrz. Najwyrazniej brak Ci jakichs skladnikow w diecie co powoduje, ze wlosy rosna slabe, wolno i szybko sie niszcza.

Na rozdwojone koncowki trzeba regularnie podcinac.
A co do diety to mozesz zaczac pic drozdze, pokrzywe, oleje, tran. Moze jakis suplement.
Piekno pochodzi z wnetrza

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 16:58   #3243
Kileczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kingulina2901 Pokaż wiadomość
Hej kobiety
ja mam dokładnie to samo. kiedy byłam mała to miałam ładne, długie włosy i nic wtedy z nimi nie robiłam, ale z czasem kiedy ścięłam włosy zaczęłam farbować, prostować i się zaczęło. od kiedy to wszystko odstawiłam bardzo o nie dbam, ale efekty są jak na razie znikome, ale jestem dobrej myśli. najgorsze jest to, że moja mama nic z nimi nie robi i też rosną jej jakoś 3cm na miesiąc. farbuje, codziennie suszy i co? gdzie tu sprawiedliwość.
Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm.

Stary 2011-03-20, 17:04   #3244
Roisin92
Rozeznanie

Mam pytanie odnośnie maski z jaj na włosy... Czytałam o niej sporo i jedni piszą że zamiast oliwy z oliwek lepiej dodać oliwki dla dzieci, bo lepiej wpływa na włosy.. Hm i nie wiem sama co zrobić. Wiecie może jak to jest ? :P

'Psycho, groupie, coccaine, crazy..'

Roisin92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 17:40   #3245
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roisin92 Pokaż wiadomość
Mam pytanie odnośnie maski z jaj na włosy... Czytałam o niej sporo i jedni piszą że zamiast oliwy z oliwek lepiej dodać oliwki dla dzieci, bo lepiej wpływa na włosy.. Hm i nie wiem sama co zrobić. Wiecie może jak to jest ? :P
Większość oliwek dla dzieci jest na parafinie (paraffinum liquidum) która nie ma żadnych wrtości odzywczych dla włosów wyjątki to oliwka dla dzieci Babyream oraz Hipp które są na bazie naturalnych olejów, wszystkich pozostałych nie ma sensu stosować na włosy, lepsza oliwa z oliwek
Stary 2011-03-20, 17:45   #3246
Ainnel
Zadomowienie

witam.
kiedyś się tu chyba udzielałam, może to była jeszcze poprzednia część, w każdym razie nie byłam zbyt aktywna.

przez kiepski sposób odżywiania swojego czasu straciłam połowę włosów. od mniej więcej lipca dbam o nie i zapuszczam, przez całą zimę nie zrobiłam dla nich NIC poza piciem skrzypu i pokrzywy i psikaniem mgiełką Radical i widzę, że ich stan jest okropny. kiedy olejowałam je ok. 3 razy w tygodniu miałam lśniące, mocne, lejące się włosy, teraz są przesuszone i matowe. jedyny plus to to, że przestały mi wypadać (poprawiłam dietę i bardziej pilnuję tego, co jem).

wracam do olejów (dzisiaj nakładam na noc rycynę na skalp i kokosa na długość), dodatkowo po każdym myciu będzie odżywka Radicala, na co dzień mgiełka i skrzypokrzywa. rozejrzę się za ampułkami Radicala, przydałaby się jakaś kuracja wiosenna...

Ainnel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 19:35   #3247
Kingulina2901
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Pielegnacja jest potrzebna nie tylko na zewnatrz alei od wewnatrz. Najwyrazniej brak Ci jakichs skladnikow w diecie co powoduje, ze wlosy rosna slabe, wolno i szybko sie niszcza.

Na rozdwojone koncowki trzeba regularnie podcinac.
A co do diety to mozesz zaczac pic drozdze, pokrzywe, oleje, tran. Moze jakis suplement.
Piekno pochodzi z wnetrza

Piję pokrzywę, drożdże piłam też jakiś czas temu dość długo, ale żadnych specjalnych efektów nie widziałam, więc przestałam. A co do suplementów brałam Silicę, teraz mam przerwę i za jakiś tydzień znów planuję coś zacząć łykać.

Cytat:
Napisane przez Kileczka
ja mam dokładnie to samo. kiedy byłam mała to miałam ładne, długie włosy i nic wtedy z nimi nie robiłam, ale z czasem kiedy ścięłam włosy zaczęłam farbować, prostować i się zaczęło. od kiedy to wszystko odstawiłam bardzo o nie dbam, ale efekty są jak na razie znikome, ale jestem dobrej myśli. najgorsze jest to, że moja mama nic z nimi nie robi i też rosną jej jakoś 3cm na miesiąc. farbuje, codziennie suszy i co? gdzie tu sprawiedliwość.
Noo dokładnie to jest właśnie ta sama sytuacja. Sprawiedliwości niestety żadnej

Włoski:

...
36cm=>luty '11
41cm=>wrzesień '11
...
60cm...

Czyli OSTRO dbamy, i OSTRO zapuszczamy
Włosomaniactwo od ~ kwietnia 2010

Kingulina2901 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 19:43   #3248
Bruja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez skarpetta Pokaż wiadomość
Czy ktoś zachwyca się nad szamponami alterry? Specjalnie tu weszłam, aby to sprawdzić i cicho. Dawno mnie jakiś szampon mile nie zaskoczył składem.
Ja się zachwycam . Na razie testuję morelowy, razem z morelową odżywką. Pachnie toto zabójczo, myje bardzo dobrze, odżywka jest też świetna - mimo, że wszystkie wypowiedzi jakie czytałam na W. są na nie, "bo alkohol". Mi tam on w tej odżywce nie szkodzi, a jest tam tyyyle fajnych wyciągów . No i nie wiem czy to zasługa szamponu, czy zbieg okoliczności, ale ostatnio baaardzo mocno wypadały mi włosy. Jedno mycie i odpływ zapchany, już płakałam że wyłysieję. Po 2 użyciach szamponu przestały . Wcześniej - jak zaczęły wypadać zaczęłam myć seboradinem do wypadających - kiedyś mi pomagał, a tym razem wcale. No i niespodzianka, pomogła alterra.

Podsumowując przydługą wypowiedź - jestem na .
Stary 2011-03-20, 21:22   #3249
ojejka89
Zadomowienie

ja ostatnio zakupilam sie w rossmannie w zel pod prysznic (brzoskwinia i liczi) i szampon z alterry (granat i aloes), ale jeszcze nie testowalam, bo koncze bd ;p odzywki ze wzgledu na alkohol nie kupilam.
za to dzisiaj bylam w auchanie i dorwalam emulsje glorie i maske bingo z drozdzami zachecona oczywiscie opiniami na wizazu i arakcyjna cena gloria pachnie mi jak stare szminki mojej babci... a bingo konsystencja i zapachem troche przypomina biowaksa ogolnie to chcialam maske glorie, ale niestety nie mieli... byl za to baaardzo duzy wybor roznych kolorowych lorysow, ale troche te poliquaty mi nie podchodzily.... kusil mnie jeszcze garnier z avocado, ale musialam przystopowac;p
a'propos oliwek- ja tam tą z bd czesto mieszam z kokosem i poki co mi sluzy... ;p
ojejka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 22:08   #3250
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
[COLOR=Silver]
Gdzie kupujesz hennę? Sugeruję się cenami dobrej jakościowo henny (czystej).
Kupuję Khadi z helfów. Jest dobra jakościowo.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 22:09   #3251
MsTseTse
Zadomowienie

Cytat:
Czy ktoś zachwyca się nad szamponami alterry? Specjalnie tu weszłam, aby to sprawdzić i cicho. Dawno mnie jakiś szampon mile nie zaskoczył składem.
Ja jestem zadowolona z szamponu alterry (mam szmpon& żel pod prysznic 2w1)
Odżywki nie kupowałam a maski nie mogę dorwać
Czy któraś z Was ma maskę alterra? Jestem ciekawa, jak wygląda skład

Ogólnie tak, jak Ty szukam czegoś, co zachwyca składem (ale odżywki d/s)
na mojej liście jest zachwalana przez Was odżywka jajeczna ale w żadnym sklepie jeszcze jej nie widziałam...

MsTseTse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 23:17   #3252
LoczuSiek5
Raczkowanie

Czy ktoś z was wie gdzie mogę kupić Glorię w Nowym Sączu ??
Szukam jej, ale widzę że jest cieżka do zdobycia
Stary 2011-03-20, 23:25   #3253
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Tradycyjne pytanie: A czy masz gdzieś w pobliżu Auchan?

Szczerze mówiąc to tylko tam ją widziałam..

MsTseTse - u mnie oprócz serii jajecznej z Joanny, sprawdziła się odżywka Mypa Aloe Vera - bardzo mi się podoba efekt zwiększonej objętości jaki daje
Poza tym super jest hydrator Joico k -pak (to juz bardziej maska niz odzywka) - ma cudowny skład i włosy są po nim miękkie, nawilżone i takie pełniejsze, cięższe. Tylko kosztuje..
Mimo to zamówiłam sobie 1000ml - starczy na bardzo długo, a kosztuje mnie 170zł wraz z przesyłką. (która czeka na poczcie,ale narazie nie mam kasy,żeby odebrać )

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

aha - tylko moje włosy są nieźle zniszczone. Niewiem,czego potrzebują Twoje.

Garnier Karite jeszcze całkiem nieźle się u mnie sprawował,ale chyba więcej nie kupię.

Narazie testuję Yes to Carrots - bogactwo naturalnych składników

Jak skończe te 500ml butle to wracam do Mypy, bo naprawde podobało mi się jej działanie

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Potem chyba będe stosowała swoje ulubione odżywki na zmianę

Każda z nich dostarcza czegoś dobrego włosom.

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Namietne_Usta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 03:03   #3254
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy nie zauważyłam, bo rzadko zaglądam, czy jeszcze nie była o tym mowa... W Polsce weszła seria Alterra (Rossmann)
Przetestowane

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2583894 2] Nie wierzę w magię silikonów, że potrafią posklejać zniszczone włosy.
Jak włos jest zniszczony, to nie ma innej drogi pozbycia się tego niż nożyczki. Inaczej włosy mogą się niszczyć dalej i na to nie pomogą silikony.[/QUOTE]

Zgadzam się w stu procentach !

Cytat:
.
Organoleptycznie { } sprawdziłam komplet pt. "nadający połysk" z morelą i pszenicą. Moja ocena 4+. A jak na takiego krytycznego uperdliwca jak ja, to dużo. Po trzech podejściach szampon i odżywka z koszu nie wylądowały. To mówi samo za siebie.
Teraz "rzucam okiem" na żele pod prysznic i kremy z tej firmy.

Cytat:
Napisane przez MsTseTse Pokaż wiadomość
Skład tych "moich" wstawiłam na Włosomaniaczkach {na wizażowych społecznościach}. Jest alkohol w składzie, ale, zdaniem 'Estelle', spełnia on rolę konserwantu, bo innych nie ma.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 09:02   #3255
201802141209
Konto usunięte

Treść usunięta
201802141209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 10:07   #3256
ChabrowaXX
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny Jestem nowa na Wizazu, to mój pierwszy post. 2 tygodnie czytałam wszystkie części tego i kilku innych wątków związanych z włosami. W końcu przez wszystko przebrnęłam, jestem z siebie dumna
Mam cienkie włosy do ramion, zmęczone ciągłym prostowaniem. Jeszcze tydzień temu były za łopatki, ale po lekturze tego wątku zdecydowałam się na radykalne ciachnięcie. Jeszcze może przydałoby się ściąć ok. 3 cm, ale to pewnie zrobię stopniowo, co miesiąc po centymetrze.
Kupiłam sobie najprostsze specyfiki: szampon z czarną rzepą Barwa ziołowa, olejek rycynowy, nafta kosmetyczna, mgiełka radical (na skalp), odżywkę Bingo ze sdpiruliną i keratyną i wężowego Lorysa. Wewnętrznie zdecydowałam się na picie skrzypu, pokrzywy i drożdży-dziś zaczynam.
I najważniejsza rzecz-odstawiłam prostownicę, już 12. dzień nie prostuję włosów. Czuję się jak na odwyku
Mam nadzieję, że moje włoski polubią się z tymi kosmetykami, szybko odrosną i w końcu będę z nich zadowolona. Jeśli macie jakieś sugestie, widzicie, że coś robię źle lub mogłabym zrobić lepiej, to chętnie poczytam Wasze wskazówki
ChabrowaXX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 12:43   #3257
Namietne_Usta
Zakorzenienie

ChabrowaXX - Witaj

Fajnie,ze dolaczasz do nas Tylko uwaga - to uzależnia.

Dobrze,że odstawiłaś prostownicę.
Twoje plany wyglądają obiecująco.
Co do wybranych przez Ciebie kosmetyków - każdemu służy co innego,ale osobiście nie polecam tej odżywki Lorys Snake Oil - nic nie robi ze zniszczonymi włosami.
Jej skład też jest taki sobie.
Ale może Tobie będzie służyć, skoro nie masz bardzo zniszczonych włosów

Nigdy nie prostowałam włosów, także tu się nie wypowiem,co może pomóc,ale domyslam się,że to, o czym tu tak rozprawiamy Oprócz sprawdzonych odżywek i masek polecam olejowanie - największym uznaniem cieszy się olej kokosowy.

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Namietne_Usta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 15:01   #3258
Kileczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 201802141209 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
może i rzeczywiście tak jest. ale ja kiedyś też się włosami nie przejmowałam i były w kiepskim stanie. a mi chodzi głównie o jej wzrost włosów, a tu nie ma chyba znaczenie jakie się ma podejście.
Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm.

Stary 2011-03-21, 15:21   #3259
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojejka89 Pokaż wiadomość
ja ostatnio zakupilam sie w rossmannie w zel pod prysznic (brzoskwinia i liczi) i szampon z alterry (granat i aloes), ale jeszcze nie testowalam, bo koncze bd ;p odzywki ze wzgledu na alkohol nie kupilam.
za to dzisiaj bylam w auchanie i dorwalam emulsje glorie i maske bingo z drozdzami zachecona oczywiscie opiniami na wizazu i arakcyjna cena gloria pachnie mi jak stare szminki mojej babci... a bingo konsystencja i zapachem troche przypomina biowaksa ogolnie to chcialam maske glorie, ale niestety nie mieli... byl za to baaardzo duzy wybor roznych kolorowych lorysow, ale troche te poliquaty mi nie podchodzily.... kusil mnie jeszcze garnier z avocado, ale musialam przystopowac;p
a'propos oliwek- ja tam tą z bd czesto mieszam z kokosem i poki co mi sluzy... ;p
Ja bardzo lubię maski bingo Teraz mam ze spiruliną i keratyną oraz mleczną z elastyną, miałam też z masłem shea i algami i muszę spróbować tą drożdżową
Glorię maskę też miałam, jak znalazłam, to kupiłam aż 3 opakowania na zapas, emulsja też fajna, ja czasem nawet używałam jako odżywk bs, bo nie obciążała mi fal. Garniera z avocado też polecam, super zmiękcza i nawilża

ChabrowaXX
- jeśli chodzi o lorysa, to on najwyżej ujarzmi ci włoski i może zmiękczy, ale na nawilżenie i regenerację bym nie liczyła. Za to olej rycynowy i bingo powinny dać radę uważaj tylko, bo rycyna ciężko się zmywa, zmyj dokładnie.
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 19:30   #3260
MsTseTse
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Namietne_Usta Pokaż wiadomość
MsTseTse - u mnie oprócz serii jajecznej z Joanny, sprawdziła się odżywka Mypa Aloe Vera - bardzo mi się podoba efekt zwiększonej objętości jaki daje
Poza tym super jest hydrator Joico k -pak (to juz bardziej maska niz odzywka) - ma cudowny skład i włosy są po nim miękkie, nawilżone i takie pełniejsze, cięższe. Tylko kosztuje..
Mimo to zamówiłam sobie 1000ml - starczy na bardzo długo, a kosztuje mnie 170zł wraz z przesyłką. (która czeka na poczcie,ale narazie nie mam kasy,żeby odebrać )

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

aha - tylko moje włosy są nieźle zniszczone. Niewiem,czego potrzebują Twoje.

Garnier Karite jeszcze całkiem nieźle się u mnie sprawował,ale chyba więcej nie kupię.

Narazie testuję Yes to Carrots - bogactwo naturalnych składników

Jak skończe te 500ml butle to wracam do Mypy, bo naprawde podobało mi się jej działanie

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Potem chyba będe stosowała swoje ulubione odżywki na zmianę

Każda z nich dostarcza czegoś dobrego włosom.
Dziękuję
Zastanowię się nad Mypą

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Skład tych "moich" wstawiłam na Włosomaniaczkach {na wizażowych społecznościach}. Jest alkohol w składzie, ale, zdaniem 'Estelle', spełnia on rolę konserwantu, bo innych nie ma.
Ale Ty chyba wstawiłaś tam skład odżywki i szamponu?
Ja poszukuję maski (w tubie)

MsTseTse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 20:44   #3261
karmazynka99
Zakorzenienie

chabrowa-po prostowaniu to długa droga do zregenerowania, oczywisie zalezy w jakim stopniu włosy byly prostowane, najlepiej ciachnąc tak jak to zrobiłas

teraz tylko czekaj na efekty

chyba zaczne uzywac wcierki joanny, chyba to dobry czas bo mam jeszcze pol opakowania a termin do konca roku a zawsze o niej zpominam

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 23:17   #3262
201802141209
Konto usunięte

Treść usunięta
201802141209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 23:54   #3263
skarpetta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bruja Pokaż wiadomość
Ja się zachwycam . Na razie testuję morelowy, razem z morelową odżywką. Pachnie toto zabójczo, myje bardzo dobrze, odżywka jest też świetna - mimo, że wszystkie wypowiedzi jakie czytałam na W. są na nie, "bo alkohol". Mi tam on w tej odżywce nie szkodzi, a jest tam tyyyle fajnych wyciągów . No i nie wiem czy to zasługa szamponu, czy zbieg okoliczności, ale ostatnio baaardzo mocno wypadały mi włosy. Jedno mycie i odpływ zapchany, już płakałam że wyłysieję. Po 2 użyciach szamponu przestały . Wcześniej - jak zaczęły wypadać zaczęłam myć seboradinem do wypadających - kiedyś mi pomagał, a tym razem wcale. No i niespodzianka, pomogła alterra.

Podsumowując przydługą wypowiedź - jestem na .
Tym zapachem mnie zainteresowałaś. Zawsze zapach stawiałam na końcu, ale przydałyby się jakieś doznania zapachowe raz na jakiś czas . Dziękuję za odpowiedź
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;25854889]Kupuję Khadi z helfów. Jest dobra jakościowo.[/QUOTE]
Lecę czytać, dziękuję
Cytat:
Ja jestem zadowolona z szamponu alterry (mam szmpon& żel pod prysznic 2w1)
Odżywki nie kupowałam a maski nie mogę dorwać

Ogólnie tak, jak Ty szukam czegoś, co zachwyca składem (ale odżywki d/s)
na mojej liście jest zachwalana przez Was odżywka jajeczna ale w żadnym sklepie jeszcze jej nie widziałam...
W sumie to nie szukam niczego nadzwyczajnego. Na razie przystopowałam z pielęgnacją, niedługo konkretniej zadbam o włosy.
Dla mnie jest ważne, żeby mieć w swojej kolekcji maseczkę z: proteinami, olejami, ziołami (na skalp), z silikonem (ale ze składnikami odżywczymi; może się przydać na jakieś wyjście a deszczowa pododa), a także szampon bez sls (alterra chyba u mnie zagości, choć mam beabydreama, ale on mi służy do wszystkiego ) i z sls, ale dalej w składzie (fitomed do ciemnych włosów świetnie spełnia moje wymagania). Staram się nie chomikować za dużo produktów, wolę zainwestować w oleje i wcierki własnorobione.

Ciekawy szampon znalazłam, coś na odpowiednik alepcinu, czy jak się tam nazywał, lub isany z kofeiną. Alterra popisała się szamponem dla mężczyn z wysoko w składzie kofeiną. Choć zniechęciłam się alkoholem na wysokiej pozycji. Zniosłabym, gdyby było go mniej.

Edytowane przez skarpetta
Czas edycji: 2011-03-21 o 23:55
skarpetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 00:15   #3264
viki1988
Zakorzenienie

Dziewczyny widziałyście już nowe odżywki w spray'u Mrs.Potters?
Stary 2011-03-22, 01:50   #3265
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ty chyba wstawiłaś tam skład odżywki i szamponu? Ja poszukuję maski (w tubie)
Oj, to nieuważnie przeczytałam - za co przepraszam. Rzeczywiście : szampon i odżywka. Maski w tubie nie miałam. Moje cienkie włosy i treściwe maski jakoś nie pałają do siebie miłością.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 09:44   #3266
Czarna93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Dziewczyny widziałyście już nowe odżywki w spray'u Mrs.Potters?
Na przykład tą ? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...b5.html&next=1

Jeśli chodzi o te to już dosyć dawno
Czarna93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 11:45   #3267
Asia19x
Zakorzenienie

U mnie tych psikadeł nigdzie nie widziałam

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 11:53   #3268
malina333
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
U mnie tych psikadeł nigdzie nie widziałam
u mnie też nie ma

Rośnijcie
malina333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 12:15   #3269
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Ciekawy szampon znalazłam, coś na odpowiednik alepcinu, czy jak się tam nazywał, lub isany z kofeiną. Alterra popisała się szamponem dla mężczyn z wysoko w składzie kofeiną. Choć zniechęciłam się alkoholem na wysokiej pozycji. Zniosłabym, gdyby było go mniej.
ta Alterra z kofeiną normalnie w rossie do kupienia? Lubiłam YUNGa z kofeiną (a w zasadzie moj TZ bardziej lubił, ale ja też ) a teraz go wycofali i mamy troche problem. Poszukam tej alterry.
Stary 2011-03-22, 12:18   #3270
majreg
Wtajemniczenie

Mi się wydaję,że w tych psikadłach nie ma za bardzo nic dobrego dla włosków. Trochę nawilżenia jak po odżywce b/s
majreg jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości