Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. VII - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-22, 10:55   #1591
angelinmyheart
Zakorzenienie

Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. VII

Cytat:
Napisane przez marta 85 Pokaż wiadomość
Hej

Wreszcie wróciłam, jeszcze za tydzień muszę pijechać po wpis a tak to mam wszystko zdane teraz męczarnia z pisaniem pracy

Idę nadrabiać, jest trochę tych stron
Gratuluje zdania.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 11:27   #1592
marta 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
Gratuluje zdania.
Dziękuję

Jeanne22 tak mam pracę pisać ale relaks też mi się należy wtedy uczyłam się żeby wszystko pozdawać a teraz 3 rozdział pracy

Aleksandra
ta maseczka jak w sumie każda peel off, nie widzę różnicy w działaniu od innych

Napisałam więcej ale mi się skasowało

marta 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 11:27   #1593
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Hej Laski

Właśnie siedzę z mokrymi włosami i Was czytam bo nie wiem czy będę wieczorkiem.
Co to wypadku to szok, współczuję normalnie :/

Cytat:
Napisane przez snowhitee Pokaż wiadomość
u mnie urzędy nigdy nie są zamykane wcześniej ..
Ja rozumiem Caate, no bo co jak jest załóżmy 19.45 a sklep jest czynny do 20 to nie mogę wejść szybko i czegoś kupić? Oczywiście, że mogę i Panie sprzedawczynię nie powinny mieć do mnie o to pretensji bo przyszłam w godzinach ich pracy jeszcze a nie po czy minutę przed.. Sama pracowałam w sklepie odzieżowym kiedyś i nie wyobrażam sobie robić minę na klientkę w takiej sytuacji bo potrafię postawić się w jej sytuacji i wiem, że kiedyś sama mogę tak zrobić i nie chciałabym być tak potraktowana a jeżeli tak by się stało to na pewno już drugi raz nie pojawiłabym się w tym sklepie. To tyle ode mnie

A teraz uciekam spać, dobranoc piękne
Z tym to ja też się zgodzę, że nie można pokazywać fochów ect.

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość

e.j.: no urzędy są nie gorsze. Jak się przyjdzie pół godziny przed zamknięciem załatwić sprawę zajmującą no max 10 min to też robią fochy, że nie wcześniej. Bo chyba nie wiem, przemęczeni są już po tej 14 piciem kawy (i to niestety często nie stereotyp, mam sporo niestety do czynienia z urzędami i widzę jak czasami pracują, a raczej nie pracują)
cieszę się, że choć Ty mnie rozumiesz z tymi urzędami

Cytat:
Napisane przez caate Pokaż wiadomość
dlatego napisalam, ze tym sie nie przejmuje, moze pogrubiac

co do jedzenia w trakcie pracy, ja sie spotkalam jak kobieta pila herbate, ale nie mam nic do tego, przeciez to czlowiek, jak w kolejce jest tyle osob, a ona kazdego musi obsluzyc, to lepiej jak pije przy tym stanowisku pracy i parcuje niz robic sobie 15min przerwy na herbatke
U mnie ledwo woda mineralna przechodzi

Cytat:
Hej

Wreszcie wróciłam, jeszcze za tydzień muszę pijechać po wpis a tak to mam wszystko zdane teraz męczarnia z pisaniem pracy

Gratuluję zdania

E.J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 11:33   #1594
Anastazja86
Zakorzenienie

marta 85- gratulacje

ale u mnie gorąco się zrobiło w końcu wiosna
za pół godziny spadam do domu ale czeka mnie mega sprzątanie
Anastazja86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 11:34   #1595
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Już wklepałam krem w buźkę, zaraz wysuszę włosy, potem zrobię makijaż i pójdę do pracy

Ładnie u mnie słoneczko świeci dziś aż tak lepiej na serduchu dzięki temu

Stary 2011-03-22, 11:42   #1596
karolcia198506
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlaWawa Pokaż wiadomość
Ależ pięknie poprowadzony pierwszy post! Zapisuje sie na wątek.
Witaj
Cytat:
Hej

Gratulacje

Dzień dobry ja dziś planuję zrobić rozsadę kwiatków
Stary 2011-03-22, 12:07   #1597
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Chyba dziś nałożę ten olejek babydream na włosy bo coś je zaniedbałam pod tym kątem.... No i przydałoby mi się zaś zacząć ćwiczyć skoro już mam końcówkę okresu....

karolcia198506 oo, a jakie kwiatki masz?

Mama Tż już ma małe roślinki warzyw w doniczkach, potem je będzie przesadzać do ziemi Mnie by się też przydało chwycić za warzywnik....

Stary 2011-03-22, 12:11   #1598
marta 85
Wtajemniczenie

E.J.
Anastazja86
karolcia198506

Czarna rzepa - na ratunek osłabionym włosom

Łupież, nadmierne przetłuszczanie się włosów i kłopoty z ich wypadaniem. Zobacz jaką odpowiedź na twój problem ma natura. Czarna rzepa - śmiało można nazwać ją jednym z cudów natury. Ta bomba składników witaminowych i mineralnych zawiera potas, wapń, magnez, fluor, żelazo, cynk, mangan, siarkę, sód, fosfor. Ponadto jest doskonałym źródłem witamin z grupy B oraz witaminy C, P i A.
Nie bez znaczenia pozostają także aktywne enzymy, fitoncydy, działające bakteriobójczo i białka. To właśnie ze względu na swoje wyjątkowe właściwości czarną rzepę podawano razem z czosnkiem i cebulą robotnikom budującym egipskie piramidy, co uwiecznia napis na piramidzie Cheopsa.

Sok z czarnej rzepy pomocny jest w leczeniu schorzeń wątroby, dróg żółciowych, żołądka i dwunastnicy. Przyjmowany codziennie (w małych ilościach) działa ogólnie wzmacniająco, łagodząco w reumatyzmie stawów i złośliwej anemii.

A jakie znaczenie ma cudowne warzywo dla naszych włosów?

Zapewnia zdrowie skórze głowy i włosom, reguluje pracę gruczołów łojowych, łagodzi objawy łupieżu. Działa wzmacniająco na cebulki włosowe, dzięki czemu wspomaga porost włosów i ogranicza ich wypadanie.

Sok z czarnej rzepy

Warzywo ścieramy na tarce o drobnych oczkach lub odciskamy sok za pomocą sokowirówki. Sok wmasowujemy w skórę głowy, co drugi, trzeci dzień zawsze przed umyciem. Owijamy głowę folią i ręcznikiem i pozostawiamy na minimum 30 minut.

Mikstura z czarnej rzepy - składniki:

10 łyżek świeżo wyciśniętego soku z korzeni czarnej rzepy,
4 łyżki pokrzywowego suszu,
1 łyżkę szałwii lekarskiej,
2 łyżki liści rozmarynu lekarskiego,
2 łyżki ziela skrzypu,
1 szklankę czystej wódki.

Wszystkie składniki wymieszaj, przelej do ciemnego słoika i odstaw w ciepłe, zacienione miejsce na 2 tygodnie. Pamiętaj o tym by co jakiś czas mieszać składniki. Po upływie czasu miksturę należy odcedzić, przelać do ciemnej butelki i nacierać skórę głowy codziennie przed snem.
1. Sok ze świeżego warzywa przygotuj w ilości potrzebnej podczas jednej aplikacji (do jednorazowego użycia wystarczy sok wyciśnięty z ½ rzepy średniej wielkości).

2. Najszybciej przygotujesz sok w sokowirówce, możesz również zetrzeć go na tarce. Pamiętaj jednak, że jest to warzywo dość twarde i potrzebna będzie duża siła.

3. Jeśli używasz tarki pamiętaj o odciśnięciu soku przez gazę, łatwiej wówczas oddzielisz miąższ od soku.

4. Jeśli ilość okaże się zbyt duża, sok przechowuj w lodówce w szczelnie zamkniętej butelce do dwóch dni (po tym czasie sok traci swa dobroczynną dla włosów moc, lecz zyskuje jeszcze bardziej intensywny zapach).

5. Aby zmniejszyć przykry zapach, można dodać do soku odrobinę miodu.

6. Sok z czarnej rzepy stosuj zawsze przed umyciem (najlepiej na 2-3 godz. wcześniej).

7. Po aplikacji soku włosy owiń folią lub nałóż ochronny czepek i dodatkowo owiń głowę ręcznikiem.

8. Jeśli jesteś bardzo wrażliwa na zapach rzepy możesz kupić gotowy sok z tego warzywa, ma on zdecydowanie mniej intensywny zapach. Pamiętaj jednak by nie stosować go po upływie terminu przydatności.

Stary 2011-03-22, 12:13   #1599
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

marta 85 kiedyś, dawno temu miałam szampon do włosów z czarnej rzepy, ten zapach do tej pory mam w nozdrzach

Już uciekam Laseczki, nie piszcie za dużo

Miłego dnia Piękne

Stary 2011-03-22, 12:15   #1600
marta 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolcia198506 Pokaż wiadomość

Mama Tż już ma małe roślinki warzyw w doniczkach, potem je będzie przesadzać do ziemi Mnie by się też przydało chwycić za warzywnik....
Ja w tym roku posadzę w doniczkach bazylię i oregano - idealne do potraw z grilla

Stary 2011-03-22, 12:59   #1601
Elvii
Zadomowienie

a ja wkońcu zdrowieje.. nie nadrobię Was bo chyba z całego tygodnia zajęło by mi chyba 2dni

dostałam pracę! na stacji..
pierwsze złożenie cv i pierwsza praca
ale fajnie że chociaż coś no i w środę już sobie mykam

idę się wykąpać i malutkie SPA zrobić
miłego dnia

proszę, kliknij i obserwuj
http://viritka.blogspot.com/
Elvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 13:10   #1602
angelinmyheart
Zakorzenienie

Ostatnio szukam pudru dla siebie, ale zależy mi, żeby był matowy bez brokatu. Jaki polecacie?

01.02.2009r
04.08.2018r
Stary 2011-03-22, 13:37   #1603
marta 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elvii Pokaż wiadomość
a ja wkońcu zdrowieje.. nie nadrobię Was bo chyba z całego tygodnia zajęło by mi chyba 2dni

idę się wykąpać i malutkie SPA zrobić
miłego dnia
Gratulacje

Też muszę znaleźć pracę

CERA SUCHA - PIELĘGNACJA I MAKIJAŻ

Jak rozpoznać suchą cerę? Zazwyczaj jest cienka, jasna, matowa i mało elastyczna. Jest szorstka w dotyku, skłonna do łuszczenia się i podrażnień. Po umyciu zostawia nieprzyjemne uczucie „ściągnięcia”. Źle znosi zmiany temperatury i często łuszczy się (zwłaszcza na nosie i brodzie). Taka cera jest niezwykle wrażliwa nie tylko na działanie czynników atmosferycznych jak wiatr, mróz i słońce, ale często również na chemiczne preparaty, na które reakcją są wypryski, przebarwienia oraz pęknięcia naskórka. Źle też znosi pewne kosmetyki. Suchą skórę charakteryzuje szybciej kończące się działanie gruczołów łojowych. Prowadzi to do wcześniejszego powstawania zmarszczek. Objawy suchej cery to nie zawsze problem jedynie kosmetyczny, mogą one, bowiem wskazywać na istniejący stan chorobowy, np. atopowe zapalenie skóry, łuszczycę itd.

Odpowiednia pielęgnacja. Demakijaż cery suchej. Ten rodzaj cery najlepiej znosi kosmetyki pozostawiające ochronny film. Źle reaguje na wodę, po umyciu powstaje uczucie ściągnięcia skóry. Do demakijażu należy używać śmietanek, mleczek i bezalkoholowych toników. Makijaż trzeba usuwać delikatnie, aby nie podrażnić skóry.

Raz w tygodniu warto wykonać peeling twarzy, który usunie uszkodzony naskórek i na świeżo oczyszczoną twarz nałożyć głęboko nawilżającą maseczkę. Dzięki tym zabiegom cera sucha nabierze koloru i sprężystości.
Codzienna pielęgnacja cery suchej musi bazować na łagodnym nawilżaniu. Obowiązkowo na dzień zaleca się kremy z filtrem UV, na noc kremy nawilżające, kojące i odżywcze. Świetnie sprawdzają się tutaj kremy z wyciągiem z aloesu, bogate w masło kakaowe, olejek jojoba i witaminę E. Cera sucha dzięki nim nabiera blasku.
■ Unikaj kremów perfumowanych, o zbyt bogatym składzie - ta reguła odnosi się do każdego typu cery.
■ Nakładaj krem na lekko wilgotną skórę - preparat lepiej zwiąże i zatrzyma wilgoć w naskórku. Po paru minutach możesz zebrać nadmiar kremu dociskając do twarzy chusteczkę.
■ W ciągu dnia wybierz szybko wchłaniający się krem o lekkiej formule, z wysokim filtrem UV - sucha cera ma szczególną skłonność do zmarszczek, a promieniowanie UV jest ich głównym sprawcą!
■ Na noc stosuj cięższe kremy o bardziej intensywnym działaniu.

Makijaż suchej cery. Cera ta kocha kosmetyki do makijażu, które uelastycznią ją: od podkładu aż po cienie do powiek. Uwielbia też bazy pod podkład: nawilżają one skórę i wyrównują optycznie przesuszony naskórek. Tak przygotowana skóra nadaje się do przyjęcia podkładu. Unikaj jednak tych mocno kryjących, które zawierają więcej pigmentu i pudru, bo wysuszają. Przeznaczone specjalnie do tego typu cery podkłady płynne lub w kremie nawilżają, ale również sprawiają, że skóra wygląda na zdrową i zadbaną.

Unikaj podkładów kompaktowych oraz nadmiernego pudrowania twarzy! Pamiętaj, żeby matowić skórę jedynie tyle ile jest to konieczne. Cienie do powiek czy róż również mogą mieć konsystencję kremu, ale oczywiście tradycyjne, czyli w kamieniu sprawdzą się w 100 procentach, a i makijaż wykonany „suchymi” kosmetykami będzie bardziej trwały.

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
Ostatnio szukam pudru dla siebie, ale zależy mi, żeby był matowy bez brokatu. Jaki polecacie?
Ten z rossmana https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ja.html&next=1

Moje ostatnie zakupy kosmetyczne to :
- pianka nivea repair
- korektor bell (co caate zachwalała)
- chusteczki samoopalające

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Dwudziestolatko dbaj o swoją skórę!

Twoja cera jest piękna, promienna i równomiernie napięta i gładka. Słowem – młoda. Nawet jeżeli nie masz problemów ze skórą, to zadbaj o to, aby ten stan trwał jak najdłużej. Już teraz zainwestuj w odpowiednią pielęgnację, która sprawi, że długo cieszyła będziesz się swoim pięknem. Co się dzieje ze skórą między 20 a 30 rokiem życia? Jakie są podstawy pielęgnacji? Oto odpowiedzi!
Jeśli jako nastolatka miałaś trądzik, nadal może dręczyć cię nadmierne wytwarzanie łoju na twarzy w strefie T, możesz mieć trądzik i szpecące blizny na skórze. Nie staraj się ich leczyć tymi samymi silnie działającymi środkami, które stosowałaś jako nastolatka. Więcej korzyści przyniosą teraz delikatne środki przeznaczone do pielęgnacji dzieci – nie spowodują tak silnego wysychania skóry.

Jeśli będąc dzieckiem uwielbiałaś prażyć się na słońcu, teraz mogą dać znać o sobie oznaki uszkodzenia skóry wywołane przez promienie słoneczne. Postępować z nimi trzeba ostrożnie. U dwudziestolatków występuje już około 70 procent wszystkich uszkodzeń skóry wywołanych przez promieniowanie słoneczne.

Aby zachować przez całe życie zdrową i miękką skórę, już teraz zacznij walczyć z objawami starzenia się. Skóra zaczyna starzeć się nieubłaganie, gdy ty zdmuchujesz z tortu dwudziestą piątą świeczkę...

Oto zdrowe podstawy pielęgnacyjne na kolejne lata życia:

1. Używaj przeciwsłonecznych kremów ochronnych z filtrem co najmniej 15.

2. Myj skórę delikatnymi środkami – unikaj gorliwego ścierania i nie stosuj silnych środków oczyszczających.

3. Oczyszczaj dokładnie. Spłukuj skórę, by usunąć z niej nadmiar środków oczyszczających oraz pozostałości, które mogą zatkać pory.

4. Zawsze używaj łagodnych środków nawilżających, przeznaczonych dla twojego typu skóry (lub przeciwsłonecznego kremu ochronnego w połączeniu z kremem nawilżającym), aby twoja skóra była nawilżona – już teraz zapobiegaj zmarszczkom wokół oczu i ust.

5. Gdy masz trądzik, czas na konsultację u dermatologa. Nie wyciskaj zaskórników!

6. Używaj kosmetyków do makijażu, które nie powodują powstawania zaskórników oraz środków do pielęgnacji skóry, który zapobiegają zatykaniu się porów.

7. Myj co najmniej raz na tydzień przybory do makijażu (w ciepłej wodzie z dodatkiem mydła).

8. Pamiętaj, że papierosy i alkohol oraz nadmiar kofeiny powodują wypłukiwanie substancji odżywczych i wody z organizmu.

Stary 2011-03-22, 13:55   #1604
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:

Ten z rossmana https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ja.html&next=1

Moje ostatnie zakupy kosmetyczne to :
- pianka nivea repair
- korektor bell (co caate zachwalała)
- chusteczki samoopalające[COLOR="Silver"]
O dziękuje.
Szukam jakiegoś niedrogiego, bo kłopotów z cerą za bardzo nie mam. Tylko blada często jestem.
Też mam korektor z Bell, ale inny.

01.02.2009r
04.08.2018r

Edytowane przez angelinmyheart
Czas edycji: 2011-03-22 o 13:57
Stary 2011-03-22, 14:03   #1605
_blondyneczka_
Zadomowienie

GG do _blondyneczka_

E.J JA mam zamiar isc jutro jak mala pojdzie spac na warzywnik, bo musze go przekopac po starych warzywach jeszcze sa w ziemi ale zgnile i musze z nimi zrobic porzadek, najwyzszy czas noi musze sobie kupic warzywa i ja od razu nasionka sieje w ziemie

marta85 gratuluje
OlaWawa witaj

Wiec kochane domek dzisaj moj mial mega SPAmowanko a jutro biore sie za warzywnik i pozniej za siebie....

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

a teraz zaparzylam sobie zielona herbatke, brzuszek mnie boli po tej grypie jeszcze... a dzisiaj moj Tz sie rozchorował zjem sobie jakis jogurt bo musze uwazac na to co jem jeszcze

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Tip top reklama Always Po Czesku!!! Hit 2011!!!

http://www.youtube.com/watch?v=vwL_k...layer_embedded

Stary 2011-03-22, 14:14   #1606
tillavanilla
Raczkowanie

Hej
Mamy dzis piekna pogode,az sie chce zycwlacze jakas fajna muzyke i zabieram sie za nadrabianie

Dbam o siebie!!!
tillavanilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 14:24   #1607
marta 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _blondyneczka_ Pokaż wiadomość

marta85 gratuluje

Idę umyć moje pędzle do makijażu

Stary 2011-03-22, 14:38   #1608
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

jestem!
po paru dniach, miałam istny sajgon w pracy więc wieczorem padałam.

Wykupiłam rodzicom na urodziny wyjazd do SPA w maju, razem z kilkoma zabiegami. Są zachwyceni więc i ja się cieszę, bo trochę bałam się jak tata zareaguje

A wieczorem wrzucę swoje aktualne zdjęcie, bo już zrobiłam
Stary 2011-03-22, 14:46   #1609
asicuha
Wtajemniczenie

hej ;*
aż wstyd się przyznać, ale dziś byłam 1szy raz w drogerii nautra. nie wiedziałam, ze jest tam tak dużo kosmetyków! i szczerze powiedziawszy bardziej spodobało mi się niż w rossmanie. Udane zakupy miała, choć nie kupiłam zbyt wiele :
*świecący puder czy jak to się mówi
*brązowy cień do powiek

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 14:55   #1610
marta 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
hej ;*
aż wstyd się przyznać, ale dziś byłam 1szy raz w drogerii nautra. nie wiedziałam, ze jest tam tak dużo kosmetyków! i szczerze powiedziawszy bardziej spodobało mi się niż w rossmanie. Udane zakupy miała, choć nie kupiłam zbyt wiele :
*świecący puder czy jak to się mówi
*brązowy cień do powiek
Rozświetlacz a jaki kupiłaś?

Stary 2011-03-22, 14:56   #1611
tillavanilla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez caate Pokaż wiadomość
dziekuje tez mam andzieje, ze na dlugo mi posluzy, na egzaminy mi sie przyda i na spotkania z klientami, uwazam ze jest odpowiednia
ohh jak Ci zazdroszcze tych sklepow jakbym kiedys chciala kupic cos z Primarka lub River Island, moge na Ciebie liczyc?
jasne,tylko ze na ubrania z Primarka trzeba uwazac,bo zdarza sie,ze sa bardzo zlej jakosci,kilka razy sie nacielam i teraz raczej kupuje tam buty,torebki,dodatki duzym plusem sa dosc niskie ceny,a w River Island to tez raczej rozgladam sie za torebkami i portfelami,ale i ceny sa tam duzo wyzsze,jednak mysle,ze jakosciowo sa duze lepsze

Cytat:
Napisane przez marlienkaa2 Pokaż wiadomość
Boże, jaki mam zły dzień! Moja babcia trafiła do szpitala. Strasznie się źle czuje. Jest taka blada. Aż się popłakałam.
duzo zdrowka dla babci

Cytat:
Napisane przez E.J. Pokaż wiadomość
Zdrowia dla synka i Tż
dziekuje

Cytat:
Napisane przez ekomonika Pokaż wiadomość
dziewczyny, nie wiem , możliwe, ale znowu nie dawałam się tak wykorzystywać że bardzo bardzo i rezygnowałam z wszystkiego i biegłam na pomoc, ja już od jakiegoś czasu odmawiam , od jakiegoś miesiąca albo dwóch, i do tej pory są takie reakcje...
zlej ich,co to za znajomi,ktorzy chca tylko brac...

Cytat:
Napisane przez E.J. Pokaż wiadomość
Co do kasjerek i supermarketów:
"Sytuacja dzieje się w osiedlowym sklepie, raczej średniej wielkości ale można znaleźć w nim wszystko. Poszłam tam na zakupy, z ciężkim koszykiem podchodzę do kasy, a przede mną stoi tata z małą córeczką (na oko jakieś 5 lat). Położyli na pasie jakieś soczki, chipsy i plecak szkolny. Pani kasjerka kasuje wszystko i już ma podać kwotę jaką ma zapłacić tatuś, gdy nagle córeczka wylatuje z tekstem:
- Tatusiu, a te słodycze co do plecaka włożyłeś są za darmo?
Zapadła ogólna cisza, mężczyzna przybrał kolor dojrzałego buraka i uciekł ze sklepu ciągnąć córkę za sobą. "

ale historiaale mysle,ze wiekszosci sklepow to by nie przeszlo,bo kasjerki sprawdzaja wnetrze zakupinych,torebek,plecak ow i tym podobnych rzeczy
Cytat:
Napisane przez _blondyneczka_ Pokaż wiadomość
u mnie sloneczko od rana i dzisiaj ciag dalszy.....SPRZATANIA
a co ty tak codziennie sprzatasz?ja tez codziennie zcieram blaty w kuchni,myje naczynia po sniadaniu i odkurzam kuchnie i salon,ale to tak podstawa,ktora zajmuje max 30 minut,a generalne porzadki tj mycie podlog,odkurzanie calego domu,scieranie kurzow,itp to tylko razw tygodniu
Cytat:
Napisane przez OlaWawa Pokaż wiadomość
Ależ pięknie poprowadzony pierwszy post! Zapisuje sie na wątek.
witaj

blondi1985 nie martw sie z pewnoscia po kilku farbowaniach bedziesz zadowolona z koloru wlosow,a co do szamponu to fajny jest ten,ktory plecala kiedys buahhaot,czerwony gliss kur
Cytat:
Napisane przez Elvii Pokaż wiadomość
gratuluje
Cytat:
Też muszę znaleźć pracę
ja tezale mam nadziej,ze nie bedzie tak zle

Zrobilam dzis pierwszy raz w zyciu beef strogonow i przyznam,ze pieknie pachnie,a smakuje jeszcze lepiejciesze sie,ze wyszlo,bo tz uwielbia nowosci w kuchni Milego dnia

Dbam o siebie!!!
tillavanilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 15:10   #1612
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Rozświetlacz a jaki kupiłaś?
sensique wczoraj chyba któraś polecała i na kwc dość dobre opinie ma, a że nie jestem obecnie przy kasie to cena też mnie urzekła

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 15:17   #1613
marta 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
sensique wczoraj chyba któraś polecała i na kwc dość dobre opinie ma, a że nie jestem obecnie przy kasie to cena też mnie urzekła
Ja mam kulki brązujące z tej firmy i jestem zadowolona
Zastanawiam się nad tym podkładem http://allegro.pl/oriflame-przeciwzm...516308610.html

Stary 2011-03-22, 15:20   #1614
lacrimachristi
Zakorzenienie

mam dzisiaj dzien paszteta
Stary 2011-03-22, 15:33   #1615
_blondyneczka_
Zadomowienie

GG do _blondyneczka_

tillavanilla ja tez ! ale jak mialam grype to nie sprzatalam i troche zapuscilam domek wiec musialam nadrobic

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Napisane przez lacrimachristi Pokaż wiadomość
nie przejmuj sie bo ja mam tak od wczoraj
Stary 2011-03-22, 15:53   #1616
marta 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lacrimachristi Pokaż wiadomość
Poczytaj sobie rady które dałam, może Cię zmotywują do działania

Oglądam kosmetyki na allegro, nawet fajny ten zestaw

http://allegro.pl/sally-hansen-nail-...506241560.html

Stary 2011-03-22, 16:19   #1617
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Witam

Cudowny wątek (tkwię w 1 jego części)

Czy mogę sie dołączyć?

Również marzę o tym, żeby być zadbaną kobietą
Zależy mi na:
- ładnych włosach (na stan nie narzekam, ale chce zapuścić swoje...)
- na zadbanych paznokciach (były ładne ale znowu podupadły na wyglądzie)
- na zadbanych dłoniach
- ładnej cerze
- jędrnej pupie, biuście i ogólnie na jędrnym ciele
- i chcę jeszcze umieć się malować... tak, żeby mi pasowało do rysów mojej twarzy.... i wiele wiele wiele innych rzeczy.

A moim wielkim grzechem jest to, że wcale nie balsamuję ciała
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 16:28   #1618
marta 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość
Witam

Czy mogę sie dołączyć?

Zależy mi na:
- na zadbanych dłoniach
- ładnej cerze
- i chcę jeszcze umieć się malować... tak, żeby mi pasowało do rysów mojej twarzy.... i wiele wiele wiele innych rzeczy.

Witaj

Wiosna to trzeba wziąć się za siebie

Stary 2011-03-22, 16:52   #1619
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość
Witam

Czy mogę sie dołączyć?

Zależy mi na:
- na zadbanych dłoniach
- ładnej cerze

No to witamy

u mnie balsamowanie to podstaawa, tym bardziej że mam dosyć suchą skórę więc nie wyobrażam sobie nałożyć kremu.
Stary 2011-03-22, 17:03   #1620
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość
No to witamy

u mnie balsamowanie to podstaawa, tym bardziej że mam dosyć suchą skórę więc nie wyobrażam sobie nałożyć kremu.
Ja miałam problem z suchymi dłońmi bo ciągle je myję (nałóg jakiś) a zapominam o kremowaniu, choć krem mam pod ręką zawsze i w torebce noszę. Ale co ja widzę, mam gładką skórę, nie ejst sucha choć nie kremowałam dłoni ponad dwa tygodnie na pewno

Może to rzeczywiście działanie oleju lnianego
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości