![]() |
#3241 |
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Witam , po wielu latach przyjechał z Anglii do swojego starego domu mój sąsiad ktory jest dermatologiem.. Poszedlem go odwiedzic i oczywiscie zapytalem co jest najlepsze na pryszcze ..
powiedział mi ze w swojej klinice w Anglii najczesciej przychodzili do niego pacjenci z duzymi problemami z pryszczami, lecz zawsze odsyłał ich z radą nawilżania krostek własnym moczem i zawsze im to pomagało ... Sam tak robie od ok. miesiaca i od tego czasu niemam zadnych nowych krostek a twarz mi sie tak szybko goi, że mam nadzieje ze w przeciagu kilku msc . bede miec czysciutka twarz.. Jesli chcecie sie dowiedziec wiecej co i jak to poprostu napiszcie ze jestescie ciekawi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3242 |
Zakorzenienie
|
hit na wizazu
![]() ![]() goraco polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3243 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z dodatkowych rzeczy to mam davercin na rano (już się do niego przyzwyczaiłam i nawet polubiłam, chociaż śmierdzi diabłem ![]() ![]() ![]() A co do tego, że zauważyłaś poprawę dopiero po 2,5 miesiąca - mów mi tak jeszcze ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do ' mów mi jeszcze' to powiem Ci więcej ![]() ![]() a tak z ciekawostek to dziś rozmawiałam z moim dziadkiem bo jakoś tak wpadłam ich odwiedzić i opowiadał mi, że jak był w liceum to miał trądzik i strasznie go to denerwowało więc poszedł do dermatologa(nie pamiętam bo mówił mi który to rok ale coś mi się kołacze że lata 50te w każdym razie) i po tym jak swój problem przedstawił dermatolog powiedział mądrze: wszystko minie...jak się pan ożeni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3245 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Może powinnam była od razu wiać od mojej dermatolożki jak mi powiedziała, że nie mogę używać kremu do twarzy ![]() Epiduo używałam jakiś rok temu, ale wysuszał mnie i podrażniał niesamowicie, wyglądałam jak lekko poparzona. Ty nie masz z tym problemu?
![]() |
#3246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A z Epiduo to miałam tak na początku(tzn. zaczęło się pieczenie i zaczerwienie po ok. 3,4 dniach stosowania) i mogłam go później zaledwie raz zastosować na tydzień, w innym wypadku czułam jakbym się spaliła na słońcu, nawet kremu nie mogłam nałożyć na twarz bo piekło, okropność ![]() To, że Twoja dermatolożka kazała Ci nie stosować kremu to jest bardzo DZIWNE. Chyba już tu kiedyś pisałaś o tym. W sumie mam nadzieję że się jej nie słuchasz bo nawilżanie to podstawa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3247 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3248 |
Zadomowienie
|
Ja jeszcze wrócę do żeli - wykorzystałam dwie butelki Clinique 3 kroki "czwórka" - najpierw zachwyt, teraz mam wrażenie, że mi szkodzi przesuszem. Nie wiem. Zastanawiałam się nad kupnem mild (dwójka) albo nawet extra mild (dla skóry bardzo suchej i wrażliwej, czyli jedynka). Ale chyba ostatecznie pójdę do rossmana i kupię to mazidło do mycia, tyle osób je poleca, że może to jest jakieś rozwiązanie, szczególnie, że clinique jednak ma sls w składzie... Ale nie wiem, już próbowałam zmieniać żel na jakiś o pozytywnym składzie i działaniu, ale miałam wrażenie niedomycia, dlatego wróciłam do Clinique'a. Zobaczymy co będzie po tym. Ale 10 zł nie szkoda wywalić w błoto. Chyba poszukam jeszcze oliwki hipp i tych rossmanowych kremów. Ogólnie jestem wkurzona, bo znowu mnie obsypało. I choć dzielnie odstawiłam kawę, to wypiłam sobie wieczorem Tigera, więc jutro będę wyglądać jeszcze gorzej. Wrrrr. Jestem głupia.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3249 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Dzisiaj sobie go fundnę, a co mi zależy - najwyżej zużyję do ciała. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3250 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3251 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny ogolnie polecam przemywac sobie twarz sodka ( 1 lyzeczka na kubek przegoowanej letniej wody) jednak ta dermatolog co u nie bylam nielzy pomysl mi podsunela tyle ze nie stosujac nawilzenia efekt jest niemal jak po atredermie ta wiec ulepszylam troszke te metode, od mieisaca stosuje i jest gitara ![]() ![]() Trzeba twarz posmarowac wieczorm, poczekac z 20 min zmyc woda najlepeij zimna, odczekac pare minut i nawilzyc ja aktulnie uzywam hydrolat excipial i jestem mega zadowlona pozniej z rana przemywam aloesem i jest swietnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3252 |
Zakorzenienie
|
od wczoraj zaczelam pic drozdze; z mlekiem i cukrem nie sa takie zle!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3253 |
Raczkowanie
|
a własnie jakbym zaczął stosowac drożdze w tabsach moge spodziewac sie jakiegos wysypu ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3254 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() z tymze ja nie pije drozdzy ze wzgledu na cere, akurat w te dzialanie srednio wierze. bardziej na wlosy ![]() Edytowane przez dagna1 Czas edycji: 2011-03-18 o 16:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3256 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3257 |
Raczkowanie
|
Udało mi się wyleczyć całkowicie tradzik (miałam go 5 lat, teraz,mam 19) dietą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3258 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3259 |
Raczkowanie
|
Wpisz sobie sieta dr Ewy Dabrowskiej. Wymaga wysilku i trzymania sie ostro zasad, ale mysle ze jak ktos naprawde chce wyleczyc tradzik to zrobi wszystko. A to jest przeciez latwy sposob, bez wydawania pieniedzy na leki. Ta metode zlecili mi lekarze stosujacy ziololecznictwo na Bonifratrow. Z pewnych rzeczy trzeba zrezygnowac na zawsze, albo przynajmniej na dluzszy czas, slodycze, biala maka,mieso
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3260 |
Raczkowanie
|
Ja już się załamuję bo cokolwiek bym nie robiła trądzik nie mija
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3262 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3263 |
Zakorzenienie
|
diane35. powinnam zrobic badania na rozne hormony, moze teraz wyjdzie cos niepokojacego.. a co teraz bierzesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3264 |
Raczkowanie
|
Właśnie jutro albo pojutrze wybieram się na pobranie krwi - badanie hormonów. Tylko nie bardzo wiem jakie zbadać, a te badania są dość drogie. A Ty jakie konkretnie hormony badasz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3265 |
Raczkowanie
|
Hej wszystkim
![]() ![]() ![]()
#3266 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie to byla prolaktyne, testosteron i cos jeszcze; niestety nie pamietam co... i wszystko wyszlo w granicach normy. masz racje drogie sa takie badania.. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3267 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() pamietaj zeby sciereczke dokladnie umyc i najlepiej sparzyc wrzatkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3269 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Któraś z Was pytała o podstawowe badanie hormonalne... otóż w pierwszym rzucie robi się progesteron, estrogen i prolaktynę. Testosteron jest już badaniem ponadstandardowym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3270 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.