Trądzik - cz. 3 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-17, 19:48   #3241
Marc1n
Raczkowanie

Dot.: Trądzik - cz. 3

Witam , po wielu latach przyjechał z Anglii do swojego starego domu mój sąsiad ktory jest dermatologiem.. Poszedlem go odwiedzic i oczywiscie zapytalem co jest najlepsze na pryszcze ..

powiedział mi ze w swojej klinice w Anglii najczesciej przychodzili do niego pacjenci z duzymi problemami z pryszczami, lecz zawsze odsyłał ich z radą nawilżania krostek własnym moczem i zawsze im to pomagało ... Sam tak robie od ok. miesiaca i od tego czasu niemam zadnych nowych krostek a twarz mi sie tak szybko goi, że mam nadzieje ze w przeciagu kilku msc . bede miec czysciutka twarz.. Jesli chcecie sie dowiedziec wiecej co i jak to poprostu napiszcie ze jestescie ciekawi
Marc1n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 20:15   #3242
dagna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Zainteresowałaś mnie tym żelem.
hit na wizazu uzywam go rowniez jako szamponu do wlosow

goraco polecam

pusta miska.. ale możesz ją napełnić!
dagna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 20:23   #3243
lauryn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dagna1 Pokaż wiadomość

lauryn, na Twoim miejscu poszlabym do innej dermatolog
Cytat:
Napisane przez Marzena17 Pokaż wiadomość
Koniecznie idź do innego dermatologa.
Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Tak, antybiotykoterapii nie należy przerywać w połowie, bierz tak długo jak masz brać, ale moze jescze jakiś dermatolog?
No więc zdecydowałam, że dokończę terapię i ewentualnie pójdę do kogoś innego, no chyba, że do tego czasu zostanę cudownie wyleczona
Cytat:
Napisane przez maryanna3 Pokaż wiadomość
Ja jestem na kuracji tetracykliną od 4 miesięcy teraz właśnie chyba mija 4 i zaraz kończę. Pierwszy miesiąc brałam 2 tabletki 3 razy dziennie, kolejne dwa miesiące po tabletce 3 razy dziennie, od około miesiąca 2 tabletki jedna rano jedna wieczorem. Więc moje dawki przy Twoich wydają się być hardcorowe ale wiem, że tego lekarza co mam teraz na innego nie zamienię bo ogromnie mi pomógł. To na pewno powinno być stopniowo obniżane aczkolwiek dwa miesiące to jest tak naprawdę mało przy kuracji i dermatolożka może mieć inny plan na Ciebie, może dopiero od teraz zmniejszy Ci dawkę. Nie rezygnuj na razie ani z dermatologa ani z leków(!!) poczekaj jeszcze. Na efekty też. Czy masz jakieś dodatkowe maści dobrane do kuracji?

Z tym 'powinna' to właśnie głównie zależy od człowieka, od cery, od organizmu. Bo u mnie tak naprawdę to 2,5 miesiąca nie było widać żadnych ŻADNYCH efektów dopiero potem stopniowo coraz lepiej, aż do teraz gdy myślę, że jest już całkiem ok oprócz przebarwień.
No właśnie wiem już, że nie będzie zmniejszenia dawki, bo dziś mi to lekarka powiedziała. Z drugiej strony, nie wiem, czemu miałaby zmniejszać, skoro ta obecna dawka działa średnio.
Z dodatkowych rzeczy to mam davercin na rano (już się do niego przyzwyczaiłam i nawet polubiłam, chociaż śmierdzi diabłem), a na noc taki płyn-zawiesinę zrobioną w aptece, różne straszne rzeczy tam są, antybiotyk, siarka, kwas salicylowy i bór wie, co jeszcze, ale - uwaga - pomaga Używa się go punktowo, bo nieźle wysusza skórę, ale nigdy nie miałam niczego lepszego właśnie do stosowania punktowo, wszystkie acnefany się chowają
A co do tego, że zauważyłaś poprawę dopiero po 2,5 miesiąca - mów mi tak jeszcze Może jest dla mnie nadzieja
Cytat:
Napisane przez marcin32 Pokaż wiadomość
a jaki żel do mycia twarzy najbardziej polecacie ? używam LRP ale zastanawiam sie nad cetaphilem
Ja wcześniej używałam miliona różnych żeli, od jakiegoś czasu używam cetaphilu i bardzo go lubię Najlepsze w nim jest to, że do mycia nie wymaga wody, a ja mam wodę w akademiku bardzo niesprzyjającą.
Cytat:
Napisane przez Marc1n Pokaż wiadomość
Witam , po wielu latach przyjechał z Anglii do swojego starego domu mój sąsiad ktory jest dermatologiem.. Poszedlem go odwiedzic i oczywiscie zapytalem co jest najlepsze na pryszcze ..

powiedział mi ze w swojej klinice w Anglii najczesciej przychodzili do niego pacjenci z duzymi problemami z pryszczami, lecz zawsze odsyłał ich z radą nawilżania krostek własnym moczem i zawsze im to pomagało ... Sam tak robie od ok. miesiaca i od tego czasu niemam zadnych nowych krostek a twarz mi sie tak szybko goi, że mam nadzieje ze w przeciagu kilku msc . bede miec czysciutka twarz.. Jesli chcecie sie dowiedziec wiecej co i jak to poprostu napiszcie ze jestescie ciekawi
To ja chyba wolę pomęczyć się z moimi pryszczami
Stary 2011-03-17, 21:17   #3244
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lauryn Pokaż wiadomość
No więc zdecydowałam, że dokończę terapię i ewentualnie pójdę do kogoś innego, no chyba, że do tego czasu zostanę cudownie wyleczona

No właśnie wiem już, że nie będzie zmniejszenia dawki, bo dziś mi to lekarka powiedziała. Z drugiej strony, nie wiem, czemu miałaby zmniejszać, skoro ta obecna dawka działa średnio.
Z dodatkowych rzeczy to mam davercin na rano (już się do niego przyzwyczaiłam i nawet polubiłam, chociaż śmierdzi diabłem), a na noc taki płyn-zawiesinę zrobioną w aptece, różne straszne rzeczy tam są, antybiotyk, siarka, kwas salicylowy i bór wie, co jeszcze, ale - uwaga - pomaga Używa się go punktowo, bo nieźle wysusza skórę, ale nigdy nie miałam niczego lepszego właśnie do stosowania punktowo, wszystkie acnefany się chowają
A co do tego, że zauważyłaś poprawę dopiero po 2,5 miesiąca - mów mi tak jeszcze Może jest dla mnie nadzieja
Faktycznie od początku masz małą dawkę więc może chce to utrzymać. Nie wiem, w każdym razie powiem Ci, że zaliczyłam trzech dermatologów na razie i w sumie uważam że dermatologowi na początku powinno się w miarę zaufać(oczywiście nie jak ogłasza jakieś niestworzone historie, że np. powinno się chodzić na solarium albo że to minie z wiekiem), przetrzymać całą kurację i jak nic nie da, wtedy ewentualnie zmieniać. A ja do kuracji mam jeszcze epiduo.

A co do ' mów mi jeszcze' to powiem Ci więcej, że takiej cery jak teraz nie miałam od...jak dobrze policzę to coś ponad rok

a tak z ciekawostek to dziś rozmawiałam z moim dziadkiem bo jakoś tak wpadłam ich odwiedzić i opowiadał mi, że jak był w liceum to miał trądzik i strasznie go to denerwowało więc poszedł do dermatologa(nie pamiętam bo mówił mi który to rok ale coś mi się kołacze że lata 50te w każdym razie) i po tym jak swój problem przedstawił dermatolog powiedział mądrze: wszystko minie...jak się pan ożeni
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 21:32   #3245
lauryn
Raczkowanie

Cytat:
Faktycznie od początku masz małą dawkę więc może chce to utrzymać. Nie wiem, w każdym razie powiem Ci, że zaliczyłam trzech dermatologów na razie i w sumie uważam że dermatologowi na początku powinno się w miarę zaufać(oczywiście nie jak ogłasza jakieś niestworzone historie, że np. powinno się chodzić na solarium albo że to minie z wiekiem), przetrzymać całą kurację i jak nic nie da, wtedy ewentualnie zmieniać. A ja do kuracji mam jeszcze epiduo.

A co do ' mów mi jeszcze' to powiem Ci więcej, że takiej cery jak teraz nie miałam od...jak dobrze policzę to coś ponad rok

a tak z ciekawostek to dziś rozmawiałam z moim dziadkiem bo jakoś tak wpadłam ich odwiedzić i opowiadał mi, że jak był w liceum to miał trądzik i strasznie go to denerwowało więc poszedł do dermatologa(nie pamiętam bo mówił mi który to rok ale coś mi się kołacze że lata 50te w każdym razie) i po tym jak swój problem przedstawił dermatolog powiedział mądrze: wszystko minie...jak się pan ożeni
Rozkoszny doktorek Ciekawe, jak to miałoby działać
Może powinnam była od razu wiać od mojej dermatolożki jak mi powiedziała, że nie mogę używać kremu do twarzy
Epiduo używałam jakiś rok temu, ale wysuszał mnie i podrażniał niesamowicie, wyglądałam jak lekko poparzona. Ty nie masz z tym problemu?
Stary 2011-03-17, 21:58   #3246
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lauryn Pokaż wiadomość
Rozkoszny doktorek Ciekawe, jak to miałoby działać
Może powinnam była od razu wiać od mojej dermatolożki jak mi powiedziała, że nie mogę używać kremu do twarzy
Epiduo używałam jakiś rok temu, ale wysuszał mnie i podrażniał niesamowicie, wyglądałam jak lekko poparzona. Ty nie masz z tym problemu?
Kto wie, może po ślubie zmienia się poziom hormonów odpowiedzialnych za trądzik ale pamiętam jak tu kiedyś była dyskusja czy jakieś 50,60 lat temu ludzie mieli trądzik i chyba Tomaan którego zapamiętałam ze względu na jego listę 'rzeczy które szkodzą' robioną w excelu() twierdził że raczej nie bo przecież teraz to ta cała chemia itd. No to mam dowód w postaci dziadka że trądzik był od dawien dawna

A z Epiduo to miałam tak na początku(tzn. zaczęło się pieczenie i zaczerwienie po ok. 3,4 dniach stosowania) i mogłam go później zaledwie raz zastosować na tydzień, w innym wypadku czułam jakbym się spaliła na słońcu, nawet kremu nie mogłam nałożyć na twarz bo piekło, okropność ale jak twarz odpoczęła stopniowo zaczęłam zwiększać dawkę i częstotliwość i już teraz normalnie codziennie wieczorem małą warstwę nakładam. Stosowałam jeszcze kiedyś Differin ale po nim żadnych efektów nie było widać;/

To, że Twoja dermatolożka kazała Ci nie stosować kremu to jest bardzo DZIWNE. Chyba już tu kiedyś pisałaś o tym. W sumie mam nadzieję że się jej nie słuchasz bo nawilżanie to podstawa
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 23:08   #3247
lauryn
Raczkowanie

Cytat:
To, że Twoja dermatolożka kazała Ci nie stosować kremu to jest bardzo DZIWNE. Chyba już tu kiedyś pisałaś o tym. W sumie mam nadzieję że się jej nie słuchasz bo nawilżanie to podstawa
Pisałam i nie słucham

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-17, 23:14   #3248
Lirriel
Zadomowienie

Ja jeszcze wrócę do żeli - wykorzystałam dwie butelki Clinique 3 kroki "czwórka" - najpierw zachwyt, teraz mam wrażenie, że mi szkodzi przesuszem. Nie wiem. Zastanawiałam się nad kupnem mild (dwójka) albo nawet extra mild (dla skóry bardzo suchej i wrażliwej, czyli jedynka). Ale chyba ostatecznie pójdę do rossmana i kupię to mazidło do mycia, tyle osób je poleca, że może to jest jakieś rozwiązanie, szczególnie, że clinique jednak ma sls w składzie... Ale nie wiem, już próbowałam zmieniać żel na jakiś o pozytywnym składzie i działaniu, ale miałam wrażenie niedomycia, dlatego wróciłam do Clinique'a. Zobaczymy co będzie po tym. Ale 10 zł nie szkoda wywalić w błoto. Chyba poszukam jeszcze oliwki hipp i tych rossmanowych kremów. Ogólnie jestem wkurzona, bo znowu mnie obsypało. I choć dzielnie odstawiłam kawę, to wypiłam sobie wieczorem Tigera, więc jutro będę wyglądać jeszcze gorzej. Wrrrr. Jestem głupia.
Lirriel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 06:40   #3249
201803290936
Konto usunięte

Cytat:

Fajnie, że Tobie pomaga, ale znam kilka osób, które tego próbowały (w tym 2 moje siostry) i im guzik to dało. Ten Twój sąsiad jakiś taki nie do końca profesjonalny, skoro wszystkim pacjentom doradzał to samo, tą samą "terapię". Urynoterapia to żadna nowość zresztą.

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Cytat:
hit na wizazu uzywam go rowniez jako szamponu do wlosow

goraco polecam
Dzisiaj sobie go fundnę, a co mi zależy - najwyżej zużyję do ciała.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 06:43   #3250
Marzena17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Undidox to tez tetracyklina
Tak, antybiotykoterapii nie należy przerywać w połowie, bierz tak długo jak masz brać, ale moze jescze jakiś dermatolog?

Od kiedy tabletki anty zabijaja bakterie?

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Marzena, Clindacne to też antybiotyk.
Może źle się wyraziłam, chodziło mi o antybiotyki doustne. Orientuję się, co znajduje się w lekach od dermatologa
Marzena17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 11:49   #3251
kalaaga
Raczkowanie

Cytat:

hmm wiem tylko tyl ze jak ktos ma skarzenie bakteryjne , je nieodpowiednie rzeczy to w moczu potrafia sie pojawic takie substancje ze zamiast sie nim uleczyc smarujac sie nim mozna sobie zrobic megaaa krzywde. Dlatego niektorym pomaga niektorym nie.. taka prawda robi sie badania moczu by ocenic ogolny stan organizmu, stan pecherza nerek a bez takich badan tak naprawde nie wiadomo co w nim jest i nakladajac sobie go na twarz mozna sobie jeszcze zaszkodzic..
Dziewczyny ogolnie polecam przemywac sobie twarz sodka ( 1 lyzeczka na kubek przegoowanej letniej wody) jednak ta dermatolog co u nie bylam nielzy pomysl mi podsunela tyle ze nie stosujac nawilzenia efekt jest niemal jak po atredermie ta wiec ulepszylam troszke te metode, od mieisaca stosuje i jest gitara nic mi nie wyskakuje
Trzeba twarz posmarowac wieczorm, poczekac z 20 min zmyc woda najlepeij zimna, odczekac pare minut i nawilzyc ja aktulnie uzywam hydrolat excipial i jestem mega zadowlona pozniej z rana przemywam aloesem i jest swietnie)
kalaaga jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-18, 12:59   #3252
dagna1
Zakorzenienie

od wczoraj zaczelam pic drozdze; z mlekiem i cukrem nie sa takie zle!

Stary 2011-03-18, 16:02   #3253
marcin32
Raczkowanie

a własnie jakbym zaczął stosowac drożdze w tabsach moge spodziewac sie jakiegos wysypu ?
marcin32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 16:21   #3254
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
a własnie jakbym zaczął stosowac drożdze w tabsach moge spodziewac sie jakiegos wysypu ?
Brałam i powiem tyle: u mnie zero efektów. Bardziej mi na żołądek to działało.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 16:24   #3255
dagna1
Zakorzenienie

Cytat:
bralam w tabletkach i wysypalo mnie pieronsko natomiast gdy pije to nie mam takiego problemu

z tymze ja nie pije drozdzy ze wzgledu na cere, akurat w te dzialanie srednio wierze. bardziej na wlosy

Edytowane przez dagna1
Czas edycji: 2011-03-18 o 16:25
Stary 2011-03-18, 20:33   #3256
eunchae
Raczkowanie

Cytat:
bralam w tabletkach i wysypalo mnie pieronsko natomiast gdy pije to nie mam takiego problemu

z tymze ja nie pije drozdzy ze wzgledu na cere, akurat w te dzialanie srednio wierze. bardziej na wlosy
A mnie właśnie służą drożdże w tabletkach (zero wysypu), fakt że nie na trądzik ale sam koloryt cery się poprawia no i włosy oczywiście Już je biorę chyba z 2 lata i włosy po katowaniu prostownicą się odbudowały
eunchae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 16:45   #3257
kokojamboho
Raczkowanie

Udało mi się wyleczyć całkowicie tradzik (miałam go 5 lat, teraz,mam 19) dietą.
kokojamboho jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 17:30   #3258
marcin32
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kokojamboho Pokaż wiadomość
Udało mi się wyleczyć całkowicie tradzik (miałam go 5 lat, teraz,mam 19) dietą.
możesz dokladniej napisac jak wygladała Twoja dieta?
marcin32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 22:59   #3259
kokojamboho
Raczkowanie

Wpisz sobie sieta dr Ewy Dabrowskiej. Wymaga wysilku i trzymania sie ostro zasad, ale mysle ze jak ktos naprawde chce wyleczyc tradzik to zrobi wszystko. A to jest przeciez latwy sposob, bez wydawania pieniedzy na leki. Ta metode zlecili mi lekarze stosujacy ziololecznictwo na Bonifratrow. Z pewnych rzeczy trzeba zrezygnowac na zawsze, albo przynajmniej na dluzszy czas, slodycze, biala maka,mieso
kokojamboho jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 20:25   #3260
eunchae
Raczkowanie

Ja już się załamuję bo cokolwiek bym nie robiła trądzik nie mija Zastanawiam się poważnie nad izotekiem
Stary 2011-03-21, 20:29   #3261
dagna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eunchae Pokaż wiadomość
Ja już się załamuję bo cokolwiek bym nie robiła trądzik nie mija Zastanawiam się poważnie nad izotekiem
tez mam lekkie zalamanie, bo tabsy nie dzialaja tak jak przedtem (przed zrobieniem przerwy). musze pojsc do ginekologa

Stary 2011-03-21, 21:00   #3262
201608151056
Konto usunięte

Cytat:
tez mam lekkie zalamanie, bo tabsy nie dzialaja tak jak przedtem (przed zrobieniem przerwy). musze pojsc do ginekologa
A jakie tabsy przyjmujesz? Ja miałam bardzo ładną cerę przy okazji stosowania Yasminelle. Ale Diane 35 już tak nie działały
201608151056 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 21:08   #3263
dagna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ChiQuitA89 Pokaż wiadomość
A jakie tabsy przyjmujesz? Ja miałam bardzo ładną cerę przy okazji stosowania Yasminelle. Ale Diane 35 już tak nie działały
diane35. powinnam zrobic badania na rozne hormony, moze teraz wyjdzie cos niepokojacego.. a co teraz bierzesz?

Stary 2011-03-21, 21:58   #3264
eunchae
Raczkowanie

Cytat:
diane35. powinnam zrobic badania na rozne hormony, moze teraz wyjdzie cos niepokojacego.. a co teraz bierzesz?
Właśnie jutro albo pojutrze wybieram się na pobranie krwi - badanie hormonów. Tylko nie bardzo wiem jakie zbadać, a te badania są dość drogie. A Ty jakie konkretnie hormony badasz?
Stary 2011-03-22, 07:49   #3265
ddiamentowaaaa
Raczkowanie

Hej wszystkim nie pisalam juz dlugo ale miałam ciezki czas, co nieznaczy ze nie czytałam waszych wiadomosci kilka osób wczesniej pisało o drozdzach,moja jedyna stycznosc z nimi to maseczki ktore nic a nic nie pomagaly. Teraz jedynym moim leczeniem jest kontrolowanie czego jem mycie buzki mikrofibra, na dzien krem z ziaji ogorkowy i na noc differin na pojedyncze krostki i o czasu do czasu olejkiem z drzewa herbacianego przetre twarz. Zapisalam sie na mikrodermabrazje tez z jakimis algami mam nadzieje ze pomoze mi to cos ) Pozdrawiam

staram się jeść tak by nie utyć
ddiamentowaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 13:30   #3266
dagna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eunchae Pokaż wiadomość
Właśnie jutro albo pojutrze wybieram się na pobranie krwi - badanie hormonów. Tylko nie bardzo wiem jakie zbadać, a te badania są dość drogie. A Ty jakie konkretnie hormony badasz?
po badaniach daj znac jakie hormony beda sprawdzac

u mnie to byla prolaktyne, testosteron i cos jeszcze; niestety nie pamietam co... i wszystko wyszlo w granicach normy. masz racje drogie sa takie badania.. moja ciocia miala pare hormonow sprawdzanych i chyba nic nie placila nie wiem -jest to mozliwe?; musze sie dowiedziec
Cytat:
Napisane przez ddiamentowaaaa Pokaż wiadomość
Hej wszystkim nie pisalam juz dlugo ale miałam ciezki czas, co nieznaczy ze nie czytałam waszych wiadomosci kilka osób wczesniej pisało o drozdzach,moja jedyna stycznosc z nimi to maseczki ktore nic a nic nie pomagaly. Teraz jedynym moim leczeniem jest kontrolowanie czego jem mycie buzki mikrofibra, na dzien krem z ziaji ogorkowy i na noc differin na pojedyncze krostki i o czasu do czasu olejkiem z drzewa herbacianego przetre twarz. Zapisalam sie na mikrodermabrazje tez z jakimis algami mam nadzieje ze pomoze mi to cos ) Pozdrawiam
czesc diamentowa uwazaj na mikrofibre!! ja szorowalam tak dlugo i mocno (o ile da sie szorowac delikatna sciereczka ), ze mialam bardzo podrazniona skore, wiec ostroznie!! lepiej nie przedobrzyc, a bedzie wsio ok!

Stary 2011-03-22, 14:38   #3267
ddiamentowaaaa
Raczkowanie

Cytat:

czesc diamentowa uwazaj na mikrofibre!! ja szorowalam tak dlugo i mocno (o ile da sie szorowac delikatna sciereczka ), ze mialam bardzo podrazniona skore, wiec ostroznie!! lepiej nie przedobrzyc, a bedzie wsio ok!
Tak wiem wiem cos o tym wiem hehe dlatego juz delikatnie jej uzywam a dała ci jakies efekty ?

Stary 2011-03-22, 15:09   #3268
dagna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddiamentowaaaa Pokaż wiadomość
Tak wiem wiem cos o tym wiem hehe dlatego juz delikatnie jej uzywam a dała ci jakies efekty ?
czolo bylo czyste, bez zanieczyszczen i innych dziadow obecnie mikrofibre porzucilam, bo zaczelam uzywac atre

pamietaj zeby sciereczke dokladnie umyc i najlepiej sparzyc wrzatkiem

Stary 2011-03-22, 15:45   #3269
201608151056
Konto usunięte

Cytat:
Nie biorę nic, jestem jeszcze w połogu. Z resztą tabletek anty używałam zgodnie z ich medycznym przeznaczeniem, chwilowa poprawa cery była nijako skutkiem ubocznym Trądzik znikł całkowicie dopiero gdy zaczęłam przyjmować konkretne hormony.

Któraś z Was pytała o podstawowe badanie hormonalne... otóż w pierwszym rzucie robi się progesteron, estrogen i prolaktynę. Testosteron jest już badaniem ponadstandardowym.
201608151056 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 15:51   #3270
ddiamentowaaaa
Raczkowanie

Cytat:
czolo bylo czyste, bez zanieczyszczen i innych dziadow obecnie mikrofibre porzucilam, bo zaczelam uzywac atre

pamietaj zeby sciereczke dokladnie umyc i najlepiej sparzyc wrzatkiem
Przed kazdym uzyciem myje ją białym jeleniem i zalewam wrzatkiem i odczekam chwilke i myje buzke

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości