![]() |
#361 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Śląskie Panny Młode cz.II
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#363 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/bibulka-samoprzyle...html?source=oo tu kopery: http://allegro.pl/koperty-ozdobne-ec...html?source=oo i papier: http://allegro.pl/papier-wizytowkowy...397232148.html aha, i jeszcze wstążka ![]() http://allegro.pl/wstazka-tasiemka-s...1459642118.htm papier i koperty, to ta sama firma, także jednokrotna opłata za przesyłkę ![]() Mam nadzieję, że się przyda ![]() A jeśli chodzi o wieczór panieński, to sama nie wiem jak to będzie.. Chciałabym spotkać się z koleżankami, ale bez jakiś szaleństw typu goły facet ![]() No ale wybrałam na świadkową przyjaciółkę, która tak naprawdę będzie najlepszym świadkiem przed panem Bogiem, ale juz nie specjalnie w sprawach organizacyjnych imprez. Tzn wiedziałam, że tak jest i sama tak wybrałam. Inni moi znajomi mają niewiele wspólnego z Kościołem i jak pomyślałam, że się zgodzi jedna lub druga być moją świadkową, a potem będzie kręcić nosem, że musi iść do spowiedzi i nie będzie tego jakoś specjalnie ze mną przeżywać, to wolę sama zrobić ten panieński, a mieć porządną świadkową ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Zakorzenienie
|
Aniusiu - świadek nie musi iść do spowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Rozeznanie
|
hmmm... może i racja. W sumie nigdy nie pytałam czy musi, czy nie, ale u nas jakoś tak się przyjęło, że świadkowie skoro świadczą przed Bogiem i ludźmi, to zaraz po młodych idą do Komunii św. i jeszcze nie byłam na takim ślubie, żeby było inaczej. A tak jak pisałam, dla mnie było ważne, żeby świadek był jednak bliżej Kościoła, a panieński może mi pomóc zorganizować ktoś inny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Zakorzenienie
|
Świadek nawet może być innego wyznania
![]()
#367 |
Zakorzenienie
|
Odebrałam dzisiaj obrączki, już nie miałam do czego się przyczepić
![]() Wiem, że pewnie ktoś napisze, że takie obrączki nie są zbyt trwałe i ten mat się wytrze, ale plan jest taki, że jak się zniszczą to na 10. rocznicę sprawimy sobie nowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Zadomowienie
|
Świadkami moga być dwaj mężczyźni albo dwie kobiety jedno
![]() ![]() A co do panieńskiego to jeszcze niewiem ale napewno tydzien przed musi być imprezka ale mi sie wygaje ze nie bedzie mocno zakrapiana bo szkoda czasu na leczenie kaca lepiej wstac rano i isc do spa albo do sałny Edytowane przez Mediona Czas edycji: 2011-03-22 o 18:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#369 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() my mamy takie: Zdjęcie0562.jpg img_prod125_0_m.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja nasze pokazywałam kilka postów wcześniej, więc nie będę się powtarzać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#373 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#374 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Koleżanka stwierdziła, że obrączka TŻ-a przy mojej wygląda jak potwór ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Raczkowanie
|
moją świadkową bedzie moja siostrzyczka i ona też będzie organizowała mój wieczór panieński
![]() ![]() ![]() ![]() co do pończoch, chciałabym mieć białe samonośne z pasem do pończoch, bardzo mi się to podoba ![]() no właśnie, jeszcze nie mam butów, kurde, i jeszcze tysiaca różnych rzeczy ![]() nasze obrączki zamówione juz na początku marca, mają być do odbioru po 25 marca ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Zakorzenienie
|
właśnie zapisałam nas do poradni (Mediona - do św. Jadwigi) , na najbliższy wolny termin czyli... 06.06
![]() ![]() ![]() ![]() a dziś mamy 150 dni do ślubu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#381 | |
Zakorzenienie
|
KLIK!! Proszę
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#382 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurde dzwoniłam tam 2 tyg temu i jeszcze mieli termin na maj, a dziś już zapisy na czerwiec ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#384 | |
Zakorzenienie
|
dokładnie
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#386 | ||
Rozeznanie
|
[QUOTE=Mediona;25908458]
![]() Cytat:
Ale ważne, że w miarę bezproblemową znalazłaś, bo słyszałam, że bywa różnie ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- [QUOTE=Mediona;25908458] ![]() Cytat:
Mat z obrączek prawie na pewno się zetrze- jeśli zamawiając jesteście tego świadome, to spoko, mnie zastanawia tylko kwestia tego, jak obrączki będą wyglądały, bo wiadomo że to się nie zetrze "na raz"
![]() |
#387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli to będzie brzydko wyglądało to pójdziemy wypolerować je ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#388 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, gdzie kupowalyscie obraczki i jak z cenami??
|
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Raczkowanie
|
Aniusia1984 dziękuję za linki. Chyba za późno otwieram, bo wstążek nie ma- wyskakuje błąd.
dalenka8 pytałaś o zabawy na panieński- część wymyśliłyśmy z dziewczynami, część pomysłów wzięłyśmy z neta, zwykle coś tam pozmieniałyśmy. Każda miała za zadanie wymyślić kilka zabaw, konkursów. A dopiero na wieczorze, gdy PM poszła nam zrobić kawkę, szybko ustaliłyśmy, które "bierzemy" i mniej więcej kiedy co. Dodam, że PM niczego się nie spodziewała, myślała, że to będzie taka babska nasiadówka. Na początku w ogóle nie chciała Wieczoru i zdecydowała się na niego tuż przed ślubem, więc wszystko było organizowane na szybko. Na "pierwszy ogień" poszły zabawy bardziej "grzeczne", a potem coraz bardziej pikantne. Jako, że znam Pana Młodego, to przygotowałam test- najpierw na te sama pytania odpowiedział Pan Młody (od takich typu ulubiony kolor, plany na przyszłość do coraz bardziej intymnych ![]() Pozmieniałyśmy też typowe zabawy dla dzieci, zabawy weselne tak, żeby pasowały do okazji. Miałyśmy też test na znajomość Panny Młodej. Jedna z dziewczyn przygotowała karty z 10 pytaniami, rozdała każdej z nas i PM. I potem sprawdzałyśmy, ile komu się zgadza. Teraz kary były dla nas. A za prawidłową odp. buziaki od Panny Młodej. I już tak lekko podpite z powodu tych błędnych odpowiedzi bawiłyśmy się dalej. Zrobiłyśmy PM przygotowanie do małżeństwa- zadania typu gotowanie na czas, cerowanie, prasowanie itd. itp. oraz nakładanie prezerwatywy... zębami, bez użycia rąk. Generalnie było tego naprawdę dużo. Czas minął nam niezmiernie szybko i byłyśmy zaskoczone, gdy w pewnym momencie jedna z nas poszła do kuchni, gdzie nie było zasłonięte okno, a tu już.... dzień. Myslę, że dużo zależy od zaproszonych osób, jeśli mają wyobraźnię i poczucie humoru, to napewno coś ciekawego dla PM zorganizują. No i od samej PM, ważne, żeby miała dystans do siebie i potrafiła się bawić. Edytowane przez betterw Czas edycji: 2011-03-23 o 23:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.