|
|
#361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Śląskie Panny Młode cz.II
Cytat:
|
|
|
|
|
#362 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#363 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/bibulka-samoprzyle...html?source=oo tu kopery: http://allegro.pl/koperty-ozdobne-ec...html?source=oo i papier: http://allegro.pl/papier-wizytowkowy...397232148.html aha, i jeszcze wstążka ![]() http://allegro.pl/wstazka-tasiemka-s...1459642118.htm papier i koperty, to ta sama firma, także jednokrotna opłata za przesyłkę ![]() Mam nadzieję, że się przyda ![]() A jeśli chodzi o wieczór panieński, to sama nie wiem jak to będzie.. Chciałabym spotkać się z koleżankami, ale bez jakiś szaleństw typu goły facet ![]() No ale wybrałam na świadkową przyjaciółkę, która tak naprawdę będzie najlepszym świadkiem przed panem Bogiem, ale juz nie specjalnie w sprawach organizacyjnych imprez. Tzn wiedziałam, że tak jest i sama tak wybrałam. Inni moi znajomi mają niewiele wspólnego z Kościołem i jak pomyślałam, że się zgodzi jedna lub druga być moją świadkową, a potem będzie kręcić nosem, że musi iść do spowiedzi i nie będzie tego jakoś specjalnie ze mną przeżywać, to wolę sama zrobić ten panieński, a mieć porządną świadkową
|
|
|
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
Aniusiu - świadek nie musi iść do spowiedzi
|
|
|
|
#365 |
|
Rozeznanie
|
hmmm... może i racja. W sumie nigdy nie pytałam czy musi, czy nie, ale u nas jakoś tak się przyjęło, że świadkowie skoro świadczą przed Bogiem i ludźmi, to zaraz po młodych idą do Komunii św. i jeszcze nie byłam na takim ślubie, żeby było inaczej. A tak jak pisałam, dla mnie było ważne, żeby świadek był jednak bliżej Kościoła, a panieński może mi pomóc zorganizować ktoś inny
|
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
Świadek nawet może być innego wyznania
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
Odebrałam dzisiaj obrączki, już nie miałam do czego się przyczepić
![]() Wiem, że pewnie ktoś napisze, że takie obrączki nie są zbyt trwałe i ten mat się wytrze, ale plan jest taki, że jak się zniszczą to na 10. rocznicę sprawimy sobie nowe |
|
|
|
#368 |
|
Zadomowienie
|
Świadkami moga być dwaj mężczyźni albo dwie kobiety jedno
ja mam pareke najlepszego przyjaciela mojego M. i moją przyjaciółkę co sie znamy od pieluchy ![]() A co do panieńskiego to jeszcze niewiem ale napewno tydzien przed musi być imprezka ale mi sie wygaje ze nie bedzie mocno zakrapiana bo szkoda czasu na leczenie kaca lepiej wstac rano i isc do spa albo do sałny Edytowane przez Mediona Czas edycji: 2011-03-22 o 19:16 |
|
|
|
#369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też mamy mat - wytrze się, trudno całe błyszczące do nas nie mówiły![]() my mamy takie: Zdjęcie0562.jpg img_prod125_0_m.jpg |
|
|
|
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja nasze pokazywałam kilka postów wcześniej, więc nie będę się powtarzać
|
|
|
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#373 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#374 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że nie będzie takiej konieczności.Cytat:
One są całe żółte czy po bokach mają białe złoto? Na zdjęciu real wyglądają jak żółte, ale na tym katalogowym jakby białe na brzegach ![]() Koleżanka stwierdziła, że obrączka TŻ-a przy mojej wygląda jak potwór
|
||
|
|
|
#375 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#376 |
|
Raczkowanie
|
moją świadkową bedzie moja siostrzyczka i ona też będzie organizowała mój wieczór panieński
na pewno świetnie da sobie radę pytała mnie niedawno tylko, jak ja sobie mniej więcej wyobrażam tę imprezę i kazała się nie martwić a panieński będzie na pewno tydzień przed ślubem, czyli 4 czerwca ![]() co do pończoch, chciałabym mieć białe samonośne z pasem do pończoch, bardzo mi się to podoba ale jesli będzie gorąco w dniu ślubu albo będe miała buty z odsłoniętymi palcami to na pomyślę nad tym, zeby ich w ogóle nie zakładać, choć z drugiej strony buty mogą obetrzeć, a to chyba najgorsze w dniu ślubu :/no właśnie, jeszcze nie mam butów, kurde, i jeszcze tysiaca różnych rzeczy ![]() nasze obrączki zamówione juz na początku marca, mają być do odbioru po 25 marca jak będziemy je już mieli zrobię zdjęcie i wrzucę na wizaż
|
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie zapisałam nas do poradni (Mediona - do św. Jadwigi) , na najbliższy wolny termin czyli... 06.06
ale za to jest tam tylko 1 spotkanie i z tego co wiem nie trzeba się bawić w żaden kalendarzyk a dziś mamy 150 dni do ślubu
|
|
|
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jeszcze 108
|
|
|
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
KLIK!! Proszę
![]() Cytat:
są całe żółte
|
|
|
|
|
#382 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=JennyAniolek;259052 66]właśnie zapisałam nas do poradni (Mediona - do św. Jadwigi) , na najbliższy wolny termin czyli... 06.06 ale za to jest tam tylko 1 spotkanie i z tego co wiem nie trzeba się bawić w żaden kalendarzyk Gratulacje. My mieliśmy jedno spotkanie i nie wypisywaliśmy zadnego kalendarzyka mo tylko gadał o nim jakies 20 min no ale idzie wytrzymać---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurde dzwoniłam tam 2 tyg temu i jeszcze mieli termin na maj, a dziś już zapisy na czerwiec coś bardzo oblegana ta poradnia
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie
![]() Cytat:
ale Wy macie czas, więc spoko |
|
|
|
|
#386 | ||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Mediona;25908458]
![]() Cytat:
Ale ważne, że w miarę bezproblemową znalazłaś, bo słyszałam, że bywa różnie ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- [QUOTE=Mediona;25908458] ![]() Cytat:
Mat z obrączek prawie na pewno się zetrze- jeśli zamawiając jesteście tego świadome, to spoko, mnie zastanawia tylko kwestia tego, jak obrączki będą wyglądały, bo wiadomo że to się nie zetrze "na raz"
|
|
#387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli to będzie brzydko wyglądało to pójdziemy wypolerować je |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#389 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, gdzie kupowalyscie obraczki i jak z cenami??
|
|
|
|
#390 |
|
Raczkowanie
|
Aniusia1984 dziękuję za linki. Chyba za późno otwieram, bo wstążek nie ma- wyskakuje błąd.
dalenka8 pytałaś o zabawy na panieński- część wymyśliłyśmy z dziewczynami, część pomysłów wzięłyśmy z neta, zwykle coś tam pozmieniałyśmy. Każda miała za zadanie wymyślić kilka zabaw, konkursów. A dopiero na wieczorze, gdy PM poszła nam zrobić kawkę, szybko ustaliłyśmy, które "bierzemy" i mniej więcej kiedy co. Dodam, że PM niczego się nie spodziewała, myślała, że to będzie taka babska nasiadówka. Na początku w ogóle nie chciała Wieczoru i zdecydowała się na niego tuż przed ślubem, więc wszystko było organizowane na szybko. Na "pierwszy ogień" poszły zabawy bardziej "grzeczne", a potem coraz bardziej pikantne. Jako, że znam Pana Młodego, to przygotowałam test- najpierw na te sama pytania odpowiedział Pan Młody (od takich typu ulubiony kolor, plany na przyszłość do coraz bardziej intymnych ). Pytania dostał w dzień Wieczoru, żeby się nie zdążył przypadkiem wygadać. Potem na te same pyt. odpowiadała Panna Młoda. Za każdą błędną odpowiedź była kara, np. wypić kieliszek wódki lub coś do zrobienia. Pozmieniałyśmy też typowe zabawy dla dzieci, zabawy weselne tak, żeby pasowały do okazji. Miałyśmy też test na znajomość Panny Młodej. Jedna z dziewczyn przygotowała karty z 10 pytaniami, rozdała każdej z nas i PM. I potem sprawdzałyśmy, ile komu się zgadza. Teraz kary były dla nas. A za prawidłową odp. buziaki od Panny Młodej. I już tak lekko podpite z powodu tych błędnych odpowiedzi bawiłyśmy się dalej. Zrobiłyśmy PM przygotowanie do małżeństwa- zadania typu gotowanie na czas, cerowanie, prasowanie itd. itp. oraz nakładanie prezerwatywy... zębami, bez użycia rąk. Generalnie było tego naprawdę dużo. Czas minął nam niezmiernie szybko i byłyśmy zaskoczone, gdy w pewnym momencie jedna z nas poszła do kuchni, gdzie nie było zasłonięte okno, a tu już.... dzień. Myslę, że dużo zależy od zaproszonych osób, jeśli mają wyobraźnię i poczucie humoru, to napewno coś ciekawego dla PM zorganizują. No i od samej PM, ważne, żeby miała dystans do siebie i potrafiła się bawić. Edytowane przez betterw Czas edycji: 2011-03-24 o 00:35 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:02.

ale za to jest tam tylko 1 spotkanie i z tego co wiem nie trzeba się bawić w żaden kalendarzyk
coś bardzo oblegana ta poradnia