![]() |
#391 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Młode Mamy z Lublina
Witam Czy ja mogłabym do was dołączyć??
Jestem szczęśliwą mamą Lenki ![]() ![]() Mam do was troszkę pytań mam nadzieje że się czegoś dowiem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
U nas ze spacerkami to jest różnie. Jak jest ładna pogoda chodzimy nawet 2-3 h, a jak jest brzydko to ostatnio niestety mi się nie che ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Pieluszki do pływania powinny być chyba w każdym większym markecie i Rossmannie |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Raczkowanie
|
pieluszki można kupić na pewno w realu jak szukałam w leclercu top nie było;/
zajęcia wyglądają mniej więcej tak na samym początku przyzwyczaja sie maluszka do wody, rodzice uczą się jak dziecko trzymać żeby się nie wyślizgiwało, są rożne zabawy tkj pływanie w zabawkach czy piłeczkach, później uczy się dziecka zanurzać, sadza się na brzegu basenu dzidzie i pani prowadząca popycha dziecko a my je łapiemy mając ręce w wodzie. Zajęcia z panią od nauki trwają 30 min a później tzw czas wolny i mamy 15 min na zabawę z dzieckiem, możemy zostać z maluchem w basenie i się jeszcze pluskać ale możemy tez iść do jacuzzi. Czepka oczywiście maluszek nie musi mieć ale rodzic niestety tak ![]() Dziecko może pływać już od 3 miesiąca no oczywiście z mama, a żeby tak samo na lekcje nauki to pewnie musi mieć tak z 4 lata. My chodziłyśmy na basen na Uniwersytet Przyrodniczy do bobo swim to jest str internetowa http://www.boboswim.pl/
![]() Edytowane przez luby957 Czas edycji: 2016-03-11 o 16:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ~~ Luby a nie bałaś się o uszka? Że się przeziębi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Przyczajenie
|
no to od września i ja swoją pociechę zapiszę
![]() ![]() Słuchajcie mam pewien problem...bo od września chce zapisac córeczkę do żłobka....i tak się głowię dzień w dzień do którego... może słyszałyście coś na temat żłobka na okrzei i na Braci wieniawskich??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Zakorzenienie
|
W sprawie żłobka nie pomogę bo ja tej akurat opcji w ogóle nie rozważam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Raczkowanie
|
![]() Z państwowych to fajny złobek jest własnie na okrzei- jeden minus bardzo dużo chętnych. Bardzo polecm tez klub szcześliwego malucha na czubach-niestety prywatny więc trzeba byc przygotowanym na wiekszy wydatek.
![]() |
![]() |
#400 |
Zakorzenienie
|
A tak z ciekawości - większy wydatek tzn ile?
Ja do pracy wybieram się na jesieni ale mam to szczęscie że z Olą ktoś zostanie w domu przynajmniej do ok 2,5 - 3 lat |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Raczkowanie
|
zanim poszłyśmy na basen to poszłyśmy do lekarza że sprawdziła czy nie ma żadnych przeciwwskazań do tego żeby poszła na basen, a co do uszek to troszkę się bałam ale przecie nie wychodziłam zaraz po wyjściu z szatni na dwór tylko trochę jeszcze siedział z nią w budynku i zazwyczaj dawałam jej coś do jedzenia i picia no i później wychodziłyśmy no i do samochodu. No i na szczęście się nie przeziębiała ![]()
![]() Edytowane przez luby957 Czas edycji: 2016-03-11 o 16:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
Ja bym chciała zabrac Olkę na basen ale myslałam o takim normalnym
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Przyczajenie
|
witajcie dzisiaj byłam i wyobrażcie sobie ze jest 18 i jusz nie ma miejsc na okrzei
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Raczkowanie
|
ja mam troszkę podobnie, też mieszkamy z TŻ-tem u teściowej, choć na razie wiem że nie ma jej w Polsce to i tak mi się wydaje ze jak bym zatrudniła jakąś opiekunkę to miałaby coś przeciwko temu.
Ja się zastanawiam co to będzie jak sejm przyjmie ten projekt żeby już 4-latki musiały iść do przedszkola, jak teraz nie ma miejsca na wszystkie 5-latki i dobrze ze niektórzy mają więcej kasy żeby posłać do prywatnego,
![]() Edytowane przez luby957 Czas edycji: 2016-03-11 o 16:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Rozeznanie
|
cześć, chciałabym się dołączyć do wątku,
![]() Fajnie że jest taki wątek, odkryłam przypadkiem. Jestem mamą ponad 8 miesięcznego Tymka. Jak na razie przeczytałam ostatnią stronę i włos mi się jeży, żyłam w błogiej nieświadomości, że zapisy do żłobków są od kwietnia ![]() też chcę posłać dziecię, nie pozostaje mi chyba nic innego jak w przyszłym tygodniu zapisać gdzie się da i czekać aż ktoś zrezygnuje. lenuskama rozumiem, że na wieniawskich są jesczze jakieś miejsca??? nie po drodze mi to, ale w takim układzie zaczęłabym polowanie od tego (chodzi tam nasz kuzynek, i jego brat chodził, rodzice są zadowoleni) Czy zapis jest ot tak, czy trzeba pojśc po formularz i dopiero zapisują z wypełnionym (podbitym przez pracodawców)??? czy wciągają od razu na listę? i czy musi być zameldowane dziecko w lbn? bo jestem spod lbn właściwie i musiałabym kombinować ![]() Edytowane przez entertete Czas edycji: 2011-03-19 o 14:58 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 |
Zadomowienie
|
Cześć Kobietki
![]() ![]() Ja od lutego na wychowawczym ,niunia zdrowo rośnie nie choruje dzięki Bogu ![]() ![]() Cieszę się każdą chwilą spędzoną z Nią choć czasmi jestem padnięta ![]() Ale mała wszystkie złe chwile wynagradza ![]() stokrotko gratuluję córeczki ![]() ![]() madzia Wszystkiego dobrego na Nowej Drodze Życia ![]() enter witaj kochana ![]()
![]() |
![]() |
#407 |
Rozeznanie
|
a witaj, widziałam, że podczytujesz ![]() ja tu wyczekuję info o żłobkach, bo obudziłam się za pięć dwunasta, a wątek obczaiłam dziś jak szpiegowałam, co w ogóle na odchowlani słychać ![]() Tymo mi marudzi i nie mogę siąść na dłużej ![]() Wojtusia z knajpami nie tak łatwo, też poluję, na pewno Galeria Smaku (już tu wspomniana, ale ona to raczej na szybki obiad jak dla mnie, nie na posiedzenie), pod Lublinem w Jakubowiach Murowanych jest Restauracja W młynie, i tą polecam na obiad np. niedzielny - jest kącik dla starszaków, jest krzesło do karmienia dla maluchów oraz przewijak (mały, ale jednak) w łazience. Edytowane przez entertete Czas edycji: 2011-03-19 o 16:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy korzystacie z ofert jakiś komisów w Lublinie?? Ja raz weszłam do komisu na Zana i zapach mnie odrzucił
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może Lublin się postara i w koncu otworzy jakieś fajne miejsce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
ja kupilam kiedys karuzele w jednym z komisow na zana... oplacalo soe ale poza tamtym razem nie chodze do komisow bo nic nie potrzebuje z nich
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Rozeznanie
|
wojtusia, jeszcze o jednej dziś się dowiedziałam Tratoria Frascati przy Chopina, na pewno kącik dla dzieci, krzesło do karmienia, kanapa, kominek ogólnie włoskie żarcie (nie zapytałam czy przewijak, bo wysżło mi z głowy), znajomi z dzieckim 8 mies. polecali.
magdalm z komisu kubuś przy kraśnickich sporadycznie, bo daleko mam, ale da się kupić np. fajne ciuchy, zabawki, ja uwielbiam lumpki itp rzeczy, więc tam byłby raj, ale lokalizacja ![]() Edytowane przez entertete Czas edycji: 2011-03-20 o 20:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Raczkowanie
|
WITAM MAMUSIE!
OSTATNIO JAKIEGOS DOŁA PODŁAPAŁAM ....CHYBA TAK NA WIOSNE ![]() DUZO PRACUJE, MAŁO CZASU MAM DLA OLKA....NO I CI CO BARDZIEJ ŻYCZLIWI BARDZO SIĘ Z TEGO POWODU MARTWIĄ... JAKA TO ZE MNIE NIE DOBRA MATKA DZIECKO NA CAŁY DZIEŃ Z OPIKUNKĄ ZOSTAJE. ITD.IDT.ITD. ALE CO ZROBIĆ TAKIE ŻYCIE..... JAKOŚ NIE MAM WENY NA PISANIE... UCIEKAM PS. WKOŃCU WIOSNA!!!! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#414 |
Raczkowanie
|
Witam nowe mamusie
![]() Taka ładna pogoda a moja niunia akurat coś złapała i ma gorączkę ![]() W komisie na Zana byłam 2 razy ale nic nie kupiłam, takie wszystko wydało mi się podniszczone...ogólnie to zakupy dziecięce robię na Allegro. A może ktoś poleci jakies fajne miejsca dla dzieci np place zabaw albo kluby maluszka gdzie można spotkać się z innymi mamusiami i dziećmi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Rozeznanie
|
hej hej
jesienna noc klub np. taki, najbliższe spotkanie 2 kwietnia (ja jeszcze nie byłam), ale mam zamiar jak mi zapał nie opadnie (ździebko chustuję, ale nie permanentnie, tylko jak mi potrzeba) http://podushkowiec.blox.pl/html a ten komis na Zana to co innego niż Kubuś? Edytowane przez entertete Czas edycji: 2011-03-22 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 | |
Zakorzenienie
|
hejo
![]() Cytat:
oj Gosia, niektóre osoby tak mają że z racji wiosny się dołują choć ta pora roku wcale ich nie martwi ![]() ![]() ~~ A u mnie... chyba nic ciekawego ![]() ![]() ~~ ah no i witam Enter na wątku ![]() Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2011-03-24 o 19:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Rozeznanie
|
a witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() ja ostatnio mam straszne urwanie głowy, bo stwierdziłam że mam coraz mniej czasu na przygotowanie się do egzaminu z 3 lat studiów a przydałoby się coś powtórzyć także od jutra biorę się do roboty bo prace licencjacką już mam prawie cała zrobioną , zostało tylko sprawdzić ortografię i wykleić 2 zdjęcia i po wszystkim ![]() ehhh... i znowu zimowa aura za oknem, dobrze że z tego co słyszałam to ostatni śnieg tej zimy ![]() ![]()
![]() Edytowane przez luby957 Czas edycji: 2016-03-11 o 16:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Jest jeszcze jeden oprócz Kubusia, ale w nim nie byłam. Ale na myśli miałam właśnie Kubusia, tylko nazwy nie pamiętałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Rozeznanie
|
acha, no w Kubusiu to zależy co, jak szukałam wózka to kiepsko mi się to widziało (kupiłam przez allegro z Lublina ostatecznie
![]() Teraz mają większe pomieszczenie na Kraśnickiej (po aptece) i jakoś lepiej to wygląda, przynajmniej dla mnie ![]() Ja kupuję używane ciuchy i zabawki, zazwyczaj z allegro, bo wygodniej mi tak. Edytowane przez entertete Czas edycji: 2011-03-28 o 11:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.