|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
enchantresss
Biedactwo nie smutaj sie. Zapisz sie prywatnie ja caly czas chodze prywatnie bo z nfz to bym psychicznie nie wytrzymala.
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
#1682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
urlop ci przepada, no bo nie można mieć urlopu nie pracując już...no bo od czego ale kasa się należy
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
mężul wrócił,
więc znikam do wieczorka |
|
|
|
#1684 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Mamcie
![]() Przyznaje - ogarnął mnie leń patentowany!!!!!!!!! Nic mi sie nie chce, pogoda jest wspaniała ale za dużo na polu nie przesiaduję żeby się nie przeziębić bo u mnie wszyscy chorzy! Tato ma zapalenie płuc, mama zapalenie oskrzeli, siostra leży z gorączką My z mężem i Misiem się jakoś trzymamy - tfu tfu odpukać!! ![]() Dalej czekam na paczkę od siostry z prezentami dla Miśka - bo jej się nigdy nie śpieszy i zawsze ma czas ![]() Dalej czekam na chorobowe!! Grazin pytałaś od kiedy czekam... Od 1 marca! Mam nadzieje ze do końca miesiąca przyjdzie bo zaczyna mnie to dobijać!!!! I dalej czekam na ciuszki od kuzynki I jak tu nie zwariować Wy mi powiedzcie? ![]() Z tego wszystkiego mam straszne chętki w nocy ![]() I najchętniej w nocy bym szalała a w dzień spała ![]() Jutro wstawię fotki brzucha
|
|
#1685 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() kurcze najwazniejsze,ze nic Ci nie jest [QUOTE=mimbi;25889769] . Ja tez mam tego Zelmera. Szczerze mowiac rzadko z niego korzystam, czesciej z blendera, a jak juz go wyciagam to zwykle do ciast albo nalesnikow. Z opcji tej do koktajli to nie korzystalam nigdy, ale tak ogolnie jest bardzo fajny. A Kitchen Aid... No coz, dla mnie to fajny gadzet, nie jestem az taka fanka gotowania, zeby tyle kasy wydawac, ale na przyklad Agatka go ma http://kuchniaagaty.blogspot.com/ i jest zachwycona. QUOTE] Wiem,własnie ostatnio przegladałam jej blog i tztowi pokazywałam tą machine. )A kolezanke ogladałam,poki nie zmieniłam cyfry na polsat i mi kuchnie.tv zabrali( albo nie umiem znalezc) a uzaleznilam sie od tego kanału ![]() a z oczkami to moze faktycznie do okulist skocz pzred porodem ![]() Cytat:
trzymam kciuki Kolejne zapasiki do zamrazarki porobiłam-tym razem schabowe i cycki ![]() to juz na jakis tydzin po porodzie mam spokoj,i sie nie musze martwic,ze mi tesciówka znowu bedzie gotowac ![]() ![]() jeszcze moze fasolke po bretonsku na zapas zrobie i wsio chyba ale mnie na słodkie znowu wzieło,a zgaga to juz mnie nie odstepuje nawet na chwilke ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- [QUOTE=Aliczka88;25891599]Witajcie Mamcie ![]() Dalej czekam na chorobowe!! Grazin pytałaś od kiedy czekam... Od 1 marca! Mam nadzieje ze do końca miesiąca przyjdzie bo zaczyna mnie to dobijać!!!! QUOTE] Aliczko ja mam zawsze na koncie dokładnie ostatniego kazdego mies,nigdy wczesniej,a zaczynałam tez 1-go i zawsze mi w ostatni dzien przelewaja,wiec moze i u Ciebie tez tak bedzie.
|
|
#1686 |
|
Wtajemniczenie
|
ja zmykam po te truskawki
![]() Eweska przez Ciebie mam język przy samej du.ie ![]() papa
|
#1687 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Siasiek dziękuję za odpowiedź Cytat:
Będzie dobrze.Ale mam dzisiaj apetyt, ale tylko na słodycze Szok!eweska ale truskawy Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-03-22 o 16:57 |
|||
|
|
|
#1688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1689 |
|
Raczkowanie
|
Enchantresss nie smutaj słoneczko !! Ja chyba pobiłam wszelkie rekordy zmiany lekarza prowadzącego przez okres 6 czy 7 msc... Zmieniłam aż 4 razy. Teraz mi się udało trafić na super kobietę i do niej chodzę. Może tak jak mówią dziewczyny udaj się prywatnie. Będziesz pewna, że nigdzie Cię nie odeśle, że da skierowania na wszystkie badania, że będzie Ci robił USG, a przede wszystkim będziesz spokojna o swoje maleństwo. Ja miałam USG w 21 tygodniu jak byłam na patologii a następne miałam w 34 równo. Byłam zła i zawiedziona, ale co zrobić, jak podobno na NFZ przysługuje tylko 3??
W każdym razie główka do góry i nie denerwuj się. żeby tatko coś wymyśliłDziewczyny mam 99 cm w pępku już !! I jeszcze jedno pytanie. Bo coś wspominałyście o tym, że dzidzi nie śpi na żadnych podusiach i pod żadną kołderką. Ja w łóżeczku póki co mam samo prześcieradełko z materacykiem i rożek. Czy to mi wystarczy, żeby maluszek nie zmarzł? Czy dokupić jeszcze jakąś pościel dla Niego ??
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki nie pochwalilam sie slicznymi woreczkami do szpitala, ktore zrobila mi znajoma, do jednego mam wlozyc przescieradelka dla Flawcia a do drugiego wyprawke w sensie ubranko, podoba sie Wam?
![]() mimbi nie bede robic sobie lewatywy, zreszta jeszcze sie tu znajomej zapytam jak to jest...ale wiem, ze trzeba sie ogolic na calego. bo jak nie to pielegniarka goli...
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
Ulala, ale mam do nadrabiania ![]() Kompletnie nie wiem co u Was słychać, więc na razie nie odpisuję; ale zanim zacznę nadrabiać to pochwalę się, że dzisiaj już zamówiłam wyprawkę dla Dzidziusia - generalnie wszystko (chyba że coś mi się jeszcze przypomni), jeszcze tylko ciuszki muszę dokładnie przejrzeć - bo na pewno muszę kupić spodenki, bluzeczki/polarki i kurteczkę Ale tak już wsio jest (no prawie, bo na kurierów czekać muszę). Jak rzeczy dojadą to tradycyjnie cyknę fotki i wstawię |
|
|
|
#1692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1693 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
listopadowa80 chwalimy sie chwalimy
![]() gusiagatko b.dziekuje, zdolna ta moja kolezanka prawda? jeszcze mi robi przescieradelka z imieniem i ta nawieszke na drzwi, ze urodzil sie dzidzius ![]() Kochane ponawiam moje pytanie czy kupowac ten pomnijeszacz/kolyske do lozeczka, zeby dzidzius na poczatku w lozeczku nie czul sie zagbubiony, jak myslicie czy to zbedny wydatek? mam mozliwosc zakupienia nowa, ostatnia sztuke za 30 euro, ale musze do wieczora zadecydowac... http://cgi.ebay.it/RIDUTTORE-LETTINO...item20b6807621
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
enchatresss Co za... Przecież w ciąży trzeba mieć badanie regularnie... Mi gin jeszcze ani razu nie odwołał, jak coś, to przekładał. Może poszukaj jeszcze innego? Bo Ci, o których piszesz, to jakieś... Princi Ja zamówiłam takie żyrafki-zabawki-gryzaczki ![]() Mimbi Mnie dużo bardziej od lewatywy przeraża, że mogłoby coś ten teges w czasie porodu Dużo bardziej krępujące ![]() MoniaK, mazianka Ale ja kawę rzadko piłam już przed ciążą, a tż w ogóle nie pije teraz. Nie opłaca nam się go zatrzymywać, bo nieużywany szybko zniszczeje (sprawdziłam na poprzednim ), a do tego jest ogromny i nie ma gdzie go trzymać.A ile się w kuchni miejsca zrobi... ![]() A na kawę zawsze mogę wpaść do siostry Siasiek Mój robot kuchenny to Bosh ProfiMixx. Taki jak ten: http://www.euro.com.pl/roboty-wieloc...um4756eu.bhtml tylko wcześniejszy model (46 a nie 47) Listopadowa to czekamy na zdjęcia, jak już wszystko dojdzie
|
|
|
#1696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, że zdolniacha. Nie dość, że takie śliczne to jeszcze tak schludnie zrobione. Z pomniejszaczem nie pomogę bo pierwszy raz na oczy widzę coś takiego
|
|
|
|
|
#1698 | |||
|
Zadomowienie
|
Enchantresss
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Fotki muszą być obowiązkowo ![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-03-22 o 17:31 |
|||
|
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
matall no ja wiem, ze Ty zyrafkowa mamusia
No wlasnie tez mi sie wydaje, ze taki niepotrzebny wydatek ten pomniejszacz, babka w sobote glowe mi nim zaprzatnela, ze lozeczko za duze dla dzidziusia i zeby cos takiego kupic, ale to to kosztowalo 120 euro, w zyciu bym nie kupila, a wczoraj natknelam sie na cos takiego w miejscowym sklepiku i za 30ci babeczka chciala mi opchnac, sama nie wiem, bo to lozeczko co wzielismy to nie ma wyzszego poziomu materacyku, w sensie nie mozna regulowac i za kazdym razem tak sie musze po dzidziusia "zaglebiac" i tez tak mysle o moim biednym i tak juz mega pokrzywionym kregoslupie....a wymiary loezczka, ktore wzielismy to 137x70 czyli troszke wieksze od standardu...
|
#1700 |
|
Rozeznanie
|
heeeeej
jestem zmeczona ale szczesliwa, byłam na zakupach mam wózek szlafrok nakładki na cyce kocyk z mikrofibry(bo gruby mam) śpiworek do spania stanik do karmienia butelke avent duza pake pampersów 96szt pieluszki flanelowe(jeszcze3 bo 4 mam) prześcieradełko do łozeczka na zmiane mam juz chyba wsiooo , ![]() teraz czekac na dzidzie pozostaje
|
|
#1701 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki za cynk o podgrzewanym przytulaczku. Ale dopiero 1 kwietnia będę miała okazję być w SP, jak będę z wizyty od lekarza wracać. |
|
|
|
|
#1702 |
|
Rozeznanie
|
aaaaaaaa i dziś weszliśmy w 33 tydzień
|
|
#1703 |
|
Raczkowanie
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
Matal ma na pewno kompleks krotkiej szyi, stad te zyrafy
|
|
|
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
padlam
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
![]() O, to my równo zaczynamy każdy tydzień ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Trochę w tym racji... Żyrafiej to ja nie mam Kurczę, a ile powinna mieć porządna szyja? Muszę swoją zmierzyć... Chociaż żadnej żyrafie i tak nie dorównam
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1710 |
|
Rozeznanie
|
matall właśnie nie wiem jak t sie dzieje ,ale jak ma termin na 14,a Ty na 16 ,a mój gin liczy mi właśnie od wtorków
nie wiem jak to jest ![]() aj tam aj tam nie ważne
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.

nie smutaj sie. Zapisz sie prywatnie ja caly czas chodze prywatnie bo z nfz to bym psychicznie nie wytrzymala.

ale kasa się należy

Chciałam Wam się pożalić, że ja już mam dość tych lekarzy, tych wszystkich ginekologów, którzy mają swoją pracę i swoich pacjentów daleko w dupie. Bo inaczej się nie da powiedzieć.

żeby tatko coś wymyślił
02.08.2014
Dużo bardziej krępujące 
Muszę swoją zmierzyć...