|
|||||||
| Notka |
|
| Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jaka wódka na wesele?
Ja też bym postawiła 0,5 l.
Poluje na promocje żubrówki białej. w Selrosie jest po 17 zł. Wiecie może jak w marko? |
|
|
|
|
#992 |
|
Przyczajenie
|
u mnie w hurtowni w rzeszowie po 16.50 żubrówka czysta jak chcesz to ci załatwie pozdrawiam
---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- u mnie w hurtowni w rzeszowie po 16.50 żubrówka czysta jak chcesz to ci załatwie pozdrawiam |
|
|
|
|
#993 |
|
Raczkowanie
|
Tanio, ale Rzeszów za daleko od Katowice ;-)
dzieki za chęci. |
|
|
|
|
#994 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz co, jak chcesz wiedzieć cenę tej żubrówki to zadzwoń sobie do makro na dział alkoholi i powiedzą Ci cenę... ja też ostatnio dzwoniłam i pytałam o cenę Pana Tadeusza...i powiedzieli mi... |
|
|
|
|
|
#996 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie mam przed sobą nową gazetkę z selgrosa - promocje od 15.03-28.03:
Butelki 0,5 l: 1. Smirnoff 19,42 zł 2. Finlandia 26,43 zł 3. Luksusowa 16,84 zł 4. Żubrówka biała 15,86 zł 5. Stock prestige 18,64 zł od 22.03-28.03 wódka polonez 15,68 zł Ceny oczywiście są cenami brutto
|
|
|
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
cholera a u mnie selgrosa nie ma
coraz wiecej slysze pozytywów o białej żubrówce i do tego taka tania!
|
|
#998 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#999 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Ja myślę, że z vodką lepiej poczekać na okres świąteczny - kwiecień... wtedy w sklepach powinny być fajne promocje na alkohol, zawsze tak było, że vodka była tańsza a u mnie wybrali wyborową 0.5 - 19 zł rozmus321 w której hurtowni ? i w jakiej cenie jest wyborowa ? (pytam bo ja też z Rzeszowa.. a trzeba jeszcze dokupić trochę butelek ) ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
31.08.2006 Góra 23.04.2012 Dół 16.07.2012 24.03.2014 koniec odwyk Edytowane przez Asiaa90 Czas edycji: 2011-03-13 o 14:34 |
|||
|
|
|
|
#1000 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z koncesją są bodajże droższe o złotówkę na butelce.
|
|
|
#1002 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1003 |
|
Raczkowanie
|
Wrocław Selgros - ok 17 zł za 0,5 l , z koncesją 1 zł taniej. i tak drogo.. może faktycznie na święta będą promocje...
u mnie w małym mieście w zwykłym sklepie kosztuje 16 zł.
|
|
|
|
|
#1004 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
akazqa rozumiem, że kupowałas białą żubrówkę? kupiłaś w ciemno bez próbowania czy sprawdzałaś, że dobra? bo też sie zastanawiam nad kupnem białej żubrówki
|
|
#1006 |
|
Raczkowanie
|
Ja też wiele słyszałam o białej żubrówce, z tej okazji mój TŻ zakupił jedną na spróbunek, bo myśleliśmy ją zakupić na wesele. Powiem Wam, że w smaku może być, ale zapach (wiem, że wódki się nie powinno wąchać, mimo tego odruchowo ją powąchałam przed wypiciem)... Jak dla mnie jedzie za bardzo spirytusem. Jakbym nie widziała naklejki i nie wiedziała, że to rzeczywiście biała żubrówka, to bym pomyślała że to jakieś siki za 11 zł... Dziewczyny, nie opierajcie się na opiniach zasłyszanych, spróbujcie wszystkiego same! Przecież nie musicie kupować od razu 0,5 litra, można kupić małą piersióweczkę, tylko na spróbowanie z TŻ-tem. Żebyście wiedziały, co podajecie swoim gościom.
My po tej próbie białej żubrówki (akurat test był robiony z bliskimi znajomymi), jednak podjęliśmy decyzję, że w kategorii smak i cena, wygrywa mimo wszystko Żołądkowa Gorzka. Nie śmierdzi niczym i wchodzi nawet możliwie (chociaż ja za wódką nie przepadam, ale jest wg mnie jedną ze smaczniejszych wódek), a cena nie przekracza 18 zł./0,5 l. (Po negocjacji z hurtownikiem, albo posiadając znajomego z koncesją, można chociażby w Makro zejść z ceny do 17zł. lub niżej). Przetestujcie same wszystko, przecież zaserwujecie tę wódkę swoim gościom, którzy również się ucieszą, jeśli będą mieli okazję posmakować niezłej wódki Po prostu żebyście WY miały przekonanie co do tego, czym częstujecie osoby przez Was zaproszone
http://www.weselinka.pl/suwaczek/16/2011-9-10.png http://s10.suwaczek.com/20110910580113.png http://www.suwaczek.pl/cache/0593c73754.png *** Aktualna lista PM 2011 i 2012 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3130 W kwestii aktualizacji wpisów, zapraszam na PW
|
|
|
|
|
#1007 |
|
Raczkowanie
|
Tak kupiliśmy żubrówkę białą. Ja nie sprawdzałam czy dobra bo żadna wódka mi nie smakuje ;-) Próbował ją TŻ z przyszłym teściem oraz mój brat. Im smakowała wiec wybór padł na nią.
|
|
|
|
|
#1008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1009 |
|
Raczkowanie
|
czy macie jakies info na temat wódki Norska?
|
|
|
|
|
#1010 |
|
Rozeznanie
|
ja miałam stocka - właściwie było mi obojętne jaka wódka na weselu będzie - nie lubię pić i w sumie wypiłam pół kieliszka
|
|
|
|
|
#1011 |
|
Przyczajenie
|
Hej co powiecie na wódkę smirnoff o,5l w promocji jest teraz po 18,99 troche te forum poczytałam i małą pisze o tej wódce
|
|
|
|
|
#1012 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#1013 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1014 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Weselny alkohol
Hej, podbijam temat, ponieważ szukamy Finlandi 0,5 w cenie ponizej 30 zł za butelkę. Gdyby ktoś z Was widział to proszę o cynk
|
|
|
|
|
#1015 |
|
Raczkowanie
|
Cześć, my wybraliśmy Finlandię. Część już kupiliśmy w zeszłym roku. Nie widzieliście może gdzieś promocji na tę wódkę?
|
|
|
|
|
#1016 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Ja co prawda nie biore slubu, ale moja siostra tak, a ze ja jestem bardziej zorietowana w mocnych alkoholach to zapewne bede pomagac w wyborze Wczesniej ktos pytal o czarna wodke Blavod - polecam, bardzo dobra, mozna bez przepijania pic (pilam juz jakis czas temu, mam nadzieje, ze w smaku sie nie zmienila)A odnosnie czystej De lux- nie wiem co ostatnio zrobili z ta wodka, ale strasznie sie popsula- o ile kiedys w moim towarzystwie tez pilo sie tylko ja, tak teraz uwazam, ze jej smak sie trasznie popsul (w ciagu ostatnich kilku miesiecy) i absolutnie jej nie polecam (za to lubie oryginalna i smakowa-z mieta,miodem). Do krupnika robilam kilka podejsc i tez mi nie zasmakowal. Odnosnie Sobieskiego- z tego co pamietam, kiedys mi bardzo nie smakowala, ale na jakims weselu niedawno byla i szczerze- dawno nie czulam sie tak dobrze po tak duzej ilosci alkoholu (az sama bylam zdziwiona). Stock tak samo- pilam pierwszy raz na weselu pol roku temu i byl OK. Wyborowa preferuja moi znajomi i uwazam, ze jest calkiem dobra. Absolutnie nie polecam Bolsa i Absolwenta, chyba, ze w ciagu ostatniego roku zmienil sie ich smak... Zadna z nich nie nadaje sie nawet do drinkow moim zdaniem. Luksusowa pilam juz jakis czas temu, ale nie zapadlo mi w pamieci, ze jest niedobra, wiec sadze, ze jest calkiem ok. Do przetestowania zostala mi zubrowka czysta. Moze komus pomoglam, bo z tego co czytalam, niewiele jest kobiet, ktore pija tutaj mocniejszy alkohol w czystej postaci
|
|
|
|
|
#1017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1018 |
|
Zadomowienie
|
u nas został kupiony Smirnoff
![]() jeszcze nad winem się zastanawiamy
|
|
|
|
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio w tesco czysta finlandia była po 32,99 :/ a kolorowa po 36,99 :/ mieliśmy plan, żeby kupić finlandię na wesele ale raczej zostaniemy przy Krupniku albo Białej żubrówce (w moich stronach tylko te 2 wódki są jak na razie nie podrabiane...)
|
|
|
|
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas nie będzie wódki, gdyż żadna z rodzin jej nie pije. Będzie piwo i jakieś dobre wino
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

u mnie w małym mieście w zwykłym sklepie kosztuje 16 zł.
ostatnio w tesco czysta finlandia była po 32,99 :/ a kolorowa po 36,99 :/
ale raczej zostaniemy przy Krupniku albo Białej żubrówce (w moich stronach tylko te 2 wódki są jak na razie nie podrabiane...)