|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
"Mała piękność" na TLC? Oglądacie?
Założyłam ten wątek, ponieważ chciałam zapytać te z was, które oglądają ten program, jakie są wasze odczucia odnośnie tego co widzicie (przykładowy fragment odcinka w języku angielskim http://www.youtube.com/watch?v=vTxL5o4TH5g ). Ja mówiąc szczerze jestem zaszokowana. I to nie wyglądem tych kilkulatek, ale zachowaniem ich matek, które często chcąc podleczyć własne kompleksy, albo zarobić kasę, robią ze swych córek sztuczne lalki. Kwestią dyskusyjną pozostaje fakt, co tego typu konkursy robią z dziećmi. Niby z jednej strony ośmielają je, uczą kontaktów z innymi i radzenia sobie z przegraną, z drugiej jednak tworzą z tych małych dziewczynek małe rozwydrzone zombie, przywiązane jedynie do kwestii materialnych. Co myślicie o takich konkursach? Ja mam nadzieję, ze w Polsce nikt nie wpadnie na tki pomysł.
|
|
|
|
|
#2 |
|
BAN stały
|
Dot.: "Mała piękność" na TLC? Oglądacie?
Kretynki hodują kolejne kretynki i tyle. Tylko pedofile mają z tego używanie.
Był taki temat, coś kojarzę. |
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Czasem ogladam i jestem za kazdym razem przerazona
Czesto te mamusie ledwie w drzwiach sie mieszka takie sa upasione wiec probuja odbic sobie przy pomocy dzieci. Pewnie w dziecinstwie tez uroda nie grzeszyly wiec teraz spelniaja swoje zalegle marzenia. szkoda tylko ze nie widza co sie z tych dzieci robi. Juz teraz strzelaja fochy i zachowuja sie tak jakby caly swiat mial padac im do stop. Inna sprawa ze te dzieciaki zazwyczaj sa przecietnej urody no ale na pewno sa piekniejsze bez tych masek z makijazu na twarzy. Nie chce wiedziec co te tony kosmetykow robia z cera tych dzieci.I fakt pedfile maja uzywanie a nie ktorych strojow w jakich wystepuja np 7 letnie dziewczynki nie chce mi sie nawet komentowac...
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Ja też to czasem oglądam i wierzyć się nie chce..
Małe, kilkuletnie dziewczynki mają tipsy, sztuczne rzęsy, nasadki(protezy) na zęby, doczepiane włosy, sztuczną opaleniznę, buty na obcasach..makijaż, to chyba najmniejsza modyfikacja.... ![]() Często one się bulwersują i denerwują, bo wcale nie chcą rywalizacji, ale szanowne mamusie karzą, więc córeczki muszą... Te starsze jeszcze rozumieją co robią, ale jak wypowiada się matka dziewczynki, która jeszcze sama nie chodzi, że to jej ulubione zajęcie to już całkiem jakaś masakra.. ![]() :pal a:
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Te matki są straszne - tłuste, brzydkie baby z amerykańskiej głębokiej wsi znalazły sposób na zarabianie pieniędzy i świetną zabawę kosztem dzieci. Makabra.
Jeszcze rozumiem, kiedy dziewczynka to lubi (naprawdę lubi, a nie jest to tylko i wyłącznie zdanie jej matki). Ale kiedy widzę jak te babska zmuszają je do ćwiczenia idiotycznych układów na siłę kręcą loczki i przyklejają rzęsy, a potem mają pretensje do trzylatki, że pomyliła "kroczki", to zalewa mnie krew. Pominę tu fakt, że te konkursy "z blichtrem" są pożywką dla wszelkiej maści zboków. Maluchy, które ledwo co wyrosły z pieluch są zmuszane do czasem bardzo prowokujących zachowań - nie wiem, czy któraś z was widziała odcinek, w którym, bodajże pięciolatka wystąpiła w biustonoszu a'la Madonna... Najgorsze, że ludzie uznali to za "słodkie"... |
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Tak ogladam. I powiem tak:
Dla mnie to rowniez chore. Aczkolwiek.. daje wystepy juz od malenkości moga dziecko dobrze przygotować do wystepow przed wieksza publicznoscia, jakies tam plusy takich wystepow na pewno sa. Ale.. jak te matki wydaja na stroje i przygotowanie dzieci tyle kasy co kosztuje samochod to mnie to przeraza. Do tego... te dzieciaki wcale ladnie w tych strojach i w tych makijazach ladnie nie wygladaja.. Czasami efekt jest odwrotny- dziecko wyglada jak stara malenka. |
|
|
|
|
#7 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Też raz trafiłam na taki program podążający za bohaterkami
![]() Dzieci żal;i w sumie jak się dobrze zastanowię,to tych matek też mi żal... to z pewnością nie są szczęśliwe kobiety |
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Zauważ tylko, że te dzieci najczęściej nie są jakoś specjalnie utalentowane - to, co robią na scenie jest wyuczone.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
Widziałam i dla mnie to chore. Matki powinny się podleczyć psychiatrycznie. Tylko dzieciaków żal, a pedofile mają na co patrzeć
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
oglądam czasami , ale głupota innych nie zna granic..
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
głupota, te dziewczynki są traktowane jak rasowe zwierzątka wystawowe...
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
aż wstyd się przyznać ale wciągnęłam się w tę serię, oglądam po angielsku, chyba nie ominęłam żadnego odcinka
![]() i czasem śmieszne to wszystko i straszne, martwi mnie tylko co z tych dziewuszek wyrośnie
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy nie oglądałam, też uważam, że to chore
Przejrzałam tak na szybko link podany w pierwszym poście, dobiła mnie reakcja matek na dziewczynkę ubraną jak Madonna Na liście filmików obok trafiłam na coś takiego - po prostu masakra http://www.youtube.com/watch?v=GEvo6...eature=related |
|
|
|
|
#16 |
|
Rozeznanie
|
Depilacja brwi sprawiająca większy ból niż szczepienia.
Najprzyjemniejsze będą późniejsze wspominki z występów; przeglądanie filmów i zdjęć. Ciekawe, o czym wtedy porozmawiają? I czy te doświadczenia nie wpłyną na jej przesadną dbałość o powierzchowność w dorosłym życiu (?).
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam kilka razy ten program. Najbardziej uderzyło mnie w nim to, że wiele z matek tych dziewczynek to były zaniedbane grube kobiety. Widocznie wszelkie marzenia i aspiracje życiowe przełożyły na córki.
W ogóle szpetnie to wygląda, mała dziewczynka z makijażem, doczepianymi włosami, sztucznymi rzęsami. |
|
|
|
|
#19 |
|
Konto usunięte
|
A wiecie z czego mi się najbardziej chce smiac ?
![]() Że to konkursy nie mają kompletnie żadnej rangi Zauważcie że na te konkursy jeżdżą wciąż jedne i te same osoby i tak kotłują się między sobą . Na tych mikro salkach gdzie na szybko poustawiano zwykłe krzesła i stolik dla szanownego żiri ![]() Panuje tam zwykle zamieszanie ,a jakaś mama ozywia się jedynie przy pokazie własnej córki -pokazując jej nogami i ustami co ma robić ![]() Więc po prostu nie wierzę ze one mają z tego jakąkolwiek kase Więcej wydają na stroje /makijaże/fryzury i przejazdy Raczej dopłacają do tego interesu |
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
A co te kobiety mają robić, z ich twarzy to "inteligencja" aż bije. Zapewne siedzą w domu, obżerają się, naoglądały się reality show i teraz takich emocji pragną w swoim życiu. Dają im to właśnie te żałosne konkursy.
|
|
|
|
|
#21 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Finlora matko serce się kraje
|
|
|
|
|
#23 |
|
Wtajemniczenie
|
oglądam to czasami i szkoda mi tych dzieci choć widać ze niektóre to uwielbiają wygląd księżniczki itp ale jak widzę jak matka szarpię dziecko za włosy podczas czesania albo zmusza do powtorzenia po raz kolejny tego samego układu choć dziecko już jest zmęczone i płacze to ręce mi opadają jak tak można ktoś tu wspomnial że rodzice robią to dla siana - nieprawda widziałam sporo tych odcinków i wiem że rodzice bardzo dużo pieniędzy i czasu wkładają w ten biznes - kupno sukienek, kosmetyków, fryzjerka, choreograf, niektóre mają nauczycieli którzy uczą ich tańca chodzenia poprawnej wymowy itp i z tym też liczą się koszty a jak wiadomo nie wszyscy wygrywają więc jeżeli taka dziewczynka nie dostanei się do pierwszej 3 nic nie zarabia i rodzice są dużo stratni więc to raczej nie chodzi o zarobek bo więcej pewnei tracą niż zarabiają a bardziej chodiz pewnei o podleczenie swoich kompleksów z dziecinstwa pochwaleniem się np iloscią zdobytych medali itp
która z nas nie marzyla w dziecinstwie by być taką księżniczką w pięknej balowej sukni z srebnymi pantofelkami pięknymi włosami tylko my na szczęscie ni emieliśmy tak szurniętych rodziców by nas tak katowali bo dl amnei to jest katowanei dziecka taka zabawa powinna przynosić radość a większość tych dzieci widzę że robią to z przymusu bo rodzic tak chce i to jest najbardziej smutne
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam przerażona tym programem.
Rodzice zrobili sobie z dzieci instytucję zarobkową... to samo zresztą dotyczy małych chłopców uprawiających w Wielkiej Brytanii boks! Tłuką się, jak gołota, a każdą przegraną traktują jak porażkę życiową. Dzieci ok 8 roku życia! |
|
|
|
|
#25 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Ale ten filmik z depilacji brwi,to żałuję,że widziałam
![]() Kurcze,nie mogę... sama mam taką córeczkę (oczywiście jest prześliczna ale no nie mogę
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sama dawno temu zrezygnowałam z robienia czegokolwiek z moimi brwiami bo to dla mnie zbyt duży ból - a co dopiero dla takiego dziecka
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każdy taki konkurs to wydatek rzędu kilku tysięcy (jak sie zliczy kasę wydaną na kiecki, makijaż, trenerów, zabiegi kosmetyczne, przejazd i wpisowe, które wynosi czasem kilka setek dolarów). A statystyczna najwyższa wygrana- to jest jakieś 500-1000 dolarów![]() Mnie zawsze najbardziej zadziwia to "żyri". Oni się nie cackają - mówią prosto z mostu, że to są przypadkowi czasem ludzie- jakis lokalny biznesmen itp. (raz nawet byla tam pani, która przez całe swoje dorosłe życie oceniała... psy na wystawach ). I tacy ludzie decydują, która dziewczyna jest 'piękniejsza' i prezentuje najlepsze 'talenty'... no dajcie spokój przecież to cyrk na kółkach jest....
|
|
|
#28 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba istnieje za dużo wyborów na tym świecie i niektórzy zaczynają się nudzić. Jeszcze trochę, a może doczekamy się pokazów kilkuletnich dziewczynek w skąpych bikini
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydepilowane (LOL) i "opalone"
|
|
|
#30 | |
|
Konto usunięte
|
Znudzone 'housewifes' nabijają kabzę tym, którzy tym biznesem kręcą: trenerom, stylistom, projektantom strojów etc. Najsmutniejsze jest to, że ci ludzie rzadko kiedy potrafią odpuścić i kilka lat później nadal wydają wielkie pieniądze (często zaciągają kredyty), tylko już w celu wypromowania córki na gwiazdę - wkręcenia jej do reklamy, serialu, filmu. I są przekonani o tym, że akurat ich pociecha zrobi wielką, oszałamiającą karierę.
Zasiadłam do oglądania tego programu z otwartym umysłem, licząc na to "a może jednak tym razem uznam, że to wcale nie jest dziwne i głupie", ale niestety - kolejny raz zobaczyłam zgraję nawiedzonych matek (ale i kilku ojców), którzy wymyślili sobie (bo przecież dziecko tego nie wymyśliło) bardzo specyficzny sposób spędzania czasu (nie tylko wolnego czasu, ale i czasu kosztem pracy, pozostałych dzieci, życia towarzyskiego). Smutne. ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- Cytat:
Przy okazji tematu polecam filmy (jeden o "wystawach" dziewcząt, drugi o psów): - Drop Dead Gorgeous (1999) - "Zabójcza piękność" - Best in Show (2000) - polskie tłumaczenie to chyba "Medal dla miss" I coś ocierającego się o tematykę, a przy tym świetnego jako fim: Little Miss Sunshine (2006). |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.

Czesto te mamusie ledwie w drzwiach sie mieszka takie sa upasione wiec probuja odbic sobie przy pomocy dzieci. Pewnie w dziecinstwie tez uroda nie grzeszyly wiec teraz spelniaja swoje zalegle marzenia. szkoda tylko ze nie widza co sie z tych dzieci robi. Juz teraz strzelaja fochy i zachowuja sie tak jakby caly swiat mial padac im do stop. Inna sprawa ze te dzieciaki zazwyczaj sa przecietnej urody no ale na pewno sa piekniejsze bez tych masek z makijazu na twarzy. Nie chce wiedziec co te tony kosmetykow robia z cera tych dzieci.

Przejrzałam tak na szybko link podany w pierwszym poście, dobiła mnie reakcja matek na dziewczynkę ubraną jak Madonna