"Mała piękność" na TLC? Oglądacie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-22, 13:35   #1
evita peron
Raczkowanie

"Mała piękność" na TLC? Oglądacie?

Założyłam ten wątek, ponieważ chciałam zapytać te z was, które oglądają ten program, jakie są wasze odczucia odnośnie tego co widzicie (przykładowy fragment odcinka w języku angielskim http://www.youtube.com/watch?v=vTxL5o4TH5g ). Ja mówiąc szczerze jestem zaszokowana. I to nie wyglądem tych kilkulatek, ale zachowaniem ich matek, które często chcąc podleczyć własne kompleksy, albo zarobić kasę, robią ze swych córek sztuczne lalki. Kwestią dyskusyjną pozostaje fakt, co tego typu konkursy robią z dziećmi. Niby z jednej strony ośmielają je, uczą kontaktów z innymi i radzenia sobie z przegraną, z drugiej jednak tworzą z tych małych dziewczynek małe rozwydrzone zombie, przywiązane jedynie do kwestii materialnych. Co myślicie o takich konkursach? Ja mam nadzieję, ze w Polsce nikt nie wpadnie na tki pomysł.
evita peron jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 13:41   #2
sine.ira
BAN stały

Dot.: "Mała piękność" na TLC? Oglądacie?

Kretynki hodują kolejne kretynki i tyle. Tylko pedofile mają z tego używanie.

Był taki temat, coś kojarzę.
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 14:01   #3
Akashka
Zadomowienie

Czasem ogladam i jestem za kazdym razem przerazona Czesto te mamusie ledwie w drzwiach sie mieszka takie sa upasione wiec probuja odbic sobie przy pomocy dzieci. Pewnie w dziecinstwie tez uroda nie grzeszyly wiec teraz spelniaja swoje zalegle marzenia. szkoda tylko ze nie widza co sie z tych dzieci robi. Juz teraz strzelaja fochy i zachowuja sie tak jakby caly swiat mial padac im do stop. Inna sprawa ze te dzieciaki zazwyczaj sa przecietnej urody no ale na pewno sa piekniejsze bez tych masek z makijazu na twarzy. Nie chce wiedziec co te tony kosmetykow robia z cera tych dzieci.
I fakt pedfile maja uzywanie a nie ktorych strojow w jakich wystepuja np 7 letnie dziewczynki nie chce mi sie nawet komentowac...

Akashka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 15:00   #4
OLCIA.D
Raczkowanie

Ja też to czasem oglądam i wierzyć się nie chce..
Małe, kilkuletnie dziewczynki mają tipsy, sztuczne rzęsy, nasadki(protezy) na zęby, doczepiane włosy, sztuczną opaleniznę, buty na obcasach..makijaż, to chyba najmniejsza modyfikacja....
Często one się bulwersują i denerwują, bo wcale nie chcą rywalizacji, ale szanowne mamusie karzą, więc córeczki muszą...
Te starsze jeszcze rozumieją co robią, ale jak wypowiada się matka dziewczynki, która jeszcze sama nie chodzi, że to jej ulubione zajęcie to już całkiem jakaś masakra..:pal a:
OLCIA.D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 15:49   #5
mushroomhunter
Zadomowienie

Te matki są straszne - tłuste, brzydkie baby z amerykańskiej głębokiej wsi znalazły sposób na zarabianie pieniędzy i świetną zabawę kosztem dzieci. Makabra.

Jeszcze rozumiem, kiedy dziewczynka to lubi (naprawdę lubi, a nie jest to tylko i wyłącznie zdanie jej matki). Ale kiedy widzę jak te babska zmuszają je do ćwiczenia idiotycznych układów na siłę kręcą loczki i przyklejają rzęsy, a potem mają pretensje do trzylatki, że pomyliła "kroczki", to zalewa mnie krew.

Pominę tu fakt, że te konkursy "z blichtrem" są pożywką dla wszelkiej maści zboków. Maluchy, które ledwo co wyrosły z pieluch są zmuszane do czasem bardzo prowokujących zachowań - nie wiem, czy któraś z was widziała odcinek, w którym, bodajże pięciolatka wystąpiła w biustonoszu a'la Madonna... Najgorsze, że ludzie uznali to za "słodkie"...
mushroomhunter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 15:54   #6
tutmirlajt
Zadomowienie

Tak ogladam. I powiem tak:

Dla mnie to rowniez chore. Aczkolwiek.. daje wystepy juz od malenkości moga dziecko dobrze przygotować do wystepow przed wieksza publicznoscia, jakies tam plusy takich wystepow na pewno sa. Ale.. jak te matki wydaja na stroje i przygotowanie dzieci tyle kasy co kosztuje samochod to mnie to przeraza. Do tego... te dzieciaki wcale ladnie w tych strojach i w tych makijazach ladnie nie wygladaja.. Czasami efekt jest odwrotny- dziecko wyglada jak stara malenka.
tutmirlajt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 15:56   #7
mhm0808
Obcy 8 pasażer Nostromo

Też raz trafiłam na taki program podążający za bohaterkami
Dzieci żal;i w sumie jak się dobrze zastanowię,to tych matek też mi żal... to z pewnością nie są szczęśliwe kobiety

mhm0808 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 15:58   #8
mushroomhunter
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tutmirlajt Pokaż wiadomość
Aczkolwiek.. daje wystepy juz od malenkości moga dziecko dobrze przygotować do wystepow przed wieksza publicznoscia, jakies tam plusy takich wystepow na pewno sa.
Zauważ tylko, że te dzieci najczęściej nie są jakoś specjalnie utalentowane - to, co robią na scenie jest wyuczone.
Stary 2011-03-22, 16:05   #9
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Widziałam i dla mnie to chore. Matki powinny się podleczyć psychiatrycznie. Tylko dzieciaków żal, a pedofile mają na co patrzeć
agniesiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 16:05   #10
tutmirlajt
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mushroomhunter Pokaż wiadomość
Zauważ tylko, że te dzieci najczęściej nie są jakoś specjalnie utalentowane - to, co robią na scenie jest wyuczone.
Zgadza sie.. Chociaz jak pokazuja migawki innych dziewczynek wytepujacych tam- to da sie zauwazyc duze talenty..
tutmirlajt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 16:36   #11
karolajjnn
Wtajemniczenie

oglądam czasami , ale głupota innych nie zna granic..

było->72 jest ->61.5będzie -> 55
10,5 kg = aktualizacja 2013 mam 93
28.05 - 90,9

kolejna dieta Herbalife dwa tygodnie
karolajjnn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 16:40   #12
muszynianka
Zakorzenienie

głupota, te dziewczynki są traktowane jak rasowe zwierzątka wystawowe...
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 16:42   #13
Suvia
Zakorzenienie

aż wstyd się przyznać ale wciągnęłam się w tę serię, oglądam po angielsku, chyba nie ominęłam żadnego odcinka

i czasem śmieszne to wszystko i straszne, martwi mnie tylko co z tych dziewuszek wyrośnie

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 17:30   #14
evita peron
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
i czasem śmieszne to wszystko i straszne, martwi mnie tylko co z tych dziewuszek wyrośnie
Dokładnie, czasami nie wiadomo czy płakać czy się śmiać
evita peron jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 17:58   #15
Finlora
Zakorzenienie

Nigdy nie oglądałam, też uważam, że to chore Przejrzałam tak na szybko link podany w pierwszym poście, dobiła mnie reakcja matek na dziewczynkę ubraną jak Madonna
Na liście filmików obok trafiłam na coś takiego - po prostu masakra
http://www.youtube.com/watch?v=GEvo6...eature=related
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 18:08   #16
Varicella
Rozeznanie

Depilacja brwi sprawiająca większy ból niż szczepienia.

Najprzyjemniejsze będą późniejsze wspominki z występów; przeglądanie filmów i zdjęć.
Ciekawe, o czym wtedy porozmawiają? I czy te doświadczenia nie wpłyną na jej przesadną dbałość o powierzchowność w dorosłym życiu (?).
Stary 2011-03-22, 18:13   #17
mushroomhunter
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Varicella Pokaż wiadomość
I czy te doświadczenia nie wpłyną na jej przesadną dbałość o powierzchowność w dorosłym życiu (?).
Nie mówiąc już o np. pogodzeniu się ze dorastaniem i potem starzeniem...
Stary 2011-03-22, 18:18   #18
_vixen_
Zakorzenienie

Widziałam kilka razy ten program. Najbardziej uderzyło mnie w nim to, że wiele z matek tych dziewczynek to były zaniedbane grube kobiety. Widocznie wszelkie marzenia i aspiracje życiowe przełożyły na córki.
W ogóle szpetnie to wygląda, mała dziewczynka z makijażem, doczepianymi włosami, sztucznymi rzęsami.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 18:25   #19
201710120930
Konto usunięte

A wiecie z czego mi się najbardziej chce smiac ?
Że to konkursy nie mają kompletnie żadnej rangi
Zauważcie że na te konkursy jeżdżą wciąż jedne i te same osoby i tak kotłują się między sobą .
Na tych mikro salkach gdzie na szybko poustawiano zwykłe krzesła i stolik dla szanownego żiri
Panuje tam zwykle zamieszanie ,a jakaś mama ozywia się jedynie przy pokazie własnej córki -pokazując jej nogami i ustami co ma robić
Więc po prostu nie wierzę ze one mają z tego jakąkolwiek kase
Więcej wydają na stroje /makijaże/fryzury i przejazdy
Raczej dopłacają do tego interesu
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 18:31   #20
_vixen_
Zakorzenienie

A co te kobiety mają robić, z ich twarzy to "inteligencja" aż bije. Zapewne siedzą w domu, obżerają się, naoglądały się reality show i teraz takich emocji pragną w swoim życiu. Dają im to właśnie te żałosne konkursy.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 18:37   #21
karolajjnn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Varicella Pokaż wiadomość
Depilacja brwi sprawiająca większy ból niż szczepienia.

Najprzyjemniejsze będą późniejsze wspominki z występów; przeglądanie filmów i zdjęć.
Ciekawe, o czym wtedy porozmawiają? I czy te doświadczenia nie wpłyną na jej przesadną dbałość o powierzchowność w dorosłym życiu (?).
właśnie obejrzałam i jestem w szoku
Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Widziałam kilka razy ten program. Najbardziej uderzyło mnie w nim to, że wiele z matek tych dziewczynek to były zaniedbane grube kobiety. Widocznie wszelkie marzenia i aspiracje życiowe przełożyły na córki.
W ogóle szpetnie to wygląda, mała dziewczynka z makijażem, doczepianymi włosami, sztucznymi rzęsami.
właśnie też kiedyś nad tym myślałam w życiu im się nie ułożyło , są grube mają blond włosy , córka ma geny no to robimy z niej lalke barbie..

było->72 jest ->61.5będzie -> 55
10,5 kg = aktualizacja 2013 mam 93
28.05 - 90,9

kolejna dieta Herbalife dwa tygodnie
karolajjnn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 18:51   #22
muszynianka
Zakorzenienie

Finlora matko serce się kraje
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 18:57   #23
MMONIKA9
Wtajemniczenie

oglądam to czasami i szkoda mi tych dzieci choć widać ze niektóre to uwielbiają wygląd księżniczki itp ale jak widzę jak matka szarpię dziecko za włosy podczas czesania albo zmusza do powtorzenia po raz kolejny tego samego układu choć dziecko już jest zmęczone i płacze to ręce mi opadają jak tak można ktoś tu wspomnial że rodzice robią to dla siana - nieprawda widziałam sporo tych odcinków i wiem że rodzice bardzo dużo pieniędzy i czasu wkładają w ten biznes - kupno sukienek, kosmetyków, fryzjerka, choreograf, niektóre mają nauczycieli którzy uczą ich tańca chodzenia poprawnej wymowy itp i z tym też liczą się koszty a jak wiadomo nie wszyscy wygrywają więc jeżeli taka dziewczynka nie dostanei się do pierwszej 3 nic nie zarabia i rodzice są dużo stratni więc to raczej nie chodzi o zarobek bo więcej pewnei tracą niż zarabiają a bardziej chodiz pewnei o podleczenie swoich kompleksów z dziecinstwa pochwaleniem się np iloscią zdobytych medali itp
która z nas nie marzyla w dziecinstwie by być taką księżniczką w pięknej balowej sukni z srebnymi pantofelkami pięknymi włosami tylko my na szczęscie ni emieliśmy tak szurniętych rodziców by nas tak katowali bo dl amnei to jest katowanei dziecka taka zabawa powinna przynosić radość a większość tych dzieci widzę że robią to z przymusu bo rodzic tak chce i to jest najbardziej smutne
Stary 2011-03-22, 19:48   #24
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Ja byłam przerażona tym programem.

Rodzice zrobili sobie z dzieci instytucję zarobkową... to samo zresztą dotyczy małych chłopców uprawiających w Wielkiej Brytanii boks! Tłuką się, jak gołota, a każdą przegraną traktują jak porażkę życiową. Dzieci ok 8 roku życia!
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 21:07   #25
mhm0808
Obcy 8 pasażer Nostromo

Ale ten filmik z depilacji brwi,to żałuję,że widziałam
Kurcze,nie mogę... sama mam taką córeczkę (oczywiście jest prześliczna ale no nie mogę że też nikt tam nie widzi,że to krzywda się dzieje tym dzieciom

mhm0808 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 21:12   #26
Finlora
Zakorzenienie

Ja sama dawno temu zrezygnowałam z robienia czegokolwiek z moimi brwiami bo to dla mnie zbyt duży ból - a co dopiero dla takiego dziecka
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 21:22   #27
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
A wiecie z czego mi się najbardziej chce smiac ?
Że to konkursy nie mają kompletnie żadnej rangi
Zauważcie że na te konkursy jeżdżą wciąż jedne i te same osoby i tak kotłują się między sobą .
Na tych mikro salkach gdzie na szybko poustawiano zwykłe krzesła i stolik dla szanownego żiri
Panuje tam zwykle zamieszanie ,a jakaś mama ozywia się jedynie przy pokazie własnej córki -pokazując jej nogami i ustami co ma robić
Więc po prostu nie wierzę ze one mają z tego jakąkolwiek kase
Więcej wydają na stroje /makijaże/fryzury i przejazdy
Raczej dopłacają do tego interesu
Nie "raczej dopłacają" tylko dopłacają i to dużo każdy taki konkurs to wydatek rzędu kilku tysięcy (jak sie zliczy kasę wydaną na kiecki, makijaż, trenerów, zabiegi kosmetyczne, przejazd i wpisowe, które wynosi czasem kilka setek dolarów). A statystyczna najwyższa wygrana- to jest jakieś 500-1000 dolarów

Mnie zawsze najbardziej zadziwia to "żyri". Oni się nie cackają - mówią prosto z mostu, że to są przypadkowi czasem ludzie- jakis lokalny biznesmen itp. (raz nawet byla tam pani, która przez całe swoje dorosłe życie oceniała... psy na wystawach). I tacy ludzie decydują, która dziewczyna jest 'piękniejsza' i prezentuje najlepsze 'talenty'... no dajcie spokój przecież to cyrk na kółkach jest....

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-23, 01:57   #28
Corvette
Zadomowienie

Cytat:
Nie "raczej dopłacają" tylko dopłacają i to dużo każdy taki konkurs to wydatek rzędu kilku tysięcy (jak sie zliczy kasę wydaną na kiecki, makijaż, trenerów, zabiegi kosmetyczne, przejazd i wpisowe, które wynosi czasem kilka setek dolarów). A statystyczna najwyższa wygrana- to jest jakieś 500-1000 dolarów
Ale tu nie tylko o pieniądze chodzi ale o prestiż którego efektem jest możliwość za ileś tam lat (nie za długo) kontraktu modelki, lansowanie swojej mody, kosmetyków, obuwia, itd..itd..
Poza tym, nie darmo się utarło powiedzenie "only in America", bo tam wszystko jest możliwe.
Poza tym, co nas szokuje, tam jest normalka. Inna mentalność, inne podejście do życia.
Ja bym nie miała nic przeciwko pokazie "Małej Miss" gdyby to były pokazy tanca (nie jakieś wyuzdane pląsy), piosenki i wogóle jakieś naprawdę utalentowane maluszki w naturalnym wyglądzie.
Niektórym dziewczynkom, gdyby ktoś zrobił zdjęcie tylko samej twarzy, z tym całym makijażem, to trudno by się było doszukać kilkuletniej dziewczynki. Wyglądają dokładnie, co już jedna koleżanka zauważyła, stare malutkie.
Mnie zawsze najbardziej zadziwia to "żyri". Oni się nie cackają - mówią prosto z mostu, że to są przypadkowi czasem ludzie- jakis lokalny biznesmen itp. (raz nawet byla tam pani, która przez całe swoje dorosłe życie oceniała... psy na wystawach). I tacy ludzie decydują, która dziewczyna jest 'piękniejsza' i prezentuje najlepsze 'talenty'... no dajcie spokój przecież to cyrk na kółkach jest....
No ale w Tańcach z Gwiazdami, czy "Coś tam" ma talent, jury też są wybierani z takich co nie mają pojęcia , ani nic wspólnego na temat.

Chyba istnieje za dużo wyborów na tym świecie i niektórzy zaczynają się nudzić. Jeszcze trochę, a może doczekamy się pokazów kilkuletnich dziewczynek w skąpych bikini
Corvette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-23, 02:51   #29
UrbanWarrior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Corvette Pokaż wiadomość
Chyba istnieje za dużo wyborów na tym świecie i niektórzy zaczynają się nudzić. Jeszcze trochę, a może doczekamy się pokazów kilkuletnich dziewczynek w skąpych bikini
W tytulowym "show" juz takowe smigaja po "wybiegach" Wydepilowane (LOL) i "opalone"

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Im mniej rzeczy mnie denerwuje tym lepiej się czuję
UrbanWarrior jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-23, 07:33   #30
201803290936
Konto usunięte

Znudzone 'housewifes' nabijają kabzę tym, którzy tym biznesem kręcą: trenerom, stylistom, projektantom strojów etc. Najsmutniejsze jest to, że ci ludzie rzadko kiedy potrafią odpuścić i kilka lat później nadal wydają wielkie pieniądze (często zaciągają kredyty), tylko już w celu wypromowania córki na gwiazdę - wkręcenia jej do reklamy, serialu, filmu. I są przekonani o tym, że akurat ich pociecha zrobi wielką, oszałamiającą karierę.

Zasiadłam do oglądania tego programu z otwartym umysłem, licząc na to "a może jednak tym razem uznam, że to wcale nie jest dziwne i głupie", ale niestety - kolejny raz zobaczyłam zgraję nawiedzonych matek (ale i kilku ojców), którzy wymyślili sobie (bo przecież dziecko tego nie wymyśliło) bardzo specyficzny sposób spędzania czasu (nie tylko wolnego czasu, ale i czasu kosztem pracy, pozostałych dzieci, życia towarzyskiego). Smutne.

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

Cytat:

Jasne, że tak.

Przy okazji tematu polecam filmy (jeden o "wystawach" dziewcząt, drugi o psów):
- Drop Dead Gorgeous (1999) - "Zabójcza piękność"
- Best in Show (2000) - polskie tłumaczenie to chyba "Medal dla miss"

I coś ocierającego się o tematykę, a przy tym świetnego jako fim: Little Miss Sunshine (2006).
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości