|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Serio?
![]() Kurczę, kurczę... Ja jestem noga z biologii pod względem zwierząt i roślin Czy to znaczy, że jak będę wyciągać szyję, żeby jeść liście z drzew, to też będę mieć taaaaaaaaką szyję?
|
|
#1712 |
|
Moderatoreska
|
Ale mnie dziś tu mało :P
Zajęcia jakieś sobie wymyślam i nie mam czasu, albo się czymś zajmę i jak widzę ile mam nadrabiania z dzisiaj to mi się odechciewa :P Wiem wredna jestem ale co poradzę ![]() Pupcia już mnie boli od siedzenia, nogi od chodzenia, więc chyba tylko leżenie mi pozostaje
|
|
|
|
#1713 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja cierpię na to samo. Tyle, że ja nawet kwiatków nie rozpoznaję. Umiem odróżnić różę od tulipana i wiem jak kaktus wygląda
|
|
#1714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A OM to 10.08 (wtorek), dlatego we wtorek zaczynam każdy nowy tydzień Zmykam na SR ![]() Dziś zajęcia z pediatrą i dużo ważnych info o takim małym człowieczku - znaczy: jak sobie z nim radzić
|
|
|
#1715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i Ty i zyrafa macie po 7 kregow szyjnych. I jakies 99% kregowcow tez ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
No z grubsza poczytałam
![]() Atiz, utalentowana z Ciebie babeczka Gratuluję wizyty u gina i tak dużej córeczki (wow!) ![]() Aha, bardzo seksowna koszulka do karmienia Moniqac, niesamowitą metamorfozę przeszedł Twój przedpokój! ![]() Dziewczonka, trzymaj się Kochana! Aga_Pe, mam nadzieję, że już z synkiem lepiej... Kiara, cudowne psisko Moria, jak widzę tą Twoją kudłatą pociechę to mam banana na twarzy . Sama rozkoszAguś, dobrze, że ciśnienie się unormowało Bzyczka, gratuluję udanej wizyty i super brzuszka! Siasiek, ja firanki też piorę w pralce, przy czym dla bezpieczeństwa wkładam je do białej poszewki Princi, moja dzidzia w 32 t. 4 d. miała 61,6 mm kość udową - wg norm jest to długość na 31 t. 6 d, ale lekarz powiedział, że jest ok. i kompletnie nie mam się czym przejmować p.s. Gryzaczka na razie nie kupuję, może tak za 2 m-ce. I kupię wodny. Martulka, Moniqac, Andziot, Kasia1361, Camomile, Matall, Kasia86 śliczne macie brzuszki! . Wszystkie bez wyjątku!Andziot, czy mnie się wydaje, czy obniżył Ci się brzuszek? ![]() za udane wizyty dla Weredki (śliczną masz córcię!No a ja już wiem, czego zapomniałam kupić - osłonek na brodawki ![]() Aha, zapomniałam napisać: w niedzielę Tż skręcił łóżeczko Mój obwód brzucha na wysokości pępka (najszerszy) na dzisiejszy dzień: 102 cm
Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-03-22 o 18:39 |
|
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
listopadowa80 no ale nadal moj synek krotszy od Waszych bejbikow w tym 32-33 tygodniu ciazy, mial tylko 59 mm
|
#1718 |
|
Rozeznanie
|
matall ja OM miałam 7.08 i wychodzi mi na 14 ,ze niby
![]() ale ostatnio doktor mówił ze chłopak duzy i najprawdopodobniej mamy sie go spodziewac na początku maja ,ale ANDZIOT pisała ze w wekeend majowy jest mało doktorkow w szpitalu i zle jest rodzic ,bo nie bedziemy miały wystarczajacej opiekilistopadowa sprawdzian z czytania i zapamiętywania masz zdany
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
![]() z Zosią też miałam nisko ... |
|
|
|
#1720 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Kochaniutkie mało zrobiłam- rano byłam na zakupach (odpoczynek), pozniej zrobiłam obiadek (odpoczynek), nastepnie odkurzyłam i umyłam podłogi (musiałam sie położyć), teraz rozwieszam pranko i jeszcze zostało mi prasowanko ciuszków coruni....
nogi mam jak balony już zjadłam i zapomniałam ze byl ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale po przeczytaniu kolejnych postów, troche sie uspokoiłam. Mam nadzieje ze te 20tyg po porodzie bedą mi płacić ![]() Cytat:
(jutro jade na morfo, mam skierowanie, a w pon do gin-zobaczymy) ale nie dziwie sie tobie, tez bym pewnie poszła prywatnieCytat:
Jezeli odejdzie moja wyplata to my z Tż leżymy ![]() Cytat:
za odwage, przynajmniej ci ulzyło.Ja na szczescie wyprózniam sie bez problemu 1-3razy dziennie ![]() ide robić frytki dla męża piecyk mam popsuty
|
|
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
ja dzisiaj u lekarki, wymacala mi brzuch na wszystkie strony, i ze dzidzia sie chyba obrocila posladkowo, albo jest juz w kanale rodnym a to troche zbyt wczesnie.wiec wysyla mnie na USG, plus w piatek do tego polskiego ginekologa ide. teraz mnie zlapala ta kolka, jesli to jest kolka, ale to taki silny ten bol, ze sie ruszac nie moge, boje sie bo tak mocno dawno mnie bolalo. mama sie wystraszyla, jutro postaram sie raczej lezec chyba. boje sie, mam nadzieje, ze to tylko ta kolka, choc boli okrutnie, a nie np odklejajace sie lozysko. dobrze ze mam tego lekarza w piatek. nadrabiam was po calym dniu, choc nie jest latwo... siasiek kochana pierwszw polowka dnia super, cieplo wiosennie, ale teraz kolka i lezenie noo..boje sie czemu to tak boli. a ty kochana zaciskaj nogi Camomile sliczny brzuszek ![]() Paulizia zdrowka kochana, oby ci przeszlo jak najszybciej! Agus jakie fajne te myszki! Matall ale masz wielki juz brzuch i tez masz nisko ![]() Daisyy kochana ty zawsze pamietasz, dzien spedzilysmy mily ale teraz zwijam sie z bolu, to ciagle taki sam bol, mam nadzieje, ze to rzeczywiscie ta kolka. a zamowiliscie ten IsofiX? musze nadrabiac dalej....6 stron..... |
|
|
|
#1722 |
|
Zadomowienie
|
A widziałyście to??? http://demotywatory.pl/2873114/Uczucie-nie-do-opisania
|
|
|
|
#1723 | |
|
Wtajemniczenie
|
SiLLee współczuję przeżyć z autkiem
enchantresss no niestety tak się często dzieje przy wizytach na NFZ, lekarz ma pacjenta w princi jeśli taki pomniejszacz podoba Ci się i nie szkoda Ci kasy, to sobie zamów w jeśli nie chcesz wydawać na to pieniędzy to może dzidzię w rożku albo innym cienkim otulaczku okładać ew. w śpiworku, to też daje dziecku uczucie otulenia więc nie powinien maluch czuć się w łóżeczku zagubiony ![]() monika – gratuluję fury ![]() Cytat:
|
|
#1724 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1725 |
|
Wtajemniczenie
|
komody dzisiaj nie bedzie bo kolega nie ma czasu zeby ja nam zlozyc, dopiero w sobote bedzie mogl przyjechac.
Jestem zla
|
|
#1726 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki pożalę Wam się trochę
![]() Dziś przyszedł wózek z reklamacji - szybko no nie ale usterki nie zlikwidowali. Koła zostały nasmarowane jakąś mazią, szybciej się obracają ale prawe koło cały czas wolniej reaguje więc wada jak była tak jest. Co więcej.... przebili mi skórzaną rączkę w dwóch miejscach Tak więc w godzinę po otrzymaniu wózia, złożyłam drugą reklamację Teraz zaznaczyłam, że chcę wymiany stelaża a nie naprawy, mam nadzieję, że się szybko z tym uwiną, bo dziś mija dokładnie drugi miesiąc od złożenia zamówienia na ten wózek a ja ciągle w polu. Oby przed porodem stał już cały i zdrowy w domu Cytat:
Siasiek - Czytałam, że jutro masz wizytkę Ja też Jakoś tak często wychodzi, że mamy wizyty w podobnym terminie Ja jutro mam jedną z ważniejszych, bo idę się zakwalifikować do porodu w mojej klinice. Oby mnie przyjęli
|
|
#1727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja byłam z ZOsia na spacerze, umyłam okno jedno i zrobiłam obiad -- koniec !!! to jest mało ![]() Cytat:
może Ci Zosia swoich kolek daruje skoro teraz masz za nią
|
||
|
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
moria no wlasnie kupilam spiworek, ale troszke wiekszy i wiesz u mnie juz bedzie za goraco zeby dzidziusia otulac w cokolwiek to w tym pomniejszaczu tylko w body moglby spac...totalne niezdecydowanie, bo kurcze tak by mozna kupowac i kupowac wiele rzeczy, a pozniej sie okaze ze nie potrzebne...
![]() Weredka, o matko ale brzuchal
|
#1729 |
|
Wtajemniczenie
|
mam nadzieje ze sie ciapa z tego nie zrobi
![]() zawsze kupuje mrozone w markecie, ale nie mam juz sily wychodzic gdzie kolwiek.
|
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my kiedyś oddaliśmy monitor do reklamacji bo nie wyłączał się do końca, a oddali porysowaną matrycę też spowrotem oddaliśmy szybko .... nienawidzę takich fuszer normalnie !!!!!!!! aż mnie skręca jak ludzie są niekompetentni !!!!!! za jutrzejszą wizytę
|
|
|
|
|
#1731 |
|
Raczkowanie
|
listopadowa dziękuję
mary poziomkowa załącznik dla Ciebie, w umywalce siedziały podczas kolędy, ponieważ uwielbiały ściągać w tym czasie serwety i obrusy i ...... bałam się, że dopadną tego, co ksiądz ma pod sutanną daisy, ja nie wiem czy ten Twój glukometr dobrze działa, z czystej ciekawości zrobiłam sobie przy dwóch różnych pomiarach kolejne, raz po 10, a drugi po 15 minutach i w pierwszym zeszło mi w ciągu tych 10 minut z 106 na 102, a po 15 minutach z 99 do 94, więc Tobie chyba jakoś dziwnie szybko ten poziom spada, może glukometr do bani?
|
#1732 |
|
Wtajemniczenie
|
hej kochane, ale mialam nadrabiane
dziewczonka, masakra, trzymaj sie kochana, czy ktos wie co u niej dzisiaj????? paulizia jejjjjjj juz nie wiem co i komu mialam odpisac, brzuszki macie kapitalne!!!!!!1 a teraz co u mnie: wcz mlodemu caly dzien utrzymywala sie goraczka pomiedzy 39-40. po drugiej dawce nurofenu forte nie reagowal juz na nic!!!!!!! chyba sie tak jeszcze o niego nie balam jak wczoraj, oczy mial straszne, takie suche, czerwone i full ropy w nich i tak bylo do nocy, w nocy spocil sie jak szczurek i goraczka spadla sama do 36,6, dzisiaj czuje sie bardzo dobrze a ja padam na pysk, jestem zmeczona tymi przezyciami, siedzialam i spalam wcz u rodzicow, zeby nie byc samej. dzisiaj tak mnie napier.dziela kregoslup na dole ze szok! mam takie bole obejmujace plecy i biegnace az pod brzuch matka sie smiala ze do kompletu nieszczesliwych zdarzen brakuje zebym urodzila teraz![]() ale ja nie zamierzam jeszcze,no nic, mam nadzieje byc na bierzaco, bo jak sie ma do nadgonienia 15str to potem czlowiek nie wie co komu odpisac, ale dziekujemy bardzo za cieple slowa!!! pomogly!! |
|
|
|
#1733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomyśleć, że tego typu sklep i takie coś ![]() za wizytę ![]() 24kasia86 no właśnie popieram andziot ![]() ![]() ewesko ale mi smaka na te truskawki narobiłaś a agus87 na arbuza z makroenchantresss ja też zmieniałam ginekologów ![]() na glukozę też mi rodzinny dał. Także ja też radzę iść prywatnie - tak wiele nie zostało i tych wizyt już tak dużo nie będzie. Poza tym może tata jednak załatwi coś sensownego ![]() kiara76 no nie wierzę w to co widzę śliczne te kociaki i gdzie one śpią
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2011-03-22 o 19:31 |
|
|
|
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
Kiara76 bosko na tej panterce wyglądają !
|
|
|
|
#1735 |
|
Zadomowienie
|
echantress nie smutaj się ,lepiej idź prywatnie bedziesz spokojniejsza.
Ja też prywatnie chodzę,płacę słono za wizyty a ostatnio co tydzień(trzymam sie za kieszeń)no ale jestem spokojna. Bedzie dobrze. A na mnie truskawki nie robią wrażenia,kupiłam raz i więcej nie kupię.Pachniały jak truskawki ale wcale tak nie smakowały.Takie sztucznie pędzone i bleee A teraz opiszę jak po wizycie. Krążek założony,nie było to przyjemne ale nie bolało. Wynik z crp super poniżej normy ![]() Nie idę do szpitala,mam się oszczedzać ale mogę chodzic .Jak to gin powiedział nie lotoć po marketach pół dnia. Robił usg i jest super,mała ładnie rośnie,dziś tak wierzgała,że obruciła sie i główke ma pod żebrami.Dla nas nie ma większego znaczenia jak bedzie ułożona i tak bedzie CC. Za tydzień ma przyjśc skontrolować jak się pessar dopasował. Co tygodniowe wizyty puszczą mnie z torbami,no ale wszystko dla dziecka. Doczytam do końca co naskrobałyście
|
#1736 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak wrzucisz na baaaardzo rozgrzany olej na maksa to sie nie zrobi na i zeby sie nie stykały ze sobą, w sensie zeby duzo bylo oleju
|
|
#1737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i wszystko mnie boli, a najbardziej nogi teraz a jeszcze dobrze by bylo ciuszki poprasowac
|
|
|
#1738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słyszałam, że jak się je trochę podgotuje albo wymoczy w wodzie to są mniej tuczące, bo się skrobia wypłukuje i frytki mniej tłuszczu chłoną. Nigdy tak nie robiłam, więc nie wiem jak one później smakują. Cytat:
moria44 A to pech !! Za jutrzejsze wizyty
|
||
|
|
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
CHCIAŁĄM COŚ OFICJALNIE OŚWIADCZYC
OTÓŻ MAM FOCHA! na tż. przyszedł z pracy i po godzinie połozył sie spać i teraz sie przebudzil i powiedział że nie wstanie juz i bedzie spal do rana... także super! siedze sama jak ten kołek cały dzien gęby nie ma do kogo otworzyc robic nic za bardzo nie mogę do du.py wszystko!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!
|
#1740 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga_pe
![]() Mimbi no co Ty??? Ogladalam inne i wcale nie masz jakis tam spuchnietych palcow, no ale jesli sie wstydzisz to Tzeta zatrudnij do pozowania Koniecznie jesli ma bardzo widoczne wlosy na palcach + graffiti effect = bezcenny widok![]() Mezul zaraz na nocke ucieka na 12 godzin i znowu sama w nocy... mam nadzieje, ze ta noc bedzie lepsza!!! Trzymajcie za mnie kciuki prosim
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

02.08.2014
Ale i Ty i zyrafa macie po 7 kregow szyjnych. I jakies 99% kregowcow tez 

,bo nie bedziemy miały wystarczajacej opieki

Chciałam Wam się pożalić, że ja już mam dość tych lekarzy, tych wszystkich ginekologów, którzy mają swoją pracę i swoich pacjentów daleko w dupie. Bo inaczej się nie da powiedzieć.

Tak więc w godzinę po otrzymaniu wózia, złożyłam drugą reklamację
Ja też
śliczne te kociaki i gdzie one śpią