Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-22, 18:07   #1711
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Pociesze Cie - masz chociaz tyle samo kregow szyjnych, co ona
Serio?
Kurczę, kurczę... Ja jestem noga z biologii pod względem zwierząt i roślin
Czy to znaczy, że jak będę wyciągać szyję, żeby jeść liście z drzew, to też będę mieć taaaaaaaaką szyję?

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 18:09   #1712
eweska
Moderatoreska

Ale mnie dziś tu mało :P
Zajęcia jakieś sobie wymyślam i nie mam czasu, albo się czymś zajmę i jak widzę ile mam nadrabiania z dzisiaj to mi się odechciewa :P Wiem wredna jestem ale co poradzę

Pupcia już mnie boli od siedzenia, nogi od chodzenia, więc chyba tylko leżenie mi pozostaje
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 18:18   #1713
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Serio?
Czy to znaczy, że jak będę wyciągać szyję, żeby jeść liście z drzew, to też będę mieć taaaaaaaaką szyję?
Nie jesteś sama
Ja cierpię na to samo. Tyle, że ja nawet kwiatków nie rozpoznaję. Umiem odróżnić różę od tulipana i wiem jak kaktus wygląda
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 18:19   #1714
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
matall właśnie nie wiem jak t sie dzieje ,ale jak ma termin na 14,a Ty na 16 ,a mój gin liczy mi właśnie od wtorków
nie wiem jak to jest
aj tam aj tam nie ważne rodzimy w maju
Ja z OM mam 17 maj, ale gin wpisał 16, bo tak wyszło z pierwszego USG

A OM to 10.08 (wtorek), dlatego we wtorek zaczynam każdy nowy tydzień

Zmykam na SR
Dziś zajęcia z pediatrą i dużo ważnych info o takim małym człowieczku - znaczy: jak sobie z nim radzić

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 18:21   #1715
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Serio?
Hmmmm zasadniczo polemizowalabym z Twoja teoria, ze szyja sie wydluza od jedzenia lisci z drzew Ale i Ty i zyrafa macie po 7 kregow szyjnych. I jakies 99% kregowcow tez

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Pupcia już mnie boli od siedzenia, nogi od chodzenia, więc chyba tylko leżenie mi pozostaje
Uwazaj, zeby Cie plecy nie rozbolaly od lezenia
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 18:37   #1716
listopadowa80
Zakorzenienie

No z grubsza poczytałam

Atiz, utalentowana z Ciebie babeczka. Pięknie pokoik urządziłaś!
Gratuluję wizyty u gina i tak dużej córeczki (wow!)
Aha, bardzo seksowna koszulka do karmienia

Moniqac, niesamowitą metamorfozę przeszedł Twój przedpokój! Jest pięknie

Dziewczonka, trzymaj się Kochana!

Aga_Pe, mam nadzieję, że już z synkiem lepiej...

Kiara, cudowne psisko Mam do takich słabość

Moria, jak widzę tą Twoją kudłatą pociechę to mam banana na twarzy. Sama rozkosz

Aguś, dobrze, że ciśnienie się unormowało I niech tak zostanie

Bzyczka, gratuluję udanej wizyty i super brzuszka!

Siasiek, ja firanki też piorę w pralce, przy czym dla bezpieczeństwa wkładam je do białej poszewki

Princi, moja dzidzia w 32 t. 4 d. miała 61,6 mm kość udową - wg norm jest to długość na 31 t. 6 d, ale lekarz powiedział, że jest ok. i kompletnie nie mam się czym przejmować
p.s. Gryzaczka na razie nie kupuję, może tak za 2 m-ce. I kupię wodny.

Martulka, Moniqac, Andziot, Kasia1361, Camomile, Matall, Kasia86 śliczne macie brzuszki!. Wszystkie bez wyjątku!
Andziot, czy mnie się wydaje, czy obniżył Ci się brzuszek?

za udane wizyty dla Weredki (śliczną masz córcię!), Matall, Grazin, Sanii.

No a ja już wiem, czego zapomniałam kupić - osłonek na brodawki

Aha, zapomniałam napisać: w niedzielę Tż skręcił łóżeczko, a ja wczoraj zawiozłam kocyki i kołderki do pralni (jutro odbieram).

Mój obwód brzucha na wysokości pępka (najszerszy) na dzisiejszy dzień: 102 cm

Edytowane przez listopadowa80
Czas edycji: 2011-03-22 o 18:39
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 18:49   #1717
principessina
Zakorzenienie

listopadowa80 no ale nadal moj synek krotszy od Waszych bejbikow w tym 32-33 tygodniu ciazy, mial tylko 59 mm
Stary 2011-03-22, 18:51   #1718
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

matall ja OM miałam 7.08 i wychodzi mi na 14 ,ze niby
ale ostatnio doktor mówił ze chłopak duzy i najprawdopodobniej mamy sie go spodziewac na początku maja ,ale ANDZIOT pisała ze w wekeend majowy jest mało doktorkow w szpitalu i zle jest rodzic,bo nie bedziemy miały wystarczajacej opieki
listopadowa sprawdzian z czytania i zapamiętywania masz zdany
Stary 2011-03-22, 19:02   #1719
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Andziot, czy mnie się wydaje, czy obniżył Ci się brzuszek?

z Zosią też miałam nisko ...

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 19:02   #1720
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Kochaniutkie mało zrobiłam- rano byłam na zakupach (odpoczynek), pozniej zrobiłam obiadek (odpoczynek), nastepnie odkurzyłam i umyłam podłogi (musiałam sie położyć), teraz rozwieszam pranko i jeszcze zostało mi prasowanko ciuszków coruni....
nogi mam jak balony

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość

Ale masz dobry obiadek dzisiaj
już zjadłam i zapomniałam ze byl

Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość
Ech wczoraj miałam ciezki dzien ... ;/ Pojechalam na uczelnie i przy okazji na zakupy m.in bylam w tym sklepie Kaja w Gliwicach. Dla mnie tam byly ceny kosmiczne za zestaw butelek Avent 149zł a na allegro za ten sam 65zł róznica jest. Jadac do CH mialam stluczke ;/ W sumie tak glupio bo byly remonty drogowe i 3 pasy wyjezdzalam z takiego a'la placu. przede mna byl traktor wiec ja sie chcialam wychylic i popatrzec czy cos nie jedzie z przeciwka tym bardziej ze przepuszczala mnie osoba za mna wiec stalam wychylona a jakcys "gowniarze" przejechai z duzo predkoscia kolo mnie ocierajac moje auto i ich ;/nawet sie nie zatrzymali na miejscu tylko z jakies 6m dalej. ale jechali przepisowio jak mowili;/ no ale czyja wina moja bo bylam wychylona. Obyło sie bez policji. Chlopak byl w pozadku ale za to jego dziewczyna okropna chamska bezczelana wtracala sie do wszystkiego i ze ona bedzie wzywac policje bo sie nie dogadmy ;/ a ich auto taki grat ze nie wiadomo co bylo nowe rysy a jakie stary. rdza wszedzie przerysowane z kazdej strony a ta typiara liczy szkody ze to jeszcze tamto ja tak na nia patrze i mowie zeby poszukala jeszcze z 2 strony auta cos jeszcze.
Ech ciekawe ile mi lekiernik wezmie ;/

Dzisiaj zamowilam łozeczko "miś z sercem w beżowych kwiatkach" http://allegro.pl/lozeczko-hafty-ser...511743907.html
ale historia, dobrze ze ci sie nic nie stało

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Kochana zeby tylko, najgorsze sa skurcze w nocy, nie tylko w lydce, zdarza sie w pachwinie, raz nawet mialam w nadgarstku co mnie bardzo zszkolowalo, mimo ,ze biore magnez.
ja oprocz tego co napisałas obudziłam sie dzisiaj rano z mrowieniem w prawej dloni, ktora niestety nadal mam bardziej opuchnięta niż lewa

Cytat:
Nie chce Cie straszyc, ale u mnie to tak wyglada, ze poniewaz mam umowe na czas okreslony, ktora tak jak Tobie konczy sie w trakcie macierzynskiego - pracodawca rozwiazuje ja w dniu porodu i zaden macierzynski mi nie przysluguje. I to jest zgodne z prawem, tak mowia przepisy! Wiec dowiedz sie najpierw dokladnie, czy Twoj szef nie ma w planie zrobic tego, co moj, bo ja zaraz po porodzie bede bezrobotna.
ale sie wystraszyłam gdy przeczytałam to co napisałaś

ale po przeczytaniu kolejnych postów, troche sie uspokoiłam. Mam nadzieje ze te 20tyg po porodzie bedą mi płacić

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Chciałam Wam się pożalić, że ja już mam dość tych lekarzy, tych wszystkich ginekologów, którzy mają swoją pracę i swoich pacjentów daleko w dupie. Bo inaczej się nie da powiedzieć.
Na początku ciąży chodziłam do jednej ginki, a później całą przychodnię zamknęli, bo nie przedłużyli kontraktu z NFZ. Potem nie mogłam się nigdzie zarejestrować, albo terminy za niewiadomo ile i tak szukałam lekarza i trafiłam do podobno takiego wspaniałego z super opiniami, ale taki był wspaniały, że rejestrowałam się do niego na wizytę z 5 razy, a przyjął mnie RAZ !!! Bo za każdym razem odwoływał... Więc się wkurzyłam i zapisałam do innej, trzeciej już w tej ciąży lekarki - nie dała mi skierowania na żadne badania, powiedziała 'przy następnej wizycie' , a ja jestem już prawie w 30stym tygodniu i nie miałam robionej glukozy, a morfologię 3 razy dopiero. Miałam iść do niej w piątek, ale odwołała !!!! Przepisałam się na jutro , ale dziś znowu z rejestracji do mnie dzwonili, że pani doktor nie ma, bo jest na zwolnieniu i niewiadomo kiedy będzie :conf used: Po prostu nie wytrzymałam i płaczem wybuchłam i nie wiem co mam robić, ostatnie usg w 20tym tygodniu, nie mam pojęcia co z dzieckiem, badania nieporobione..
a ja chodze nadal na nfz i na szczescie takich cyrkow nie mam (jutro jade na morfo, mam skierowanie, a w pon do gin-zobaczymy) ale nie dziwie sie tobie, tez bym pewnie poszła prywatnie bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
powiem ci tak....mam tp na 11 czerwca...umowę mam zaś do 30 lipca...i ostatnio się kadrowej mojej pytałam o macierzyński i powiedziała mi, że spokojnie, bo ZUs ma obowiązek mi wypłacić cały zasiłek bo urodziłam w momencie kiedy składki do zusu były odciągane...po to jest to ubezpieczenie....umowy przedłużać nie muszą, ale wtedy przepada ci urlop macierzyński ale nie zasiłek...poczytaj tego linka,wczoraj go znalazłam...

http://www.poradaprawna.pl/porady/um...ej,132567.html
też mam umowe do 31 lipca, a jezeli urodze 26kwietnia to 20tyg kończy sie dopiero w sierpniu i mam nadzieje, ze za ten miesiąc mi jeszcze zapłacą.

Jezeli odejdzie moja wyplata to my z Tż leżymy

Cytat:

I chcialam uspokoic wszystkie przerazone lewatywa przed porodem, gdyz wlasnie wlasnorecznie przeprowadzilam na sobie taka operacje. Kompletnie nie ma sie czego bac, zupelnie nic strasznego, nic nie boli zupelnie, no wiadomo, ze przy ludziach moze byc krepujace, ale wywolalo to we mnie tyle emocji co... nie wiem, no mycie zebow? Bylam okropnie przestraszona, bo to moj pierwszy raz, trwalo wszystko 5 minut, a czuje sie teraz swietnie i - no coz, nie powiem, ze zachecam, ale - naprawde sie nie bojcie. Jak tak samo jest z porodem, ze wszyscy strasza, to ja sie juz naprawde porodu nie boje
za odwage, przynajmniej ci ulzyło.
Ja na szczescie wyprózniam sie bez problemu 1-3razy dziennie

ide robić frytki dla męża myslicie ze uda mi się z ziemniaków surowych? czy lepiej je trochę podgotować a później smażyć na oleju??
piecyk mam popsuty
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 19:04   #1721
anula_81
Zakorzenienie

hej dziewczyny!
ja dzisiaj u lekarki, wymacala mi brzuch na wszystkie strony, i ze dzidzia sie chyba obrocila posladkowo, albo jest juz w kanale rodnym a to troche zbyt wczesnie.wiec wysyla mnie na USG, plus w piatek do tego polskiego ginekologa ide.
teraz mnie zlapala ta kolka, jesli to jest kolka, ale to taki silny ten bol, ze sie ruszac nie moge, boje sie bo tak mocno dawno mnie bolalo. mama sie wystraszyla, jutro postaram sie raczej lezec chyba. boje sie, mam nadzieje, ze to tylko ta kolka, choc boli okrutnie, a nie np odklejajace sie lozysko. dobrze ze mam tego lekarza w piatek.

nadrabiam was po calym dniu, choc nie jest latwo...

siasiek kochana pierwszw polowka dnia super, cieplo wiosennie, ale teraz kolka i lezenie noo..boje sie czemu to tak boli.
a ty kochana zaciskaj nogi
Camomile sliczny brzuszek
Paulizia zdrowka kochana, oby ci przeszlo jak najszybciej!
Agus jakie fajne te myszki!
Matall ale masz wielki juz brzuch i tez masz nisko

Daisyy kochana ty zawsze pamietasz, dzien spedzilysmy mily ale teraz zwijam sie z bolu, to ciagle taki sam bol, mam nadzieje, ze to rzeczywiscie ta kolka. a zamowiliscie ten IsofiX?
musze nadrabiac dalej....6 stron.....

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 19:05   #1722
Weredka
Zadomowienie

A widziałyście to??? http://demotywatory.pl/2873114/Uczucie-nie-do-opisania
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 19:06   #1723
moria44
Wtajemniczenie

SiLLee współczuję przeżyć z autkiem ale najważniejsze, że to tylko otarcie lakieru a nie uderzenie. Łydki też mnie bolą i właśnie tak kłują jakby na skurcz.
enchantresss no niestety tak się często dzieje przy wizytach na NFZ, lekarz ma pacjenta w Ja bym na Twoim miejscu zapisała się do kilku lekarzy w odstępie tygodnia, może do któregoś się uda dostać a jeśli nie będziesz zadowolona z wizyty to może u innego się uda. Nic nie poradzisz, musisz próbować
princi jeśli taki pomniejszacz podoba Ci się i nie szkoda Ci kasy, to sobie zamów w jeśli nie chcesz wydawać na to pieniędzy to może dzidzię w rożku albo innym cienkim otulaczku okładać ew. w śpiworku, to też daje dziecku uczucie otulenia więc nie powinien maluch czuć się w łóżeczku zagubiony
monika – gratuluję fury

Cytat:
Moria, jak widzę tą Twoją kudłatą pociechę to mam banana na twarzy. Sama rozkosz
Dzięki

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 19:10   #1724
atiz
Rozeznanie

Cytat:
no z grubsza poczytałam

atiz, utalentowana z ciebie babeczka. Pięknie pokoik urządziłaś!
Gratuluję wizyty u gina i tak dużej córeczki (wow!)
Aha, bardzo seksowna koszulka do karmienia

moniqac, niesamowitą metamorfozę przeszedł twój przedpokój! Jest pięknie

dziewczonka, trzymaj się kochana!

aga_pe, mam nadzieję, że już z synkiem lepiej...

kiara, cudowne psisko Mam do takich słabość

moria, jak widzę tą twoją kudłatą pociechę to mam banana na twarzy. Sama rozkosz

aguś, dobrze, że ciśnienie się unormowało I niech tak zostanie

bzyczka, gratuluję udanej wizyty i super brzuszka!

siasiek, ja firanki też piorę w pralce, przy czym dla bezpieczeństwa wkładam je do białej poszewki

princi, moja dzidzia w 32 t. 4 d. Miała 61,6 mm kość udową - wg norm jest to długość na 31 t. 6 d, ale lekarz powiedział, że jest ok. I kompletnie nie mam się czym przejmować
P.s. Gryzaczka na razie nie kupuję, może tak za 2 m-ce. I kupię wodny.

martulka, moniqac, andziot, kasia1361, camomile, matall, kasia86 śliczne macie brzuszki!. Wszystkie bez wyjątku!
andziot, czy mnie się wydaje, czy obniżył ci się brzuszek?

Za udane wizyty dla weredki (śliczną masz córcię!), matall, grazin, sanii.

No a ja już wiem, czego zapomniałam kupić - osłonek na brodawki

Aha, zapomniałam napisać: W niedzielę tż skręcił łóżeczko, a ja wczoraj zawiozłam kocyki i kołderki do pralni (jutro odbieram).

Mój obwód brzucha na wysokości pępka (najszerszy) na dzisiejszy dzień: 102 cm
ale żeś podsumowanie zrobiła, jak to wszystko ogarnęłaś?

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
kochaniutkie mało zrobiłam- rano byłam na zakupach (odpoczynek), pozniej zrobiłam obiadek (odpoczynek), nastepnie odkurzyłam i umyłam podłogi (musiałam sie położyć), teraz rozwieszam pranko i jeszcze zostało mi prasowanko ciuszków coruni....
Nogi mam jak balony

Ide robić frytki dla męża Myslicie ze uda mi się z ziemniaków surowych? Czy lepiej je trochę podgotować a później smażyć na oleju??
Piecyk mam popsuty
najlepsze sa właśnie takie na głeboki olej z surowych ziemniaków

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 19:11   #1725
24kasia86
Wtajemniczenie

komody dzisiaj nie bedzie bo kolega nie ma czasu zeby ja nam zlozyc, dopiero w sobote bedzie mogl przyjechac.

Jestem zla ile mozna czekac!!!!!!!!!!!!
Nikosia

Stary 2011-03-22, 19:13   #1726
moria44
Wtajemniczenie

Dziewczynki pożalę Wam się trochę

Dziś przyszedł wózek z reklamacji - szybko no nie ale usterki nie zlikwidowali. Koła zostały nasmarowane jakąś mazią, szybciej się obracają ale prawe koło cały czas wolniej reaguje więc wada jak była tak jest. Co więcej.... przebili mi skórzaną rączkę w dwóch miejscach Tak więc w godzinę po otrzymaniu wózia, złożyłam drugą reklamację Teraz zaznaczyłam, że chcę wymiany stelaża a nie naprawy, mam nadzieję, że się szybko z tym uwiną, bo dziś mija dokładnie drugi miesiąc od złożenia zamówienia na ten wózek a ja ciągle w polu. Oby przed porodem stał już cały i zdrowy w domu

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
(...)mama sie wystraszyla, jutro postaram sie raczej lezec chyba. boje sie, mam nadzieje, ze to tylko ta kolka, choc boli okrutnie, a nie np odklejajace sie lozysko. dobrze ze mam tego lekarza w piatek.
anula nic się nie martw bo pewnie wszystko jest w porządku i potwierdzi to usg Wydaje mi się, że odklejania łożyska nie czuć więc te bóle to pewnie kolka, mnie też co jakiś czas łapie

Siasiek - Czytałam, że jutro masz wizytkę Ja też Jakoś tak często wychodzi, że mamy wizyty w podobnym terminie
Ja jutro mam jedną z ważniejszych, bo idę się zakwalifikować do porodu w mojej klinice. Oby mnie przyjęli

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 19:14   #1727
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Kochaniutkie mało zrobiłam- rano byłam na zakupach (odpoczynek), pozniej zrobiłam obiadek (odpoczynek), nastepnie odkurzyłam i umyłam podłogi (musiałam sie położyć), teraz rozwieszam pranko i jeszcze zostało mi prasowanko ciuszków coruni....
nogi mam jak balony
to się MAŁO nazywa ??????
ja byłam z ZOsia na spacerze, umyłam okno jedno i zrobiłam obiad -- koniec !!! to jest mało

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
ja dzisiaj u lekarki, wymacala mi brzuch na wszystkie strony, i ze dzidzia sie chyba obrocila posladkowo, albo jest juz w kanale rodnym a to troche zbyt wczesnie.wiec wysyla mnie na USG, plus w piatek do tego polskiego ginekologa ide.
teraz mnie zlapala ta kolka, jesli to jest kolka, ale to taki silny ten bol, ze sie ruszac nie moge, boje sie bo tak mocno dawno mnie bolalo. mama sie wystraszyla, jutro postaram sie raczej lezec chyba. boje sie, mam nadzieje, ze to tylko ta kolka, choc boli okrutnie, a nie np odklejajace sie lozysko. dobrze ze mam tego lekarza w piatek.
biedaku ty, ciągle ta kolka Cię męczy
może Ci Zosia swoich kolek daruje skoro teraz masz za nią

Stary 2011-03-22, 19:14   #1728
principessina
Zakorzenienie

moria no wlasnie kupilam spiworek, ale troszke wiekszy i wiesz u mnie juz bedzie za goraco zeby dzidziusia otulac w cokolwiek to w tym pomniejszaczu tylko w body moglby spac...totalne niezdecydowanie, bo kurcze tak by mozna kupowac i kupowac wiele rzeczy, a pozniej sie okaze ze nie potrzebne...

Weredka, o matko ale brzuchal
Stary 2011-03-22, 19:15   #1729
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
najlepsze sa właśnie takie na głeboki olej z surowych ziemniaków
mam nadzieje ze sie ciapa z tego nie zrobi

zawsze kupuje mrozone w markecie, ale nie mam juz sily wychodzic gdzie kolwiek.
Nikosia

Stary 2011-03-22, 19:17   #1730
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Dziś przyszedł wózek z reklamacji - szybko no nie ale usterki nie zlikwidowali. Koła zostały nasmarowane jakąś mazią, szybciej się obracają ale prawe koło cały czas wolniej reaguje więc wada jak była tak jest. Co więcej.... przebili mi skórzaną rączkę w dwóch miejscach Tak więc w godzinę po otrzymaniu wózia, złożyłam drugą reklamację Teraz zaznaczyłam, że chcę wymiany stelaża a nie naprawy, mam nadzieję, że się szybko z tym uwiną, bo dziś mija dokładnie drugi miesiąc od złożenia zamówienia na ten wózek a ja ciągle w polu. Oby przed porodem stał już cały i zdrowy w domu

Siasiek - Czytałam, że jutro masz wizytkę Ja też Jakoś tak często wychodzi, że mamy wizyty w podobnym terminie
Ja jutro mam jedną z ważniejszych, bo idę się zakwalifikować do porodu w mojej klinice. Oby mnie przyjęli

my kiedyś oddaliśmy monitor do reklamacji bo nie wyłączał się do końca, a oddali porysowaną matrycę
też spowrotem oddaliśmy szybko ....
nienawidzę takich fuszer normalnie !!!!!!!!
aż mnie skręca jak ludzie są niekompetentni !!!!!!

za jutrzejszą wizytę

Stary 2011-03-22, 19:24   #1731
Kiara76
Raczkowanie

listopadowa dziękuję

mary poziomkowa załącznik dla Ciebie, w umywalce siedziały podczas kolędy, ponieważ uwielbiały ściągać w tym czasie serwety i obrusy i ...... bałam się, że dopadną tego, co ksiądz ma pod sutanną

daisy, ja nie wiem czy ten Twój glukometr dobrze działa, z czystej ciekawości zrobiłam sobie przy dwóch różnych pomiarach kolejne, raz po 10, a drugi po 15 minutach i w pierwszym zeszło mi w ciągu tych 10 minut z 106 na 102, a po 15 minutach z 99 do 94, więc Tobie chyba jakoś dziwnie szybko ten poziom spada, może glukometr do bani?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nasze misie1.jpg (141,1 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nasze misie2.jpg (104,7 KB, 36 załadowań)
Stary 2011-03-22, 19:29   #1732
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

hej kochane, ale mialam nadrabiane

dziewczonka, masakra, trzymaj sie kochana, czy ktos wie co u niej dzisiaj?????

paulizia, jak sie czujesz kochana? czyzbys zarazila sie online ode mnie?

jejjjjjj juz nie wiem co i komu mialam odpisac, brzuszki macie kapitalne!!!!!!1

a teraz co u mnie:

wcz mlodemu caly dzien utrzymywala sie goraczka pomiedzy 39-40. po drugiej dawce nurofenu forte nie reagowal juz na nic!!!!!!!

chyba sie tak jeszcze o niego nie balam jak wczoraj, oczy mial straszne, takie suche, czerwone i full ropy w nich

i tak bylo do nocy, w nocy spocil sie jak szczurek i goraczka spadla sama do 36,6, dzisiaj czuje sie bardzo dobrze

a ja padam na pysk, jestem zmeczona tymi przezyciami, siedzialam i spalam wcz u rodzicow, zeby nie byc samej.

dzisiaj tak mnie napier.dziela kregoslup na dole ze szok! mam takie bole obejmujace plecy i biegnace az pod brzuch matka sie smiala ze do kompletu nieszczesliwych zdarzen brakuje zebym urodzila teraz ale ja nie zamierzam jeszcze,

no nic, mam nadzieje byc na bierzaco, bo jak sie ma do nadgonienia 15str to potem czlowiek nie wie co komu odpisac, ale dziekujemy bardzo za cieple slowa!!! pomogly!!
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 19:29   #1733
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:

kurde to faktycznie z tym wózkiem przeboje pomyśleć, że tego typu sklep i takie coś
za wizytę

24kasia86 no właśnie popieram andziot jak to jest MAŁO co zrobiłaś dzisiaj to ja już nie wiem co dla Ciebie znaczy DUŻO

ewesko ale mi smaka na te truskawki narobiłaś a agus87 na arbuza z makro

enchantresss ja też zmieniałam ginekologów tylko byłam zdecydowana na jedną - nfz - była ok , badania miałam robione nawet do szpitala mnie położyła i zrobiła toxo i inne hormony, ale zaciążyła i poszła na zwolnienie. Poszłam do drugiej baby na nfz - koszmarbył am na 2 wizytach i w końcu zapisałam się prywatnie do trzeciej kobitki - tym razem jest ok, za badania płacić trzeba no, ale póki co to wzięłam od rodzinnego na morfo i mocz skierowanie na glukozę też mi rodzinny dał. Także ja też radzę iść prywatnie - tak wiele nie zostało i tych wizyt już tak dużo nie będzie. Poza tym może tata jednak załatwi coś sensownego

kiara76 no nie wierzę w to co widzę śliczne te kociaki i gdzie one śpią

Edytowane przez Ollliwka
Czas edycji: 2011-03-22 o 19:31
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 19:29   #1734
andziot
Zakorzenienie

Kiara76 bosko na tej panterce wyglądają !

Stary 2011-03-22, 19:30   #1735
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

echantress nie smutaj się ,lepiej idź prywatnie bedziesz spokojniejsza.
Ja też prywatnie chodzę,płacę słono za wizyty a ostatnio co tydzień(trzymam sie za kieszeń)no ale jestem spokojna.
Bedzie dobrze.

A na mnie truskawki nie robią wrażenia,kupiłam raz i więcej nie kupię.Pachniały jak truskawki ale wcale tak nie smakowały.Takie sztucznie pędzone i bleee

A teraz opiszę jak po wizycie.
Krążek założony,nie było to przyjemne ale nie bolało.
Wynik z crp super poniżej normy
Nie idę do szpitala,mam się oszczedzać ale mogę chodzic .Jak to gin powiedział nie lotoć po marketach pół dnia.
Robił usg i jest super,mała ładnie rośnie,dziś tak wierzgała,że obruciła sie i główke ma pod żebrami.Dla nas nie ma większego znaczenia jak bedzie ułożona i tak bedzie CC.
Za tydzień ma przyjśc skontrolować jak się pessar dopasował.
Co tygodniowe wizyty puszczą mnie z torbami,no ale wszystko dla dziecka.
Doczytam do końca co naskrobałyście

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 19:36   #1736
atiz
Rozeznanie

Cytat:

anula nic się nie martw bo pewnie wszystko jest w porządku i potwierdzi to usg Wydaje mi się, że odklejania łożyska nie czuć więc te bóle to pewnie kolka, mnie też co jakiś czas łapie

moria ty x-landera kupiłaś?

Cytat:
mam nadzieje ze sie ciapa z tego nie zrobi

zawsze kupuje mrozone w markecie, ale nie mam juz sily wychodzic gdzie kolwiek.
jak wrzucisz na baaaardzo rozgrzany olej na maksa to sie nie zrobi na i zeby sie nie stykały ze sobą, w sensie zeby duzo bylo oleju

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 19:37   #1737
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
to się MAŁO nazywa ??????
ja byłam z ZOsia na spacerze, umyłam okno jedno i zrobiłam obiad -- koniec !!! to jest mało

biedaku ty, ciągle ta kolka Cię męczy
może Ci Zosia swoich kolek daruje skoro teraz masz za nią
w tym sensie ze kiedys moglam wiecej o wiele, a teraz sie szybko mecze i wszystko mnie boli, a najbardziej nogi teraz a jeszcze dobrze by bylo ciuszki poprasowac
Nikosia

Stary 2011-03-22, 19:38   #1738
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
ide robić frytki dla męża myslicie ze uda mi się z ziemniaków surowych? czy lepiej je trochę podgotować a później smażyć na oleju??
piecyk mam popsuty

Słyszałam, że jak się je trochę podgotuje albo wymoczy w wodzie to są mniej tuczące, bo się skrobia wypłukuje i frytki mniej tłuszczu chłoną. Nigdy tak nie robiłam, więc nie wiem jak one później smakują.

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
wow, ale brzuchooool

moria44 A to pech !!

Za jutrzejsze wizyty

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 19:42   #1739
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

CHCIAŁĄM COŚ OFICJALNIE OŚWIADCZYC

OTÓŻ MAM FOCHA!
na tż. przyszedł z pracy i po godzinie połozył sie spać i teraz sie przebudzil i powiedział że nie wstanie juz i bedzie spal do rana...
także super!
siedze sama jak ten kołek cały dzien
gęby nie ma do kogo otworzyc
robic nic za bardzo nie mogę

do du.py wszystko!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!
Stary 2011-03-22, 19:42   #1740
Paulizia
Wtajemniczenie

Aga_pe kamien z serca... dobrze, ze mlody juz lepiej sie czuje. Musialas sie najesc strachu... ech... a bol plecow to podejrzewam, ze z przeciazenia. Juz nie jestesmy takie getkie, gibkie i niezniszczalne

Mimbi no co Ty??? Ogladalam inne i wcale nie masz jakis tam spuchnietych palcow, no ale jesli sie wstydzisz to Tzeta zatrudnij do pozowania Koniecznie jesli ma bardzo widoczne wlosy na palcach + graffiti effect = bezcenny widok

Mezul zaraz na nocke ucieka na 12 godzin i znowu sama w nocy... mam nadzieje, ze ta noc bedzie lepsza!!! Trzymajcie za mnie kciuki prosim

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości