|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Cytat:
teskno mi troche za Dublinem ja pracowałam w Fields'ie (sklepy z biżuterią), ale ja byłam w biurze (bardziej wypadałoby powiedzieć w centrali, bo byłam w stock room'ie) ![]() ale wpadne do Dublina za jakiś czas bo muszę konta pozamykać i zrobić zakupy w Penny'sie
|
|
#3422 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Minka
O proszę ja tej strony Dublina nie znałam aż do teraz , inchicore całkiem nie daleko od Citywest wcześniej mieszkałam w Dublin 18 , cabinteely a potem leopardstown.od dawna jesteś w pl? Co sie stało ze wrocilas( jeśli mogę spytać ? ) Ja dziś sie mam zamiar do penniego wybrać po drodze do fryzjera jak będziesz w Dublinie to daj znać , może wypijemy jakaś kawke
|
#3423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w Polsce jestem od maja, a wróciłam z kilku powodów, 1. tz miał dość pracy w magazynie, 2. brak szans na rozwój, bo ciągle pracował z Polakami, z językiem stał, 3. urodziłam Amelkę i nie wyobrażałam sobie żeby szukać opiekunki i nie widzieć jej cały dzień, a na socjalu nie chciałam siedzieć, 4. i tak kiedyś chcieliśmy wrócić i uznaliśmy, że to dobry moment. Ciężko dostosować się do tutejszych warunków, ale co tam, ja czuje, że to jest moje miejsce. Jak się tu nie uda, to pewnie wyjedziemy... ale ja nie chce wyjeżdżać... wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej ![]() a gdzie rodziłaś? w Rotundzie czy Coombe?
|
|
#3424 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania ten pierwszy fajny szkoda,że wcześniej nie widziałam
ale przeciez x-lander to też polski wózek firmy deltim z częstochowy robiony w Chinach jak te wszystkie właśnie baby design,wszystkie te spacerówki ich firmy są z Chin ściągane,mają firmę w Częstochowie ale wszystko to import. Minka czyli się pokrywa ja też to zaobserwowałam po kiwi. |
|
|
|
#3425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Rany bałam się,ze tu gorzej nastukacie ![]() Czasu nie mam na nic.Cały czas coś albo gdzieś.I jeszcze to prawko ![]() Dzisiaj sobie stresy odbiłam i zafundowałam sobie fryzjera i henne brwi.Jestem ruda jaki lisica lub jak kto woli wiewióra Okres też minął i mogę życ![]() Nina ma kolejne 2 zęby na plusie A wczoraj jeszcze trafiłam na likwidacje dzieciowego wójcika i kupiłam małej parę rzeczy,bo tak tanio było,że grzechem by było nie skorzystać ![]() Kupiłam małej piękne futerko za zimę Idę was podczytać,bo nie wiem co się tutaj dzieję.Pewnie mnie jakieś urodzinki ominęły
|
#3427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
można go tam posadzić w przyczepie spokojnie i nic sie tam nie gnie
|
|
|
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy tę drugą wywrotkę - mega wytrzymała. Na opakowaniu napisane, że do 150kg wytrzyma, ale jakoś nie chce mi się wierzyć. Ale gruby plastik jest.
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę,że temat wózków się (znowu
)przewijał.Mój tż jak wyjechał maclarenem to zawrócił po x-landera i powiedział,że takim szrotem mam sobie sama jezdzić
|
#3430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
i jeszcze po drodze zakupów porobię
|
|
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
oo.. widzę że temat ciężarówek
![]() Dzisiaj TŻ był w sklepie i oglądał zabawki i mówił o tych ciężarówkach wadera ![]() A ja już mam skonstruowane menu roboty będzie od groma bo to dwie impry ale co tam ![]() będą dwie sałatki: jedna na ostro z salami, czerwoną fasolą itp, a druga z fetą ![]() koreczki salami/szynka zawijana w ruloniki a w srodku masa: serek, koperek, posiekana czerwona papryka kanapki krakersy z pastą jajeczną jajka w majonezie do tego tort x2 2 blachy ciasta - powinny wystarczyć na 2 dni ![]() Mam nadzieję że jedzenia wystarczy Na ciepło nic nie planuję, bo w sumie nie ma potrzeby A że gotować nie umiem to tym bardziej zbyt chętna nie jestem haha
Edytowane przez Ferrou Czas edycji: 2011-03-22 o 17:23 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3433 | |||
|
Zakorzenienie
|
jesteśmy po szczepieniu, mam nadzieję, że nie będzie żadnych komplikacji gorączkowych, że o innych nie wspomnę....
ciemiączko podobno już zarosło i pediatra stwierdziła, że możemy odstawić wit.D, a ja się zastanawiam czy nie pociągnąc jeszcze do bardziej słonecznych dni??? ważymy 9,560-chyba OK, co? Lekarka mówiła, że mała drobnokoścista i taka jej uroda. Rozpłakała mi się przy szczepieniu, ale potem było w porządku i praktycznie cały dzisiejszy dzień spędziła na spacerach-ja chyba jednak się uprę na ten ogródek działkowy bo wychodzenie na 3 spacery w ciągu dnia i jeszcze teraz z tym ubieraniem to kosmos jest! Cytat:
2- używam źródlanej od samego początku, ale nie gotuję-nasza kranówa jest strasznie zakamieniona i twarda Cytat:
A TZ...no cóż-nie wiem jak on ze mną wytrzymuje. Teraz właśnie bawi się z młodą. no Ty z Megi to się spotkać możesz, ale jak my planujemy wypad do wawy to niestety w weekend będzie ![]() muszę zgrać fotki ostatnie i faktycznie coś wstawić chociaż jak mam zmniejszać zdjęcia po 10 razy bo mi się ciągle coś nie udaje to mi się odechciewa zanim się wreszcie uda-dlatego ciągle pytałam o programy jakich używacie do tego i Twojego TZta też nie lubię Cytat:
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
Obie rzeczy znalazłam w necie są prościutkie, przynajmniej tak mi się wydaje
![]() Ruloniki: http://zpierwszegotloczenia.pl/przepisy/rozki-salami/ - zrobię wersję z salami i z szynką. Pasta jajeczna: http://www.mojegotowanie.pl/przepisy...jek_i_tunczyka Będę je po raz pierwszy robić, mam nadzieję, że będzie smaczne
|
#3435 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
od tego czasu nie kupujemy już bakusiów teraz jemy serki fifi z biedronki i z polo ale nazwy nie pamietam maja taki sam skład jak bakusie ale lepiej nam smakują u nas chyba jakiś wirus jest Dana nie chce nic jeść na siłę ja poję wypija dziennie 100 ml wody wiem ze to mało ale mnie to cieszy że pije cokolwiek wczoraj miała rozwolnienie wodniste kupki i temperature dzisiaj jest tylko marudna i ciągle śpi je niewiele bo dzisiaj zjadła z samego rana 120 kleiku ryżowego jabłuszko gotowane i 12o kleiku ryzowego na kolacje przed chwilką co moge jej jeszcze dać oprócz tego kleiku i jabluszka czy któras z was miała do czynienia z ostrą biegunka ? |
|
|
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
CAROLAJKA Na biegunki najlepszy kisiel(sok marchwiowy330ml+łyżka mąki ziemniaczanej rozrobiona w odrobinie zimnej wody i zagotować razem) No i marchwianka, ja robię np 4 marchewki, +4 ziemniaki+ kawałek filetu z indyka+50 g100g ryżu białego(to zależy na ile wody), gotować około godzinki.
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
CAROLAJKA, może kup orsalit. są smakowe i nie są jakieś takie złe w smaku i jej strzykawką od leków dawaj po 5ml co parenascie minut- pełne jest to elektrolitów, mała się nie odwodni jak ma tak ostrą biegunkę
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja waży prawie kilogram mniej.2. Niestety ale w tygodniu to ciężko się spotkać. Megi mamusia pracująca i pewnie zaraz leci do domu. A w weekendy to ja poza Wawą. Więc nie tak łatwo się spotkać. JA nawet nie mam czasu na spotkanie ze swoimi znajomymi. A w tym tygodniu to jestem bez samochodu i wożą mnie znajomi do pracy i z pracy. A dodatkowo to ja chodzić za bardzo ni mogę bo kość dalej nie zrośnięta. Dziewczyny obok mnie na Targówku otworzyli ogromny SMYK MegaStore. I znalazłam reklamówkę w że jest promocja na wózem MACLARENA XT - nowy za 799PLN.
|
|
#3439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3440 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Piękna pogoda była chociaż trochę wiało. Misiek w polarze i kamizelce dziś tylko.. Wylatał się za wszystkie czasy po ogródku... Od sąsiada mamy pożyczony traktor to Michaś jak jeździka używał ![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- My spacerówki nie kupujemy, stwierdziliśmy że nam nie potrzebna. Na spacery wygodniej dużym wózkiem, do miasta połazić rzadko jeździmy, na zakupy do marketu to siedzi w wózku sklepowym... Ostatnio wpakowałam wózek jak jechałam do siostry na 4 dni to pogoda lipna była i nawet raz go nie użyłam, więcej nie zabiorę bo pewnie będzie już sam latał... No i nie muszę wózka po schodach nosić... Do kaszek używam wody mineralnej bo kranówki to sama nie piję bo mi nie smakuje.
|
|
#3441 | |
|
Rozeznanie
|
Przyznaję bez bicia, tylko przejrzałam ostatnie kilka stron.
Czasowo niewyrabiam. Spóźnione dla wszystkich jubilatów życzenia - całuski Kochane maluszki jestem, jestem. Ciągle czekam na swój kredyt na działkę - notariusza umówiłam na przyszły tydzień. Oli urodzinki zdecydowałam, że będą w domu, tylko my, babcie i chrzestni Oli. Na imprezę w lokalu mnie nie stać, wystarczy, że muszę sama z jednej pensji utrzymać 4 osobową rodzinę, poipłacić rachunki i spore kredyty Muszę się pochwalić,a w zasadzie Olunię- śmiga już po całym mieszkaniu, wstaje sama bez podtrzymywania się czegokolwiek i nawet na zakrętach wyrabia. Moja mądra mała Cytat:
Uciekam bo czas na kąpiel.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2011-03-22 o 21:38 |
|
|
|
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie dzis mama zaskoczyla, poszlam z mala na spacer do nich i chciala zebym skoczyla z nia po zgrzewki wody botylko wode pije a jej sie skonczyly wiec odwiozlysmy mala do domu i pojechalysmy i zrobila malej tyle zakupow kaszek zloiczkow jogurcikow roznych rzeczy ze w samym rossmanie zostawila 3 stowy, pozniej w aptece stowe i w kauflandzie jej pokupowala owoce i inne takie , dostala 5 stow premii sobie nic nie kupila, wszystko malej.
Mimo wszystko to mile, a i dla nas bardzo pomocne. ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- POMOCY! JAK ODUCZYC MAŁĄ GRYZIENIA????!!!!!!!!!!!! !!!!!!! nie gryzie wszystkich,ale ma takie odruchy jakby chciala pogryzc i np jak ja bylam na tych zakupach z mala tz mowi ze babcia byla i ta ja ugryzla w polik tak ze jej skore przeciela!;/ caly czas mowimy ze be ze nie wolno i cuda na kiju. ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- kupilysmy jej tez niekapka z aventu z gumowa koncowka, bo przeciez jak idzie i pije to ja ze scierka za nia ;/
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj jak wróciłam z pracy to się wzięłam za sprzątanie. Tak, tak sprzątanie i ja.
![]() A wczoraj nawet prasowałam. wiecie że to był pierwsy raz od jakiś 5 miesięcy. ![]() Niestety ale tutaj nie ma kto sprzątać i prasować - musze to sama robić ![]()
|
#3444 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mąz dostał mandat : 350 zł ![]() ![]() ![]() W sumie za głupotę i pewnie za auto jechał zapaliło się czerwone była zielona strzałka to ruszył nagle z nikąt pojawił się rowerzysta na pasach to się zatrzymał , rowerzysta też . Więc ruszył i skręcił i za to mu wlepili że wymusił pierwszeństwo oczywiście sprawdzili co się da łącznie z bagażnikiem I tu moje pytanie czy mają prawo zatrzymując ( drogówka ) kazać otwierać bagażnik ? Bo ja bym się z nimi kłóciła pewnie , niech sobie u siebie grzebią bo niby z jakiej paki ? ![]() ![]() ![]() ![]() Szymek ma chyba jakiegoś wirusa , ma oczy czerwone , ropka mu leci jutro rano do lekarza musze na Olkę uważać bo te dziady się dobrze przenoszą
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
P0P dałabys zarobić jakiejś kobiecinie
![]() Darusia mój tez tak kiedyś zrobił , tak się zamachnął i miedzy cycki mnie udziabał aż ślad zębów miałam i później próbował to siłą go zatrzymywałam i krzyczałam że nie wolno oczywiście protestował,ale inaczej się nie dało i próbował mnie po pysku bić to też mu ręce na siłę trzymałam jeszcze jakiś januszek smoliwąs mi wyrośnie ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Ania nie mam pojęcia z tym sprawdzaniem to coś jak rewizja, mój tż mówi że mogą rutynowa kontrol czy nie ma broni, narkotyków itp. A Szymon może zapalenie spojówek ma , może to coś od wiatru ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Lindsley ja też nie kupuję spacerówki , miałam kupić ale jak Mikołaj zaczął chodzic to jakoś nie chętnie jeździ w wózku i zostawimy ten co mamy , a nowy to tylko niepotrzebny wydatek będzie , a na zakupy to tak jak mówisz w wózku sklepowym siedzi , po galeriach czy po miescie raczej nie latamy , a na wioskę to juz rowerem jeździmy , jestem bardzo zadowolona że kupiłam fotelik rowerowy ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- CAROLAJKA banany też można , kisiel z jagód |
|
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
ania chyba maja bo mnie tez 3 razy trzepali, nawet wycieraczki kazali wyjac....
---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- libra Oliwia tez tak wlasnie robi i dokladnie to samo co ty robie, ale widac nie pomoglo, ona nie miala sladu ona ja tak ugryzla ze krew jej leciala ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- MACHAJ jak ci sie espiro sprawdza? pytam bo ja jestem bardzo zadolowona a wiem ze rowniez taki sam masz. Zwlaszcza ze teraz mam schody do pokonania to mi duzo wygodniej i co do jazdy nim tez nie mam zastrzezen
|
|
#3447 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam:
co do tej wody zrodlanej, to daje taka Basi do picia, ale wszystko robie na wodzie zwyklej, kranowie; bo u mnie w przegotowanej do picia kamien plywa; izazula, libra; to racja co piszecie; Ale powiem tak, po pierwsze, z wlasnego doswiadczenia pamietam, ze najbardziej przeszkadzaly te dzieci, ktore byly kiepskie, zaniedbane, ktorym nauka sprawiala trudnosc; One najwiecej broily i mialy negatywne zachowania, a nie te lepsze; Po drugie, nauczyciel jednak niewielkim kosztem moze wynalezc interesujace zajecia dla takiego dziecka; I po trzecie, nie przekonuje mnie nie dopuszczanie do tego, aby dziecko sie rozwijalo, wykorzystywalo swoj potencjal tylko dlatego, ze panie nie beda sobie z nim radzily, nie beda wiedzialy co robic. Powiem tak, skoro byly takie badania i wiadomo, ze dziecko moze nauczyc sie wczesniej i ze jest to lepsze, bardziej owocne i lepiej wplywa na pozniejszy rozwoj niz nauka w wieku pozniejszym, to powinnismy to robic i uczyc dzieci, i pozwalac wykorzystac ten potencjal. Czy dlatego, ze szkola nie nadaza za przemianami, to nasze dzieci, mimo, ze wiadomo, ze moga lepiej wykorzystywac swoje mozliwosci, maja sie naginac do mozliwosci szkoly i nie rozwijac sie? Tracic te szanse? No chyba cos tu jest nie tak. Chyba to szkola i metody nauki powinny sie przystosowac; Jesli bedzie wiecej takich dzieci to szkola w koncu bedzie musiala byc troche zreformowana. nie mozemy bez wzgledu na wszystko pozowtawac na tym samym poziomie, nie wyszlibysmy ze sredniowiecza w ten sposob; To tak jakby powiedziec, nie uczmy dzieci chodzic, bo trzeba bedzie za nimi biegac, beda broic, trzeba bedzie wszystko zmienic pod ta nowa umiejetnosc; To przesadzony przyklad, ale mniej wiecej tak to jest; przesle wam ksiazki (postaram sie) Sucha plamka, plus krosteczki drobniusienkie = egzema; ale egzema moze byc tez reakcja alergiczna; Cytat:
Cytat:
(moze nie wszedzie)Ja tez wrzuce trzy grosze do dyskusji o kasie na wychowawczym; To prawda, ze duza pomoc socjalna mozna bradzo naginac i zyc z niej; Ale tak sie zawsze bedzie dzialo; A sa osoby, ktore jej potrzebuja. Powinno to byc kontrolowane. Tutaj np bieze sie nianie do legalnej pracy; nie wiem wszystkiego w tym zakresie, ale wiem, ze mozna sobie sporo odliczyc od podatku potem z tej niani, i ze mozna miec doplaty socjalne don tez; No i np wiem tez, ze kobieta samotnie wychowujaca dziecko (nie wiem jak wygladaja kryteria sprawdzania, czy jest samotna faktycznie) do 3 roku zycia dziecka moze miec pomoc finansowa pozwalajaca jej na pozostawanie z dzieckiem w domu; poki nie bedzie moglo isc do przedszkola; ta pomoc zdaje sie nie jest mala; W Polsce dopuszcza sie rozwody, tylko kobieta pozniej sobie jakims cudem musi poradzic, jesli nie ma rodziny, to troche ciezko moze jej byc. Bo pieniazki jakie zarobi, to wyda na nianie.... A zyc bedzie sobie nie wiadomo z czego... Cytat:
|
|||
|
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
ania cigi mi jeszcze cytatem przypomniala, takich za same alimenty i podobne cuda osadza sie w wiezieniach polotwartych , oni normalnie chodza do pracy ale dostaja 30% wynagrodzenia reszte sie im zabiera.
---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- MAMY DZIEWCZYNEK! Kupowalyscie te pieluchy pampersa dla dziewczynek??? dzisiaj je kupilysmy ciekawa jestem jak beda sie sprawowac.... ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- z Sieradzkiego pierdla pracują, wlasnie zamiataja chodniki sporzataja zima odsniezaja ( chociaz tej zimy zadnego odsniezania nie widzialam, ani wiezniow, ani zadnej firmy, NIC) Jakas kara musi byc za nieplacenie rowniez, ale mogly to by byc same prace spoleczne a nie wiezienie...
|
|
#3449 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
; ona tak calowala do niedawna, ale teraz dziabie z premedytacja; chyba tez dlatego, ze zeby ida;ugryzla mnie w policzek pare dni temu, trzymalam ja na rekach, az skore mi odciagnela, bo nie chciala puscic; dzis jak ja usypialam dziabnela mnie w dekolt-cycka; Ja krzycze z bolu i mowie, ze nie wolno; Ona juz wie, bo kiedys dziabnela mnie w noge i krzyknelam, smutno jej sie zrobilo i pozniej mnie glaskala; ale to chyba silniejsze od niej; Widze, ze znowu sobie epopeje sama pisze; Dziewczyny, bardzo, bardzo mnie zalamujecie opisujac sytuacje w PL co do pracy; .............. |
|
|
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia pampers jak pampers fajne dla dzieci które się przewija na stojąco czy na wakacje ( ja na wakacje zawsze kupowałam te pieluchomajtki ) a tak jakoś nie widze różnicy między normalnymi pieluchami poza tym że tych jest mniej i wiecej kosztują
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

znasz dublin? A pracuje w szpitalu 
teskno mi troche za Dublinem

Moja waży prawie kilogram mniej.