TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV 2010 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-22, 13:31   #3421
minka26
Wtajemniczenie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Cytat:
Napisane przez Katia25 Pokaż wiadomość
Minka
A ty gdzie mieszkasz jeśli mogę spytać?
Ja mieszkam obecnie w citywest , nie dawno sie przeprowadzilam znasz dublin? A pracuje w szpitalu
Wcześniej mieszkałam 5 lat w Holandii.
Pzdr
teraz już w Polsce mieszkam, ale wcześniej 4 lata w Dublinie byłam, mieszkałam najpierw w centrum, potem na Inchicore, a potem na Palmerstown teskno mi troche za Dublinem
ja pracowałam w Fields'ie (sklepy z biżuterią), ale ja byłam w biurze (bardziej wypadałoby powiedzieć w centrali, bo byłam w stock room'ie)
ale wpadne do Dublina za jakiś czas bo muszę konta pozamykać i zrobić zakupy w Penny'sie
Stary 2011-03-22, 13:38   #3422
Katia25
Wtajemniczenie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Minka
O proszę ja tej strony Dublina nie znałam aż do teraz , inchicore całkiem nie daleko od Citywest wcześniej mieszkałam w Dublin 18 , cabinteely a potem leopardstown.
od dawna jesteś w pl? Co sie stało ze wrocilas( jeśli mogę spytać ? )
Ja dziś sie mam zamiar do penniego wybrać po drodze do fryzjerajak będziesz w Dublinie to daj znać , może wypijemy jakaś kawke
Stary 2011-03-22, 14:13   #3423
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katia25 Pokaż wiadomość
Minka
O proszę ja tej strony Dublina nie znałam aż do teraz , inchicore całkiem nie daleko od Citywest wcześniej mieszkałam w Dublin 18 , cabinteely a potem leopardstown.
od dawna jesteś w pl? Co sie stało ze wrocilas( jeśli mogę spytać ? )
Ja dziś sie mam zamiar do penniego wybrać po drodze do fryzjerajak będziesz w Dublinie to daj znać , może wypijemy jakaś kawke
to ja nie znam tamtej strony dublina
w Polsce jestem od maja, a wróciłam z kilku powodów, 1. tz miał dość pracy w magazynie, 2. brak szans na rozwój, bo ciągle pracował z Polakami, z językiem stał, 3. urodziłam Amelkę i nie wyobrażałam sobie żeby szukać opiekunki i nie widzieć jej cały dzień, a na socjalu nie chciałam siedzieć, 4. i tak kiedyś chcieliśmy wrócić i uznaliśmy, że to dobry moment.
Ciężko dostosować się do tutejszych warunków, ale co tam, ja czuje, że to jest moje miejsce. Jak się tu nie uda, to pewnie wyjedziemy... ale ja nie chce wyjeżdżać... wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej
a gdzie rodziłaś? w Rotundzie czy Coombe?
Stary 2011-03-22, 14:42   #3424
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
ja ogólnie bym kupiła używkę firmową niż jakiś Polski ale to ja .
Ania ten pierwszy fajny szkoda,że wcześniej nie widziałam
ale przeciez x-lander to też polski wózek firmy deltim z częstochowy robiony w Chinach jak te wszystkie właśnie baby design,wszystkie te spacerówki ich firmy są z Chin ściągane,mają firmę w Częstochowie ale wszystko to import.

Minka czyli się pokrywa ja też to zaobserwowałam po kiwi.
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 14:52   #3425
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
ale przeciez x-lander to też polski wózek firmy deltim z częstochowy robiony w Chinach jak te wszystkie właśnie baby design,wszystkie te spacerówki ich firmy są z Chin ściągane,mają firmę w Częstochowie ale wszystko to import.

To chyba stelaże w Chinach robią bo moja koleżanka pracuje (teraz na macierzyńskim) w firmie, która szyje dla baby design
Stary 2011-03-22, 14:54   #3426
anakazar
Zakorzenienie

Witam

Rany bałam się,ze tu gorzej nastukacie

Czasu nie mam na nic.Cały czas coś albo gdzieś.I jeszcze to prawkoto jakiś koszmar teraz!!jeśli zdam to będzie to ósmy cud świata
Dzisiaj sobie stresy odbiłam i zafundowałam sobie fryzjera i henne brwi.Jestem ruda jaki lisica lub jak kto woli wiewióraOkres też minął i mogę życ

Nina ma kolejne 2 zęby na plusie

A wczoraj jeszcze trafiłam na likwidacje dzieciowego wójcika i kupiłam małej parę rzeczy,bo tak tanio było,że grzechem by było nie skorzystać
Kupiłam małej piękne futerko za zimęze 150zł na 89 zł mi się trafiło.Tylko z rozpędu wzięłam jej na 98 aż-muszę podjechać i wymienić na 92.

Idę was podczytać,bo nie wiem co się tutaj dzieję.Pewnie mnie jakieś urodzinki ominęły

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 15:22   #3427
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Libra (mam nadzieję że się nie pomyliłam i to Ty masz wywrotkę) ja jeszcze raz z pytaniem o wywrotkę... Zastanawiam się między http://allegro.pl/wielka-gigant-ciezarowka-wywrotka-krakow-i1513474544.html
a http://allegro.pl/gigant-truck-wywro...521700675.html Tą pierwszą chyba masz i jakbyś ją do zabawek Wadera pod względem jakości i wytrzymałości oceniła? My będziemy kupować i dla Michałka i mojego bratanka (w jednym tygodniu roczku obchodzą) i nie chcę bubla kupić....
tak my mamy ten pierwszy i mogę go polecić ,no do wadera nie porównam bo wader lepszy ale ta wywrotka jest też z takiego dośc grubego plastiku , Miko jeszcze nie połamał a on psuj jest można go tam posadzić w przyczepie spokojnie i nic sie tam nie gnie
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 16:11   #3428
megi-megi
Zakorzenienie

My mamy tę drugą wywrotkę - mega wytrzymała. Na opakowaniu napisane, że do 150kg wytrzyma, ale jakoś nie chce mi się wierzyć. Ale gruby plastik jest.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 16:20   #3429
anakazar
Zakorzenienie

Widzę,że temat wózków się (znowu)przewijał.Mój tż jak wyjechał maclarenem to zawrócił po x-landera i powiedział,że takim szrotem mam sobie sama jezdzić

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 17:00   #3430
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Już wkleiłam linka

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

http://allegro.pl/wozek-spacerowy-ba...499449981.html

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

http://allegro.pl/wozek-spacerowy-sp...500553795.html

Ten mi sie bardziej podoba ale... nie ma miejsca na kubeczek... tylko koło rączki... hmmm...
ten pierwszy miałam pożyczony od koleżanki, i fajny lekki, latwo się składa, ale z pół km słychać że jedziesz ma dość niskie oparcie, Erwinowi kilka mc temu główka już lekko wystawała

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Widzę,że temat wózków się (znowu)przewijał.Mój tż jak wyjechał maclarenem to zawrócił po x-landera i powiedział,że takim szrotem mam sobie sama jezdzić
No ja wlasnie sie zastanawiam czy wogle kupię parasolkę, bo w tym xv malemu wygodnie, i mi też super, a dla mnie najważniejsze że nawet Eryka plecak pod spód wpakuję i jeszcze po drodze zakupów porobię

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 17:22   #3431
Ferrou
Zakorzenienie

oo.. widzę że temat ciężarówek
Dzisiaj TŻ był w sklepie i oglądał zabawki i mówił o tych ciężarówkach wadera

A ja już mam skonstruowane menu roboty będzie od groma bo to dwie impry ale co tam
będą dwie sałatki: jedna na ostro z salami, czerwoną fasolą itp, a druga z fetą
koreczki
salami/szynka zawijana w ruloniki a w srodku masa: serek, koperek, posiekana czerwona papryka
kanapki
krakersy z pastą jajeczną
jajka w majonezie
do tego tort x2
2 blachy ciasta - powinny wystarczyć na 2 dni

Mam nadzieję że jedzenia wystarczy Na ciepło nic nie planuję, bo w sumie nie ma potrzeby A że gotować nie umiem to tym bardziej zbyt chętna nie jestem haha

Edytowane przez Ferrou
Czas edycji: 2011-03-22 o 17:23
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 17:50   #3432
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
A ja już mam skonstruowane menu roboty będzie od groma bo to dwie impry ale co tam
będą dwie sałatki: jedna na ostro z salami, czerwoną fasolą itp, a druga z fetą
koreczki
salami/szynka zawijana w ruloniki a w srodku masa: serek, koperek, posiekana czerwona papryka
kanapki
krakersy z pastą jajeczną
jajka w majonezie
do tego tort x2
2 blachy ciasta - powinny wystarczyć na 2 dni

Mam nadzieję że jedzenia wystarczy Na ciepło nic nie planuję, bo w sumie nie ma potrzeby A że gotować nie umiem to tym bardziej zbyt chętna nie jestem haha
proszę o przepis na te ruloniki z szynki i na paste jajeczną

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 17:52   #3433
mrowak
Zakorzenienie

jesteśmy po szczepieniu, mam nadzieję, że nie będzie żadnych komplikacji gorączkowych, że o innych nie wspomnę....
ciemiączko podobno już zarosło i pediatra stwierdziła, że możemy odstawić wit.D, a ja się zastanawiam czy nie pociągnąc jeszcze do bardziej słonecznych dni???
ważymy 9,560-chyba OK, co? Lekarka mówiła, że mała drobnokoścista i taka jej uroda.
Rozpłakała mi się przy szczepieniu, ale potem było w porządku i praktycznie cały dzisiejszy dzień spędziła na spacerach-ja chyba jednak się uprę na ten ogródek działkowy bo wychodzenie na 3 spacery w ciągu dnia i jeszcze teraz z tym ubieraniem to kosmos jest!

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
1. czy przechodząc z mleka 2 na 3 też trzeba je mieszać itp? ja nie mam pojęcia jak to się robi... ja odstawiłam cyca i zaczęłam jej dawać 2ke... jak teraz mam wprowadzić 3ke?
2. czy wy nadal używacie wody mineralnej do przygotowania mleka? czy juz robicie na kranówie? ja sie zastanawiam czy nie zacząć robić na kranówie... mamy filtr do wody i na tym bym jej robiła... chociaż mi ta woda z filtra nie smakuje.. gorzkawa mi sie wydaje;/

jeszcze o coś chciałam spytać ale wyleciało mi z głowy... uciekam spać! dobranoc
1- ja mieszałam
2- używam źródlanej od samego początku, ale nie gotuję-nasza kranówa jest strasznie zakamieniona i twarda

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Na początek chciałam Wam opisać spotkanie z Mrowakiem i Strasznie mi się podobało spotkanie i żałuję, że tak krótko. Ale niestety też nieco się wyżaliłam Mrowakowi - biedna ona.
A teraz parę słów o tż Mrowaka - otóż jest wspaniałym tatą - o takim bym marzyła dla Igora - ciepły, troskliwy, opiekuńczy - taka mama z jajkami
zapraszam częściej, bo faktycznie było krótko-trzeba się było nie spóźniaćIgor, nie śpij tyle następnym razem

A TZ...no cóż-nie wiem jak on ze mną wytrzymuje. Teraz właśnie bawi się z młodą.

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Megi i Mrowka - zazdroszczę Wam spotkania.
no Ty z Megi to się spotkać możesz, ale jak my planujemy wypad do wawy to niestety w weekend będzie

Cytat:
Mrowak pokaż Gabrysię
muszę zgrać fotki ostatnie i faktycznie coś wstawić chociaż jak mam zmniejszać zdjęcia po 10 razy bo mi się ciągle coś nie udaje to mi się odechciewa zanim się wreszcie uda-dlatego ciągle pytałam o programy jakich używacie do tego

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

Oj, przestań kłamać
i Twojego TZta też nie lubię

Cytat:
To ja tak w temacie dzieciowym
Myślicie, że w takich butach da w ogóle rade chodzić, czy tylko ładnie wyglądać? http://aukcjewp.wp.pl/sexi-czolenka-...489711252.html
ja myślę, że na 100% bym się w nich zabiła po 4 krokach, a już po całym dniu w szkole to chyba bym na rzęsach wracała do domu
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 18:48   #3434
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
proszę o przepis na te ruloniki z szynki i na paste jajeczną
Obie rzeczy znalazłam w necie są prościutkie, przynajmniej tak mi się wydaje

Ruloniki: http://zpierwszegotloczenia.pl/przepisy/rozki-salami/ - zrobię wersję z salami i z szynką.

Pasta jajeczna: http://www.mojegotowanie.pl/przepisy...jek_i_tunczyka

Będę je po raz pierwszy robić, mam nadzieję, że będzie smaczne
Stary 2011-03-22, 19:08   #3435
CAROLAJKA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez EciaPecia Pokaż wiadomość
Hej Kochane,
Wszystkim dzieciom, które miały i będą miały roczek w moją nieobecność najszczersze życzenia zdrówka, uśmiechu, szczęścia i beztroski
Mało się ostatnio udzielałam i nie miałam nawet czasu by Was na bierząco poczytać, bo szykujemy się na wyjazd nad morze. Adaś roczek spędzi u swojej prababci właśnie na północy. Będziemy mięli małą rodzinną imprezę z tortem.
Nie miałam jak Was czytać też, bo mały nam się rozchorował, a raczej struł się i wymiotował dalej niż widział a do tego gorączkował 40st. Nie wiedzieliśmy od czego, byliśmy na pogotowiu, tam nam niewiele mądrego powiedziano, jedynie jak podawać czopki Ale powiem, że jestem mile zaskoczona, bo naprawdę ładnie się nami zaopiekowali.

Okazało się, że w serkach Bakuś, które podawałam dziecku i które miały jeszcze dobrą datę ważności była pleśń!!! Sprawdzaliśmy każde jedzenie, soczki, mleko i doszliśmy do Bakusiów.... I tak myślę, że tym się struł.... Teraz będziemy uważniej sprawdzać co podajemy dziecku.

Na razie się z Wami żegnam, odezwę się po powrocie z północy i postaram Was nadrobić

wiosny w sercu każdej z osobna i sobie życzę
papa
my też kiedyś w Bakusiu znalazłysmy pleśń pisałam nawet o tym tez był zamkniety szczelnie i pleśń była na samym dole nie widoczna z góry obawiałam się nawet że Dana się podtruła na szczęście nic jej nie było
od tego czasu nie kupujemy już bakusiów teraz jemy serki fifi z biedronki i z polo ale nazwy nie pamietam maja taki sam skład jak bakusie ale lepiej nam smakują

u nas chyba jakiś wirus jest Dana nie chce nic jeść na siłę ja poję wypija dziennie 100 ml wody wiem ze to mało ale mnie to cieszy że pije cokolwiek wczoraj miała rozwolnienie wodniste kupki i temperature dzisiaj jest tylko marudna i ciągle śpi je niewiele bo dzisiaj zjadła z samego rana 120 kleiku ryżowego jabłuszko gotowane i 12o kleiku ryzowego na kolacje przed chwilką co moge jej jeszcze dać oprócz tego kleiku i jabluszka czy któras z was miała do czynienia z ostrą biegunka ?
CAROLAJKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 19:15   #3436
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

CAROLAJKA Na biegunki najlepszy kisiel(sok marchwiowy330ml+łyżka mąki ziemniaczanej rozrobiona w odrobinie zimnej wody i zagotować razem) No i marchwianka, ja robię np 4 marchewki, +4 ziemniaki+ kawałek filetu z indyka+50 g100g ryżu białego(to zależy na ile wody), gotować około godzinki.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 19:47   #3437
Ferrou
Zakorzenienie

CAROLAJKA, może kup orsalit. są smakowe i nie są jakieś takie złe w smaku i jej strzykawką od leków dawaj po 5ml co parenascie minut- pełne jest to elektrolitów, mała się nie odwodni jak ma tak ostrą biegunkę
Stary 2011-03-22, 19:59   #3438
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
ważymy 9,560-chyba OK, co? Lekarka mówiła, że mała drobnokoścista i taka jej uroda.
Rozpłakała mi się przy szczepieniu, ale potem było w porządku i praktycznie cały dzisiejszy dzień spędziła na spacerach-ja chyba jednak się uprę na ten ogródek działkowy bo wychodzenie na 3 spacery w ciągu dnia i jeszcze teraz z tym ubieraniem to kosmos jest!

no Ty z Megi to się spotkać możesz, ale jak my planujemy wypad do wawy to niestety w weekend będzie
1. To chyba nie tak mało. Moja waży prawie kilogram mniej.

2. Niestety ale w tygodniu to ciężko się spotkać. Megi mamusia pracująca i pewnie zaraz leci do domu. A w weekendy to ja poza Wawą. Więc nie tak łatwo się spotkać. JA nawet nie mam czasu na spotkanie ze swoimi znajomymi. A w tym tygodniu to jestem bez samochodu i wożą mnie znajomi do pracy i z pracy. A dodatkowo to ja chodzić za bardzo ni mogę bo kość dalej nie zrośnięta.

Dziewczyny obok mnie na Targówku otworzyli ogromny SMYK MegaStore. I znalazłam reklamówkę w że jest promocja na wózem MACLARENA XT - nowy za 799PLN.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 20:04   #3439
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
[/COLOR]Asia nie bron sie bo nie masz przed czym!
Ja jestem zdania ze nam tez sie cos nalezy, fajne jest takie oderwanie sie od wszystkeigo i ja szczerze wspolczuje tym ktore nie wychodza nigdzie i sa pozaszywane w domu.
Nawet jesli nie ma sie takiej potrzeby moze sie okazac ze takie wyjscie jest jednak potrzebne.
a włąsnie.. my planujemy z grupa wybrac sie gdzies po wykładach .. i zostaje na noc w koszalinie... i nie ma tematu T. nie ma NIC przeciwko.. ja sie ciesze.. bede nocowała u kuzynki a rano na wykąłdy znowu .. i tyle!! Ja bede szczesliw a i on Że ja jestem hihihih

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 20:31   #3440
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Wadera auta są super ja mam takie co Szymek dostał od znajomych co już mają ładnych kilka lat po ich dzieciach i jak nowe gniotsa niełamiotsa
Właśnie wiem, że Wadera są super dlatego prosiłam o porównanie właśnie z tą firmą Od kilku dni mamy śmieciarkę tylko starszą wersję z dwoma większymi pojemnikami... Michas zachwycony... Jednak Wader nie podołał pomysłom chłopców mojej siostry i żaden nie przetrwał a było ich wiele...
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
tak my mamy ten pierwszy i mogę go polecić ,no do wadera nie porównam bo wader lepszy ale ta wywrotka jest też z takiego dośc grubego plastiku , Miko jeszcze nie połamał a on psuj jest można go tam posadzić w przyczepie spokojnie i nic sie tam nie gnie
Dzięki
Cytat:
My mamy tę drugą wywrotkę - mega wytrzymała. Na opakowaniu napisane, że do 150kg wytrzyma, ale jakoś nie chce mi się wierzyć. Ale gruby plastik jest.
Dzięki

Piękna pogoda była chociaż trochę wiało. Misiek w polarze i kamizelce dziś tylko.. Wylatał się za wszystkie czasy po ogródku... Od sąsiada mamy pożyczony traktor to Michaś jak jeździka używał

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

My spacerówki nie kupujemy, stwierdziliśmy że nam nie potrzebna. Na spacery wygodniej dużym wózkiem, do miasta połazić rzadko jeździmy, na zakupy do marketu to siedzi w wózku sklepowym... Ostatnio wpakowałam wózek jak jechałam do siostry na 4 dni to pogoda lipna była i nawet raz go nie użyłam, więcej nie zabiorę bo pewnie będzie już sam latał... No i nie muszę wózka po schodach nosić...

Do kaszek używam wody mineralnej bo kranówki to sama nie piję bo mi nie smakuje.

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 20:45   #3441
dusiaka
Rozeznanie

Przyznaję bez bicia, tylko przejrzałam ostatnie kilka stron.
Czasowo niewyrabiam.
Spóźnione dla wszystkich jubilatów życzenia - całuski Kochane maluszki

Cytat:
Dusiaka gdzie się schowałaś???wracaj
jestem, jestem.
Ciągle czekam na swój kredyt na działkę - notariusza umówiłam na przyszły tydzień.
Oli urodzinki zdecydowałam, że będą w domu, tylko my, babcie i chrzestni Oli. Na imprezę w lokalu mnie nie stać, wystarczy, że muszę sama z jednej pensji utrzymać 4 osobową rodzinę, poipłacić rachunki i spore kredyty

Muszę się pochwalić,a w zasadzie Olunię- śmiga już po całym mieszkaniu, wstaje sama bez podtrzymywania się czegokolwiek i nawet na zakrętach wyrabia. Moja mądra mała

Cytat:
ja sie z toba nie zgadzam, mozesz tez tak pisac bo nie jestes w takiej sytuacji jak ja np, ja wychowawczeho nie dostane bo o marne grosiki mam wyzsza na umowie mimo ze tz jeszcze umowy nie ma... to jest ok? zaraz skonczy mi sie umowa bo mam do konca marca i co dalej???
gdybys byla w takiej sytuacji myslalabys inaczej na bank.
jestem za, znaczy za wypłacaniem jakiegoś świadczenia matkom/ ojcom na wychowawczym lub właśnie na nianię.Nam przydałoby się każde 1000 pln. TŻ cały czas z małą w domu na wychowawczym, czyli bez grosza :-(

Uciekam bo czas na kąpiel.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2011-03-22 o 21:38
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 21:20   #3442
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

a mnie dzis mama zaskoczyla, poszlam z mala na spacer do nich i chciala zebym skoczyla z nia po zgrzewki wody botylko wode pije a jej sie skonczyly wiec odwiozlysmy mala do domu i pojechalysmy i zrobila malej tyle zakupow kaszek zloiczkow jogurcikow roznych rzeczy ze w samym rossmanie zostawila 3 stowy, pozniej w aptece stowe i w kauflandzie jej pokupowala owoce i inne takie , dostala 5 stow premii sobie nic nie kupila, wszystko malej.
Mimo wszystko to mile, a i dla nas bardzo pomocne.

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

POMOCY!

JAK ODUCZYC MAŁĄ GRYZIENIA????!!!!!!!!!!!! !!!!!!!

nie gryzie wszystkich,ale ma takie odruchy jakby chciala pogryzc i np jak ja bylam na tych zakupach z mala tz mowi ze babcia byla i ta ja ugryzla w polik tak ze jej skore przeciela!;/
caly czas mowimy ze be ze nie wolno i cuda na kiju.

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

kupilysmy jej tez niekapka z aventu z gumowa koncowka, bo przeciez jak idzie i pije to ja ze scierka za nia ;/
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 21:41   #3443
P0P70
Zakorzenienie

Ja dzisiaj jak wróciłam z pracy to się wzięłam za sprzątanie. Tak, tak sprzątanie i ja. Jeszcze trochę potrafię. I umyłam nawet okna w jednym pokoju.

A wczoraj nawet prasowałam. wiecie że to był pierwsy raz od jakiś 5 miesięcy.

Niestety ale tutaj nie ma kto sprzątać i prasować - musze to sama robić

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 21:47   #3444
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

Tak Polski ale z tych wszelakich coneco czy innych sa jednak chyba najlepsze .

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Ja u soebie też nie jeżdże , u siebie mam MX3 a drugi w bagażniku na wyjazdy teraz ale latem będę nim jeździła napewno

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Właśnie wiem, że Wadera są super dlatego prosiłam o porównanie właśnie z tą firmą Od kilku dni mamy śmieciarkę tylko starszą wersję z dwoma większymi pojemnikami... Michas zachwycony... Jednak Wader nie podołał pomysłom chłopców mojej siostry i żaden nie przetrwał a było ich wiele...

.
A ja myslałam że moje dziecko to psuja

Mąz dostał mandat : 350 zł :m ur:
W sumie za głupotę i pewnie za auto
jechał zapaliło się czerwone była zielona strzałka to ruszył nagle z nikąt pojawił się rowerzysta na pasach to się zatrzymał , rowerzysta też . Więc ruszył i skręcił i za to mu wlepili że wymusił pierwszeństwo oczywiście sprawdzili co się da łącznie z bagażnikiem
I tu moje pytanie czy mają prawo zatrzymując ( drogówka ) kazać otwierać bagażnik ? Bo ja bym się z nimi kłóciła pewnie , niech sobie u siebie grzebią bo niby z jakiej paki ?

Szymek ma chyba jakiegoś wirusa , ma oczy czerwone , ropka mu leci jutro rano do lekarza musze na Olkę uważać bo te dziady się dobrze przenoszą
Stary 2011-03-22, 21:56   #3445
libra777
Zakorzenienie

P0P dałabys zarobić jakiejś kobiecinie
Darusia mój tez tak kiedyś zrobił , tak się zamachnął i miedzy cycki mnie udziabał aż ślad zębów miałam i później próbował to siłą go zatrzymywałam i krzyczałam że nie wolno oczywiście protestował,ale inaczej się nie dało i próbował mnie po pysku bić to też mu ręce na siłę trzymałam jeszcze jakiś januszek smoliwąs mi wyrośnie

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Ania nie mam pojęcia z tym sprawdzaniem to coś jak rewizja, mój tż mówi że mogą rutynowa kontrol czy nie ma broni, narkotyków itp.
A Szymon może zapalenie spojówek ma , może to coś od wiatru

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Lindsley ja też nie kupuję spacerówki , miałam kupić ale jak Mikołaj zaczął chodzic to jakoś nie chętnie jeździ w wózku i zostawimy ten co mamy , a nowy to tylko niepotrzebny wydatek będzie , a na zakupy to tak jak mówisz w wózku sklepowym siedzi , po galeriach czy po miescie raczej nie latamy , a na wioskę to juz rowerem jeździmy , jestem bardzo zadowolona że kupiłam fotelik rowerowy

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

CAROLAJKA banany też można , kisiel z jagód
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 22:06   #3446
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ania chyba maja bo mnie tez 3 razy trzepali, nawet wycieraczki kazali wyjac....

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

libra Oliwia tez tak wlasnie robi i dokladnie to samo co ty robie, ale widac nie pomoglo, ona nie miala sladu ona ja tak ugryzla ze krew jej leciala

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

MACHAJ
jak ci sie espiro sprawdza?
pytam bo ja jestem bardzo zadolowona a wiem ze rowniez taki sam masz.

Zwlaszcza ze teraz mam schody do pokonania to mi duzo wygodniej i co do jazdy nim tez nie mam zastrzezen
A.Camus
Stary 2011-03-22, 22:11   #3447
cigi
Rozeznanie

Witam:
co do tej wody zrodlanej, to daje taka Basi do picia, ale wszystko robie na wodzie zwyklej, kranowie; bo u mnie w przegotowanej do picia kamien plywa;

izazula, libra;
to racja co piszecie;
Ale powiem tak, po pierwsze, z wlasnego doswiadczenia pamietam, ze najbardziej przeszkadzaly te dzieci, ktore byly kiepskie, zaniedbane, ktorym nauka sprawiala trudnosc; One najwiecej broily i mialy negatywne zachowania, a nie te lepsze;
Po drugie, nauczyciel jednak niewielkim kosztem moze wynalezc interesujace zajecia dla takiego dziecka;
I po trzecie, nie przekonuje mnie nie dopuszczanie do tego, aby dziecko sie rozwijalo, wykorzystywalo swoj potencjal tylko dlatego, ze panie nie beda sobie z nim radzily, nie beda wiedzialy co robic.
Powiem tak, skoro byly takie badania i wiadomo, ze dziecko moze nauczyc sie wczesniej i ze jest to lepsze, bardziej owocne i lepiej wplywa na pozniejszy rozwoj niz nauka w wieku pozniejszym, to powinnismy to robic i uczyc dzieci, i pozwalac wykorzystac ten potencjal. Czy dlatego, ze szkola nie nadaza za przemianami, to nasze dzieci, mimo, ze wiadomo, ze moga lepiej wykorzystywac swoje mozliwosci, maja sie naginac do mozliwosci szkoly i nie rozwijac sie? Tracic te szanse?
No chyba cos tu jest nie tak. Chyba to szkola i metody nauki powinny sie przystosowac; Jesli bedzie wiecej takich dzieci to szkola w koncu bedzie musiala byc troche zreformowana. nie mozemy bez wzgledu na wszystko pozowtawac na tym samym poziomie, nie wyszlibysmy ze sredniowiecza w ten sposob;
To tak jakby powiedziec, nie uczmy dzieci chodzic, bo trzeba bedzie za nimi biegac, beda broic, trzeba bedzie wszystko zmienic pod ta nowa umiejetnosc; To przesadzony przyklad, ale mniej wiecej tak to jest;
przesle wam ksiazki (postaram sie)

Cytat:

Cigi nie wygląda to na egzemę mam nadzieję,że to nie to.
Sucha plamka, plus krosteczki drobniusienkie = egzema; ale egzema moze byc tez reakcja alergiczna;

Cytat:
Napisane przez gusinek Pokaż wiadomość
no włąsnie siła wyzsza... mam panstwo pseudo pro rodzinne jak sie ma skrajnie niskie dochody dadza ca le 400zł na wychowawczym przeciez to kpina, powinna byc taka mozliwosc ze jesli kobieta chce sie poswiecic np do 3 roku zycia dziecka - do pojscia do przedszkola to powinna dostawac tego wychowawczego minimum 1500zł

Cytat:
Co do wody to zalezy gdzie jaka jest i tego się dowiedzcie . Np w wawie wyremontowali całe wodociągi zmienili 80% rur na plastiki i woda jest podobno super nawet lepsza niż niektóre butelkowe .
Więc czemu by nie dawac z kranu ale jak gdzieś jest syf to lepiej minerałkę dawać
o tu dobry artykuł
http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/wod...ej_154196.html

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Co do wychowawczego to ja się nie zgodzę że się powinno dostawać kasę siedząc w domu z dzieckiem przynajmniej nie kazdy powinien ją dostawać . Bo jakby tak było że mama siedząca w domu dostaje np tysiaka od państwa , to zaraz by te wszystkie patologie robiły dzieci byle tylko tego tysiaka dostawać . oczywiście kasa nie szła by na dziecko
Także jak dla mnie nic by z tego nie wyszło . Niech bedzie dostęp do złobków i przedszkoli , to i by więcej dzieciaków zaraz było jakby miały dobrą opiekę a ja już bym sobie sama zarobiła .
Ew jakaś dotacja do zatrudniania niań , niania by zarobiła ( tworzą się miejsca pracy ) mama by mogła iść do pracy w tym czasie itp.
ania- tylko kranowa ma cudowny smak chloru (moze nie wszedzie)

Ja tez wrzuce trzy grosze do dyskusji o kasie na wychowawczym;
To prawda, ze duza pomoc socjalna mozna bradzo naginac i zyc z niej; Ale tak sie zawsze bedzie dzialo; A sa osoby, ktore jej potrzebuja. Powinno to byc kontrolowane.
Tutaj np bieze sie nianie do legalnej pracy; nie wiem wszystkiego w tym zakresie, ale wiem, ze mozna sobie sporo odliczyc od podatku potem z tej niani, i ze mozna miec doplaty socjalne don tez;
No i np wiem tez, ze kobieta samotnie wychowujaca dziecko (nie wiem jak wygladaja kryteria sprawdzania, czy jest samotna faktycznie) do 3 roku zycia dziecka moze miec pomoc finansowa pozwalajaca jej na pozostawanie z dzieckiem w domu; poki nie bedzie moglo isc do przedszkola; ta pomoc zdaje sie nie jest mala;
W Polsce dopuszcza sie rozwody, tylko kobieta pozniej sobie jakims cudem musi poradzic, jesli nie ma rodziny, to troche ciezko moze jej byc. Bo pieniazki jakie zarobi, to wyda na nianie.... A zyc bedzie sobie nie wiadomo z czego...
Cytat:
Ale ja już mam takie poglady a nie inne , tak samo jak tych osadzonych ( za alimenty ) czy przestępstwa pieniężne nie za jakieś poważne czyny nie powinno być w zakładach karnych . My tych ludzi utrzymujemy ( utrzymanie więźnia kosztuje nie mało ) a Ci ludzie powinni jako kara pracować , zamiatać chodniki czy kopać doły ale nie siedzieć i nie robić nic .
a ja uwazam, ze WSZYSCY wiezniowie powinni pracowac, im ciezsze przewinienie, tym ciezsze roboty;
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 22:29   #3448
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ania cigi mi jeszcze cytatem przypomniala, takich za same alimenty i podobne cuda osadza sie w wiezieniach polotwartych , oni normalnie chodza do pracy ale dostaja 30% wynagrodzenia reszte sie im zabiera.

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

MAMY DZIEWCZYNEK!

Kupowalyscie te pieluchy pampersa dla dziewczynek???
dzisiaj je kupilysmy ciekawa jestem jak beda sie sprawowac....

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

z Sieradzkiego pierdla pracują, wlasnie zamiataja chodniki sporzataja zima odsniezaja ( chociaz tej zimy zadnego odsniezania nie widzialam, ani wiezniow, ani zadnej firmy, NIC)
Jakas kara musi byc za nieplacenie rowniez, ale mogly to by byc same prace spoleczne a nie wiezienie...
A.Camus
Stary 2011-03-22, 22:33   #3449
cigi
Rozeznanie

Cytat:

POMOCY!

JAK ODUCZYC MAŁĄ GRYZIENIA????!!!!!!!!!!!! !!!!!!!

nie gryzie wszystkich,ale ma takie odruchy jakby chciala pogryzc i np jak ja bylam na tych zakupach z mala tz mowi ze babcia byla i ta ja ugryzla w polik tak ze jej skore przeciela!;/
caly czas mowimy ze be ze nie wolno i cuda na kiju.

-
Moja tez kasa ; ona tak calowala do niedawna, ale teraz dziabie z premedytacja; chyba tez dlatego, ze zeby ida;
ugryzla mnie w policzek pare dni temu, trzymalam ja na rekach, az skore mi odciagnela, bo nie chciala puscic; dzis jak ja usypialam dziabnela mnie w dekolt-cycka; Ja krzycze z bolu i mowie, ze nie wolno; Ona juz wie, bo kiedys dziabnela mnie w noge i krzyknelam, smutno jej sie zrobilo i pozniej mnie glaskala; ale to chyba silniejsze od niej;

Widze, ze znowu sobie epopeje sama pisze;

Dziewczyny, bardzo, bardzo mnie zalamujecie opisujac sytuacje w PL co do pracy; ..............
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 22:33   #3450
ania p
Zakorzenienie

Darusia pampers jak pampers fajne dla dzieci które się przewija na stojąco czy na wakacje ( ja na wakacje zawsze kupowałam te pieluchomajtki ) a tak jakoś nie widze różnicy między normalnymi pieluchami poza tym że tych jest mniej i wiecej kosztują

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości