|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
Cytat:
Z zaproszeniami się spieszyliśmy, bo to niedziela, więc trzeba wziąć wolny poniedziałek. Poza tym staram się jak najwięcej spraw załatwić jak najszybciej, żeby później mieć trochę luzu. Tyle teorii, w praktyce oczywiście okaże się to niemożliwe, bo na pewno przed samą uroczystością, nastąpi spiętrzenie. Blueberry88, suknia śliczna, choć mi w takich rozłożystych nie było do twarzy ![]() Thea2, mam jakieś zdjęcia, ale u rodziców. Jak zdobędę, to postaram się wrzucić. Chociaż niestety na zdjęciach nie wyszło tak dobrze, jak w rzeczywistości - cóż, moja Mama nie jest profesjonalnym fotografem
|
|
|
|
|
#3632 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
, dziekuje Wam slicznie za opinie o sukienceChyba na poprawinach bede wygladala lepiej niz na slubie hehe. Cytat:
![]() Dzwonilas do pani w cukierni, zeby przeprosic za kawe??? Super ![]() Cytat:
![]() Cytaty w zaproszeniach - wlasnie o to chodzi, zeby pasowaly do nas, albo mialy jakies szczegolne znaczenie. Fajnie, ze jest tego tyle, i kazdy moze wybrac cos dla siebie. Sukienka - dokladnie tak, z fredzlami wyglada super, ale tylko w wysokich obcasach, dlatego tez ta opcja odpada calkowicie ![]() I doskonale rozumiem twoja frustracje na spotkaniu w poradni. Ja mialam to samo - czasem mialam ochote rozesmiac sie w glos, z tego co Pani za bzdury opowiadala. ![]() Cytat:
Co do ugryzienia sie w jezyk - tez mam ten problem Czesto nie potrafie sie pohamowac i przysparza mi to problemow. A najbardziej moj TZ sie wscieka, bo mowi ze pozniej sie wstydzi za mnie Zamiast mnie wspierac......![]() Cytat:
Moze skorzystam.Z koronka jak najbardziej, ale to juz wtedy musi koronka byc dopasowana do tej jaka masz na sukni ![]() Cytat:
zaproszenia z allegro - pozniej moge wstawic linka.Powodzenia w zamawianiu sukni - to dopiero pierwsza wyprawa???? ale roznica faktycznie spora. dziwne...Cytat:
![]() Wszystko fajne, ale zaproszenia przeswietne. Gratuluje orginalnosci
|
|
|
#3633 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w ten jeden weekend wliczone były już 2 spotkania w poradni, a trzecie musimy jeszcze odbyć...Cytat:
![]() Piękna suknia A czy koniecznie Pan Młody musi mieć krawat w kolorach bukietu? Mój TŻ na pewni nie będzie miał bordowego krawatu ![]() Cytat:
![]() lecę do dentysty ![]() do potem
|
|||
|
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3636 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pozdrowienia
|
|
#3637 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Skoro jesteśmy przy krawatach, wasi panowie będą mieli krawaty, muszki, muszniki czy jeszcze coś innego? |
|
|
|
|
#3638 |
|
Raczkowanie
|
a ja ostatnio myslalam o tym protokoloe przedslubnym,ma ktos jakies wiesci jak to to wyglada? bo tam pytaja o rozne rzeczy i nie wiem o co,wolalbym zeby mnie ksiadz nie zaskoczyl czyms...bo bedzie wstyd
do kiedy u was macie sie zglosic do tego protokolu?a moze ktos juz byl?
|
|
|
|
#3639 | |
|
Zakorzenienie
|
piękna ta piosenka, też bym chciała do niej tańczyć
Cytat:
![]() odnośnie welonu to powiem, że na zdjęciach nie widać ale suknia ma kryształki więc już nie wiem co z tym welonem
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3641 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3642 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzieki
![]() Cytat:
Podobaja mi sie muszniki, ale na co sie zdecydujemy to okaze sie po przymiarkach ![]() Cytat:
Katechizmu pytac nie beda![]() Powinni o tym powiedziec na naukach - u nas ksiadz mowil co tam mniej-wiecej jest. Podobno protokol trzeba spisac najpozniej 3 mce przed slubem (ale to oczywiscie tez zalezy od ksiedza) - my akurat bedziemy w PL pod koniec kwietnia, wiec wtedy to zalatwimy. Cytat:
![]() A co do welonu, to jak sobie wyobrazilam ten z krysztalkami to jakos mi sie gryzlo z twoja suknia, na ktorej dominuja koronkowe detale, ale oczywiscie na zywo moze okazac sie ze pasuje.
|
|
|
#3643 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.e-wesele.info/index.php?o...d=25&Itemid=45 i powiedzieli, że prawie identycznie tak to wyglądało. ![]() Cytat:
w kolorze chabrowym, identycznym, jak tasiemka w mojej sukni w sobote jedziemy na poszukiwanie krawatu.
|
||
|
|
|
#3644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój tylko krawat będzie miał, muszniki czy muszki mu się nie podobają. A te typowo ślubne komplety z kamizelkami to już w ogóle.
|
|
|
|
|
#3645 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do krawatów to mój TZ jeszcze nie wie czy krawat czy musznik :P |
|
|
|
|
#3647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to nie idzie się 3 miesiące przed ślubem ?
|
|
|
|
|
#3648 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Ja do kościoła zakładam toczek, a później na weselu zakładam welon- tak sobie wymyśliłam .Cytat:
|
|
#3649 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
I sunia też sliczna - co prawda nie lubie takich ale bardzo mi sie podoba. Śliczną ma górę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mozecie pokazac?wstaw linka prosze ![]() Już w sumie 3 i chyba ostatnia. Kiedys jeździłam z kumpelą własnie do Opola pooglądać (jakoś w czerwcu) i wstepnie sobie upatrzyłam jedną. A jesienią byłam z mama u mnie w mieście w jednym saloniku, ale mało tam było. A teraz juz jedziemy zamówić u nas też 3 miesiące przed.
|
|
#3650 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas nie było wyboru... Taki kurs jest, to an taki idziemy... Damy rade :P:P---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
Piękna suknia ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
To będzie prawdziwa próba - tyle wytrzymać słuchanie o śluzach, ślepocie po masturbacji, dzieciach szatana poczętych przed ślubem... heheeh ( takie rzeczy koleżanki opowiadały z innych parafii ). Ale przynajmniej będzie odfajkowane wszystko na raz... żeby mi tylko prania mózgu nie zrobili hehehe ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
Będę spać spokojniej :P:P Jeśli chodzi o protokół ![]() A Mój chce frak i muszkę... Zobaczymy jak będzie wyglądał... ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Lece spać, Dobranoc Zaglądnę tu wieczorem
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
thea2, dopiero w lipcu będę miała
![]() Dzięki za komplementy dotyczące sukni - cieszę się, że Wam się podoba. Mam bardzo wąską talię i bardzo szerokie biodra, także krój idealny Heh, muszę czekać do lipca - nie ma rady. |
|
|
|
#3652 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Goście kieliszki odkładają, ale my z naszymi szampanówkami (takimi dużymi właśnie o jakich mowa była) wędrujemy przez cały wieczór ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki właśnie o to mi chodziło ![]() Cytat:
![]() w pasmanteriach możesz kupić gotowe aplikacje kwiatowo - abstrakcyjne (satynowe, koronkowe itp) praktycznie we wszystkich kolorach tęczy - pytałam czy nadają się na buty - pani powiedziała, że tak. Mają jakiś kawałek klejącego czegoś pod spodem, ale podobno najlepiej się trzymają na kropelce ![]() Cytat:
tu, gdzie link wysyła wklejam jeszcze raz: http://bimbim.pl/kolczyki-krysztal-szklany,p,620.html (przesyłka free, jakość całkiem dobra, mam już w domu i nie narzekam). Cytat:
Byliśmy pogadać dziś z laską, która uczy tańczyć. Mamy wybrać piosenkę, i bez problemu coś nam ułoży do niej. Polecała walca angielskiego, że rytm 3/4 i najłatwiejszy do opanowania. Z wrażenia zapomniałam spytać o kasę... Jestem dziś mega happy, bo mój promotor ugadał mi praktyki w jednym z najlepszych laboratoriów Krakowa Spadam też spać, bo wróciłam z siłowni padnięta. Ojj będą jutro zakwasy... A do tego cały dzień w labie. Dobranoc!! |
||||||
|
|
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzien dobry
|
|
|
|
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spróbowaliśmy więc z kamizelką z musznikiem i powiem Ci, że jak to założył, to od razu wygląd nie tylko elegancko, ale jak prawdziwy Pan Młody. Także kamizelka z musznikiem kupiona
|
|
|
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
zapisałam nas do poradni, na najbliższy wolny termin czyli 06.06
ale za to jest tam tylko 1 spotkanie i z tego co wiem nie trzeba się bawić w żaden kalendarzyk a dziś 150 dni do ślubu |
|
|
|
#3657 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pytanie do dziewczyn z Warszawy, macie już poradnię rodzinną za sobą? Możecie jakąś polecić? |
|
|
|
|
#3658 |
|
Raczkowanie
|
Ale Wam zazdroszczę, że już macie nauki i poradnię za sobą... (chociaż częściowo). Mi Proboszcz powiedział, że możemy iść na nauki dopiero po podpisaniu protokołu, bo dopiero wtedy dostaniemy "skierowanie", gdzie mają nam podbijać uczestnictwo w naukach... I Proboszcz powiedział, że protokół dopiero pod koniec kwietnia
3 miesiące ważne są zaświadczenia (o chrzcie, bierzmowaniu i te z USC), bo są jakieś przepisy, że w ciągu 3 miesięcy od wzięcia zaświadczenia do tej parafii lub USC, z którego wzięło się zaświadczenie musi wpłynąć informacja, że małżeństwo zostało zawarte. Inaczej jest nieważne. Bo wszystko musi być odnotowane. W USC to jeszcze rozumiem, że 3 miesiące i koniec, ale w parafiach, to co ich by zbawiło, jakby to było np 4 miesiące albo pół roku? Ale w księgach parafialnych musi być odnotowane, że ten i ten wstąpił w związek małżeński wtedy i wtedy... Żeby w razie, jak ktoś by chciał drugi raz wziąć ślub, to by nie dostał zaświadczenia (=pozwolenia) z parafii, w której był chrzczony/bierzmowany. Ale protokół jak ktoś chce, to może i rok wcześniej podpisać, a przed samym ślubem ewentualnie, jak by coś uległo zmianie, to "aneks" podpisać... a to, że niektórzy proboszczowie mówią, że nie wcześniej niż 3 miesiące przed ślubem, to mówią ze swojej własnej wygody, żeby raz podpisać i nic nie "dopodpisywać" potem. I w ogóle to ciocia (radca prawny) mi ostatnio powiedziała, że jak ktoś bierze ślub konkordatowy, to nawet jak by potem chciał wziąć rozwód cywilny, to może go nie dostać (bo kościół może wnieść skargę i się nie zgodzić, gdyż sakrament małżeństwa został zawarty w Kościele, a USC został tylko o tym poinformowany). Mi to tam wsio rybka, bo wiem, że i tak nie będę się rozwodzić i myślę, że Wy też nie macie takich planów ale piszę to w ramach ciekawostki :P
|
|
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3660 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na nauki możecie iść kiedy Wam sie podoba. Żadnego skierowania nie trzeba. A do spisania protokołu przecież są potrzebne druczki z potwierdzeniem, że już na naukach byliście...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

I sukienka piękna 

Zamiast mnie wspierac......
wiem na pewno że chcę mieć wpięty od dołu 
ale roznica faktycznie spora. dziwne...

mozecie pokazac?
ale za to jest tam tylko 1 spotkanie i z tego co wiem nie trzeba się bawić w żaden kalendarzyk