Sierpniowe Panny Młode cz.II - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-22, 13:08   #3631
magratka
Rozeznanie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Świetne zaproszenia I sukienka piękna
Kurcze, wszystkie już macie zaproszenia, a u nas jeszcze nawet lista goście nie zamknięta. Musimy się za to wziąć.
Dziękuję.
Z zaproszeniami się spieszyliśmy, bo to niedziela, więc trzeba wziąć wolny poniedziałek. Poza tym staram się jak najwięcej spraw załatwić jak najszybciej, żeby później mieć trochę luzu. Tyle teorii, w praktyce oczywiście okaże się to niemożliwe, bo na pewno przed samą uroczystością, nastąpi spiętrzenie.

Blueberry88, suknia śliczna, choć mi w takich rozłożystych nie było do twarzy

Thea2, mam jakieś zdjęcia, ale u rodziców. Jak zdobędę, to postaram się wrzucić. Chociaż niestety na zdjęciach nie wyszło tak dobrze, jak w rzeczywistości - cóż, moja Mama nie jest profesjonalnym fotografem
magratka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 13:58   #3632
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Czesc dziewczynki, dziekuje Wam slicznie za opinie o sukience
Chyba na poprawinach bede wygladala lepiej niz na slubie hehe.

Cytat:
Napisane przez ninitoja Pokaż wiadomość
Dzwoniłam do pani w cukierni i mówiła żebym się nie przejmowała .

Zaproszenia macie słodkie.
Dzieki

Dzwonilas do pani w cukierni, zeby przeprosic za kawe??? Super

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
Ja też szukam czegoś bardziej błyszczącego, ale takie w razie W kupiłam, tym bardziej, że w tym sklepie przesyłka jest za darmo, czyli koszt kolczyków wyszedł mnie 6 zł

My mamy taki krótki cytacik:
"Cóż wiesz o pięknem? Kształtem jest miłości..." Norwida. Może mało romantyczny, ale dla nas ważny, bo pod pomnikiem Norwida z tym właśnie cytatem się zaręczyliśmy.

Zaproszenia bardzo fajne, ciekawy sposób otwierania
Co do sukienki - ja bym chyba też wybrała opcję 3 - bez frędzli. Jak jest z ogonkiem, to jest ok, ale do szpilek. Załóż baletki, a pewnie straci na uroku, a jak bez ogonka - to robi się trochę "bufiasta" w okolicach bioder... Ale kolor ma fantastyczny

My właśnie wróciliśmy z trzeciego spotkania w poradni przedślubnej. ufff... ciężko było, 1,5h czekania, pół w środku, generalnie gadka o tym, że seks przedmałżeński jest be, mieszkanie razem jeszcze bardziej itp. itd. Na szczęście to było ostatni raz, ale ciężko mi było się nie unosić w środku...
Co do kolczykow, to faktycznie, za 6zl-warto je miec. napewno przydadza sie na przerozne okazje

Cytaty w zaproszeniach - wlasnie o to chodzi, zeby pasowaly do nas, albo mialy jakies szczegolne znaczenie. Fajnie, ze jest tego tyle, i kazdy moze wybrac cos dla siebie.

Sukienka - dokladnie tak, z fredzlami wyglada super, ale tylko w wysokich obcasach, dlatego tez ta opcja odpada calkowicie

I doskonale rozumiem twoja frustracje na spotkaniu w poradni. Ja mialam to samo - czasem mialam ochote rozesmiac sie w glos, z tego co Pani za bzdury opowiadala.

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość
gwiazdeczka, bardzo ciekawe te zaproszenia, podobają mi się Ślicznie wyglądasz w każdej wersji sukienki, bardzo zgrabna z Ciebie dziewczyna Ale ja osobiście wolę takie proste fasony, więc bym chyba też ucięła frędzle W prostych sukienkach wygląda się najbardziej elegancko Ale upewnij się, że podczas przeróbek nie uszkodzi się ta sukienka, nie popsuje fason itd

paula, gratuluję wytrwałości na naukach To akurat taka rzecz, że wiele by się chciało powiedzieć, a czasem lepiej ugryźć się w język i mieć święty spokój A ja czasem się nie potrafię ugryźć
Dziekuje za komplement

Co do ugryzienia sie w jezyk - tez mam ten problem Czesto nie potrafie sie pohamowac i przysparza mi to problemow. A najbardziej moj TZ sie wscieka, bo mowi ze pozniej sie wstydzi za mnie Zamiast mnie wspierac......

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
dziewczyny powiedzcie jaki welon do mojej sukni?? taki z koronką?
http://moda.allegro.pl/firmowy-welon...501014292.html
czy może taki delikatny z cyrkoniami
http://moda.allegro.pl/welon-svarows...518605004.html
ja w ogóle nie jestem ogarnięta w temacie welonów wiem na pewno że chcę mieć wpięty od dołu
Ja mysle, ze ten z krysztalkami odpada - nie pasuje do Twojej sukni. Ale zapisalam sobie linka, bo bardzo pasuje do mojej Moze skorzystam.

Z koronka jak najbardziej, ale to juz wtedy musi koronka byc dopasowana do tej jaka masz na sukni

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Ja tak na szybko, bardzo szybko.

zaproszenia śliczne. Mozesz powiedziec, gdzie zamawialiście?
A sukienka ładna i śliczny kolor, ale ja dla mnie najlepiej bez frędzli - na 3 zdjęciu wyglądasz super

A nie wiem czy mówiłam, że w sobote jade zamówic suknie jedziemy mocna ekipą - mama, brat, bratowa i iocia chce jechać jescze)

uciekam pa
Dziekuje zaproszenia z allegro - pozniej moge wstawic linka.

Powodzenia w zamawianiu sukni - to dopiero pierwsza wyprawa????

Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość

Zamowilismy juz obraczki, rozmar większy od zaręczynowego o 3,5
ale roznica faktycznie spora. dziwne...

Cytat:
Napisane przez magratka Pokaż wiadomość
Witajcie,
pozwolę sobie przyłączyć się do wątku.
Ślub 7.08 (niedziela) w Warszawie.
Kilka spraw już mamy załatwionych:
- sukienka zamówiona - przymiarka w lipcu
http://www.susanblanche.eu/public/go...ella_7485.html
- DJ wybrany i umówiony
- fotograf umówiony
- florystka (znajoma) umówiona
- buty dla Pana Młodego zamówione (robimy u szewca na miarę)
- no i najważniejsze: sama zamówiona, zadatek zapłacony
http://www.villaestera.pl/pokoje.html
- zaproszenia zamówione, odbieramy w czwartek
http://www.zaproszenia-slubne.com/sl...232&katalog=34

aktualnie rozglądam się za butami, no i staram się wybrać kolor bukietu - obecnie jestem na etapie pomarańcz + czerwień, ale nie wydaje mi się, by Pan Młody dobrze wyglądał w krawacie o tym kolorze...
w wątku o butach ślubnych widziałam takie białe z wisienkami, macie pomysł, co ewentualnie i z jakiego materiału możnaby przyczepić do zwykłych białych butów, żeby nie wyglądało tandetnie?
Witaj
Wszystko fajne, ale zaproszenia przeswietne. Gratuluje orginalnosci
Stary 2011-03-22, 14:21   #3633
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ardillka Pokaż wiadomość
Ja się boję, że Mój się nie powstrzyma i będzie problem... Ale może będę go mocno ściskać żeby siedział cicho :P:P
/ My mamy nauki skumulowane w jeden weekend - oby nie trwały całe dwa dni/
My byliśmy na weekendowych, trwało to w sobote 8 godz i w niedziele 8 godz, były przerwy w miedzy czasie, całkiem spoko było w ten jeden weekend wliczone były już 2 spotkania w poradni, a trzecie musimy jeszcze odbyć...

Cytat:
Witajcie,
- DJ wybrany i umówiony
- fotograf umówiony

aktualnie rozglądam się za butami, no i staram się wybrać kolor bukietu - obecnie jestem na etapie pomarańcz + czerwień, ale nie wydaje mi się, by Pan Młody dobrze wyglądał w krawacie o tym kolorze...
w wątku o butach ślubnych widziałam takie białe z wisienkami, macie pomysł, co ewentualnie i z jakiego materiału możnaby przyczepić do zwykłych białych butów, żeby nie wyglądało tandetnie?
hejj
Piękna suknia
A czy koniecznie Pan Młody musi mieć krawat w kolorach bukietu?
Mój TŻ na pewni nie będzie miał bordowego krawatu

Cytat:
Kurcze, wszystkie już macie zaproszenia, a u nas jeszcze nawet lista goście nie zamknięta. Musimy się za to wziąć.
ja nie mam zaproszeń, nie martw się

lecę do dentysty
do potem
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 14:40   #3634
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
hejj
Piękna suknia
mój ma krawat, kamizelkę i butonierkę w jedym kolorze, już kupione leży w szafie
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 14:49   #3635
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
My byliśmy na weekendowych, trwało to w sobote 8 godz i w niedziele 8 godz, były przerwy w miedzy czasie, całkiem spoko było w ten jeden weekend wliczone były już 2 spotkania w poradni, a trzecie musimy jeszcze odbyć...

hejj
Piękna suknia

ja nie mam zaproszeń, nie martw się

lecę do dentysty
do potem
Chyba niekoniecznie, mój TŻ ma czarny garnitur i stalowy krawat, kamizelki nie będzie miał. A bukiet planuję różowo-kremowy
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 14:59   #3636
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość

No i najwazniejsze. Przyszla sukienka na poprawiny
Wiec tak: kolor jest super, jakosc sukienki tez ok, tylko ten kroj...
moze nie widac na zdjeciach, ale ja czulam sie w niej grubo
najlepiej wygladalam, bez tych wszystkich fredzli i chyba tak ja przerobie... ocencie same
Nr 1 -orginalna, nr2 -bez ogona, nr3-bez fredzli
Śliczna sukienka, najbardziej podoba mi się wersji nr 3
Pozdrowienia

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 15:18   #3637
magratka
Rozeznanie

Cytat:
hejj
Piękna suknia
Dziękuję. Oczywiście, że nie musi, krawat i kamizelkę można dobrać dowolnie, ale ja sobie tak wymyśliłam, żeby krawat był w odcieniu bukietu a kamizelka neutralna. Zobaczymy, co z tego wyjdzie. Nie podobają mi się białe/kremowe krawaty, więc szukam jakiegoś innego pomysłu
Skoro jesteśmy przy krawatach, wasi panowie będą mieli krawaty, muszki, muszniki czy jeszcze coś innego?
Stary 2011-03-22, 16:12   #3638
Goyya
Raczkowanie

a ja ostatnio myslalam o tym protokoloe przedslubnym,ma ktos jakies wiesci jak to to wyglada? bo tam pytaja o rozne rzeczy i nie wiem o co,wolalbym zeby mnie ksiadz nie zaskoczyl czyms...bo bedzie wstyd do kiedy u was macie sie zglosic do tego protokolu?a moze ktos juz byl?
Goyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 16:14   #3639
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Z nocy i dni
piękna ta piosenka, też bym chciała do niej tańczyć
Cytat:
Co do kolczykow, to faktycznie, za 6zl-warto je miec. napewno przydadza sie na przerozne okazje

Ja mysle, ze ten z krysztalkami odpada - nie pasuje do Twojej sukni. Ale zapisalam sobie linka, bo bardzo pasuje do mojej Moze skorzystam.

Z koronka jak najbardziej, ale to juz wtedy musi koronka byc dopasowana do tej jaka masz na sukni
gdzie można kupić te kolczyki za 6 zł??
odnośnie welonu to powiem, że na zdjęciach nie widać ale suknia ma kryształki a jak założyłam w salonie taki z koronką to był bardzo ciężki, chyba bałabym się że mi fryzurę popsuje więc już nie wiem co z tym welonem
Stary 2011-03-22, 16:16   #3640
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Goyya Pokaż wiadomość
a ja ostatnio myslalam o tym protokoloe przedslubnym,ma ktos jakies wiesci jak to to wyglada? bo tam pytaja o rozne rzeczy i nie wiem o co,wolalbym zeby mnie ksiadz nie zaskoczyl czyms...bo bedzie wstyd do kiedy u was macie sie zglosic do tego protokolu?a moze ktos juz byl?
My mamy spotkanie z księdzem pod koniec maja i wtedy będziemy wszystko spisywać itd.
Stary 2011-03-22, 17:12   #3641
Goyya
Raczkowanie

Cytat:
My mamy spotkanie z księdzem pod koniec maja i wtedy będziemy wszystko spisywać itd.
no to tak jak my... chyba wszystkie sierpniowki maja podobny termin hehe
Goyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 17:40   #3642
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Śliczna sukienka, najbardziej podoba mi się wersji nr 3
Pozdrowienia
Dzieki

Cytat:
Dziękuję. Oczywiście, że nie musi, krawat i kamizelkę można dobrać dowolnie, ale ja sobie tak wymyśliłam, żeby krawat był w odcieniu bukietu a kamizelka neutralna. Zobaczymy, co z tego wyjdzie. Nie podobają mi się białe/kremowe krawaty, więc szukam jakiegoś innego pomysłu
Skoro jesteśmy przy krawatach, wasi panowie będą mieli krawaty, muszki, muszniki czy jeszcze coś innego?
Ja tez planowalam krawat w kolorze bukietu i generalnie w kolorze przewodnim, ale co z tego wyjdzie to jeszcze nie wiem.
Podobaja mi sie muszniki, ale na co sie zdecydujemy to okaze sie po przymiarkach

Cytat:
Mysle, ze nie ma sie co stresowac Katechizmu pytac nie beda
Powinni o tym powiedziec na naukach - u nas ksiadz mowil co tam mniej-wiecej jest.
Podobno protokol trzeba spisac najpozniej 3 mce przed slubem (ale to oczywiscie tez zalezy od ksiedza) - my akurat bedziemy w PL pod koniec kwietnia, wiec wtedy to zalatwimy.

Cytat:
odnośnie welonu to powiem, że na zdjęciach nie widać ale suknia ma kryształki a jak założyłam w salonie taki z koronką to był bardzo ciężki, chyba bałabym się że mi fryzurę popsuje więc już nie wiem co z tym welonem
O kolczyki to do Pauli
A co do welonu, to jak sobie wyobrazilam ten z krysztalkami to jakos mi sie gryzlo z twoja suknia, na ktorej dominuja koronkowe detale, ale oczywiscie na zywo moze okazac sie ze pasuje.
Stary 2011-03-22, 17:59   #3643
sanderek5
Raczkowanie

Cytat:
My protokół mamy podpisać pod koniec kwietnia, ale dowiadywałam się od znajomych, co już to mają za sobą i podali mi taki link:

http://www.e-wesele.info/index.php?o...d=25&Itemid=45

i powiedzieli, że prawie identycznie tak to wyglądało.

Cytat:
Mój TŻ będzie miał krawat w kolorze chabrowym, identycznym, jak tasiemka w mojej sukni w sobote jedziemy na poszukiwanie krawatu.
Stary 2011-03-22, 18:12   #3644
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanderek5 Pokaż wiadomość
Mój TŻ będzie miał krawat w kolorze chabrowym, identycznym, jak tasiemka w mojej sukni w sobote jedziemy na poszukiwanie krawatu.
Oo, to na pewno świetnie to będzie wyglądać.
Mój tylko krawat będzie miał, muszniki czy muszki mu się nie podobają. A te typowo ślubne komplety z kamizelkami to już w ogóle.
Stary 2011-03-22, 18:58   #3645
HerbADKA
Raczkowanie

Cytat:
Mój chce mieć muchę
HerbADKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 19:57   #3646
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
nam proboszcz kazal zjawic się zaraz po wielkanocy, czyli koniec kwietnia/poczatek maja

co do krawatów to mój TZ jeszcze nie wie czy krawat czy musznik :P
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 19:59   #3647
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
nam proboszcz kazal zjawic się zaraz po wielkanocy, czyli koniec kwietnia/poczatek maja
nie za prędko ?
a to nie idzie się 3 miesiące przed ślubem ?

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 20:12   #3648
ninitoja
Rozeznanie

Cytat:
Oj, nie wszystkie

Cytat:
piękna ta piosenka, też bym chciała do niej tańczyć

Koleżanka miała hiszpański welon praktycznie do ziemi i całą noc w nim tańcowała. Wyglądała obłędnie, ale cały czas musiała gdzieś ten welon przytrzymywać i przewieszać przez ramię. Troszkę to kłopotliwe .
Ja do kościoła zakładam toczek, a później na weselu zakładam welon- tak sobie wymyśliłam .

Cytat:
My protokół mamy podpisać pod koniec kwietnia, ale dowiadywałam się od znajomych, co już to mają za sobą i podali mi taki link:

Dzięki za przydatną stronkę

ninitoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 21:55   #3649
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

hej

Cytat:
Witajcie,
- DJ wybrany i umówiony
- fotograf umówiony

super zaproszenia, tylko tak patrzę że troche drogie.
I sunia też sliczna - co prawda nie lubie takich ale bardzo mi sie podoba. Śliczną ma górę

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
magratka Muszę powiedzieć, że wszytko super. Zaproszenia bardzo oryginalne. Sala wygląda na przestronną i widzę, że będzie się gdzie przewietrzyć
Ja mam ślub dzień przed Tobą - przymiarka tez w lipcu http://www.morilee.com/bridals/blu/4816. Z tym, że TŻ ma cały strój, no może poza bielizną Biały musznik i kamizelka, także nie dobieram kwiatów pod kolor.
Zaproszenia robimy sami, a florystka jeszcze przede mną.
super suknia

Cytat:

Dziekuje zaproszenia z allegro - pozniej moge wstawic linka.

Powodzenia w zamawianiu sukni - to dopiero pierwsza wyprawa????
znów jestem nie w temacie jeśli chodi o kolczyki mozecie pokazac?
wstaw linka prosze
Już w sumie 3 i chyba ostatnia. Kiedys jeździłam z kumpelą własnie do Opola pooglądać (jakoś w czerwcu) i wstepnie sobie upatrzyłam jedną. A jesienią byłam z mama u mnie w mieście w jednym saloniku, ale mało tam było. A teraz juz jedziemy zamówić

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
nie za prędko ?
a to nie idzie się 3 miesiące przed ślubem ?
u nas też 3 miesiące przed.

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 23:40   #3650
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
ardillka, moi znajomi byli na takich naukach weekendowych i trwały zgodnie z planem całe dwa dni po kilka godzin, może u Was będzie inaczej Ale lepiej się przygotować My też myśleliśmy o weekendowych, ale zdecydowaliśmy się na czterotygodniowe ze względu na pracę narzeczonego (pracuje często w soboty). I w sumie nie żałowaliśmy, bo zajęcia trwały po nie całe 2 godziny, wieczorami w niedzielę i szybko zleciało

Dobranoc
U nas nie było wyboru... Taki kurs jest, to an taki idziemy... Damy rade :P:P

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Witajcie,
- DJ wybrany i umówiony
- fotograf umówiony

Witam
Piękna suknia

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
D
ojej tyle czasu?? haha to chyba kursy dla " prawdziwie zakochanych i prawdziwie zdecydowanych na ślub" ehhehehe...

To będzie prawdziwa próba - tyle wytrzymać słuchanie o śluzach, ślepocie po masturbacji, dzieciach szatana poczętych przed ślubem... heheeh ( takie rzeczy koleżanki opowiadały z innych parafii ).

Ale przynajmniej będzie odfajkowane wszystko na raz... żeby mi tylko prania mózgu nie zrobili hehehe

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:

Fajna stornka Będę spać spokojniej :P:P Jeśli chodzi o protokół

A Mój chce frak i muszkę... Zobaczymy jak będzie wyglądał...

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:

co do krawatów to mój TZ jeszcze nie wie czy krawat czy musznik :P
Nam też tak kazał... Choć myślałam że trzeba 3 miesiące wcześniej, bo tyle są te papiery ważne... Zadzwonię się zapytać jak będzie koniec kwietnia :P

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Lece spać, Dobranoc Zaglądnę tu wieczorem

http://pannymlode2011.blogspot.com/2.../ardillka.html
ardillka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 00:24   #3651
blueberry88
Zakorzenienie

thea2, dopiero w lipcu będę miała

Dzięki za komplementy dotyczące sukni - cieszę się, że Wam się podoba.
Mam bardzo wąską talię i bardzo szerokie biodra, także krój idealny
Heh, muszę czekać do lipca - nie ma rady.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 00:47   #3652
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Kolczyki bardzo ładne, szkoda, że nie widać jak duże są
Po toaście szampanem goście odkładają te od szampana i już nie są potrzebne. Tym bardziej, że więcej szampana nie będzie Co region, to obyczaj
kryształek ma 8 mm szerokości, cały kolczyk ma 4,5 cm długości licząc z biglem. Delikatne, ale całkiem eleganckie są.
Goście kieliszki odkładają, ale my z naszymi szampanówkami (takimi dużymi właśnie o jakich mowa była) wędrujemy przez cały wieczór

Cytat:
paula, gratuluję wytrwałości na naukach To akurat taka rzecz, że wiele by się chciało powiedzieć, a czasem lepiej ugryźć się w język i mieć święty spokój A ja czasem się nie potrafię ugryźć
Ojj, czasem ciężko było... szczególnie jak się słyszało tak niesamowite brednie, że ręce opadają. Ale znalazłam na to swój sposób. Jak tylko wychodziła jakaś dziwna gadka z ust pani "psycholog" próbowaliśmy zmienić temat

Cytat:
Ja się boję, że Mój się nie powstrzyma i będzie problem... Ale może będę go mocno ściskać żeby siedział cicho :P:P
/ My mamy nauki skumulowane w jeden weekend - oby nie trwały całe dwa dni/
Poradnia cała w 2 dni? Czy o przedmałżeńskich mówisz? My przedmałżeńskie załatwiliśmy w 4 piątki, po 1,5 -2 h. Tamto było fajne. Nie to co ta poradia...

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
w środku buta mam Anlida
Dzięki właśnie o to mi chodziło

Cytat:
Witajcie,

macie pomysł, co ewentualnie i z jakiego materiału możnaby przyczepić do zwykłych białych butów, żeby nie wyglądało tandetnie?
hej
w pasmanteriach możesz kupić gotowe aplikacje kwiatowo - abstrakcyjne (satynowe, koronkowe itp) praktycznie we wszystkich kolorach tęczy - pytałam czy nadają się na buty - pani powiedziała, że tak. Mają jakiś kawałek klejącego czegoś pod spodem, ale podobno najlepiej się trzymają na kropelce

Cytat:
Jeszcze nie zdecydowaliśmy. Wyjdzie w praniu przy kupowaniu garnituru pewnie

Cytat:
tu, gdzie link wysyła wklejam jeszcze raz: http://bimbim.pl/kolczyki-krysztal-szklany,p,620.html (przesyłka free, jakość całkiem dobra, mam już w domu i nie narzekam).

Cytat:
To będzie prawdziwa próba - tyle wytrzymać słuchanie o śluzach, ślepocie po masturbacji, dzieciach szatana poczętych przed ślubem... heheeh ( takie rzeczy koleżanki opowiadały z innych parafii).-
brrrr.... masakra. U nas tematem no1 było "dlaczego nie powinniśmy mieszkać razem przed ślubem" bo mieszkamy i to był problem niesamowity

Byliśmy pogadać dziś z laską, która uczy tańczyć. Mamy wybrać piosenkę, i bez problemu coś nam ułoży do niej. Polecała walca angielskiego, że rytm 3/4 i najłatwiejszy do opanowania. Z wrażenia zapomniałam spytać o kasę...
Jestem dziś mega happy, bo mój promotor ugadał mi praktyki w jednym z najlepszych laboratoriów Krakowa także badania do pracy mgr ruszą z kopyta już pojutrze
Spadam też spać, bo wróciłam z siłowni padnięta. Ojj będą jutro zakwasy... A do tego cały dzień w labie. Dobranoc!!
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 09:10   #3653
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość

tu, gdzie link wysyła wklejam jeszcze raz: http://bimbim.pl/kolczyki-krysztal-szklany,p,620.html (przesyłka free, jakość całkiem dobra, mam już w domu i nie narzekam).

!
i na prawde przesyłka free ?

Dzien dobry
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 09:14   #3654
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-03-23, 09:22   #3655
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
My pierwotnie chcieliśmy sam krawat. Też przez to, że nie podoba mi się facet w kamizelce po zdjęciu marynarki. TŻ chciałby jednak móc zdjąć marynarkę w razie gorączki, a jakby miał tylko krawat, to nie powinien - Pana Młodego na weselu poznaje się po tym, że cały czas ma marynarkę
Spróbowaliśmy więc z kamizelką z musznikiem i powiem Ci, że jak to założył, to od razu wygląd nie tylko elegancko, ale jak prawdziwy Pan Młody. Także kamizelka z musznikiem kupiona
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 09:55   #3656
JennyAniolek
Zakorzenienie

zapisałam nas do poradni, na najbliższy wolny termin czyli 06.06 ale za to jest tam tylko 1 spotkanie i z tego co wiem nie trzeba się bawić w żaden kalendarzyk

a dziś 150 dni do ślubu ;party:

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-03-23, 10:07   #3657
magratka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
zapisałam nas do poradni, na najbliższy wolny termin czyli 06.06 ale za to jest tam tylko 1 spotkanie i z tego co wiem nie trzeba się bawić w żaden kalendarzyk
Co mi przypomina o tym, że trzeba się wybrać do tej nieszczęsnej poradni.

Pytanie do dziewczyn z Warszawy, macie już poradnię rodzinną za sobą? Możecie jakąś polecić?
Stary 2011-03-23, 10:10   #3658
sanderek5
Raczkowanie

Ale Wam zazdroszczę, że już macie nauki i poradnię za sobą... (chociaż częściowo). Mi Proboszcz powiedział, że możemy iść na nauki dopiero po podpisaniu protokołu, bo dopiero wtedy dostaniemy "skierowanie", gdzie mają nam podbijać uczestnictwo w naukach... I Proboszcz powiedział, że protokół dopiero pod koniec kwietnia
3 miesiące ważne są zaświadczenia (o chrzcie, bierzmowaniu i te z USC), bo są jakieś przepisy, że w ciągu 3 miesięcy od wzięcia zaświadczenia do tej parafii lub USC, z którego wzięło się zaświadczenie musi wpłynąć informacja, że małżeństwo zostało zawarte. Inaczej jest nieważne. Bo wszystko musi być odnotowane. W USC to jeszcze rozumiem, że 3 miesiące i koniec, ale w parafiach, to co ich by zbawiło, jakby to było np 4 miesiące albo pół roku? Ale w księgach parafialnych musi być odnotowane, że ten i ten wstąpił w związek małżeński wtedy i wtedy... Żeby w razie, jak ktoś by chciał drugi raz wziąć ślub, to by nie dostał zaświadczenia (=pozwolenia) z parafii, w której był chrzczony/bierzmowany.
Ale protokół jak ktoś chce, to może i rok wcześniej podpisać, a przed samym ślubem ewentualnie, jak by coś uległo zmianie, to "aneks" podpisać... a to, że niektórzy proboszczowie mówią, że nie wcześniej niż 3 miesiące przed ślubem, to mówią ze swojej własnej wygody, żeby raz podpisać i nic nie "dopodpisywać" potem.

I w ogóle to ciocia (radca prawny) mi ostatnio powiedziała, że jak ktoś bierze ślub konkordatowy, to nawet jak by potem chciał wziąć rozwód cywilny, to może go nie dostać (bo kościół może wnieść skargę i się nie zgodzić, gdyż sakrament małżeństwa został zawarty w Kościele, a USC został tylko o tym poinformowany). Mi to tam wsio rybka, bo wiem, że i tak nie będę się rozwodzić i myślę, że Wy też nie macie takich planów ale piszę to w ramach ciekawostki :P
Stary 2011-03-23, 11:43   #3659
paula54
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Cytat:
i na prawde przesyłka free ?
Faktycznie free. Szukałam jakichś haczyków, drobnych druczków, ale nic nie ma. Nie dość że bezpłatna, to jeszcze kurier i zamówienie w domu na drugi dzień
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 12:04   #3660
HerbADKA
Raczkowanie

Cytat:
Ale Wam zazdroszczę, że już macie nauki i poradnię za sobą... (chociaż częściowo). Mi Proboszcz powiedział, że możemy iść na nauki dopiero po podpisaniu protokołu, bo dopiero wtedy dostaniemy "skierowanie", gdzie mają nam podbijać uczestnictwo w naukach... I Proboszcz powiedział, że protokół dopiero pod koniec kwietnia
3 miesiące ważne są zaświadczenia (o chrzcie, bierzmowaniu i te z USC), bo są jakieś przepisy, że w ciągu 3 miesięcy od wzięcia zaświadczenia do tej parafii lub USC, z którego wzięło się zaświadczenie musi wpłynąć informacja, że małżeństwo zostało zawarte. Inaczej jest nieważne. Bo wszystko musi być odnotowane. W USC to jeszcze rozumiem, że 3 miesiące i koniec, ale w parafiach, to co ich by zbawiło, jakby to było np 4 miesiące albo pół roku? Ale w księgach parafialnych musi być odnotowane, że ten i ten wstąpił w związek małżeński wtedy i wtedy... Żeby w razie, jak ktoś by chciał drugi raz wziąć ślub, to by nie dostał zaświadczenia (=pozwolenia) z parafii, w której był chrzczony/bierzmowany.
Ale protokół jak ktoś chce, to może i rok wcześniej podpisać, a przed samym ślubem ewentualnie, jak by coś uległo zmianie, to "aneks" podpisać... a to, że niektórzy proboszczowie mówią, że nie wcześniej niż 3 miesiące przed ślubem, to mówią ze swojej własnej wygody, żeby raz podpisać i nic nie "dopodpisywać" potem.

I w ogóle to ciocia (radca prawny) mi ostatnio powiedziała, że jak ktoś bierze ślub konkordatowy, to nawet jak by potem chciał wziąć rozwód cywilny, to może go nie dostać (bo kościół może wnieść skargę i się nie zgodzić, gdyż sakrament małżeństwa został zawarty w Kościele, a USC został tylko o tym poinformowany). Mi to tam wsio rybka, bo wiem, że i tak nie będę się rozwodzić i myślę, że Wy też nie macie takich planów ale piszę to w ramach ciekawostki :P
Jakie skierowanie???? Niektórzy proboszczowie to mają mniemanie o sobie, że są najwyższą władzą w gminie Na nauki możecie iść kiedy Wam sie podoba. Żadnego skierowania nie trzeba. A do spisania protokołu przecież są potrzebne druczki z potwierdzeniem, że już na naukach byliście...
HerbADKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości