Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-22, 22:03   #1771
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

ja kupiłam pampersa 3 paczki po27 jedynek
i jedna 96 szt dwójek
a potem to nie wiem

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

byłam pod prysznicem, ogoliłam nogi, piczke, obciełam paznokcie u nóg zrobiłam maseczke i umyłam głowe i tez włosom dalam jakas maske
a zmęczyłam sie jak bym kilometr pola przekopała:brzyd al:
wszystko sprawia nam juz taka trudnośc ze niedługo ograniczymy sie tylko do mycia

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

maz chrapie to ja tez juz Wam zrobie pa pa pa
Stary 2011-03-22, 22:11   #1772
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
Super, ze torbe masz juz spakowana .
A tego arbuza to znowu ci bede potem zazdroscic...
ee nie masz czego zazdroscic bo nie kupilam
byly tylko w calosci i to po 3 kg
a nie wiem czy sa dobre

Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
aaaaaaaa i dziś weszliśmy w 33 tydzień

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość

Aguś, dobrze, że ciśnienie się unormowało I niech tak zostanie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Agus jakie fajne te myszki!

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
kurde to faktycznie z tym wózkiem przeboje pomyśleć, że tego typu sklep i takie coś
za wizytę

24kasia86 no właśnie popieram andziot jak to jest MAŁO co zrobiłaś dzisiaj to ja już nie wiem co dla Ciebie znaczy DUŻO

ewesko ale mi smaka na te truskawki narobiłaś a agus87 na arbuza z makro

enchantresss ja też zmieniałam ginekologów tylko byłam zdecydowana na jedną - nfz - była ok , badania miałam robione nawet do szpitala mnie położyła i zrobiła toxo i inne hormony, ale zaciążyła i poszła na zwolnienie. Poszłam do drugiej baby na nfz - koszmarbył am na 2 wizytach i w końcu zapisałam się prywatnie do trzeciej kobitki - tym razem jest ok, za badania płacić trzeba no, ale póki co to wzięłam od rodzinnego na morfo i mocz skierowanie na glukozę też mi rodzinny dał. Także ja też radzę iść prywatnie - tak wiele nie zostało i tych wizyt już tak dużo nie będzie. Poza tym może tata jednak załatwi coś sensownego

kiara76 no nie wierzę w to co widzę śliczne te kociaki i gdzie one śpią
nie maaam
ale mam truskawki :P
Cytat:
na polsatcafe leci teraz historia 72letniej babeczki, która chce mieć dziecko

wrocilam
nogi wchodza mi w d
teraz bede lezec do gory biodrem
masakra
jestem tak padnieta, ze jakbym byla juz w 38 tygodniu to by mi chyba dzisiaj wody w nocy odeszly

brzuch boli, twardy
ide leniuchowac a cooooo
ale bede tu
Stary 2011-03-22, 22:42   #1773
principessina
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupiłam pampersa 3 paczki po27 jedynek
i jedna 96 szt dwójek
a potem to nie wiem

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

byłam pod prysznicem, ogoliłam nogi, piczke, obciełam paznokcie u nóg zrobiłam maseczke i umyłam głowe i tez włosom dalam jakas maske
wszystko sprawia nam juz taka trudnośc ze niedługo ograniczymy sie tylko do mycia

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Kochana ja tak samo, jeszcze maseczke musze splukac, ledwo zipie
Dobranoc Mamusie i Dzidziusie
Stary 2011-03-22, 23:51   #1774
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Hmmmm zasadniczo polemizowalabym z Twoja teoria, ze szyja sie wydluza od jedzenia lisci z drzew Ale i Ty i zyrafa macie po 7 kregow szyjnych. I jakies 99% kregowcow tez
Szkoda

monika21121984 No to powinnaś w sobotę liczyć 1 dzień nowego tygodnia
Nam też lekarz powiedział, że na weekend majowy mamy się spodziewać

Weredka Przerażający ten demot

Kiara Jakie słodziaki Ja kiedyś znalazłam kota mojej siostry w... PRALCE

aga_pe Dobrze, że z synalem już lepiej

Ollliwka, enchant Ja też jestem obecnie u trzeciego lekarza. Widzę, że to norma

Grazin W pełni Cię rozumiem. Serio.

zabuus Ja kupiłam pampersy

No i po dzisiejszej SR wyszło, że mamy z tż rozbieżności w kwestii szczepień, ehh... Będzie zawzięta dyskusja

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 07:00   #1775
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

czesik Mamusie
ja wczoraj znów nad laptopem usnełam. Ostatnio dość szybko łamie mnie spanie,za to pobudka 5.30 choc do pracy na 10 dzis

Myslicie, ze diabetolog moze mi na 2 tyg L-4 wystawic?? powiedzialam, ze jutro juz mnie w pracy nie ma a z rana chce juz do rodziców jechac i nie wiem czy rejestrowac sie jeszcze do kogos po samo L-4?

Enchantresss co za czubek z kuriera wiesz, ja mialam w moczu ostatnio wszystko co mozliwe, poza cukrem, wszystko w ilosci bardzo liczne. Lekarz kazał mi jesc rano i wieczorem urosept i za tydzien robilam powtorke badan i wszystko slicznie. Moze spróbuj? To nie zaszkodzi.

Mimbi
, ja tak gadam... aby z Toba sie utożsamic zarty zartami ale zostane w tym orange

moniqac, jak akcja vip? Od poniedzialku wolne?

anulko, nocka w porzo? Mineła kolka ?? a Ty L-4 oficjalnie juz rozpoczęłas?

Grazin, TŻ wstał w koncu wczoraj?

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 07:32   #1776
mimbi
Zakorzenienie

7.30 a ja nie spie, hmmm. Najpierw mi sie snily jakies glupoty (chyba wszystkie dziewczyny w watku mi sie przewinely przez sen), potem sie obudzilam z bolem gardla i zapchanym nosem, a teraz mnie mdli... Czyzby znowu szykowal sie mily poranek?
W razie jakbym utknela nad muszla to juz teraz zycze Wam milego dnia
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 07:46   #1777
eweska
Moderatoreska

Dzień dobry
Ja jak zwykle od 6.45 na nogach, bo synala do szkoły trzeba wyprawić.
Dziś coś pogoda się psuje bo pochmurno.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 07:49   #1778
enchantresss
Rozeznanie

dzień dobry
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

Enchantresss co za czubek z kuriera wiesz, ja mialam w moczu ostatnio wszystko co mozliwe, poza cukrem, wszystko w ilosci bardzo liczne. Lekarz kazał mi jesc rano i wieczorem urosept i za tydzien robilam powtorke badan i wszystko slicznie. Moze spróbuj? To nie zaszkodzi.
hmm.. mam Urinal w domu, myślisz, że może być? To też takie żurawinowe. A jak nie to zakupię Urosept

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
7.30 a ja nie spie, hmmm. Najpierw mi sie snily jakies glupoty (chyba wszystkie dziewczyny w watku mi sie przewinely przez sen), potem sie obudzilam z bolem gardla i zapchanym nosem, a teraz mnie mdli... Czyzby znowu szykowal sie mily poranek?
W razie jakbym utknela nad muszla to juz teraz zycze Wam milego dnia
bidulka może Ci przejdzie jak coś zjesz ?
miłego dnia
Ja uciekam się edukować

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 07:53   #1779
atiz
Rozeznanie

Dzieńdoberek, ja dziś dłużej pospałam, do 6.30 to jak dla mnie rekord
Ale miałam sny, jeden był o tym że byliśmy pod namiotami i mi wody odeszły i moim zmartwieniem było jak to się spierze z karimaty i spiwora a drugi sen był o tym że dostałam skurczy i czekałam na przystanku na autobus zeby mnie zawiózł do szpitala, ale nie wiedziałam jakim mam jechac a wogóle to żaden nie przyjeżdżał.

Masakra jakaś

Miłego dzionka !!!!

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 07:58   #1780
Aliczka88
Zadomowienie

Witam

Praktycznie nic w nocy nie spałam Dlatego coś Wam tu popisze i uciekam na drzemke
Dziś będe gotować kapuśniak - kwaśny kapuśniak!!

Matko Wy tu o pampersach piszecie a ja mam pomału drgawki z tego powodu ze wyprawka nie skompletowana - co noc mi się śni ze nie mam Miska w co ubrać i ze szpitala wioze go w podkładzie poporodowym albo poszwie na poduszkę Miśku Ty się nie martw!! Rodzice sobie poradzą

Moria - to się nazywa fachowa naprawa wózka Brawa dla nich Oby Ci szybko wymienili!

Kiara - cudne masz koty Moje czasem poliżą się po uchu albo powąchają pod ogonem ale nie ma szans na spanie razem

U nas też pochmurno....
Aha pisałam ze kupiliśmy pustaki - w zeszłym tygodniu. A pustaków jak nie było tak nie ma Panowie dzwonią, że wózek widłowy zepsuty, że auto niesprawne, kierowca chory - jakoś nie mieli skrupułów brać 10 000 zł zaliczki!! Ale dowieść towar to już problem! KOMUNA!

Żona
Mama Misia

Makijażystka

Edytowane przez Aliczka88
Czas edycji: 2011-03-23 o 07:59
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 08:08   #1781
zosiaaa
Zadomowienie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Hej, ja już po wizycie. Wszystko wygląda ok, wymiary odpowiadają tygodniowi ciąży Mała leży główką w dół. Nerki, serduszko wszystko ok, przepona ładnie pracuje. Mała waży 2100 Fajnie się ruszała, nóżki miała skrzyżowane w kroku, więc nie pooglądałam sobie płci, ale ostatnio w 29tc było widać ziarnko kawy,więc liczę że została Hania Za 3 tyg kolejna wizyta, w 36tc więc może się więcej odsłoni. Już mi ciężko jest, nie mogę się doczekać maja. W ogóle mam tą wizytę za 3 tyg- w 36 tc, potem za 2 tyg- w 38 tc, a potem jak nie urodzę to w 40 tc Jany, tylko tyle zostało...Aż jestem podekscytowana
gratuluje udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
po 1. chciałam Wam podziękować za wsparcie w domu każdy tylko mi powtarzał 'nie rycz już', a tutaj Wy wiecie co czuję i jak to jest i w ogóle i naprawdę niesamowicie potraficie podnieść na duchu !

po 2. Czekałam na tą 20 i myślałam, że jajko zniosę ale na szczęście mam dobre informacje . Rozmawiałam przed chwilą z tatą i umówił mnie prywatnie właśnie do jakiegoś lekarza na czwartek po godz.15, ale nie wie ten lekarz czy nie będzie miał jakiejś operacji, bo w szpitalu jeszcze pracuje i jeśli będzie miał tą operacje to przyjmie mnie dopiero w piątek lub we wtorek i od razu na wizycie usg . Jest poinformowany, że jestem zdesperowaną ciężarówką w siódmym miesiącu bez lekarza prowadzącego także uspokoiłam się i mam nadzieję, że będzie dobrze.. Ale jednak ten mój bunt był potrzebny, bo tak by mi ojciec nie pomógł, a tak to się chociaż zainteresował i zmartwił troszkę

zabieram się teraz za nadrabianie Was
no to teraz byle do jutra

dzisiejsza nocka w miare przespana, pierwszy raz wstałam na siku o 3 szok noramlnie, ale póżniej nadrobiłam bo wstałam jeszcze o 4 i 5, no i od 3 mogłam pożegnać się ze snem, znowu mnie biodra męczyły, swoją drogą zastanawiam się jak to będzie po urodzeniu jak braknie nam tych wszystkich bóli nocnych, wtedy też może nie będziemy mogły spać, właśnie z ich braku

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 08:25   #1782
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

witam rowniez z rana

mlody plakal, musialam wstawac chyba ze 4 razy do niego, pote na siku, ehh, dziurawa ta noc, przynajmniej pogoda w miare u nas
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 08:25   #1783
Ollliwka
Zakorzenienie

cześć

moja nocka niesprzespana znowu Mała mnie kopała w pęcherz a kilka razy tak, że porządnie mnie zakłuło chyba w szyjce
do 30 tygodnia myślałam, że mam spokojną istotkę w brzuchu a teraz wychodzi, że jednak chyba nie.

Doła mam jakiegoś nie wiem czy do maja wytrzymam w dwupaku a bardzo bym chciała.
Stary 2011-03-23, 08:28   #1784
MoniaK
Zakorzenienie

Witam mamusie
Dzisiaj mój wisielczy humor trochę się poprawia, chociaż nie ryczę już Słonko trochę przebija przez chmury ale chyba nie jest super ciepło.

Moria, ale masz przeboje z tym wózkiem świetny serwis nie ma co oby teraz wymienili Ci stelaż.

Agnieszka_pe, ufff kamień z serca że z synkiem już lepiej

Co do pampersów to ja pierwszą paczkę zakupiłam Pampers białe (te najmniejsze) a później się zobaczy. Myślę że klasyczne Pampki będą w użyciu ale mam zamiar eksperymentować też z innymi tańszymi i porównywać.

Chciałam się pochwalić, że przyszła do mnie paka zakupów od r_p. W końcu nie czuję się taka wyrodna matka, która jeszcze niczego nie ma
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 08:46   #1785
Kiara76
Raczkowanie

Moje koty aż spuchły z dumy, że ktoś o nie pyta To nie jest rodzeństwo, wzięliśmy je jako 3 i 4 miesięczne kociaki z fundacji ratującej bezdomne kotki. Były małe, chude i głodne, ale już czyste, odrobaczone i zaszczepione na coś tam (miały zdrowe uszy i sierść). Kotka miała jeszcze koci katar, a kocurek rozcięty opuszek, ale szybko doszły do siebie. Są strasznie ciekawskie, oddalają się czasem na pół dnia od domu, ale akceptują tylko domowników, przed obcymi chowają się w najczarniejszy kąt, a są już u nas od 10.2009r. Zostały wykastrowane (warunek adopcji) i chyba ta trauma z dzieciństwa tak je zbliżyła. Śpią razem, jedzą z jednej miski i korzystały z jednej kuwety (teraz zasilają trawnik ).

A ja wczoraj zamówiłam pościel 2-u elementową z flaneli, ochraniacz (nie jest jakiś wyjściowy, ale chciałam frotte i kolor uniwersalny dla różnych pościeli i taki, żebym mogła tylko dłuższy bok przy ścianie zakryć, bo ściany mamy malowane farbą lateksową, która w dotyku jest chol...... zimna), prześcieradło (oczywiście nie zielone tylko kremowe, tak jak i ochraniacz zresztą), szlafrok (koniecznie musiał mieć kieszenie na komórkę ) i wkład do pościeli antyalergiczny. A w zeszłym tygodniu dotarły jeszcze pajace
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3cz_marchewka.jpg (54,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ochraniacz.jpg (14,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pościel.jpg (21,8 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg prześcieradło.jpg (26,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szlafrok.jpg (54,2 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pajac2.jpg (52,9 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pajac 1.jpg (92,8 KB, 21 załadowań)

Edytowane przez Kiara76
Czas edycji: 2011-03-23 o 08:49
Kiara76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 08:53   #1786
MoniaK
Zakorzenienie

Kiara, świetne zakupy Te pajace to z Mothercare?
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 08:57   #1787
anula_81
Zakorzenienie

hej dziewczyny!

kolka mnie meczyla do 2 w nocy a potem nagle przeszla,i spalam jak kamien do siku o 5:30 a potem do 7 rano
co prawda obudzil mnie mega twardy brzuch, ale na tym etapie takie twardnienie to juz chyba normalne prawda?jesli jest bezbolesne to twardnienie to przyjmuje to za cos normalnego
dzis znowu piekna pogoda, ale zamierzam odpoczywac, spacerek, pogaduchy z mama i takie tam....

aga pe
aliczka niestety w PL kazda budowa tak wyglada, przycisnijcie ich, bo jak sie nie przycisnie to beda was tak zwodzic przez kolejny miesiac.
eweska synus juz w szkole a ty mam nadzieje lenistwo
mimbi mam nadzieje, ze nie utknelas nad muszla
daisyy a ty ciagle do pracy tak jak ja? ja macierzynski dopiero mam od 15 kwietnia, teraz na 50% ciagle, wiec od poneidzialku jeszcze 3 tygodnie pracy, nie wiem jak wyrobie, dobrze, ze cieplo sie zrobilo.
a ten Isofix my juz zamontowalismy , TZ zajelo to pol godzinki moze w porywach. 220 zl to duzo, my 200 zl zamowilismy z przesylka ekspresowa kurierem z kraka do czewy bo moja mama musiala to wziac.
A nocka minela dobrze, w sumie lepiej niz oczekiwalam
a z tym zwolnieniem od diabetologa to sprobuj,nie masz nic do stracenia
agus mnie tez brzuch twardnieje ciagle, mowilam lekarce ale jak bardzo nie boli to znaczy ze normalnei macica cwiczy, to juz ten tydzien ze powinna zapytam jeszcze gina w piatek.
kasiulka a ty pisalas, ze brzuszek cie pobolewal? jak nocka?
grazin my tak wlasnie z mama wczoraj w sloneczku siedzialysmy i gadalysmy o wakacjach i ja mowie za dwa miesiace to moze juz sie Zosia urodzi, i doszlo do mnie ze Zosia to sie urodzi juz za miesiac, a za dwa to juz napewno bedzie z nami! aaaa!
ps. mnie tez wszystko ugniata zoladek

chyba ide pod prysznic

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 09:00   #1788
Siasiek
Zadomowienie

Hej
Ja dzisiaj w nocy nie wstawałam ni razu
U mnie też brzydko, ciemno jakoś, może chociaż zimno nie jest.

Mimbi mnie też gardło boli

Moria jak czytałam o wózku, a może to jakiś znak

Matal dzięki, że napisałaś kupiłam Boscha

Spice młoda się w końcu obróciła...a nie wierzyłaś.

Agnieszka_pe młody się wycierpi, mam nadzieję, że szybko się takie coś nie powtórzy.

Anula Ty bidulko, uciekaj z tej roboty w końcu, siedź w domu z nogami u góry i odpoczywaj. Może po tych wizytach się uspokoisz troszkę, bo nerwów to Ty masz...

Daisy L4 no niee wierzę może Ci wystawi jak powiesz, że się gorzej czujesz

Enchant ja wczoraj miałam trzeci raz krew pobieraną dopiero a 35 tc. Jak wyniki są ok to po co częściej? Ja tam nie znoszę przechodzić nawet obok przychodni i mi to gra i buczy.

Grazin lej tego swojego

Gusia napisz czy się coś poprawiło, bo może być jeszcze jedno źle ustawione z tego co wiem

To tyle co pamiętam.

Wczoraj już nie wchodziłam bo sprzątałam w szafkach w kuchni. Apteczka była najgorsza.

Dzisiaj testuje swój sprzęt Hehe urodzinowy, trochę otrzymany przed czasem
młody zażyczył sobie babeczki a Tż placki ziemniaczane

Moria a Ty dzisiaj ważny dzień masz, nie dość, że środa to jeszcze "kwalifikacja"
to

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2011-03-23 o 09:18
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 09:20   #1789
Weredka
Zadomowienie

Dziewczyny, miałam dziś masakryczny poranek. Obudziłam się jakaś nieswoja, ale złożyłam to na karb niewygodnego spania (Anulka się nam wepchała nad ranem do wyrka Pozbierałam się, żeby zawieźć do przedszkola. Jak mnie złapał skurcz, to się zgięłam wpół i myślałam, że normalnie rodzę. Byłam przerażona! Powtórzyło się to jeszcze z trzy razy. W głowie już miałam najczarniejsze scenariusze. Na szczęście gdy usiadłam do śniadania, to mi przeszło. Jak tak dalej pójdzie, to ja chyba do tego czerwca nie doczekam... Ufff
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 09:24   #1790
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:

EDIT: po budyniu bez cukru 122 po 1h

Kasia, ale Ty jestes juz w 35 tc !!!!!!!
wcześniej jadłaś też ten budyń i ile ci wyszło? moim zdaniem powinien ci diabetolog wypisać zwolnienie, a jak nie to lec do internisty.

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Hej, ja już po wizycie. Wszystko wygląda ok, wymiary odpowiadają tygodniowi ciąży Mała leży główką w dół. Nerki, serduszko wszystko ok, przepona ładnie pracuje. Mała waży 2100 Fajnie się ruszała, nóżki miała skrzyżowane w kroku, więc nie pooglądałam sobie płci, ale ostatnio w 29tc było widać ziarnko kawy,więc liczę że została Hania Za 3 tyg kolejna wizyta, w 36tc więc może się więcej odsłoni. Już mi ciężko jest, nie mogę się doczekać maja. W ogóle mam tą wizytę za 3 tyg- w 36 tc, potem za 2 tyg- w 38 tc, a potem jak nie urodzę to w 40 tc Jany, tylko tyle zostało...Aż jestem podekscytowana
ale super ze wizyta udana!! juz nie duzo zostalo- wiem o tym

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
po 2. Czekałam na tą 20 i myślałam, że jajko zniosę ale na szczęście mam dobre informacje . Rozmawiałam przed chwilą z tatą i umówił mnie prywatnie właśnie do jakiegoś lekarza na czwartek po godz.15, ale nie wie ten lekarz czy nie będzie miał jakiejś operacji, bo w szpitalu jeszcze pracuje i jeśli będzie miał tą operacje to przyjmie mnie dopiero w piątek lub we wtorek i od razu na wizycie usg . Jest poinformowany, że jestem zdesperowaną ciężarówką w siódmym miesiącu bez lekarza prowadzącego także uspokoiłam się i mam nadzieję, że będzie dobrze.. Ale jednak ten mój bunt był potrzebny, bo tak by mi ojciec nie pomógł, a tak to się chociaż zainteresował i zmartwił troszkę

zabieram się teraz za nadrabianie Was
to dobrze ze tatko zalatwil ci tego lekarza przynajmniej sie troszke uspokoiłaś.
a moja komoda ma być w sobote, jak sie okazało jakaś sciana byla nie wymiarowa i kolega Tż zabral ja do siebie do firmy. I do tego on tez nie ma w tym tygodniu za duzo czasu, no trudno poczekam.. Juz sie jej doczekac nie moge, tak samo lozeczka i wozeczka

Cytat:

o to ja podziwiam cie
moja broszka nie byla golona od czasu ost wizyty czyli od 3 marca duzo klaczkow nie uroslo, ale najgorsza jest ta ich twardość nie mam cierpliwości...
Uzywacie jakiś zeli, plynow do golenia intymnego?? jesli tak to doradźcie coś

Cytat:
cześć

moja nocka niesprzespana znowu Mała mnie kopała w pęcherz a kilka razy tak, że porządnie mnie zakłuło chyba w szyjce
do 30 tygodnia myślałam, że mam spokojną istotkę w brzuchu a teraz wychodzi, że jednak chyba nie.

Doła mam jakiegoś nie wiem czy do maja wytrzymam w dwupaku a bardzo bym chciała.
kochana a ktory to juz tydzień??

Cytat:
Napisane przez Kiara76 Pokaż wiadomość

A ja wczoraj zamówiłam pościel 2-u elementową z flaneli, ochraniacz (nie jest jakiś wyjściowy, ale chciałam frotte i kolor uniwersalny dla różnych pościeli i taki, żebym mogła tylko dłuższy bok przy ścianie zakryć, bo ściany mamy malowane farbą lateksową, która w dotyku jest chol...... zimna), prześcieradło (oczywiście nie zielone tylko kremowe, tak jak i ochraniacz zresztą), szlafrok (koniecznie musiał mieć kieszenie na komórkę ) i wkład do pościeli antyalergiczny. A w zeszłym tygodniu dotarły jeszcze pajace
śliczne zakupy!!!

Cytat:
hej dziewczyny!

kolka mnie meczyla do 2 w nocy a potem nagle przeszla,i spalam jak kamien do siku o 5:30 a potem do 7 rano
co prawda obudzil mnie mega twardy brzuch, ale na tym etapie takie twardnienie to juz chyba normalne prawda?jesli jest bezbolesne to twardnienie to przyjmuje to za cos normalnego
dzis znowu piekna pogoda, ale zamierzam odpoczywac, spacerek, pogaduchy z mama i takie tam....

mi tez brzuszek twardnieje i nie boli. Dzisiaj mialam spokojna noc, tyle ze budzilam sie 3x na siusiu a za 4razem do kubeczka na badania- nie wiem czy cos z tego bedzie dobrego
a ty kochana wez naprawde odpocznij!!!
ja dzisiaj na morfo ledwo dojechalam, a na pasach wyprzedzila mnie babcia- zdałam sobie sprawe ze nie mam juz takiej sily jak wczesniej i chocbym chciala szybciej/dokladniej/wiecej to nie moge. A chodzic do pracy w takim stanie?nie wyobrażam sobie

ja od 5 na nogach, bylam na morfo, a teraz oczka mi sie kleja- moze sie zdrzemne
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-03-23 o 09:26
24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 09:29   #1791
violisia
Zadomowienie

czesc Mamusieeee
nie bylo mnie kilka dni i podejrzewam ze nei ogarne wszystkich postow:P widzialam tylko w ostatnich stronach brzusioo Mattal bombooowyyy!!!!

u mnie REMONT SKONCZONY, JAKA JESTEM SZCZESLIWA, ale neistety przy zmianie pokoi trzebabylo przerzucic kabel z netu na druga strone domu, i sie popsul:P i bylam do wczoraj wieczora odcieta od swiataaaaaaaaaa!!! bo rano sie pokazal i znikl .., trzebabylo zmienic jakies ustawienia na serwerze i facet to wyniuchał dopiero wieczorem:/

i uwagaaaa!!!
mam juz wozeczek w domciu hihihihihihi i lóżeczko, i w zasadzie mam juz wszystko brakuje mi klapek do szpitala, i stojaka na wanienke a w kwietniu chce zamowic jeszcze posciel do wozeczka no ale to juz takie spokojne zakupy ktore moge zrobic nawet po narodzinach bąbelka
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 09:30   #1792
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
czesik Mamusie
ja wczoraj znów nad laptopem usnełam. Ostatnio dość szybko łamie mnie spanie,za to pobudka 5.30 choc do pracy na 10 dzis

Myslicie, ze diabetolog moze mi na 2 tyg L-4 wystawic?? powiedzialam, ze jutro juz mnie w pracy nie ma a z rana chce juz do rodziców jechac i nie wiem czy rejestrowac sie jeszcze do kogos po samo L-4?

Mimbi
, ja tak gadam... aby z Toba sie utożsamic zarty zartami ale zostane w tym orange

moniqac, jak akcja vip? Od poniedzialku wolne?

anulko, nocka w porzo? Mineła kolka ?? a Ty L-4 oficjalnie juz rozpoczęłas?

Grazin, TŻ wstał w koncu wczoraj?
daisy wstał na chwile i jeszcze mi powiedział, że jestem bezduszna bo mu kolacji nie zrobiłam:P
ale za to wynagrodził mi to ... w łóżku...
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Witam mamusie
Dzisiaj mój wisielczy humor trochę się poprawia, chociaż nie ryczę już Słonko trochę przebija przez chmury ale chyba nie jest super ciepło.

Moria, ale masz przeboje z tym wózkiem świetny serwis nie ma co oby teraz wymienili Ci stelaż.

Agnieszka_pe, ufff kamień z serca że z synkiem już lepiej

Co do pampersów to ja pierwszą paczkę zakupiłam Pampers białe (te najmniejsze) a później się zobaczy. Myślę że klasyczne Pampki będą w użyciu ale mam zamiar eksperymentować też z innymi tańszymi i porównywać.

Chciałam się pochwalić, że przyszła do mnie paka zakupów od r_p. W końcu nie czuję się taka wyrodna matka, która jeszcze niczego nie ma
tez po zakupach u tego sprzedawcy poczułam sie jak przygotowana matka
Cytat:
hej dziewczyny!

aga pe
aliczka niestety w PL kazda budowa tak wyglada, przycisnijcie ich, bo jak sie nie przycisnie to beda was tak zwodzic przez kolejny miesiac.
eweska synus juz w szkole a ty mam nadzieje lenistwo
mimbi mam nadzieje, ze nie utknelas nad muszla
daisyy a ty ciagle do pracy tak jak ja? ja macierzynski dopiero mam od 15 kwietnia, teraz na 50% ciagle, wiec od poneidzialku jeszcze 3 tygodnie pracy, nie wiem jak wyrobie, dobrze, ze cieplo sie zrobilo.
a ten Isofix my juz zamontowalismy , TZ zajelo to pol godzinki moze w porywach. 220 zl to duzo, my 200 zl zamowilismy z przesylka ekspresowa kurierem z kraka do czewy bo moja mama musiala to wziac.
A nocka minela dobrze, w sumie lepiej niz oczekiwalam
a z tym zwolnieniem od diabetologa to sprobuj,nie masz nic do stracenia
agus mnie tez brzuch twardnieje ciagle, mowilam lekarce ale jak bardzo nie boli to znaczy ze normalnei macica cwiczy, to juz ten tydzien ze powinna zapytam jeszcze gina w piatek.
grazin my tak wlasnie z mama wczoraj w sloneczku siedzialysmy i gadalysmy o wakacjach i ja mowie za dwa miesiace to moze juz sie Zosia urodzi, i doszlo do mnie ze Zosia to sie urodzi juz za miesiac, a za dwa to juz napewno bedzie z nami! aaaa!
ps. mnie tez wszystko ugniata zoladek

chyba ide pod prysznic
tez mam takie twardnienia raczej nie sa bolesne. choc czasem mnie zaboli. ale juz teraz to ma nas prawo bolec.

Edytowane przez Grazin
Czas edycji: 2011-03-23 o 09:32
Grazin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 09:31   #1793
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kiara76 Pokaż wiadomość
Moje koty aż spuchły z dumy, że ktoś o nie pyta To nie jest rodzeństwo, wzięliśmy je jako 3 i 4 miesięczne kociaki z fundacji ratującej bezdomne kotki. Były małe, chude i głodne, ale już czyste, odrobaczone i zaszczepione na coś tam (miały zdrowe uszy i sierść). Kotka miała jeszcze koci katar, a kocurek rozcięty opuszek, ale szybko doszły do siebie. Są strasznie ciekawskie, oddalają się czasem na pół dnia od domu, ale akceptują tylko domowników, przed obcymi chowają się w najczarniejszy kąt, a są już u nas od 10.2009r. Zostały wykastrowane (warunek adopcji) i chyba ta trauma z dzieciństwa tak je zbliżyła. Śpią razem, jedzą z jednej miski i korzystały z jednej kuwety (teraz zasilają trawnik ).

fajne zakupki
Stary 2011-03-23, 09:31   #1794
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Hej

Dzisiaj testuje swój sprzęt Hehe urodzinowy, trochę otrzymany przed czasem
młody zażyczył sobie babeczki a Tż placki ziemniaczane
no prosze a ty co sobie zażyczysz???
nie wstawałaś na siku? jak ty to robisz?

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, miałam dziś masakryczny poranek. Obudziłam się jakaś nieswoja, ale złożyłam to na karb niewygodnego spania (Anulka się nam wepchała nad ranem do wyrka Pozbierałam się, żeby zawieźć do przedszkola. Jak mnie złapał skurcz, to się zgięłam wpół i myślałam, że normalnie rodzę. Byłam przerażona! Powtórzyło się to jeszcze z trzy razy. W głowie już miałam najczarniejsze scenariusze. Na szczęście gdy usiadłam do śniadania, to mi przeszło. Jak tak dalej pójdzie, to ja chyba do tego czerwca nie doczekam... Ufff
to juz jest taki stan ze trzeba na siebie uwazac, kazdy najmniejszy ruch moze nam sprawic bol. Wiem po sobie, jak przecholuje to mnie tak nogi naparzaja i skurcze łapią ze jestem zła sama na siebie. Także bądźmy dobrej myśli- wolniutko bez pospiechu, jeszcze wytrzymamy jakoś te parę tygodni
Nikosia

Stary 2011-03-23, 09:32   #1795
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość

kochana a ktory to juz tydzień??
wg moich obliczeń i mojej gin. dzisiaj zaczynam 31
mnie też jest jakoś już ciężej chodzić, a do tej pory czułam się naprawdę ok...nie mogę się zebrać żeby jechać do miasta
a do tego humor zrąbany przez dość bliskie mi osoby

za dzisiejsze wizyty!!

weredka a jaki to konretniej ból Cię chwycił? kłucie, tępy ból? w jakich okolicach dokładnie?
ja jak chodzę za szybko to mnie kłuje w podbrzuszu,że iść nie mogę.
Stary 2011-03-23, 09:37   #1796
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
czesc Mamusieeee
nie bylo mnie kilka dni i podejrzewam ze nei ogarne wszystkich postow:P widzialam tylko w ostatnich stronach brzusioo Mattal bombooowyyy!!!!

u mnie REMONT SKONCZONY, JAKA JESTEM SZCZESLIWA, ale neistety przy zmianie pokoi trzebabylo przerzucic kabel z netu na druga strone domu, i sie popsul:P i bylam do wczoraj wieczora odcieta od swiataaaaaaaaaa!!! bo rano sie pokazal i znikl .., trzebabylo zmienic jakies ustawienia na serwerze i facet to wyniuchał dopiero wieczorem:/

i uwagaaaa!!!
mam juz wozeczek w domciu hihihihihihi i lóżeczko, i w zasadzie mam juz wszystko brakuje mi klapek do szpitala, i stojaka na wanienke a w kwietniu chce zamowic jeszcze posciel do wozeczka no ale to juz takie spokojne zakupy ktore moge zrobic nawet po narodzinach bąbelka
za zakończony remont i zakupy a gdzie foty??

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
daisy wstał na chwile i jeszcze mi powiedział, że jestem bezduszna bo mu kolacji nie zrobiłam:P
ale za to wynagrodził mi to ... w łóżku...
no prosze tez tak chcemmmmmm

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
wg moich obliczeń i mojej gin. dzisiaj zaczynam 31
mnie też jest jakoś już ciężej chodzić, a do tej pory czułam się naprawdę ok...nie mogę się zebrać żeby jechać do miasta
a do tego humor zrąbany przez dość bliskie mi osoby

za dzisiejsze wizyty!!

weredka a jaki to konretniej ból Cię chwycił? kłucie, tępy ból? w jakich okolicach dokładnie?
31tc to juz coraz blizej mi tez sie nie chce nigdzie wychodzic, choc pogoda piekna, wyszlabym najchętniej usiasc na lawce pod blokiem ale tak samemu

ide na drzemke, strasznie mi sie spac chce
Nikosia

Stary 2011-03-23, 09:40   #1797
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

wiecie jaki mialam sen?
snil mi sie moj poród.
byl taki spokojny
a odbierał go moj ginekolog i moj tata, ktory nie zyje od 5 lat.
myslicie ze to jakis znak?
mi sie wydaje ze tata daje mi znak ze nade mna czuwa.
albo chce mnie do siebie zabrac??
Stary 2011-03-23, 09:41   #1798
Weredka
Zadomowienie

Cytat:

Chwycił mnie taki konkretny skurcz jak porodowy. Bolesny dość, miałam trzy w niewielkich odstępach czasu. W pierwszej ciąży takie skurcze to mnie dopiero przed samym porodem chwytały
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 09:44   #1799
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Ehnan wystarcza 3 morfo. Co wizyte robi sie mocz, bynajmniej ja zawsze na kazda wizyte mam na to skierowanie,no i robie tez czasem odczyn coombsa ale to dlatego,ze mamy konflikt, z badan mialam jeszcze glukoze, ktorej chyba u Ciiebie brakuje, no a tokso, hbs, wr to napewno mialas na poczatku, wiec spokojna mozesz byc no i ciesze sie ,ze lekarza zanalazlas.
Monika, podziwiam,
Mimbi, pod kolderke wskakuj.

Jakos dzisiaj dziwnie pusto na watku
Stary 2011-03-23, 09:49   #1800
violisia
Zadomowienie

Cytat:
no prosze a ty co sobie zażyczysz???
nie wstawałaś na siku? jak ty to robisz?

to juz jest taki stan ze trzeba na siebie uwazac, kazdy najmniejszy ruch moze nam sprawic bol. Wiem po sobie, jak przecholuje to mnie tak nogi naparzaja i skurcze łapią ze jestem zła sama na siebie. Także bądźmy dobrej myśli- wolniutko bez pospiechu, jeszcze wytrzymamy jakoś te parę tygodni
kurde a mnie piety bola, chyba juz niewytrzymuja mojego obciazenia:P

Cytat:
za zakończony remont i zakupy a gdzie foty??
dziekuje dziekuje, wozeczek taki: choc na zywo wyglada o duzo lepiej, bo w katalogu bylam zdecydowana na inny ale jak zobaczylam ten na zywo z mezem to sie zakochalismy

w rzeczywistosci to co grafitowe jest czearne a czerwone kolor jest taki fajny żywy a nie mdły jak na fotach

lóżeczko mamy Bartus z glucka:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (66,3 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2127808471383.jpg (47,0 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1485661321.jpg (50,1 KB, 33 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości