|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
ja kupiłam pampersa 3 paczki po27 jedynek
i jedna 96 szt dwójek a potem to nie wiem ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- byłam pod prysznicem, ogoliłam nogi, piczke, obciełam paznokcie u nóg zrobiłam maseczke i umyłam głowe i tez włosom dalam jakas maske a zmęczyłam sie jak bym kilometr pola przekopała :brzyd al:wszystko sprawia nam juz taka trudnośc ze niedługo ograniczymy sie tylko do mycia ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- maz chrapie to ja tez juz Wam zrobie pa pa pa
|
|
#1772 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byly tylko w calosci i to po 3 kg a nie wiem czy sa dobre ![]() Cytat:
ale mam truskawki :P Cytat:
wrocilam nogi wchodza mi w d teraz bede lezec do gory biodrem masakra jestem tak padnieta, ze jakbym byla juz w 38 tygodniu to by mi chyba dzisiaj wody w nocy odeszly brzuch boli, twardy ide leniuchowac a cooooo ale bede tu
|
|||
|
|
|
#1773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobranoc Mamusie i Dzidziusie
|
|
#1774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
monika21121984 No to powinnaś w sobotę liczyć 1 dzień nowego tygodnia Nam też lekarz powiedział, że na weekend majowy mamy się spodziewać Weredka Przerażający ten demot ![]() Kiara Jakie słodziaki aga_pe Dobrze, że z synalem już lepiej Ollliwka, enchant Ja też jestem obecnie u trzeciego lekarza. Widzę, że to norma ![]() Grazin W pełni Cię rozumiem. Serio. zabuus Ja kupiłam pampersy No i po dzisiejszej SR wyszło, że mamy z tż rozbieżności w kwestii szczepień, ehh... Będzie zawzięta dyskusja
|
|
|
#1775 |
|
Zakorzenienie
|
czesik Mamusie
ja wczoraj znów nad laptopem usnełam. Ostatnio dość szybko łamie mnie spanie,za to pobudka 5.30 choc do pracy na 10 dzis ![]() Myslicie, ze diabetolog moze mi na 2 tyg L-4 wystawic?? powiedzialam, ze jutro juz mnie w pracy nie ma a z rana chce juz do rodziców jechac i nie wiem czy rejestrowac sie jeszcze do kogos po samo L-4? ![]() Enchantresss co za czubek z kuriera Mimbi, ja tak gadam... aby z Toba sie utożsamic zarty zartami ale zostane w tym orange moniqac, jak akcja vip? Od poniedzialku wolne? anulko, nocka w porzo? Mineła kolka ?? a Ty L-4 oficjalnie juz rozpoczęłas? Grazin, TŻ wstał w koncu wczoraj?
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
7.30 a ja nie spie, hmmm. Najpierw mi sie snily jakies glupoty (chyba wszystkie dziewczyny w watku mi sie przewinely przez sen), potem sie obudzilam z bolem gardla i zapchanym nosem, a teraz mnie mdli... Czyzby znowu szykowal sie mily poranek?
W razie jakbym utknela nad muszla to juz teraz zycze Wam milego dnia
|
|
|
|
#1777 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() Ja jak zwykle od 6.45 na nogach, bo synala do szkoły trzeba wyprawić. Dziś coś pogoda się psuje bo pochmurno. |
|
|
|
#1778 | ||
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
Cytat:
Cytat:
może Ci przejdzie jak coś zjesz ?miłego dnia Ja uciekam się edukować
|
|
#1779 |
|
Rozeznanie
|
Dzieńdoberek, ja dziś dłużej pospałam, do 6.30 to jak dla mnie rekord
![]() Ale miałam sny, jeden był o tym że byliśmy pod namiotami i mi wody odeszły i moim zmartwieniem było jak to się spierze z karimaty i spiwora a drugi sen był o tym że dostałam skurczy i czekałam na przystanku na autobus zeby mnie zawiózł do szpitala, ale nie wiedziałam jakim mam jechac a wogóle to żaden nie przyjeżdżał. Masakra jakaś ![]() Miłego dzionka !!!!
|
#1780 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Praktycznie nic w nocy nie spałam Dlatego coś Wam tu popisze i uciekam na drzemke ![]() Dziś będe gotować kapuśniak - kwaśny kapuśniak!! Matko Wy tu o pampersach piszecie a ja mam pomału drgawki z tego powodu ze wyprawka nie skompletowana - co noc mi się śni ze nie mam Miska w co ubrać i ze szpitala wioze go w podkładzie poporodowym albo poszwie na poduszkę Miśku Ty się nie martw!! Rodzice sobie poradzą ![]() ![]() Moria - to się nazywa fachowa naprawa wózka Oby Ci szybko wymienili! Kiara - cudne masz koty Moje czasem poliżą się po uchu albo powąchają pod ogonem ale nie ma szans na spanie razem U nas też pochmurno.... Aha pisałam ze kupiliśmy pustaki - w zeszłym tygodniu. A pustaków jak nie było tak nie ma Panowie dzwonią, że wózek widłowy zepsuty, że auto niesprawne, kierowca chory - jakoś nie mieli skrupułów brać 10 000 zł zaliczki!! Ale dowieść towar to już problem! KOMUNA!
![]() Żona Mama Misia ![]() Makijażystka ![]() Edytowane przez Aliczka88 Czas edycji: 2011-03-23 o 07:59 |
|
|
|
#1781 | ||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() dzisiejsza nocka w miare przespana, pierwszy raz wstałam na siku o 3
|
|
#1782 |
|
Wtajemniczenie
|
witam rowniez z rana
mlody plakal, musialam wstawac chyba ze 4 razy do niego, pote na siku, ehh, dziurawa ta noc, przynajmniej pogoda w miare u nas
|
|
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
moja nocka niesprzespana do 30 tygodnia myślałam, że mam spokojną istotkę w brzuchu a teraz wychodzi, że jednak chyba nie. Doła mam jakiegoś nie wiem czy do maja wytrzymam w dwupaku a bardzo bym chciała.
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
Dzisiaj mój wisielczy humor trochę się poprawia, chociaż nie ryczę już Słonko trochę przebija przez chmury ale chyba nie jest super ciepło.Moria, ale masz przeboje z tym wózkiem świetny serwis nie ma co oby teraz wymienili Ci stelaż.Agnieszka_pe, ufff kamień z serca że z synkiem już lepiej Co do pampersów to ja pierwszą paczkę zakupiłam Pampers białe (te najmniejsze) a później się zobaczy. Myślę że klasyczne Pampki będą w użyciu ale mam zamiar eksperymentować też z innymi tańszymi i porównywać. Chciałam się pochwalić, że przyszła do mnie paka zakupów od r_p. W końcu nie czuję się taka wyrodna matka, która jeszcze niczego nie ma
|
#1785 |
|
Raczkowanie
|
Moje koty aż spuchły z dumy, że ktoś o nie pyta
). A ja wczoraj zamówiłam pościel 2-u elementową z flaneli, ochraniacz (nie jest jakiś wyjściowy, ale chciałam frotte i kolor uniwersalny dla różnych pościeli i taki, żebym mogła tylko dłuższy bok przy ścianie zakryć, bo ściany mamy malowane farbą lateksową, która w dotyku jest chol...... zimna), prześcieradło (oczywiście nie zielone tylko kremowe, tak jak i ochraniacz zresztą), szlafrok (koniecznie musiał mieć kieszenie na komórkę
Edytowane przez Kiara76 Czas edycji: 2011-03-23 o 08:49 |
|
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
Kiara, świetne zakupy
Te pajace to z Mothercare?
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
kolka mnie meczyla do 2 w nocy a potem nagle przeszla,i spalam jak kamien do siku o 5:30 a potem do 7 rano co prawda obudzil mnie mega twardy brzuch, ale na tym etapie takie twardnienie to juz chyba normalne prawda?jesli jest bezbolesne to twardnienie to przyjmuje to za cos normalnego ![]() dzis znowu piekna pogoda, ale zamierzam odpoczywac, spacerek, pogaduchy z mama i takie tam.... aga pe ![]() aliczka niestety w PL kazda budowa tak wyglada, przycisnijcie ich, bo jak sie nie przycisnie to beda was tak zwodzic przez kolejny miesiac. eweska synus juz w szkole a ty mam nadzieje lenistwo ![]() mimbi mam nadzieje, ze nie utknelas nad muszla ![]() daisyy a ty ciagle do pracy tak jak ja? ja macierzynski dopiero mam od 15 kwietnia, teraz na 50% ciagle, wiec od poneidzialku jeszcze 3 tygodnie pracy, nie wiem jak wyrobie, dobrze, ze cieplo sie zrobilo. a ten Isofix my juz zamontowalismy , TZ zajelo to pol godzinki moze w porywach. 220 zl to duzo, my 200 zl zamowilismy z przesylka ekspresowa kurierem z kraka do czewy bo moja mama musiala to wziac. A nocka minela dobrze, w sumie lepiej niz oczekiwalam ![]() a z tym zwolnieniem od diabetologa to sprobuj,nie masz nic do stracenia agus mnie tez brzuch twardnieje ciagle, mowilam lekarce ale jak bardzo nie boli to znaczy ze normalnei macica cwiczy, to juz ten tydzien ze powinna zapytam jeszcze gina w piatek.kasiulka a ty pisalas, ze brzuszek cie pobolewal? jak nocka? grazin my tak wlasnie z mama wczoraj w sloneczku siedzialysmy i gadalysmy o wakacjach i ja mowie za dwa miesiace to moze juz sie Zosia urodzi, i doszlo do mnie ze Zosia to sie urodzi juz za miesiac, a za dwa to juz napewno bedzie z nami! aaaa! ps. mnie tez wszystko ugniata zoladek ![]() chyba ide pod prysznic
|
|
|
|
#1788 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Ja dzisiaj w nocy nie wstawałam ni razu U mnie też brzydko, ciemno jakoś, może chociaż zimno nie jest. Mimbi mnie też gardło boli Moria jak czytałam o wózku, a może to jakiś znak Matal dzięki, że napisałaś kupiłam Boscha Spice młoda się w końcu obróciła...a nie wierzyłaś. Agnieszka_pe młody się wycierpi, mam nadzieję, że szybko się takie coś nie powtórzy. Anula Ty bidulko, uciekaj z tej roboty w końcu, siedź w domu z nogami u góry i odpoczywaj. Może po tych wizytach się uspokoisz troszkę, bo nerwów to Ty masz... Daisy L4 no niee wierzę może Ci wystawi jak powiesz, że się gorzej czujesz ![]() Enchant ja wczoraj miałam trzeci raz krew pobieraną dopiero a 35 tc. Jak wyniki są ok to po co częściej? Ja tam nie znoszę przechodzić nawet obok przychodni i mi to gra i buczy. Grazin lej tego swojego Gusia napisz czy się coś poprawiło, bo może być jeszcze jedno źle ustawione z tego co wiem To tyle co pamiętam. Wczoraj już nie wchodziłam bo sprzątałam w szafkach w kuchni. Apteczka była najgorsza. Dzisiaj testuje swój sprzęt Hehe urodzinowy, trochę otrzymany przed czasem młody zażyczył sobie babeczki a Tż placki ziemniaczaneMoria a Ty dzisiaj ważny dzień masz, nie dość, że środa to jeszcze "kwalifikacja" to
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-03-23 o 09:18 |
|
|
|
#1789 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, miałam dziś masakryczny poranek. Obudziłam się jakaś nieswoja, ale złożyłam to na karb niewygodnego spania (Anulka się nam wepchała nad ranem do wyrka
Pozbierałam się, żeby zawieźć do przedszkola. Jak mnie złapał skurcz, to się zgięłam wpół i myślałam, że normalnie rodzę. Byłam przerażona! Powtórzyło się to jeszcze z trzy razy. W głowie już miałam najczarniejsze scenariusze. Na szczęście gdy usiadłam do śniadania, to mi przeszło. Jak tak dalej pójdzie, to ja chyba do tego czerwca nie doczekam... Ufff
|
|
|
|
#1790 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a moja komoda ma być w sobote, jak sie okazało jakaś sciana byla nie wymiarowa i kolega Tż zabral ja do siebie do firmy. I do tego on tez nie ma w tym tygodniu za duzo czasu, no trudno poczekam.. Juz sie jej doczekac nie moge, tak samo lozeczka i wozeczka Cytat:
![]() moja broszka nie byla golona od czasu ost wizyty czyli od 3 marca duzo klaczkow nie uroslo, ale najgorsza jest ta ich twardośćUzywacie jakiś zeli, plynow do golenia intymnego?? jesli tak to doradźcie coś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a za 4razem do kubeczka na badania- nie wiem czy cos z tego bedzie dobrego![]() a ty kochana wez naprawde odpocznij!!! ja dzisiaj na morfo ledwo dojechalam, a na pasach wyprzedzila mnie babcia- zdałam sobie sprawe ze nie mam juz takiej sily jak wczesniej i chocbym chciala szybciej/dokladniej/wiecej to nie moge. A chodzic do pracy w takim stanie?nie wyobrażam sobie ja od 5 na nogach, bylam na morfo, a teraz oczka mi sie kleja- moze sie zdrzemne ![]()
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-03-23 o 09:26 |
|||||||
|
|
|
#1791 |
|
Zadomowienie
|
czesc Mamusieeee
![]() nie bylo mnie kilka dni i podejrzewam ze nei ogarne wszystkich postow :P widzialam tylko w ostatnich stronach brzusioo Mattal bombooowyyy!!!!u mnie REMONT SKONCZONY, JAKA JESTEM SZCZESLIWA, ale neistety przy zmianie pokoi trzebabylo przerzucic kabel z netu na druga strone domu, i sie popsul:P i bylam do wczoraj wieczora odcieta od swiataaaaaaaaaa!!! bo rano sie pokazal i znikl .., trzebabylo zmienic jakies ustawienia na serwerze i facet to wyniuchał dopiero wieczorem:/ i uwagaaaa!!! mam juz wozeczek w domciu hihihihihihi i lóżeczko, i w zasadzie mam juz wszystko brakuje mi klapek do szpitala, i stojaka na wanienke a w kwietniu chce zamowic jeszcze posciel do wozeczka no ale to juz takie spokojne zakupy ktore moge zrobic nawet po narodzinach bąbelka
|
|
|
|
#1792 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale za to wynagrodził mi to ... w łóżku... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Grazin Czas edycji: 2011-03-23 o 09:32 |
|||
|
|
|
#1793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1794 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ty co sobie zażyczysz???nie wstawałaś na siku? jak ty to robisz? ![]() Cytat:
|
|
|
#1795 |
|
Zakorzenienie
|
wg moich obliczeń i mojej gin. dzisiaj zaczynam 31
![]() ![]() mnie też jest jakoś już ciężej chodzić, a do tej pory czułam się naprawdę ok...nie mogę się zebrać żeby jechać do miasta a do tego humor zrąbany przez dość bliskie mi osoby ![]() za dzisiejsze wizyty!!weredka a jaki to konretniej ból Cię chwycił? kłucie, tępy ból? w jakich okolicach dokładnie? ja jak chodzę za szybko to mnie kłuje w podbrzuszu,że iść nie mogę.
|
#1796 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za zakończony remont i zakupy![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
![]() ide na drzemke, strasznie mi sie spac chce ![]()
|
|
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie jaki mialam sen?
snil mi sie moj poród. byl taki spokojny a odbierał go moj ginekolog i moj tata, ktory nie zyje od 5 lat. myslicie ze to jakis znak? mi sie wydaje ze tata daje mi znak ze nade mna czuwa. albo chce mnie do siebie zabrac??
|
#1798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1799 |
|
Zadomowienie
|
Ehnan wystarcza 3 morfo. Co wizyte robi sie mocz, bynajmniej ja zawsze na kazda wizyte mam na to skierowanie,no i robie tez czasem odczyn coombsa ale to dlatego,ze mamy konflikt, z badan mialam jeszcze glukoze, ktorej chyba u Ciiebie brakuje, no a tokso, hbs, wr to napewno mialas na poczatku, wiec spokojna mozesz byc no i ciesze sie ,ze lekarza zanalazlas.
Monika, podziwiam, ![]() Mimbi, pod kolderke wskakuj. Jakos dzisiaj dziwnie pusto na watku
|
#1800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziekuje dziekuje, wozeczek taki: choc na zywo wyglada o duzo lepiej, bo w katalogu bylam zdecydowana na inny ale jak zobaczylam ten na zywo z mezem to sie zakochalismy ![]() w rzeczywistosci to co grafitowe jest czearne a czerwone kolor jest taki fajny żywy a nie mdły jak na fotach ![]() lóżeczko mamy Bartus z glucka: |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

:brzyd al:

.
pomyśleć, że tego typu sklep i takie coś 
za wizytę 

śliczne te kociaki i gdzie one śpią
Ale i Ty i zyrafa macie po 7 kregow szyjnych. I jakies 99% kregowcow tez

może Ci przejdzie jak coś zjesz ?
Oby Ci szybko wymienili! 

ale na szczęście mam dobre informacje . Rozmawiałam przed chwilą z tatą i umówił mnie prywatnie właśnie do jakiegoś lekarza na czwartek po godz.15, ale nie wie ten lekarz czy nie będzie miał jakiejś operacji, bo w szpitalu jeszcze pracuje i jeśli będzie miał tą operacje to przyjmie mnie dopiero w piątek lub we wtorek i od razu na wizycie usg . Jest poinformowany, że jestem zdesperowaną ciężarówką w siódmym miesiącu bez lekarza prowadzącego 

Słonko trochę przebija przez chmury ale chyba nie jest super ciepło.