|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVI
masakra, jestem załamana
wysyłamy z mężem CV wszędzie, naprawdę wszędzie, nikt nie dzwoni a jak dzwonią to i tak się okazuje, że to prowizja a jeszcze wszystko wskazuje na to, że do zasiłku braknie mi 6-8 dni pracy ![]() wysyłam CV do wszystkich wydawnictw w Krakowie wszystkie sklepy przeleciałam, wszędzie gdzie na witrynach były ogłoszenia zostawiłam CV i nic
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVI
Justyś kurcze trzymam kciuki. Mam nadzieję, że ktoś się odezwie. A mąż też nie pracuje tak??
|
|
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a później w połowie stycznia jak ja dostałam tak dobrze płatną pracę zdecydowaliśmy, że on przez dwa miesiące skończy się uczyć projektowania stron i zacznie szukać pracy jako programista ![]() i teraz tak wyszło, że oboje nie mamy pracy
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
Justyś a udało się odzyskać tamtą kasę?? Wy teraz mieszkacie z rodzicami, czy coś wynajmujecie??
|
|
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna trzeba się uzbroić w cierpliwość,ja też wysyłam co prawda od kilku dni,ale często jest tak,że oni oddzwaniają po kilku tygodniach jak zakończą rekrutację.
My w razie czego mamy plan B... którego nie chcemy uruchamiać ,ale jakby co to jest na razie szukamy pracy od tygodnia...
|
|
|
|
#3246 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak do tego jeszcze ma się dziecko to już w ogóle zbawienie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A w ogóle to kuzynka mi opowiadała, że chciała pracować w sklepie z odzieżą jeansową... a taki chłopak złożył cv rozpisane na materiale jeansowym! i to właśnie go przyjęli za kreatywność
|
|||
|
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
Atomufka ale Twój mąż zaczyna pracę gdzieś od kwietnia tak?? Czy coś się zmieniło, bo napisałaś, że szukacie.
Ana jaki pomysł na CV ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- A mnie np. śmieszy to jak ktoś napisał jedno CV i potem bez względu na branżę wszędzie wysyła to samo. Np. do męża pracy jak jakiś czas temu chcieli kogoś do sklepu ogrodniczego to ile było lasek, które pisały że najbardziej interesują się robieniem tipsów . Myślałam, że padnę
|
|
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna trzymam kciuki bardzo! a wiadomo coś co z tą kasą co wam wisi?
atomufka ooo i też trzymam kciuki a co z tym kucharzeniem w przedszkolu? nie przeszło? Ana fajny pomysł, aczkolwiek ryzykowny...
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle to wczoraj mi przyszły te worki próżniowe
(szybko, bo w niedzielę zamawiałam) i gościu się pomylił i 2 mi zapachowe wysłał (a one były droższe ). w weekend je będę testowała. Ale wyglądają na solidne.
|
|
|
|
#3250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
madzia cv jest wszedzie takie samo, chyba o list motywacyjny Ci chodzilo
![]() j amam jeden list i tylko zmieniam rzeczy na ktore kladzie nacisk pracodawca i stanowisko oczywiscie haha ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- ana z tymi dzisnami to fajny pomysl. kiedys byl w tv program na ten temat i babka mowila ze dostala prace w radiu czy gdzies, w kazdym badz razie praca glosem, i oni prosli o dokumenty. to ona im wyslala plytke z nagranym swoim glosem, gdzie zaprezentowala swoja osobe i tez dostala robote
|
|
|
|
#3252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my jak jesteśmy z mężem w tygodniu razem (bo w weekendy on gotuje) a Patryk ma faze na zęby to haha bijemy się kto będzie gotował szedł do sklepu czy coś... ostatnio tak fajnie spaceruje się między półkami odpoczywa... oj bardzo hahhaahhaha ![]() taka rzeczywistość ![]() Cytat:
|
|
|
#3253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pamiętam jak mnie na studiach uczyli pisania CV, to babeczka powiedziała, że jak ma się takie rzeczy pisać to lepiej niż nic nie pisać
|
||
|
|
|
#3254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W sumie CV to ja mam jedno uniwersalne (choć nigdzie oprócz szkól i przedszkoli nie składałam), ale co mam innego tam pisać odnośnie zainteresowań, piszę faktyczne moje zainteresowania anie dostosowane pod branżę. Choć nie powiem, bo jeżeli miało się jakieś wcześniejsze doświadczenia związane z zawodem to warto to bardziej rozwinąć, a jeżeli nie to tylko o tym wspomnieć- to fakt ![]() Kto nie ryzykuje ten nie ma ![]() Jest bardzo ważna zasada odnośnie cv... ma się wyróżnić spośród masy innych cv tak aby zapamiętali Twoje
|
||
|
|
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mieszkamy sami, wynajmujemy mieszkanie ![]() jeszcze z tydzień i po prostu nie mamy za co żyć, ja już naprawdę nie wiem co robić
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
Justyś a na kogoś pomoc możesz liczyć?? rodzice, teściowie??
|
|
|
|
#3259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym mam dwa - jedno prawdziwe wypasione a drugie takie handlowe, z wykreślonymi kursami itp.
|
|
#3260 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
że każdy ma swoje zainteresowania i warto o nich pisać ale w sposób ciekawy, a nie w stylu "robienie tipsów" ![]() )Najgorszym błędem jest pisanie zainteresowań takich jak pisze 90% ludzi to są słowa naszej babeczki
|
|||
|
|
|
#3261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() haha ma się wyróżniać ale mimo wszytko powinno być w standardowej ramie... Cytat:
---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- ej no akurat nie mam tak źle bo w przedszkolu pracujesz 5 h wiec rano zrobisz jak idziesz na południe albo na odwrót jakbym pracowała po 8 h to pewnie było bo inaczej ale tyle ludzi sobie radzi więc nie kumam
|
|
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas jest bardzo duże bezrobocie, na stanowiska takie jak kasjer/sprzedawca zgłasza się różnie 1.500-3.000 osób więc prawdopodobieństwo, że ktoś znajdzie Twoje CV jest małe ja szukam pracy na wszelkie możliwe sposoby, wysyłam CV w odpowiedzi na oferty, szukam po stronach firm, wysyłam do firm CV gdyby chcieli poszerzyć zespół itp.
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu zgadza się, to musi być zainteresowanie, które nas wyróżnia, ale też pasuje do branży do której składasz. Bo rozumiem, że składasz do salonu kosmetycznego i napisze, że robisz tipsy (czy jak to sie poprawnie zwie) , albo do innego sklepu, gdzie wygląd ma znaczenie. Ale w ogrodniczym (tym konkretnym) każdy chodzi w polarze + rękawice na rękach i heja
Generalnie wiem, ze takie CV były z miejsca wyrzucane To tak jakbyś napisała do sklepu zoologicznego , że nie lubisz zwierząt,albo masz na nie alergię
|
|
|
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teściowa sama nie ma, zresztą jak da jakąś 100 czy dwie to potem wypomina a moi rodzice pewnie w podbramkowej sytuacji pomogliby ale nasłuchałabym się potem, że hoho, że jesteśmy bezmyślni, że mąż nie pracował trzy miesiące, że sami zdecydowaliśmy się na ślub i wyprowadzkę itp.
|
|
#3265 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maja Ty to zawsze potrafisz człowieka podnieść na duchu ![]() Cytat:
Cytat:
jeżeli mniej potrzebne tylko wspomniałam (oczywiście w cv a nie w lm) a jeżeli miało coś wspólnego to pisałam więcej na ten temat no i wtedy też w lm.Zresztą CV i list motywacyjny mam sprawdzony przez fachowca w swojej dziedzinie i poprawiałam chyba z 5 razy, więc jest git ![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
Justys trzymam mocno kciuki
|
|
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i że mając kilka ofert osób o zbliżonym doświadczeniu, to potrafią wybierać po zainteresowaniach itp.
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
Hello,
Anika, cieszę się, że było już lepiej no i trzymam kciuki za dzisiaj! Madzia, super, że zaoszczędziliście. Zawsze to jakiś dodatkowy grosik. Weź tylko pod uwagę, że luty był krótszy, więc tym bardziej trzymam kciuki za ten miesiąc Justyś, współczuję i trzymam kciuki! Mam nadzieje, że w końcu się coś znajdzie. A tamten "Pan" nie odda Ci pieniędzy? Samba pięknie się załatwiłaś, nie ma co! Żabcia, to bawiłabyś tatę maluchów godzinę dałabyś radę!![]() Kliwia, no co za Zuzula... ponoć pełnia była to może stąd jakieś zawirowania, ale co to będzie przy zmianie czasu ![]() Anula, ślicznie macie! Co do obiadów, to z jednej strony Madzia, zazdroszczę - bo jest to niesamowita oszczędność czasu a przede wszystkim pieniędzy. Bo dla mnie czas spędzony w kuchni nie jest marnowaniem czasu, bo wiem, że robię to dla przyjemności męża. Co mnie cieszy, ale kasa! To warto. Ale ja sama nie wiem czy dałabym tak radę. Ja często mam tak, że budzę się rano i stwierdzam, ze mam ochotę np. na chińszczyznę. I zabij. Muszę zjeść chińszczyznę! Więc nie wiem czy się nadaje do czegoś takiego.Ja lubię gotować. Wychodzi mi to czasami gorzej, czasami lepiej, ale generalnie lubię. Jedno co to muszę jakiś nowych przepisów poszukać, bo ostatnio non stop jemy jedno i to samo ![]() Byłam wczoraj u endo. Wszystko ok. Dostałam od niej namiar na jakiegoś lekarza w Bielsku, więc będę go testować.
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia ale w lutym były ferie więc przez połowę miesiąca sama gotowałam
Super, że u endo wszystko wyszło ok. Kiedy się umawiasz do tego z Bielska?? ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- A co do obiadów to ważne aby każdy robił jak chce. My wybraliśmy w szkole bo: oszczędność czasu, oszczędność kasy (bo nie tylko na produktach ale i na gazie, na wodzie - bo zmywania praktycznie nie ma) . jeśli akurat by nam się chciało coś innego (juz kiedyś tam mieliśmy) to obiad ze szkoły leci do zamrażarki a my robimy sobie coś innego. Więc to też jakieś wyjście. A że teraz dla nas się liczy bardzo kasa to wybraliśmy takie wyjście
|
|
|
|
#3270 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

na razie szukamy pracy od tygodnia...
a jak do tego jeszcze ma się dziecko to już w ogóle zbawienie 

i tez dostala robote