Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-23, 12:23   #1861
violisia
Zadomowienie

Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A lekarz Ci już powiedział, że raczej cc? Bo widzę, że Ty jesteś 4 dni przede mną z tp, a ja mam nadzieję, że mały się jeszcze przekręci

Wolałabym jednak sn...
Ale muszę pracować nad swoim nastawieniem. Tzn. cc też jest ok - ważne zdrowie małego.

Bratowa mojej przyjaciółki bardzo się nastawiała na sn, a musiała mieć cc i potem miała straszną depresję, nie dość, że poporodową, to jeszcze po tym cc, że nie nadaje się jako kobieta, bo nie mogła rodzić sn i w ogóle.
Boję się nastawiać na konkretny poród, bo potem można się rozczarować...
wiesz we wtorek ide do ginekologa, i jak wtedy mala nie ebdzie obrocona, to umawiamy sie juz na termin cesarki, bo mam malo wod, i juz nei bedzie szans na obrot, a dzidziol coraz wiekszy, a ja czuje poprostu ze mała ulozona tak jak wczesniej bo mi sie prosci od jednego boku do drugiego, wiec nie jest mozliwe by tak sie rozpychala lezac glowka w dół, nie wiem jak to opisac
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 12:23   #1862
eweska
Moderatoreska

Też zauważyłam że w kwietniu posypie się sporo mamusiek
Samych cc zapowiada się sporo, a która jeszcze sn się rozpakuje wcześniej, zapowiada się że kilka, nie wiem czy zauważyłyście, ale u nas na wątku sporo dziewczyn ma problemy ze skracającymi się szyjkami.
U mnie jeśli będzie cc to ja stawiam okolice 18 kwietnia.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 12:24   #1863
TheXanthippe
Raczkowanie

Dziewczyny a mi się juz brzuch opuścił, wczoraj to zauważylam i kłuje mnie tam w środku i krzyz mnie boli i mam taki ucisk na odbyt od kilku dni. Kurcze to dopiero 34 tydzien, powinnam się martwic???
Stary 2011-03-23, 12:25   #1864
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
wiesz we wtorek ide do ginekologa, i jak wtedy mala nie ebdzie obrocona, to umawiamy sie juz na termin cesarki, bo mam malo wod, i juz nei bedzie szans na obrot, a dzidziol coraz wiekszy, a ja czuje poprostu ze mała ulozona tak jak wczesniej bo mi sie prosci od jednego boku do drugiego, wiec nie jest mozliwe by tak sie rozpychala lezac glowka w dół, nie wiem jak to opisac
Kochana ja też czuję że mój jeden łobuziak się nie obrócił czuję go ciągle w tych samych miejscach, leży sobie na dobre w poprzek i nic go nie ruszy i tak już od 14 tygodnia ciąży. Chyba że jakiś cud się stał i się obrócił, no ale u mnie to już żadnej różnicy bo i tak pewnie będzie cc.
Stary 2011-03-23, 12:26   #1865
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Bratowa mojej przyjaciółki bardzo się nastawiała na sn, a musiała mieć cc i potem miała straszną depresję, nie dość, że poporodową, to jeszcze po tym cc, że nie nadaje się jako kobieta, bo nie mogła rodzić sn i w ogóle.
Boję się nastawiać na konkretny poród, bo potem można się rozczarować...
dla mnie jest dziwne takie podejście, co to za różnica jaki ma się poród
Ja to w sumie nawet chciałabym cc

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
No to Grazin mozemy sobie reke podac - moj tata to jest moj najlepszy kumpel i do tego najbardziej za*je*bisty facet jakiego znam, codziennie ze soba rozmawiamy i jest mi najblizszy na swiecie. Oczywiscie razem z TZ tworza front przeciwko mnie i moim durnym pomyslom (oni uwazaja, ze sa durne, ja sie z tym zwykle nie zgadzam). Ale za to mam zerowy kontakt z matka, wiec sie wyrownuje.
naprawdę zazdroszczę ja z ojcem nigdy nie miałam dobrego kontaktu, bo to typ wszystkowiedzący i jego zdanie musi być zawsze na wierzchu Nie powiem, żebym miała z nim jakieś wielkie konflikty no ale denerwuje mnie i koniec. Za to mami jest świetna, tylko trochę za mocno się martwi wszystkim
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 12:26   #1866
Paulizia
Wtajemniczenie

Dzien dobry!
Moja noc wcale nie byla lepsza od poprzednich. Znowu o 2 pobudka i ze wzgledu na bol gardla, okropny kaszel i bole po obu stronach brzucha nie moglam spac. Wiec znowu Paracetamol i chwile sie meczylam, ale zasnelam... dzis pospalam dluzej, bo az do 10. Obudzil mnie sms od przyjaciolki. Nasza kumpela urodzila w niedziele zdrowego synka
Dalej nie czuje sie dobrze... wszystko mi siedzi na gardle strasznie sie martwie o te bole po bokach brzucha... nie wiem co to jest... Na szczescie Maly wojuje to przynajmniej wiem, ze u niego wszystko ok. Jutro mam wizyte u poloznej i nie wiem jak ja sie dowloke... mam nadzieje, ze jutro bedzie juz naprawde lepiej, bo poki co to jakbym w miejscu stanela Ide sie wykapac w koncu... wstyd sie przyznac, ale od 4 dni nie mylam glowy... balam sie, ze moge sie jeszcze bardziej zalatwic...

Aha przez ta chorobe mialam sny o Was
Ewesko snilo mi sie, ze urodzilas dziewczynke
Mimbi mialam sen o Tobie, a snilo mi sie ze mialas brata murzyna o imieniu Emelem cos tam, siotre murzynke i siostrzenca... i ten brat chcial za Waszymi plecami sprzedac jakis Wasz dom temu kolesiowi z USTA USTA tego przyglupiego meza od Agnieszki.. nie wiem jak sie skonczylo, bo pewnie obudzilam sie na smarkanie, albo na plukanie gardla... albo cholera wie na co jeszcze. Jednak musialam Ci opisac ten sen, bo wieksza durnota chyba nigdy mi sie nie snila

Aga_pe super mieszkanko!!! Sofa i kibelek wymaitaja!!! Lozko dla Mlodego tez jest super!!!
Violisiu wozek jest super!!! Bardzo mi sie podoba!

Czy ktos wie co u Dziewczobki? Nie wiem czmeu, ale mam dziwne przeczucie ze urodzila... oby nie, bo Alutka ma jeszcze czas!!!! Kto ma z nia kontakt smsowy?
Stary 2011-03-23, 12:27   #1867
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
Dziewczyny a mi się juz brzuch opuścił, wczoraj to zauważylam i kłuje mnie tam w środku i krzyz mnie boli i mam taki ucisk na odbyt od kilku dni. Kurcze to dopiero 34 tydzien, powinnam się martwic???
Kochana teraz brzuchy będą się już opuszczać, mnie też juz jakiś czas temu się opuścił, nie martw się bo do porodu jeszcze bardziej opadnie w dól.
Stary 2011-03-23, 12:27   #1868
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o zakłady...
Bierzecie pod uwagę planowane cesarki czy nie?
Bo skoro Eweska może mieć, czy Moria to się dzisiaj okaże
Moniqac i Kasia(z numerkami) też maja mieć...
Kto jeszcze?
hehe cc tez hehe wkoncu nei am co dyskwalifikowac:P to tez wydanie dzidzi na swiat, heheh porod przez cc:P

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
kochana a poporobuj tych metod wqspomagajacych obrot bobaska
w necie poczytaj
duzo ich
bedzie dobrze
nie mysl o tym, ze sie nie obroci, bo sie nie obroci

halo a ja ?????????
ja mam termin na 30 kwietnia
i juz prawie szyjki nie mam
wiec ja obstawiam siebie na kwiecien
ale Kasia bedzie pierwsza, cos kolo 10 to moja wersja
pozniej eweska
pozniej ja - i hope so
pozniej monicaq bo ma cesarke na 28 kwietnia
aa jeszcze kwiateczek gdzies tu musi wlesc i mazianka
ło matko
pojedziemy na grupowy porod

bylam u rzeźnika, znowu nie bylo cieleciny
eh
mam pecha
poledwica sie musze zadowolic

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

no wlasnie wychodi na to, ze kwietniowych mam zapowiada sie ponad dyszka

jak nie wiecej
bo rownie dobrze, ze na poczatek maja moga urodzic w kwietniu

teraz kolejna mama marcowo-kwietniowa urodzila w 38tyg SN, wody jej odeszly i juz
no dobraaa:P ale to maily byc zaklady hehe jakos czuje ze bedziesz w maju:P

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Też zauważyłam że w kwietniu posypie się sporo mamusiek
Samych cc zapowiada się sporo, a która jeszcze sn się rozpakuje wcześniej, zapowiada się że kilka, nie wiem czy zauważyłyście, ale u nas na wątku sporo dziewczyn ma problemy ze skracającymi się szyjkami.
U mnie jeśli będzie cc to ja stawiam okolice 18 kwietnia.
oooooooooo eweska wymiatasz:P 18 kwietnia, tosz to juz niedluuugoooo!!!!!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
mysle ze to nei powod do zmartwien ale do bycia czujnym kiedys idziesz do gina??
Stary 2011-03-23, 12:28   #1869
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
Moja noc wcale nie byla lepsza od poprzednich. Znowu o 2 pobudka i ze wzgledu na bol gardla, okropny kaszel i bole po obu stronach brzucha nie moglam spac. Wiec znowu Paracetamol i chwile sie meczylam, ale zasnelam... dzis pospalam dluzej, bo az do 10. Obudzil mnie sms od przyjaciolki. Nasza kumpela urodzila w niedziele zdrowego synka
Dalej nie czuje sie dobrze... wszystko mi siedzi na gardle strasznie sie martwie o te bole po bokach brzucha... nie wiem co to jest... Na szczescie Maly wojuje to przynajmniej wiem, ze u niego wszystko ok. Jutro mam wizyte u poloznej i nie wiem jak ja sie dowloke... mam nadzieje, ze jutro bedzie juz naprawde lepiej, bo poki co to jakbym w miejscu stanela Ide sie wykapac w koncu... wstyd sie przyznac, ale od 4 dni nie mylam glowy... balam sie, ze moge sie jeszcze bardziej zalatwic...

Aha przez ta chorobe mialam sny o Was
Ewesko snilo mi sie, ze urodzilas dziewczynke
Mimbi mialam sen o Tobie, a snilo mi sie ze mialas brata murzyna o imieniu Emelem cos tam, siotre murzynke i siostrzenca... i ten brat chcial za Waszymi plecami sprzedac jakis Wasz dom temu kolesiowi z USTA USTA tego przyglupiego meza od Agnieszki.. nie wiem jak sie skonczylo, bo pewnie obudzilam sie na smarkanie, albo na plukanie gardla... albo cholera wie na co jeszcze. Jednak musialam Ci opisac ten sen, bo wieksza durnota chyba nigdy mi sie nie snila

Aga_pe super mieszkanko!!! Sofa i kibelek wymaitaja!!! Lozko dla Mlodego tez jest super!!!

Czy ktos wie co u Dziewczobki? Nie wiem czmeu, ale mam dziwne przeczucie ze urodzila... oby nie, bo Alutka ma jeszcze czas!!!! Kto ma z nia kontakt smsowy?
napisze do dziewczonki
Stary 2011-03-23, 12:28   #1870
Siasiek
Zadomowienie

Ja wiem co u Dziewczonki
zaraz napiszę

Napisała:
"W nocy dostałam bóli całej klatki piersiowej i pleców, miałam wrażenie że mnie rozerwie od środka, okazało się że to od fenoterolu i mi go odstawili. Ale teraz znowu brzuch sie bardziej spina. Jestem wykończona ale nie daję za wygraną. Dzisiaj Tż przywiezie mi wieczorem laptopa to może uda mi się do Was zerknąć. Buziaki "

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2011-03-23 o 12:38
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 12:31   #1871
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Kochana ja też czuję że mój jeden łobuziak się nie obrócił czuję go ciągle w tych samych miejscach, leży sobie na dobre w poprzek i nic go nie ruszy i tak już od 14 tygodnia ciąży. Chyba że jakiś cud się stał i się obrócił, no ale u mnie to już żadnej różnicy bo i tak pewnie będzie cc.
moj babel tez se lezy juz tak od conajmiej 20 tygodnia.. mysle ze lekarz tak szybko juz by nie wspominal o cc, jakby nie widzial budowy miednicy, i wielkosci dziecka, i oglnie ilosci tych wod, a ja jak spytalam o porod rodzinny to on zaraz mi powiedzial o cc gdzie u nas meza nie moze byc, mysle ze tak by nic nie mowil, jakby byla szansa,ale wolal mnie jzu nastawic,

Cytat:

dziekuje,

mam takie same przczucie, cos dlugo jej nei bylo
Stary 2011-03-23, 12:31   #1872
eweska
Moderatoreska

Paulizia niech to choróbsko sobie już idzie w sina dal
No proszę znowu kolejnej z Was się śniło że będę miała dziewczynkę, a ja Wam mówię że i tak chłopaczki będą, nie ma innej opcji, wogóle nie dopuszczam do siebie myśli że może być parka :P

No właśnie ktoś pisał ostatnio do Dziewczonki ??? Wiadomo co u niej ???
Stary 2011-03-23, 12:32   #1873
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Ja wiem co u Dziewczonki
zaraz napiszę

"W nocy dostałam bóli całej klatki piersiowej i pleców, miałam wrażenie że mnie rozerwie od środka, okazało się że to od fenoterolu i mi go odstawili. Ale teraz znowu brzuch sie bardziej spina. Jestem wykończona ale nie daję za wygraną. Dzisiaj Tż przywiezie mi wieczorem laptopa to może uda mi się do Was zerknąć. Buziaki "
ufff, to jednak nie urodzila
Stary 2011-03-23, 12:34   #1874
TheXanthippe
Raczkowanie

Cytat:
hehe cc tez hehe wkoncu nei am co dyskwalifikowac:P to tez wydanie dzidzi na swiat, heheh porod przez cc:P

mysle ze to nei powod do zmartwien ale do bycia czujnym kiedys idziesz do gina??
1 kwietnia mam wizyte... czujnosc wzmozona oby do połowy kwietnia posiedziała w brzuchu pozniej niech sie dzieje co chce

ide was nadrabiac, jakies 20 stron

Edytowane przez TheXanthippe
Czas edycji: 2011-03-23 o 12:36
TheXanthippe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 12:35   #1875
Siasiek
Zadomowienie

To wiadomość z przed niecałych 15 minut Także spokojnie nasza mała Alicja jeszcze sobie bezpiecznie siedzi w brzusiu u Ani

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 12:35   #1876
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

ooo a to dziw

u mnie w rodzinie obstawiaja kwiecien
i to wkrotce
no ale zobaczymy
kiedy ma Oleńka zechce wyjsc i co powie lekarz

zreszta moge miec czasem wczesniej, ze wzgledu na cisnienie
i tetno małej
nie wiem czy wiesz
ale pisałam, że czasem mała ma tetno ok 200
a to za wysoko
Cytat:
Ja wiem co u Dziewczonki
zaraz napiszę

3mamy kciuki
Stary 2011-03-23, 12:36   #1877
eweska
Moderatoreska

Violisia jakoś tak stawiam ponieważ będzie chciał pewnie zrobić cc na dwa tygodnie przed terminem, czyli w okolicach 20 kwietnia właśnie, a że święta wypadają 23-24-25 kwietnia więc będę chciała być już w domku, jeśli wszystko pójdzie ok więc w poniedziałek 18 musiałabym mieć już cc, żeby 22-23 wyjść do domku Hehe ale zaplanowałam wszystko, a jeszcze się okaże że chłopcy sami sobie wybiorą dzień i wyjdą wcześniej, oby nie :P

Kciuki oczywiście za Dziewczonkę

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2011-03-23 o 12:38
Stary 2011-03-23, 12:37   #1878
violisia
Zadomowienie

Cytat:
ooo a to dziw

u mnie w rodzinie obstawiaja kwiecien
i to wkrotce
no ale zobaczymy
kiedy ma Oleńka zechce wyjsc i co powie lekarz

zreszta moge miec czasem wczesniej, ze wzgledu na cisnienie
i tetno małej
nie wiem czy wiesz
ale pisałam, że czasem mała ma tetno ok 200
a to za wysoko

3mamy kciuki
tak wiem Agus.. wazne by wyszla w najlepszym dla niej czasie
Stary 2011-03-23, 12:39   #1879
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Violisia jakoś tak stawiam ponieważ będzie chciał pewnie zrobić cc na dwa tygodnie przed terminem, czyli w okolicach 20 kwietnia właśnie, a że święta wypadają 23-24-25 kwietnia więc będę chciała być już w domku, jeśli wszystko pójdzie ok więc w poniedziałek 18 musiałabym mieć już cc, żeby 22-23 wyjść do domku Hehe ale zaplanowałam wszystko, a jeszcze się okaże że chłopcy sami sobie wybiorą dzień i wyjdą wcześniej, oby nie :P

Kciuki oczywiście za Dziewczonkę

Cytat:
tak wiem Agus.. wazne by wyszla w najlepszym dla niej czasie
Stary 2011-03-23, 12:40   #1880
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
ojej uważaj na siebie w naszym stanie to już nie ma żartów
No będę więcej leżeć, nie ma wyjścia. Bo jak chodzę to zaraz mnie bierze. No i Nospa i Mangnez regularnie.

Cytat:
Dziewczyny dzisiaj jest 13ty??????????

Nie mam siły już, oddajcie mi trochę swojej...
Nie dość, że się przewróciłam dzisiaj o swoje kapcie, to jak ścieliłam łóżko coś mi tak "pstryknęło" w miednicy, że się wystraszyłam...

to jeszcze wychodzę na przedpokój a tam wszystko pływa.....
zalało mi łazienkę, po 10 centów wody wszędzie, nawet do pokoju się wlewało. Oczywiście musiałam to ogarnąć bo sama w domu.
Z tym wielkim bolącym brzuchem na kolanach 40 minut wodę zbierałam.
Oj biedna. Współczuję tych porządków

No i oczywiście za Dziewczonkę.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 12:40   #1881
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

jeśli chodzi o cc to ja wam powiem tak....
wczoraj rozmawiałam z kuzynką, która rodziła 4 lata temu (przeraziłam sie, bo pamiętam jakby to było wczoraj )....
6 godz. męczyła się naturalnie, ale niestety mały wyjść nie chciał...ważył 4200 a ona bardo malutka jest...po 6 godz. zdecydowali, że jednak nie urodzi sama...zrobili jej cesarkę...i wiecie co powiedziała, że tak to ona by mogła rodzic codziennie...pomimo,ze miał poród praktycznie 2w1...i piersią tez nie karmiła...bo nie potrafiła...mały się krztusił a ona nie miała cierpliwości...i ominęła ja depresja poporodowa, powiedział, że najważniejsze jest to, żeby dziecko bezpiecznie na świat przyszło...nie ważne jak i żeby później ułożyć sobie to wszystko tak by było wygodnie i matce i dziecku...bo ona sobie nie wyobraża tej męczarni np. z karmieniem...jak by to miało wyglądać...ona się męczyła i dziecko...więc ja osobiście uważam,że nie ważne jak nasze dzieciaczki na świat przyjdą, ważne żeby odbyło się to bezpiecznie i żeby maleństwa były zdrowe...
Stary 2011-03-23, 12:42   #1882
Paulizia
Wtajemniczenie

Jejciu biedna ta Dziewczonka... cala ciaze tak cierpi to dobrze, ze jeszcze nie urodzila! Jeszcze troszke Dziewczonko wytrzymaj. Silna Mamuska jestes i jestem pelna podziwu dla Ciebie. Mocno trzymamy z Antkiem kciuki za Was!

Ewesko cos w tym musi byc... tym bardziej, ze jeden maluszek jest skrzetnie ukryty
Stary 2011-03-23, 12:45   #1883
Camomile
Zadomowienie

Dzien dobry wszystkim!!

Cytat:
ee nie masz czego zazdroscic bo nie kupilam
byly tylko w calosci i to po 3 kg
a nie wiem czy sa dobre
Agus, nie, te w calosci sa niedobre , raz probowalam, dlatego nie kupuje (czekam az beda w sprzedazy normalne, dojrzale arbuziki)

enchantresss, wspolczuje tych przebojow ze sluzba zdrowa . Dobrze, ze Tata ci pomaga, teraz tylko pozostaje poczekac.
Chyba kazda z nas tutaj korzystala na jakims etapie z prywatnych wizyt, niestety czesto nie da sie inaczej

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!

kolka mnie meczyla do 2 w nocy a potem nagle przeszla,i spalam jak kamien do siku o 5:30 a potem do 7 rano
co prawda obudzil mnie mega twardy brzuch, ale na tym etapie takie twardnienie to juz chyba normalne prawda?jesli jest bezbolesne to twardnienie to przyjmuje to za cos normalnego
dzis znowu piekna pogoda, ale zamierzam odpoczywac, spacerek, pogaduchy z mama i takie tam....
Anula, bezbolesne twardnienie normalne (macica cwiczy) i bolesne tez, na SR mowili, ze jednorazowy skurcz (taki bolesny) moze trwac 60-120 sec., jak dluzej to kazali dzwonic.
Milego dnia z Mama

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
wiecie jaki mialam sen?
snil mi sie moj poród.
byl taki spokojny
a odbierał go moj ginekolog i moj tata, ktory nie zyje od 5 lat.
myslicie ze to jakis znak?
mi sie wydaje ze tata daje mi znak ze nade mna czuwa.
albo chce mnie do siebie zabrac??
Mi sie ostatnio czesto sni Babcia (nie zyje od 4 lat), a wczesniej NIGDY mi sie nie snila, ale tez wole tak o tym myslec, ze czuwa...

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
A przy okazji pozdrowienia i uściski dla wszystkich mam majowo-czerwcowych 2011 śle mama majowo-czerwcowa 2010.

Dziekujemy i nawzajem

Cytat:
aha, a snilo mi sie, ze wygralam 60 tysiecy w totka
a dzisiaj ponoc kumulacja
lece wyslac pozniej
To dla odmiany mily sen .
Wyslij koniecznie

Cytat:
Moria, Camomile dziś zaczynamy 35 tydzień ale to poważnie brzmi, jej ja praktycznie za dwa, trzy tygodnie mogę rodzić
Dokladnie, wow!!

Co do obstawiania no to mysle, ze pierwsza bedzie Kasia, potem Eweska, Agus87, Moria, no a potem zobaczymy.

Sporo nas tez w sumie jest z ulozeniem posladkowym, Matall,Moniquac, violisia, no i ja (dzisiaj wizyta wiec moze sie dowiem co dalej?...), hmmmm...

Cytat:
Dziewczyny dzisiaj jest 13ty??????????

Nie mam siły już, oddajcie mi trochę swojej...
Nie dość, że się przewróciłam dzisiaj o swoje kapcie, to jak ścieliłam łóżko coś mi tak "pstryknęło" w miednicy, że się wystraszyłam...

to jeszcze wychodzę na przedpokój a tam wszystko pływa.....
zalało mi łazienkę, po 10 centów wody wszędzie, nawet do pokoju się wlewało. Oczywiście musiałam to ogarnąć bo sama w domu.
Z tym wielkim bolącym brzuchem na kolanach 40 minut wodę zbierałam.
Biedulko , strasznie wspolczuje...

Cytat:
Napisane przez mora103 Pokaż wiadomość
Witajcie mamuśki zajrzałam do was bo chyba bardziej pasuje tu z terminem porodu ,jestem z dziewczynami na watku mam marcowo -kwietniowych termin mam na 30 kwietnia ,.czyli 35 tydz.
Witaj Mora

Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 12:52   #1884
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
To wiadomość z przed niecałych 15 minut Także spokojnie nasza mała Alicja jeszcze sobie bezpiecznie siedzi w brzusiu u Ani
za Dziewczonkę i Malutką
Biedna tyle już przeszła. Trzymaj się jeszcze Kochana córunia Ci na pewno wszystko wynagrodzi

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 12:56   #1885
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

biedna ta nasza Dziewczonka....trzymam mocno kciuki za mamusię i curusię

a do mnie własnie dotarło, że nas to tu niewiele zostanie jak się tyle mam w kwietniu i maju się rozpakuje....z kim czerwcóweczki będa piasać??
Stary 2011-03-23, 12:58   #1886
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
biedna ta nasza Dziewczonka....trzymam mocno kciuki za mamusię i curusię

a do mnie własnie dotarło, że nas to tu niewiele zostanie jak się tyle mam w kwietniu i maju się rozpakuje....z kim czerwcóweczki będa piasać??
no ja to jestem na szarym końcu Mam nadzieję, że dostanę pozwolenie by na poczekalnie wcześniej dołączyć. Jak nie to sama ze sobą będę musiała pisać

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 12:59   #1887
Camomile
Zadomowienie

Cytat:
Ja wiem co u Dziewczonki
zaraz napiszę

Napisała:
Ojej .
Trzymam mocno kciuki, Dziewczonka, nie daj sie

Cytat:
Dzien dobry!
dla kumpelki.
Boli cie po bokach? Moze to wiazadla? Albo od tego kaszlu (a i tak wszystko jest bardziej naciagniete niz normalnie)?
Dobrze, ze Antos aktywny . A ty zdrowiej

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
Bedziemy was odwiedzac

Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 12:59   #1888
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
dla mnie jest dziwne takie podejście, co to za różnica jaki ma się poród
Ja to w sumie nawet chciałabym cc
Wiesz, co człowiek, to opinia, a ona uważała, że porządna kobieta powinna rodzić sn i koniec. I bardzo się na to nastawiła i że bez znieczulenia i że da radę...

Ja bym wolała sn, bo cc to jednak operacja, pocięte mięśnie i w ogóle.
Ale pracuję nad nastawieniem, że cc też jest ok
A na początku chciałam cc na żądanie

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 13:08   #1889
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
no ja to jestem na szarym końcu Mam nadzieję, że dostanę pozwolenie by na poczekalnie wcześniej dołączyć. Jak nie to sama ze sobą będę musiała pisać
no faktycznie...a jesteś zaledwie dwa tyg wcześniej niż ja na koncu to pewnie nas tu garsteczka zostanie
Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość

Bedziemy was odwiedzac
no mamy nadzieje, bo komu zrelacjonujemy nasze porody

Cytat:
Wiesz, co człowiek, to opinia, a ona uważała, że porządna kobieta powinna rodzić sn i koniec. I bardzo się na to nastawiła i że bez znieczulenia i że da radę...

Ja bym wolała sn, bo cc to jednak operacja, pocięte mięśnie i w ogóle.
Ale pracuję nad nastawieniem, że cc też jest ok
A na początku chciałam cc na żądanie
no ja nie wiem, która rana gorsza na brzuchu, czy w kroczu....
i tak nie wiemy jak długo będziemy do siebie dochodzić i po sn i po cc...różnie może być...
Stary 2011-03-23, 13:11   #1890
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
Dzien dobry wszystkim!!

Agus, nie, te w calosci sa niedobre , raz probowalam, dlatego nie kupuje (czekam az beda w sprzedazy normalne, dojrzale arbuziki)

enchantresss, wspolczuje tych przebojow ze sluzba zdrowa . Dobrze, ze Tata ci pomaga, teraz tylko pozostaje poczekac.
Chyba kazda z nas tutaj korzystala na jakims etapie z prywatnych wizyt, niestety czesto nie da sie inaczej

Anula, bezbolesne twardnienie normalne (macica cwiczy) i bolesne tez, na SR mowili, ze jednorazowy skurcz (taki bolesny) moze trwac 60-120 sec., jak dluzej to kazali dzwonic.
Milego dnia z Mama

Mi sie ostatnio czesto sni Babcia (nie zyje od 4 lat), a wczesniej NIGDY mi sie nie snila, ale tez wole tak o tym myslec, ze czuwa...

Dziekujemy i nawzajem

To dla odmiany mily sen .
Wyslij koniecznie

Dokladnie, wow!!

Co do obstawiania no to mysle, ze pierwsza bedzie Kasia, potem Eweska, Agus87, Moria, no a potem zobaczymy.

Sporo nas tez w sumie jest z ulozeniem posladkowym, Matall,Moniquac, violisia, no i ja (dzisiaj wizyta wiec moze sie dowiem co dalej?...), hmmmm...

Biedulko , strasznie wspolczuje...

Witaj Mora
heh no tak

kurde, cos moje dziecie dzisiaj malo aktywne
wczoraj tez cisza byla
a w poniedzialek to by mi brzucha rozprula tak wariowala

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości