|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy.Część VII
Cytat:
a ja za buty dałam 160 w obuwniczym i jak się przechadzałam po domu to są mega wygodne |
|
|
|
|
#2762 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale super tam macie Mnie od rana cudowne słońce obudziło, ale na dworzu wiaterek i bez kurtki ani rusz :/ o odkrytych butach nie wspominając ![]() Cytat:
Dobrze widzę? Góra jasna a dół rudawe pasemka? Musisz położyć na to jakąś farbę z popielemi one się przygaszą [1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;25909038]Całej fryzury emo to bym sobie nie zrobiła, w moim wieku już chyba nie wypada hehe Ale sama grzywka wygląda zachęcająco, chociaż może nie aż taka gruba i gęsta z czubka głowy. A propos zobaczcie co znalazłam http://www.youtube.com/watch?v=W66eyeM3H0Y ciekawy sposób (chyba dziś złapię za nożyczki )[/QUOTE]No ciekawy, ale ja nie mam tak ostrzych nożyczek w domu i pewnie by mi wyszło prędzej cieniowana grzywka ![]() Cytat:
A teraz jako blondynka mam jakieś dziwne zboczenie - o czym zresztą pisałyśmy wczoraj ![]() ![]() ![]() Poka strój |
|||
|
|
|
#2763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo nago jak goscie to w satynowej koszulce zeby nie przeswitywala za bardzo ![]() nie wyobrazam sobie spac we flanelce czy bawelnie przy tz ![]() chyba by mi na podlodze poscielil
|
|
#2764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No mnie uciskało.. ja w ogóle mam jakieś dziwne te nogi - prawa stopa ciut dłuższa i zawsze mam problemy z butami ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeszcze co do tych moich butków to mi właśnie najbardziej zależało na tym, aby nie miały dużej platformy, bo śmiesznie bym wyglądała z moimi chudymi nogami
Edytowane przez kitkulka Czas edycji: 2011-03-23 o 13:20 |
|
|
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;25909038]Całej fryzury emo to bym sobie nie zrobiła, w moim wieku już chyba nie wypada hehe
Ale sama grzywka wygląda zachęcająco, chociaż może nie aż taka gruba i gęsta z czubka głowy. A propos zobaczcie co znalazłam http://www.youtube.com/watch?v=W66eyeM3H0Y ciekawy sposób (chyba dziś złapię za nożyczki )[/QUOTE]ale swietne szkoda ze wczesniej tego nie widzialamdzieki za link bardzo przydatny
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
Yatta a ja jeszcze mam pytanko odnośnie pracy lic
![]() myślisz, że będzie kiepsko jak w niej nie będę miała żadnych wykresików i tabelek? :/ czy będzie gorsza? no bo kurna mam taki temat, że sama opisówka leci :/
|
|
|
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to moze sie rozciagna ![]() Narazie je tak zawinełam zeby u gory byl kawałek materialu a sciagasz troche nizej i pochodze tak dzisiaj to zobaczymy, pozniej do gory dam bo narazie to nie dam rady wogole tak chodzic. Ściskaja strasznie. A rozmiar nie wiem Mama kupowała i mówiła że wziela te pośrednie bo były 3 rozmiarki. Ale juz mi sie podoba A jako że balerinki też lubie to nawet do nich widze takie zakolanówki Edytowane przez czekoladowoo Czas edycji: 2011-03-23 o 13:24 |
|
|
|
|
#2769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uwazam ze w lozku tez trzeba ladnie sie prezentowac ![]() czasem co prawda nie zdaze zdjac tej koszulki ![]() ale nie wyobrazam sobie i tak zgrzebnej koszuli po kostki albo bawelnianego kompletu ![]() a spac sie daje, tylko trzeba tez pamietac o regularnym co nieco
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
nie patrzylam na nia a na technike ciecia
nawet niewiem dobrze jak wygladala
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) mojego mgra miałam zaledwie 7 tabelek i z 6 rysunków w pracy - resztę w załącznikach..Praca i tak będzie odpowiednio sformatowana na rodziały, podrozdziały, tekst będzie wyjustowany, a odstęp między wierszami 1,5 i to już wystarczy by miało to wygląd i dobrze się czytało. Wiadomo, że jakby Ci się udało jakąś grafikę wcisnąć to by było jakieś zróżnicowanie, ale w mojej ocenie nie umniejsza to pracy Cytat:
![]() Mam dwie takie dłuższe piżamki na wypadek jakby było zimno czy bym była chora Tak to mam taką sukienusię.. A spać się nie daje wierz mi - on mimo tylu lat wspólnych nawet przez sen potrafi mnie obmacywać Ja wiem, że powinnam się raczej cieszyć aniżeli narzekać, no ale też chcialabym się czasem wyspać ![]() |
||
|
|
|
#2776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja praca będzie miała ok. 50 stron tylko
|
|
|
|
|
#2777 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Właśnie bardzo sprytny pomysł, szukałam jak obciąć grzywkę samemu i na to trafiłam wśród miliona innych chińskich koncepcji Jak się robi samemu to zawsze większa kontrola nad nożyczkami i długością cięcia niż u fryzjerki (chyba że ma się jakąś fajną zaufaną fryzjerkę, ja niestety nie mam takiej). Zawsze można skrócić, albo zrobić grubszą warstwę.
|
|
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane odpowie mi ktoraś
co to znaczy jeśli w nazwie farby jest "fioletowy"?? i czy farby goldwella są twałe, nie spłukują się szybko, nie żółką? coraz bardziej mi się podoba ten goldwella jak patrze na odcienie i czy moj odrost dobrze by pokrył ten 10A lub 10V? ![]() Agatau88 dziękuje Ci bardzo
|
|
|
|
#2779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą nawet jeśli sama nie zamieścisz żadnej grafiki to jeśli masz jakiegoś normalnego promotora to możesz z nim o tym pogadać może coś zaradzi, a może powie, że nie ma potrzeby i się problem sam rozwiąże ![]() Cytat:
10 V to farba także poziom 10 violet czyli taki fioletowy - opalizujący |
||
|
|
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja jeszcze dodam że A są na rudości a V na żółcie
|
|
|
|
|
#2781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a woda 6% wystarczy? |
||
|
|
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde te zakolanówki to strzał w 10 ![]() Zaraz wam pokaze w albumie ![]() A co do spania to ja mam po prostu koszulke i szorty Bo tak mi wygodnie, a śpie i tak sama wiec A na faceta z ktorym byłam to wlasnie szorty i dresy działały najbardziej noca |
|
|
|
|
#2783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki ![]() o pokaż się pokaż ![]() ja że spie sama to tez bawelniany komplent w zime marzne wiec byle mi bylo cieplo
|
|
|
|
|
#2784 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny mam pytanko, czy któraś z Was jest z Krakowa i wie może gdzie mogę kupić farby Majirel?
|
|
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
ale cisza ... jak makiem zasiał!! blondyny wiosnę poczuły
|
#2786 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
piszą coś o 10/20 1:1 i przy odcieniach rozjaśniających 1:2 z 30/40 a ja mam farby z poziomu 10 i nie wiem czy sa rozjasniajace? Bo na mój chłopkowaty rozum bym zrobiła pośrodku czyli w proporcji 1:1,5 i całą resztę tak jak napisałaś...? :conf used:a i wklejam moje dzisiejsze fotki "przed": 1) związane (w cieniu z fleszem) 2) przy oknie z fleszem (tak mniej więcej widzę je w świetle łazienkowych, tylko teraz są tłuścioszki przed farbowaniem i ogólnie wyglądają żółciej i rudziej niż normalnie) 3) w cieniu z fleszem 4) w cieniu bez flesza 5) instrukcja 6) farby, które mam (ale tak jak radzisz 10.23 nie będę dziś używać) aaa idę się szykować do farbowania, mam nadzieję, że jesteś ![]() yyy a jak to jest taka farba fryzjerska to mam ją tylko spłukać i nałożyć odżywkę, czy zrobić tak jak piszą w instrukcji, czyli umyć szamponem delikatnym? nie wyobrażam sobie włosów nie odżywić po farbowaniu, a po tych sklepowych farbach szamponu nie potrzebowałam..?:confused : kurna trzeba mi było zostać przy sklepowych a teraz się będę co chwilę dopytywać jak ten głuptok no ![]() i czym mam je odżywić po tym farbowaniu? bo jak ma być delikatny szampon to myślę użyć ten z alterry a do tego odżywka, tylko nie wiem czy helo gydration z herbala czy np resztke tej co mi zostala z excellence po ostatnim farbowaniu (boska) wymieszac z odzywka ktora mam z farby wellaton naturals???
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2011-03-23 o 15:51 |
|
|
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli robisz 1:2. czyli oksydantu 2x tyle co farby. dzialaj. zawsze! czy to farba sklepowa czy profeska po farbie splukujesz wlosy, myjesz je szamponem do koloru- tylko wtedy usuniesz farbe i zamkniesz luski z kolorem! i nastepnie po szamponie dajesz odzywke-domyka luski, z farby albo jakas do farb. wlasna. zawsze trzeba farbe umyc szamponem, ona moze nie zmyta uczulic!
|
|
#2788 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewuszki
podczytuję Was codziennie od wątku nr 3 i dzięki Wam naprawdę dużo dowiedziałam się na temat blond włosów (i nie tylko) Co sądzicie o farbie Palette Deluxe 218 Srebrzysty blond ? Na opakowaniu kolor mi się bardzo podoba. Ja mam taki problem, że po samodzielnej dekoloryzacji z czarnego od połowy włosów mam ciemniejszy blond niż wyżej. Wiem, że jest ogólna zasada, że farba farby nie rozjaśni, ale mam cichą nadzieję, że gdybym położyła tę farbkę mniej więcej od połowy włosów w dół to może jednak by coś chwyciło ? A, niżej mam włosy w tonacji ciepłej, a ta farba jest zimna, nie wyjdzie żaden dziwny trawiasty kolor ? Wiem, że wiosna itd, ale jednak wolałabym nie dostosowywać koloru włosów do koloru trawy W załączniku moje włosy i farba Palette 218. Na ostatnim zdjęciu przyłożyłam końcówkę włosów do górnej partii. Pomożecie ?
|
#2789 |
|
Wtajemniczenie
|
yy ale Bunny
? czy o to, że nie mają w palecie jaśniejszych odcieni niż 10tki, bo 11tek już nie było? idę idę najpierw się nie mogłam doczekać a teraz siem bojem lolmrrh a to ważne żeby ten szampon był do włosów farbowanych? bo w domu do farbowanych to mam tylko fioletowa joanke i clear (a ten to chyba raczej wypłucze kolor mimo wszystko... ) za to do zniszczonych mam opór - bo alterre, garniera do włosów blond (ale nie tylko farbowanych), garniera ... eh wrzuce fote zanim wszystko napisze. czy cos sie z nich nada, czy mam wyslac szwagra po ja nie wiem np elseve do farbowanych do drogerii???
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2011-03-23 o 16:10 |
|
|
|
#2790 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na przyszlosc to wstyd nie miec szamponu i maski/odzywki do wlosow farb. farbujac je regularnie! ![]() maske moge polecic czerwonego loreala- robi piekne pasemka a wlosy czesza sie jak marzenie. szampon kazdy musi indywidualnie dobrac... Cytat:
ale jesli juz kladziesz to 218 to na cale wlosy bo bedzie jeszcze gorzej- farba ci tylko ten kolor przygasi ale one beda ciemniejsze. ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
![]() po prostu w sklepowych farbach daja saszetki z odzywka po farbie a w profe nie bo to farby dla salonow a w salonach sa litrowe maski zakwaszajace kolor. tak ty masz najjasniejsze odcienie farb, te rozswietlone to inaczej rozjasniajace extra ![]() czyli 1:2 jak mowilam.
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

i jak się przechadzałam po domu to są mega wygodne 

szkoda ze wczesniej tego nie widzialam

Mama kupowała i mówiła że wziela te pośrednie bo były 3 rozmiarki. 
? czy o to, że nie mają w palecie jaśniejszych odcieni niż 10tki, bo 11tek już nie było? idę idę najpierw się nie mogłam doczekać a teraz siem bojem lol