|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Cytat:
![]() A zdradzisz co to za praca? ![]() Madziuniusia - to niedobrze, że zaspałaś. Ja bym na Twoim miejscu nastawiła sobie budzik w kom, zawsze to pewniejsze ![]() Widzę, że kilka z Was planuje zaśpiewać na swoim weselu. Mi też taka myśl przeszła przez głowę. Chciałabym zaśpiewać coś dla naszych rodziców. Ale boję się, że nie dałabym rady (czyt. rozpłakałabym się ze wzruszenia). Więc rozważam kwestię nagrania piosenki, by leciała ona podczas gdy my będziemy składać rodzicom podziękowania i wręczać upominki. Ale to jeszcze wszystko kwestia do przemyślenia, czy w ogóle na takie coś się zdecyduję
|
|
|
|
|
#3842 |
|
Zadomowienie
|
W biurze jako pomocnik biurowy
ogólnie to z tego co na rozmowie mówiłam z szefową to strasznie fajna była więc myślę, że nie będzie źle . Dziękuję za gratulacje dziewczyny
|
|
#3843 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Cytat:
![]()
05.06.2010 - ![]() 04.08.2012 - g. 16:00
|
|
|
|
|
#3844 | |||
|
Zadomowienie
|
Sliiiczne! Ja wczoraj mierzyłam podobne tylko czarne. I to było tak dla żartu, bo szukałam czegoś zupełnie innego, ale ciągle rozmiarów mi brakowało. I tak czekałam aż sperawczyni przyniesie mi inne, a przy mnie stały takie mega wysokie szpile. I co? Założyłam i były idealne! Mama mówiła, ze jakbym takich szukała, to pewnie bym w życiu nie znalazła, a tu za pierwszym trafieniem, hehe
Ja jednak bede szukała innych. Tam 5-6 cm szpilki ![]() Cytat:
![]() Dokłądnie tak Tez byłam zaskoczona, ale widziałam jej umowę :P Dlatego w to wierzę :PCytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Jutro odsyłam kamerzyscie umowę, wpłacam zaliczkę i będzie klepnięte Ufff A za dokładnie rok i 3 miesiące nasz ślub ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
Co za dzień. Najpierw mi nie przyjęto cv z rana a teraz...... Dziewczyny chyba od jutra zaczynam pracę
byłam jakoś początkiem marca na rozmowie w sprawie pracy. I przed chwilą do mnie zadzwoniono czy mogę jutro przyjść. Praca nie żadne marzenie bo w sklepie a konkretnie w sklepie należącym do piekarni. Pracuje tam kilka osób które znam ew. kojarzę w tym brat TŻ-ta. Z tego co wiem to kasa lepsza nawet niż w erze. Mam iść jutro na 10 rano. Do kasy jeszcze mnie puszczać nie będą. Póki co będę się zaznajamiać z asortymentem. Czyli jakieś bułki żeby ich nie mylić, jakie napoje i inne art. spożywcze pracownicy mają tam nawet podobno benefit chleba więc bym zawsze coś do domu przyniosła. Aaaa no i mój tort weselny planowałam brać właśnie z tej firmy mają według mnie najsmaczniejsze w mieście.Karinkaa88 powinnaś kojarzyć firmę bo u Ciebie w mieście też mają swoje punkty
|
|
|
|
#3846 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
#3847 |
|
Zadomowienie
|
beat@- i ja również Tobie gratuluję
Ja też mam jakieś swoje ulubione kolory. Ale tutaj chodziło konkretnie o buty dla świadkowej. I uważam, że to nie ma znaczenia jaki kolor butów- czy czarny czy niebieski (itd.) założy .
|
|
#3848 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo sie ciesze A na tort, to pewnie na pewno byś jakiś bonus dostała :P
|
|
|
|
|
#3850 |
|
Rozeznanie
|
Ty też dostałaś pracę?
|
#3851 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki!
Cytat:
Pomysł jest świetny, też mi przemknęło przez głowę takie cuś...ale przeszło mi jak obejrzałam supersweet sixteen na mtv, gdzie dziewczyna z miarę dbrym głosem postanowiła zaspiewac na swojej imprezie. Tak się bidulka zestresowała ze nie trafiła w żaden dźwięk, wiesz może to niepotrzebny dodatkowy stres, chyba że masz już jako takie doświadczenie w wystąpieniach przed publicznością ![]() Cytat:
oj ja też raz odłożę więcej, raz mniej...ale staram się nie wydawać kasy na to na co nie muszę, czytaj ciuchy, kolejną parę butów czy perfum. W tym miesiącu kupiłam tylko skórzaną kurteczkę na wiosnę z rękawkami bufkami (śliczną swoją drogą, po prostu nie mogłam się oprzeć), jakbyście mnie lepiej znały, to byście wiedziały jakie to wyrzeczenie dla mnie. Ale jak widzę coś co chciałabym/muszę mieć, to wyobrażam sobie dzień mojego slubu i od razu mi przechodzi, bo wolę mieć zaoszczędzone na ten cel pieniądze. Dlatego raczej w tym roku nie wyjedziemy na jakieś lepsze wakacje, tylko po kosztach. No i rzecz jasna musze też oszczędzać na wyposażenie mieszkania, do którego wprowadzamy się w przyszłym roku...nie ma letko... Cytat:
Fajnie że wam się dziewczyny udaje, praca to dobra rzecz, można duzo ludzi poznać i choć na codzień jest upierdliwa, to się za nią tęskni. Ja byłam na 3-miesięcznym zwolnieniu i tylko przez pierwszy tydzień było fajnie...potem zaczęło mi się tęsknić za ludźmi a nawet za obowiązkami. Oczywiście już mi przeszło i teraz znowu bym sobie poleniuchowała...dziś wyszłam do domu po 15. Dla was to pewnie normalne, ale ja jestem przyzwyczajona do wychodzenia 13-14 i wolnych piątków :pach byłabym zapomniała, celnicy zwolnili wreszcie moją paczkę, mam nadzieje że do końca tygodnia dojdzie...wiecie jakiego mam stresa z ta suknią??? To że będzie za duża to więcej niż pewne, ale boję się że mimo iż może być ładna ja będę w niej słabo wyglądać. Najgorsze jest to, że nigdy nie mierzyłam żadnej sukni slubnej a tu nagle pierwsza którą zmierzę to będzie już moja własna
Edytowane przez nena1984 Czas edycji: 2011-03-23 o 16:11 |
|||
|
|
|
#3852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szczerze, to ja na pewno nie zdecydowałabym się na suknie, której nigdy nie widziałam, a co do piero na taką, którą nie mierzyłam! Ta, która wybrałaś musi być wyjątkowa, skoro zdecydowałaś się tak zaryzykować
|
|
|
|
|
#3853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że gdy już będziesz miała ją w domu to wyślesz nam jej zdjęcia jak się prezentuje
|
|
|
#3854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jasne, chyba ze będę wyglądała jak strach na wróble...ale nie, wtedy też wam pokaże żeby było z czego się posmiać |
|
|
|
|
#3855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno jak strach na wróble nie będziesz wyglądała
|
|
|
#3856 |
|
Raczkowanie
|
Długo mnie nie było, a raczej dawno nic nie pisałam, bo obserwuję wątek codziennie. Może to, że nie pisałam było trochę za sprawą tego, że istniało ryzyko, że nie będę PM 2012, ale chyba jednak będę
![]() To chyba jakaś zbiorowa wiosenna epidemia. Ja juz od ponad pół roku szukam pracy i przez ten czas pracowałam tylko dorywczo, a tu ostatnio trzy pewne propozycje pracy. Jedną odrzuciłam od razu i nawet nie przez to, że na dniu próbnym urobiłam się jak głupia, bo to dałoby się przeżyć, ale pracować w co drugi weekend w niedzielę do 20-21 to już zbyt dużo, zwłaszcza na studentkę zaoczną ![]() Ale teraz mam straszliwy dylemat - mam dwie propozycje i muszę się zdecydować do jutra. Liczę na Waszą pomoc... 1) Praca biurowa 2) Sprzedawca w barze Dojazd do obu miejsc jest niemal identyczny. Godziny pracy o dziwo też się niemal pokrywają. W obu miejscach praca od pon-pt a czasem w sobotę (do ok.14-15) Wszystko przemawiało by za pracą w biurze, gdyby nie KASA. W barze zarobię ok. 400zł na miesiąc więcej... Co radzicie? Nie wiem dlaczego pytam, chyba chcę się utwierdzić w swojej decyzji ![]() Pozdrawiam
|
#3857 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja bym radziła wybrać biuro. Wydaje mi się, że to jest praca na dłużej, wiąże się z tym jakiś prestiż, możliwa jest też podwyżka w późniejszym czasie. W barze może tymczasowo są podane takie godziny pracy, później może się okazać, że jednak musisz wziąć późniejszą zmiane. Takie jest moje zdanie, osobiście chciałabym mieć choć jedną taką propozycję. Musisz sama zdecydować, co Tobie najbardziej odpowiada. Może jestes taką osobą, że nie wyobrażasz sobie siedzieć przed komputerem 8 godzin. Trochę za mało danych jak dla mnie. Mimo wszystko gratuluję
|
|
|
|
|
#3858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3859 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Powodzenia w pracy i samych miłych doświadczeń!!U mnie dalej cisza... Cytat:
Zawsze to ta wymarzona!! A nawet gdyby coś nie współgrało (w co absolutnie nie wierzę), zawsze znajdziesz kolejne PMki napalone na tą suknię. Cytat:
Decyzja należy do Ciebie
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Laski
Wszystkim które dostały pracę składam wielkie gratulacje nena nawet jeśli suknia nie będzie na Ciebie pasować to nie załamuj się. Napewno wszystko będzie ok. Ja właśnie wracam od chrzestnej TŻ. Oczywiście cieszy się naszym szczęściem sobie pogadały jak kobieta z kobietą Kupiliśmy sobie z TŻ likier waniliowo kokosowy i wracamy do domku
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba tez brałabym biuro, chociaż pewnie na początku miałabym lekkiego stresa.
Ale chyba zawsze tak jest w pierwszej pracy dziewczyny mają racje że to już zależy od Ciebie samej i od tego gdzie lepiej będziesz się czuła. ![]() A ja spędzam dzisiaj samotny wieczór od nie pamiętam kiedy...
|
#3862 |
|
Rozeznanie
|
Mała999, jeśli bardziej zależy Ci na tym, żeby sobie zarobić to weż tą z wyższym wynagrodzeniem..
..a wymarzoną pracę pewnie jeszcze znajdziesz po ukończeniu studiów
Moje aniołki ** [*] 18.01.2014r. 9t4d [*] 17.07.2013r. 9t4d 25.08.2012 r. Nasz ślub 07.10.2011 r. zdany egzamin na prawko Edytowane przez karolinka85 Czas edycji: 2011-03-23 o 19:42 |
|
|
|
#3863 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze, ze tak pozytywnie do tego podchodzisz Cytat:
Z tym, że naprawdę trzeba umieć śpiewać, bo inaczej trochę farsa może z tego wyjść - ostatnio koleżanka mi opowiadała, że oglądała takie występy PMek na youtube ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
to chyba będzie pierwsza suknia na naszym wątku ![]() też bym się na takie zakupy nie zdecydowała, kocham zakupy przez internet, ale na jeansy i ślubną bym się nie odważyła.Nie mogę się doczekać aż nam się pokażesz
|
|
|
#3864 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, więc będę też szukać czegoś na własną rękę. Niemniej, z obecnej pracy jestem baaardzo zadowolona, właśnie ze względu na fajną szefową i super atmosferę w zespole ![]() Cytat:
Mam troszkę doświadczenie w śpiewaniu przed publicznością, na początku trochę mi głos drży, ale jak się rozkręcę to jakoś leci. Mam takie duże słuchawki z mikrofonem, a to ważne żeby ćwicząc śpiew słyszeć to co się śpiewa (bo tak normalnie uszami to dźwięk jest zniekształcony i nie słyszy się wszystkich fałszów). Więc jak już wybiorę piosenkę to sobie ją gruntownie przećwiczę. Parę razy zdarzyło mi się śpiewać bez przygotowania i też jakoś poszło. Jestem w stanie zaśpiewać piosenki w zakresie powiedzmy od bardzo prostych do takich średnich, na pewno śpiewaczki operowej nigdy ze mnie nie będzie i nie zamierzam porywać się z motyką na słońce Ogólnie lubię śpiewać i zawsze mnie to odpręża, ale najbardziej lubię razem z kimś, bo to buduje niesamowitą więź między ludźmi. Czasem sobie z TŻ śpiewamy różne rzeczy np. SDMu On też ma niezły głos i wzajemnie sobie zwracamy uwagę, jak któreś fałszuje, no i coraz lepiej nam to wychodzi
|
||
|
|
|
#3865 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli ta praca w biurze jest choc troche połączona z profilem Twoich studiów, to na prawde nie masz sie nad czym zastanawiac! W takiej pracy mozliwe sa podwyzki, awanse. W barze nie bardzo. No ale jezeli nie wiazalabys wiekszych nadziei z praca za biurkiem, bo miałaby byc chwilowa, to brałabym bar, bo wyzsza pensja
|
|
|
|
|
#3866 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I że jeszcze 4lata studiów przede mną, więc mam czas żeby coś lepszego znaleźć.Cytat:
![]() Eh prześpię się z tym i jutro muszę się zdecydować. Czuję się trochę zobowiązana wobec szefowej baru, bo odchodzi od nich jedna pracownica i już właściwie od kilku tyg. było pewne, że ja przyjdę za nią, więc nikogo nie szukała i trochę czułabym się nie w porządku... A o pracy na zmiany nie ma mowy, bo to taki można powiedzieć mleczny bar bez alkoholu, zamykany o 18. I to właściwie tam dorywczo pracowałam, więc już znam "zasady" tej gry.Może gdyby nie to wesele i fakt, że już wiem na co przeznaczyłabym tę barową nadwyżkę to bym wybrała biuro... eleganckie ubranie, czysta robota ![]() Grrr obym nie załowała... na 98% bar http://doniu.wrzuta.pl/audio/1lB4gsW...ey_money_money Dziękuję Wam wszystkim za rady I gratuluje dziewczynom znalezienia pracy ![]() Cytat:
Wierzę, że się stresujesz, ale wiesz w razie gdyby była za duża czy po prostu źle leżałła to biegiem do krawcowej (albo może nie biegiem, bo do ślubu możesz się jeszcze trochę zmienic Poprawki krawcowej mogą zdziałać cuda. Sama znalazłam na allegro wymarzoną suknie z UK(wszędzie dokładnie tego modelu szukałam- stara kolekcja), ale nie zamówiłam, dlatego, że do mojego wesela jeszcze półtora roku zostało i boję się, że się mi gust odmieni, bo ja z tych niezdecydowanych jestem ![]()
Zaręczyny 14.02.2011 Ślub 08.09.2012 ![]() http://s10.suwaczek.com/20120908560214.png http://www.suwaczek.pl/cache/179e0294f1.png Edytowane przez Mała999 Czas edycji: 2011-03-23 o 20:32 |
|||
|
|
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkim dziewczynom gratuluję znalezienia pracy
![]() Właśnie wróciłam do domu znowu byłam mamie pomóc. Zmobilizowałam się i mamę i narobiłyśmy się jak głupie. Wszytko mnie boli nawet mi się myć nie chce Ale uwaga skończyłyśmy już wszystko nareszcie koniec
|
#3868 |
|
Rozeznanie
|
Mała999, daj znać na co się zdecydowałaś..nie mniej jednak życzę Powodzenia
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem padnięta byłam dziś szukać miejsca na praktyki letnie które muszę odbyć poszłam do jednej firmy na której mi zależało bo słyszałam że tam w sumie 2 dni się tylko idzie i jest luz ale pani z kadr się do domu spieszyło (jeszcze nie było nawet 14) i kazała zostawić podanie ochroniarzowi. To ja już widzę jak oni je dostaną
|
#3870 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może akurat ochroniarz jest "porządny" i przekaże komu trzeba..
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.

. W końcu troszkę zarobię, bo to bezrobocie już ładnie mnie denerwowało 

. 

klask i:

, więc będę też szukać czegoś na własną rękę. Niemniej, z obecnej pracy jestem baaardzo zadowolona, właśnie ze względu na fajną szefową i super atmosferę w zespole 
nawet mi się myć nie chce