|
|
#361 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem -cz. XVII
A ja znowu tylko gdy zbliża się wieczór mam codziennie doła.
w dzień mogłabym góry przenosić ...
|
|
|
|
#362 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- To dobrze że za R, bo już myślałam że za innym a wtedy to wisz ![]() A pić możemy choćby i już, ale ja w poście nie pije ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
ja stawiam
|
|
|
#363 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, bo mama i dziadek grają nałogowo, oczywiście bez większych sukcesów. Ktoś musi być głosem rozsądku w rodzinie, padło niestety na mnie. Zresztą ja w ogóle w żadnych grach losowych nie wygrywam nigdy. Noo raz mi się zdarzyło...No i ta impreza to dobry pomysł . Cytat:
. Ja dzisiaj kolejne parę godzin poranka spędziłam na weterynarii, prawdopodobnie moja ma schorzenie genetyczne, więc super po prostu. Czekamy jeszcze dwa tygodnie na wyniki badań. W nagrodę zabiorę ją zaraz na długi spacer, niech ma coś z życia :/. |
||
|
|
|
#364 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak tam Twoje sprawy?
|
|
|
#365 |
|
Zadomowienie
|
wypalona, nie mam szczęścia do liczb. Jedyną, większą sumę jaką wygrałam to 70 zł kilka lat temu
|
#366 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#367 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Minęło mi szaleńcze zakochanie, które o dziwo przerodziło się w stabilne i co najlepsze pełne zaufania uczucie. Nie było łatwo ale podołaliśmy . Więc u mnie nuudyy
|
|
|
|
|
#369 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny ogladalam dzisiaj Rozmowy w toku i byl temat rozstan.Jest tez fajny filmik i porady pod nim mysle,ze powinnyscie przejzec
http://rozmowywtoku.tvn.pl/45799,new...ktualnosc.html A tutaj te porady jakby sie ktorejs nie chcialo klikac wrzucam,bo naprawde sa spoko Poradnik Rozmów w Toku Cierpisz, bo porzucił Cię chłopak? Nasi eksperci przygotowali kilka porad, które pomogą Ci przetrwać trudne chwile po rozstaniu… Do poradnika dołączamy krótki słownik, z którego dowiecie się, co to jest na przykład TPR - czyli trauma po rozstaniu… Krok 1 Daj sobie czas. Pewne procesy dzieją się same, trzeba tylko im na to pozwolić. Tymczasem zadbaj o siebie. Nie wskakuj natychmiast ślepo do nowego związku - najprawdopodobniej nie będziesz w stanie prawdziwie dać siebie komuś nowemu. Krok 2 Zaakceptuj swoje emocje. Twój ból jest normalny, nie staraj się go za wszelką cenę tłumić, on i tak kiedyś się o siebie upomni. Jeśli potrzebujesz wyrzuć z siebie emocje, pogadaj z kimś bliskim, napisz coś, opowiedz swoją historię. Pomyśl, że chcesz oczyścić się z tych emocji, żeby nie utknąć w błędnym kole babrania się w swoich uczuciach. Krok 3 Zaakceptuj fakt, że to koniec. Nic nie utrudnia życia bardziej niż złudne nadzieje. Pamiętaj, że gdy jedne drzwi się zamykają, gdzieś otwierają się inne. Kiedyś przed nimi staniesz i nie pozwól, by przeszłość nie pozwoliła Ci ich dostrzec. Krok 4 Siedzenie i analizowanie „dlaczego?” na niewiele się w tym momencie przydaje. Owszem, możesz wyciągnąć jakieś wnioski na przyszłość, ale nie w momencie największego bólu emocjonalnego. Krok 5 Nie roztrząsaj win. Związek tworzą dwie osoby i one obie są współodpowiedzialne za to, co się dzieje. Fakt, że relacja opiera się też na tym, czego nie jesteśmy świadomi, powoduje, że nie ma sensu mówić o winie. Zresztą, to w niczym już nie pomoże. Krok 6 Zrób coś konkretnego. Zaangażuj swój umysł i ciało, wtedy natrętne myśli i emocje nie będą tak intensywne. Twój mózg zachowuje się jak przy odstawieniu narkotyku (romantyczna miłość to jak uzależnienie), na początku będzie szaleć. Lepiej więc skup swoją uwagę na czymś ważnym, ale nie związanym z przeszłą relacją np. zapisz się na kurs tańca, albo zajmij się tworzeniem Twojego własnego ogrodu na balkonie. Krok 7 Wchodzimy w relacje z ludźmi też po to, by się czegoś nauczyć. Dostrzeż to i doceń, w duchu podziękuj partnerowi za wspólnie spędzony czas. Rozstanie nie przekreśla dobrych chwil, ani nie znaczy, że były nieprawdziwe. Teraz najwyraźniej przyszedł czas na coś nowego. Powodzenia! Słownik rozstania Wskaźnik Byłego - stan Twoich stosunków z Twoim ostatnim byłym. Ekipa Pocieszycielek - grupa co najmniej trzech przyjaciółek, których zadaniem jest pomóc Ci w przejściu przez rozstanie, dają Ci wsparcie, dobre rady i, w miarę potrzeby, odsądzają od czci i wiary Twojego byłego partnera. Zasady Postępowania z Byłym - zbiór reguł dotyczących kontaktów z byłym. Zasady te powinny być ściśle przestrzegane aż do całkowitego zakończenia rozstania. Wskaźnik Cudowności - lista, którą każda kobieta powinna spisać i nosić ze sobą, szczególnie po rozstaniu, aby przypominać sobie o swojej wrodzonej cudowności. TPR czyli Trauma Porozstaniowa - tymczasowy stan powiązany ze stresem, który można wykorzystać do tłumaczenia irracjonalnego zachowania po rozstaniu, np.: chwile słabości, żałosne plany wzięcia odwetu czy bezpodstawne wybuchy śmiechu, po których następuje niekontrolowany szloch. Nie przejmuj się - to wszystko jest najzupełniej normalne. (Słownik rozstania przygotowany jest na podstawie książki "Rozstanie. Pierwszy dzień Twojego lepszego życia!" autorstwa Lisy Steadman).
Jestesmy mlodzi,piekni,a kiedys bogaci ![]() Edytowane przez qathe Czas edycji: 2011-03-23 o 17:12 |
|
|
|
#370 |
|
Zadomowienie
|
Racja, w końcu trafiłam na normalnego faceta
![]() Reggaenator, możesz mi przypomnieć swoją historię?
"Moda przemija, styl pozostaje." - Gabrielle Chanel Projekt PRAWO JAZDY (30/30)Urodziłam ślicznego, zdrowego bobaska Edytowane przez Cecilia89 Czas edycji: 2011-03-23 o 17:11 |
|
|
|
#371 | |
|
Zadomowienie
|
Nie wiadomo, wykluczyliśmy nużeńca, tarczycę, inne problemy hormonalne, teraz badamy na grzybicę, wątrobę i inne takie, jeśli nic z tych rzeczy - dysplazja mieszka włosowego. Paradoksalnie byłaby to najlepsza opcja, chociaż nieuleczalna
. Cytat:
.
|
|
|
|
|
#372 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#374 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chętnie się zamienie
|
|
|
#375 |
|
Zadomowienie
|
Nie, nie musisz. W poprzednich częściach musiałam opuścić kilka stron i najwidoczniej przeoczyłam twoją historię.
|
#376 |
|
Rozeznanie
|
Trochę ponad 2 tyś. więc znowu nie aż tak dużo
|
|
#377 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#378 |
|
Zadomowienie
|
|
#379 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#380 |
|
Zadomowienie
|
Reggaenator, w sumie nie dziwię się. Opowiadanie po raz kolejny tej samej historii może być nużące...
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
Nie moge już eksa, cholera.
Nie rozkminiam go, nie znosze, nienawidzę! Moge wywalić wszystkie pamiątki po nim na śmietnik?! |
|
|
|
#383 |
|
Zadomowienie
|
Lily, jeśli ma ci to pomóc, to wyrzuć.
|
#384 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Lepiej schowaj gdzieś głęboko.
|
|
|
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, nie zamienię się
. Nigdy nie przypuszczałabym, że będę się cieszyć z tego, że wiem co będzie jutro. Nie wiedziałam, że można żyć tak normalnie, że nie będę musiała się bać czy mojemu facetowi coś pasuje, czy się czasem za chwilkę nie obrazi i nie będziemy się kłócić. Pasi mi to
|
|
|
|
#387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po prostu starałam się zmienić swój własny tok myślenia, mówiam sobie, że przeciez ja też bede szcześliwa, zaczełam dużo wychodzić z domu, robiłam wszystko to co jest zalecane po rozstaniu tylko, że ja dość szybko poznałam nowego chłopaka, teraz mój były też kogoś ma i to w ogóle nie boli. A wszystko w swoim czasie.
|
|
#388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lily, to wywalamy razem! Usunęłam wszystkie zdjęcia z komputera, ale mam jeszcze dwa w portfelu, część rzeczy wyrzuciłam, ale resztę upchnęłam w szafie po tym nieszczęsnym wieczorze i tak sobie tam leżą. Najwyższy czas się ich pozbyć |
|
|
|
|
#389 |
|
Raczkowanie
|
A ja wam powiem, że podjęłam decyzję, że pójdę i pogadam z eksem, co ja na ten temat sądzę. Bo on powiedział, co on myśli, a ja milczałam, bo jak zwykle chciałam dla niego dobrze. Ale póki nie wyrzucę tego z siebie, nie dam rady. Więc trzymajcie kciuki, żebym podołała!
|
#390 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
(i nie mówie tego z perspektywy twojej niby żony )Otóż to... Napewno pomoże. Chwilowo! Więc leci do kosza! Cytat:
Ale to co on robi, to już jest takie nudne, żałosne, głupie, poryte... Że nie chce mieć z tym człowiekiem nic wspolnego! Wgl to mam straszną ochote zawalić mu jego superhiperseksownymi stringami, które dostał w prezencie od kolegi i w które wskakiwał raz na pół roku. Trzasnełabym mu tym w pysk i dodała "Kochanie, zostawiłeś coś u mnie... Nie doczekałam się swoich rzeczy, więc oddaję Ci Twoje..." Ale boję się, że on nazwie mnie przy klasie histeryczką itp. Choć widze, że lubi nieczyste gry, bo znowu urządza demnstracje i prowo, więc why not...?! Cytat:
Ja mam wszystko pochowane, jednak myśl, że to ciągle TU jest mnie w tym momencie dobija! Edytowane przez lily92920 Czas edycji: 2011-03-23 o 18:04 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

. 
(30/30)

Chętnie się zamienie