|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Cytat:
może wrzucisz fotkę testu?MAGOLINA - GRATULUJĘ ![]() A więc tak, u mnie znowu plamienia ale dziwne bo brązowe z ciągnącym się śluzem tylko, że nie przezroczystym .... ![]() Jeżeli chodzi o pierwszą rocznicę ślubu to muszę ją wyprawić ehhhh powalony ksiądz (stary znajomy) na ślubie zapowiedział, że za rok 24 lipca akurat w niedziele zalepał msze za naszą pierwszą rocznicę, i że potem zaprszamy na posiłek... i męża dziadki z daleka przyjadą więc tżeba jakoś ugościć. ;/ ale nie chce nic w domu robić, gdzieś do jakiejś knajpy wezme ich. To nic co mi się dziś w nocy przytrafiło chyba z 3kg schudłam ;( śniło mi się, że do naszego ślubu zostało 2 dni i tż wracał do domu i zginął w wypadku samochodowym i cały sen się toczył. Wyobraźcie sobie, że jak nigdy ryczałam przez sen mąż się obudził b nie wiedział co jest grane i zaczął mnie wybudzać a ja dalej jak opętana ryczałam jeszcze przez pół godziny nie mogłam się uspokoić ale dalej mnie to trzyma aż się cała trzęse dobrze, że to tylko zły sen....
|
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Cytat:
Dziewcznymki, ale pędzicie z postami Nie nadrobię ![]() Senira, gratulacje Może jakąś fotkę nam wrzucisz? Buziaki, do wieczora |
|
|
|
|
#2613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
mieliśmy po prostu obiad w restauracji dla rodziny (zeszło 3,5h) a potem w barze ze znajomymi posiadówka i tyle.
![]() niestety fotek narazie nie mam. czekam na maile ze zdjeciami.
|
|
#2615 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=201704110948;259047 29]Treść usunięta[/Q
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
to i ja trzymam za Was kciuki
ciekawie moze byc jak podczas tulenia faktycznie jedna pomysli jak idzie drugiej |
|
|
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Tak jak jedna z was zauważyła od jakiegoś czasu was podczytuję. Jestem Nina i mam 23 lata. Na razie jeszcze się nie staramy o bobaska, ale mamy w planach od kwietnia, teraz czekam na miesiączkę, ale do listy możecie mnie już dopisać.
U mnie jest dość skomplikowana sprawa bo rok temu wykryli u mnie PCO, ale zaczęłam dbać o siebie diety MM i na ostatnim badaniu były tylko 3 pęcherzyki. W między czasie lekarz dał mi skierowanie na badania w kierunku cukrzycy i m.in. TSH, badania w kierunku cukrzycy były OK, ale TSH 4,194 (więc wysokie bo u kobiet w wieku rozrodczym powinno być od 1 do 1,5), zanim poszłam do lekarza na kolejną wizytę zrobiłam badania hormonów tarczycy i TSH i po 3 tyg. TSH wzrosło 7,64 i prolaktyna 42(norma dla kobiet w wieku rozrodczym 15). Lekarz zrobił USG tarczycy i tarczyca prawidłowa (więc choroba dopiero zaczęła atakować). Dostałam Bromergon 1/4 tab dziennie i euthyrox N50 po 19 dniach TSH spadło 1,74 i prolaktyna 17, przestraszyłam się że tak szybko i zaczęłam brać pół tab. euthyroxu i po 6 dniach TSH 3,3. Więc wiem, że nie mogę brać mniejszej dawki (dzięki prawidłowej tarczycy mój organizm szybko wychwytuje hormon i reakcja jest natychmiastowa).Wróciłam do pierwotnej i mam nadzieję, że za kilka dni TSH i prolaktyna opadnie i będziemy mogli się starać o bobasa. Od prolaktyny, która jest objawem niedoczynności tarczycy mam problem z nieregularnymi miesiączkami i owulacjami (ostatnio czytałam że hiperprolaktynemia to naturalny środek antykoncepcyjny ).I to chyba koniec moich przejść tyle, że wiem na czym stoję i jestem świadoma, że z fasolką mogą być problemy i nie mam co się załamywać jeżeli by się nie udawało tylko próbować. OCZYWIŚCIE JESTEM DOBREJ MYŚLI I SZYBCIUTKO SIĘ UDA, BO Z TŻ BARDZO CHCEMY SZYBCIUTKO ZAŁOŻYĆ RODZINKĘ .
|
|
|
|
#2618 | |||
|
BAN stały
|
Czesc
![]() Ja z dnia na dzień coraz bardziej otymistycznie nastawiona do świata jestem . U nas zapowiadają 20', słonko od rana świecie. Szkoda tylko że do pracy idę ale to nic, siedziałam w domu od soboty to teraz trochę trzeba popracować .Cytat:
. Chciałabym jeszcze raz mój ślub przeżyć ![]() Cytat:
teraz czekamy na potwierdzenie ![]() Cytat:
matko co za sen, strasznie współczuję Nie mam pojęcia ![]() |
|||
|
|
|
#2619 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=kwiatek23;25904928]A ją 14 testuje
tak jak kwiatuszek czyli 2 dni pod rząd odbędzie się kilka ważnych testów wszystkim nam życzę powodzenia i miłego przytulania ![]() Aaa i jeszcze jedno! Dzisiaj moja temperatura wynosi 36.3! Nie miałam nigdy takiej niskiej! Wiecie może dlaczego temperatura nagle jest taka niska? Niedługo powinna zacząć rosnąć!
Któż to powiedział, że nie ma na świecie prawdziwej, wiernej i wiecznej miłości? A niechże wyrwą temu kłamcy jego plugawy język! Edytowane przez Olcia1821 Czas edycji: 2011-03-23 o 11:12 |
|
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie mierzenia temperaturki to jakich termometrów używacie? Ja nie mierzę tylko ciekawi mnie różnica między tymi elektronicznymi, a rtęciowymi. U mnie to tak wyglądało, że elektroniczny pokazywał mi o ok. 7 kresek mniej niż rtęciowy. Mam dwa elektroniczne i jeden rtęciowy.
Czytałam też, że powinno się pod pachą mierzyć przez ok 8minut. Elektroniczne mierzą w kilka sekund i dla przykladu jak mierzyłam w dzien spodziewanej @ (tej która nie przyszła) to rtęciowy pokazał mi po 8 minutach 37,2', a elektroniczny 36,7. Przy czym w "zwykłe dni" elektorniczny pokazywał mi poniżej 36' zazwyczaj... To tak z cyklu moich rozkminek
|
|
|
|
#2621 |
|
Raczkowanie
|
Ja jak mierzyłam to w pierwszej polowie cyklu miałam zawsze poniżej 36,6, często nawet 35,9 i na internecie pisały kobietki że może to oznaczać problem z tarczycą, więc spytałam na kolejnej wizycie swojej gin co o tym myśli i powiedziała że nie ma się czym przejmować że często zdarzają się tak niskie temperatury więc luzik. Ale i tak porzuciłam mierzenie w ramach ograniczania stresu
|
|
|
|
#2622 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie w ten piękny wiossenny dzionek
Cytat:
![]() podwójnie za podwójną krechę Kurcze też przez te testy będe się stresować dodatkowo,bo pokazały mi słabą kreskę pod grubą kontrolną Miały pomóc a tylko zasiały niepokójCytat:
Bidulka Nie znam się na tym choć właśnie przypomniałaś mi,że mój tż miał w dzieciństwie przepuklinę brzuszną ale zoperowaną.Może znajdziesz odpowiedź tutaj : http://www.echirurgia.pl/przeszukaj/...a_plodnosc.htm .Powodzenia w starankach ![]() Cytat:
Ja mogę wychodzić za mąż co tydzień,świetnie się w tej roli czułam ![]() LadyMK Bardzo dzielna z ciebie kobieta i podziwiam za wytrwałość Trzymaj się dzielnie! ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
Witaj Dużo cierpliwości ci życzę i żeby wam się udało
Konto nieaktywne-wtajemniczeni wiedzą ![]() Edytowane przez kaskaderka Czas edycji: 2011-03-23 o 12:04 |
||||
|
|
|
#2623 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do snów to mi się dzisiaj przyśniło że jestem w ciąży, ale jakiś niespokojny był ten sen i nie obudziłam się z uśmiechem na twarzy. Bo przecież miałam się nie nakręcać a tu nawet w nocy o dziecku śnie. Z podświadomością nie wygram.
|
|
#2624 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj! Połowy nie zrozumiałam niestety, ale z prolaktyna i ja mam problem. Też biorę Bromergon i mam nadzieję, że coś w końcu ruszy w sprawie dzieci. ![]() Cytat:
ale termometrem elektronicznym, bałabym się rtęciowy TAM wkładać. ![]() Byłam dzisiaj na becie, wyniki będę mieć wieczorem, w razie rozczarowania nich któraś z winem wpadnie tak po 19.00, przyda się nam
|
||
|
|
|
#2625 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
TheFall
mój dzień dziś nie ma sensu, więc będę czekać na Twoje wyniki i to będzie najsensowniejszą rzeczą w dzisiejszym moim dniu
|
|
|
|
#2627 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja doszłam właśnie do dwóch tabletek i jakoś sie trzymam. Oby to w końcu zaczęło działać ![]() Trzymam mocno kciuki Cytat:
![]() Ja mam hiperprolaktynemię czynnościową . Podoba mi się Twoje pozytywne podejście, nic tylko brać przykład
|
||
|
|
|
#2628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dużo osób ma problemy z prolaktyną. |
|
|
|
|
#2629 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ah te chłopy jakbym swojego słyszała - mimo że jest chory to trzeba go wolami zaciągać do lekarza![]() Cytat:
Ja bym mogła wpaść z winem bo uwielbiam ale nie mogę....o matko właśnie sobie uświadomiłam że przez najbliższe 9 miesięcy zero alkoholu
|
||
|
|
|
#2630 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak będziesz karmić to niestety dłużej![]() Ja kocham piwo i też przerażająca wizja: nie pić piwa przez rok!!! masakra |
|
|
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
ja na szczęście nie przejmuję się brakiem alkoholu bo wina nienawidzę od czasów liceum (trochę się strułyśmy z kumpelą
), piwo też mi nie podchodzi. Głupio to może wyglądać ale ja najbardziej lubię czystą wódkę z kilkoma kropelkami syropu malinowego albo cytrynówkę
|
|
|
|
#2632 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2633 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale szczerze powiedziawszy to wolałabym jednak już móc narzekać, że pić nie mogę , ale niestety chyba jeszcze mogę. Okaże się w sobotę- termin @, ale jesli coś to testować będę w poniedziałek, jeśli wytrzymam.
|
|
|
|
|
#2634 |
|
Rozeznanie
|
Paula_22 trzymam kciuki za potwierdzenie
![]() kwiatek23 jeżeli dobrze zrozumiałam, to mamy rocznicę w tym samym dniu. My ślub braliśmy 24.07.2010r. ![]() Co do Twojego snu to współczuję i mam nadzieję, że już więcej Twoja wyobraźnia senna Ci takiego figla nie spłata. goldika A nie odrzuciło Cię od alkoholu? A co do Twoich obserwacji z termometrami. ja cały czas mierzę elektronicznym i np. teraz mam cały czas temp. 36,3, ale potrafiłam mieć nawet 35,4. Stwierdzam, że te elektroniczne termometry to są o kant stołu i d... rozbić. Natomiast rtęciowe wycofali z użytku, ale mi się jeden ostał w domu, więc przy kolejnym cyklu, jak będzie trzeba 9 a mam nadzieję, że nie0 to będę korzystała z rtęciowego. ninagg Witaj Dziewczyny powiedzcie proszę o co chodzi z ta prolaktyną? Nigdy nie słyszałam o problemie w związku z tym.
MIKOŁAJ Edytowane przez aga_bre Czas edycji: 2011-03-23 o 17:14 Powód: dopiska do posta |
|
|
|
#2635 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() :brzyda l:No ja też brałam ślub 24.07.2010 ile bym daa by móc to przerzyć jeszcze raz ![]() THEFALL o godzinie 19.01 masz napisać wynik bety (to znaczy proszę bardzo o do alkoholu to wina nie moge bo mam migreny i nienawidze zresztą, piwo hmmmmmm jedno sącze z 10 godzin i jestem na uczulona na chmiel czy coś tam. Ja jak pije to drinki gotowe sobieski żurawinowy, a najlepiej to wolę czystą wódkę zapić soczkiem ![]() BUZIALE
|
|
#2636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.we-dwoje.pl/prolaktyna;-;...ykul,5016.html |
|
|
|
|
#2637 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No ja też bym to jeszcze raz przeżyła. I przyłączam się do Twoich słów odnośnie TheFall, że o 19.00 mamy wielkie spotkanie i za szczęście kolejnej zafasolkowanej
|
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2639 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczynki
![]() ja mierzę temp pod pachą i też elektronicznym bo mąż mi stukł rtęciowy dlatego nie mam porównania ale sądze że całkiem dobrze mi mierzy chociaż gin powiedziała że najlepiej mierzyć w pochwie tyle tylko że łatwiej pod pachą może w przyszłym cyklu zmienię na pochwę.co do ślubu to też bym przeżyła to jeszcze raz i powiem wam że nie wiele rzeczy bym zmieniła może ze dwie ale stresu nie miałam co mnie zdziwiło więc mogę tak ślubować co rok chociaż mój mąż to tak się stresował już tydzień przed że go nafaszerowałam lekami uspokajającymi ale nie pomogło myślałam że mi się rozpłacze przy przysiędze ale dał radę tylko mu dolna warga latała no i miał świeczki w oczach a ja się tak śmiałam że banan z ust mi nie zchodził fajnie było![]() ninagg widze że jesteś z Kielc tak jak ja do jakiego gina chodzisz?Paula_22 trzymam kciuki oby była fasoleczka bo z tego co mówisz szanse są bardzo duże
|
|
|
|
#2640 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sluz plodny nie zawsze wystepuje przy owulacji zazwyczaj dzieje sie tak u osob z pco ze testy owulacyjne nie dzialaja i nie ma sluzu ;] Cytat:
u mnie chyba skok tempki jest a wiec woulacja zaglada ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
wiesz co mierzenie tempki pod pacha nic nie da -niestety, jelsi nie chcesz miezyc a pochwie czy odbycie to mierz w ustach ! tez daje wiarygodny obraz !!! obserwuj sluz jelsi nie chcesz badac syzjki macicy ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

może wrzucisz fotkę testu?

chyba z 3kg schudłam ;( śniło mi się, że do naszego ślubu zostało 2 dni i tż wracał do domu i zginął w wypadku samochodowym i cały sen się toczył. Wyobraźcie sobie, że jak nigdy ryczałam przez sen mąż się obudził b nie wiedział co jest grane i zaczął mnie wybudzać a ja dalej jak opętana ryczałam jeszcze przez pół godziny nie mogłam się uspokoić ale dalej mnie to trzyma 

Nie nadrobię
Może jakąś fotkę nam wrzucisz?
ciekawie moze byc jak podczas tulenia faktycznie jedna pomysli jak idzie drugiej

. U nas zapowiadają 20', słonko od rana świecie. Szkoda tylko że do pracy idę ale to nic, siedziałam w domu od soboty to teraz trochę trzeba popracować
.
matko co za sen, strasznie współczuję 
Miały pomóc a tylko zasiały niepokój

ale nie mogę....o matko właśnie sobie uświadomiłam że przez najbliższe 9 miesięcy zero alkoholu

za szczęście kolejnej zafasolkowanej