|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie chodzimy dumnym krokiem, bo 2011 jest naszym rokiem - PM 2011, cz.32
|
|
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie chodzimy dumnym krokiem, bo 2011 jest naszym rokiem - PM 2011, cz.32
Cytat:
ja z M. zdążyłam się poznać przez te 8 lat nza tyle,żeby wiedzieć co będzie mnie wkurzać po ślubie-zamieszkanie razem nie zmieni nic raczej ale wiadomo-wypowiem sie moze wtedy jak juz bedziemy mieszkac pozarlam ziemniory z ognicha ide sie szykowac na wizyte w poradni
|
|
|
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że mieszkanie razem na tapecie Mnie irytuje jedynie fakt jak obcy ludzie zaglądają innym "do sypialni" oceniają czy komentują fakt mieszkania razem. W końcu to tylko i wyłącznie sprawa pary czy ze sobą mieszka i dlaczego I nikomu nic do tego
|
|
|
|
#3034 | |||||
|
Zakorzenienie
|
witam Drogie Panie
![]() Cytat:
za dni rocznice my poradnie mamy w przyszły wt zebym tylko nie zapomniała ![]() a armani code mam ale nie z FM ![]() pora pora - 2 salony odiwedzone relacja wieczorem bo zaraz wychodze do kina ![]() Cytat:
ano opłacalne to to nie jest - powinno sie mieć działalność.. ja biżu zajmuje sie ponad 3,5 roku ale to dla siebie i znajomych - bo jakbym otworzyla na to działalnośc opłaty by zjadły... a teraz jest tyle sztucznej bizuterii za grosze ze ciężko sie dprzedaje droźdze egzemplarze... Cytat:
widzę że tempo u was zawrotne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobra spadam,mam nadzieje,ze te spotkanie bedzie w miare ![]() zadnych tabelek i wykresow-blagaaaaaaaaaaaaaaaam:pro si:
|
|
|
|
|
#3036 |
|
Rozeznanie
|
słuchajcie macie może jakiegos dobrego kamerzyste z okolic Bydgoszczy albo Torunia ? bo chcielibyśmy takiego dobrego kamerzyste z taką kamerą i pomysłami podobnego do tego
![]() http://www.youtube.com/watch?v=_H_uJW_pDWI&feature=fvst |
|
|
|
#3037 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
u nas też 6 sztuk
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3038 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja raczej w bloku nie zrobie![]() Cytat:
|
|
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hm..trudno powiedzieć ile zużyłam, robiłam z 4mm, więc biżu ma szerokość ok 1cm. Tworząc wzorowałam się na zdjęciach z netu i tam mniej więcej policzyłam kryształki i zaokrąglając w górę zamówiłam 480 kryształków (tak mi wyszło bo paczuszki były po 60 sztuk). Trochę zostało, bo na moja chudą łapę mam malutką bransoletkę, krótsze niż na zdjęciu w necie kolczyki, naszyjnik też krótszy. Mogło mi zostać nawet ok 100 sztuk. Może w wolnej chwili z ciekawości policze ile kryształków ma biżu
|
|
|
|
|
#3040 |
|
Konto usunięte
|
cześć
![]() widzę, że na tapecie temat wspólnego mieszkania ![]() my zamieszkaliśmy razem będąc ze sobą 3 lata- jednocześnie nie myśląc jeszcze w ogóle o zaręczynach , o ślubie nawet nie wspominając popchnęli nas do tego ,moi rodzice którzy kupili mi mieszkanie (co było dla mnie wielkim szokiem bo są dość konserwatywni, a przede wszystkim bardzo religijni), rodzice Tż są natomiast nadzwyczajnie tolerancyjnie i dla nich nie było żadnego problemu, wręcz przeciwnie wspierali nas i pocieszali kiedy panikowałam, że nie damy sobie rady jedynym niezadowolonym jest mój dziadek, ale chyba się już do tego przyzwyczaił ![]() jeśli chodzi natomiast o mieszkanie przed ślubem to nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej, nigdy w życiu nie wzięłabym ślubu bez wcześniejszego zamieszkania i z perspektywy czasu widzę , że miałam rację, mimo tego, że tworzyliśmy związek 'idealny', po zamieszkaniu razem zmierzyliśmy się z rzeczywistością, która wcale nie okazała się być różowa- oboje stwierdziliśmy, że gdybyśmy zamieszkali ze sobą po ślubie na pewno bardzo szybko skończyłoby się to rozwodem przetrwaliśmy chyba tylko dlatego, że zrozumieliśmy, że tak na prawdę w każdej chwili, któreś z nas może odejść i oboje postanowiliśmy, że musimy się starać- pójść na kompromis, próbować zmienić swe często głupie nawyki , albo po prostu nauczyć się je akceptować u siebie nawzajem co prawda po ślubie jeszcze nie jesteśmy (i mogę się tylko domyślać i uczyć oraz wzorować na błędach rodziny czy znajomych), ale wydaje mi się tzn oboje doszliśmy do tego wniosku, że - czulibyśmy się zbyt pewni siebie co sprawiłoby, że nie chciałoby nam się walczyć o drugą osobę i pewnie po jakimś czasie, ostatecznie rozstalibyśmy się wiem, że każdy związek jest inny i nie ma jednej sprawdzonej recepty, każdy ma też inne poglądy na życie, ja jednak cieszę się, że mieliśmy szansę( jak to któraś z Was napisała) sprawdzić się i teraz po ślubie zamiast się docierać, denerwować i uczyć siebie nawzajem będziemy mogli skupiać się na innych dużo milszych aspektach małżeństwa
|
|
|
|
#3041 |
|
Wtajemniczenie
|
niniona a ja się z Tobą nie zgadzam
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do podkreślonego - dla mnie to dziwne podejście, że mieszkając razem przed ślubem można wszystko przetrwać, mimo, że mieszkając razem jest różnie, a po ślubie juz by się tego nie wytrzymało. przecież rozstać się można i przed ślubem i po ślubie, wszystko zależy od woli osób ze sobą żyjących. a jak dla mnie to po ślubie powinna być jeszcze większa motywacja by walczyć o siebie i próbować się porozumieć, bo przecież jest się małżeństwem i nie wiem gdzie tu jest miejsce na zbytnią pewność drugiej osoby i brak chęci. Wychodząc z założenia że staramy się tylko do ślubu to niezależnie od tego jak długo się ze sobą jest i mieszka wszystko szybko może się posypać w momencie kiedy już nie musimy walczyć i starać się bo dotrwaliśmy do ślubu. Tak to rozumiem. |
|
|
|
|
#3043 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3044 |
|
Raczkowanie
|
A ja się przyszłam pożalić. Coraz bliżej do ślubu, a u nas coraz gorzej. Kłótnia goni kłótnię. TŻ w nic się nie angażuje ale do wszystkiego ma ale... Jak powiedziałam mu, że chcę mieć podwójne nazwisko, to ze złością oświadczył, że w takim razie żadnego ślubu nie będzie.
Mam tak dość tłumaczenia, próbowania rozmawiać. ech. Może rzeczywiście najlepiej będzie dać sobie spokój???? ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#3045 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czemu tak dlugo zwlekałas?tez mi sie tak wydaje Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O nazwisko też były kłótnie. Początkowo chciałam swoje, ewentualnie podwójne, TŻ obie opcje się nie podobały. Ostatecznie zdecydowałam się na tylko jego nazwisko, ale po wizycie w USC byłam zdołowana i trochę żałowałam. Teraz już to zaakceptowałam i przyzwyczaiłam się do myśli o jego nazwisku i już mi z tym dobrze.Zmierzam do tego, że takie kłótnie i sprzeczki podczas przygotowań zdarzają się i trzeba je przetrwać. Będzie dobrze, zobaczysz. |
|
|
|
|
#3047 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() pewnie długo mogłąbym tłumaczyć, ale musiałabym zbyt bardzo wdawać się w szczegóły naszego związku a tego bym nie chciała w każdym bądź razie owszem po ślubie decyzja o rozstaniu na pewno jest zdecydowanie trudniejsza niż przed - ludzie żyją razem , a raczej pod jednym dachem bo przecież są małżeństwem, bo przyrzekli sobie, że będą razem mimo, że związek jest tylko związkiem na papierze,my oboje tak bardzo przywykliśmy do myśli, że ta druga osoba już zawsze będzie obok, że zapomnieliśmy o tym, że mimo wszystko powinniśmy się starać- jesteśmy razem bo chcemy być, nie dlatego bo musimy i tak wypada czy to sobie przyrzekliśmy i pewnie wcale nie jest powiedziane, że po ślubie na pewno byłoby inaczej, ale znamy się już na tyle , że możemy się tego domyślać
Edytowane przez 201608051010 Czas edycji: 2011-03-23 o 19:51 |
|
|
|
|
#3048 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze, że wynajmujemy 2 pokoje, bo przez najbliższe dni napewno nie będę z nim spać w jednym łóżku. Kurde no... Edytowane przez HerbADKA Czas edycji: 2011-03-23 o 20:03 |
|
|
|
|
#3049 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
(z mojej strony to żarty ale on chyba tak tego nie odbierao dziwo w innych kwestiach jesteśmy całkowicie zgodni i w sumie Tż akceptuje wszystkie moje pomysły a ja jego (podobnie w kwestii urządzania mieszkania czy wspólnych wakacji- zawsze mamy zbieżne pomysły i plany )
|
||
|
|
|
#3050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3051 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3052 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Slub to najwazniejszy a zarazem najbardziej stresujący dzień w życiu![]() OSP - Ochotnicza Straż Pożarna?
|
|
|
#3053 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i to tak porzadnie![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3054 |
|
Raczkowanie
|
Źle, bo nie słucha tego co mówię. On nic nie zrobi, znam go.
Już nawet spakowałam walizkę. |
|
|
|
#3055 |
|
Rozeznanie
|
przespij się z tym wszystkim, bo wiesz jak wrocisz do rodziców, to zaraz zacznie się wypytywanie.. co się stało, co ze ślubem itp. Choć z drugiej strony takie "rozstanie" może wam pomóc.
|
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie Ochotnicza Straż Pożarna
![]() sukienka w załączniku, byla za mala no i ważylam te 3kg więcej niż teraz i moja będzie bialaHerbadka, jestem tu nowa, więc nie wiem czy moge sie wtrącać ja jakbym nie byla pewna, aż takie są różnice między Wami to bym sie poważnie zastanowila.Co do naziwska, też na początku chcialam dwuczlonowe ale mina TŻ bezcenna i będe mieć Jego, aż tak bardzo mi nie zalezalo a facetom chyba zalezymy na sczęscie sie dogadujemy praktycznie w kązdej sprawie, mamy podobny gust, podobnie patrzymy na świat po prostu czuje że to TEN Jego wadą jest napewno Jego rodzina
|
|
|
|
#3057 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobra dziewczynki, nie męczę Was więcej. Zmykam P.S. Passion piękna suknia Edytowane przez HerbADKA Czas edycji: 2011-03-23 o 20:26 |
|
|
|
|
#3058 |
|
Zadomowienie
|
a wy mieszkacie razem? w jego mieszkaniu czy w twoim? czy juz kupionym jako wspolne?
|
|
|
|
#3059 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3060 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a chcesz miec welon?---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- a on byl jak sie pakowalas? jak tak to czy jakos zaragował?? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.

oceniają czy komentują fakt mieszkania razem. W końcu to tylko i wyłącznie sprawa pary czy ze sobą mieszka i dlaczego

za dni rocznice 

i tez nie chcialam sie w to "bawic".

O nazwisko też były kłótnie. Początkowo chciałam swoje, ewentualnie podwójne, TŻ obie opcje się nie podobały. Ostatecznie zdecydowałam się na tylko jego nazwisko, ale po wizycie w USC byłam zdołowana i trochę żałowałam. Teraz już to zaakceptowałam i przyzwyczaiłam się do myśli o jego nazwisku i już mi z tym dobrze.
ja jakbym nie byla pewna, aż takie są różnice między Wami to bym sie poważnie zastanowila.