|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wiarygodni sprzedawcy z Allegro
Czy ktoś kupował u kraina_piękna?
Wiarygodny i uczciwy? http://allegro.pl/show_user.php?uid=9108032 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1173 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W mojej głowie rodziły się już najczarniejsze scenariusze ![]()
Some say love it is a river That drowns the tender reed. Some say love it is a razor That leaves your soul to bleed. Some say love it is a hunger An endless, aching need I say love it is a flower, And you it's only seed........... -The Rose- |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się swego czasu ubawiłam po pachy, bo wysłałam prośbę do sprzedawcy o przesłanie mailem dodatkowych zdjęć, a w odpowiedzi dostałam: "wysłane, pozdrawiam" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1175 | |
rude jest piękne:)
|
Cytat:
Ja zamawialm perfumy na początku grudnia jako prezent pod choinke , po wielu zapytaniach -oczywiscie dostawałam krotka odp ,wyslane,- towar doszedl 23 grudnia.
![]() |
![]() |
#1176 |
Rozeznanie
|
No to ja z czystym sumieniem polecam perfumerię Indizio
![]() Nie wiem jak z wysyłką, bo wybrałam się do ich 'siedziby' na Woli. Oczywiście zniuchałam połowę zapachów, po czym zakupiłam Burberry The Beat (tester). Mam go już tydzień czasu i żadnych zastrzeżeń, trzyma się b.długo na ubraniu, nie czuć alkoholu czy innego typu psikusów ![]() Mój TŻ kupił Bvlgari Aqua i też wszystko ok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1177 |
Nocna Straż
|
Witam serdecznie!
Przymierzam się do rozbiórki i zastanawiam się nad zakupami na allegro u AromaPl http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=19156489 czy któraś z Wizażanek miała z tym ktosiem przyjemność, bądź nieprzyjemność ![]()
![]() |
#1178 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny zastanawiam się nad zakupem u camille2010, jednak chciałam najpierw zapytać czy któraś z Was robiła już może u niej kiedyś zakupy? Wiarygodny sprzedawca?
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=16739383 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1179 |
Rozeznanie
|
Podłączam się pod pytanie *Emilki*. Warto kupować u camille2010 ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1180 |
Konto usunięte
|
nowe konto sprawdzonego sprzedawcy ptissot ---> abc-perfum
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1181 |
Wtajemniczenie
|
Polecam sprzedawcę :marmaria2 kupowałam tam 2 razy(Kenzo Amour i Terre d'Hermes) i jestem bardzo zadowolona z szybkiej przesyłki, kontaktu , no i oczywiście z flaszek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1182 |
Raczkowanie
|
Witam,
chciałabym ostrzec wszystkie dziewczyny przed sprzedawca- perfumiera_24h. Zamówiłam perfumy które po dostarczeniu okazały się stare, nuty zapachowe byly zmienione. Próba reklamacji spotkała sie z oporem ze strony sprzedawcy- grozby o odstekach karnych wynikajacych z przestoju magazynu jesli zglosze sprawe na policje. Sprzedawca nie dopuszcza do siebie mozliwości iż sprzedał trefny towar. Szczegolowo sprawe opisalam w watku Oryginal czy podróbka. Jako iz sprzedawca ten pojawił sie na 1 stronie watku w zaufanych zapewniam iz z pewnoscią godny zaufania nie jest. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1183 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie masz dowodów ,że produkt jest podróbką, ma uszkodzony atomizer i nie pachnie jak powinien więc może po prostu jest zepsuty , o czym sprzedawca nie musiał wiedziec. Straszenie od razu policją zamiast spokojnego wyjasnienia sprawy, tez chyba nie świadczy najlepiej o Tobie. Poza tym w cytowanych przez ciebie mailach od sprzedawcy ( wątek: oryginał czy podróbka" stoi czarno na białym ,że sprzedawca zgadza się na reklamację z powodu zepsutego atomizera. Natomiast nie zgadza się na reklamację perfum jako "podróbki" albowiem jest uczciwym dystrybutorem i sprzedaje oryginały, legalnie kupowane za granicą i sprowadzane do kraju. On sie po prostu nie zgodził z jednym powodów reklamacji . Dodam tylko ,że nawet najlepszym sklepom nawet firmowym zdarzaja sie "kiksy" , co nie znaczy ,że są generalnie niewiarygodne. ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:51 ---------- Cytat:
![]() Kupuję u niego od 2002 r. bez zstrzeżeń ![]() Przesyłki szybkie. jedynie w okresach przedświatecznych trwa to dłuzej, ale raczej z winy poczty.
![]() |
![]() |
#1184 |
Raczkowanie
|
Rozterko- tak sie sklada że tego zapachu uzywam od wielu lat i wiem dokładnie jak on pachnie. Po powachaniu pierwsza mysl byla taka ze to podróba (i takiego maila moj maz wysłał do spzrwdawcy). Pozniej doszlismy do wniosku- ze ok moze te perfumy sa oryginalne ale są na pewno stare bo ich glowna nuta jest gorzki alkohol. Tak Le Feu d'issey light nie pachnie na pewno. Cieknacy atomizer to nic w porownaniu do tego co jest w butelce- spzrdawaca nie sopuszcza jednak do siebie ze sprzedal przeterminowany towar. Ponadto nie straszylismy go od razu policja- to on nam zaczał grozić negatywnymi konsekwencjami za wstawienie neagatywa na allegro (!!).
Edytowane przez kobieta kot Czas edycji: 2011-03-16 o 07:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1185 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
wg mnie, w tej sytuacji to nadal wiarygodny sprzedawca, bowiem nie sprzedaje podrobek i przyjmuje zwroty. jesli mielibysmy wyrzucac z listy sprawdzonych sprzedawcow na tego typu podstawach, to ja sama musialabym wnioskowac o wykreslenie co najmniej dwoch bardzo popularnych i lubianych na forum sprzedawcow, poniewaz sprawy zwiazane z wysylka towaru (pisanie, ze towar poszedl, po czym pieczatka jest z daty kilku dni pozniej, wysylka listem poleconym, mimo, ze placilam za paczke, wysylka pod zly adres) pozostawiaja wiele do zyczenia...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1186 |
Raczkowanie
|
Jeżeli tylko przyjma zwrot z powodu nieświezości sprzedanego towaru i cieknącego atmizera to oczywiście napisze o tym na forum. Jeżeli zaś nie przyją to moje zdanie o tym sprzedawcy pozostanie niezmienione. Ponadto nie podoba mi się ton w jaki uderzały odpowiedzi od sprzedawcy- intencja mojego meza bylo wyjasnienie sprawy a nie wywolywanie awantur.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1187 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
EDIT i Boze bron, zebym podejrzewala, ze chcieliscie wszczynac awantury, Was tez jak najbardziej rozumiem, wszak nie po to czlek zamawia perfumy, zeby mu przychodzily stare, z cieknacym atomizerem, ktore trzeba reklamowac ![]()
szuka nowego domu ![]() Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2011-03-16 o 09:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1188 |
Raczkowanie
|
Maż uderzył w ostrzejsza nute bo byl wkurzony poniewaz perfumy zamowil dla mnie na prezent, a tutaj taka przykra niespodzianka. No nic jutro ma sie tam wybrac i zobaczymy co z tego wyniknie.
EDIT: po spotkaniu ze sprzedawcą odzyskałam pieniądze. Próbował mnie co prawda do ostatniej chwili przekonać że perfumy pachną tak samo,a nawet jak troszkę inaczej to tylko dlatego ze zwartość przesłanej przez nich butelki "sie zastała". No ale koniec końców kasę oddał. Szkoda tylko że tyle nerwów to wszystko kosztowało. Pozdrawiam Edytowane przez kobieta kot Czas edycji: 2011-03-18 o 07:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1189 |
Przyczajenie
|
Czy ktoś kupował perfumy u użytkowników swiat-perfum_pl albo ulubionyzapach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1190 |
|
Dziewczyny czy ten sprzedawca PADRE-TS jest wiarygodny? nie ma go w polecanych
![]() |
#1191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kupowałam i wszystko było OK ![]() ![]() ![]() Link nie działa ![]() Edytowane przez Asiuuuuula Czas edycji: 2011-03-22 o 10:50 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1192 | |
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1193 |
Zadomowienie
|
Witam,
Czy ktoś kupował u Srzedawcy saporis-perfumy? http://allegro.pl/show_user.php?uid=14762969 edit:użyłam wyszukiwarki i znalazłam odp na pytanie - przepraszam Edytowane przez _Roksi Czas edycji: 2011-03-22 o 18:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1194 |
Raczkowanie
|
Ja poszukuję konkretnych perfum i niewielu sprzedawców je oferuje - niestety żaden z wspomnianych przez Was nie sprzedaje ich . Ale znalazłam kilku innych, czy może wiecie czy oni są wiarygodni:
1. saporis-perfumy 2. kalaaps_pl 3. dr_ amant 4. taniezapachy 5. RubinNet-perfums Dzięki z góry za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1195 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1196 |
Rozeznanie
|
Hej, Dziewczyny mam nadzieje ze sie nie powtarzam. Szukam dobrego, sprawdzonego sprzedawcy ale chciałabym odebrac "towar" w Warszawie. Polecacie kogos?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1197 | ||
Matka buldoga
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie znam na pamiec ich lokalizacji ![]()
![]() |
![]() |
#1198 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
no chyba się skuszę na dwójkę w takim razie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1199 |
Przyczajenie
|
Ja kupowałem oryginały od takich sprzedawców :
- divanii - tata49 -andrex123 - ImportPerfum było jeszcze kilku , ale widzę , że ich konta nie są już aktywne, pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1200 |
Raczkowanie
|
U tego sprzedawcy luks_tekstil jest Acqua di Gioia . Ktoś może coś o nim wie? coś podejrzanie tania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.