Wiarygodni sprzedawcy z Allegro (lista w pierwszym poście) - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-17, 13:28   #1171
MajkaRebel
Raczkowanie

Dot.: Wiarygodni sprzedawcy z Allegro

Czy ktoś kupował u kraina_piękna?
Wiarygodny i uczciwy?
http://allegro.pl/show_user.php?uid=9108032
MajkaRebel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-17, 13:33   #1172
agaa13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajkaRebel Pokaż wiadomość
Czy ktoś kupował u kraina_piękna?
Wiarygodny i uczciwy?
http://allegro.pl/show_user.php?uid=9108032
tak. wszystko było ok.
Stary 2011-02-17, 14:42   #1173
Karolina2211
Raczkowanie

GG do Karolina2211

Cytat:
Napisane przez Emiks Pokaż wiadomość
Być może kupiłaś perfumy, których sprzedawca nie posiadał fizycznie i zamówił je dopiero po Twoim zakupie, tak się niestety zdarza

Może po prostu zadzwoń lub wyślij mail z zapytaniem, czy przedmiot został wysłany, jeśli tak, to kiedy, bo może jest już w drodze. Wówczas będziesz miała pewność
Oczywiście zadzwoniłam i telefonu pan nie odebrał aleeeeee dostałam maila z odpowiedzą krótką i zwięzłą "wysłane", więc mam nadzieje że dojdzie, szkoda że pan Jarekmiki taki małomówny i nic więcej nie napisał
W mojej głowie rodziły się już najczarniejsze scenariusze
That leaves your soul to bleed.
Some say love it is a hunger
An endless, aching need
I say love it is a flower,
And you it's only seed...........

-The Rose-
Karolina2211 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-17, 15:04   #1174
Emiks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolina2211 Pokaż wiadomość
Oczywiście zadzwoniłam i telefonu pan nie odebrał aleeeeee dostałam maila z odpowiedzą krótką i zwięzłą "wysłane", więc mam nadzieje że dojdzie, szkoda że pan Jarekmiki taki małomówny i nic więcej nie napisał
Karolina2211, sprawdź, czy przypadkiem nie dostałaś tej wiadomości z automatu

Ja się swego czasu ubawiłam po pachy, bo wysłałam prośbę do sprzedawcy o przesłanie mailem dodatkowych zdjęć, a w odpowiedzi dostałam: "wysłane, pozdrawiam"
Emiks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-17, 16:04   #1175
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Cytat:
Jesli chodzi o tego Sprzedawce ,to towar jest oryginalny ,natomiast przesyłka trwa baaaardzo dlugo.
Ja zamawialm perfumy na początku grudnia jako prezent pod choinke , po wielu zapytaniach -oczywiscie dostawałam krotka odp ,wyslane,- towar doszedl 23 grudnia.

czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-17, 16:16   #1176
Vixy
Rozeznanie

No to ja z czystym sumieniem polecam perfumerię Indizio
Nie wiem jak z wysyłką, bo wybrałam się do ich 'siedziby' na Woli. Oczywiście zniuchałam połowę zapachów, po czym zakupiłam Burberry The Beat (tester).
Mam go już tydzień czasu i żadnych zastrzeżeń, trzyma się b.długo na ubraniu, nie czuć alkoholu czy innego typu psikusów
Mój TŻ kupił Bvlgari Aqua i też wszystko ok.
Vixy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-17, 17:15   #1177
kanirak
Nocna Straż

Witam serdecznie!
Przymierzam się do rozbiórki i zastanawiam się nad zakupami na allegro u AromaPl
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=19156489

czy któraś z Wizażanek miała z tym ktosiem przyjemność, bądź nieprzyjemność ?
Stary 2011-02-17, 20:43   #1178
*Emilka*
Rozeznanie

Dziewczyny zastanawiam się nad zakupem u camille2010, jednak chciałam najpierw zapytać czy któraś z Was robiła już może u niej kiedyś zakupy? Wiarygodny sprzedawca?
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=16739383
*Emilka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-24, 17:13   #1179
asiula1000
Rozeznanie

GG do asiula1000

Podłączam się pod pytanie *Emilki*. Warto kupować u camille2010 ?
asiula1000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-01, 18:46   #1180
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

nowe konto sprawdzonego sprzedawcy ptissot ---> abc-perfum
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-02, 19:11   #1181
nina732
Wtajemniczenie

GG do nina732

Polecam sprzedawcę :marmaria2 kupowałam tam 2 razy(Kenzo Amour i Terre d'Hermes) i jestem bardzo zadowolona z szybkiej przesyłki, kontaktu , no i oczywiście z flaszek
nina732 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-15, 09:38   #1182
kobieta kot
Raczkowanie

Witam,
chciałabym ostrzec wszystkie dziewczyny przed sprzedawca- perfumiera_24h. Zamówiłam perfumy które po dostarczeniu okazały się stare, nuty zapachowe byly zmienione. Próba reklamacji spotkała sie z oporem ze strony sprzedawcy- grozby o odstekach karnych wynikajacych z przestoju magazynu jesli zglosze sprawe na policje. Sprzedawca nie dopuszcza do siebie mozliwości iż sprzedał trefny towar. Szczegolowo sprawe opisalam w watku Oryginal czy podróbka. Jako iz sprzedawca ten pojawił sie na 1 stronie watku w zaufanych zapewniam iz z pewnoscią godny zaufania nie jest.

Pozdrawiam
kobieta kot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-15, 23:04   #1183
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kobieta kot Pokaż wiadomość
Witam,
chciałabym ostrzec wszystkie dziewczyny przed sprzedawca- perfumiera_24h. Zamówiłam perfumy które po dostarczeniu okazały się stare, nuty zapachowe byly zmienione. Próba reklamacji spotkała sie z oporem ze strony sprzedawcy- grozby o odstekach karnych wynikajacych z przestoju magazynu jesli zglosze sprawe na policje. Sprzedawca nie dopuszcza do siebie mozliwości iż sprzedał trefny towar. Szczegolowo sprawe opisalam w watku Oryginal czy podróbka. Jako iz sprzedawca ten pojawił sie na 1 stronie watku w zaufanych zapewniam iz z pewnoscią godny zaufania nie jest.

Pozdrawiam
Uważam ostrzeżenie za pochopne , twoje zapewnienia za niepewne, a informacje za nierzetelne.
Nie masz dowodów ,że produkt jest podróbką, ma uszkodzony atomizer i nie pachnie jak powinien więc może po prostu jest zepsuty , o czym sprzedawca nie musiał wiedziec. Straszenie od razu policją zamiast spokojnego wyjasnienia sprawy, tez chyba nie świadczy najlepiej o Tobie.

Poza tym w cytowanych przez ciebie mailach od sprzedawcy ( wątek: oryginał czy podróbka" stoi czarno na białym ,że sprzedawca zgadza się na reklamację z powodu zepsutego atomizera.
Natomiast nie zgadza się na reklamację perfum jako "podróbki" albowiem jest uczciwym dystrybutorem i sprzedaje oryginały, legalnie kupowane za granicą i sprowadzane do kraju. On sie po prostu nie zgodził z jednym powodów reklamacji .

Dodam tylko ,że nawet najlepszym sklepom nawet firmowym zdarzaja sie "kiksy" , co nie znaczy ,że są generalnie niewiarygodne.

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:51 ----------

Cytat:
On zawsze jest małomówny
Kupuję u niego od 2002 r. bez zstrzeżeń
Przesyłki szybkie. jedynie w okresach przedświatecznych trwa to dłuzej, ale raczej z winy poczty.
Stary 2011-03-16, 07:22   #1184
kobieta kot
Raczkowanie

Rozterko- tak sie sklada że tego zapachu uzywam od wielu lat i wiem dokładnie jak on pachnie. Po powachaniu pierwsza mysl byla taka ze to podróba (i takiego maila moj maz wysłał do spzrwdawcy). Pozniej doszlismy do wniosku- ze ok moze te perfumy sa oryginalne ale są na pewno stare bo ich glowna nuta jest gorzki alkohol. Tak Le Feu d'issey light nie pachnie na pewno. Cieknacy atomizer to nic w porownaniu do tego co jest w butelce- spzrdawaca nie sopuszcza jednak do siebie ze sprzedal przeterminowany towar. Ponadto nie straszylismy go od razu policja- to on nam zaczał grozić negatywnymi konsekwencjami za wstawienie neagatywa na allegro (!!).

Edytowane przez kobieta kot
Czas edycji: 2011-03-16 o 07:24
Stary 2011-03-16, 09:05   #1185
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Rozterko- tak sie sklada że tego zapachu uzywam od wielu lat i wiem dokładnie jak on pachnie. Po powachaniu pierwsza mysl byla taka ze to podróba (i takiego maila moj maz wysłał do spzrwdawcy). Pozniej doszlismy do wniosku- ze ok moze te perfumy sa oryginalne ale są na pewno stare bo ich glowna nuta jest gorzki alkohol. Tak Le Feu d'issey light nie pachnie na pewno. Cieknacy atomizer to nic w porownaniu do tego co jest w butelce- spzrdawaca nie sopuszcza jednak do siebie ze sprzedal przeterminowany towar. Ponadto nie straszylismy go od razu policja- to on nam zaczał grozić negatywnymi konsekwencjami za wstawienie neagatywa na allegro (!!).
ale skoro reklamacje uwzglednia, to o co chodzi?
wg mnie, w tej sytuacji to nadal wiarygodny sprzedawca, bowiem nie sprzedaje podrobek i przyjmuje zwroty. jesli mielibysmy wyrzucac z listy sprawdzonych sprzedawcow na tego typu podstawach, to ja sama musialabym wnioskowac o wykreslenie co najmniej dwoch bardzo popularnych i lubianych na forum sprzedawcow, poniewaz sprawy zwiazane z wysylka towaru (pisanie, ze towar poszedl, po czym pieczatka jest z daty kilku dni pozniej, wysylka listem poleconym, mimo, ze placilam za paczke, wysylka pod zly adres) pozostawiaja wiele do zyczenia...
Stary 2011-03-16, 09:14   #1186
kobieta kot
Raczkowanie

Jeżeli tylko przyjma zwrot z powodu nieświezości sprzedanego towaru i cieknącego atmizera to oczywiście napisze o tym na forum. Jeżeli zaś nie przyją to moje zdanie o tym sprzedawcy pozostanie niezmienione. Ponadto nie podoba mi się ton w jaki uderzały odpowiedzi od sprzedawcy- intencja mojego meza bylo wyjasnienie sprawy a nie wywolywanie awantur.
Stary 2011-03-16, 09:15   #1187
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Jeżeli tylko przyjma zwrot z powodu nieświezości sprzedanego towaru i cieknącego atmizera to oczywiście napisze o tym na forum. Jeżeli zaś nie przyją to moje zdanie o tym sprzedawcy pozostanie niezmienione. Ponadto nie podoba mi się ton w jaki uderzały odpowiedzi od sprzedawcy- intencja mojego meza bylo wyjasnienie sprawy a nie wywolywanie awantur.
tylko widzisz, najpierw sami uderzyliscie w najostrzejsza nute, sugerujac, ze perfumy sa podrobione, dopiero potem doszliscie, ze moze zwyczajnie stare...

EDIT i Boze bron, zebym podejrzewala, ze chcieliscie wszczynac awantury, Was tez jak najbardziej rozumiem, wszak nie po to czlek zamawia perfumy, zeby mu przychodzily stare, z cieknacym atomizerem, ktore trzeba reklamowac

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2011-03-16 o 09:18
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-16, 09:47   #1188
kobieta kot
Raczkowanie

Maż uderzył w ostrzejsza nute bo byl wkurzony poniewaz perfumy zamowil dla mnie na prezent, a tutaj taka przykra niespodzianka. No nic jutro ma sie tam wybrac i zobaczymy co z tego wyniknie.

EDIT:

po spotkaniu ze sprzedawcą odzyskałam pieniądze. Próbował mnie co prawda do ostatniej chwili przekonać że perfumy pachną tak samo,a nawet jak troszkę inaczej to tylko dlatego ze zwartość przesłanej przez nich butelki "sie zastała". No ale koniec końców kasę oddał. Szkoda tylko że tyle nerwów to wszystko kosztowało.
Pozdrawiam

Edytowane przez kobieta kot
Czas edycji: 2011-03-18 o 07:02
Stary 2011-03-20, 14:24   #1189
yoankaa
Przyczajenie

Czy ktoś kupował perfumy u użytkowników swiat-perfum_pl albo ulubionyzapach?
yoankaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-22, 10:07   #1190
czarnazuzia1

Dziewczyny czy ten sprzedawca PADRE-TS jest wiarygodny? nie ma go w polecanych

Stary 2011-03-22, 10:43   #1191
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnazuzia1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy ten sprzedawca PADRE-TS jest wiarygodny? nie ma go w polecanych
Wielu wiarygodnych nie ma w polecanych, nie ma on aż takiego asortymentu ani nie aż tyle z nas u niego kupowało, żeby był .
Ja kupowałam i wszystko było OK , tylko jakoś on tak dziwnie z tymi cenami ma... te same rzeczy wystawia czasem z różnicą do 30 zł , wystawia np. wodę za 159 zł, nikt nie kupuje, wystawia za 169 zł a nast. razem za 179 zł ... trzeba mieć szczęście i trafić jak jest wystawiona taniej .

Link nie działa

Edytowane przez Asiuuuuula
Czas edycji: 2011-03-22 o 10:50 Powód: dopisek
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 10:43   #1192
czarnazuzia1

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Wielu wiarygodnych nie ma w polecanych, nie ma on aż takiego asortymentu ani nie aż tyle z nas u niego kupowało, że by był .
Ja kupowałam i wszystko było OK , tylko jakoś on tak dziwnie z tymi cenami ma... te same rzeczy wystawia czasem z różnicą do 30 zł , wystawia np. wodę za 159 zł, nikt nie kupuje, wystawia za 169 zł a nast. razem za 179 zł ... trzeba mieć szczęście i trafić jak jest wystawiona taniej .
dziekuje Asiu

Stary 2011-03-22, 18:45   #1193
_Roksi
Zadomowienie

Witam,
Czy ktoś kupował u Srzedawcy saporis-perfumy? http://allegro.pl/show_user.php?uid=14762969
edit:użyłam wyszukiwarki i znalazłam odp na pytanie - przepraszam

Edytowane przez _Roksi
Czas edycji: 2011-03-22 o 18:51
_Roksi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-23, 20:56   #1194
Nyuna
Raczkowanie

Ja poszukuję konkretnych perfum i niewielu sprzedawców je oferuje - niestety żaden z wspomnianych przez Was nie sprzedaje ich . Ale znalazłam kilku innych, czy może wiecie czy oni są wiarygodni:

1. saporis-perfumy

2. kalaaps_pl

3. dr_ amant

4. taniezapachy

5. RubinNet-perfums

Dzięki z góry za odpowiedzi
Nyuna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-23, 22:05   #1195
_Roksi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nyuna Pokaż wiadomość
Ja poszukuję konkretnych perfum i niewielu sprzedawców je oferuje - niestety żaden z wspomnianych przez Was nie sprzedaje ich . Ale znalazłam kilku innych, czy może wiecie czy oni są wiarygodni:

1. saporis-perfumy

2. kalaaps_pl

3. dr_ amant

4. taniezapachy

5. RubinNet-perfums

Czytałam, że saporis-perfumy, to ten sam sprzedawca co dworak85, a u niego ponoć wśród oryginałów bywają podróbki...
_Roksi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-23, 22:32   #1196
maroonia
Rozeznanie

Hej, Dziewczyny mam nadzieje ze sie nie powtarzam. Szukam dobrego, sprawdzonego sprzedawcy ale chciałabym odebrac "towar" w Warszawie. Polecacie kogos?
maroonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-24, 07:56   #1197
zania
Matka buldoga

Cytat:
Napisane przez Nyuna Pokaż wiadomość

1. saporis-perfumy

2. kalaaps_pl

3. dr_ amant

4. taniezapachy

5. RubinNet-perfums

Ja bym kupila u dwojeczki, bo wiem ze bardzo czesto sie przewija w watku i wsjo jest ok

Cytat:
Napisane przez maroonia Pokaż wiadomość
Hej, Dziewczyny mam nadzieje ze sie nie powtarzam. Szukam dobrego, sprawdzonego sprzedawcy ale chciałabym odebrac "towar" w Warszawie. Polecacie kogos?
Nie pozostaje ci nic innego, jak przejrzec liste wiarygodnych sprzedawcow, moze nawet i perfumerii i sprawdzic, ktore oferuja mozliwosc odbioru w Warszawie
Ja nie znam na pamiec ich lokalizacji
Stary 2011-03-24, 09:16   #1198
Nyuna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Roksi Pokaż wiadomość
Czytałam, że saporis-perfumy, to ten sam sprzedawca co dworak85, a u niego ponoć wśród oryginałów bywają podróbki...
Cytat:
Napisane przez zania Pokaż wiadomość
Ja bym kupila u dwojeczki, bo wiem ze bardzo czesto sie przewija w watku i wsjo jest ok

Nie pozostaje ci nic innego, jak przejrzec liste wiarygodnych sprzedawcow, moze nawet i perfumerii i sprawdzic, ktore oferuja mozliwosc odbioru w Warszawie
Ja nie znam na pamiec ich lokalizacji

no chyba się skuszę na dwójkę w takim razie dziekuję
Nyuna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-23, 19:44   #1199
taye
Przyczajenie

Ja kupowałem oryginały od takich sprzedawców :

- divanii
- tata49
-andrex123
- ImportPerfum

było jeszcze kilku , ale widzę , że ich konta nie są już aktywne,

pozdrawiam
taye jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-25, 11:01   #1200
lucysad
Raczkowanie

U tego sprzedawcy luks_tekstil jest Acqua di Gioia . Ktoś może coś o nim wie? coś podejrzanie tania
lucysad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości