|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część V
Cytat:
A przerobiłam chyba wszystki dostępne wówczas kolory. Aha, moja pielęgnacja polegała wtedy tylko na myciu szamponem.Fajne były te balsamy, ale po przerzuceniu się na hennę już do nich nie wrócę, za bardzo mi śmierdzą. |
|
|
|
|
#2882 |
|
Wtajemniczenie
|
Humavit Z- skrzyp i pokrzywa.
a skoro o tym mowa, o mam pytanie- jak długo można brać te tabletki? 2,3 miesiace? bo przy piciu ziół trzeba robic przerwy, przy braniu tabletek też tak jest?
|
#2883 |
|
Raczkowanie
|
mam bardzo głupie pytanie
maske cynamonową nakładacie na suche włosy, czy też choć trochę zwilżone?
|
|
#2884 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;25920430]Ja na balsamach Venity zachodowałam kiedyś bardzo zdrowe włosy do łokci
A przerobiłam chyba wszystki dostępne wówczas kolory. Aha, moja pielęgnacja polegała wtedy tylko na myciu szamponem.Fajne były te balsamy, ale po przerzuceniu się na hennę już do nich nie wrócę, za bardzo mi śmierdzą.[/QUOTE] mają taki charakterystyczny zapach, ale mi on nie przeszkadza a brązy jakie miałaś? i który najbardziej Ci podpasował? i który wyszedł najciemniej? i jak długo trzymałaś? ja jak do tej pory miałam raz czekoladę i wielo-wielo-krotnie brąz. i teraz chcę wypróbować jakiś kolejny brąz i zastanawiam się nad odcieniem ![]() zależy mi na tym, zeby się dobrze zmywał, bez różu i fioletu jak w moim przypadku czekolada. a robiłaś moze kiedyś czernią? jak wyszło? i jak się spłukiwało? ale pytań się posypało mogłabyś mi doradzić?
|
#2885 |
|
Zasiedzenie
|
Emmi Jak robisz na bazie kupnej maski/odżywki i nie dodajesz nic tłustego (oleju) to nakładasz po myciu na mokre włosy, a potem tylko spłukujesz wodą. Woda uaktywnia działanie miodu (czy jakoś tak :P )
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2887 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Najciemniej to mi wyszła czarna wiśnia chyba. Też była przy zmywaniu fioletowa, ale zeszła. Nie pamiętam już szczegółów, bo dawno temu było. Wiem, że teraz są jeszcze jakieś nowe kolory, których nie próbowała i nie wiem jak wychodzą. |
|
|
|
|
#2888 |
|
Zasiedzenie
|
Kupiłam w Tesco, ale widziałam też w Auchanie.
Znalazłam: Mikstura jest aplikowana na mokre wlosy, chociaz bedzie dzialac rowniez na suchych lub wilgotnych tak dlugo, jak pozostanie wilgotna, czyli najlepiej nalozyc w tym czasie na glowe foliowy czepek. To jest podstawa. Woda jest niezbedna do wyzwalania H2O2 z miodu. http://laboratoriumurody.pl/forum/mi...sow,t1229.html A tutaj jest wersja olejowa z LHC: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=535
|
#2889 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;25921296]Z brązów najbardziej przypasował mi orzech laskowy, bo bardzo naturalnie wyglądał. Inne brązy też fajnie wychodziły, ale ogólnie wszystkie po kilku użyciach zostawiały taką dziwną fioletową poświatę przy spłukiwaniu. Zawsze farbowałam zgodnie z ulotką, czyli trzymałam chyba max 40 minut.
Najciemniej to mi wyszła czarna wiśnia chyba. Też była przy zmywaniu fioletowa, ale zeszła. Nie pamiętam już szczegółów, bo dawno temu było. Wiem, że teraz są jeszcze jakieś nowe kolory, których nie próbowała i nie wiem jak wychodzą.[/QUOTE] dzięki ![]() mi właśnie brąz wychodzi bez owej poświaty. wygląda naturalnie, fajny efekt jednak ja to zawsze muszę kombinować z czymś nowym ![]() a zeby całkiem offtopu nie było, to na zachęte wszystkim pochwalę się, ze osiągnęłam swoją wymarzoną długość, ale na prostych włosach (do pasa)
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
|
|
|
#2891 |
|
Wtajemniczenie
|
ale proste mam tylko przez kilka-kilkanaście sekund po rozczesaniu po myciu
i wtedy widzę długość. a kręcone to jeszcze nie takie długie (są w albumie, sprzed miesiącą zdjęcie)jak będę kiedyś prostowała (a to mi się kilka razy w roku ledwo zdarza), to będę pamietała porobić zdjęcia i wrzucić
|
#2892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2893 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję bardzo
a komentarz Twój- genialny ![]() :brzyda l: no wiesz, muszę się zastanowić ![]() a ja bym jeszcze chciała dłuższe i kręcące się bardziej (w sensie wyżej ). mam nadzieję, ze się uda kiedyś
zapuszczam włosy Edytowane przez patu323 Czas edycji: 2011-03-23 o 22:30 |
|
|
|
#2894 |
|
Raczkowanie
|
ojej ale sie rozgadałyście, że miałam strasznie dużo do nadrobienia
![]() też chcę wrócić do naturalnych, a ostatnio siostra mnie skomentowała (nie widziałyśmy się ok miesiąca) "o bony! co ty masz takie odrosty, weź sie ogarnij. Nie wstydzisz się tak chodzić po ulicy?" no i dzięki... Ja niestety mam taki problem, że nie mogę zafarbować na podobny do naturalnych bo mam farbowane na ciemny brąz który po tyyyylu farbowaniach jest czarny i nic go nie bierze ![]() a jak byłam ostatnio na zakupach włosowych (już pisałam, że kupiłam olejek kokosowy i glorie) to kupiłam też sobie Venitę czekoladę - bo była najtańsza (trochę ponad 2zł a reszta ok 8-9 zł ) może w łikend przetestuję ![]() a jak myślicie maseczki miodowo-cynamonowe podziałają na farbowane włosy?? Acha i wczoraj TŻ zrobił mi zdjęcia włosków w całej okazałości a ja później dorobiłam takich z odrostem i baby hair może później (albo może jutro) wrzucę
|
|
|
|
#2895 |
|
Zasiedzenie
|
Na LHC jest wiadomość, że może rozjasnić henne. Henna chyba jest dużo trwalsza od drogeryjnych farb?
|
#2897 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest orzech wloski A to jest orzech ziemny, ktory w rzeczywistosci nie jest orzechem tylko fasola ![]() A u nas obecnie mozesz dostac oleje z jednego i drugiego w kazdym supermarkecie. Na 100% jest w Asdzie i Tesco http://www.mysupermarket.co.uk/tesco...Oil_250ml.html http://www.mysupermarket.co.uk/tesco...ut_Oil_1L.html Cytat:
Ja trzymalam 5 godzin i nic mnie nie grzalo, ani nie pieklo. Ale moze co wrazliwsze glowy podraznic. Cytat:
Ja kupuje kokosowy nierafinowany za 1.20, 200ml A tu parachute mozesz dostac tanio 500 ml za 2.95, wiec 10f w kieszeni zostanie. http://www.spicesofindia.co.uk/acata...conut-Oil.html
Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy, rude pochodzą od kotów. 61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013Edytowane przez kocurzyca Czas edycji: 2011-03-24 o 11:52 |
|||
|
|
|
#2898 |
|
Raczkowanie
|
Ja chyba coś robię źle z tą maseczką cynamonową
![]() ogólnie efekt był połowiczny bo nie dałam rady tego lepkiego miodu rozprowadzić rowno na włosacch, a do skóry to ta maska w ogóle nie doszła, no bo włosy byly tak sklejone że nie dało rady. tam gdzie z wierzchu było więcej maski wsmarowane efekt owszem był, takie milutkie gładziutkie włosy, jak nigdy Powinnam to jakoś bardziej rozcieńczyć? Może mniej miodu do tego dawać? Bo niby maska taka fajna, ale ciężko ją nałożyc( za to ze zmyciem nie było najmniejszego problemu )
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
Zauważyłam na moich włosach, całkiem niedawno, najpierw tendencje do puszenia się a potem falowania
Weszłam na forum dla zakręconych i 2 razy powtórzyłam zabieg wg. filmiku jessiecurl, do momentu pójścia spać miałam delikatne ale b.ładne fale, wstałam rano z juz nieco sprasowanymi ale jeszcze lekko pofalowanymi włosami. Ja wiem że od tego nie ten wątek, ale są tu tez kręcono i falowłose, możecie mi powiedzieć jak rano, szybko i bezboleśnie można reaktywować fale? Zdjęcie włosów (wilgotnych jeszcze, zrobiłam wczoraj) postaram się wrzucić wieczorem, moze przy okazji ocenicie czy faktycznie te fale są czy je sobie wydumałam.
|
|
|
|
#2900 |
|
Zasiedzenie
|
emmi ale Ty dawałaś sam miód bez odżywki czy jak? Bo jak nie miałaś jakiejś odżywki jako bazy to się nie dziwie, że miód nie chciał Ci się rozprowadzić.
|
#2901 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Ale też to reanimacji jest doby żel lniany . Ja osobiście nie próbowałam ale wiele kręconowlosych poleca i daje miano KWC. Oczywiście bd musiła kiedyś wypróbować ten żel ![]() No i wczoraj dość spontanicznie podjełam decyzje o zrobieniu płukani z mięty pieprzowej. Muszę sobie o niej poczytać.---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]() Ja się czaję i nie mogę zaleść a do Auchanu mam ponad 100 km
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak uzyje odpowiednich dodatkow to nic sie nie klei. Samego miodu nie da sie nalozyc na wlosy. Ja biore 4 lyzki miodu, lyzke cynamonu, lyzke oliwy z oliwek i troche wody zeby miod sie rozpuscil. Dodaje lekka odzywke (np glorie), tak od serca, zeby ilosc odpowiadala moim wlosom.
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
A czy ten żel można nakładać na suche włosy? Czy muszę je koniecznie zwilżyć.
|
|
|
|
#2904 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
może wtedy zaczną się kręcić wyżej...a włoski masz piękne, też chcę oddawaj Ty masz cieniowane włosy, prawda? Może gdyby były jeszcze wyżej stopniowane to bardziej by się kręciły?---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
ale to chyba trudne zadanie...
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-03-24 o 11:19 |
||
|
|
|
#2905 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko on powoduje sztywność i najlepszy sposób na to to wejść do zaparowanej łazienki lub wziąść rano prysznic(oczywiście nie myć glowy)![]() Mam skrzyp polny, muszę się powstrzymać bo picie zaczynam od kwietnia.
|
|
#2906 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jedno mam tylko pytanie- sklep spicesofindia jes tylko przez internet?
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2908 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ew. zamiast jedynie ugniatac na mokro możesz je przeczesać mokrymi palcami kilka razy, to od razu masz loczki uczesane, a nie kołtuniki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
najlepiej nałożyć troche żelu a jak nam wciąż mało to zmoczyć włosy troche zwykłą wodą
|
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
To ja chyba najpierw wypróbuje z mokrymi rękoma i zakupie sobie czarny żel Isany i bedę go wcierać wieczorem w wilgotne włosy.
|
|
|
|
#2910 |
|
Raczkowanie
|
Ale jeśli chcesz je reanimować, żeby na drugi dzień falki to musisz zrobić to samo rano
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

A przerobiłam chyba wszystki dostępne wówczas kolory. Aha, moja pielęgnacja polegała wtedy tylko na myciu szamponem.

maske cynamonową nakładacie na suche włosy, czy też choć trochę zwilżone?

) może w łikend przetestuję 
15.04.2013
oddawaj