Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część V - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-23, 21:03   #2881
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część V

Cytat:
Napisane przez patu323 Pokaż wiadomość
obecnie farbuję Venitą. jest to balsam koloryzujący z dodatkiem henny. u mnie trzyma się mnej więcej 2 tygodnie. farbuję nim włosy regularnie od grudnia bądź stycznia, jakoś tak. i również nie zauważyłam żadnych negatywnych efektów. włosy nie są przesuszone, nie są w gorszej formie. żadnych niekorzystnych efektów jak narazie nie zauwazyłam.

jedyny sposób koloryzacji, który jest wręcz zdrowy dla włosów to farbowanie henną. ale nie każdy kolor w ten sposób uzyskasz.
Ja na balsamach Venity zachodowałam kiedyś bardzo zdrowe włosy do łokci A przerobiłam chyba wszystki dostępne wówczas kolory. Aha, moja pielęgnacja polegała wtedy tylko na myciu szamponem.
Fajne były te balsamy, ale po przerzuceniu się na hennę już do nich nie wrócę, za bardzo mi śmierdzą.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 21:10   #2882
patu323
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malina333 Pokaż wiadomość
patu323
jaki Humavit dokładnie?
też mam aktualnie Humavit
Humavit Z- skrzyp i pokrzywa.

a skoro o tym mowa, o mam pytanie- jak długo można brać te tabletki? 2,3 miesiace? bo przy piciu ziół trzeba robic przerwy, przy braniu tabletek też tak jest?
Stary 2011-03-23, 21:11   #2883
emmi578
Raczkowanie

mam bardzo głupie pytanie maske cynamonową nakładacie na suche włosy, czy też choć trochę zwilżone?
emmi578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 21:16   #2884
patu323
Wtajemniczenie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;25920430]Ja na balsamach Venity zachodowałam kiedyś bardzo zdrowe włosy do łokci A przerobiłam chyba wszystki dostępne wówczas kolory. Aha, moja pielęgnacja polegała wtedy tylko na myciu szamponem.
Fajne były te balsamy, ale po przerzuceniu się na hennę już do nich nie wrócę, za bardzo mi śmierdzą.[/QUOTE]

mają taki charakterystyczny zapach, ale mi on nie przeszkadza

a brązy jakie miałaś? i który najbardziej Ci podpasował? i który wyszedł najciemniej? i jak długo trzymałaś?

ja jak do tej pory miałam raz czekoladę i wielo-wielo-krotnie brąz. i teraz chcę wypróbować jakiś kolejny brąz i zastanawiam się nad odcieniem
zależy mi na tym, zeby się dobrze zmywał, bez różu i fioletu jak w moim przypadku czekolada.

a robiłaś moze kiedyś czernią? jak wyszło? i jak się spłukiwało?

ale pytań się posypało mogłabyś mi doradzić?
Stary 2011-03-23, 21:17   #2885
jaksy
Zasiedzenie

Emmi Jak robisz na bazie kupnej maski/odżywki i nie dodajesz nic tłustego (oleju) to nakładasz po myciu na mokre włosy, a potem tylko spłukujesz wodą. Woda uaktywnia działanie miodu (czy jakoś tak :P )
Stary 2011-03-23, 21:28   #2886
Namietne_Usta
Zakorzenienie

A gdzie można dostać maskę BINGO?

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Namietne_Usta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 21:29   #2887
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
mają taki charakterystyczny zapach, ale mi on nie przeszkadza

a brązy jakie miałaś? i który najbardziej Ci podpasował? i który wyszedł najciemniej? i jak długo trzymałaś?

ja jak do tej pory miałam raz czekoladę i wielo-wielo-krotnie brąz. i teraz chcę wypróbować jakiś kolejny brąz i zastanawiam się nad odcieniem
zależy mi na tym, zeby się dobrze zmywał, bez różu i fioletu jak w moim przypadku czekolada.

a robiłaś moze kiedyś czernią? jak wyszło? i jak się spłukiwało?

ale pytań się posypało mogłabyś mi doradzić?
Z brązów najbardziej przypasował mi orzech laskowy, bo bardzo naturalnie wyglądał. Inne brązy też fajnie wychodziły, ale ogólnie wszystkie po kilku użyciach zostawiały taką dziwną fioletową poświatę przy spłukiwaniu. Zawsze farbowałam zgodnie z ulotką, czyli trzymałam chyba max 40 minut.
Najciemniej to mi wyszła czarna wiśnia chyba. Też była przy zmywaniu fioletowa, ale zeszła.
Nie pamiętam już szczegółów, bo dawno temu było. Wiem, że teraz są jeszcze jakieś nowe kolory, których nie próbowała i nie wiem jak wychodzą.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 21:36   #2888
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
Napisane przez Namietne_Usta Pokaż wiadomość
A gdzie można dostać maskę BINGO?
Kupiłam w Tesco, ale widziałam też w Auchanie.

Znalazłam: Mikstura jest aplikowana na mokre wlosy, chociaz bedzie dzialac rowniez na suchych lub wilgotnych tak dlugo, jak pozostanie wilgotna, czyli najlepiej nalozyc w tym czasie na glowe foliowy czepek. To jest podstawa. Woda jest niezbedna do wyzwalania H2O2 z miodu.

http://laboratoriumurody.pl/forum/mi...sow,t1229.html

A tutaj jest wersja olejowa z LHC:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=535
Stary 2011-03-23, 21:40   #2889
patu323
Wtajemniczenie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;25921296]Z brązów najbardziej przypasował mi orzech laskowy, bo bardzo naturalnie wyglądał. Inne brązy też fajnie wychodziły, ale ogólnie wszystkie po kilku użyciach zostawiały taką dziwną fioletową poświatę przy spłukiwaniu. Zawsze farbowałam zgodnie z ulotką, czyli trzymałam chyba max 40 minut.
Najciemniej to mi wyszła czarna wiśnia chyba. Też była przy zmywaniu fioletowa, ale zeszła.
Nie pamiętam już szczegółów, bo dawno temu było. Wiem, że teraz są jeszcze jakieś nowe kolory, których nie próbowała i nie wiem jak wychodzą.[/QUOTE]

dzięki
mi właśnie brąz wychodzi bez owej poświaty. wygląda naturalnie, fajny efekt jednak ja to zawsze muszę kombinować z czymś nowym

a zeby całkiem offtopu nie było, to na zachęte wszystkim pochwalę się, ze osiągnęłam swoją wymarzoną długość, ale na prostych włosach (do pasa) jednak na taki efekt na kręconych będę musiała poczekać dobre kilka miesięcy jeszcze, tym bardziej, że idę do fryzjera podciąć niedługo i wycieniować
Stary 2011-03-23, 21:45   #2890
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
a zeby całkiem offtopu nie było, to na zachęte wszystkim pochwalę się, ze osiągnęłam swoją wymarzoną długość, ale na prostych włosach (do pasa) jednak na taki efekt na kręconych będę musiała poczekać dobre kilka miesięcy jeszcze, tym bardziej, że idę do fryzjera podciąć niedługo i wycieniować
Daj nacieszyć oko, wrzuć jakieś zdjęcie
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.
coldold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 21:51   #2891
patu323
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez coldold Pokaż wiadomość
Daj nacieszyć oko, wrzuć jakieś zdjęcie
ale proste mam tylko przez kilka-kilkanaście sekund po rozczesaniu po myciu i wtedy widzę długość. a kręcone to jeszcze nie takie długie (są w albumie, sprzed miesiącą zdjęcie)
jak będę kiedyś prostowała (a to mi się kilka razy w roku ledwo zdarza), to będę pamietała porobić zdjęcia i wrzucić
Stary 2011-03-23, 22:10   #2892
ston3d
Zadomowienie

Cytat:
ale proste mam tylko przez kilka-kilkanaście sekund po rozczesaniu po myciu i wtedy widzę długość. a kręcone to jeszcze nie takie długie (są w albumie, sprzed miesiącą zdjęcie)
jak będę kiedyś prostowała (a to mi się kilka razy w roku ledwo zdarza), to będę pamietała porobić zdjęcia i wrzucić
Masz dokładnie takie włosy, o jakich marzę.
Cel II: żeby ukochany mógł wejść po nich na 3 piętro

Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania.

ston3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 22:26   #2893
patu323
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ston3d Pokaż wiadomość
Masz dokładnie takie włosy, o jakich marzę.
dziękuję bardzo
a komentarz Twój- genialny :brzyda l: no wiesz, muszę się zastanowić

a ja bym jeszcze chciała dłuższe i kręcące się bardziej (w sensie wyżej ). mam nadzieję, ze się uda kiedyś

Edytowane przez patu323
Czas edycji: 2011-03-23 o 22:30
patu323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 22:47   #2894
malwka
Raczkowanie

ojej ale sie rozgadałyście, że miałam strasznie dużo do nadrobienia

też chcę wrócić do naturalnych, a ostatnio siostra mnie skomentowała (nie widziałyśmy się ok miesiąca) "o bony! co ty masz takie odrosty, weź sie ogarnij. Nie wstydzisz się tak chodzić po ulicy?" no i dzięki...

Ja niestety mam taki problem, że nie mogę zafarbować na podobny do naturalnych bo mam farbowane na ciemny brąz który po tyyyylu farbowaniach jest czarny i nic go nie bierze

a jak byłam ostatnio na zakupach włosowych (już pisałam, że kupiłam olejek kokosowy i glorie) to kupiłam też sobie Venitę czekoladę - bo była najtańsza (trochę ponad 2zł a reszta ok 8-9 zł ) może w łikend przetestuję

a jak myślicie maseczki miodowo-cynamonowe podziałają na farbowane włosy??

Acha i wczoraj TŻ zrobił mi zdjęcia włosków w całej okazałości a ja później dorobiłam takich z odrostem i baby hair może później (albo może jutro) wrzucę
Stary 2011-03-23, 23:23   #2895
jaksy
Zasiedzenie

Na LHC jest wiadomość, że może rozjasnić henne. Henna chyba jest dużo trwalsza od drogeryjnych farb?
Stary 2011-03-23, 23:27   #2896
Namietne_Usta
Zakorzenienie

malwka wrzuć, wrzuuuć

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Namietne_Usta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 23:30   #2897
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siiesta Pokaż wiadomość
pierwsze slysze. Gdzie taki kupujesz? Slyszalam o oleju z orzeszkow ziemnych- to nie to samo?
Nie , to nie to samo
To jest orzech wloski

A to jest orzech ziemny, ktory w rzeczywistosci nie jest orzechem tylko fasola

A u nas obecnie mozesz dostac oleje z jednego i drugiego w kazdym supermarkecie. Na 100% jest w Asdzie i Tesco
http://www.mysupermarket.co.uk/tesco...Oil_250ml.html

http://www.mysupermarket.co.uk/tesco...ut_Oil_1L.html
Cytat:
Napisane przez Namietne_Usta Pokaż wiadomość
Dokładnie - cynamon ma właściwości rozgrzewające, także zastanowiłabym się nad zostawianiem go na głowie na całą noc
Warto robic takie maski w dzien. Wtedy jak cos zacznie grzac, zawsze mozna zmyc.
Ja trzymalam 5 godzin i nic mnie nie grzalo, ani nie pieklo. Ale moze co wrazliwsze glowy podraznic.
Cytat:
chyba kupie w tym tyg biotyne. Tak o niej czytalam ze teraz mam na nia niezla faze .
Znalazlam na stronie holland&Barrett olej kokosowy prawie pol kg ale za 13 funtow! To dosyc duzo
H&B niektore rzeczy ma swietne i w nizlych cenach ale ten olej to rozboj w bialy dzien.
Ja kupuje kokosowy nierafinowany za 1.20, 200ml
A tu parachute mozesz dostac tanio
500 ml za 2.95, wiec 10f w kieszeni zostanie.
http://www.spicesofindia.co.uk/acata...conut-Oil.html

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

Edytowane przez kocurzyca
Czas edycji: 2011-03-24 o 11:52
kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 07:20   #2898
emmi578
Raczkowanie

Ja chyba coś robię źle z tą maseczką cynamonową
ogólnie efekt był połowiczny bo nie dałam rady tego lepkiego miodu rozprowadzić rowno na włosacch, a do skóry to ta maska w ogóle nie doszła, no bo włosy byly tak sklejone że nie dało rady. tam gdzie z wierzchu było więcej maski wsmarowane efekt owszem był, takie milutkie gładziutkie włosy, jak nigdy a że mam kręcone i są zazwyczja suche, i szorstkie to taki efekt mi bardzo podpasował. No ale niestety tylko cześć włosów przyjęła tą maseczke.
Powinnam to jakoś bardziej rozcieńczyć? Może mniej miodu do tego dawać? Bo niby maska taka fajna, ale ciężko ją nałożyc( za to ze zmyciem nie było najmniejszego problemu )
Stary 2011-03-24, 07:46   #2899
Camilla
Zakorzenienie

Zauważyłam na moich włosach, całkiem niedawno, najpierw tendencje do puszenia się a potem falowania Weszłam na forum dla zakręconych i 2 razy powtórzyłam zabieg wg. filmiku jessiecurl, do momentu pójścia spać miałam delikatne ale b.ładne fale, wstałam rano z juz nieco sprasowanymi ale jeszcze lekko pofalowanymi włosami. Ja wiem że od tego nie ten wątek, ale są tu tez kręcono i falowłose, możecie mi powiedzieć jak rano, szybko i bezboleśnie można reaktywować fale? Zdjęcie włosów (wilgotnych jeszcze, zrobiłam wczoraj) postaram się wrzucić wieczorem, moze przy okazji ocenicie czy faktycznie te fale są czy je sobie wydumałam.

jesteśmy razem

Camilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 08:00   #2900
jaksy
Zasiedzenie

emmi ale Ty dawałaś sam miód bez odżywki czy jak? Bo jak nie miałaś jakiejś odżywki jako bazy to się nie dziwie, że miód nie chciał Ci się rozprowadzić.
Stary 2011-03-24, 10:16   #2901
LoczuSiek5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Camilla Pokaż wiadomość
Weszłam na forum dla zakręconych i 2 razy powtórzyłam zabieg wg. filmiku jessiecurl, do momentu pójścia spać miałam delikatne ale b.ładne fale, wstałam rano z juz nieco sprasowanymi ale jeszcze lekko pofalowanymi włosami. Ja wiem że od tego nie ten wątek, ale są tu tez kręcono i falowłose, możecie mi powiedzieć jak rano, szybko i bezboleśnie można reaktywować fale?
Mogę ci polecić nakładanie odżywbi b/s. np. Joanne z lnem i rumiankiem mokrymi rękami lub lekko zwilżyć włosy. Ale też to reanimacji jest doby żel lniany. Ja osobiście nie próbowałam ale wiele kręconowlosych poleca i daje miano KWC. Oczywiście bd musiła kiedyś wypróbować ten żel

No i wczoraj dość spontanicznie podjełam decyzje o zrobieniu płukani z mięty pieprzowej. Muszę sobie o niej poczytać.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez malwka Pokaż wiadomość
a jak byłam ostatnio na zakupach włosowych (już pisałam, że kupiłam olejek kokosowy i glorie)
oo a gdzie kupiłaś Glorię ? proszę tylko nie pisz że w Auchanie
Ja się czaję i nie mogę zaleść a do Auchanu mam ponad 100 km
Stary 2011-03-24, 10:27   #2902
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emmi578 Pokaż wiadomość
Ja chyba coś robię źle z tą maseczką cynamonową
ogólnie efekt był połowiczny bo nie dałam rady tego lepkiego miodu rozprowadzić rowno na włosacch, a do skóry to ta maska w ogóle nie doszła, no bo włosy byly tak sklejone że nie dało rady. tam gdzie z wierzchu było więcej maski wsmarowane efekt owszem był, takie milutkie gładziutkie włosy, jak nigdy a że mam kręcone i są zazwyczja suche, i szorstkie to taki efekt mi bardzo podpasował. No ale niestety tylko cześć włosów przyjęła tą maseczke.
Powinnam to jakoś bardziej rozcieńczyć? Może mniej miodu do tego dawać? Bo niby maska taka fajna, ale ciężko ją nałożyc( za to ze zmyciem nie było najmniejszego problemu )
A jak zrobilas ta maske??
Jak uzyje odpowiednich dodatkow to nic sie nie klei. Samego miodu nie da sie nalozyc na wlosy.

Ja biore 4 lyzki miodu, lyzke cynamonu, lyzke oliwy z oliwek i troche wody zeby miod sie rozpuscil. Dodaje lekka odzywke (np glorie), tak od serca, zeby ilosc odpowiadala moim wlosom.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-03-24, 10:53   #2903
Camilla
Zakorzenienie

A czy ten żel można nakładać na suche włosy? Czy muszę je koniecznie zwilżyć.

jesteśmy razem

Stary 2011-03-24, 11:17   #2904
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
dziękuję bardzo
a komentarz Twój- genialny :brzyda l: no wiesz, muszę się zastanowić

a ja bym jeszcze chciała dłuższe i kręcące się bardziej (w sensie wyżej ). mam nadzieję, ze się uda kiedyś
Nie czesz włosków, to grzech numer 1 może wtedy zaczną się kręcić wyżej...a włoski masz piękne, też chcę oddawaj Ty masz cieniowane włosy, prawda? Może gdyby były jeszcze wyżej stopniowane to bardziej by się kręciły?

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Ja nakładam żel lniany po myciu włosów po odżywce b/s. I już wtedy do wyschnięcia ich nie dotykam w ogóle. Możesz z takimi spać. "Strąki" same się wygniotą i będą ładne fale a żel lepiej na wilgotne nakładać, na suche nie próbowałam ale to chyba trudne zadanie...

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-03-24 o 11:19
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 11:21   #2905
LoczuSiek5
Raczkowanie

Cytat:
Chyba nie trzeba bo on sam w sobie ma wode, wiec bd ładne zakrętasy Tylko on powoduje sztywność i najlepszy sposób na to to wejść do zaparowanej łazienki lub wziąść rano prysznic(oczywiście nie myć glowy)

Mam skrzyp polny, muszę się powstrzymać bo picie zaczynam od kwietnia.
Stary 2011-03-24, 11:42   #2906
siiesta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Nie , to nie to samo
To jest orzech wloski

A to jest orzech ziemny, ktory w rzeczywistosci nie jest orzechem tylko fasola

A u nas obecnie mozesz dostac oleje z jednego i drugiego w kazdym supermarkecie. Na 100% jest w Asdzie i Tesco
http://www.mysupermarket.co.uk/tesco...Oil_250ml.html

http://www.mysupermarket.co.uk/tesco...ut_Oil_1L.html

Warto robic takie maski w dzien. Wtedy jak cos zacznie grzac, zawsze mozna zmyc.
Ja trzymalam 5 godzin i nic mnie nie grzalo, ani nie pieklo. Ale moze co wrazliwsze glowy podraznic.

H&B niektore rzeczy ma swietne i w nizlych cenach ale ten olej to rozbuj w bialy dzien.
Ja kupuje kokosowy nierafinowany za 1.20, 200ml
A tu parachute mozesz dostac tanio
500 ml za 2.95, wiec 10f w kieszeni zostanie.
http://www.spicesofindia.co.uk/acata...conut-Oil.html
hej kocurzyca jestes mega!!!
Jedno mam tylko pytanie- sklep spicesofindia jes tylko przez internet?
Likwidujemy naczynka
siiesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 11:43   #2907
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
hej kocurzyca jestes mega!!!
Jedno mam tylko pytanie- sklep spicesofindia jes tylko przez internet?
Z tego co wiem to tak

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-03-24, 12:22   #2908
emmi578
Raczkowanie

Cytat:
Zauważyłam na moich włosach, całkiem niedawno, najpierw tendencje do puszenia się a potem falowania Weszłam na forum dla zakręconych i 2 razy powtórzyłam zabieg wg. filmiku jessiecurl, do momentu pójścia spać miałam delikatne ale b.ładne fale, wstałam rano z juz nieco sprasowanymi ale jeszcze lekko pofalowanymi włosami. Ja wiem że od tego nie ten wątek, ale są tu tez kręcono i falowłose, możecie mi powiedzieć jak rano, szybko i bezboleśnie można reaktywować fale? Zdjęcie włosów (wilgotnych jeszcze, zrobiłam wczoraj) postaram się wrzucić wieczorem, moze przy okazji ocenicie czy faktycznie te fale są czy je sobie wydumałam.
Albo wcześniej wspomniany żel lniany, albo poprostu mokrymi rękami pougniatać włosy, żeby się stały lekko wilgotne ew. zamiast jedynie ugniatac na mokro możesz je przeczesać mokrymi palcami kilka razy, to od razu masz loczki uczesane, a nie kołtuniki

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
emmi ale Ty dawałaś sam miód bez odżywki czy jak? Bo jak nie miałaś jakiejś odżywki jako bazy to się nie dziwie, że miód nie chciał Ci się rozprowadzić.
Jak zwykle musiałam o czymś zapomnieć

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
A jak zrobilas ta maske??
Jak uzyje odpowiednich dodatkow to nic sie nie klei. Samego miodu nie da sie nalozyc na wlosy.

Ja biore 4 lyzki miodu, lyzke cynamonu, lyzke oliwy z oliwek i troche wody zeby miod sie rozpuscil. Dodaje lekka odzywke (np glorie), tak od serca, zeby ilosc odpowiadala moim wlosom.
no ja właśnie dawałam wszystko to samo i jeszcze do tego olejek rycynowy, ale zapomniałam o odżywce

Cytat:
Ja jak reaktywuje rano włosy to nakładam żel na suche, i też ładnie się loczki skręcają, tylko nie można przesadzić z ilością tego żelu bo sie zrobią takie sztywne loki najlepiej nałożyć troche żelu a jak nam wciąż mało to zmoczyć włosy troche zwykłą wodą
Stary 2011-03-24, 12:28   #2909
Camilla
Zakorzenienie

To ja chyba najpierw wypróbuje z mokrymi rękoma i zakupie sobie czarny żel Isany i bedę go wcierać wieczorem w wilgotne włosy.

jesteśmy razem

Stary 2011-03-24, 12:49   #2910
LoczuSiek5
Raczkowanie

Cytat:
To ja chyba najpierw wypróbuje z mokrymi rękoma i zakupie sobie czarny żel Isany i bedę go wcierać wieczorem w wilgotne włosy.
Ale jeśli chcesz je reanimować, żeby na drugi dzień falki to musisz zrobić to samo rano

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości