Wszystko o Avonie - cz. 18 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-24, 00:36   #3181
karinka124
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 18

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
zamówiłam 2 pur blanki
ja też dwie a chciałam jeszcze jedna dla siostry

dobrze że narazie żółte a nie szare
karinka124 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 00:36   #3182
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Czy mogłaby któraś z Was opisać mi zapach żeli Senses Winter Magic i All Yours?? W k.7 żele są w promocjo 2 za 11,90 i chciałam Tż zamówić Amazon, a sobie któryś z tych wyżej wskazanych. Nie znam żadnego z nich dlatego mnie korci i nie wiem na jaki się zdecydować Nie przepadam do końca za cukierkowymi i pudrowymi zapachami. Wolę owoc typu np. grejpfrut Lub zapach, który nie do końca kojarzy się z kwiatkami i owocami
A jak pachnie karmelizowane jabłko z Naturalsa?? Też brzmi ciekawie ale boję się, aby mnie od słodkości (skojarzenie z karmelem) nie zemdliło

Cytat:
Napisane przez karinka124 Pokaż wiadomość
hmm może dobrała zły odcień(za ciemny) i/ lub nakłada go za dużo
skoro ma tapetę na twarzy to może go nieumiejętnie nakłada? tak też bywa ..
Nie sądzę, aby go nieumiejętnie nakładała, bo ta kobitka nosi bardzo ładne makijaże. Codziennie wygląda elegancko i ma piękny delikatny makijaż więc sądzę, że sama go sobie robi, czyli potrafi. A odnośnie samego koloru, to nie narzekała, bo jej odpowiada więc to jest chyba kwestia odcienia

Cytat:
Napisane przez paula1109 Pokaż wiadomość
Pewnie to Incadessence 30ml jest trochę podrobione skoro ma inny zapach niż 50tka ;D ja mam tą dużą i bardzo mi odpowiada :brzyda l:
Też miałam dużą do niedawna dlatego od razu poznałam że w 30 ml inaczej pachnie. W sumie podbudowałam się tym, że w tej ocenie ja i klientka nie jesteśmy odosobnione. W końcu to też nie jest moja wina, ze inaczej pachną Na szczęście klientka to spoko młoda dziewczyna i nie rzuca sie o byle co. Zaproponowałam jej zwrot towaru ale stwierdziła, ze mimo wszystko zostawia sobie.

Edytowane przez cinusiowa
Czas edycji: 2011-03-24 o 00:38
cinusiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 00:39   #3183
karinka124
Wtajemniczenie

Cytat:
widzę, że stara ios już niedostępna, a z nową będą się bujać pewnie do popołudnia
klawiatura mi szwankuje tylko na wizażu
i jeszcze off, chyba dawno nie było z nami Czekoladowy Mus, czy mi się wydaje
tak , masz rację
pewnie nie ma czasu by nadrabiać zaległości bo o ile dobrze pamiętam to ona jest teraz w klasie maturalnej , więc obowiązki szkolne ją pochłonęły

no właśnie nie wiem czy czekać na IOS czy już słać zamówienie
wolałabym aby obyło się bez braków w zamówieniu
a znając życie kolejna IOS będzie znowu denna
Stary 2011-03-24, 00:42   #3184
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:

no właśnie nie wiem czy czekać na IOS czy już słać zamówienie
wolałabym aby obyło się bez braków w zamówieniu
a znając życie kolejna IOS będzie znowu denna
Zamawiacie na regularną, czy kuriera?
Stary 2011-03-24, 00:48   #3185
karinka124
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agrippinilla Pokaż wiadomość
W pakiecie jest 5 katalogów, HT, przewodniki, książka zamówień i umowy. W COKu dodają jeszcze netto.

73379 5 KATALOG POLSKA 03/2011 1,00 zł

hmm a jak Teraz w kat.5 zamówię ten pakiet za 3 zł to jakie katalogi otrzymam ? nr 5 aktualne czy już następne nr 6? i wychodzi na to że za 5 katalogów płaci się złotówkę ?

Edytowane przez karinka124
Czas edycji: 2011-03-24 o 01:07
Stary 2011-03-24, 00:49   #3186
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
W pakiecie jest 5 katalogów, HT, przewodniki, książka zamówień i umowy. W COKu dodają jeszcze netto.

Może, może Nie wiem, jaki jest kod, bo kupowałam w COKu. Na fakturze mam zestaw rozbity:

70540 1 STARTER DLA KK 1,25 zł 1,25 zł
73460 1 MY AVON MAGAZINE K03/2011 0,75 zł 0,75 zł

73379 5 KATALOG POLSKA 03/2011 0,20 zł 1,00 zł

A skąd wiesz? Ja kupiłam bez problemu Trochę zaskoczyłam babeczkę, bo widocznie żadna inna konsultantka nie kupowała, więc zapytała kierownika. Skoro kierownik potwierdził, że może sprzedać, to sprzedała Nie wiem, jak sprawa wygląda przy zamówieniu paczkowym, ale pewnie też można. Skoro można zamówić pakiet do mianowania lidera (pierwszy za 10zł, następne za 25zł), to dlaczego nie ten za 3zł? A pakiety do mianowania lidera na pewno przychodzą, bo liderki często kupują je na swoje konsultantki, żeby zaoszczędzić
A widzisz ja mam całkiem inne kody na fakturze... Mogłabyś sprawdzić kod w historii zamówień??
Stary 2011-03-24, 00:50   #3187
karinka124
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość

ja na kuriera i chyba zaraz wyślę zamówienie zawsze to fakturkę będę miała trochę szybciej do wglądu
Stary 2011-03-24, 00:50   #3188
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

ios jeszcze nie ma...
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 00:53   #3189
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
hmm a jak Teraz w kat.5 zamówię ten pakiet za 3 zł to jakie katalogi otrzymam ? nr 5 aktualne czy już następne nr 6? i wychodzi na to że za 5 katalogów płaci się złotówkę ;> ?
Za katalogi wychodzi 1zł ale doliczają jeszcze starter i avonMagazine wiec cały pakiet kosztuje 3zł

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ----------

Cytat:
Napisane przez moniak85 Pokaż wiadomość
ios jeszcze nie ma...
Normalka, zawsze tak jest. Os będzie dopiero jutro koło południa
Stary 2011-03-24, 00:54   #3190
Agatheska
Zadomowienie

cinusiowa Całkiem niedawno opisywałam jego zapach Odszukałam tego posta i go zacytuję:
Cytat:
Napisane przez Agatheska Pokaż wiadomość

Żel All Yours - Ja mam już kolejne opakowanie tego żelu, bo jestem nim zauroczona Wypowiadałam się już na jego temat, ale powtórzę, że zapach jest wg mnie taki kremikowy, przyjemny, delikatny. Inaczej nie potrafię go określić Po umyciu czuję jego zapach na skórze

Ja osobiście polecam, zresztą rekomendowałam go moim klientkom i też im odpowiada
Mogę dodać, że zgodnie z jedną Wizażanką (wera ) stwierdziłyśmy, że jest to taki zapach "relaksujący"
"Gdybyś mógł zajrzeć w głębie mojej duszy, znalazłbyś bezcenne skarby. Gdybyś mógł spojrzeć na mnie raz jeszcze, ujrzałbyś wyjątkowość. Gdybyś mógł posłuchać mojego umysłu, usłyszałbyś bicie serca. Gdybyś tylko zechciał, mogłbyś mieć taką moc, gdybyś tylko chciał, mógłbyś ..."
Agatheska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 01:00   #3191
smerfetka25
Zakorzenienie

W sumie strona sie nawet nie zmieniła, a już myślałam że przeczytam co nieco o konkursie
Stary 2011-03-24, 01:02   #3192
karinka124
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Za katalogi wychodzi 1zł ale doliczają jeszcze starter i avonMagazine wiec cały pakiet kosztuje 3zł

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ----------

Normalka, zawsze tak jest. Os będzie dopiero jutro koło południa
wiem , wiem tylko się upewniam co do ceny katalogów a jakie bym katalogi otrzymała ? nr 5 czy 6 jakbym dziś zamówiła taki pakiet?
Stary 2011-03-24, 01:03   #3193
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Wczoraj jęczałam, ze mam zamówienie tylko na 300 zł, a dzisiaj klientki tak się zmobilizowały, że dostałam na kolejne 200 zł i czekam na jeszcze jedno zamówienie od stałej klientki Czyli potwierdza się stara reguła, że co ma być kiepskie, to wychodzi całkiem ok na ostatnią chwilę

Cytat:
ja na kuriera i chyba zaraz wyślę zamówienie zawsze to fakturkę będę miała trochę szybciej do wglądu
To obojętnie, czy złożysz zamówienie jutro, dzisiaj, czy w piątek do 11 dostaniesz paczkę w poniedziałek więc nie lepiej poczekać cierpliwie na IOS? Jak już dzisiaj wyślesz i zafakturują, to nie będziesz miała możliwości zrobienia domówienia

Cytat:
Napisane przez Agatheska Pokaż wiadomość
cinusiowa Całkiem niedawno opisywałam jego zapach Odszukałam tego posta i go zacytuję:

Mogę dodać, że zgodnie z jedną Wizażanką (wera ) stwierdziłyśmy, że jest to taki zapach "relaksujący"
oooo to biorę jak tak dobrze o nim piszesz Dziękuję
A Twój post o nim chyba wcześniej mi umknął albo nie zapadł mi w pamięci, bo nie interesowałam się tymi płynami. Z resztą wiadomości o wielu kosmetykach jest tu tak dużo, że nic dziwnego, że pytania się powtarzają
Stary 2011-03-24, 01:06   #3194
karinka124
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie sądzę, aby go nieumiejętnie nakładała, bo ta kobitka nosi bardzo ładne makijaże. Codziennie wygląda elegancko i ma piękny delikatny makijaż więc sądzę, że sama go sobie robi, czyli potrafi. A odnośnie samego koloru, to nie narzekała, bo jej odpowiada więc to jest chyba kwestia odcienia

Zaproponowałam jej zwrot towaru ale stwierdziła, ze mimo wszystko zostawia sobie.
hmm może rzeczywiście ten kolor do niej nie pasuje

najważniejsze że się dogadałaś z tą klientką od wody

u mnie jest taka jedna co za byle szczegół by chciała wszystko co chwilę wymieniać /zwracać

---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ----------

Cytat:
W sumie strona sie nawet nie zmieniła, a już myślałam że przeczytam co nieco o konkursie
hehe poczekamy do rana aż coś się zmieni
Stary 2011-03-24, 01:08   #3195
Agatheska
Zadomowienie

Cytat:
oooo to biorę jak tak dobrze o nim piszesz Dziękuję
A Twój post o nim chyba wcześniej mi umknął albo nie zapadł mi w pamięci, bo nie interesowałam się tymi płynami. Z resztą wiadomości o wielu kosmetykach jest tu tak dużo, że nic dziwnego, że pytania się powtarzają
A proszę
Spoko, spoko nie czuję się pominięta
"Gdybyś mógł zajrzeć w głębie mojej duszy, znalazłbyś bezcenne skarby. Gdybyś mógł spojrzeć na mnie raz jeszcze, ujrzałbyś wyjątkowość. Gdybyś mógł posłuchać mojego umysłu, usłyszałbyś bicie serca. Gdybyś tylko zechciał, mogłbyś mieć taką moc, gdybyś tylko chciał, mógłbyś ..."
Agatheska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 01:13   #3196
karinka124
Wtajemniczenie

Cytat:

To obojętnie, czy złożysz zamówienie jutro, dzisiaj, czy w piątek do 11 dostaniesz paczkę w poniedziałek więc nie lepiej poczekać cierpliwie na IOS? Jak już dzisiaj wyślesz i zafakturują, to nie będziesz miała możliwości zrobienia domówienia

wiem że dostanę w poniedziałek , ale wolę złożyć zamówienie teraz póki niektóre produkty mają Jeszcze żółte a nie szare światło chcę uniknąć w ten sposób braków

a jeśli coś mi się spodoba w IOS to zrobię nowe zamówienie na min. 50 zł np na regularną lub też na kuriera

ostatnio tak bardzo czekałam na IOS a jak już była to byłam na siebie zła że tyle czekałam "na nic" bo nic mi się tam nie podobało

jakby kogoś interesowało to jeszcze przed północą składałam zamówienie na regularną dostawę i zamówiłam m.in 2x zestaw z kuferkiem ten po 19,90 i początkowo miały zieloną kropę , a chwilę przed wysłaniem zmienili na żółtą oby przyszły mi teraz a nie za jakiś czas , bo jak nie to for Avon

a no i zamówiłam też 2 mini kremiki Planet Spa z oliwką i też miały żółta kropę ..

Czas edycji: 2011-03-24 o 01:21
Stary 2011-03-24, 01:36   #3197
Agrippinilla
Rozeznanie

Cytat:
A widzisz ja mam całkiem inne kody na fakturze... Mogłabyś sprawdzić kod w historii zamówień??
W historii zamówień mam właśnie takie, bo w COKu od razu nabijają kody na poszczególne składniki zestawu. Podobnie jest przy zestawach kosmetyków - też od razu osobne kody na części zestawu. W historii nie mam kodu zbiorczego.

Cytat:
wiem , wiem tylko się upewniam co do ceny katalogów a jakie bym katalogi otrzymała ? nr 5 czy 6 jakbym dziś zamówiła taki pakiet?
Ja dostałam następne, ale to było pod koniec katalogu, więc mogło być też tak, że babka pomyślała sobie "po grzyba jej katalog, który kończy się za 2 dni" i dała następne. A może zawsze dają następne?

Jeśli ktoś nie ma możliwości zakupu katalogów z AC, to pakiety wychodzą najkorzystniej, bo katalog kosztuje 0,60zł (+książka zamówień gratis), tyle tylko, że nie liczy się do niczego.
Stary 2011-03-24, 02:03   #3198
karinka124
Wtajemniczenie

Cytat:
W historii zamówień mam właśnie takie, bo w COKu od razu nabijają kody na poszczególne składniki zestawu. Podobnie jest przy zestawach kosmetyków - też od razu osobne kody na części zestawu. W historii nie mam kodu zbiorczego.

Ja dostałam następne, ale to było pod koniec katalogu, więc mogło być też tak, że babka pomyślała sobie "po grzyba jej katalog, który kończy się za 2 dni" i dała następne. A może zawsze dają następne?

Jeśli ktoś nie ma możliwości zakupu katalogów z AC, to pakiety wychodzą najkorzystniej, bo katalog kosztuje 0,60zł (+książka zamówień gratis), tyle tylko, że nie liczy się do niczego.
kod zbiorczy : 76760
wpisałam go by zobaczyć co wyskoczy i przy wartości zamówienia pokazuje rozbite na produkty rzeczy i jednak dają katalogi następne bo wyświetla że 5xkatalog nr6 1 zł

A no i ile mogę zamówić tych pakietów do mianowania po 3 zł? jest jakiś limit? / co jaki czas mogę zamawiać te pakiety?

właśnie wysyłam zamówienie i obliczyłam ,że za swoje zamówienie zapłacę 3,88 +6,90 kurier
nawet nieźle

jeszcze wróciłam by się pochwalić, że Torbę Batyckiego "mam już w kieszeni " tylko wystarczy mi czekać do kat.6 by ją zamówić

Czas edycji: 2011-03-24 o 03:37 Powód: dopisek
Stary 2011-03-24, 06:23   #3199
alytjow
Zakorzenienie

GG do alytjow

jeszcze wróciłam by się pochwalić, że Torbę Batyckiego "mam już w kieszeni " tylko wystarczy mi czekać do kat.6 by ją zamówić
[/QUOTE]

to gratuluje
alytjow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 06:58   #3200
cleo80
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie dostałam opiernicz w sprawie brakujących naszyjników do slip into, jakby to moja wina że ich nie ma
Moje drogie, czy już wiadomo kiedy będzie nowa dostawa tych naszyjników??
Ja te naszyjniki już dawno dostałam
cleo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 07:29   #3201
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dianuseeek Pokaż wiadomość
Ivala ja też już ja chcę mieć

Ostatnio polecałyście mi podkład perfect wear, na której str w k05 jest bo nie widzę

str.65

Cytat:
ojj to lipa z tym prądem trochę będziesz musiała nadrabiać

właściwie jest już po północy więc kat.5 już się zaczął hehe
a u mnie wciąż kat.4 jest widoczny
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 07:53   #3202
Yorki
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość

a u mnie wciąż kat.4 jest widoczny
Racja Dzień dobry

Yorki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 07:56   #3203
KALUSIA1986
Raczkowanie

ja czekam na IOS ale jak zwykle bawią się i cackają i tak pewnie błędów narobią albo w kodach albo w cenach

ja czekam na kremy które były niedostępne for men zapewniano mnie że będą w 6 juz mi dosłane także robie dzisiaj zamówienie i mam nadzieje że będą!! bo moje klientki są niecierpliwe i wydzwaniają już do mnie od niedzieli...masakra człowiek tłumaczy że katalog zaczyna się dopiero dzisiaj to i tak nie rozumieją,myślą że jak dały zamówienie to towar będzie u nich w rączkach już za dwa dni

Dziewczyny moje klientki a dokładnie dziewczyny studentki mają do mnie pretensje że nie daje rabatów,prezentów hmm...myśle że konsultantki troszkę same rozpieścili klientów,ja nie mówie o Was czy o sobie ale tak jest. Złożą zamówienie na 20-30 zł i myślą że zwojowały świat i prezent im się należy a jeszcze do tego mega rabat dac

Miałam jeszcze zapytac o charm jaszczurka bo mi się spodobał ale nie wiem jak na zywo wygląda także jak ktoś ma mógłby cyknąc fotkę??
KALUSIA1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 08:09   #3204
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
kurierem regularna w czwartek a kurier w poniedziałek rano i święto paczki
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 08:09   #3205
czarnyirys
Raczkowanie

Czy któraś z was zamawiała te nowe perfumy zielone z demo do katalogu nr 5 za 48zł?Chodzi mi o to czy biżuteria jest do nich dołączona w prezencie czy tylko jak się je kupi w katalogu nr 6 za 80zł?
czarnyirys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 08:11   #3206
KALUSIA1986
Raczkowanie

Cytat:
kurierem regularna w czwartek a kurier w poniedziałek rano i święto paczki
i dlatego biore kuriera bo paczuszka będzie szybciej i fakturka
Stary 2011-03-24, 08:24   #3207
_Lusiaczek_
Raczkowanie

Cytat:
na gwarancje nie macie co liczyć
to jest prezent a bez paragonu/dowodu zakupu to nam sprzętu nie naprawią
więc pozostaje naprawa na własną rękę i na własny koszt niestety
Wydaje mi się, że kiedyś dawno temu (kilka wątków temu) dziewczyny pisały o tym, że aparat się popsuł, i albo w pudełku była gwarancja albo pisały do ejwonu.
_Lusiaczek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 08:25   #3208
alehcar
Rozeznanie

cinusiowa, ja też pisałam o żelu All Yours, niestety według mnie on jest właśnie taki cukierkowaty, jak taki wielki czerwony lizak w kształcie serca
Winter Magic natomiast pachnie mi wigilijnym kompotem z suszonych owoców z goździkami, jest ciężki i duszący w większych ilościach, mnie drażni.
alehcar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 08:47   #3209
_Lusiaczek_
Raczkowanie

Odnośnie Amerykańskiej 10 zauroczył mnie zegarek z białym paskiem i z kolorowymi cyframi na tarczy...cudo. I znów ich biżu jednak bardziej mi się podoba niż nasza.
_Lusiaczek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 09:03   #3210
KALUSIA1986
Raczkowanie

mi się żel winter spodobał w okresie świątecnym zawsze po kąpieli pachniało świętami...hm...nie lubię ciężkich zapachów ale ten akurat tak

najbardziej lubię płyn do kąpieli kwiat bzu ale też w umiarkowanej ilości

Co sądzicie o tej ofercie demo w 6 AM 3 zapachy sassy swirls ładne są???

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Powiem Wam że ja jestem bardzo ale to bardzo zadowolona z torebki Magdelene często zaczepiają mnie moje znajome pytając gdzie ją kupiłam a jak mówie że w avon to te robią wielkie oczy i mówią że w katalogu wyglądała na bardzo niebieską,wręcz błękitną
Myślałam że nie pomieszczę w niej nic dużego a jednak wchodzi w nią dużo. Na początku bardzo śmierdziała ale to bardzo...Wisiała w korytarzu i aż smród dusił,byłam zmuszona ją dac na świeże powietrze przez 2 dni wisiała na tarasie i zapach znikł
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości