|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | ||
|
Moderatoreska
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Cytat:
No to super, że w miarę ok, odpoczywaj jak tylko możesz ![]() Cytat:
no ja już po kapieli, musialam się doprowadzić do porządku przed jutrzejszą wizytą, namachałam się, nagimnastykowałam, nawyginałam, w lusterku guzik widać nie tak jak należy ![]() Co do zakladania skarpetek to nie chciałybyście być w mojej skórze kobity, normalnie katorga Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-03-23 o 22:16 |
||
|
|
|
#2102 |
|
Zadomowienie
|
Agus a moj wlasnie wysoko, po piersiami tylko palec sie zmiesci jeden przylozyc i odrazu czuje gdzie sie zaczyna macica, i tak dumam kiedy opadnie, a tu zaraz 36 tydzien bedzie. czyli mamy tez zwiastun,ze raczej urodzisz przede mna
|
#2103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno furka już nie ruszy ??? może da sie coś wymienić i będzie śmigać ??? no i czekamy na fotkę oczywiście ! Cytat:
moja też się dziś inaczej ułożyła bo dupkę ma u góry a nogami smyra mi w pachwinie i strasznie boli bo nóżki to ma już silne czasem to aż mi prąd takie przez brzuch przejdzie jak kopa dostanę ... twardo nie chce tych nóg do góry przemieścić i tak się ze mną siłuje .... idę zakupy higieniczne zrobić na allegro bo już zaczynam się tą torbą stresować |
||
|
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2105 |
|
Zadomowienie
|
Dobranoc, bo maly znowu pod zebra sie wpycha
![]() ![]()
|
#2106 |
|
Wtajemniczenie
|
ej dziewczyny coś mi sie z kompem stalo. Jakiś wirus. Nawet mi sie na tapecie objawil. Wszystko przestało chodzić. Teraz sie dysk formatuje i nie wiem czy dobrze to robię bo to mój pierwszy raz. Mam stracha by komp zaczął chodzić. Jak nie to się zastrzele. Teraz pisze z ipoda,ale wolę mój kochany kompus. Proszę trzymajcie kciuki by łapek wyzdrowial.
|
#2107 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny ,byłam dzisiaj u kolezanki,ma 7 miesiecznego synka i mały wazy 11,700!!!!!!!!!!!!!!!!
masakra jakas, zapasła małego a poza tym nazwała go Oliwier ,bo tak modnie a i tak wszyszcy wołąja na niego Olek, czy to nie głupie ale słodziutki jest ,szkoda ze nie mogłam go ponosic ,ale potarmosiłam go na siedzaco ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- dziewczonka ,dobrze ,ze Ci tam dobrze kwiatecek ja tez mam problem z tymi zebrami,mały cały czas pod nie włzi,az mnie to boli. Jak siedze to musze sie tak wyginac do tyłu bo inaczej sie nie da
|
|
#2108 |
|
Moderatoreska
|
Jej i jeszcze na polsacie ta reklama
Dobra ja się zbieram bo jutro jak zwykle rano pobudka, a chłopaki szaleją ![]() Dobranoc
|
|
|
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zobaczymy, co powie w poniezialek gin
|
|
|
|
|
#2110 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziala!!!!! Dziala!!!!!! Jestem genialna!!!!!!!
![]() Sama sformatowalam dysk i sama nagralam system oddycham...
|
#2111 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to nie lada wyczyn !!! ja nie wiem czy bym dała radę ![]() choć sprawdzać wcale nie chcę
|
|
|
|
|
#2113 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny Dopiszecie mnie do swojej listy ,termin mam na 30 .04 bedziemy miec chłopca Eryka
|
|
|
|
#2114 |
|
Wtajemniczenie
|
Siasiek 19 dni??? Jak to brzmi
No wlansie domyslam sie, ze z tego Twojego lezenia to raczej nici przy Czarodzieju... Chyba, ze Zaczarowany zaopiekuje sie mamusia Dziewczonka trzymaj sie tam i przekaz Ali, ze ma jeszcze poczekac! ![]() ale ze mnie komputerowiec jest!!! Komu naprawic komputer????
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia
brawo ![]() monika21... Prawie 12 kg? ![]() Dziewczonka żeby dzidzia jeszcze posiedziała u mamy w brzuchu. No i żebyś tam wytrzymała w tym szpitalu (osobiście nie cierpię być w szpitalu, więc podziwiam dziewczyny, które znaczną część ciąży tam spędzają - wiem, że nie mają wyboru, ale ja bym zaraz jakąś deprechę złapała )
|
|
#2116 |
|
Wtajemniczenie
|
Andziot ja tu prawie zawalu z wylewem dostalam przez tego wirusa... w zyciu nie widzialam wirusa na oczy
Aha niby mam antywirka AVIRA z internetu i nie podolal bidny. Do Z reszta nie wiem jak to sie stalo, bo nic nie sciagam na tego kompa i raczej w nic nie wchodzilam dziwnego...
|
#2117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Camomile, gratuluję wizyty u gina ![]() Aguś, ja tam myślę, że na pierwszy ogień pójdziesz ![]() A mnie coś właśnie ciągnie w podbrzuszu
|
|
|
|
|
#2118 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() dziewczonka zaciskam mocno, żebyś jak najdłużej wytrzymała camomile za udaną wizytę matal , mam nadzieję że dzisiaj juz sobie poszedł ten kiepski humor ![]() dzisiejsza nocka średnia, od 5 nie śpie (widzę że nie tylko ja nie spię ), przez te głupie biodra, no ale jeszcze troszkę i przestana boleć ![]() za dzisiejsze wizyty
|
#2119 |
|
Zadomowienie
|
Paulizia
![]() Ja od 6 nie mogę spać, ale ładnie za oknem to otworzyłam i dostałam dziwnej energii. Mam już mieszkanko posprzątane Jeszcze zaraz nastawię pralkę i ze dwa garnki umyję
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, moj PIERWSZY dzien na L-4 rozpoczął sie genialnie.
Nie zmruzyłam oka od 4.10 - odkąd wstałam na sik nie mam juz zdrowia do tego mojego niespania. Mam nadzieje, ze u rodziców nadrobię zaległosci - dziś do nich jadę ![]() Na pewno po części nie spalam, przez pewno zmartwienie, zwiazane z naszym gniazdkiem - w sensie mieszkaniem.. w K powiem no i pan diabetolog bez mrugnięcia okiem wystawił L-4 Wziełam do 05 kwietnia, gdyż 06 idę na wizyte do ginka moria44; ![]() ![]() ale swietne wiesci, dzien, skierowanie... pokoik gotowy.. wszystko jest poza wozeczkiem no i pozostaje komitet powitalny dla Igoslawy szykowac jade dzis do czestochowy, deltim mam 2 ulice od domu to moge pogonic ![]() mary poziomkowa, kolejna utalentowana technicznie mama spryciula z Ciebie na pdst czego powiedzieli, ze bedziesz cieta? Wiesz, ze ja u siebie tez zauwazyłam, ze jezdze agresywniej.. a juz nie daj Bog jak jakis dziadek w kapeluszu wlecze sie przede mna z wielka radoscia trabie na niego, podczas wyprzedzania. Za to wczoraj wytrabilam jakichs dwoch jeleni, ktorzy mi wyjechali staaaaaaaaaaaaarym volvo, ktore olej bralo i kopcilo niemilosiernie. Nawet im pokazałam palec, gdy sie odwrocili i cos do mnie machali agnieszka_pe25; jak synek ???? enchantresss; prawidłową decyzje podjełas z badaniami! glukoza podobno ok 25 zł kosztuje? Tych Twoich lekarzy bym udusiła ! co za ignorancja na kazdym kroku Cytat:
prawidłowo, pilnuj nas pod wzgl. poprawnej polszczyzny. Mnie osobiście byki baardzo rażą i np gdybym miała być z facetem, który pisze np. klijent albo na prawdę czy napewno to chocby był księciem z bajki, to nie związałabym sie chyba z takim. Mam jakieś zboczenie na punkcie ortografii, choc sama też błedy na pewno robię, jednak mam nadzieje, ze nie AZ tak rażące Dziewczonka; lezcie sobie Dziewczynki i odpoczywajcie. Jestes w dobrych rękach Dobrze, ze jesteś zahartowana już w pobytach na oddziałach.Mooocno trzymam za Was kciuki Pisz do nas w miarę mozliwosci Siasiek; no to jak nawet położna Ci mówi, ze jestes odważna, to naprawdę musiałaś wykazac sie nie lada bohaterstwem Odpoczywaj i już może nie tłucz się busem ? A te białe michałki to z jakiej firmy? Chociaż bym sobie polizała Weredka; tak nagle Wam sie zdolność obniżyła ??? Związane jest to ze zwiększeniem Waszych wydatków, czy zmniejszeniem przychodów? Czy też bank nagle tak wysrubował kryteria.... Mam nadzieje, że uda się Wam jakoś wyjsc z tego impasu, bo bez autka teraz trudno Paulizia; rozumiem, ze masz 2 kompy? Bo jak mogłas robić format C i równoczesnie pisac z nami ![]() Jak sie czujesz?? Listopadowa, to jeśli paczuszki z allegro wczoraj wyszły, a mają być dostarczone kurierem, to być może dzis juz cosik do Ciebie doleci i będziesz nam mogła pochwalić się zakupami Jedno pewne, weekend będziesz miała pewnie pracowity z uwagi na rozpakowywanie i segregowanie nowych przybytków A co do kotka męża babci - mieszka tu chwilowo z nami, miał badanie cukru i ponoć jak powiedział pan weterynarz, norma kocia do 120 to Aliczka miała 400 Nie chciała nic jeść Dostaje lekarstwa i zastrzyki i wczoraj już co nieco zjadła.Tak, masz rację, karma właściwa została zalecona. Kupilismy dla kotków diabetyków.. za "jedyne" 70 zeta.. ale jak tu nie dbać o zwiarzątka.. Gorsze jest to, że nie bardzo jej ta karma smakuje. Za tydzień znów do kontroli. A co do mojego cukru - to wczoraj sobie kupiłam wafelki dla diabatyków, i wczoraj sobie jednego zjadłam wieczorkiem. Ależ mi to smakowało! a z jakim namaszczeniem jadłam Dzis rano powtórka, jeden do kawy anulka, a mozesz mi powiedziec w ktorym ASO kupowaliscie? Ja dzwoniłam do Audi w Modlniczce, vis a vis Wita, Auto-special chyba sie ten salon nazywa. Ty do 15.04 a teraz do kiedy masz wolne? Do końca tego tygodnia? Mami dobrze się czuje po zabiegu? Nie przeforsuj się na zakupach !! Moniqac a Ty gdzie ?????? Kiara, Twoje kociaczki są podobne, wiec dlatego myślałam, ze to rodzeństwo Pozdrów je od cioci Baardzo mi sie Twoje tygryski podobają No i piesek tez cuuudo Dziewczynki gratuluję 35 tygodnia i kazdego innego !! no i Wszystkie macie sliczne brzuszki Ewesko, Twoj naprawdę roooobi wrażenie
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-03-24 o 07:33 |
|
|
|
|
#2121 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki! Ja też od szóstej na nogach ale tak słonko świeciło mi do sypialni, że musiałam wstać
Myślałam, że jest co najmniej 8 Fajna pogoda się szykuje, taka akurat na prasowanko - mam dwie suszary do ogarnięcia.eweska ślicznie wyglądasz! ![]() Oj chyba nie, myślę że na pewno eweska mnie przegoni, Siasiek jak czytam, też może powić syna w okolicach 12 kwietnia no i zagrożone mamusie też mogą się wcześniej rozpakować chociaż to różnie bywa, bo czasem taką z początku zagrożoną ciążę można i przenosić No zobaczymy, póki co trzymam się wyznaczonej daty i nastawiam na poród za miesiąc Cytat:
Ginka mówiła, że w przypadku planowanej CC najlepiej wyciągać dzidzię na tydzień przed terminem z OM. Nie wiem jak jest w przypadku, gdy dzidzia jest starsza niż termin z OM wtedy pewnie jest inne postępowanie no a u mnie nie ma ryzyka pomyłki co do terminu, bo dokładnie wiadomo kiedy doszło do zapłodnienia Ooo Dziewczonka - masz połączenie ze światem 2200g to już ładna waga ale każde 10deko na wagę złota więc nie żałuj sobie Cytat:
A to, żeś odważna - co do tego nie ma żadnych wątpliwości, zero paniki No to teraz Siaśku poleguj, objadaj się bo kto wie czy za trzy tygodnie będzie Ci jeszcze dane wsuwać muffinki ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
#2122 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() Ja jak zwykle już na posterunku Sprzątanie mnie czeka dzisiaj, pranie i prasowanie, wczoraj mało co zrobiłam więc dzisiaj muszę :P Przynajmniej zajmę się czymś i szybciej mi czas zleci do wizyty ![]() Dziękuję za komplementy dziewczyny
|
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Zuzia chyba zlitowała się nad matką i dała jej się dzisiaj wyspać dziewczynki nie piszcie, że kasia pójdzie na pierwszy ogień, kiedy ona ze mna pójdzie ten szpital zwiedzić?? (o ile się wybierzemy i zbierzemy w sobie)
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
hej , witam z rana!
u nas piekna pogoda z mamusia na zakupy sie wybieramy ![]() przyszly wczoraj moje ostatnie zamowione ciuszki, zlapalam sie za glowe ile tego mam , wlasnie sie piora, zle spalam, ale slonce mnie rozbudza, szkoda dnia, mala niemrawa z rana po wczorajszych wieczornych harcach.siasiek ty nie przesadzaj z ta energia, odpoczywac mialas podobno?!?! daisyy najwazniejsze ze jest L4, ja mam wolne do koonca tygodnia, w poniedzialek do pracy. Uwazaj tam i jedz ostroznie skoro jestes niewyspana, znam droge do czewy na pamiec, duzooo tam wariatow jezdzi, ostroznie prosze co do ISOFIX pojecia nei mam w ktorym salonie, zapytam TZ jak bedzie dzwonil bo juz w pracy jest.a mama czuje sie dobrze choc plami i krwawi troche ale ona jest jak robot serio, niezniszczalna. Dziewczynki gratuluję 35 tygodnia i kazdego innego !! no i Wszystkie macie sliczne brzuszki moria podesle ci moja mame na prasowanko ona lubi i poprasowala mi resztke ciuszkow, posciel dla dzidzi itp ![]() u nas pogoda tez cudna, a ze przyszly tydzien pracuje to raczej spacerowo planuje ![]() jeju Iga za miesiac juz , niecaly! jak to brzmi co? eweska dzien dobry! i kciuki za wizyte trzymamy, o ktorej? Paulizia to ty taki komputerowiec jak ja, niby sie za bardzo nie znam, ale tu poklikam tu pokombinuje i naprawie gratuluje, najwazniejszze, ze wirus is goooooneee![]() Andziotku spoko loco ty masz na 12 sta to poczekam na ciebie z newsami i napisze o wizycie dopiero jak wrocisz![]() mnei po pachwinie, po zebraach tlucze choc teraz cicha z rana jest, ja juz pojecia nie mam jak ona jest ulozona ![]() milego dnia, pewnie bede dopiero poznym popoludniem
|
|
|
|
#2125 |
|
Rozeznanie
|
Ale żeście naprodukowały przez jeden dzień
![]() Nieźle.... Zostało mi jeszcze 6 stron. agnieszka_pe25 śliczne mieszkanko, ładnie pomyślane ![]() matallewar miałam dokąłdnei takie samo podejście do porodu, zanim zaszłam w ciąże byłam pewna że cc i tyle a potem ze natralnie ale ze znieczuleniem tylko a teraz chce nawet bez znieczulenia, natura to jakoś kurcze tak wymysliła chyba andziot powiem Ci że się nie zastanawiałam nad tym że może mnie w aucie skurcz jakiś potężny złąpać, ale cholera masz rację, trzeba pomyśleć. Byłam wczoraj na Brochowie na oddziale, ale się przeraziłam jak zobaczyłam porodówkę ta salę grupową, masakra, będzie mi sie śniła po nocach. Zauwazylam że całą ciąże martwiłam się o albo o ciaże albo o sama pielegnacje dziecka po urodzeniu a jakoś nie myslalam o samym porodzie i wczoraj jak tam bylam to mnie dopadło, poryczalam sie ze stresu jak wyszliśmy. Dziś już lepiej. Słuchaj ja sie boję że nie zdążą z tą Borowską termin przyjęć przesunięty jest teraz na 14 kwietnia. antropia; moja kolezanka przed porodem miała 4100 a urodziła 3700, na szczęście te pomyłki działają w obie strony ![]() Paulizia chce być tobą ![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski: za✂✂✂iste podejście do tematu porodu, tez to w sobie staram się wyrobić
|
#2126 |
|
Moderatoreska
|
Anula dopiero o 19.20 więc cały dzien czekania jeszcze :P
|
|
|
|
#2127 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Kochane
.Jeszcze 2 dni w pracy i odpoczyneeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeek .Masakra... dzisiaj dzień "sądny" w pracy, mam nadzieje, że wszystko przebiegnie sprawnie. Jem śniadanko i lece Was nadrabiać bo nic nie wiem co słychać. Siaśku - dobrze, że wszystko jest tam w porządku w miarę. Zaciskaj nogi Kochana i leż jak najwięcej. Przynajmniej spróbuj - Czaro na pewno pomoże |
|
|
|
#2128 |
|
Rozeznanie
|
moria44 fajnie tak wiedzieć, to odliczaj
![]() eweska przebrzuchalpiękny ![]() mazianka81 mniam mniam pyszności, ja musze trzymac się z dala od słodkości już chyba, więc dziś sałatka owocowa w planach ale może z malutką gałeczką lodów, hmmm... Dziewczonka mora103 Ja ide odsypiac noc, dobranoc...
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Siasiek, Ty o godzinie 6.49 masz już posprzątanie mieszkanie miałaś odpoczywać przecież ![]() Dziewczonka, trzymaj się dzielnie w tym szpitalu ![]() Daisyyy, witamy w gronie ciężarówek na zwolnieniu Fajnie jest co? Jedź ostrożnie do tej Częstochowy
|
#2130 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczynki!!!!
Jaka ja szczesliwa dzisiaj jestem!!! Przespalam cala noc prawie bez zadnej pobudki na pukanie gardla czy smarkanie czy kurs po paracetamol Dasiunia mam tylko jeden komputerek stad ta panika, a pisalam z ipoda. Jakby mi padl komp na dobre musialabym z niego korzystac, a nie lubie. Super, ze jedziesz do rodzicow no i odpoczniesz na maminym wikcie Atiz spokojnie nie nakrecaj sie. Pomysl o Dzidziusiu, ze bedziesz go tulic, calowac... ach... sie zaraz znowu rozkleje.. wlasnie tak sobie mysle i to jest najwazniejsze ![]() A to nie wiedzialam, ze sa sale porodowe grupowe. Bratowa miala cesarke tam i potem przenesli ja do jednoosobowej sali. Do porodu lezala w dwuosobowej sali i to jeszcze z kolezanka ![]() Anula ciekawe co dzisaj przyniesiesz do domku? Coz to za zdobycze beda? z Zosi to bedzie mala modnisia... juz nie moge sie doczekac jej fotki w zoltej kience U mnie tez piekne sloneczko swieci... ciekawe ile stopni u nas dzisaj
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:27.

że zostałam wtedy w domu i nie pojechałam na IP. Stwierdziła, że sama to nic nie zadziałam jak się coś zacznie a w szpitalu mogą więcej... 

Jeszcze pół roku temu mieliśmy i to ogromną... A teraz jajco. Mam nadzieję, że już się to jakoś wszystko wyprostuje, bo ja przez te stresy wcześniej urodzę
za dziewczyny, które mają w najbliższym czasie wizytki no i oczywiście życzonka zdrowia dla Dziewczonki. Trzymaj się mocno!

No wlansie domyslam sie, ze z tego Twojego lezenia to raczej nici przy Czarodzieju... Chyba, ze Zaczarowany zaopiekuje sie mamusia 

. Jem dużo, żeby małą utuczyc

klask i:
no i odpoczniesz na maminym wikcie