|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
Dzień dobry. U nas pogoda pod psem
z wiosennej aury nie zostało nic BleeeCo do wąskiej miednicy w celu pocieszenia, dla tych mamuś, które mimo budowy chciałyby rodzić naturalnie, ja mam przyjaciółkę, która niecały miesiąc temu urodziła synka SN ważącego 3600 mimo wąskiej miednicy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale zdolniacha jesteśTrzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty |
|||
|
|
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to życzę udanego weekendu
|
|
#903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śliczny brzuś |
|
|
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
ale śliczniusi brzuszek, dobrze ze juzzzz prawie wiosna, bo kurtki zimowe coraz bardziej ciasne
|
|
|
|
#905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nie jesteś sama
Ja też jeszcze nie znam płci, ale mam nadzieję, że w poniedziałek się dowiem kto w moim brzuszku mieszka ![]() Cytat:
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
dopochwowe
![]() monia szczepienia kosztują dużo ja jak szczepiłam synka to ceny byly takie -rotawirus 350zł- są 2 szczepionki to wwychodzi 700zł -szczepienia 5w1 120zł 3szt 360zł -pneumokoki 270zł a sa 3 szczepionki 810zł Babonik fajny wozek
|
|
|
|
#907 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zanka205 śliczny brzusio ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
||
|
|
|
#908 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie zaczął się temat wózka...
![]() Pojeździłam po sklepach chyba wszystkimi jakie mieli. Nie umiem jeździć trójkołowcem w przód, za to skręcam świetnie. Na czterech kołach są super, szczególnie zauroczyły mnie te co się bujają I tak dumam teraz... Mieszkam na wertepach, więc jeśli spacery to po nierównym, ale tak naprawdę z tego co wiem o sobie to pewnie będę siedzieć większość czasu w ogrodzie, więc może jednak to bujanie by się przydało? ![]() kurde, głupia już jestem... |
|
|
|
#909 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
Cytat:
![]() czasami delikatne smyranie i to wszystko JustPi, milego wyjazdu za ladna pogode kciuki ![]() BABONIK, gartuluje zakupu, wozek wyglada calkiem dobrze i taki duzo rzeczy do kompletu, super! ![]() margaret82, ale zdolniacha z Ciebie, wyszywanka sliczna zanka205, brzuszek rosnie - zgrabniutki - ciazowy
|
|
#910 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie z rana
![]() Troszkę posprzątałam i mam chwilkę czasu na pisanie Od wczoraj mierze ciśnienie i wydaje mi się, że mam dobre dzisiaj miałam 115/69, wczoraj coś koło 120/70 Cytat:
mamy upatrzonego xlandera, trzeba tylko po niego pojechać do Zamościa, albo do Częstochowy Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#911 |
|
BAN stały
|
Margaret Ty zdolna bestio!!!!
Pięknie ![]() Vaniliova no właśnie łobuziakiem nie jest.Jest przesłodki a broi z uśmiechem jak Szymon i nawet jak krzyknę,to taką minkę zrobia,ze paść idzie. Jest grzeczny aczkolwiek pomysły ma nieziemskie czasem. Krystki to fajne chłopy ![]() Ja Szymkowi i Krystkowi wykupowałam szczepionki 5w1. Izie też to samo zamierzam. Zjadłam 2 lody z Mc Donalda z podwójną polewą karmelową.Y. zaszalał dla żonci za wczorajsze chyba. Aga no to wypoczywajcie ![]() Zanka ale już duze mieszkanko ma Lenka ![]() Uwielbiam Twój brzuś. Ja zaraz chyba zainstaluję Kodaka i też walną fotę bo już z 6 tyg. nie robiłam
|
|
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz od miesiąca nie zapinam się w kurtce, ani w zimowej ani w wiosennej
jedynie w płaszczu, ale ciepło jest więc płaszcz w szafie już wisi
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj mi któraś smaka narobiła na te roladki schabowe nadziewane pieczrkami
i dzisiaj musze je na obiad zrobic![]() Ja sie zapinam w kurtki juz 2 osoby pytały czy jestem w ciazy
|
|
|
|
#915 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczne te czapeczki Cytat:
![]() Cytat:
Ja tylko jestem od rad, bo skończyłam technikum gastronomiczne, a on wszystko robi ~~*~~ Ja byłam już oddać siuśki i krew na morfologię i glukozę ![]() Chyba jakaś praktykantka była, bo nie umiała mi trafić za pierwszym razem i mam dwa ukucia... no na kimś się musi uczyć ![]() Zajechałam też sobie na chwilę do lumpa i wynalazłam sobie mały komplecik jak będzie chłopczyk to będzie pasować i dziewczynce też założymy wtedy naszej modelce opaskę np z różową różyczką ![]() ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Niech szkraby się ujawnią
Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-03-24 o 10:33 |
|||
|
|
|
#916 |
|
Zadomowienie
|
Nerolka mam nadzieje że mój Krystianek tez taki bedzie
![]() Zanka jaki fajny brzuszek Babonik wózeczek ladny Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty szczególnie za Beate żeby płeć poznała
|
|
|
|
#917 | ||||
|
Rozeznanie
|
dzień dobry mamuśki
u mnie rano tak pięknie świeciło słońce, a pół godziny później nadciągnęły chmury i już nie jest tak słonecznie mam tylko nadzieję, że deszcz nie spadnie.Ja dziś wieczorem zaczynam kursy w SR. Ciekawa jestem, jak to będzie wyglądało. Dziewczyny dziękuję za tak duży odzew odnośnie farb ) a mi się marzyły kolory ziemi- dominujący kolor lniany i do tego np pojedyńcza ściana kawowa itp. W kuchni natomiast mam groszek. Żeby te pstrokate kolory zamienić w jasny len malowaliśmy chyba 2x podkładem i na to 2 x farba właściwą. Zwłaszcza w kuchni, żeby z bordo przejść na jasny zielony. Malowaliśmy Nobilesem i Duluxem, sufity jedynie Śnieżką ale nic nie odpadło. Myślałam, że jest duża różnica w farbach pokojowych a kuchennych- zwłaszcza jeśli chodzi o zmywalność ale mnie sprowadziłyście na ziemię. No nic, i tak muszę ten kolor w kuchni odświeżyć bo na te tłuste kropki nie mogę patrzeć ![]() Cytat:
suuuper wiadomość, gratki ![]() Cytat:
dbaj o siebie, trzymam kciuki żeby krwiak się wchłonął.nerola- no witaj po przerwie Cytat:
![]() Cytat:
![]() czy Wasze dzieci też mają swoje ulubione miejsca w brzuchu? Dla mnie to jest fascynujące jak młody ukochał sobie prawą stronę brzucha, gdzie zawsze układa się tak, że robi mi z tej części brzucha taką kopułkę. Jak leżę na plecach i coś czytam albo ucinam sobie drzemkę a on po standardowych figlach zaczyna się tam przemieszczać to wiem, że układa się do snu, to jest boskie Macie jakieś takie fajne obserwacje z brzusiów?
|
|
#918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ty mi lepiej powiedz jak zagoniłaś Tża do kuchni ? Bo mój te częsc mieszkania omija szerokim łukiem kolacje czy śniadanie jeszcze zrobi ale obiad już nie |
|
|
|
|
#919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
odszedl w ub roku, mial 12lat jego siersc byla tak gesta jak u owcy - zadna zima, mrozy nie byly mu grozne, spal na srodku podworka, czasami caly sniegiem przysypany, w budzie bardzo rzadko siedzial - no ale stamtad malo co widzial, z podworka mial lepszy widok na brame wyczesiwanie trwalo od wczesnej wiosny do lata, wyczesywalismy cale reklamowki podszerstka jednorazowo kiedys w necie znalazlam info, ze na kaukazie robia z podszerstka tych psow skarpety, ktore maja lepsze wlasciwosci termiczne niz z owcy zartowalismy ze bedziemy sobie bielizne z tego robic - materialu bylo duzo nie wiedzielismy o zatykaniu kretowisk
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2011-03-24 o 10:48 |
|
|
|
|
#920 |
|
Zadomowienie
|
hej kochane
![]() zanka - brzusio piekny......i super ze z Filipkiem lepiej margaret82 - ty to masz talent tylko pozazdroscic ekstra ![]() karolinee83 - nastepna mała dama ![]() dusia 81 - prosze fotke przed i po a ja czekam do 12 zeby na to policje zadzwonic......
|
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
bujanie wózka - to sa wózki na paskach czy jak? bo nie kumam... sprawdz jak jezdzisz nim po sklepie czy podniesiesz przednie kola jadac na tylnich (np. by wjecac na chodnik) bo mi niektore stawiały duzy opór i dlatego odpadały...
rotawirsy -ja wczoraj z ciekawosci wyczytalam ze te wirusy mutuja i nawet przejscie choroby nie chroni od kolejnych zachorowan wiec sie mocno zastanawiam czy warto. ok, pisze tez ze szczepienia sa zalecane, ale chyba nie wyeliminuja choroby. zastanawiam sie czy to nie tak jak z grypa - co roku mutuje i trzeba nowe szczepionki, ale rota robi sie w sumie tylko raz w zyciu (cala serie)... wiec pewnie chodzi tylko o to w szczepionkach zeby dzieci nie byly hospitalizowane (z tego tak rozumiem). moj podobno przechodzil niedawno rota... na szczescie w miare sobie poradzil. ale teraz ma mąż, fajniejsza werse bo go trzyma i nie puszcza... a ja sie boje kolejnego zarazenia wogole - czuje sie d.pnie... łep mi peka, katar leci, kicham, w domu chory, wiec nawet nie ma co wracac, niewyspna bo dziecko przez zmiane pogody cala noc marudzilo. jeszcze do tego w weekend ur meza i zjedzie sie rodzina oraz w niedziele pracuje... nosz... wkurza mnie juz wszystko. |
|
|
|
#922 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was .ogladalam ddtvn no I tempt porodu. Wklejam link
http://www.lagodnyporod.pl/index.php/jak-to-dziala |
|
|
|
#923 | ||
|
Zadomowienie
|
ja planuję od czerwca, a póki co ciągnę L4.
Meszsares gdzie jesteś?? Cytat:
ja mam wkoło tereny i wertepy, w takich miejscach trójkołowce niezastąpione. po Kasprowym jeździliśmy x landerem XT ![]() Cytat:
,trzymam za jutro![]() Beatka- trzymam za poznanie płci czekamy na wieści
|
||
|
|
|
#924 |
|
Rozeznanie
|
To pomysl od Reni Eco-mamy.
Ja mojemu wczoraj mowilam ze ja chyba nie dam rady byc przy porodzie ze wyjde po prostu z siebie , a On na to ze fajnie to stane kolo siebie I on nie bedzie mussel byc tam obecny.... ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Wczoraj mialam jakies wyzuty sumienia ze ja siedze w domu I nic nie moge pomoc finansowo mojemu Tz, nie wiem jakas deprecha sie chyba wkrada... Tz mnie pociesza I twierdz ze wszystko bedzie ok .ja mu wierze tylko nie lubie takiej bezczynnosci... |
|
|
|
#925 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
twardziel z Filipka, pewnie po mamusi super że juz lepiej ![]() Cytat:
brzusio pierwsza klasa a ja już Ci dorównuję chyba ![]() Cytat:
ja o kurtkach wszelkich mogę zapomnieć nawet bluzę takim pluszakiem podszytą co kupiłam na teraz , mogę tylko oglądać wiszącą bo na zapięcie się nie ma szans ![]() u mnie rano było pochmurno ale już od godziny słoneczko świeci mocno czyżby przyszło z Krakowa ?? a my się chwalimy : zaczynamy dziś 27 tydzień ![]() za wszystkie wizyty
|
|||
|
|
|
#926 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny - czy któaś z Was ma tyłozgięcie macicy....ja sie wczoraj dowiedzialam ze ten paralizujacy bol plecow ktroy mnei trzyma od poczatku ciazy jest spowodowany tylozgieciem macicy ze podobno sie odwraca itp. wy tez tak macie? czyli to nie zadne korzonki ani nerki :/
|
|
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
Mam przeczucie, że Beatka będzie miała księżniczkę
|
|
|
|
#928 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluje wszystkich wizyt I dobrych wiesci.
Zanka- brzusiu sliczny , chudzina jestes Ja juz w kurtce letniej chodze , Bo mamy sliczna pogode, ale sie nie zapinam hihi, apaszka do tego I jak narazie jest ok , tylkojak brzusiol bardziej sie ujawni trzeba cos znalezc alternatywnego |
|
|
|
#929 |
|
Zadomowienie
|
witam Babeczki malutkie
wróciłam z laboratorium krew i siuśki oddane wyniki jutro teraz chyba wezmę mojego pinczera pod pachę i zmyknę na jakąś drzemkę ![]() Beatko trzymam za wizytę Zaneta ja małego mam zwykle po prawej stronie tam zwykle się wypina i kopie a chłopczyk zdeklarowany to jest ![]() Nerolka no jeżu kolczasty nareszcie!!! brakował tu ciebie kochana!! dostałam paczusie Nita jasne że pamiętam!! trzymam kciuki!!
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co - maż mnie wczoraj zrugał że jeszcze torby do szpitala nie spakowalam
i czemu nie mam zadnych ciuszkow jeszcze (sa u mamy) i mam sobie rpzypomniec jak sie tam popraweni odychalo podczas porodu... ten to ma zapłon, jkabym miala jutro rodzic...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.

z wiosennej aury nie zostało nic

Po porodzie mam zamiar jeszcze wyszyć na dole datę i godzinę urodzenia 
zębole
bo u mnie w ogrodzie też juz widziałam jakąś kępkę ziemi 

i dzisiaj musze je na obiad zrobic
Ja tylko jestem od rad, bo skończyłam technikum gastronomiczne, a on wszystko robi
mam tylko nadzieję, że deszcz nie spadnie.
nawet bluzę takim pluszakiem podszytą co kupiłam na teraz , mogę tylko oglądać wiszącą bo na zapięcie się nie ma szans
i czemu nie mam zadnych ciuszkow jeszcze (sa u mamy) i mam sobie rpzypomniec jak sie tam popraweni odychalo podczas porodu... ten to ma zapłon, jkabym miala jutro rodzic...