|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
Witajcie w ten piękny poranek...hmmm....przedpo łudnie
Słonko tak grzeje,,że na balkonie mam 20 stopni Kurcze- może w końcu nochala z domu wystawię i z psem zrobię chociaż małą rundkę wokół bloku ![]() Widzę,że teraz temat łóżeczkowy ![]() Ja to wyrodna matka- w ogóle o takich sprawach nie myślę Ale brat mi mówił, że jakieś łóżeczko mi da, więc głowy sobie nie zawracam. W ogóle mam nadzieję,że jak przyjdzie co do czego to dostanę trochę rzeczy w spadku. Jakoś nie chce mi się pchać tyle kasy w nowe rzeczy na tak krótki okres (ciuszki, łóżeczko,wózek). Wolę dziecku jakąś lokatę założyć czy książeczkę mieszkaniową. Nie wiem co jest teraz dostępne i co się kalkuluje. Może któraś zakładała coś takiego swoim pociechom??? |
|
|
|
#1622 |
|
Raczkowanie
|
hey witam wszystkie
czytam was na bieząco ale nic skrobac mi sie nie chce. Ja na wizyte ide w czwartek za tydzien . mam nadzieje na chopczyka ![]() acelinko ja tez byłam dzis na badaniach krwi. cukier mam w normie jak na razie tyle wiem bo to zaraz mi powiedzieli. a reszta badan dzis po 17.00 i byłam na czczo. ( hmm tzn kawe sobie taka lajtowa wypiłam no ale cii...) jeszcze dodtakowo kazałam sobie zmierzyc wapń bo sie oststnio doczytałam w "oczekiwanie na dziecko" ze w 4 miesiacu i 5 strasznie wapn bobas wyciaga co grozi pozniej osteoporoza matki... zobaczymy ile tego wapnia mam. mam nadzieje ze zadna anemia nie wyjdzie. ![]() acelinko a gdzie ten lumpek ? ja oststnio byłam w tej bidze w leszczynach - kupiłam sobie pare rzeczy. Edytowane przez Antiopa7 Czas edycji: 2011-03-24 o 10:57 |
|
|
|
#1623 |
|
Zadomowienie
|
19nastka88 ja za każdym razem jak badam sobie ciśnienie mam tętno ponad 100 wczoraj np miałam 108 może też z tego powodu mam osłabienia między innymi
|
|
|
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do sutków to znajoma poleca takie nakładki silikonowe na sutki - miała okropny problem bo jej pękały i bolały a z nakładkami elegancko jej szło karmienie ![]() ania21_21 ja właśnie nigdy tak nie miałam, ale przewietrzyłam pokoje, położyłam się i zaczyna przechodzić
Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-03-24 o 11:05 |
|
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
Antiopa ja też się musze kiedys wybrac do tej Bigi w Leszczynach
póki co odwiedzam tenw Boguszowicach czasami, ale ta, typowo ciążowych rzeczy jest niewiele niestety a ten nowy jest w Orzepowicach, zaraz obok szpitala
|
|
|
|
#1626 |
|
Zadomowienie
|
ja juz teraz jestem wystraszona tego bolu porodowego
![]() sa takie rozne ubezpieczenie na zapewnienie przyszłosci dziecku moze mame nakusze zeby wnusi/ wnukowi płaciła ![]() sprawdzałyscie chinski kalendarz?? http://www.parentingweekly.com/pregn...e_calendar.htm u mnie chłopaczek
|
|
#1627 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) gdzieś w szafie na dnie i czeka na lepsze czasy . Warzywa, rybka i kurak wychodzą naprawdę świetnen nawet bez soli . A jak raz go schowaliśmy, to tak już zostało .Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. Dwa razy miałam drewniane i teraz też tak będzie i korzystały z takiego łóżeczka do 3 r.ż.A wczoraj oglądałam u kuzynki łóżeczko z całą resztą kupione na tej aukcji http://allegro.pl/alltimax-radek-vii...512643109.html . To nie jest reklama, bo nie mam w tym żadnego interesu, po prostu widziałam i uważam, że fajne . A gdzie cała reszta![]() Bidulko Cytat:
i nie awanturowała się zbytnio przez moja opieszałość . No i którejś nocy obudziłam się i zobaczyłam, że córeczka jest całkowicie zakryta naszą kołdrą . Serce mi stanęło, bo obawiałam się, że mogła się udusić. Na szczęście nic się nie stało, ale to była ostatnia noc, kiedy z nami spała. Miała wtedy może z miesiąc. A przy starszej córce nigdy mi się taka sytuacja nie przytrafiła i spała z nami przez kilka miesięcy. Ale potem to już w łóżeczkuAcelinko, sny niezłe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. Tylko jak już się odważysz, to daj nam cynk
|
||||||||
|
|
|
#1628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-03-24 o 11:15 |
|
|
|
|
#1629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak widać co przychodnia to inne metody ![]() co do łóżeczek- nam by się przydały dwa- jedno drewniane, stacjonarne- bardzo mi się podobają ![]() u Was też tak wieje? Głowę chce urwać :/ Pospacerowałam chwilę z psiakiem ale nie da się chodzić tak wieje
|
|
#1630 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. A my to tylko tak sobie oglądamy, bo na kupowanie to jeszcze za wcześnie (mówię za siebie ). A poza tym jak liczysz na spadek, to możesz wyluzować. Ja schedy raczej nie przewidujęIdę powiesić pranie na polu. Przewieje mi sweterki
|
||
|
|
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super sprawa jestem za , pokaże małżowi, wiem że i tak nie kupimy ale na przyszłość będę pamiętać żeby takiej aukcji szukać Zresztą kolory już mi się podobają , łóżeczko będzie jeszcze w kolorze Orzech to ja czekam Mój mąż dalej za tym żeby po porodzie kupować wszsytko , zaczyna mnie do tego przekonywać, ALE wybiorę już wszsytko wcześniej, a on kupi jak się dziecko urodzi ooo! Mama się zaoferowała że go przypilnuje jak zechce co innego kupić ![]() Ps. 16 tydzień dziś się zaczął
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-03-24 o 11:19 |
|
|
|
|
#1632 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja dodałam informację że już prawie dwa lata chodzę bo własnie to do mnie dotarło i samą mnie to rozśmieszyło, że jakoś nie mogę przestac być w ciąży - prawie jak słon![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
podobają mi się te szuflady na dole- bardzo praktyczne jak widzę po znajomych czy rodzince
|
|
#1634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Podobno wyższe tętno jest normalne bo serce musi więcej krwi pompować, gorsze jest wysokie ciśnienie.
|
||
|
|
|
#1635 |
|
Zadomowienie
|
Już jestem. Sweterki przewieje na pewno (obym ich tylko nie musiała szukać u sąsiadów
), ale póki co to przewiało mi dłonie i cycki![]() Tak Małgosiu, zestaw super . Kuzynka ma właśnie wersję w orzechu, która i mnie się najbardziej podobaJa po porodzie będę uziemiona i wszędzie będę musiała Dzidziola zabierać ze sobą , więc takie późne zakupy odpadają. Podstawowe sprawy muszę załatwić przed porodemOstatnio załamał mnie małż (chyba o tym nie pisałam; jak tak to przepraszam za powtórkę ). Rozmawialiśmy o wózkach, i mój akuratny małżonek stwierdził, że na razie ten problem odpada i wózek kupimy dopiero na wiosnę . Pytam oburzona: to przez całą jesień i zimę nie będziesz wychodził z dzieckiem na spacer? Na to mój małż z rozbrajającym uśmiechem: a niech siedzi w domu!![]() ![]()
|
|
|
|
#1636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też o tym czytałam że wyższe tętno jest normalne w ciąży
|
|
|
#1637 |
|
Wtajemniczenie
|
kłócia od tylu lat
chyba że Ci to w ogóle nie przeszkadza ale ja jestem panikara i nie lubię żadego bólu (nawet takiego nic nie znaczącego jak przy pobieraniu krwi, zwłaszcza że mi się potem robią bolące siniaki na rękach ) ani żadnych przychodni ani lekarzy
|
|
|
|
#1638 |
|
Zadomowienie
|
a tak pytanie z innej beczki wybieracie sie gdzies na urlop??
![]() ciepłe kraje odpadaja to napewno ale tak myslałam zeby na tydzien wyskoczyc w gory/ nad morze/ albo na słowacje hmm tak by sie przydał taki relaksik
|
|
#1639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaż mnie pocieszyliście bo myślałam że znowu coś będzie ze mną nie tak
|
|
|
|
|
#1640 |
|
Zadomowienie
|
U mnie nawet chińczyk wróży chłopaczka
???A co do tętna, to ja się martwię. Wydaje mi się, że mój gin mówił, że do 100 to nie ma sprawy, ale powyżej to kazał mi iść na EKG (nie jestem pewna, czy dobrze pamiętam, bo to było przy drugiej wizycie). Jak pójdę do niego to sie upewnię. |
|
|
|
#1641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
też nie lubię momentu wkłucia- zawsze odwracam głowę
|
|
#1642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie 100 nie przekroczyło ale kto wie co będzie.
|
||
|
|
|
#1644 |
|
Zadomowienie
|
Caltea u mnie tez chłopaczek
|
|
#1645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aa2 trzymam kciuki za wizytę wg chińczyka wychodzi mi dziewczynka, ale ja coś czuję chłopca
|
|
#1646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jakoś tak jeszcze nie potrafię przeglądać- nie czuję tego jeszcze ![]() a u mnie mega słonecznie! Ale chyba też wieje- jak się zmobilizuję i wyjdę z psem to się dowiem ![]() Cytat:
Chłopak mi wyszedł
|
||
|
|
|
#1647 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też dawca, ale troszkę bardziej zasłużony . Mnie raczej nie wzrusza pobieranie krwi, a jak jest dobra pielęgniara, to o siniakach nie ma mowy.Chociaż na toxo to mnie kłuła taka młodziutka dziewusia, której wszystko leciało z rąk, nie umiała podejść do mojego przedramienia i naprawdę miałam ochotę uciec z fotela. W końcu pobrała tę ciuteczkę krwi, ale pamiątkę po niej to miałam przez 2 tyg - siniora o długości 15 cm! ![]() A w szpitalu po wenflonie ani śladu. Co fachowość, to fachowość ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
![]() Nie każdy może mieć Calzedonię |
||
|
|
|
#1648 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ale dziewczyny pędzicie, ledwo nadrobiłam zaległości Na tapecie temat łóżeczek, to my na pewno kupimy drewniane, tylko się zastanawiamy czy takie zwykłe czy 2 w 1 z wymiennymi płozami żeby zrobić kołyskę, bo może dzidziuś będzie lubił bujanie , a później się wyjmuje płozy i jest normalne łóżeczko.Co do pobierania krwi to u mnie zawsze kazali być na czczo, tylko przy toxo pielęgniarka pozwoliła coś lekkiego przekąsić. Samo pobieranie mnie nie rusza, tylko nie mogę patrzeć jak się wbija igłe i zawsze odwracam głowę bo inaczej to bym na bank zemdlała ![]() Ja ubranka też jeszcze tak specjalnie nie oglądam, chyba dopiero mnie ruszy jak poznam płeć ![]() Tusia872 co do urlopu to raczej się nie będziemy wybierać, tzn moglibyśmy jechać nad jezioro do małża ciotki, ale to jest od nas 200 km i dosyć zadupie i bałabym się tak daleko jechać pewnie już z dużym brzusiem, a nad morze czy w góry też mamy daleko, będę tylko jeździć do dziadków na wieś i do mamy na działkę i to mi powinno starczyć ![]() aa2 trzymam , ja czekam na swoją na 28 marca
|
#1649 |
|
Zadomowienie
|
a mojej mamie sie sprawdziło
moj brat miał byc chłopcem i jest a ja jestem dziewczynka wiec chinczyk sie nie pomylilciekawe czy nam sie sprawdzi ![]() ![]() archinta
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
My w domu mamy takie łóżeczko http://allegro.pl/lozeczko-klups-rad...508675025.html i polecamy, u teściów, gdzie Grześ był jeszcze jakiś czas temu codziennie, mamy zwykłe turystyczne coś jak to http://allegro.pl/lozeczko-kojec-mil...513001784.html
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

. A jak raz go schowaliśmy, to tak już zostało
.

) ani żadnych przychodni ani lekarzy
, ja czekam na swoją na 28 marca