|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Cytat:
nie dlatego, ze moze byc chlodno bo u mnie na porodowoce jest goraco ale ze wzgl na intymnosc roznie to bywa, wole go miec ![]() Cytat:
![]() nie sa przerazajace ![]() fakjne sa te dzieci ![]() Cytat:
![]() ok bedziemy cicho
|
|||
|
|
|
#2162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale koszula łososiowa do karmienia z bocianem też jest (tam z tyłu). W ruloniku jest termoopakowanie Łóżeczko z szufladą to b. fajna sprawa - zwłaszcza jak się ma mało miejsca w mieszkaniu . Łóżeczko jest po Adrianku, a wtedy mieszkaliśmy w małym mieszkanku i zależało nam na dobrym wykorzystaniu miejsca. Kołderka spokojnie się zmieściŻyrafa fajna, też lubię takie akcenty Mówisz ?
|
|
|
|
|
#2163 |
|
Wtajemniczenie
|
hej laseczki
mlody mial w nocy znowu 40 stopni, znowu sie nie wyspalam ![]() ja nie wiem co z tym moim dzieckiem, nic w sumie mu nie jest, rano lata za helena, bawi sie, az przychodzi goraczka, scina go, idzie spac i potem znow ok. bylam tez na morfo dzisiaj pierwszy raz od wyjscia ze szpitala i bylam obciac sie wreszcie! pierwszy raz od stycznia! jak sie ma takie krotkie wlosy to sie katastroficznie wyglada fujj, taka zaniedbana sie czulam, jeszcze bym musiala sie pofarbowac, ale nie mam sil na to. agus brzusio superasny paulizia, no no, jaka zdolniacha z ciebie dobrze ze juz ci dziala ten kompdziewczonka dobrze ze niechca cie trzymac az do samego konca daisy no i nie wiem co i komu mialam jeszcze odpisac
|
|
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
Aga_pe, a byłaś z synkiem u lekarza? Czy wcześniej też tak reagował na szczepienie?
Co do fryzjera, to ja ostatni raz byłam w połowie grudnia
|
|
|
|
#2165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam też jeden taki gruby puchaty i ten rzeczywiście pół torby zajmuje. Jednak jakiś mieć muszę bo nie wyobrażam sobie szpitala bez szlafroka ![]() ja też i nawet nie powiem jak wyglądam
|
|
#2166 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ojj biedny synal ![]() Cytat:
i teraz ide 12 kwietnia sie obciac i pofarbowac co by sie odpicowac przed swietami i porodem
|
|||
|
|
|
#2167 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powiedziala ze on jest za duzy zeby to byl odczyn poszczepienny (nie wierze w to) i ze pewnie dostal szczepionke w okresie wylegania choroby(kolejna sciema bo alergolog juz widzial ze sie cos kroi w srode) ale kto by sie przyznal do bledu?pojde z nim jutro do niej bo kazala przyjsc jakby goraczka sie utrzymywala, a procz goraczki to w sumie nic mu nie jest, poki go nie zcina z nog biega jak szalony, no moze apetytu nie ma a co do wlosow, to ty masz chyba dlugie? ja postawilam sobie za cel ze troche zapuszcze, zobaczymy co z teog wyjdzie ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
haha nie ma jak to ladnie wygladac do porodu tez mysle ze sie wstrzymam z farbowaniem do swiat zeby jakos wygladac na stole operacyjnym hahah
|
||
|
|
|
#2168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i mam już odrost 7 kilometrowy ..Trzeba się zebrać i umówić na wizyte do salonu fr.
|
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie, jestem ready. Jescze tylko na poczte wysłac L-4 do pracy i do rodzicow
a co do szlafroka, to faktycznie z uwagi na intymność, warto chyba wziąć. Aga_pe, coś nie teges z Twoim syneczkiem.. dziwna reakcja Trzymam kciuki aby to dzisiejsza noc obeszła się juz bez takich akcji i wszystko było ok.Listopadowa, mnie by sie w ogóle sypialnia marzyła w takich afrykanskich akcentach Paulizia, kciukaski za wizyte. Napisz nam szybko po wizycie co słychac u Antosia Oki, komu w drogę temu czas.. 120 km przede mną. Buziale, na pewno dziś do Was kuknę
|
#2170 | |||
|
Zakorzenienie
|
U mnie masakra jakaś na głowie
![]() Cytat:
![]() Jakiś czas temu na tvn style leciał program o ciąży/porodach - prowadziła go jakaś dziennikarka angielska w ciąży. I jedna z babeczek występujących w programie przed porodem poszła na opalanie natryskowe, co by ładnie w szpitalu wyglądać Cytat:
Wiem, że czasami w badaniu klinicznym wszystko jest ok, a mimo to coś się kluje, ale u Was przecież było wiadomo od środy, że nie jest ok.Brak słów Odczyn poszczepienny może wystąpić w każdym wieku. Cytat:
Właśnie przed chwilą odebrałam kolejną przesyłkę - materacyk . Cyknę fotkę i wstawię
|
|||
|
|
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
atiz ja już nie wiem gdzie rodzić
jutro mam wizytę to się dowiem co i jak .... ale dziś jak powiedziałam w pracy że chcę rodzić na Dyrekcyjnej to się ludzie za glowy złapali nigdzie nie jest idealnie .... ja myślę że zdążymy się rozpakować zanim przeniosą ten szpital ... Grazin co ty czytasz kochana ZABRANIAM !!!enchantresss za wynikiagus87 fajne zdjęcie ![]() ddaaiissyy niby najcieplej, słoneczko też świeci ale wiatr taki wieje że mi by łeb urwało na spacerze szerokości !!!!! ![]() listopadowa80 dzieci jak dzieci, czasem są przerażające ![]() za zakupyagnieszka_pe25 nie wiem co ci powiedzieć ... synek nie ma żadnych innych objawów infekcji??? też idę do fryzjera niedługo zmienię sobie fryzurkę ![]() mężul pozwolił mi nawet się ufarbować profesjonalnie
|
|
|
|
#2172 |
|
Zadomowienie
|
Zaglądam co chwile tu, ale ciągle ktoś mi przeszkadza
Daisy - ja jeszcze dzisiaj, pt i tyyyleeeeee .I L4 - zazdroszcze Ci, że możesz odpoczywąc - ja musze jedynie w pn jeszcze się zjawić na rozmowie u szefa, bo dzis go chyba nie złapię. Ręce mi dalej drętwieją, niby ciut lepiej po rehabilitacji, ale i tak mam cały czas igiełki w palcach prawej dłonie szczególnie. moja pani mgr powiedziała, że to dlatego, że mały jest tak bardzo wysoko i wszystkie organy wewnętrzne przesunęły mi się do góry i wszystko uciska mi splot nerwowy - dlatego. Wcale mnie to nie pocieszyło dziewczyny trzymam kciuki za Wasze wizyty dzisiaj ![]() My wczoraj zakupiliśmy meble dla małego . O takie:Komoda: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80159835 Szafa: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10159834 za dwa lata pewnie bede wymieniać bo bedzie za małe wsyztsko .Jeszcze tylko łóżeczko mi zostało i przewijak i wanienka i stolik . A może mi coś poradzicie, bo ja nie wiem jak to rozwiązać:mały będzie na początku spał u nas w sypialni. Ale: nie mam miejsca ani w łązience ani w sypialni żeby go kąpać, więc będzie musiał być kąpany w swoim pokoju. no i teraz: czy mam kupić przewijak na łóżeczko? Czy przewijak na "stoliczku". bo: jak małego będę musiała w nocy przebierać - to nie chce tego robić w sypialni jak TZ będzie "spał" (wiem że nie bedzie spał jak mały będzie płakał), ale jak zaświece światła i będę latać to się wybudzi na dobre. więc przebierałabym go w małym pokoju, (czyli przewijak, wanienka w małym pokoju) ale z kolei słyszałam, że powinno dziecko się kąpać tam, gdzie śpi - żeby go nie przenosić. I nie wiem co kupić. |
|
|
|
#2173 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Ja sobie sprzątam pomału, zaraz obiadek musze robić bo synal przyjdzie, zje i znowu do szkoły będzie leciał bo nie pisał kartkówki z francuza i musi ją zaliczyć, a babka ma zajęcia dodatkowe więc synal na nie idzie i będzie pisał, a że szkoła jest pod blokiem to po swoich lekcjach przyjdzie na obiad i pójdzie bo po co ma w szkole czekać jedną godzinę jak do domku ma tak blisko
|
|
|
|
|
#2174 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2175 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie! Nie odzywam się ostatnio ale stwierdziłam ze nie ma sensu.
Ale tak sobie siędze i czytam was i pomyślałam ze jak nie dla was to dla siebie trochę popiszę. Owszem nie zawsze mam czas i siłę, najgorzej że nie umiem pisać na leżąco . Od jakiegoś czasu ciągle bolą mnie plecy, jak stoje, siedze, a nawet jak nierówno się położę. Tylko jak leżę wygodnie i poduszkę mam tylko pod głową to jest całkiem dobrze. No i tak co raz muszę się na trochę położyć.Przedwczoraj pojechałam do mamy samochodem, mieszka niedaleko i można dojechać żwirówką (ale jest jeszcze trochę błotka i trochę nosi) więc nie boje się sama jechać, żywej duszy nie spotkałam. Gdyby nie to że mieszkam przy krajowej „ósemce” i jedzie tir za tirem to może bym jeździła asfaltem. Ja mogę uważać ale oni to cyrki wyprawiają .Właśnie rośnie mi ciasto drożdżowe, zaraz zrobie kruszonkę i wstawiam do pieca, już nie mogę się doczekać .Eweska super wyglądasz z brzuszkiem. No i trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę .Dziewczonka współczuję ci ze tak ciężko znosisz tą ciaże, ale cieszę się że u ciebie w porządku, już niedługo będzie dobrze Daisy fajnie że już jesteś na L4. I tak długo wytrzymałaś, ja już daaawno nie pracuję, ale miałam stojącą pracę. A teraz nawet pół godziny wysiedzieć nie mogę a co dopiero stać. Jedź ostrożnie. Weredka współczuję problemów z samochodem. Aguś super buźka na brzuszku. Dzwoniłam ostatnio do tej szkoły rodzenia i wiecie kiedy się zaczyna… 5 kwietnia, a ja mam termin na 13 maja, a SR trwa 6 tygodni. Nawet o nic więcej nie pytałam bo się trochę wkurzyłam. Pakujecie już torby. Ja też zamierzam, ale nie mogę na razie się przybrać. Torbe pożyczę od rodziców bo mają fajną dużą. Jeśli chodzi o ten mój ból brzucha o którym pisałam to znalazłam coś tam w Internecie, ale nie wiele, prawdopodobnie to nic złego. Listopadowa fajne zakupy, zazdroszczę i łóżeczko ładne. Ja na razie nie mogę się pochwalić moimi mebelkami bo jeszcze nie skończone, ale mogę już powiedzieć tyle ze łóżeczko będzie ładne, ładnie wyszło. Jak będzie gotowe to na pewno się pochwalę. Paulizia gratuluję że poradziłaś sobie z komputerem. Ja też nie raz sobie z czymś poradzę jak nie ma chłopa w domu ![]() Piszecie o szlafrokach. Ja mam dwa gruby i cienki taki śliski, tylko że w tej chwili ledwo mnie zakrywa . Ale pewnie wezmę ten cienki.Aga pe współczuje że synek chory, długo go trzyma. Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty .Wybaczcie że się tak rozpisałam. Podejrzewam że nie będziecie tego czytać.
|
|
#2176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja sie ciesze jak dziecko bo mam juz wlosy dlugosci do polowy ucha haha kurcze no, chyba jestem jedyna ktora nie ma lozeczka ani materacyka do dziecka ![]() rozmawialam z kolezanka od ktorej mialam dostac i mowila ze mi przesle, takze musze jeszcze troche poczekac. chyba ja jako jedyna jestem tak daleko w polu z przygotowaniami dopiero co upralam jasne rzeczy, teraz musze ciemne, wszystko mam spakowane u rodzicow, a na nowym mieszkaniu totalnie nic dla malego. moze jakos w okolicach swiat sie za to wezme, a dzisiaj sie dowiedzialam ze tz bedzie od 10.04 do 27.04daisy szerokiej drogi,
|
|
|
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
Materacyk
![]() Fajniutki i szybka przesyłka, także polecam tego Sprzedawcę: http://allegro.pl/show_user.php?uid=2816494 |
|
|
|
#2178 |
|
Wtajemniczenie
|
andziot, nie ogolnie wyglada na zdrowego, ma humor, troche gorzej z apetytem,
|
|
|
|
#2179 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzieje sie cos dziwnego ze mna w przeciagu 40 minut mialam 4 silne skurcze jak na okres trzymaly srednio po 5 minut.
Jakis mamtez dziwny bol z krzyza , nie czuje tego tylko jak chodze, najgorzej jak leze nawet w roznych pozycjach czy siedze. Sikam co chwile, i nie dobrze mi. Mama mnie przed chwila nastraszyla, ze ja moge zaczac dzisiaj rodzic jak skurcze beda sie nasilac a ja juz niewiem co tym myslec, wczoraj i dzis rano mialam duzo nerow moze to ma jakis wplyw niewiem, ale czuje sie jakos nie swojo.
|
#2180 |
|
Rozeznanie
|
ja tez dzis jestem szczesliwa jak listopadowa, przyszła moja paczka wyczekiwana od 2 tyg poscielka i całe wyposazenie łózeczka
malutki juz ma wszystko (chyba) ![]() :brzyda l:aus jaki sliczny ten Twój brzuchol daisyy wkońcu l4 podziwiam Cie,Ciebie i moniqe ![]() ja włosy sobie sama pomalowałam w tamtym tyg, juz 4 raz w ciązy, i dwa razy obcinałam juz,a przed porodem jeszcze raz sie wybiore
|
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kwiatecek, no nie mów że rodzisz zadzwoń do lekarza koniecznie!
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-03-24 o 12:09 |
|
|
|
|
#2182 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ale chyba coś w tym jest ![]() Cytat:
![]() A co do pytanka - przewijałabym dziecko w Waszej sypialni - czyli przewijak na łóżeczko. Ja Adrianka kąpałam w łazience, a spał w naszej sypialni, a nie w łazience. Ciepło macie w mieszkaniu? Tyle że mój Tż nawet jak się wybudza to w kilka sekund zasypia ponownie... Cytat:
Butelki aventu miałam przy synusiu i byłam b. zadowolona, więc teraz tez kupiłam. A podkłady belli znam i są ok, ale też chciałam wypróbować te w białym opakowaniu Wkładki laktacyjne kupiłam na spróbowanie z Canpolu... Ciekawe czy podołają ![]() Cytat:
Aga_pe , Ja też dosyć późno się obudziłam z tymi zakupami - do terminu mi 5 tyg. zostało. ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
![]() Pochwal się ......................... .................... Kwiatecek, ja co prawda takich wyraźnych skurczów nie mam, ale np. dzisiaj w nocy bardzo twardniał i bolał mnie brzuch i zaczęło mnie mdlić. Przyznam się szczerze, że przeszła mi myśl, że chyba coś się zaczyna... Ale dziś jest ok. Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-03-24 o 12:09 |
||||
|
|
|
#2183 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy z aventu też tam dojrzałam smoczki uspokajające ? Jeśli tak też je zamówiłam i majtochy poporodowe również Ja dzis albo jutro pojadę po łóżeczko i materac, bo brat ma ze mną jechać, ale jeśli dziś późno skończy pracę do nie damy rady bo ja do lekarza jeszcze, więc jak coś to jutro podskoczymy popołudniu
|
|
|
|
|
#2184 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie wróciłam z zakupów. Szłam sobie tak powolutku, że chyba wolniej się nie da by rozkoszować się tą piękną pogodą
A Tż jeszcze śpi, normalnie grzech!!Cytat:
Ja nie uważam aby dzieci na pościeli były przerażające Łóżeczko bardzo, bardzo mnie się podoba ![]() To za wizytę ![]() Cytat:
Dzwoń koniecznie do lekarza, trzymaj się Cytat:
|
|||
|
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was zaglutowana ja. Juz nie wiem co mam robic, znowu czuje ze wraca jakies switnstwo, wczoraj bylam u kolezanki laryngolog i mowi, ze mam sie plukac Tantum Verde i nos sola morska albo znowu antybiotyk, ale w ciazy to tylko jeden rodzaj mozna, wiec pewnie znowu bedzie to samo
Moze ktoras chce mi smarki odciagnac Frida??? Ledwo dycham, ledwo widze, probuje sie przeplukac i nainhalowac i Jade do lekarza po skierowanie na morfologie, bo mi kazal ginekolog, a ja sobie zalatwiam od rodzinnego i wtedy mam za darmo. Ten rodzinny to tez moj kolega dobry, jakos miesiac temu mu sie coreczka urodzila Moze on zna jeszcze jakies tajemnicze metody zebym mogla oddychac nosem, bo jak tak bede charczec na szkole rodzenia, to mnie stamtad wyrzuca.
|
|
|
|
#2186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieply jak sie skurcze beda nasilaly to znaczy, ze rodzisz albo cos jest nie tak i wtedy na IP a jak po kapieli przejda to do wyra, odpoczywac nie denerwowac sie ![]() bedzie dobrze moniqac sliczne mebelki
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-03-24 o 12:21 |
|
|
|
|
#2187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A reszta zakupów identyczna
|
|
|
|
|
#2188 |
|
Zadomowienie
|
Listopadowa ja nigdy nie rodzilam wiec niewiem jak to wszystko sie odczowa, ale te skurcze byly bardzo silne i dlugie, narazie tylko 4 zobaczymy czy beda sie powtarzac. Chodze siedze, sikam i tak wkolo zobaczymy czy cos wiecej zacznie sie dziac, jak cos to bedzie trzeba do szpitala jechac.
|
#2189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc się bardzo nie przejmuję. mary Ja też się nie zmieściłam Ja mam dużą torbę i torebkę (tą, co na co dzień i tak wszystko najważniejsze w niej mam ddaaiissyy Ja kupiłam cienki, bawełniany szlafroczek specjalnie do szpitala MoniaK Ja wzięłam 2o pieluch, bo podobno cała paczka bez sensu, a jak coś, to tż dowiezie listopadowa O, jakie śliczne łóżko )Paulizia Ja się już nawet nie przyznaję, bo wczoraj byłam w C&A ![]() Ale bodziaki to prezent od cioci dla małego! (były z żyrafkami )Ja się ograniczyłam do czapeczki, bo mam tylko dwie. Ale siłą musiała mnie siostra wyciągać ze sklepu Kwiatecek Może jedź na IP, niech sprawdzą?? Bo jeśli to rzeczywiście poród, to chyba trochę za wcześnie, nie?? Może zahamują...
|
|
|
#2190 |
|
Zadomowienie
|
Lekarz ma telefon poza zasiegiem, jak pech to pech.
Agus to ja wezme ten prysznic i sie poloze.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

. Zaraz zapoznam się z tematem
Czy mnie odbija?

na szczescie sciagne sobie z Wizazu

co by sie odpicowac przed swietami i porodem
(nie wierze w to) i ze pewnie dostal szczepionke w okresie wylegania choroby(kolejna sciema bo alergolog juz widzial ze sie cos kroi w srode) ale kto by sie przyznal do bledu?

..Trzeba się zebrać i umówić na wizyte do salonu fr.

.
zadzwoń do lekarza koniecznie!