|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XXV
skund mosz jaja?
Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2011-03-24 o 10:48 |
|
|
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Czasami jest tak, ze jak żyjesz dłuższy czas w lęku lub silnym stresie , mozg ( organizm) wydziela więcej substancji jakby różnoważących ten stan czy jakoś tam normujących czy obronnych , po prostu podwyższa obroty .
Kiedy sytuacja się w krótkim czasie zmienia i poziom stresu spada, a organizm nawykowo caly czas dalej produkuje te substancje to wtedy mamy sytuację trudności ze snem czy nadmiernem pobudzeniem, nadmierną ilością energii, nieadkwantnymi zbyt silnymi reakcjami emocjonalnymi. , jednym słowem organizm jakby szuka tego wroga ( celu ) , kórego już nie ma , żeby się rozładowac ( czasami atakuje , to co pod ręką) Obroty są za duże ![]() Jeżeli taka sytuacja trwa dłużej, może doprowadzi do depresji , bo brak wroga (celu) który uzasadni rozładowanie nagromadzonej energii powoduje poczucie bezsensu. Często sami tłumimy tą nadmierną energię, nie potrafimy jej rozładowac , bo nie mamy racjonalnego powodu , wtedy tez może nastapic poczucie bezsensu. Sam problem reakcji nieadekwatnych do sytuacji i problemy z tym związane mogą by powodem dyskomfortu psychicznego. Czasami szukamy wroga ( celu ) i wyszukujemy problemy , którymi "trzeba" się zając, ciagle się czegoś czepiamy. Wyjaśniam to dosyc powierzchownie , nie mam szczegółowej wiedzy ale tak mniej więcej wyglądają niektóre zaburzone mechanizmy. Jestesmy tworem posiadającym trzy podstawowe "wymiary" materialny ( ciało , chemia organizmu , emocje ) duchowym ( uczucia) mentalnym( umysł, myslenie, świadomosc, pamięc) . One nie są od siebie oderwane , wszystkie trzy wpływają na siebie. Np. emocje wpływaja na reakcje chemiczne organizmu czy odwrotnie substancje chemiczne na samopoczucie , emocje, podobnie umysł ( myśłenie) może wpływa na ciało fizyczne czy emocje. To wszystko jest ze sobą powiązane w pewien harmonijny sposób, gdy ta harmonia z jakichs powodów jest zaburzona , cierpimy fizycznie, psychicznie czy emocjonlanie. To jest podłoże wielu chorób, gdzie nie ma tzw. czynnika zewnętrznego lub czynniki się na siebie nakładają - trudno wtedy o diagnozę czy efektywne leczenie i lekarze odsyłają nas od jednego specjalisty do drugiego .Czasami brak poczucie sensu czy zadowolenia , albo stany depresyjne związane są po prostu z brakiem ( a nie nadmiarem) lub zbyt małym wydzielaniem jakiejś substacji a nie z czynnikami zewnętrznymi . A czasami zamiast zając się faktycznym problemem ( np. związanych z naszym zdrowiem lub osobowością) szukamy problemów zastępczych i nimi się zajmujemy - bo to łatwiejsze ![]() Trochę rozjechał mi się temat, ale tak to jest jak wszystko się ze soba zazębia ![]() Cytat:
ucho - laryngolog, tym bardziej ,że uszy czy zatoki dają różne dolegliwości np. bóle głowy, migreny (stany ropne czy obrzeki mogą uciskac nerwy) bolące oczodoły - warto do okulisty czasem warto do tzw. kręgarza, oni często lepiej niz lekarze są w stanie określi czy , przyczyna takiej czy innej dolegliwości sa kregi i które Warto tez do IRYDOLOGA - często bardzo trafnie stawia wczesna diagnozę zaburzeń organizmu czy chorób Ja po wizytach u kilku specjalistów i wielu badaniach ( reumatolog, neurolog, ortopeda - szczególowe badania krwi, przeciwciała, TK głowy i EEG, przeswietlenia, ) - tak naprawdę z większością dolegliwości tzw. przewlekłych ( migreny, drętwienia, bóle,niepokój , podwyższone transminazy, piasek w nerkach ) poradziłam sobie sama ( pranajamy , relaksacja, komfort spania, zioła, kuracje oczyszczające, suplementy, dieta ). czekam jeszcze na rezonans magnetyczny barku i rehabilitację barku.
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2011-03-24 o 11:26 |
|
|
|
|
#2643 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
fięc rilaks ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A fogle to zarzuciłabyś proporcjami tego migdałowego smarowańca A fogle fogle to na pory rozszerzone to jakiego kwacha zapodać najlepiej
|
|
|
#2644 | |
|
Zakorzenienie
|
macham spod koca, bo mnie przeziębienie rozbiera ![]() Cytat:
Druga nudnawa
|
|
#2645 | |
|
Zakorzenienie
|
Mówisz, że to nieprawda?
Powiem Ci, że jak napisałeś o tym, że się idziesz golić, to rzeczywiście mi to trochę nie podpasowało, żeby do dziewczyny wychodzić nieogolonym, no ale niektóre to lubią Cytat:
![]() Ja nie wiem, ale może gryx się wypowie Do ogródka poleź Małż ściągnął dziś i chce oglądać wieczorem, a ja właśnie słyszałam, że trochę gorsza od pierwszej części, trzecia to już chyba musi być w takim razie najgorsza O qrde ale mi się piosenka na winampie wybrała - TSA 51 ![]() "Idąc cmentarną aleją, szukam Ciebie mój przyjacielu..." A widzieliście tego 3-letniego dzieciaka co waży 60 kg? ![]() Masakra ....
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. Edytowane przez Spoora Czas edycji: 2011-03-24 o 12:40 |
|
|
|
|
#2646 | ||
|
BAN stały
|
Dobry!
No tego Adonisa, co mi go Sałata obiecała ![]() Na pysku ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sobie zapodałam TO
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2011-03-24 o 12:54 |
|
|
|
|
#2648 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie, nie, nie... nie ze mną te numery (poza tym z takim trzydniowym zarostem mam +10 do wyglądu) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
Eee a ja myślałam, że jakaś Pani Gryszardowa jest
Cytat:
Nie, zresztą ja się nie znam na goleniu zarostu Tak mi się obiło o uszy, że faceci się golą czasami jak idą do dziewczyny I jak dziewczyna to lubi, podkreślam ![]() http://wiadomosci.onet.pl/fotoreport...rtaz-maly.html Rodzice powinni go leczyć, a nie qrde ![]() Już jakoś rok temu chyba też czytałam o tym samym chłopcu.
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. Edytowane przez Spoora Czas edycji: 2011-03-24 o 13:01 |
|
|
|
|
#2650 | ||||
|
BAN stały
|
Może gdzieś tam, w dalekim (albo całkiem bliskim) świecie jest, muszę się tylko na nią natknąć, jak w jakiejś romantycznej komedii ("Miłość jak narkotyk", albo coś)
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() --- Spadam |
||||
|
|
|
#2651 | ||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Potem jestem wyspana i zła. ![]() Cytat:
![]() W kwestii francuza samodzielnego najpierw przyszło mi do głowy, że francuza to potrafi sobie tylko Marylin Manson zrobić podobno.... A potem mi się francuz przełaczył i przypomniałam sobie, że ja też umiem. Tylko innego. ![]() Cytat:
Fuaśnie, fuaśnie. Pamiętam, ze dwa lata temu planowałaś się wybrać. I co? ![]() Sen jest dla mięczaków. ![]() A bo to mało tego sie wszendzie plonta? ![]() Cytat:
Tego się właśnie obawiałam... A swoją drogą, ty się na Pytię szkolisz, czy jak? ![]() No patrz, nie doczytałam! Sałata Adonisów rozdaje, czy tylko przerabia? Bo jak rozdaje, to ja mam podłogi do wytarcia i łazienkę do wysprzątania...
|
|
#2652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
zeżarło mi długiego i błyskotliwego posta
się zniechęciłam <foch>
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
cZE
dO WIECZORA!!!
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
Pisz jeszcze raz ! Nie wolno się tak łatwo zniechęcac
|
#2656 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie, nie golę zarostu na twarzy ![]() Cytat:
![]() Na dyplomatę ![]() Chamstwo no Zgłoś to adminowi
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
||
|
|
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A już się wczoraj tak dobrze czułam Ale skończyły mi się składniki do lekarstwa i katar wrócił oby mu dupa urosła od tej długości i błyskotliwości, temu paskudowi co wziął i zeżarł
Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2011-03-24 o 14:29 |
|
|
|
|
#2658 | |||
|
Zakorzenienie
|
no chyba że tak
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wróciłam już z pracy pogoda pikna, ale wieje tak ze głowę może urwać
|
|||
|
|
|
#2659 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie pogrąża to, że lubię w nocy długo siedzieć, na zmęczenie zamiast snu wybieram inne formy odpoczynku, często szkoda mi czasu na spanie, najmilszy sen zaczyna się gdzieś godzinę przed budzikiem... do tego doszły problemy z zasypianiem i tak zamieniam się w zompie... ![]() Cytat:
ale ostatnio po dwóch zarwanych nocach, na trzeci wieczór, ex mi powiedział, że z tygodnia na tydzień coraz ładniejsza się robię możliwe warianty - pogarsza mu się wzrok, pił/zażywał coś, trądzik kojarzy mu się z młodymi, ładnymi laskami (wysyp mam), rozważałam jeszcze test ciążowy - ale to raczej niemożliwe
|
|||
|
|
|
#2660 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() 2. Miałam kiedyś internetowy pseudonim Idąca cmentarą aleją ![]() Chwytliwy był na właściwych facetów. Ale TSA nie lubię. Byłam u lekarza i żyję i zostaję w Barze |
|
|
|
|
#2661 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
![]() Mnie posta nie zeżarło,po prostu nie wiem co pisać Mogę pomarudzić,jak Maja?
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
przez ten wiatr jestem niesamowicie w✂✂✂✂iona
![]() i jeszcze coś mnie podkusiło, żeby okna pomyć i teraz klne w żywe kamienie
|
|
#2665 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#2666 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
no ja tak wasnie robię - ta idea przyswieca powtórnym postom - ale ile sie naklnę ile pokufam
nadrobię póżniej - na razie mam cykl dobowy Betty - pytka w pytkę i wszystko co pisze Rozterka medyczno-zdrowotne mi sie sprawdza/iło na mnie fogle ciesze sie jak gópi do sera z faktu ze wreszcie udało sie pobrac krew i mam hurtem milion abdań zleconych - łacznie z grupą krwi, której to nikt nigdy nei wpisał do danych i nie znałąm jestem wariat cieszę sie z badań kwi ![]() ciekawe co powiem na wyniki przytulam Maję - i chorujacych - żrec czocha i cebul - oraz miód i wszystko co Rozterka zaordynuje - zabić wirusa odorem czochowym joł madafakas |
|
|
|
#2668 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2670 |
|
Wpisz tu zomzing
|
czytałaś Wyznania kozowe Flo?
---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- i rozwarty paszczek pour le gryx, i turystyczne okulary, i baset |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

-ciągły nóz na gardle 
.

. Nie godzi się paradować bez manikiuru, jako proletaryacka dziewka jakaś

Masakra ....