Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-03-24, 12:30   #181
Sunday Rose
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 988
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Hej dziewczyny dwa ostetnie jad³ospisy zosta³ pominiête, to mo¿e dzisiejszy kto¶ oceni?

¦niadanie (wiem, mega na wypasie, ale mia³am bardzobardzo wa¿ne kolokwium - w zasadzie to egzamin po po³owie materia³u z wyk³adu ca³orocznego i odczuwa³am potrzebê porz±dnego, energetycznego ¶niadania, zw³aszcza przy @) - placki bananowe (banan, 3 ³ychy p³atków, jajko, dwie ³y¿ki m±ki, pó³ ³y¿eczki proszku do pieczenia, ³y¿ka miodu) zjedzone z 3 ³y¿eczkami mas³a orzechowego i 3 ³y¿eczkami domowego musu jab³kowego, kubek kakako naturalnego z miodem (ma³a ³y¿eczka p³aska)
II ¶niadanie - starte pó³ mega jab³ka i gruszka, wymieszane z ma³ym jogurtem naturalnym i takim proszkiem wspomagaj±cym pracê jelit i cynamonem (by³am tak najedzona po ¶niadaniu, ¿e to spokojnie wystarczy³o)
Obiad - chili con carne (usma¿ony na ostro filet z indyka z cebul±, czerwon± fasol±, pomidorami w zalewie) z makaronem pe³noziarnistym
Podwieczorek: serek wiejski ze s³onecznikiem
Kolacja: kapusta kiszona, chyba ryba z puszki/jajecznica

je¶li skaczê na skakance ok.30 minut powinnam jako¶ uwzglêdniæ to w komponowaniu posi³ków?

proszê o ocenê
Stary 2011-03-24, 12:37   #182
GreenBalance
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 469

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Poka¿ wiadomo¶æ
na NCJ wrzucamy TYLKO jad³ospisy z ca³ego dnia--> przeczytaj regulamin.pozdrawiam
ogólnie nie piszesz ile czego,wszystko perfekcyjne i mega zdrowe, nie wiem tylko czy nie za ma³o, s³ów jest du¿o ale kalorycznie .ogólnie smacznie.jak zawsze
Tak jak ju¿ wspomina³am - porcje s± du¿e & najadam siê. Jem to co lubiê i to na co mam ochotê - je¶li mam ochotê na co¶ s³odkiego to jem to (zazwyczaj lody / gorzk± czeko/ domowy wypiek albo z ulubionej cukierni), ogólnie staram siê o to ¿eby by³o zdrowo. Podwieczorek by³ wystarczaj±cy - oko³o 50 gramów bakali mi wystarczy³o. Nie lubiê w siebie wpychaæ i wolê s³uchaæ siê swojego organizmu - on wie najlepiej .
Stary 2011-03-24, 12:43   #183
monita01
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 949

Zielona zabcia, bardzo dziekuje. Widze, ze jednak powinnam jesc wiecej nabialu, ale niestety nie przepadam i ciezko mi to idzie (serki wiejskie srednio, twarozek tez nie bardzo... ehh...) i orzechow itp. Moje kanapki zawsze smaruje cieniutko maslem, zapomnialam dodac, lub bialym serkiem kanapkowym. Pije tez rano kawe z mlekiem i lyzeczka cukru... miajam zrezygnowac, ale nie potrafie, usypiam...

Co do jugurtu, to looknelam na opakowanie, i ma on 0,21 g tluszczu, czyli cos tam jest Mieszkam w Hiszpanii, wiec kupuje to co dostepne na tutejszym rynku. Raz jem takie jogurty, raz odtluszczona activie, a czasem zwykly naturalny.

Moze rzeczywiscie powinnam jesc wiecej an drugie sniadanie? Bo zazwyczaj mam rano spory apetyt i czasem seidze w pracy az do lunczu glodna....

Myslisz, ze ryz przy lunczu lub kasza nie spowowduja zastoju spadku wagi?

A co do ilosci, to ja w sumie fastfoodow i slodyczy duzo przedtem nie jadlam, raczej gubily mnie makarony, wieksza ilosc pieczywa, kanapki na kolacje i takie rzeczy wieczorem jak szynki wedzone, sery owcze, oliwki... wszystko to pyszne, ale niestety powodowalo u mnie tycie (aha, no i chipsy sobotnie z TZem...). Zrezygnowalam tez z jedzenia w stolowce firmowej, gdzie w sumie nigdy nie wiadomo, co Ci jest podawane (duzo bylo potraw w beszamelu, zawiesistych sosach itp.... choc z czasem chcialabym jakos rozsadnie wrocic do jedzenia w tej stolowce, bo to oszczednosc i czasu i pieniedzy - jest darmowa).

Edytowane przez monita01
Czas edycji: 2011-03-24 o 12:55
monita01 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 12:52   #184
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 778

Cytat:
Napisane przez monita01 Poka¿ wiadomo¶æ
Zielona zabcia, bardzo dziekuje. Widze, ze jednak powinnam jesc wiecej nabialu, ale niestety nie przepadam i ciezko mi to idzie (serki wiejskie srednio, twarozek tez nie bardzo... ehh...) i orzechow itp. Moje kanapki zawsze smaruje cieniutko maslem, zapomnialam dodac, lub bialym serkiem kanapkowym. Pije tez rano kawe z mlekiem i lyzeczka cukru... miajam zrezygnowac, ale nie potrafie, usypiam...

Co do jugurtu, to looknelam na opakowanie, i ma on 0,21 g tluszczu, czyli cos tam jest Mieszkam w Hiszpanii, wiec kupuje to co dostepne na tutejszym rynku. Raz jem takie jogurty, raz odtluszczona activie, a czasem zwykly naturalny.

Moze rzeczywiscie powinnam jesc wiecej an drugie sniadanie? Bo zazwyczaj mam rano spory apetyt i czasem seidze w pracy az do lunczu glodna....

Myslisz, ze ryz przy lunczu lub kasza nie spowowduja zastoju spadku wagi?
my¶lê ¿e mo¿e na pocz±tku spowodowaæ jaki¶ zastój nobo w koñcu dodajesz kcal,ale potem mo¿esz nawet schudn±æ szybiej, a ju¿ napewno nie rozwalisz sobie metabolizmu!! wieledziew czyn sobie pluje w twarz ¿e tak siê ograniczy³y! wiêc radzê Ci, jedz wiêcej
A na II¦n koniecznie, te 2pierwsze posi³ki to podstawa
Rano mo¿esz je¶æ spokojnie do syta (oczywi¶cie wiemy o co chodzi.. wypa¶na owsianka, kanapki o mas³o jest-suuuper! nie powinno siê wywalaæ mas³a, ja to zrobi³am, i w najbli¿szym czasie wprowadzam, narazie nie jem chleba bo mam w buzi pe³no drutów i wszystko pijê i mixsuê, oraz rozgotowujê) wiesz nabia³ te¿ ma sporo bia³ka... ale najwa¿niejsze ¿e ryby jesz! i miêsko, baardzo ³adne kolcje
wiêc dodaj troszkê jedzenia i nie wa¿ siê bo to demotywuje, ale gwarantujê Ci ¿e potem spadnie-ale pamiêtaj pierwsze 2posi³ki, a do Lunchu dawaj wêgle

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !

Edytowane przez zielona_zabcia
Czas edycji: 2011-03-24 o 12:54
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 13:16   #185
monita01
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 949

A co dziewczyny powiecie o ryzu basmatti? Jest ok na diecie, czy lepiej jednak dziki lub brazowy?

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
my¶lê ¿e mo¿e na pocz±tku spowodowaæ jaki¶ zastój nobo w koñcu dodajesz kcal,ale potem mo¿esz nawet schudn±æ szybiej, a ju¿ napewno nie rozwalisz sobie metabolizmu!! wieledziew czyn sobie pluje w twarz ¿e tak siê ograniczy³y! wiêc radzê Ci, jedz wiêcej
A na II¦n koniecznie, te 2pierwsze posi³ki to podstawa
Rano mo¿esz je¶æ spokojnie do syta (oczywi¶cie wiemy o co chodzi.. wypa¶na owsianka, kanapki o mas³o jest-suuuper! nie powinno siê wywalaæ mas³a, ja to zrobi³am, i w najbli¿szym czasie wprowadzam, narazie nie jem chleba bo mam w buzi pe³no drutów i wszystko pijê i mixsuê, oraz rozgotowujê) wiesz nabia³ te¿ ma sporo bia³ka... ale najwa¿niejsze ¿e ryby jesz! i miêsko, baardzo ³adne kolcje
wiêc dodaj troszkê jedzenia i nie wa¿ siê bo to demotywuje, ale gwarantujê Ci ¿e potem spadnie-ale pamiêtaj pierwsze 2posi³ki, a do Lunchu dawaj wêgle
Dziekuje zielona zabcia Masz racje, powinnam dodac wegle do lunczu (a w zamian pociwczyc, bo tego nie robie ), a na 2gie sniadanko zjadac wiecej (bo na pierwsze ta owsianeczka czy 2 kromkami sie spokojnie najadam
monita01 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 13:34   #186
Silke Apill
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 154

Znów waga polecia³a w dó³...
Znów jestem na P
So, oceniajcie!

P:
¦niadanie: Owsianka ( 6 ³ych owsianych, ³yzeczka cynamonu, gar¶æ orzechów w³oskich na szklance mleka 2%)
- 2 kromki razowca z mas³em sa³at±, pomidorem , do tego ca³y serek wiejski 200g
- kawa z mlekiem i cukrem

II ¦niadanie: ca³a du¿a miska fistaszków
- pó³ bu³ki ma¶lanej z kruszonk±
-rogalik ma¶lany

w miedzy czasie: ca³a czekolada Milka z orzechami, z 20 cukierków ( tiki-taki, kasztanki, michaszki bia³e, rafaello, i jakie¶ linda)
jab³ko, kawa z mlekiem i cukrem, 2 herbaty zielone

OBIAD: woreczek kaszy jêczmiennej z 2 pulpetami mielonymi i sosem z tych te¿ kotletów, æwik³a .

Podwieczorek: 0,5l budyniu waniliowego cukrem
kromka razowca z mas³em i pasztetem
-herbata zielona

Kolacja: BU³ka z ziarnami
1/2 z mas³em serem zó³tym pomidorem
1/2 z mas³em pó³tustym twarogiem, pomidorem , papryk±

I ju¿ wiecej nic nie wcisnê! U¶miecham siê o ocenkê

52 kg- 53kg -53,5kg- 54kg-54,5 kg-55 kg- 56 kg- 57 kg- 58 kg
Silke Apill jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 13:38   #187
Tynusia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 731

ekstradyska - Dziêki wielkie nie odebra³am tego jako atak broñ bo¿e

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 13:55   #188
moja imaginacja
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 061

piszecie, ¿eby je¶æ chleb z mas³em na R - ale przecie¿ mas³o to t³uszcze, chleb to wêgle - a wêglowodanów z t³uszczami siê nie powinno ³±czyæ?
moja imaginacja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 14:36   #189
Ondine_16
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 43

Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Poka¿ wiadomo¶æ
piszecie, ¿eby je¶æ chleb z mas³em na R - ale przecie¿ mas³o to t³uszcze, chleb to wêgle - a wêglowodanów z t³uszczami siê nie powinno ³±czyæ?
przede wszystkim nie powinno siê przesadzaæ w ¿adn± stronê. dajê g³owê, ¿e nie przytyjesz, je¶li posmarujesz ten chleb mas³em.

Utrzymanie:
¶niadanie: owsianka czekoladowa z paczuszki [75g], gar¶æ orzechów laskowych, gar¶æ migda³ów, dwie ³y¿ki rodzynek, dwie ³y¿ki otrêbów granulowanych, gruszka i kawa 3in1
drugie ¶niadanie: buteleczka monte do picia, dro¿d¿ówka z porzeczkami i mandarynka
obiad: krokiet z kapust± i grzybami, trzy pieczone ziemniaki z koperkiem, spora porcja bukietu surówek z ³y¿k± oliwy z oliwek, bia³a herbata
podwieczorek: danio z gar¶ci± migda³ów i ³y¿k± ¿urawiny suszonej, herbata z miodem i cytryn±
kolacja: wie¶niak z ³y¿eczk± d¿emu i kilkoma suszonymi ¶liwami, kakao

dziewczyny, czy to nie podchodzi trochê pod P? bo ogólnie przyby³o mi na stabilizacji 0,6 kg, co na pewno nie jest jedzeniem zalegaj±cym w jelitach, nie bêdê siê oszukiwaæ.
Ondine_16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 14:45   #190
moja imaginacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ondine_16 Poka¿ wiadomo¶æ
przede wszystkim nie powinno siê przesadzaæ w ¿adn± stronê. dajê g³owê, ¿e nie przytyjesz, je¶li posmarujesz ten chleb mas³em.

Utrzymanie:
¶niadanie: owsianka czekoladowa z paczuszki [75g], gar¶æ orzechów laskowych, gar¶æ migda³ów, dwie ³y¿ki rodzynek, dwie ³y¿ki otrêbów granulowanych, gruszka i kawa 3in1
drugie ¶niadanie: buteleczka monte do picia, dro¿d¿ówka z porzeczkami i mandarynka
obiad: krokiet z kapust± i grzybami, trzy pieczone ziemniaki z koperkiem, spora porcja bukietu surówek z ³y¿k± oliwy z oliwek, bia³a herbata
podwieczorek: danio z gar¶ci± migda³ów i ³y¿k± ¿urawiny suszonej, herbata z miodem i cytryn±
kolacja: wie¶niak z ³y¿eczk± d¿emu i kilkoma suszonymi ¶liwami, kakao

dziewczyny, czy to nie podchodzi trochê pod P? bo ogólnie przyby³o mi na stabilizacji 0,6 kg, co na pewno nie jest jedzeniem zalegaj±cym w jelitach, nie bêdê siê oszukiwaæ.
owszem, ale jest tu du¿o osób, które maj± problemy z chudnieciem.
W jad³ospisie który pokaza³a¶ powy¿ej jest sporo cukrów prostych, ale z tego co widzia³am we wcze¶niejszych by³o ich mniej, a takie dni siê zdarzaj±. Po diecie czêsto jest tak, ¿e tyje siê 1-2 kg na stabilizacji, a czasem zdarza siê, ¿e ludzie jeszcze sporo chudn± - ró¿nie bywa. Ale 0,6 kg to bym siê raczej nie przejmowa³a
Stary 2011-03-24, 14:48   #191
skomplikowana_18
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 359

ekstradyska, dziekuje, ze mi odpisalas wiesz, mi do 40 kg juz blizej niz dalej! ponad 4 kg jeszcze, no ale juz ponad 6 mam za soba, wiec jest git. chce wygladac ladnie, zreszta te 6 kg ktore przytylam od poczatkowej wagi widaac i o to chodzi ale co do tych cwiczen: wystarczy joga 1,5 h we wtorek i pilates 1h w srode to nie za malo? moze silownia np.w sobote? i jak to jest z posilkami po i przed cwiczeniami? jakie produkty? to ma wplyw na budowe miesni poprzez cwiczenia, co sie zje przed i po? milego dnia
skomplikowana_18 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-24, 14:56   #192
iza_wiosenna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 917
GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez skomplikowana_18 Poka¿ wiadomo¶æ
ekstradyska, dziekuje, ze mi odpisalas wiesz, mi do 40 kg juz blizej niz dalej! ponad 4 kg jeszcze, no ale juz ponad 6 mam za soba, wiec jest git. chce wygladac ladnie, zreszta te 6 kg ktore przytylam od poczatkowej wagi widaac i o to chodzi ale co do tych cwiczen: wystarczy joga 1,5 h we wtorek i pilates 1h w srode to nie za malo? moze silownia np.w sobote? i jak to jest z posilkami po i przed cwiczeniami? jakie produkty? to ma wplyw na budowe miesni poprzez cwiczenia, co sie zje przed i po? milego dnia
a umiesz czytaæ?
ekstradyska wyra¼nie napisa³a, ¿e æwiczysz za ma³o, powinna¶ co drugi dzieñ biegaæ, si³ownia np.w sobotê jest wskazana.

wypowiadaj siê na kz.

i nie my¶l, ¿e w sprytny sposób zatai³a¶ swoj± wagê, my¶lê, ¿e wiêkszo¶æ osób tutaj potrafi liczyæ.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 15:16   #193
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 855

Cytat:
Napisane przez GreenBalance Poka¿ wiadomo¶æ
Tak jak ju¿ wspomina³am - porcje s± du¿e & najadam siê. Jem to co lubiê i to na co mam ochotê - je¶li mam ochotê na co¶ s³odkiego to jem to (zazwyczaj lody / gorzk± czeko/ domowy wypiek albo z ulubionej cukierni), ogólnie staram siê o to ¿eby by³o zdrowo. Podwieczorek by³ wystarczaj±cy - oko³o 50 gramów bakali mi wystarczy³o. Nie lubiê w siebie wpychaæ i wolê s³uchaæ siê swojego organizmu - on wie najlepiej .
Je¶li tak to ok.ja nie pisa³am tego z³o¶liwie przecie¿ i dobrze, ¿e s³uchasz swojego organizmu.pozdrawiam:cmok :

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Poka¿ wiadomo¶æ
a umiesz czytaæ?
ekstradyska wyra¼nie napisa³a, ¿e æwiczysz za ma³o, powinna¶ co drugi dzieñ biegaæ, si³ownia np.w sobotê jest wskazana.

wypowiadaj siê na kz.

i nie my¶l, ¿e w sprytny sposób zatai³a¶ swoj± wagê, my¶lê, ¿e wiêkszo¶æ osób tutaj potrafi liczyæ.
Izu¶, ona jeszcze sobie we¼mie te bieganie na serio... i chyba padnie.
A tak w ogóle Skomplikowana18 nie my¶l ¿e je¶li jesz codziennie 6 orzechów laskowych i garsteczkê pestek to wróci Ci okres, i ¿e æwiczysz ten swój pilates to bedziesz mieæ ekstra figurê i miê¶nie, bo kochana Ty najpierw musisz przytyæ i odbudowaæ swoje zag³odzone cia³o.
Z reszt± widaæ ¿e trochê ¿e masz ju¿ lepsze jad³ospisy ( niech bêdzie ) ale te Twoje gadki to na mnie tak dzia³aj±,¿e... no lepiej nie mówiæ,ale kobieto Ty masz obsesjê.

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 15:57   #194
Anianiani
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 271

U:

I. ¦wie¿utka, jeszcze ciep³a bu³ka z pestkami dyni z mas³em, twarogiem i konfitur± wi¶niow±/ z mas³em, serem ple¶niowym, szynk± drobiow±, pomidorem i szczypiorkiem;
kawa z mlekiem, pomarañcza.
1,5 h jogi
II. Kawa³ek ciasta dro¿d¿owego z miodem, ¶wie¿y sok z marchwi, mandarynka.
III. Soczewica duszona z ry¿em i pieczarkami w sosie curry + surówka z kapusty pekiñskiej.
IV. Koktajl z banana i jogurtu naturalnego z miodem i cynamonem, oko³o 60g mieszanki studenckiej; cappuccino.
V. Porcja wêdzonej makreli, sa³atka z pomidorów, kie³ków, ogórka, kaparów i oliwek + kromka chleba ¿ytniego z mas³em i musztard±;
zielona herbata, kilka sucharków do pochrupania przed tv ;-)

...a ta pustka, ta pustka, ta pustka?!
to najpewniej g³ód.
w ¼renicy tak pe³nej ¿ywej mg³y
nie ma nic...
Anianiani jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 16:06   #195
agueda
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 319

Cytat:
Napisane przez skomplikowana_18 Poka¿ wiadomo¶æ
agueda jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-24, 16:09   #196
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

u?
zajêcia ca³y dzieñ.

1¶n - 2,5 gofra orkiszowo-owsianego z miodem.
2¶n - kawa³ek serowej tarty.
3 ¶n - jab³ko, kromka pe³noziarnistego z mas³em orzechowym.
obiad - sa³atka z krewetkami, krewetki, sa³ata, pomidor, ananas, fasolka, sos jogurtowy.
kolacja - jogurt naturalny z suszonymi ¶liwkami.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 16:13   #197
moja imaginacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agueda Poka¿ wiadomo¶æ
prêdzej j± wy¶miej± i wygoni± z tej si³owni...;P
Stary 2011-03-24, 16:15   #198
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez Anianiani Poka¿ wiadomo¶æ
U:

I. ¦wie¿utka, jeszcze ciep³a bu³ka z pestkami dyni z mas³em, twarogiem i konfitur± wi¶niow±/ z mas³em, serem ple¶niowym, szynk± drobiow±, pomidorem i szczypiorkiem;
1,5 h jogi
III. Soczewica duszona z ry¿em i pieczarkami w sosie curry + surówka z kapusty pekiñskiej.
IV. Koktajl z banana i jogurtu naturalnego z miodem i cynamonem, oko³o 60g mieszanki studenckiej; cappuccino.
V. Porcja wêdzonej makreli, sa³atka z pomidorów, kie³ków, ogórka, kaparów i oliwek + kromka chleba ¿ytniego z mas³em i musztard±;
Bardzo mi siê podobaj± Twoje ostatnie jad³ospisy S± zdrowe, urozmaicone i brzmi± bardzo smacznie Ale przede wszystkim jesz trochê lu¼niej Tak trzymaæ!
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 16:18   #199
moja imaginacja
Zakorzenienie

Cytat:
U:

1,5 h jogi
¦wietny jad³ospis! Æwiczysz mo¿e czasem jogê w domu? Szuka³am jaki¶ wskazówek jak æwiczyæ w domu jogê na internecie, ale nic szczególnego nie znalaz³am, a chcia³abym spróbowaæ ^^
Stary 2011-03-24, 16:31   #200
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Moje dzisiejsze P

S. 2 kromki chleba razowego (70g)
jedna z mas³em, sa³at±, szynka z indyka (plasterek)
druga mas³em i d¿emem niskos³odzonym
2S. kanapka z 2 kromek chleba razowego (70g) z mas³em, sa³at±, szynka z indyka i ogorkiem.
O. zupa warzywna (400g) plus duza roladka z piersi kurczaka w srodku z serem zó³tym, ogorkiem kiszonym i papryka, 1 duzy iemniak z sosem i marchewka (ok. 2o0g)
P. cha³ka zdobna (150g)
K. 5 pierogów z truskawkami bêdzie chyba

I jak dzisiaj ?? Ja czuje sie ze zjadlam mega mega duzo...
Stary 2011-03-24, 16:32   #201
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 891

Witam, witam Tym razem chcê zaprezentowaæ moje dzisiejszeU po krótkim, bo zaledwie 2 tygodniowym R. W³a¶ciwie to jad³am tak, ¿eby nie byæ g³odn±, tylko z obiadem trochê przesadzi³am, bo mój ¿o³±dek jednak nie lubi takich du¿ych porcji jedzenia, czyli tak jak by³o kiedy¶

¦niadanie(6:30): Parówka na ciep³o, kromka chleba tostowego (zabrak³o razowca...), szczypior, pomidor, rze¿ucha, trochê keczupu i musztardy, kubek zielonej herbaty

45 min spaceru przed szko³±

II ¦niadanie(11:30): Podwójna kanapka z chleba razowego z serem, wêdlin±, pomidorem, ogórkiem i sa³at±, Grzesiek Toffi.

O 13:40 1h p³ywania po szkole

Posi³ek potreningowy(15:20):
Ma³y kubek jogurtu naturalnego + kanapka taka jak na II ¶niadanie (na szybko, jedzone w autobusie, tylko tyle uda³o mi siê wzi±æ do szko³y)

30 min spaceru do domu.

Obiad(16:30): Jajecznica z 3 jaj z cebul± (jednak o 1 jajko za du¿o ) do tego sa³atka z kapusty kiszonej, 1/3 woreczka kaszy jaglanej i szpinak, kubek zielonej herbaty.

Podwieczorek(18:30 Nie wiem, czy bêdê g³odna po tym obiedzie):Siemiê lniane mielone, zaparzone w szklance mleka 1,5%, do tego plaster ananasa z puszki, gar¶æ rodzynek, gar¶æ pestek s³onecznika, pó³ jab³ka, cynamon, ³y¿eczka miodu.

Kolacja(20:30-21:00): Kapusta kiszona ze ¶ledziem, pomidor, sa³ata, kubek zielonej herbaty.

W³a¶ciwie to nie mam pojêcia, jak komponowaæ U, ale dzisiaj by³o w wiêkszo¶ci na luzie. Mam nadziejê, ¿e jest dobrze

Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Czas edycji: 2011-03-24 o 16:34
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 16:38   #202
GreenBalance
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 469

Cytat:
U:

1,5 h jogi
Bardzo ³adnie
Stary 2011-03-24, 16:43   #203
Ily
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 254

Dziewczynki , proszê sprawd¼cie mi dzisiejszy jad³ospis bo jednak mam wieeele w±tpliwo¶ci

R

I ¦niadanie : Owsianka z pomarañczami (wiem ma³o , ale to wyj±tek i rzadkosc )

II¦. Kanapka z ciemnego chleba , serek topiony , szynka , ogórek kiszony + jab³ko

Obiad : Cielêcina na parze z warzywami , i 3 p³askie ³y¿ki kaszy ( kasza , ok ?? ) + kostka gorzkiej czekolady (50%)

Kolacja : Wie¶niak z warzywami

Chyba jednak wygodniej jest mi je¶æ 4 posi³ki gdy¿ mój dzien wygl±da tak :

¦niadanie ró¿nie , 2x w tygodniu o 07.15 , 2x o 08.15 i raz o 07.45

A drugie ¶niadanie jest ko³o 11/12 , obiad jem codziennie o tej samej godzinie czyli 0 15.30 , kolacja : 18.30 i ide spac ko³o 21-22 wiec chyba jest ok ??

impossible is nothing

jem mniej - od 2015 produkuj± sam rozmiar XS i S

Ily jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 16:55   #204
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ily Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczynki , proszê sprawd¼cie mi dzisiejszy jad³ospis bo jednak mam wieeele w±tpliwo¶ci

R

I ¦niadanie : Owsianka z pomarañczami (wiem ma³o , ale to wyj±tek i rzadkosc ) na mleku? mleko co najmniej 2%? ile ³y¿ek p³atków? je¿eli porcja spora, to ok, chocia¿, jak sama zauwa¿y³a¶, ma³a ta owsianka i przyda³oby siê do niej co¶ jeszcze, np. bakalie

II¦. Kanapka z ciemnego chleba , serek topiony , szynka , ogórek kiszony + jab³ko serek topiony na diecie out. doda³abym mas³o, je¿eli po³±czenie wêgli z t³uszczami nie utrudnia Ci chudniêcia

Obiad : Cielêcina na parze z warzywami , i 3 p³askie ³y¿ki kaszy ( kasza , ok ?? ) + kostka gorzkiej czekolady (50%) kaszê oczywi¶cie mo¿na je¶æ na diecie (poza jêczmienn±), jest bardzo zdrowa ok, je¿eli porcja spora, da³abym wiêcej kaszy

Kolacja : Wie¶niak z warzywami ok

Chyba jednak wygodniej jest mi je¶æ 4 posi³ki gdy¿ mój dzien wygl±da tak :

¦niadanie ró¿nie , 2x w tygodniu o 07.15 , 2x o 08.15 i raz o 07.45

A drugie ¶niadanie jest ko³o 11/12 , obiad jem codziennie o tej samej godzinie czyli 0 15.30 , kolacja : 18.30 i ide spac ko³o 21-22 wiec chyba jest ok ?? skoro k³adziesz siê tak wcze¶nie to ok, chocia¿ wydaje mi siê, ¿e przerwa miêdzy I i II ¶niadaniem jest trochê za du¿a. ale je¿eli chudniesz to ok, znaczy to, ¿e nie zatrzyma³a¶ sobie metabolizmu zbyt d³ugimi przerwami w jedzeniu
jw.
trochê ma³o konkretnie opisujesz porcje, ale je¿eli s± spore to ok
przyczepiê siê tylko do braku NNKT. nie ma orzechów, nie ma mas³a, nie ma oleju/oliwy. nie wolno wyrzucaæ z diety t³uszczy
Stary 2011-03-24, 17:03   #205
martina1988
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 139
Exclamation Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

moje dzisiejsze RRRRRR bardzo prosilabym o ocenke, czy zle czy ok...?!

1= grahamka z serkiem fit + 4lyzki platkow owsianych i 2 lyzki platkow nestle fitness z mlekiem 0,5%
2= jogurt naturalny z gruszka i kilka herbatnikow ;/
3= duza micha zupy jarzynowej i kaszy jeczmiennej zabielana serkiem naturalnym homogenizowanym
4= 5 chrupkow kukurydzianych i pol parowki;/ (nie moglam nic innego w siebie wcisnac)
5= (BEDZIE) 125g pomidorow koktajlowych + pol ogorka+serek wiejski

I JAK??
martina1988 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 17:04   #206
Ily
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 254

emelie dziekuje ! Co do chudniêcia to teraz idzie 3 tydzien i 3 kg jest mniej , wiec chyba z metabolizmem ok - ale tak czy siak , w weekendy sobie do¶æ konkretnie pozwalam ... znaczy sie nie zawsze tylko podczas imprez etc. Ale w ten postaram siê nic kalorycznego nie jesc , chociaz czytalam ze przy diecie gdzie jest ma³o wêgli mozna sobie zrobic jeden dzien w tygodniu i pojesc co siê chce - ale z umiarem

A jak waga stanie to mam zmniejszyc przerwy miedzy posi³kami ?

impossible is nothing

jem mniej - od 2015 produkuj± sam rozmiar XS i S

Ily jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 17:07   #207
martina1988
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 139

EMELIE - DLACZEGO KASZA JECZMIENNA ODPADA NA R?
kurde ja dzisiaj zjadlam z nia zupe i jutro tez mam.
martina1988 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 17:09   #208
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ily Poka¿ wiadomo¶æ
emelie dziekuje ! Co do chudniêcia to teraz idzie 3 tydzien i 3 kg jest mniej , wiec chyba z metabolizmem ok - ale tak czy siak , w weekendy sobie do¶æ konkretnie pozwalam ... znaczy sie nie zawsze tylko podczas imprez etc. Ale w ten postaram siê nic kalorycznego nie jesc , chociaz czytalam ze przy diecie gdzie jest ma³o wêgli mozna sobie zrobic jeden dzien w tygodniu i pojesc co siê chce - ale z umiarem

A jak waga stanie to mam zmniejszyc przerwy miedzy posi³kami ?
Dobrze, ¿e czasem sobie pozwalasz, bo dieta nie mo¿e byæ katorg± i drog± przez mêkê, a skoro chudniesz, to ma³y grzech od czasu do czasu Ciê nie zabije
Tak mi siê wydaje, ¿e powinna¶ dodaæ jeden posi³ek, ale skoro siê najadasz i chudniesz, to najwyra¼niej jest ok

martina1988 - nie mam pojêcia dlaczego, tak gdzie¶ przeczyta³am. Je¿eli chudniesz, to jest ok

Edytowane przez emelie
Czas edycji: 2011-03-24 o 17:10
Stary 2011-03-24, 17:09   #209
PannaL
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

m

Edytowane przez PannaL
Czas edycji: 2011-03-24 o 17:44
PannaL jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 17:45   #210
AlekzFragile
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 108

Uuuuu

I. owsianka na mleku 1,5 % z gotowan± gruszk±, pomarañczem, konfitur± po¿eczkow±, orzechami laskowymi i cunamonem;
zielona herbata
II. 2 kromki domowego chleba mieszanego z sezamem, z mas³em, sa³at±, pasztetem domowej roboty i pomidorem;
cztery wafelki kakaowe;
sok marchwiowy[?] jednodniowy
III. pier¶ z indyka w panierce duszona w bulione z przyprawami, ziemniaki z pietruszk±, surówka koperkowa
IV. 3 kromki domowego chleba z mas³em
- 2x z sa³at±, szynk± domow± i pomidorem
- z serkiem topionym gouda i ogórkiem
marchewka
zielona herbata

I jak ?
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.