Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-23, 18:58   #3301
Tanitka
Rozeznanie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez 8mouse3 Pokaż wiadomość
Wszystko zależy od tego czy macie dryg do tańca czy nie. Byłam na weselu w rodzinie mojego TŻ gdzie para o niebo lepiej zatańczyła niż my, ale Pan Młody to tancerz że ho ho,oczywiście samouk Nie polecę Ci mojego nauczyciela- już pisałam o co chodzi, ale nauki tańca dla par nie są bardzo drogie- ok 40-50 zł/godzina. I jeśli ktoś w miarę się porusza na parkiecie to 4-5 lekcji wystarczy, bo przecież można samemu potem ćwiczyć. U nas nie było podnoszeń, zatańczyliśmy z krokami salsowymi i obrotami, także nie jest to trudne. Niestety wielkie show z tego nie wyszło, ale nie przejmujemy się tym.
teoretycznie mamy dryg, ale wiesz nigdy nie tanczyliśmy zadnych tańców standardowych, więc nie wiem jakbyśmy poradzili sobie z tą salsą. Chyba poćwiczymy sami, a jak nie wyjdzie to zapiszemy się na kilka lekcji.
Kurde, chyba mnie przekonałaś do tego Dirty Dancing

jak ktś ma godną polecenia i w miarę tanią szkołę tańca to piszcie
Stary 2011-03-23, 19:16   #3302
iovaa
Raczkowanie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez basienka666 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem Anastasia - Once Upon A December - ni jak ma się do pierwszego tańca (->słowa).
Tak, ale chodzi tu raczej o rytm i podniosłość tańca, a słów i tak prawie nikt nie zrozumie, bo nie po polskiemu Na you tube można znaleźć piękne układy tańczone do tej piosenki, min.:
http://www.youtube.com/watch?v=nXY3PxElFEA
http://www.youtube.com/watch?v=f2gHX3KcImE

Ale jak pisałam, to tylko propozycje, jeżeli cytowana lista stanie się dla kogoś inspiracją, będzie mi miło, jeśli się nie przyda, cóż... straty papieru nie ma, bo toż to bezkresne zasoby internetu
Mi się jeszcze strasznie podoba hijo de la luna, ale oczywiście tekst całkiem nie pasujący... http://www.youtube.com/watch?v=lFKN2Zhxbxk

Przychylam się też do prośby Tanitki, jeśli ktoś zna godne polecenia szkoły tańca, najlepiej niedrogo gdzieś blisko Czechowa to proszę o polecenie nam ich
iovaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 19:19   #3303
La Cocinerita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tanitka Pokaż wiadomość
Ooo, też chętnie dowiedziałabym się czy któraś z Was była i poleca jakąś inną szkołę niż Dąbskich?

Ehhh, tyle miałam planów na ten tydzień: mieliśmy obrączki wybrać, garnitur dla TŻ kupić, a tu siedzę w domu z anginą ropną i biorę zastrzyki w tyłek
La Cocinerita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 19:20   #3304
8mouse3
Rozeznanie

Cytat:
teoretycznie mamy dryg, ale wiesz nigdy nie tanczyliśmy zadnych tańców standardowych, więc nie wiem jakbyśmy poradzili sobie z tą salsą. Chyba poćwiczymy sami, a jak nie wyjdzie to zapiszemy się na kilka lekcji.
Kurde, chyba mnie przekonałaś do tego Dirty Dancing

Widziałam dużo ogłoszeń np. Step by step- prywatne lekcje dla par, ale nic o nich nie wiem- może gdzieś na wizażu warto poszperać.
Stary 2011-03-23, 19:24   #3305
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez La Cocinerita Pokaż wiadomość
Ooo, też chętnie dowiedziałabym się czy któraś z Was była i poleca jakąś inną szkołę niż Dąbskich?

Ehhh, tyle miałam planów na ten tydzień: mieliśmy obrączki wybrać, garnitur dla TŻ kupić, a tu siedzę w domu z anginą ropną i biorę zastrzyki w tyłek

no to kuruj się
Stary 2011-03-23, 19:33   #3306
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miecia85 Pokaż wiadomość
Jeżeli ktoś by chciał ceny Tadka z Elizówki to zapraszam na prv, a w zamian jeżeli któraś z was może mi o tym dowozie powiedzieć więcej i cenie, gdzie się o tym dowiadywała też będę wdzięczna. Bo ja już jestem zdecydowana, co do Nasutowa długo kusiła ta ciastkarnia, ale ktoś mi powiedział że większość ciast jest za wysokich i źle się kroi, rozpadają się, za to w smaku super.
Wysłałam Ci info na pw co do Tadka.

Cytat:

Oj nie dobrze.... a już wcześniej dwa tygodnie przeleżałaś. Mam nadzieję, ze szybko się wykurujesz! Pozdrawiam!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 19:38   #3307
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Wysłałam Ci info na pw co do Tadka.

Oj nie dobrze.... a już wcześniej dwa tygodnie przeleżałaś. Mam nadzieję, ze szybko się wykurujesz! Pozdrawiam!
ktoś tu dzisiaj ma 100dniówke i się nie chwali
Stary 2011-03-23, 19:39   #3308
mag89
Raczkowanie

Cytat:

ja widziałam jakieś ogłoszenie o szkole tańca na magnoliowej(to ta ulica naprzeciwko olimpu gdzie jest biedronka taka duza) a po za ty duzo zdrowka zycze
mag89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 19:46   #3309
karolinka85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mag89 Pokaż wiadomość
ja widziałam jakieś ogłoszenie o szkole tańca na magnoliowej(to ta ulica naprzeciwko olimpu gdzie jest biedronka taka duza) a po za ty duzo zdrowka zycze
Tak jest tam szkoła tańca nazywa się "Szkoła tańca Pawlak"..ale chyba niema tam za dużo chętnych bo codziennie wieczorkiem jak wychodzę z psem na dwór to rzadko kiedy są zajęcia..chyba, że więcej jest w ciągu dnia..?!
[*] 17.07.2013r. 9t4d
25.08.2012 r.
Nasz ślub
07.10.2011 r.
zdany egzamin na prawko
karolinka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 20:24   #3310
_agatka
Rozeznanie

ktoś wspominał o zywszej muzyce na pierszy taniec? moze jakies propozycje????? mi jedynie przychodzi do głowy 2+1 chodz pomaluj mi świat

_agatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 20:29   #3311
monik_85
Raczkowanie

Czy ja też mogę prosić na prv o inf co do Tadka??
monik_85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-23, 20:54   #3312
Miecia85
Raczkowanie

Jeżeli chodzi o szkoły tańca to my z przyszłym Mężem i rodzeństwem chodzimy do megadance na Langiewicza. Zapisaliśmy się bo było: tanio, blisko i akurat pasował nam niedzielny termin kursu. Są to zajęcia grupowe od podstaw, ale już zdecydowaliśmy się, że jeżeli będzie kontynuacja o tej samej porze to się zapisujemy. Nie uczą tam gotowych układów chyba, że na lekcjach indywidualnych 60zł/h. My uczęszczamy na zajęcia dla poprawy kondycji i dobrej zabawy. Nic nie daje tyle energii co taniec.

Edytowane przez Miecia85
Czas edycji: 2011-03-23 o 21:01
Miecia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 21:00   #3313
basik_4
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez monik_85 Pokaż wiadomość
Czy ja też mogę prosić na prv o inf co do Tadka??
Ja również bym poprosiła
basik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 21:20   #3314
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
ktoś tu dzisiaj ma 100dniówke i się nie chwali
Oj prawda, prawda! Dziś już tylko 100 dni do ŚLUBU cały dzień to sobie z TŻem powtarzamy, a tu zapomniałam wspomnieć
Do tego tylko tydzień do naszej wyprawy do Polski - A tam tylko ślubne sprawy. Mam nadzieję, że porządnie podgonimy z przygotowaniami i już niedługo zawieszę tu długaśną listę spraw "odfajkowanych"
Stary 2011-03-23, 21:26   #3315
kruczydło
Raczkowanie

Cytat:

Ech, zastrzyki nie zazdroszczę zdrowiej szybciutko!

Byłam dziś na Elizówce, nie mogłam się napatrzeć na te wszystkie drobiazgi, wstążeczki ale oczywiście nie było takiej, jak mi potrzeba znalazłam idealny kolor, tylko szerokość nie ta... zamówiliśmy na allegro, ciekawe jaki ten odcień okaże sie w rzeczywistości.
Powinniśmy już zapraszać gości, a tu dopiero początek "produkcji"!

Zamówiłam dziś tort w Alicji w Nasutowie. Jutro natomiast mamy zamówić obrączki, a w poniedziałek załatwić USC...
Dziewczyny, co zrobiłybyście na moim miejscu? Dla mnie i TŻ ślub cywilny czy kościelny jest tak samo ważnym ślubem, ale z różnych przyczyn nie możemy wziąć konkordatowego, nie ma możliwości też zrobić tego w jednym dniu. Zastanawiam się, czy cywilny brać wcześniej czy później, po kościelnym?
TŻ nalega na jak najwcześniejszy cywilny, aby jak najszybciej razem zamieszkać, ja też jestem za ale tuz przed kościelnym zaczynam sesję od razu dwoma dużymi egzaminami. Muszę mieć na nie czas. (a jak go znam, będzie chciał spędzić tydzień na baraszkowaniu) Najwygodniej w stosunku do sesji byłoby mi urządzić cywilny już po wszystkim, ale TŻ i ja sama wolałabym troszkę wcześniej, mogłabym się też do niego troszkę przyzwyczaić przed "dniem wielkiego stresu". Trudno mi zdecydować, co jest ważniejsze. Co uważacie na ten temat?
kruczydło jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 21:41   #3316
Ashyshqa
Zakorzenienie

Problem bardzo łatwy do rozwiązania, bo nikt Wam nie udzieli samego ślubu kościelnego, jeśli nie macie cywilnego. Nie ma czegoś takiego jak małżeństwo tylko kościelne, bez skutków prawnych. Jest albo ślub konkordatowy, albo najpierw cywilny, a potem kościelny. Jak pojedziecie do USC to Wam to wszystko wytłumaczą. Pozdrawiam!
Stary 2011-03-23, 21:53   #3317
monik_85
Raczkowanie

Cytat:
Ojejku zastrzyki Zdrowiej szybko !!!

Kruczydło zgadzam się z Ashyshqa ... nie da się wziąć kościelnego jeśli najpierw nie załatwi się papierków w USC. dlatego albo najpierw cywilny potem kościelny, albo konkordatowy. ale najlepiej to zadzwoń do USC i zapytaj to Ci wyjaśnią co i jak żebyś na darmo sobie głowy nie łamała szukając rozwiązania sytuacji. Powodzenia

Edytowane przez monik_85
Czas edycji: 2011-03-23 o 21:55
monik_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 22:01   #3318
Ashyshqa
Zakorzenienie

Aż sobie zaczęłam czytać o możliwości brania ślubu kościelnego przed cywilnym (żeby sprawdzić, czy Was na 100% nie wprowadzam w błąd). I rzeczywiście nie można brać ślubu kościelnego, bez cywilnego (zawartego jednocześnie bądź wcześniej). Prawo kanoniczne jednakże przewiduje odstępstwa od tej reguły ale jedynie w przypadku bardzo poważnych powodów, i jedynie biskup miejsca mógłby zgodę na taki ślub udzielił.

Zdaję sobie sprawę, że problem Kruczydło nie jest aż tak poważny ale postanowiłam, że uzupełnię swoją wypowiedź Z drugiej strony łączę się z Tobą w bólu sesyjnym i w życiu nie chciałabym brać ślubu w tym okresie. Jednak sami ten termin wybraliście.
Ja nie jestem lepsza bo wybrałam sobie termin na jeden dzień po moich urodzinach i niedoż, że w tym roku kompletnie urodzin nie odczuję - nie ma co się oszukiwać, nawet przy najlepszym planowaniu wiele rzeczy po prostu trzeba w piątek przed ślubem zrobić i tyle, to jeszcze każde następne urodziny będą zaraz przed rocznicą ślubu więc nie będą już miały takiej rangi. No ale sama ten termin wybrałam...

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2011-03-23 o 22:07
Stary 2011-03-23, 22:03   #3319
Tanitka
Rozeznanie

dziewczyny u nas za niecałą godzinkę będzie pół roku do ślubu
z wrażenia idę spać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-23, 22:56   #3320
kruczydło
Raczkowanie

Dzięki za pomoc! Jutro rano przekażę wesołą nowinę TŻtowi Na pewno się ucieszy

Ale to ciekawe, że ślub kościelny nie może być zawarty bez cywilnego, podczas gdy moje "starsze znajome" tylko cywilne małżeństwa traktują jak konkubinaty. "Bo w USC to żaden ślub." Jakiś paradoks społeczny

Mogę czasem pytać o oczywiste sprawy, dziękuje że odpowiadacie na moje pytania. Nigdy nie interesowałam się ślubami i w wielu sprawach się nie orientuję.

Tanitka gratuluję Pamiętam, jak w grudniu radośnie przeżywaliśmy taki sam dzień.

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

Ashyshqa hehe wybraliśmy taki termin, ponieważ moja sesja miała wyglądać inaczej. Niestety w czasie semestru wycofano zerówkę z jednego przedmiotu, a z innego jak się okazało, na zerówkę iść nie warto (p.prof lubi udowadniać zerówkowiczom, że nie zasłużyli na piątki z semestrów). Więc będzie czerwiec
kruczydło jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 07:43   #3321
ona911
Rozeznanie

Cytat:
Oj prawda, prawda! Dziś już tylko 100 dni do ŚLUBU cały dzień to sobie z TŻem powtarzamy, a tu zapomniałam wspomnieć
Moja droga tak teraz przeczytałam, że mieliście wczoraj 100 dni do ślubu więc jak Wy to i my spojrzałam na swój suwaczek, a tam wczoraj było 101 więc dzisiaj wypada 100..hmmm czy Ty oby dobrą datę w suwaczku wpisałaś ??? czy inaczej odliczacie?? no chyba, że bierzecie ślub 1 lipca nie 2 ??

W każdym razie my mamy dzisiaj 100 dni do ślubu

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieliśmy sobie Tak ...

ona911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 08:18   #3322
moniczkar_
Raczkowanie

kruczydło ja osobiście wolałabym wziąść ślub cywilny przed ślubem kościelnym.Trochę nauki a przerwa na baraszkowanie też jest potrzebna
moniczkar_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 09:23   #3323
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona911 Pokaż wiadomość
Moja droga tak teraz przeczytałam, że mieliście wczoraj 100 dni do ślubu więc jak Wy to i my spojrzałam na swój suwaczek, a tam wczoraj było 101 więc dzisiaj wypada 100..hmmm czy Ty oby dobrą datę w suwaczku wpisałaś ??? czy inaczej odliczacie?? no chyba, że bierzecie ślub 1 lipca nie 2 ??

W każdym razie my mamy dzisiaj 100 dni do ślubu
Chyba strona na której ustawiłam suwaczek nie liczy samego dnia ślubu, więc wychodzi 1 dzień mniej Ale dziś tez mogę sobie świętować 100 dni do ślubu, a co

Kruczydło społeczeństwo sobie, a prawo sobie. Wyobrażasz sobie taką sytuację, że masz ślub kościelny ale bez żadnych konsekwencji prawnych? W żadnym urzędzie, szpitalu itd nie mogłabyś się podać za żonę swojego męża, mimo, że przed Bogiem bylibyście małżeństwem. Stąd konkordat, by to ze sobą spójnie połączyć.
Stary 2011-03-24, 10:26   #3324
motylek270
Raczkowanie

Powinnam już liczyć dni do ślubu, ale pracy mam ostatnio tak wiele że odkładam wszystko na przyszłość...i tak pewnie do 25 czerwca Chcieliśmy tez iść na kurs tańca ale chyba skończy się na spontanicznych krokach do pioseneczki. Na szczęście nie zadeptujemy się w tańcu Ale taki kurs to dobry pomysł.
motylek270 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 11:35   #3325
nimportequoi
Raczkowanie

100 dni, ładne liczby Wam wychodzą A ja się pochwalę, że do mojego jeszcze 37 dni hehe

Ja też muszę jeszcze z moim M. poćwiczyć tańczenie, bo póki co nie możemy się do tego porządnie zabrać ... Powiedzcie mi, jak namówić na to faceta, bo już nie mam siły ??
nimportequoi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 11:46   #3326
ona911
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nimportequoi Pokaż wiadomość
100 dni, ładne liczby Wam wychodzą A ja się pochwalę, że do mojego jeszcze 37 dni hehe

Ja też muszę jeszcze z moim M. poćwiczyć tańczenie, bo póki co nie możemy się do tego porządnie zabrać ... Powiedzcie mi, jak namówić na to faceta, bo już nie mam siły ??
No to u Ciebie to już bliziutko
A co do namawiania TŻ ...to tez chciałabym znać taki sposób :/. Chociaż co jakiś czas mu wspominam, że jak będziemy w Polsce w maju przez 5 dni to idziemy do szkoły tańca i koniec Wielkich sprzeciwów nie słyszę więc może ten pomysł przejdzie

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieliśmy sobie Tak ...

ona911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 12:48   #3327
Tenaya24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nimportequoi Pokaż wiadomość

Bliziutko ja Ciebie nie przebiję, ale mnie też mało kto może u mnie na suwaczku 65 dni
A z namawianiem tż na taniec też mam problemy taki oporny jest, że bez bacika sobie nie poradzę

Edytowane przez Tenaya24
Czas edycji: 2011-03-24 o 12:50
Tenaya24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-24, 12:49   #3328
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez kruczydło Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co zrobiłybyście na moim miejscu? Dla mnie i TŻ ślub cywilny czy kościelny jest tak samo ważnym ślubem, ale z różnych przyczyn nie możemy wziąć konkordatowego, nie ma możliwości też zrobić tego w jednym dniu. Zastanawiam się, czy cywilny brać wcześniej czy później, po kościelnym?
TŻ nalega na jak najwcześniejszy cywilny, aby jak najszybciej razem zamieszkać, ja też jestem za ale tuz przed kościelnym zaczynam sesję od razu dwoma dużymi egzaminami. Muszę mieć na nie czas. (a jak go znam, będzie chciał spędzić tydzień na baraszkowaniu) Najwygodniej w stosunku do sesji byłoby mi urządzić cywilny już po wszystkim, ale TŻ i ja sama wolałabym troszkę wcześniej, mogłabym się też do niego troszkę przyzwyczaić przed "dniem wielkiego stresu". Trudno mi zdecydować, co jest ważniejsze. Co uważacie na ten temat?
A będziecie mieli czas na dwa śluby, rozumiem że w bardzo bliskim terminie oba? Dwa razy zapraszać rodzinę, szykować się na dwie uroczystości? Nie lepiej raz a porządnie? Rozumiem ślub cywilny a za jakiś czas, np 2-3 lata kościelny, ale jak wy chcecie wszystko jak rozumiem w bardzo krótkim czasie to nie wiem po co to rozbijać na 2 śluby i załatwiać dodatkowe formalności. TŻ chyba zrozumie, że masz sesje i nawet będąc już mężem może dać ci trochę czasu na naukę a potem sobie to odbijecie.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 15:48   #3329
_Olka_
Raczkowanie

Cytat:
Do tego tylko tydzień do naszej wyprawy do Polski - A tam tylko ślubne sprawy. Mam nadzieję, że porządnie podgonimy z przygotowaniami i już niedługo zawieszę tu długaśną listę spraw "odfajkowanych"
My tez za tydzien w Polsce !!!!!!!! jupi ale tylko 10 dni i takze same sprawy zwiazane ze slubem,nie wiem czy znajdziemy chwile,zeby odzipnąc,tyle tego jest,ale...moj TŻ ciagle powtarza,ze damy rade ze wszystkim a ja jak to kobieta zamartwiam sie ciagle jak to bedzie...czy wszystko zalatwimy, a co jak nie zalatwimy i jakies glupie mysli Piękny,sloneczny dzien dzis w Szkocji az buzia sama sie smieje.pozdrawiam.

Co do urodzin...to slub mamy 3 wrzesnia a moja mama 5-go bedzie obchodzic 50 urodziny.Chcialabym jej zrobic jakas fajna niespodzianke,jakis fajny prezzent ale nie mam pomyslu,moze Wy cos doradzicie?

Edytowane przez _Olka_
Czas edycji: 2011-03-24 o 15:54
_Olka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 16:38   #3330
La Cocinerita
Raczkowanie

Dzięki Dziewczyny

Cytat:
Noom dokładnie, cały marzec przechorowany, wszystkie przedślubne plany o miesiąc w plecy...

Nimportequoi i Tenaya24 zszokowałam się, że Wy już tak niedługo ślubujecie... I jak tam łapie Was lekki stresik czy wręcz przeciwnie - nie możecie się doczekać?
La Cocinerita jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości