|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV
Cytat:
|
|
#4562 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyno nawet nie wiesz jaka jest różnica jak się założy porządny stanik. Mnie po roku przestał w końcu boleć kręgosłup... to jest nasze zdrowie. Można kupić taniej staniki porządne na wyprzedażach czy na allegro używane. |
|
|
|
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4564 |
|
Rozeznanie
|
co do kupowania przez neta- ja tylko tak kupuję. i chyba mam biust na wymiar, bo wszystko idealnie pasuje
|
#4565 |
|
Zadomowienie
|
Skarpetta proponuje coś z panache cleo, ewentualnie maskaradki. Powinnaś szukać modeli z niskim mostkiem, u mnie właśnie panache odpada ze względu na wysokie mostki.
|
|
|
|
#4566 |
|
Zadomowienie
|
Heh... moja mama też mówi, że nie stać ją na takie luksusy jak stanik za 150 złotych (tyle ostatnio kosztowała moja Curvy Kate)... bo w Triumphie są za 80, a Triumph to przecież bardzo porządny sklep
|
|
|
|
#4567 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki za odpowiedzi... to pomyszkuję trochę po allegro.. tylko że nadal mam problemy z rozmiarem bo całe życie nosiłam 75 B wiec to dla mnie będzie rewolucja i kompletnie nie mam pojęcia jak to zmierzyć
|
#4568 |
|
Rozeznanie
|
ciasno pod biustem 68 luźno 70
generalnie zawsze bioe obwód 60 (tzn. mam Harmony Panache i Maskaradki) i nie ciśnie mnie, z czasem obwód się rozciąga i jest ok ![]() w biuście mam 82 cm w pochyleniu 84cm (w górce troche więcej, ale wiadomo, ze górka trwa kilka dni wiec tego nie licze nawet )potrzebuje cielisty stanik, ktory nie ma koronek i nie odcina sie pod bluzkami. mój wybór padł na Freye Deco, stacjonarnie mierzylam 28DD i miski były KOMPLETNIE za duze Mam możliwosć kupienia przez int. 28D i zastanawiam się czy kupować w ciemno i czy jest szansa, że będzie dobry.Macie może jakieś doświadczenie z tym modelem? Generalnie nie wiem gdzie szukać cielistych staników pod białe bluzki, Porcelain z Panache są na mnei za duze i nie pasują, tak samo Tango, z Ewy Michalak nie mam możliwosci przymiezyc, jeszcze zastanawialam się na Krisem lub Konradem ale mają kiepskie opinie @ jakości. Poradzicie mi cos? ![]() Przed uświadomieniem kupowałam zawsze w H&M 75A gdyż myślałam, że jest to po prostu najmniejszy rozmiar
. Edytowane przez BlackCat1990 Czas edycji: 2011-03-25 o 11:50 |
|
|
|
#4569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że sklepy internetowe mają naprawdę duży wybór Cytat:
Czy masz jakieś zastrzeżenia co do tej firmy? Nie mają dobrych produktów?
|
|
#4570 |
|
Zadomowienie
|
Triumphem jest ten problem, że nie mają pełnej rozmiarówki, a obowody są rozciągliwe, jeżeli ktoś się mieści w rozmiarówce i ma okazję poprzymierzać to czemu nie. W końcu uświadomione staniki to nie tylko freya, panache itd, ważny jest rozmiar aby był prawidłowo dobrany i żeby stanik nie robił krzywdy naszemu biustowi, takie moje zdanie.
Moja mama chętnie poddała się uświadomieniu, kiedyś kupowała tylko na bazarkach, ale teraz nie ma oporów, żeby wydać na stanik większą sumę, mówi, że woli mieć 2-3 lepsze niż całą szafę tandetncyh. Za to moja siostra wogóle nie da się na to namówić. |
|
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
Niektórzy w ogóle nie chcą sluchać o uświadamianiu
No bo skoro przez tyle lat nosili określony rozmiar i było dobrze to co to za cudowanie ze zmianą rzomiaru Dziewczyny mam jeszcze takie pytanie: kupuję przez neta bo widzę, ze mają mój rozmiar... Tylko skąd mogę wiedzieć czy to ściśliwiec czy nie? Jak byłam w uświadomionym sklepie to przy obwodzie 78 wzięłam 70 i jest ok. Ale brafiterka powiedziała że mogę i 65 brać nieraz!
|
#4572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na Lobby Biusciastych masz taki watek http://forum.gazeta.pl/forum/w,32203...scisliwce.html Poszukaj info o swoim wybranym staniku.
Przykładna żonka od 15 i 24 VII 2010 “Your dresses should be tight enough to show you're a woman Edith Headand loose enough to show you're a LADY.” Edytowane przez sjoanna Czas edycji: 2011-03-25 o 14:04 Powód: dodatek |
|
|
|
|
#4573 |
|
Zadomowienie
|
Niektóre sklepy mają w opisach informację o ściśliwości, np. Bradea.
|
|
|
|
#4574 |
|
Zadomowienie
|
Karolinka najlepiej poszukać na balkonetce albo katalogu mało/dużo biuściastych wybranego modelu, tam dziewczyny często dają swoje opinie. W niektórych sklepach można dodawać komentarze i tam też są opinie o konkretnych modelach, można też wysłać maila do konkretnego sklepu z zapytaniem o dany model.
|
|
|
|
#4575 |
|
Raczkowanie
|
widzę że znacie się na tym więc poproszę was o radę...jaki powinnam nosić rozmiar stanika...pod biustem 78 w biuście 95...niebawem ślub i muszę się rozejrzeć za odpowiednim biustonoszem
![]() Dodam że na elektronicznym bra fitterze wyszło mi 70 F co mnie trochę zaskoczyło
Edytowane przez monique86 Czas edycji: 2011-03-25 o 19:57 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4576 |
|
Zadomowienie
|
Wszystko zależy od modelu, ale ja bym zaczęła poszukiwania od brytyjskiego 32F (albo 32E?) i polskiego 70G.
Chyba że chcesz Effuniaka, a wtedy to już inna historia
Edytowane przez czijo Czas edycji: 2011-03-25 o 19:57 |
|
|
|
#4577 |
|
Zadomowienie
|
http://deser.pl/deser/1,111858,93268...ajwieksze.html kolejny inteligentny, fachowy artykuł
![]() Ale w komentarzach wrze, lobbystki są wszędzie
|
|
|
|
#4578 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyn mam nadzieję że znowu mi pomożecie
jestem w kropce ponieważ jestem tak jakby pomiedzy dwoma rozmiarami: mam juz kilka stanikow, dwa najbardziej zblizone to rozmiaru mojego biustu: 1) 30DD 2) 32 C. Jestem pewna co do rozmiaru pod biustem, chce nosic 32 czyli 70 cm ponieważ ten rozmiar mniejszy jest dla mnie horrorem jak na noszenie kilkugodzinne. Ale ta miseczka ! ;/ w tym 32 C (czyli w biuscie niby te moje 87) robia mi sie buly pod pachami, na biuscie jest ok, slicznie mi biust w nim wyglada, ale cos misie wydaje ze chyba moglabym miseczke miec troche wieksze na te buły, jaki wtedy brac? 32C czy 32 D?? mam jeszcze jedno pytanko, otóz w tych dwoch stanikach mam dwa inne rozlozenia fiszbinow, jeden jest ten typu U, drugi bardziej rozwarty, to ma jakies znaczenie co do zbierania buł?? ktory jest lepszy dla małobiuscistaej? ja szczerze powiedziawszy wole ten typu U, biust naprawde slicznie w nim wyglada, ten bardziej rozlozowny wydaje mi sie rozplaszcza mi biust, trzyma ładnie i zbiera, ale biust nieladnie w nim wyglada, tak plasko... aha.. i wtedy z jakich firm szukac tego stanika typu U???? ![]() Boze ale nagmatwałam ;/ mam nadziej ze ktos tu to zrozumie i pomoze... moze Ty, Kochana fallen_apple ![]() EDIT. Dziewczyny ! wlasnie przegladam staniki na allegro, 32 D !!! Boże przeciez te miseczki są duze ! to chyba jednak nie dla mnie ;( jeeejku jak ja bym chciała zeby zajęła się mną jakas profesjonalistka !!!
"Największym więzieniem jest przeszłość" "należy kochac rzeczywistość, a nie urojenia... " Edytowane przez doduŚ Czas edycji: 2011-03-26 o 23:40 |
|
|
|
#4579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pisząc U masz na myśli te staniki z węższą fiszbiną tak? Ta taka rozłożysta bardziej to szeroka fiszbina. Nie ma reguły czy małobiuściasta potrzebuje fiszbiny węższej czy szerszej. Wszystko zależy od Twojego biustu. Szersza fiszbina rzeczywiście jest trochę lepsza do zbierania ciałka z boku, bo zostaje właśnie w miseczce miejsce na nią (tak mi się wydaje, że pisała o tym Pani Ewa Michalak). A zerknęłaś gdzie Ci się ślad odbija po tych fiszbinach? Natomiast z tego co piszesz to wydaje mi się, że ta szersza fiszbina nie zbiera jednak u Ciebie biustu tak jak powinna - efekt rozpłaszczenia. Wąskofiszbinowa jest w ogóle firma freya. Jak zmierzysz U ile masz cm to później nawet w opisach staników na all czy zadając pytanie w sklepie możesz zapytać o szerokość fiszbiny i będziesz wiedzieć czy Ci podpasuje z danej firmy i modelu (niekoniecznie freyi). W rozmiarze 30DD nie robią Ci się buły tak? Tylko ciśnie? Próbowałaś go nałożyć z przedłużką i zobaczyć jak biust będzie Ci się układał w ciągu dnia? Czy miseczka dobra? Jeszcze odnośnie buł. Zobacz czy ramiączka nie są za bardzo ściągnięte w tym 32C, bo wtedy po prostu potrafią odciąć ciało, które bułą normalnie by nie było. I zobacz też czy to nie jest też skóra potrzebna do ruszania rękami, bo często można pomylić buły właśnie z tą skórą. I jeszcze jak zgarniesz te "buły" (na razie w cudzysłowiu napiszę) spod pachy do miseczki to co się w miseczce dzieje? Bułkuje? A i przeważnie tak jest, że jak zmieniasz obwód na większy to zmniejszasz miseczkę o 1. Więc jeżeli 30DD w miseczkach jest dobre to wtedy po zmianie wypadałaby 32D (oczywiście wszystko przy modelach normalnomiskowych). Kurcze mam nadzieję, że chociaż troszkę pomogłam. Tak na dobrą sprawę jak się nie zmierzy sąsiednich rozmiarów z tego samego modelu to trudno gdybać co by było lepsze. Doduś a może wstawisz zdjęcia na balkonetkę? Tam jest dużo znających się na rzeczy dziewczynach. Coś może łatwiej byłoby doradzić.
|
|
#4580 |
|
Przyczajenie
|
Mam do was pytanie.
Kalkulator wyliczył mi rozmiar 65 I, moje wymiary to 75cm pod biustem mierzone ciasno na całkowitym wydechu i 97cm w biuście mierzone luźno. Myślę, że na początek będzie lepszy stanik o rozmiarze 70, tylko teraz pytanie do was: spróbować najpierw 70 G z Damy Kier czy może lepiej 70 I z Mileny? To ma być mój pierwszy bardziej uświadomiony stanik, z 75C przeszłam najpierw na 70E firmy Konrad i 70E Triumpha - oba ciasnawe w obwodzie, dlatego uważam że 70 będzie najlepsze. Co do misek, z Triumpha tragiczne, jakieś 3 rozmiary za małe, za to z Konrada tylko rozmiar za mała (takie moje subiektywne odczucia). Pytam o Milenę i Damę Kier, bo mają znośne ceny, a nie chcę wydać na biustonosz 200zł i najprawdopodobniej odesłać go tego samego dnia. Możecie podać mi konkretne modele, najlepsze na pierwszy uświadomiony stanik? I najlepiej takie, które można założyć do dekoltu. Będę bardzo wdzięczna za wszelkie sugestie.
66 ->62 - >60 ->55 Edytowane przez Czarna232 Czas edycji: 2011-03-27 o 22:03 |
|
|
|
#4581 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na pierwszy uświadomiony stanik polecam zabudowaną freyę (np. Rio, Antoinette), poźniej będzie doskonałym stanikiem pod t-shirty. Inny wybór to Panache Tango. Na staniki dekoltowe przyjdzie czas później . Rozumiem, że nie chcesz wydawać 200zł- sama nigdy nie wydałam tyle na stanik, a mam własciwie same masquerade i freye w szufladzie. Sekret kupowania tanio to internet- allegro+ebay+niektóre sklepy. Jeżeli masz blisko do sklepu stacjonarnego- idź na bra-fitting. Ja wiem, ze to brzydko zabrzmi, ale przymierz każdy, dobierz idealny, zapamiętaj rozmiar i zamów taniej internetowo, choć calkiem możliwe, że w niektórych stacjonarniakach dostaniesz dopasowany stanik za naprawdę przyzwoitą cenę (ok. 100 zł)- choćby w onlyher . W niektorych fakt faktem- 200 zł za stanik. Zgrozo. Oczywiście zaraz spotka mnie reprymenda, że 'takich drogich nie ma, są po 180!'- dla mnie to niewielka różnica przy i tak już ZA DUŻYM wydatku... Co do moich pierwszych staników- były to freye z ebaya, za ok. 60 zł już z wysyłką. Mi kalkulator wyliczył dobry rozmiar, ale chyba trochę za wąski obwód... Teraz noszę większy, ale przytyłam, więc może to też ma z tym związek (no, na pewno ma). Noszę 65 przy 73cm pod biustem. Pamiętaj, ze staniki się rozciągają, firmy ktore podałam wyżej mają staniki bardzo dobre jakościowo, a więc posłużą dlużej- wobec czego jeśli kupisz za wąski dokup przedłużkę (koszt ok 5-10zł?), obwod się rozciągnie w czasie noszenia i potem bez przedłużki będzie dobry .
|
|
#4582 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4583 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() mialiscie moze przyjemnosc mierzyc Biustonosz Haydee blush/black Panache Masquerade? bylam juz w kilku sklepach jednak nie ma mojego rozmiaru;/ a biustonosz niesamowicie mi sie podoba. zalezy mi na ladnym modelu plunge.
|
|
#4584 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już 3 razy brałam 70 i było ok Martwiło mnie tylko jedno- po paru miesiącach obwód się rozciągnął a stanik nadal ładny, niezniszczony... Też tak macie? Cytat:
Cytat:
Czyli podobnie ;: I też sie zdziwiłam gdy brafiterka pokazała mi taki rozmiar, ale okazało sie strzałem w 10! I zależnie od modelu mam 70 f lub g A dziewczyny, jeszcze jedno: dlaczego niektóre firmy mają rozmiary typu ff, gg itp? Myślałam, że tylko brytyjskie tak mają, czyli takie gdzie obwody są podawane tak:28,30 itd ... A ja spotkałam się na z 70ff...
|
|
#4585 |
|
Zadomowienie
|
Czasem obwody brytyjskie podaje się nie w calach, tylko centymetrach, np. Bradea zamiast 32FF pisze 70FF. To po to, żeby ludzie nie mieli takich problemów jak ja (kupiłam 30FF zamiast 32FF =.=)
|
|
|
|
#4586 |
|
Rozeznanie
|
fallen_apple dziękuję Tobie za ponowny odzew w mojej sprawie
![]() zmotywowałas mnie do dluzszego przyblizenia sie tym moim stanikom i az zrobilam małe notatki ![]() a wiec: 2 staniki 30DD i 1 stanik 32C 30 DD szerokofiszbinowy - ten mnie tak mocno nie cisnie- i to mam na luzniejsze zapięcie zapięty - ramiączka ładnie, nie usciskają, są doś szeroko rozstawione od siebie, mieszczą sie tak jakby prawi pod pachą, a na pewno na początku pachy - wydaje mi się ze ladnie zbiera biust, nie ma zadnych buł przy miseczce - jedynie co mi sie nie podoba to to ze piersie w tych miseczkach sa tak bardziej oddalone od siebie, naturalnie (bez biustonoszu) biust mi sie "nie rozlewa" na boki, ale ja lubie staniki ktore zblizają do siebie piersi ![]() - co wazne, fiszbiny kończą się aż na srodku pachy,dosc daleko za piersią....to chyba nie za dobrze? - pytasz się co sie robi jak zgarniam te "buly", w tym staniku nic sie nie dzieje, biust dalej ladnie wyglada w miseczkach(ale nie sa zblizone-czyli to co jedynie mnie tu boli) _ogolnei nie zauwazam tu jakis wiekszych odznaczen ciała od biustonoszu 30DD wąskofiszbinowy - wydaje mi się ze jesto to ten z mniej ścisliwych, to ten biustonosz powoduje ze po zdjęciu go bolą mnie zebra widac po czerownych poaskach gdzie dokladnie miescil się on - ramiączka za ciasne - nie da sie juz bardziej uregulowac - przy tym staniku wyglada jakbym miała pełno fałdów tluszczu (a jestem naprawde szczupłą osoba) pełno buł, wałkow ciała pod i wokół biustonosza - jak zgarniam buly: biust chyba sie wylewa z miski, a buly i tak zostaja jeszcze troche, oczywiscei te pod biustem są bez zmian - nie rozumiem, taki sam rozmiar a okazuje się w ogóle inny w praktyce.... 32C wąskofiszbinowy (nie znam sie za bardzo na modelach, ale chyba ten to jest ten typu half cup- taka bardotka) - nie nakąłdając go jeszcze na siebie, miski wydaja się taaakie malutkie ;p - aha i w tym jaki w poprzednim, waskofiszbinowym biustonoszu piersi sa do siebie zblizone, tak jak chce - mam małe podejrzenia ze chyba waskofiszbinowy wcale nie jest takie dobry dla mnie ;/ w tym biustonoszu, pomimo ze jest luzniejszy tez sa małe buly, zgarniam je i wtedy czuje ze powinnam miec wiecej miejsca na biust, czyli wieksza miseczke..... z drugiej strony, chyba to normalne ze sa male buly, tak? one sa i pokazuja ze trzeba je "schowac" w odpowiednie miejsce czyli do miseczki??? dobrze rozumuję? reasmujac: moj biust najbardziej mi sie podoba taki trochę "ścisnięty" piersi zeby byly zblizone, ale cos mi sie wydaje ze chyba dla mojego biustu to wcale nie jest dobrze ;p fallen_apple, dziewczyny...jakies rady? aha. fallen_apple pamietam jak wczesniej mi radzilas zebym wstawila zdjecia na balkonetke, aparat ma usterke i myslalam ze jakos sama rozwiążę ten moj problem ale chyba dla pewnosci bede musiala się tym zajać i wstawic tam zdjecia ;] jeszcze jedno, przeglądajac tak allegro, napotkałam na tanie uzywane staniki i zastanawiam sie czy je nie zakupic, w celu takiej przymiarki, wtedy sprobowąłabym te 32 D, tylko ze ja tam widziałam naprawde rózniące sie miedzy soba te miseczki, niektore takei wielkie, niektore wydawaly sie normalne w stosunku do mnie wielkosci, radzicie sprobowac?? ![]() pozdraawiam gorąco Was wszytskiee
|
#4587 |
|
Rozeznanie
|
używane- jak najbardziej radzę spróbować
są często w idealnym stanie i za grosze. z reguły tym 'używaniem' było tylko niedobranie rozmiaru
|
#4588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten 30DD wąskofiszbinowy może po prostu trafiłaś na model bardziej ścisliwy? Bo chyba tam miało być, że jest ściśliwszy, a nie mniej ściśliwy? Skoro bolą Cię żebra od niego to absolutnie go nie noś. Powód może być nie tylko w zbyt ciasnym obwodzie, ale też... w fiszbinach albo miseczkach. Może się okazać z kolei, że w tym staniku fiszbiny są za wąskie (co też powoduje ból) lub po prostu twarde. Tak samo z miseczkami. Tutaj piszesz, że wychodzą Ci buły. Jeśli biust nie mieści się w miseczkach to często obwód odczuwany jest jako bardzo ściśliwy i duszący. Spróbuj ten stanik nałożyć miseczkami do dołu i zapiąć obwód. Zobacz czy wtedy odczuwasz dyskomfort od obwodu. 32C jak jest nisko zabudowany to half cup. Half ma być z reguły na styk. On jest do eksponowania piersi i ładnego uniesienia. Natomiast jeśli masz buły w nim to czas na rozmiar większy. Porównałaś może wszystkie staniki pod względem obwodów? Ile mają w spoczynku/po rozciągnięciu? Jakie są głębokości miseczek? Z tego co piszesz to najlepszy chyba jest ten 30DD, ale powinien mieć trochę węższe fiszbiny. Więc albo spróbowałabym kolejnego 30DD albo 32D. Ile masz pod biustem na ścisło/luźno? Może też tak być, że efekt ładnie zbliżonych piersi jest przez za małą miseczkę, bo biust jest wtedy bardziej ściśnięty. Na allegro używane jak najbardziej polecam. Jak nie masz dobrego aparatu to nawet z komórki zrób. Zawsze coś tam będzie widać. ![]() Dziewczyny wiecie w ogóle jak wyglądają indywidualne konsultacje u Mahedy? Ile się płaci i na jakiej zasadzie to się odbywa? Chodzi się po sklepach z nią i pomaga dobierać stanik?
|
|
#4589 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny powiecie mi jaki powinnam nosić stanik? Pod pachami mam buły... nawet nie nosząc stanika boje się że przez wiele lat nosiłam za mały stanik
Pod biustem mam 70 cm a w biuście pochylając się mam 84 cm. Zawsze nosiłam 75 B. Czy to dobry dla mnie rozmiar?
|
|
|
|
#4590 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za to szybko znikły mi fałdki pod pachami (tylko pamiętaj, proszę, że pod pachami niekoniecznie znajdują się, że tak powiem, resztki biustu, czasem to po prostu normalna fałda skóry - jeśli po podniesieniu rąk znika, to jest to skóra, a jeśli nie, to biust. chyba. jak się mylę, to niech mnie ktoś poprawi ).
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.

Mam możliwosć kupienia przez int. 28D i zastanawiam się czy kupować w ciemno i czy jest szansa, że będzie dobry.
No bo skoro przez tyle lat nosili określony rozmiar i było dobrze to co to za cudowanie ze zmianą rzomiaru