|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVI
Cytat:
dla synalka ![]() To ile ma już ząbków? |
|
|
|
|
#3422 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVI
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3423 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ana te kotlety jajeczne są b.dobre, czasem je robię na obiad Cytat:
A jeśli chodzi o teściową to dobrze się czuje, jest po 6-tygodniowej radioterapii, niedługo jedzie na tomograf i zobaczymy co dalej. W dalszym ciągu nie wie jak poważny to guz, albo wie i nie rozumie, nie wiem nie wnikam, sama mówi, że nie chce tych dokumentów o chorobie oglądać,a my jej nie uświadamiamy. Generalnie jest szczęśliwa, że w domu jest, bo radioterapie miała w Poznaniu. Jest w pełni sprawna, coraz więcej rzeczy w domu robi, więc o tyle dobrze. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2011-03-24 o 13:20 |
|||||
|
|
|
#3424 | |
|
Zakorzenienie
|
do czasu kolejnego ząbka..
![]() skorzystam z rady eko mamy - kolejny ząb przybliża nas do pięknego pogryzienia przez syna spokoje uff ufffalbo inaczej kolejny ząb przybliża nas do wizyty u dentysty ![]() a swoją drogą zęby to się pani Bogu nie udały ![]() aż jednego ![]() a dziękuję dziękuję ![]() Cytat:
a gołąbki no właśnie długo się robi no ale klasyka...
|
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam już
ale kompletnie nie mam pomysłu z czym je podać ja wsunęłam jednego z kromką chleba i pomidorem ale coś mi się nie zgrały te smaki A i skoro już mówisz, ze robisz to mam pytanie... jak smażyłam to po kilku kotlecikach wytworzyło się duużo piany na patelce to normalne? i ogólnie s ą bardzo kruche i kombinowałam jak je zlepić, żeby się nie rozpadały. Wyszły, ale namęczyłam się nad nimi
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2011-03-24 o 13:29 |
|
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
zjadłabym sobie gołąbków...tylko nie ma mi kto ich zrobić a poza tym kapucha droga :/
Marta super że wyszedł już Patrykowi ten ząb, będziecie mieli chociaż trochę spokoju, a poza tym może kolejne nie będą wychodzić tak boleśnie dla niego. Trzymam kciuki by tak było.
|
|
#3427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo do tej pory to tak najpierw mieszkałam u mamy, potem wynajmowaliśmy mieszkanie- to sprzątałam, ale tak trochę, bez jakiegoś zaangażowania, np. okna myłam raz na rok a teraz będzie tylko nasze mieszkanie
|
|
|
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
Martuś to zawsze jeden ząbek mniej do wychodzenia.
![]() Bzyczko też by zjadła gołąbków ale nie ma mi kto zrobić
|
|
|
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
byłam na rozmowie w Rossmannie, bieda strasznia
niska pensja, nocki, dźwiganie, kiepski dojazd w nocy do domu, pół etatu z możliwością dorabiania pojedynczych godzin ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- wczoraj do mnie zadzwonili z redakcji, praca idealna dla mnie ale... w Katowicach... jak liczę to dojazd ze Skawiny do Krakowa zajmie mi 35 minut, później na dworzec, potem do Katowic 1,5 h czyli już 2,20 h i jeszcze z centrum Katowic do redakcji ze 30 minut czyli koło 3 godzin w jedną stronę ![]() nie wiem co robić, jechać czy nie jechać na rozmowę? dojazd mi wyjdzie ok. 30 zł dziennie czyli z 600-700 zł miesięcznie
|
#3430 | |||
|
Zadomowienie
|
cześć
w końcy do pokoju wpada trochę światła, umyłam dziś okno ![]() nie mam weny co na obiad zrobić... dziewczyny napisze w K. i proszę o radę Cytat:
w końcu mój urlop nikomu nie ukradłam Cytat:
Rosi to chyba nie Neska, dawno tej osoby u nas nie było...ostatni raz chyba pisała po ślubie, mnie się na nk też info o jej ur wyświetliła Cytat:
Justyś nie wiem co doradzić, ja jak szukałam to jeździłam nawet tam gdzie diabeł dobranoc mówi, ale w efekcie nic z tej pracy nie było, tyle że ja nie miałam sobie nic do zarzuceniadziewczynki dzwonie dziś do banku PKO B.P. pytać się czy coś wiadomo w sprawie mojej likwidowanej książeczki oszczędnościowo-mieszkaniowej ( bo oddałam 18.02 i do 2 tyg mieli się odezwać) babka odebrała powiedziałam jej o co chodzi, a ta chwilkę spr, odłożyła słuchawkę i obsługiwała klientkę!!! więc jej nawrzucałam, że nie dzwonie po to żeby posłuchać jak pracuje tylko dowiedzieć się konkretów, spr i kasa jest do odebrani już od tygodnia, więc się pytam gdzie ten telefon o którym była mowa w trakcie oddawania książeczki, a ona cisza - nie trawie tego banku a raczej ludzi pracującym w tym oddziale same ciemne masy
Edytowane przez aniaaa84 Czas edycji: 2011-03-24 o 14:30 |
|||
|
|
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2011-03-24 o 14:27 |
|
|
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie lubie pko bp jakoś z samą niekompetencją się tam spotkałam, zakładałam tam konto na 1 roku studiów i nawet raz nie skorzystałam z karty. Najpierw wystawili mi na błędne nazwisko, mówie, ze jest złe, a pani ze to nic takiego
w bankomacie i tak mi wyłaci. I potem coś z ta karta ciagle było nie tak i podziękowałam![]() Potrzebuje pigułki motywacyjnej, zeby w koncu skonczyc mojego mgr-a
|
|
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
hej
później spróbuję was nadrobić wstawiam dla mamusiek info o fajnych pufach w dla dzieciaków ![]() W biedronce kosztują 11,99zł kupiłam Julci i jest super
|
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja po 22 to już nawet nie mam jak wrócić z Krakowa do domu
|
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
Ojjj mi tez by się taka pigułka przydała
tak się rozleniwiłam, że mała głowa.Dużo masz napisane? ile jeszcze zamierzasz? |
|
|
|
#3436 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kobieta, która przyjmowała ode mnie książeczkę już parę razy za skórę mi zalazła i teraz usłyszy jak pójdę po pieniądze, choć nie powinnam iść bo ona zaznaczyła wypłatę pieniędzy w oddziale, bo nie doczytała że jest opcja na konto Scio Kochana masz jeszcze czas, ja moją mgr-kę zaczełam pisać w maju, a obrona była 19.06 ![]() Cytat:
A z drugiej strony tak jak mówi Ana, moża praca okaże się dobrze płatna i warto będzie przeprowadzić się na Śląsk...myśleliście nad taką opcją?
|
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale... my nie mamy żadnych oszczędności czyli najpierw musiałabym wyłożyć kasę, której nie mam na dojazd przynajmniej miesiąc-dwa, później mąż musiałby tam znaleźć pracę i później jeszcze wynająć mieszkanie i je opłacić ![]() patrząc na to długodystansowo to miałoby sens ale tu i teraz nie mam za co
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trudna decyzja, ale warta zachodu. |
|
|
|
|
#3439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się w czerwcu raczej nie obronie, chyba ze prosto z obrony na porodówke
|
|
|
|
|
#3440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musi mnie zawieźć tata i coś kręci nosem ![]() Baja, tu nawet nie o dojazdy chodzi i ten czas ale o koszt To jednak jest 700 zł a jeszcze cały dzień poza domem czyli obiady też musiałabym jeść tamLiczyłam teraz czas dojazdów, od siebie musiałabym wyjechać ok. 5.20, 6.10 miałabym pociąg, w centrum Katowic byłabym ok. 7.25 i jeszcze ze 20 minut dojazdu na obrzeża ![]() a z powrotem: 16:25 wyjazd czyli w Krk o 18, na busa do domu czyli koło 19 w domu
|
|
#3442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No na całkowite wyrośnięcie trzeba troszkę poczekać, ale to już nie boli. Najgorsze jest właśnie przebicie dziąsełka.---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Każdy ząb dziecku podobno inaczej wyrasta tzn. czasem boli czasem nie. Mam nadzieję, że u Pata tak będzie i kolejne ząbki nie będą w ogóle bolały. Bartuś przy pierwszych 6 był zdrowy, a teraz znowu mu wychodzą i zachorował.
Edytowane przez kwiatuszekk88 Czas edycji: 2011-03-24 o 15:32 |
|
|
|
|
#3443 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i te dwa rozdziały ile Ci stron zajęły? ![]() Może byś zdążyła, ale to może u nas dziewczyny chyba będą chciały się bronić, ale też nie wiedzą czy im się uda W ogóle to jak Ci się myśli w ciąży? bo ja mam wrażenie, że już w ogóle nie mogłabym się skupić Cytat:
Szkoda, że nie macie ani trochę oszczędności... może udałoby się pożyczyć od kogoś pieniążki? wtedy na pewno moglibyście za jakiś czas zwrócić. A sama mówisz, że lada moment możecie na życie nie mieć, więc pożyczka (o ile nie dostalibyście pracy) w zasadzie byłaby konieczna. Myślę, że to Twoja szansa, szczególnie jeżeli praca jest dobra... Cytat:
Basiu a z czym podajesz te kotlety?
|
|||
|
|
|
#3444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Justyna myślę że zmianę miejsca zamieszkania lub tak dalekie dojazdy opłaca się brać pod uwagę tylko wówczas gdy jest to praca na czas nieokreślony i w dodatku dobrze płatna. Bo trudno przeorganizować całe swoje życie dla czegoś co jest niestałe. A tu pewnie nie dadzą Ci na początek umowy na czas nieokreślony, więc myślę, ze nie przeprowadzałabym na Twoim miejscu takiej rewolucji w swoim zyciu.
|
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
Laski jak ma SRR na imię?
|
|
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wieczorem jadę do rodziców 4-latka, szukają kogoś na 2-3 miesiące do całodziennej opieki
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
martuchajeahhh zabek
haha ania uuuuuuu pozabijalabym, i zlozyla pisemna skarge do kierownika oddzialu co to ma byc ![]() a teraz dla posiadaczy konta w PKO - bank wydal nowe karty ktore niestety nie dzialaja w supermarketach w terminalach w sensie. przez foliowa jednorazowke jak sie odczyta w terminalu to wtedy sie da, czaicie porazka.Zuu byla dzielna na szczepieniu, ale co sie naplakala to jej ![]() justyna mi bylo szkoda zycia na dojazdy, chyba ze bys sie tam przeprowadzila
|
|
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
argument na nie. Ale jestem ciekawa jaką pensje by zaproponowali, i ile by ci z niej zostało po odliczeniu dojazdów z ziemniakami duszonymi i surówką Martucha jak to pierwszy ząbek Pata i w dodatku wypukany przez ciebie to szykuj wieszak na nową sukienkę- mąż musi ci sprezentować
Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2011-03-24 o 15:44 |
|
|
|
|
#3449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zobaczę co jeszcze dziś u tego malucha będzie
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia ale to z jednorazówkami to nie tylko z pko, mojego tż karta tak samo musiała już pod koniec jej ważności działać (eurobank). A teraz w pko dają karty na chipy więc problem z głowy z paskiem magnetycznym.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.

nie jest to wprawdzie cały ząb haha bo na to trzeba będzie poczekać ale PRZEBIŁ SIĘ
dla synalka 

). w weekend je będę testowała. Ale wyglądają na solidne.

i ogólnie s ą bardzo kruche i kombinowałam jak je zlepić, żeby się nie rozpadały. Wyszły, ale namęczyłam się nad nimi
bo do tej pory to tak najpierw mieszkałam u mamy, potem wynajmowaliśmy mieszkanie- to sprzątałam, ale tak trochę, bez jakiegoś zaangażowania, np. okna myłam raz na rok
a teraz będzie tylko nasze mieszkanie

Justyś nie wiem co doradzić, ja jak szukałam to jeździłam nawet tam gdzie diabeł dobranoc mówi, ale w efekcie nic z tej pracy nie było, tyle że ja nie miałam sobie nic do zarzucenia