|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Lolka1212 mi sie podoba ale sciany rzeczywiscie mogly by byc jasne
migotka03 dobrze ze bez rodzynek mniammniamgusiagatko slicznie jak z katalogu Kwiatecek no to odetchnelam sama ty ten sam tydzien co ja wiec az mnie to przerazilo ze moglabym byc na twoim miejscu juzniech jeszcze poczeka dzidzia z 2 3 tygodnie Zaraz maz wroci moze na spacerek go wyciagne, dzis mnie wzielo na ogorkowa z ryzem, wlasnie koncze gotowac.
POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30 http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png Edytowane przez atiz Czas edycji: 2011-03-24 o 15:52 |
|
|
|
#2282 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)
|
|
#2283 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale bez konsultacji z lekarzem nie polecam
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
ja was nadrabiam na szybko- mama do mnie caly czas mowi, gada nie moge sie skupic, nie umie odpoczywac..ehh..mowie, poczytaj sobie gazete, ksiazke. Nie , ona sie nudzi i bedzie sprzatac..jaaaaaaaaa...
w poniedzialek leci do domu, mam nadzieje, ze sie nie poklocimy do tej pory ![]() Eweska jaka tam z ciebie slonica!! bez przesady nooo! kochana wygladasz bosko, a jak masz opuchlizne, to z pewnoscia masz duzo wody w organizmie, a ona przeciez wazy Andziot nie przekladaj wizytyyyyy............... .......... mialysmy miec razem nooo.. Zosia sie ktos zaopiekuje u lekarza przez te 10 minutek Gusiagatko sliczne lozeczko i kacik dzidziusia! a brzusio malusi i sliczniusi.. kurcze mam to gdzies musze sie zdrzemnac! |
|
|
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
powiem Ci szczerze że nie pamiętam ile kupiłam na początek
teraz myślę że ze dwie paczki kupię może jakiś śluz Ci się dostał ??? urosept i czekaj, wyjścia nie ma Cytat:
Julka ciut większa jest, Zosia nie usiedzi przy stoliku jak mnie nie będzie widzieć ... usg to spoko, ale będę miała też pobierany ten wymaz na paciorkowce i muszę się położyć na samolot |
|
|
|
|
#2286 |
|
Zadomowienie
|
ja mocz mam zły już trzecią wizytę z rzędu, na każdą muszę robić badania bo ciulowo wychodzi, na początku miałm przekroczone leukocyty, a teraz miałam bakterie - liczne, za każdym razem brałam furagin, a po nim urosept, teraz dostałam tą jednorazową saszetę i posiew moczu do zrobienia, bakteryjki urosły ale mieściły się w normie i tak dostałam antybiotyk tym razem duomox, a ja myślałam że on tylko na przeziębienie jest
, i jak wybiorę to znowu badanie i nie czytam za dużo w necie bo nie chcę się stresować i ty też daj sobie spokój, jak pójdziesz do gina to na pewno Ci coś da
|
#2287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cały czas te problemy finansowe tak Cie stresują ?? firma ??? relanium niby dają ale to na receptę jest |
|
|
|
|
#2288 |
|
Rozeznanie
|
właśnie też tak myślałam , że może jakiś śluz
tak zrobię. dzięki słoneczko zosiaa, głupio to zabrzmi, ale zawsze to jakieś pocieszenie, że nie jestem sama z tym dziwnym moczem dzięki
|
#2289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wizyta o 12 wszyscy w pracy ...... |
|
|
|
|
#2290 |
|
Rozeznanie
|
Julka ciut większa jest, Zosia nie usiedzi przy stoliku jak mnie nie będzie widzieć ...
usg to spoko, ale będę miała też pobierany ten wymaz na paciorkowce i muszę się położyć na samolot to szkoda kurcze, odwoływac
|
#2291 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() oj jaka szkoda z tą wizytą mazianka ![]() atiz ![]() Cytat:
Cytat:
Moja koleżanka brała relanium, oczywiście przepisane przez lekarza. Ja się niestety nie orientuje, więc nie pomogę ![]() Cytat:
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-03-24 o 16:05 |
|||||
|
|
|
#2292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, tak więc głowa do góry, ja przy trzecim badaniu jak zobaczyłam że znowu źle wyszło to ręce mi opadły, nic nie zrobię biorę dzielnie te leki (chociaż wychodzą mi już bokiem) dodatkowo jeszcze dostałam znowu dowcipne antygrzybicze do tego antybiotyku których strasznie nie lubię sobie wtykać , ale mam nadzieję że w końcu wyjdzie dobrze
|
|
#2293 | |
|
Zakorzenienie
|
Lolka, Mazianka, Princi, Paulizia - moje zakupy i łóżeczko dziękują za komplementy
![]() A ja tak czekam na 3 kuriera i nic. A tak już bym chciała nooooo ![]() No ale to z Bielska-Białej jedzie, więc cała Polska do przejechania. Mazianka, ale dziwna powierzchnia w tym materacyku Trzymam kciuki za wizytkę! Enchantresss - glukoza ok. Kwiatecek, cieszę się, że już lepiej się czujesz Eweska, ja wieczorami jestem też tak napuchnięta; jakby mnie ktoś napompował I od razu waga do góry idzie . U Ciebie ten skok to pewnie też przez obrzękiKtóraś z dziewczyn pytała o pieluchy huggies - ja nie polecam: przeciekały i uczulały; i zgadzam się z Andziot - mają twarde rzepy ![]() A teraz kupiłam na początek pampersy - dokładnie takie: http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki...522214684.html Cytat:
Gusia, ale Ty masz śliczny brzusio! Wow! ![]() A jaki kącik dla Maluszka Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-03-24 o 16:10 |
|
|
|
|
#2294 |
|
Zadomowienie
|
a może jakaś dobra sąsiadka???
|
#2295 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kochane dziewczynki Chociaż powiem wam, że chyba wolałabym usłyszeć, że te meble są brzydkie i w ogóle paskudne.. i tu zaczyna się cała moja opowieść, za która z góry przepraszam.. Z końcem lutego wybraliśmy mebelki dla synusia.. nie te ze zdjęcia, bo jeszcze wtedy ich nie widziałam nigdzie.. Wybralismy tylko łóżeczko, komodę i półkę.. bez szafy, bo na poczatlku mały będzie z nami w sypialnii, więc wzieliśmy tylko to co teraz sie przyda.. Wpłaciliśmy zaliczkę, jaką pseudo umowę podpisaliśmy i meble miały być za dwa tygodnie.. Po tym czasie zadzwonili do nas, że realizacja zamówienia się wydłuży i prosili, czy możemy jeszcze poczekać.. Mąż zgodził się przez tel.. ja oczywiście byłam zła, że co to za sklep, że sobie jaja z nas robią.. ale trudno! Nie było wyjścia, jak czekać to czekać.. I tu, uwaga, następuje mój dramat! ![]() ![]() W poniedziałek wypatrzyłam w innym sklepie, zupełnie przez przypadek, własnie te mebelki ze zdjęcia.. i podobają mi zdecydowanie bardziej niż te już zamówione i zaliczkowane!!! ![]() Mało tego, jak patrzę na te "nowe" mebleki, to tamte już mi się nie podobają Oczywiście wymyśliłam sobie w głowie przebiegły plan.. że teraz możeby odstąpić od tamtej umowy.. w sumie, nie wywiązali się z terminu realizacji i może można zrezygnować.. ale tak, żeby zaliczkę odzyskać?! Mój mąż nawet nie chce o tym słyszeć.. powiedział, że kombinuję i że sama nie wiem czego chce.. i że juz nie będziemy robić z siebie idiotów, skoro tamte zamówione ![]() Więc chodzę jak przygłupek od poniedziałku zła na siebie i na wszystko ![]() ![]() Też myślicie, że wariatka i cudak ze mnie? A może spróbuję podjechac do tego salonu, gdzie zamawialiśmy tamet meble i zaobaczyć co da się wynegocjować? Jak myślicie? Czy już nie robić z siebie kretyna? Qrde.. chyba samej mi się wydaje, że jestem infantylna.. może to z nadmiaru wolnego czasu tak mi się w głowie przewraca Na ciąże nawet nie chcę zwalać ![]() Wkleję wam jeszcze zdjęcie komody z tego zestawu.. bo ma troszkę inny kolor na żywo. To jeste zdjęcie zrobione komórką w sklepie, nie tak jak tamto ściągniete z netu... A! i oczywiście zgadzam się z wami, że tamta aranżacja smutna i ciemna.. z kolorem rzeczywiście przesadzili! |
||||
|
|
|
#2296 |
|
Rozeznanie
|
Dobra ja uciekam,bo zaraz wyjezdzamy na wizytke,postaram sie wpasc wieczorkiem i zdac relacje.
buzka
|
#2297 |
|
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/pieluchy-pampers-n...216529.htmlczy to dobre pampersy? cena chyba tez dobra?
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka, mebelki są śliczne i widać, że solidnie wykonane
|
|
|
|
#2299 |
|
Zadomowienie
|
atiz aby 2 poczekal maly to bede zadowolona, maz co pol godziny dzwoni czy nie rodze
ale wogole gdyby nie wasze wsparcie bym zeschizowala pewnie.Wstawiacie piekne mebelki, moje lozeczko spadkowe w warszawie i niewiem jak je sciagnac, autem nam sie nie oplaca, szwagier nie ma jak , masakra
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() Lolka na tym zdjęciu co wkleiłaś lepiej widać kolorek i jeszcze bardziej mi się podoba. Znając mnie to bym spróbowała odstąpić od umowy (oczywiście jeśli można by było odzyskać zaliczkę). Skore te mebelki podobają Ci się bardziej to moim zdaniem warto spróbować. Nic nie tracisz a może akurat się udać. Po co później żałować, że się człowiek nawet nie spytał |
|
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka przesliczne te mebelki! A tamte co zamowilas to drozsze czemu Ci sie nie podobaja? Wiesz najgorzej to kupic i pozniej jeszcze inne ogladac, bo zawsze bedzie cos ladniejszego, mysle ze Ci zaliczki nie zwroca...
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
zadzwonię jeszcze do koleżanki, tej w ciąży, czy by mi nie pomogła, tyle że ona rzyga cały dzień i nie wiem czy da radę wyjść z domu
a sąsiedzi też w pracy .... Lolka1212 a masz fotę tamtych co zamówiliście dla porównania ????
|
|
|
|
#2303 | ||
|
Zadomowienie
|
Mazianko dla Ciebie
![]() ![]() Agnieszka.M a powiedz skąd twoje obawy związku z mieszkaniem? Macie jakieś przesłanki, że mogłoby byc coś nie tak.. czy tak po prostu z ostrożności te myśli? Cytat:
![]() Cytat:
Ddaaiissyy materacyka jeszcze nie mamy.. I przyznam się bez bicia, sama jeszcze nie czytałam tak dokładnie. Na razie tylko mój mąż wypowiedział się kiedyś, że kupujemy lateksowy.. Całkiem niedawno wybieraliśmy materac dla siebie, to mózgiem tej operacji był mój TŻ i to on czytał o materacach i podejmował decyzję.. Ja sie nie wtrącałam i cieszyłam, że mam z głowy! Jak poruszyłam temat materacyka dla syneczka, od razu powiedział, że kupujemy lateksowy i że on juz wie jaki.. Tyle wiem ![]() Pamiętam, że Andziotek i Matall mają też lateksowe
|
||
|
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
kurierem nie możecie nadać ?
|
|
|
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuch mnie boli, więc dzisiaj na obiad tylko kasza jaglana z masełkiem
![]() Mimbi, kuruj się ![]() Lolka, ta komoda którą zamówiliście też jest świetna Zosia, ja mam podobnie z tymi bakteriami w moczu. Od długiego czasu cały czas wychodzą mi te bakterie a ostatnio jeszcze jakaś infekcja się przypałętała Jednak nie stresuję się tym mocno, bo to nie jest aż tak bardzo szkodliwe jak się leczy (chyba) ![]() Eweska, nie smutaj się
|
#2306 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Piekne te maty co zapodałyście
![]() Cytat:
![]() Cytat:
pięknie!Cytat:
)a na temat Tż sie nie wypowiadam, wkurzył mnie i to bardzo, unikałam odoru alkoholowego jak ognia ![]() Cytat:
niby rano lepiej ale tylko na 3h a pozniej od nowa, jak balonik![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mam dzisiaj kiepski dzien powaznie... ide zupe podgrzać za dzisiejsze wizyty!!!
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-03-24 o 16:31 |
|||||||||
|
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
Ddaaiissyy my kupilismy takie lateksowy z jednej strony z membrana oddychajaca letnia druga zimowa, ale ja tu innych niz lateksowych nie widzialam szczerze mowiac, patrzylam za tym kokosem czy gryka ale nikt o tym nie slyszal...
|
#2308 |
|
Zadomowienie
|
Princi masz rację.. Jak już się zamówi, to lepiej innych nie oglądać!
Niestety u mnie już za późno ![]() Andziotku nie mam zdjęć tych wcześniejszych, w necie tylko łożeczko znalazłam.. więc nie da rady dla porównania wrzucić ![]() Wiem, wiem.. żałosna jestem Taka stara, a taka głupia hahah |
|
|
|
#2309 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ja tak samo...
za 33 tydzien ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
od tego nas masz slonce Cytat:
![]() Cytat:
wiele z nas sie tak czuje a tobie to chylic czola dwojeczke w sobie nosisz masz prawo i wiecej przytyc i miec wiekszy brzuch, baaa, nawet powinnas ![]() przy trojeczce bedzie cie o wieeele mniej ![]() masakra ile mam roboty dzisiaj jeszcze nie skonczylam ide na herbatke i kawalek sernika a co |
|||||
|
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ponownie
Niestety, ale olewam dziś fitness. Kiepsko się czuję, tętno wysokie, ciśnienie niskie, na dodatek strasznie spuchły mi łydki, aż się skarpetki odznaczają. Ciśnie mnie Hanka, ledwo oddycham. Na szczęście sporo poprasowałam, jutro powtórka z rozrywki, bo schnie kolejna porcja ![]() Ddaaiissyy, no to mamy podobnie, im bardziej minimalistyczne, tym lepiej wieczorem wrzucę fotki z dedykacją dla Ciebie Szlafrok chcę wziąć, ale chyba muszę kupić jakiś cienki, bo mam jeden polarowy, a drugi wielki frotte na spółę z TŻ. MoniaK, biorę kilkanaście pieluch, jak dobrze pójdzie, to w szpitalu będę dwie doby, więc cała paka niepotrzebna. W razie awarii ktoś mi na pewno dowiezie ![]() Listopadowa, wyprawka gotowa, widzę, super Agnieszko_pe, biedny ten Twój synek, zmogło Go ostro ![]() Moniquac, fajne mebelki! Cały pokoik będzie w takim stylu? ![]() Co do kąpania i spania w jednym pomieszczeniu, to nie słyszałam. Nawet jakby tak było, to mam to gdzieś W łazience mam miejsce do kąpania, pielęgnowania, przewijania, a w sypialni tylko spanie![]() Kwiatecku, nie strasz! Uważaj tam na siebie Mimbulec! Nie wolno chorować! No coś Ty, nie świruj. Szybko się kuruj ![]() Migotko, sama widzisz, że wątek płynie bystrym strumieniem, naprawdę pewne posty łatwo przeoczyć. Jeśli ktoś nie odpowie na jakieś pytanie, to może warto zadać je ponownie i pogrubić? ![]() Matall, no ja też będę musiała przygotować jakąś torbę na potem ![]() Grazin, moim zdaniem mogłaś kogoś obić tam w banku, myślę, że jako ciężarna wybroniłabyś się z sytuacji Chill out Lolko, mebelki b. ładne! Komoda i szafa nie są infantylne, więc posłużą na lata ![]() Eve, hej! Dobrze, że wróciłaś! jeśli CC to dla Ciebie też większy komfort psychiczny, to nie ma się nad czym zastanawiać ![]() Gusiagatko, uroczy brzuszek Ewesko, moim zdaniem chłopcy Ci podrośli, brzuszek się powiększył, więc stąd nadmiar! No i zatrzymywanie wody.. Idę smażyć naleśniki. Zachciało mi się, znaczy Hance, naleśników z konfiturą wiśniową
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

mniammniam
ty ten sam tydzien co ja wiec az mnie to przerazilo ze moglabym byc na twoim miejscu juz

moze wez ją?zawsze to nowe doswiadczenie hihi.
i nie czytam za dużo w necie bo nie chcę się stresować i ty też daj sobie spokój, jak pójdziesz do gina to na pewno Ci coś da 

, ale mam nadzieję że w końcu wyjdzie dobrze