|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy.Część VII
rozumiem ale i tak nie są zniszczone mocno jak an takie robienie jak pisałaś rozjaśniaczem z 12%
[/QUOTE]Fryzjerka mi powiedzila ze mam wlosy jak żyłki i nie jest im straszna koloryzajcja - gorzej z tapirem i na to lakierem. Na co dzien lekko tapiruje tył przód prostuje prostownica i nie uzywam lakieru ani pianki.Duzo odzywek do spłukania i bez , maski itp. A zawsze robilam 12% rozjasniacz i na to jeszcze farba bo siedzac 1 godzine z 12% na glowie mialam żółty kolor włosów. Juz mam sprawdzone farby żeby mieć kolor jak barbie albo lekko popielaty.Jest mi dobrze w chłodnym odcieniu blondu.Strasznie w żółtym wyglądam!
|
#3062 | ||
|
Magda ;)
|
a no widzisz kobieta zmienna jest
![]() Cytat:
a jakies fajne znizki są? Cytat:
co ty masz na lbie
|
||
|
|
|
#3063 |
|
Zadomowienie
|
yatamanka nie wiem o co chodzi z tymi przecinkami
a jak bym polozyla palette c 12 ?widzialam zdjecia u Was na wtaku ze ładnie rozjasnia, bo u mnie w drogerii nie mam duzego wyboru, jedynie bym musiala zamowic z neta jakas.
|
|
#3064 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie ścinaj, bo będziesz żałować, ja muszę ściąć i zaraz idę je ciachać, a i tak mi żal... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i bardzo bardzo dziękuję za pomoc poniżej wklejam fotki ze światła dziennego i kurczę ten kolor co chwilę wygląda inaczej... nie mogę się zdecydować, czy mi się podoba czy nie jak są mokre przy skórze po prysznicu to są rude jak marchewa, a w słońcu wyglądają jasnoblond (aż się zdziwiłam jak jasne wyszły) i mają mam wrażenie taki poblask w zależności od światła żółtawo-rudawy i hmm zastanawiam się jak go się pozbyć? użyć srebrnej płukanki Delii lub fioletowego szamponu Joanki? czy zostawić i poczekać do następnego mycia? I don't know ![]() Mąż mówi, że nie są rude i wyglądają lepiej niż przed farbowaniem ![]() jak zetnę włoski to poproszę szwagra żeby mi zrobił parę fotek to będziesz wiedziała Bunny czy warto mnie wklejać na bloga ![]() co do farbki to już myślę o następnym razie Ce-Ce mi się spodobała, tylko się zastanawiam, czy poziom 9 by mi chwycił i czy go robić na 9% wodzie (bo z instrukcji wynikało by chyba że w proporcji 1:1 i na wodzie 6% ) myślę o 9tce bo ta 10tke jest faktycznie superrozjaśniająca (skóra mnie trochę piekła w czasie farbowania) i nie pokryła siwków.Co sądzisz Bunny? ![]() Zastanawiam się tylko, co by było, gdyby sprzedawca allegro nie zrobił pomyłki, a ja bym miała cierpliwość na odsyłanie, bo dostałam farby o nazwach 10.01 extra light ash blond (a miało być extra light natural blonde 10.10, które nota bene na palecie wyglądało jasno, a ash wyglądało szaro...) i 10.00 platinum blond i to je mieszałam w rezultacie... Cytat:
![]() Czekoladowoo, Snowhitee, Mysia, Adzi, Agatau, Blond Princesska - dzięki Dziewczyny
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2011-03-24 o 16:19 |
|||||
|
|
|
#3065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz zrobic tak ze odmierzyc tyle farby ile potrzebujesz na odrosty i to zmieszać z 12 %. Później reszte farby mieszasz z oryginalnym utleniaczem, albo z 9 % i kładziesz na reszte włosów. Albo po prostu malaksujesz z wodą to co masz na głowie i tak trzymasz (polewasz głowe wodą i masujesz jakbyś miała szampon). Ale ja to sie tak nie znam niewiadomo jak wiec najlepiej poczekaj az ktos ci jeszcze odpowie. Zreszta najlepiej jakbys wstawiła zdjecia bo tak w ciemno to raczej ciezko |
|
|
|
|
#3066 |
|
Wtajemniczenie
|
Yattamanka - no niejedna starsza pani się strasznie poci, żeby uzyskać taki efekt, a Ty narzekasz, nieładnie
|
|
|
|
#3067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
właśnie Kotka napisz jakie zniżki bo nie wiem czy warto brać ![]() pójdę zaraz do Piotra i Pawła przejrzę sama z ciekawości ![]() oj kiedy ten zwrot z podatku będzie już się niecierpliwie
|
||
|
|
|
#3068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3070 |
|
Magda ;)
|
Katie mi sie podoba
Lady ja juz zwrot swoj stracilam |
|
|
|
#3071 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
No właśnie Inf..miały byc zdjęcia? ![]() Cytat:
![]() No właśnie..nie kusic naszej czekoladki ![]() Ja dla Ciebie jestem stanowczo za blondem! ![]() patrzcie dziewczyny jak słodko wygląda na tym zdjęciu w nowych spodenkach Cytat:
![]() buciki cool tak jak Snow najbardziej mi się podobają te z wiązaniem po boku Cytat:
![]() Cytat:
sama nie wiem O ja jaki baranek Cytat:
bardzo ładnie wygląda ![]() A ja buciorków nie kupiłam nic sensownego mi w oko nie wpadło :/ale za to szarpnęłam się na torbę, taką na jakiś krótszy wyjazd ![]()
|
|||||||
|
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() A ze wygladaja inaczej. Kobieeeto. Ja to wieczorem nawet zielonkawe potrafie miec JAk siedze w pokoju i swieci slonce to sa ladne jasne blond, a jak jestem na dworzu to w sloncu widze ciemny rudy ![]() I co teraz? Psikus nie?
|
|
|
|
|
#3073 |
|
Przyczajenie
|
Zacznę od początku
![]() Mniej więcej 1,5 miesiąca temu schodziłam z czarnej palety. Miałam takie hmmm ( po fryzjerze ) góra wiadomo biała dół rudy. Ponieważ bardzo mnie to gryzło w oczy więc kupiłam średni blond aby zniwelować różnicę. Wyszło całkiem ok ale dość ciemno. Ponieważ dorobiłam się 0,5 -1cm odrostu zafarbowałam sobie ( wczoraj ) włosy castingiem loreal bardzo jasny blond (czy jakoś tak )( według instrukcji ). Odrost mam rudawy- żółtawy, środek platynowy a końcówki ciemniejsze. Planuje farbować za jakieś 2 tygodnie, żeby wkońcu wyglądać jak człowiek. I chciałabym aby włosy miały wkońcu jednolity kolor, taki słoneczny, słomkowy wpadający odrobinę w platyne heh. Jestem nowa w tym temacie i chciałąbym się od Was nauczyć, bo jak widzicie same jestem nowa. Więc sorki za głupie pytania, ale wole dwa razy zapytać niż ściąć włosy
|
|
|
|
#3074 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Zwykłe wałki jak zawsze - tylko zazwyczaj czekałam aż wyschną a teraz nie chciałam czekać i na mokre założyłam
![]() ![]() Cytat:
To zdj z britney spears nie wygląda bo jest inne światło i widać, że nie Twój tułów Ale zobacz sobie Cytat:
Zazwyczaj 1 cyfra farby to poziom koloru, a po przecinku dopiero okresla jaki odcień 1 to popiel 2 to opal/perła, 3 to złoto.. ja bym na Twoim miejscu położyła na to Loreal Stockholm Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
|
||||
|
|
|
#3075 | |
|
Zakorzenienie
|
ja czekam nie mój ale za mnie więc mój
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
mnie też nic nie zachwyca ![]() pokazuj torbę
|
|
|
|
|
#3076 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zarzuć jakieś zdjęcie byśmy miały pełen ogląd sytuacji ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
bo ja jak tłumaczyłam to TŻ towi na zakupach to patrzył na mnie jak na głupka
|
||
|
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a u mnie goraco
wiekszosc dzis smigala na krotki rekaw
|
|
#3078 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Polecam też bloga blond bunny ![]() Cytat:
Ja bym papilotów spróbowała ale boje sie tego baranka ![]() Cytat:
Ale mi jest chyba w każdym kolorze dobrze jesli dobiore odcien... I tak naprawde kogo sie nie zapytam to mowi inaczej, jedni ze blond, inni ze braz, a jeszcze inni że rudy ikoniec Ale obiecałam sobie że koniec z tymi zabawami że zapuszczam włoski i trzymam sie jednego koloru wiec musze sie tego trzymac Co do spodni... są fajne, moge je sciagac bez odpinania
|
|||
|
|
|
#3079 |
|
Zadomowienie
|
yatamanka dziekuje
http://www.nokaut.pl/kosmetyki/l-ore...do-wlosow.html
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3081 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- byle co dokładnie musi do mnie przemówić uśmiechnąć się i ja muszę mieć przyśpieszone bicie serca na widok tej rzeczy ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3082 |
|
Magda ;)
|
Yata dzięki
TŻ stwierdzil,ze wygladam jak uposledzona ![]() ale dalej nie wiem czy robić ta grzywke |
|
|
|
#3083 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to że każdy kolor Ci pasuje to akurat powinnaś się cieszyć Cytat:
aaaa i nie przestrasz się bo podczas koloryzacji ona zmienia kolor na dziwno fioletowo nie wiadomo co także nie spłukuj ze strachu bo to tak ma być No to własnie o tę więź mi chodziło
|
||
|
|
|
#3084 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wybacz![]() Cytat:
mam ich mnóstwo w zamrażarce a dziadek ze Lwowa jest, tam się zajadają nimi i jest specem w robieniu ich ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny tu są wypisane zniżki z Glamour http://www.glamour.pl/narodowy-dzien...nastepnym.html ja już mam
|
|
#3085 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze trochę łażenia przede mną ![]() a torba - taka o zwykła ![]() Cytat:
![]() Trzymaj się tego co mówiłaś - że nie po to tyle przeszły, żeby teraz wracac do brązu hehehe, to masz komfortową sytuację w razie nagłej potrzeby fizjologicznej Już zerknęłam heheTak czułam, że w rudym wyglądam jak deb! ![]() w tych długich brąz włosach też jak pajac w sumie sama nie wiem.. jak Ty uważasz? bo ja się chyba najbardziej widzę w obecnym kolorze Edytowane przez _eNchaNted_ Czas edycji: 2011-03-24 o 16:58 |
||
|
|
|
#3086 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszczę ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
![]() fajna torba na wyjazd w sam raz mam podobną w kwiatki różową na lapka ![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Princesska kiedy składałaś powiedz mi bo już się niecierpliwię
|
||
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
Enchanted świetna torba na wyjazd
![]() A ja pit-y dopiero wczoraj wysłałam dla mnie to najlepiej jak przyjdą możliwie najpóźniej bo my z Tż zawsze zwroty na wakacje zostawiamy a tak to by mnie kusił i pewnie bym wydała ![]()
|
#3088 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.

[/QUOTE]

ale słońce jest mega 

a jak bym polozyla palette c 12 ?widzialam zdjecia u Was na wtaku ze ładnie rozjasnia, bo u mnie w drogerii nie mam duzego wyboru, jedynie bym musiala zamowic z neta jakas.

sama nie wiem